Vad är normalt att ligga i månaden?

Det är nämligen en av frågorna som innepinnarna i podden Högt till tak frågar sin gäst, Alexandra Nilsson. 
Vad är svaret på det?
Hur långt är ett snöre?
Alexandra ligger max en gång i månaden och berättar att hon inte ens onanerar längre pga den bristande sexlusten.

Jag tror inte det finns något universellt svar på den frågan, för vi är alla olika. Kanske går en del människors sexlust i vågor efter ett tag?
Vad säger ni?


Mellan kl 15-16 hör du mig i Sveriges radio P3 där vi pratar bransch, bok och Bloggbevakning. Lyssna gärna!

127 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    2-3ggr i veckan ..minst. Skulle aldrig nöja mig med mindre. Och då har vi varit gifta i snart 4 år.

      Märks att du bara varit gift i 4 år. ”Inte nöja mig med mindre”
      Det finns faktiskt perioder i livet som gör att det antingen inte går/får ha sex eller när lusten är tillfälligt borta.
      Sjukdomar, operationer, dödsfall, stress mm.

        Verkligen! Man kommer långt med ödmjukhet.

      ”Inte nöja med mindre” vad innebär det? Att du skulle skiljas från din man/fru om ni hade sex enbart 1 gång i veckan? Eller säga till hen nej jag nöjer mig inte med detta, och tjata till dig sex i sånt fall?

        Huvudsaken är ju att bägge är nöjda. Men i Alexandras fall skulle jag ta reda på varför hon helt har tappat sexlusten. Hennes partner kanske är ok med det och då är det ju fine, annars har man ju hört många tråkiga stories om hur mannen är med andra om han inte har ngt 6liv hemma. Och tvärtom såklart.

      2-3 ggr i veckan, vi har varit ihop i 30 år. Vi älskar varandra och har sjukt roligt ihop. Hoppas inga ungdomar får panik nu, även 50+ har lusten kvar🤓

      2-3 gånger i veckan och vi har varit tillsammans i 25 år. Jag skulle inte heller nöja mej med mindre. Men det skulle inte min man heller så det är väl därför vi håller ihop.

      Typ 2 gånger i veckan MEN det såg absolut inte ut så under mina graviditeter och när jag ammade, hade noll sug då. Kan ju gå upp och ner av olika anledningar utan att det behöver vara konstigt.

        Ja men precis! Jag var galet kåt under alla graviditeter tills sista veckan typ.
        Fattade noll. Det är hormonerna som avgör.

      Jag tror verkligen inte på alla dessa ”2-3 gånger i veckan”. Det är nått snitt som stod i alla veckotidningar på 90-talet som folk tror är rätt svar. Nån kanske ligger 1 gång om dagen och nån 1 gång i månaden, men så tramsigt att svara snittet. Tack Alexandra för din ärlighet.

        Typisk kommentar här på BB, man ska liksom inte vara förmäten och tycka att något är bra för då kommer någon direkt och nyper till. Helt ärligt så ligger vi oftare än 2-3 ggr per vecka, men jag ville vara säker på att jag inte överdrev. Vi har det sjukt bra ihop oavsett vad som stod i tidningar på 90-talet.

        Blir så provocerad av att folk tror att man överdriver när man säger 2-3 gånger i veckan! Varför är det så svårt att förstå att folk kan ha ett bra sexliv?!?! Är inte hela grejen att vara tillsammans med någon att ha bra sex ihop? Annars kan man ju bo med sina syskon om man vill ha en platonisk relation?!

          Hela grejen tycker jag inte det är, en relation är mkt mer än det för mig.
          Men har märkt här att många verkar ogilla sex och vill ha så lite av det som möjligt. Och det är ju helt ok såklart men man får acceptera och fatta att andra vill ha det. Skulle älska att ha 2-3 gånger i veckan, en bra början.

        2-3 gånger i veckan är ju inget överdrivet eller konstigt? Låter nice. Inte så mkt som jag skulle vilja, men långt mer än jag gör haha. En medelväg 😄

        Svårt med läsförståelsen? Om SNITTET. Är 2-3 ggr vecka så är det ju väldigt märkligt att så många ligger just 2-3 ggr vecka. Aldrig 1-2 eller 4-5. Jag skrev ju att vissa ligger 1 gång om dagen eller mer och vissa kanske 1 gång i månaden. Jag har absolut inte svårt att förstå att det finns många som ligger ofta 🤦‍♀️

    Jaha ja, då har mellis flyttat hem till Sverige igen efter att ha sålt allt och flyttat för två månader sedan

      Nellie

    Hur ofta andra ligger i sina förhållanden (eller överhuvudtaget) är så himla ointressant.

      Fast näe? Kanske finns dom där ute som oroar sig för sitt eget förhållande så får de höra att andra ligger lika lite? Kan vara bra att få prata av sig med någon i samma situation?

        Problemet är ju att människor har olika lust till att börja med, har olika förhållanden och olika livssituationer. Det spelar liksom ingen roll hur ofta andra ligger, för de kanske har mer/mindre lust än dig, deras förhållande kanske är annorlunda (partner med annan nivå av lust, nykära, nytänding osv.), eller är i annan livssituation (t.ex. har småbarn eller ej, är sjuka eller friska, har mycket eller lite jobb osv.) som påverkar lust och tillfälle till sex.

        Så hur det är för någon annan är liksom helt irrelevant. Det enda som spelar roll är om man själv och ens partner är nöjda med frekvensen av sex eller ej. Är man det, inga problem, spelar ingen roll hur mycket andra ligger. Är man inte det, prata med din partner för att komma fram till vad som skaver och hur man vill försöka förändra det, men igen, spelar ingen roll hur ofta andra ligger. Om man är orolig för sitt förhållande för att man ligger för lite, så antyder ju det att man själv inte är nöjd, eller att man har någon föreställning om hur ofta man måste ligga. Skulle rekommendera ett par terapisessioner då istället om det inte räcker med att förstå att folk ligger olika mycket, har olika mycket lust och att både lust och liggande kan variera genom livet.

          Absolut men ibland kan det vara skönt att få höra andras livserfarenhet bara? Dra det så långt som psykolog va väl att ta i. Handlar ju om att få inblick i andras liv för att själv kunna reflektera att man kanske oroar sig i onödan.
          Annars vore ju alla frågespalter osv om allt onödigt om vi ändå bara ska utgå från oss själva.

            Om man är vuxen bör man ju förstå att folk har olika lust, förhållanden och livssituationer. Så därför ligger folk olika mycket. Vet inte riktigt varför man måste få bekräftelse genom att höra direkt från andra att de ligger lika mycket eller lite som en själv. Är det inte något vuxna människor borde förstå? Föreställningar om att man måste ligga x dagar i veckan hör väl mest till unga människor som är nya på sex. Därav, har man såpass mycket osäkerhet kring hur ofta man ”borde” ha sex så ja, ett par terapisessioner vore kanske inte helt fel.

            Frågespalter är ju en helt annan grej. Liksom en betydande skillnad på frågan ”jag och min partner har en längre period haft olika mycket lust och vill inte ligga lika ofta, vad är sätt vi kan testa för att bygga mer lust och få intimitet även utan sex?” vs. ”hur ofta ligger ni med er partner?”. Den första är konkret och handlar om erfarenheter från andra som faktiskt kan vara till hjälp. Den andra är helt irrelevant för det vet man redan att folk ligger olika mycket, och att höra hur ofta någon annan ligger kommer inte hjälpa ditt problem.

              Man funkar inte så. Inte så om jag oroar mig för något tänker jag ”ja men vetenskapen säger att” Menar att ibland kan det va skönt att få höra andra gå igenom samma sak för att inte känna sig ensam i sin egen situation. Tror alla fattar alla har olika lust men det är sekundärt.

              Undanbedes noveller till svar tack

                Lol två paragrafer ”undanbed noveller till svar tack”

                Man märker verkligen mer och mer att folk är för mycket och scrollar i reels och feed och tappar förmågan att läsa en text längre än ett par meningar.

                  Och man märker mer och mer att anonyma kommentarer får folk att ta fram översittaren och skriva milslånga kommentarer, istället för att bara kunde tänka sig att folk faktiskt vill kunna relatera och prata av sina egna problem till andra människor. Du vet i vardagen pratar tex folk med vänner om sånt här. Du kanske inte har några så har svårt att relatera? 😉

                    Att många har behov att jämföra sig med andra är väl uppenbart. Att det är vettigt, sunt eller värt något är en helt annan sak (oftast inte). Men men, kör på du/ni som vill höra om hur ofta andra har sex. Absolut ingen som hindrar er, vi är bara några andra här som uttryckt att det är så totalt ointressant och ovärd information. Det hindrar ju inte er från att dela fritt fram.

                      Fast det gäller väl allt? Om mat, barn, blommor osv osv? Varför förminska andras nyfikenhet och behov att få prata av sig?
                      Grundar det sig i att du kanske tycker det är lite pinsamt med sex?

            Inblick i andras sexliv? Nej tack.
            Tror du att någon börjar ligga mer, för att folk skriver det på BB?

              Ja med tanke på att öppet spår har 100 tals kommentarer varje gång med folk som söker stöd och tips så är det väl inte konstigt folk vill prata sex?

                Hur var det ett svar på min kommentar?

        Håller inte med. Om jag vill ligga flera gånger i veckan och min partner en gång i månaden så har vi en situation att lösa. Då spelar det ingen roll att grannen bara vill ligga en gång var tredje månad om det är fullmåne.

    Det går i vågor. Ibland en gång i månaden och ibland 3 gånger i veckan. Ska man slå ut ett snitt över året skulle det nog landa på en gång i veckan kanske. Varit tillsammans i 10 år.

      Blir nog samma snitt här. Lite extra när vi är lediga/på semester och färre när vi jobbar och är trötta.

      Varit ihop i 19 år.

    Otroligt befriande att höra om en influencer som faktiskt inte ligger flera gånger i veckan. Känns som väldigt många är så otroligt kåta och att normen är att man ligger jämt, och trots att dom nyss fött barn.

      De ljuger/överdriver ju. Samma med de som skriver hur kära de är osv. Bara de som inte ligger/inte är kära/inte har det bra som har behovet att basunera ut hur bra det faktiskt är.

      Att tro att det är sanning det hon säger om att ligga, är ju fånigt.
      Ingen flunsa är ärlig, om någonting.
      Ni måste förstå det.

      Kvällstidningarna gör det också värre med sina ständiga råd som får det att låta som om alla tänker på sex hela tiden. Bianca ovanpå det och man får lätt intrycket av att det är det enda som ger livet mening.

        Bianca känns som motsatsen till sex, ärligt talat. Bara intresserad av sin egen spegelbild. Jag är säker på att hon ligger och tar selfies och knappt märker om hon har sex.

          Går du ofta runt och fantiserar om Biancas sexliv? Det kanske är dags att lägga fokus på din egen lust istället för att försöka trycka ner andra?

            Nä jag kom att tänka på det nu när 15.11 tyckte att B medverkar till att sex framställs som livets enda mening. Då tänkte jag att hon känns snarare som motsatsen till sex. Tror hon känner sig exakt noll nedtryckt av vad en anonym på Bloggbevakning skriver faktiskt 😀

        I En artikel jag läst så kom sex på typ 10 plats av vad människor värderar högst i sina relationer och liv. Mat, sömn, jobb, vänner, resor, tillit träning mm mm kom före. De allra flesta tyckte inte sex var så viktigt alls faktiskt. Så du har nog rätt i att media får oss att tro att alla andra går runt och tänker på sex alltjämt hela livet och är kåta 24/7.

    Vad som nästan är mer intressant är hur ofta singlar ligger. Tycker ofta det verkar som att ”alla” singlar har så sjukt mycket sex.

      Absolut inte . Man tröttnar som singel att bara ha sex

        Jag vet men det låter annorlunda.
        Är själv singel. Har inte haft sex sen februari -23 (nääästan i april -23, men jag tror inte jag räknar det riktigt😂). Tjejkompisar pratar om hur ofta de har sex. Killkompisar pratar inte om det men frågar gärna.🤷‍♀️

          Det är väl ingen bedrift som singeltjej att ha mycket sex? Tjejer behöver bara existera så får man sex. Snarare en bedrift att hålla på sig som tjej.

            Eh, inte direkt.

            Ok 1927…

              Vadå, det är ju bara att skaffa Tinder så får man som tjej sex 2 ggr per dag om det är vad man vill. Menar ni att ni inte får ragg om ni öppet söker?
              Det är ju snarare svårt att tacka nej om man som tjej aktivt söker.

                Men man vill väl inte ha vilket slödder som helst?
                Och nej, kanske om man är snygg och så men ingen har stött på mig på krogen eller så. (Är gift nu så spelar ingen roll).

      Jag är toksingel (som i vill aldrig ha ett förhållande med en man igen) och har noll sexlust, delvis pga av medicinering. Har inte haft sex på fyra år och onanerar aldrig. Min kropp bestämmer dock att jag vill ha orgasm ibland och då får jag det i sömnen, typ var tredje månad.

        Haha exakt samma för mig, passar alldeles utmärkt och har noll intresse av en relation eller någonsin bo med en man igen.

    Bästa med att vara singel man slipper ligga alls, finns så bra sexleksaker!! Bad ska man med en man till? Saknar inte kladdet det mista. 😄

      Vad och minsta! 😄

      Äkta vara är goare imo👌🏼

      Nä fy för en plastsnopp. Då är jag hellre utan. Men det är trist att ligga med ngn som är dålig i sängen el t o m ointresserad. Men han hade nog inte kommit över sitt ex iofs som han pratade om hela tiden🙄

      Måste man välja mellan man och leksak?

        En man är väl en leksak😀 skojade såklart.

    Minns var en kompis sa när vi var tonåringar. ”Sex är svettigt, äckligt och kladdigt”. Är nog en hel del som håller med om det.

      Minns att jag sade det och har aldrig haft sex på grund av de orden. Kommer nog aldrig ändra uppfattning och nu är jag 30 plus plus plus. Sex skrämmer dessutom skiten av mig.

        Varför skrämmer det dig?

          Jag har varit med om många tråkiga och svåra händelser genom livet och har extrema problem med tillit från en händelse som hände i barndomen. Så det som händer är: om den jag älskade mest lämnade mig och gick vad säger att killen inte kommer göra samma sak? Så jag har byggt upp en mur.

            Blev du lämnad av en förälder?

              Det vill jag inte prata om. Men jag har svårt att släppa in någon. Klart jag har mina lustar men själv är bäste dräng. Då slipper jag råka ut för det här igen.

                Kram till dig! ❤️‍🩹

                  ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

        <3

    Ibland två gånger på en dag, ibland 1 gång i veckan. Varierar. Haft relationer där vi inte legat på ett halvår (tog såklart slut sen pga noll attraktion fanns kvar), så är mest glad över att jag fortfarande har ett fungerande och bra sexliv med min kille efter fem år ihop. 🙂

      Jag har bara sex med någon jag är med i ett förhållande och är kär i. Provat utan det och det är inget för mej.

    Alla: här har vi sex
    Jag: och i mitt liv kommer det hända när?

      Haha! Eller hur😂

        Helt så jag kommer hinna dö 😂😂

      Du får väl jobba lite mer aktivt på det!? Visa att du är tillgänglig om du nu vill vara det, genom att inte bara hålla samtal med andra på en nivå artighet ”och vädret är bättre nu framåt vårkanten. Fint att träffa dig. Hejdå”. Du får bjuda in och vara mer än du är nu till vardags och inte sitta på jobbet och hemma och vänta på att någon bara ska höra av sig från ingenstans och vilja ha sex. Om du är i sociala sammanhang umgås du med par och folk som redan har valt sin person eller är du i sammanhang där du även träffar personer som du faktiskt hade kunnat ha sex med?

      Vad vill du? Förhållande eller sex och har du någon tanke på hur du ska ta sig närmare för att realisera det? Säg inte bara ”när kommer det hända i mitt liv?” Det gör det inte om du sitter och väntar på att bli uppbjuden till kn*ll!

        Så lätt är det inte dock. De som vill ha sex med mig vill inte jag ha sex med.

        Det var liksom mer ett skämt från min sida. Vill inte ha sex eller vara i ett förhållande över huvud taget

    En gång i halvåret 🤣. Försöker vi i sovrummet (efter att barnen somnat inne sina rum) Kommer de tassande precis när man kommit igång. Tar man soffan i stället så är de såklart nått av barnen som går i sömnen och står vid soffändan. Tur att vi är trygga med varandra och ser detta som en fas. Någon gång kommer väl alla sova hela natten i eget rum.

      Igenkänning! Har varit förälder i 21 år, yngsta är nu 7. En dag kanske man kan få till det när och var man vill 😅

      Kanske läge att få in mer trygghet och inte va okej med nattliga ärenden från barnen. Hittar barnen ut från sitt sovrum bort till soffan i vardagsrummet är de gamla nog för att aktivt få hjälp med att sluta springa uppe på nätterna. Tyckte själv att det var jätteskönt att veta vad som gällde som barn och att efter läggdags var det inte ok att gny om vatten och annat som skulle öka på springandet. Låt barnen lära sig att sova hela nätter utan spring och vakna utsövda!

      Vem har sagt att man bara kan ha sex på natten eller sent på kvällen!? Ni har massor av luckor som ni inte tillåter er att ha sex, när ni envisas med att göra det vid de tillfällen du nämner. Har svårt att tro att ni är med barnen 24/7 och inte kan få till det mer än 2 gånger per år!

        Zzzz

        Fast varför hetsa om de nu känner att det inte är en big deal? Bry dig om dig själv istället

        Hahaha va? När på dygnet skulle man lyckas förutom när ungarna är i säng?

      Vi låser dörren till toan när de sover, minst en gång i veckan och gör det snabbt ståendes.

      Måste ju inte vara långt ligg.😂

    Och hey, vänta till klimakteriet! Döden 😂😂 dom som kommit ut på andra sidan säger att lusten kommer tillbaka sen 😁

      Jag vägrade att klimakteriet tog över mitt liv, sökte vård tills jag fick rätt hjälp. Jag mår toppen och orkar träna leva och mitt liv påverkas minimalt av klimakteriet..

        Tanten – berätta mer. Vad för typ av vård?

          Det finns massor, både naturläkemedel och hormoner. Man kan ta tabletter. Man kan ta olika tillskott. Östrogensalva i underlivet. Det är bara att testa tills man hittar det som funkar.

          Kolla upp alla hormonnivåer i kroppen -kräv det! Jag var som besatt av satan, trött som en död människa och deprimerad. Jag fick börja med östrogenplåster som 43-åring. Nu vid 50 års ålder tar jag östrogen, progesteron och livets gamechanger TESTOSTERON. Då kom libidot tillbaka, men där måste du hitta en klok gynekolog. Jag kollar nivån regelbundet, jag vill inte ha mustasch😂 Om du vill har jag en grym gynekolog i Stockholm, hur du ska få namnet på honom vet bara Camilla🥺

            Undrar om vi har samma, för min gyn har också föreslagit mig testosteron 😀
            Vad börjar hens förnamn på för bokstav?

              En klinik i Stockholm och han börjar på W.

                Ok då är det inte samma, min börjar inte på W. Men har föreslagit testosteron. Jag tycker inte jag behöver det, är 55 nu och i menopaus sedan 1 år, men kanske i framtiden.

                  Jag började med testo som 48-åring och plåster vid typ 43. Mina besvär kom tidigt, nu är jag 50 och har blödigt 3-5 gånger senaste 2 åren..

            åh vill veta. Kan du inte skriva namn här menar du?

      Jag är nog i ett förstadium och har typ ingen sexlust alls. Blir intressant att se om detta stämmer.

      Lusten minskar när man slutar vara fertil, det är helt normalt, hormonerna förändras och slemhinnorna blir också torra eftersom kroppen vet att inga barn ändå kan bli till.
      Såklart går det att tillföra det som saknas på konstgjord väg, det finns många piller och krämer och vagitorier för att sexlivet ska funka efter menopaus.
      Men att lusten minskar är helt naturligt.

        Stämmer inte har inga torra slemhinnor så vi alla är olika.

          Utan medicinering blir alla kvinnors slemhinnor torrare efter menopaus eftersom östrogennivåerna sjunker. Men inte alla märker det (men en gynekolog ser det eftersom färgen och strukturen ändras).
          Om man känner av det kan man använda krämer eller tillföra östrogen på annat sätt. Känner man inte av förändringen behövs ju inget. Men alla genomgår förändringen.

            Såklart alla genomgår förändringar. Var vill du få fram med din kommentar. Att bestämma över andra slemhinnor?. Mina behöver du inte bekymra dej om.

              Nej tvärtom behöver man prata mer om att det finns så många mediciner, att bara säga att allt är bra för dig hjälper inte den stora majoritet som upplever problem.

        Massor av kvinnor som har ett aktivt sexliv under klimakteriet. Många har också uttryckt att de har fått mer lust och känt sig mer avslappnade kring sex när de slapp preventivmedel och oro kring graviditeter.

          Klart man kan ha ett aktivt sexliv! Men ägglossningen upphör, vilket gör att mensen inte kommer mer, könshormonnivåerna sjunker och kroppen förändras. Till exempel krymper klitoris som ett resultat av låga östrogennivåer. Tar man östrogentabletter går allt tillbaka till hur det var när man hade eget östrogen.

    Varje dag men paus när jag har lingonveckan vi har varit ihop i sex år. Och nej skryter inte utan delar med mig som dom andra i kommentarfältet inget är fel vissa vill aldrig ligga och vissa vill ligga ofta så är det bara 🙂

    Just nu typ 2-3 ggr i veckan, men som 2barnsföräldrar har det varit ganska torrt i 2-3år, först nu vi har kommit tillbaka till som det var innan barnen, 3 och 5år. Har varit tillsammans 11år om det spelar någon roll

    Är kär i min man och attraherad av honom. Vi har inga småbarn och har varit gifta många år. Ligger ca 1-3 gg per år. Jag lider av sjukdomar och lusten är obefintlig. Det är inget problem för mig så min lust är inget som behöver fixas. Vår relation är inte dålig p g a lite sex.

      Vad tycker han då?

      Hur har din man det?

    Sen jag blev lämnad för ett år sedan har jag inte haft sex någon gång. Tycker inte sex är ett ”behov” som många andra tycker (såsom hunger). Kan inte alls relatera till sex and the city och liknande serier där huvudpersoner ”måste ligga av sig” för att fungera normalt. Kommer förmodligen förbli sexlös tills jag förälskar mig igen

      Sund inställning!

      håller med. har aktivt valt att inte dejta alls och är ensamstående och vill inte heller bara träffa någon för enbart sex så i 1 år har det var 0 sex.
      behovet är inget jag har just nu när jag valt att inte umgås i någon form av relation.

    Jag och min Man har det varje dag trots att vi har barn och varit ihop i 6 år inget som är ovanligt tror jag 🙂

      Ligg ni ingen bryr sig!

        Oj alla här berättar om att dom knappt har sex men har man sex så måste man få dryga kommentarer sluta vara sotis på nånting som man inte bhekver vara sotis på hahhaa men förstår att det ämnet känns laddat om man är osäker på sigvsjälv

        Varför skriver du inte det till nån annan? Alla här har skrivit hur ofta/sällan de ligger…

    I sammanhanget kommer jag osökt att tänka på en scen ur Fawlty Towers.
    ”How often do you manage it?”
    https://www.youtube.com/watch?v=51KWytSN8p0

    I vanliga fall ca 3-4 gånger i veckan. Just nu är jag höggravid och hela graviditeten har min sexlust tyvärr varit nästan obefintlig. Så de senaste månaderna har det varit kanske 3 gånger i månaden. Vi har varit tillsammans i 6,5 år.

    3-4 gånger i veckan. Varit ihop i 10 år.

    Har kompisar som varit tillsammans i 20 år och legat med varandra varje dag, förutom när hon varit nyförlöst vid två tillfällen, där hade de en liten paus på några veckor.

    Det beror väl också på vilket typ av sex det handlar. Låg kanske två ggr i månaden med min dåvarande pojkvän men när vi låg så höll vi på i nästan två timmar varje gång. Förstår att man orkar ligga 4 ggr i veckan om det är missionären i 4 min.

      Så jobbigt att hålla på länge! När jag har kommit, vilket brukar ta max 5 min, vill jag bara tvätta mig och sova. Hellre kort och ofta.

        Jag är nog lite tvärtom. Gillar att ligga länge, utforska, prova nåt nytt, bygga upp orgasmen. Inte bara ligga för att få orgasm och sen god natt, då kan jag lika gärna ta fram satisfyern.

    Oftast 3-4 gånger i veckan, men ibland 2. Vi jobbar mkt, har tre barn under 6 år varav en ettåring så man får vara kreativ.

    Gifta i tio år.

    Det viktigaste är väl att en sjölv och ens partner är nöjda.

    Var tillsammans med mitt ex i 20 år, hade sex relativt ofta. Tills en dag när han rörde mina lår och jag började skratta för att det kittlades så vansinnigt mycket. Sedan blev allt värre och jag kunde inte med att han tog i mig längre? Så märkligt. (Vi är inte ihop längre)🫤😄 Ändå var han min stora kärlek!

    Tror den största lögnen som folk drar är hur ofta de har sex. Känns som att alla överdriver och inte vågar säga som det är. Nu tror jag inte alla ljuger, men jag tror ändå att det är just den saken som de flesta kan dra lögner om för att det är så tabu att våga berätta IRL då att man kanske ej har sex ofta i sin relation eller så:) som ett kompisgäng som pratar, tror inte många skulle då våga erkänna att nej men vi har ej haft sex på 2-3 mån om det nu skulle vara så för då skulle alla döma ut den relationen som något dåligt, trist, kärlekslöst

    Ja samt att de som pratar mest om sex har det minst.

    1-2 ggr/vecka. Har två barn plus höggravid 😂 tycker det är viktigt att hålla gnistan vid liv

    tillsammans snart 5 år, jag har gått på antidepp i perioder och då tyvärr trappat LUSTEN helt, och även haft problem att komma pga antidepp. Så i perioder har det gått 3-4 mån mellan gångerna.

    Detta brukade ge mig ångest då jag kände att vi inte ”va normala” och att vi ”borde” ligga mer.

    Tackar gud för att jag har världens bästa/rimligaste som jag alltid kunnat vara transparent med. Han låter min lust helt styra när vi ligger och är väldigt mån om att vårt sex ska vara just luststyrt och aldrig lagt någon press på mig när det gäller sex. Herregud, vi älskar varandra högt, att vi inte ligger på ett tag… Det är okej!

    Kan tillägga att vi alltid har varit väldigt kärleksfulla trots avsaknad av sex och pussas och kramas flera gånger per dag.

    Vissa kanske skulle anse det är tragisk att vi inte ligger så ofta, fair enough. Jag anser att det är MER tragisk att vara fast i en relation där man känner sig TVUNGEN att ligga trots att man inte alltid har lust bara för att man ”borde”, eller har en partner som tjatar, tar det personligt eller att hela förhållande faller i avsaknad av sex.

    Blev singel för nästan 3 år sedan och har inte haft sex sedan dess. I dom relationer jag haft har vi legat var och varannan dag. Kontraster. Känner inget behov om jag inte har genuina känslor för någon. Att hångla hade jag dock kunnat göra varje dag, flera gånger om dagen. Det om något saknar jag.

    Jag får alltid ångest av det här. Har varit rätt sjuk i ett par år och har legat kanske 3-4 ggr/år för att jag varit så slut. Får alltid dåligt samvete för att jag ju ibland orkar vara ute och fika, promenera osv istället, men känner samtidigt att jag ju vill passa på att komma ut när jag orkar. Om jag tex tar en promenad skulle jag inte klara av sex efter tex. Jag älskar verkligen min partner och han är så oerhört förstående och snäll. Önskar verkligen att både hälsa och lust kommer tillbaka snart. Sakta sakta går det åt rätt håll.

    Gift i 9 år, varit ihop i 23 år. Sju barn tillsammans. Vi ligger extremt olika. Ibland en gång i månaden, ibland 1-2 gånger i veckan.

    Vissa veckor inte alls (men kanske gör annat trevligt) vissa veckor varje dag. Går lite upp och ner, trötthet, mens, hur jobbiga barnen (ej mina) är osv. Min man är ganska många år äldre men har mkt starkare sexdrift, så det är nog tur att jag är yngre och orkar :’D
    Dock hade jag nästan aldrig sex innan jag träffade min man och trodde att jag inte tyckte om det. Hade bara inte träffat rätt person. Kan vara bra att tänka på, att man inte bara ÄR på ett visst sätt (inte bara det i alla fall) utan det kan ändras genom livet, beroende på omständigheter osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.