Isabella Löwengrips inlägg kritiseras för vikthets

DET HÄR ÄR EN TRIGGER WARNING FÖR BÅDE MITT OCH ISABELLAS INLÄGG OM ÄTSTÖRNINGAR!

Mandometer tror på att man måste äta sig frisk, inte bara prata sig frisk med en terapeut. Dom har så rätt i det. När man lär sig äta ”korrekt” (enligt dom) så faller så mycket annat på plats efteråt. Första halvåret så gick jag alltså enligt ett matschema för att få in rätta mänger och antal måltider (reste med ett decilitermått). Då kom mättnaden och hungern naturligt, tidigare kände jag inte sånt.

Idag är jag alltså friskare än frisk. Noll viktångest, jag känner mig fin, jag kan äta och dricka av allt. Nu sitter ”med måtta” i ryggraden på mig och det är en en frihet när man kommer ifrån en bakgrund med hetsätning. Jag kan sluta, jag kan lämna. Men jag kan också ta mer, med måtta. Det bara sitter, naturligt.

Tack Mando för ett friskt liv <3 // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip har postat ett inlägg där hon meddelar att hon fortfarande är så frisk man kan bli från en ätstörning – vilket är fantastiskt att höra – vill jag börja med att säga här, innan jag går vidare.
Så…
I sitt inlägg beskriver Isabella sin resa mot att bli frisk, och beskriver en del saker ganska så ingående på ett sätt som jag direkt visste skulle bli kritiserat i kommentarsfältet.
Hon gör alla fel i trigger warning-boken och verkar inte reflektera över det överhuvudtaget, jag går inte närmare in på det än så här inne. Den som söker finner en länk.

 

Om hon bryr sig så kanske hon borde låta någon på Mandometer slänga ett öga på alla sådana här inlägg före publicering?
Det borde ju ligga i bådas intresse att dessa inlägg blir lyckade, tänker jag.
Att hon avslutningsvis svarar på frågor om att kräkas upp mat i sitt öppna kommentarsfält är bara så oansvarigt…

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    När är det dags att lägga ner ”trigger warning”?

      Kan man signa upp sig på nån email-lista? För att få veta alltså?

      Blir du triggad av triggervarning?

      Helst igår hoppas jag.

    OT, lyssnar på dagens måndagsvibe, och de är så världsfrånvända, nu prata de om att piffa vardagen eller vad det var, så sa Lojsan ”varför går inte alla föräldrar till Blique by Nobis på brunch??!” Kollade priserna och herre gud, med det priset går det verkligen inte för vanliga människor att gå på den brunchen i dessa ekonomiska situationerna 🤦🏻‍♀️🤯

      Jo då, jag är helt vanlig och har ätit brunch där. Det gick alldeles utmärkt. Sen kanske du prioriterar att lägga dina pengar på annat, jag älskar mat så jag prioriterar en måltid på restaurang då och då.

        Då är du nog lika världsfrånvänd. Och inte helt ”vanlig”. Tjänar du 25 k i månaden innan skatt med tre ungar etc så har du inte råd att äta ute hur som helst.

          Man behöver inte tjäna 25k och ha tre barn för att det ska bli för dyrt. Räcker med att ha en hushållsinkomst på 50k och ha två barn för att en sån brunch ska kännas inaktuellt.

            Ser ut som att brunch för barn kostar 99 kr och får man ett par timmars barnpassning inkluderat i priset är det ju värsta kapet, då kan man ta att mat och dryck för vuxna är lite dyrt.

              Det är inte nödvändigtvis så att det är överprisat, men likväl är det för dyrt för många. Jag förväntar mig inte att jag ska kunna äta en lyxig brunch med barnpassning, det är dock konstigt att tänka att alla har råd och möjlighet att göra det.

                Men vem har sagt att ALLA har råd och möjlighet? Allt är inte för alla, är det verkligen helt obegripligt att förstå? Men en vanlig person kan definitivt prioritera och äta brunch där om hen vill. Att bara tjäna 25 k i månaden och sitta med tre ungar, det är snarare ganska ovanligt så jag vet inte riktigt hur den personen passar in i begreppet ”vanliga människor”.

                  Enligt första kommentaren hade lojsan ju sagt ”Varför går inte alls föräldrar på brunch?” Så svaret på din fråga är lojsan.

                Men var hittar man en betydligt billigare brunch? Hon menar kanske mer att varför skulle någon välja en annan brunch istället för denna (pga barnpassningen), inte varför går inte alla hur varje helg?

          Men är det bara de som är ”vanliga” människor? Låg lön och många barn, nä då har man inte råd med mycket. Men man behöver inte vara superrika/kändis för att göra sånt där ibland.

      Alla har det inte lämpligt ekonomiskt bara för du har det. Sen prioriterar man olika!

        ”Bara för att du har det?” Det är långt fler än en anonym hos bloggbevakning som har det tufft just nu.

          Ja naturligtvis men nu skrev jag svar till en person.

      Det är väl ändå ganska många som har råd att gå och ta en brunch någon gång ibland om man vill.

    Det hela verkar närma sig en punkt där allt, precis ALLT, kan trigga, kränka eller väcka anstöt hos någon. Någonstans måste det ligga på den enskilda individen att sortera och inte ropa att andra är oansvariga, uttalar sig nedlåtande eller är ignoranta (modeord just nu).

    Jag är nykter alkoholist – man FÅR skämta om vad folk gör i fyllan. Min mamma blev dement. Man FÅR uttrycka sig slarvigt om demens. Min man tog sitt liv. Man FÅR trots det säga ”Skjut mig!”

    Om den här ”triggertrenden” håller i sig, kommer snart var och varannan människa vara belagd med munkavle och alla samtal kommer att tystna.

      Tack för ett bra inlägg 👍👍

      Tror tyvärr den här känsligheten snarare leder till att folk drar sig undan, speciellt de som har det svårt och kanske behöver sina vänner och familj som mest. Men oavsett vad man säger i en jobbig situation så kan det tolkas fel, någon skulle bli upprörd av en viss kommentar eller fråga och med risken att något olämpligt skulle slinka ur, tex ”skjut mig” så blir det lättare att helt dra sig undan tyvärr efter någon artighetsfras.

      Så bra skrivet! Precis så är det ju. Oavsett vad man gör finns det alltid någon som kan triggas.

      Jag tycker inte att det ligger på ett barns ansvar att sortera vad som kan trigga eller ej. Tyvärr blir allt fler barn diagnostiserade med ätstörningar idag. Många av dessa har inte den förmågan. Nu är det väl inte många tonåringar som läser vad Isabella skriver men det finns många andra som postar innehåll som definitivt kan trigga ett barn att bli sjukare.

        Barn har förhoppningsvis föräldrar som får rycka in och rensa bland sitt ätstörda barns sociala medier.

      Jag håller inte med dig.

      Personligen känner jag inte att jag är belagd med munkavle för att jag inte vill bete mig som en okänslig buffel. Jag har inte svårt att navigera i ett samhälle där man inte slänger ur sig vad som helst. Det är inget jag reflekterar över. Jag känner inte att jag behöver tysta mig själv. Om man känner att man inte kan prata om något nuförtiden utan att kränka andra, säger det nog mycket om hur man är som person. Samhället utvecklas. Normer förändras. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. Man får helt enkelt hänga med och försöka förstå, istället för att bete sig som ett barn och tjura.

        Precis så!

        Så du tycker Isabella beter sig som en okänslig buffel. Eller hur ska vi tolka din text. Själv ser jag inget fel med det hon skriver. Och håller med andra. Sluta titta, läs och följ sånt du mår dåligt av.

          Beror ju på vad man pratar om, att använda n-ordet eller råka säga ”oj, kommer inte orka nån middag idag” när man käkat tårta på jobbet, det är ju skillnad.

      Beklagar sorgen. 🌸 All omtanke

      Hur menar du att individen ska kunna sortera om de inte vet om innehållet innan? Det är ju just det varningarna är till för! Trigger-varningar (som är just för triggers, inte för ”du kanske blir lite arg/upprörd/kränkt av det här”) ger en en chans att välja bort innehåll man vet kan orsaka en skada. En ätstörd person kan triggas till självskadebeteenden av att läsa eller se andras ätstörda beteenden. Jag bär själv på trauman som kan triggas av vissa ämnen. Trigger-varningar ger mig en chans att välja bort det materialet, och därmed slippa en fullskalig ångestattack och dagar av depression efteråt.

    Förhoppningsvis hjälper hennes inlägg någon. Klart det kan trigga någon att hon gått ner i vikt men å andra sidan är ju rädsla för viktuppgång något som gör att många drar sig för att söka hjälp, kanske kan kännas bra för någon med liknande problematik att se att man kan äta normalt och inte gå upp i vikt för det. Tycker det var lite överdrivet att klaga över att hon skriver hur länge hon promenerat eller antal steg. Man får ju också ha i åtanke att hon kanske inte är 100% frisk heller såsom i totalt obrydd om hon skulle gå upp 10 kilo eller nåt, oavsett vad hon själv skriver.

      Exakt min tanke, att hon säkert bidrar till att andra vågar söka hjälp. För en sjuk person är ju skräcksenariet att gå upp mkt i vikt vilket gör att man inte vågar söka hjälp. Att hon skriver att det inte behöver vara så tror jag kan hjälpa många.

    Mandometerklinikerna har ju varit rätt kritiserade…så hmm…litar inte riktigt på en influencer här heller när ett varumärke behöver byggas upp efter kritik…
    https://www.dn.se/insidan/sa-ska-atstorningsvarden-i-stockholm-goras-om/

      Aha, du tänker såååå….

      Exakt. Finns en anledning till att de behöver all god reklam de kan få just nu.

      Jag har också tänkt på det. Börjar konspirera i mitt eget huvud kring om hon får betalt för att göra PR för dem. Hon har ju suttit i tv-soffor också och lovordat behandlingen.

    Isabella har helt rätt i det där med att man behöver äta sig frisk. Sen hade hon väl kunnat strunta i att skriva ner exakt vad hon äter…och låta vården ta hand om den biten. Men triggervarning? Nej, det behövs inte. Just detta inlägg gör ju dessutom reklam en klinik vars behandling Isabella är nöjd med.

    Men snälla… det behövs ingen trigger-varning och det inlägget är knappast någon vikthets, det är dessutom bara typ två pers som skrivit kritiskt. Nej här blev det lite som att det letas fel för att man vill smutskasta Isabella, och varför skulle hon inte besvara en fråga hon fått det är ju inte så att hon uppmanar till att kräkas utan tvärtom. Om hon inte besvarar frågor så får hon ju skit för det.

      Åh herregud, är DU tillbaka? Nej, nej, nej…

        Jag är fullständig ointresserad av BB och vad än hon än snöat in sig på för ämnen denna vecka. Må det så vara diamanter, bröstinlägg, tjocksockar eller hudkräm.

        Under däremot hur länge du Camilla behöver använda termen ”TW”. Hoppas att det är över snart. Det var en empatisk början men som så mycket annat har det utvecklats till TW om endast just TW.

        Du fucking suger på att call out vem som är vem. Bara dags att lägga ner det. Du har inte den talangen och har aldrig haft.

          Menar du Camilla? Om det fortfarande fungerar som när jag hade en liten blogg för hundra årsen så kan hon ju se IP-adresser och därmed bara jämföra kommentarer och se om det är samma nummer haha

          Men snälla märks direkt vem det är 😅

    För min del så landar de siffrorna riktigt bra, att sakta men säkert få inpräntat att jag ska äta kontinuerligt för att inte hetsäta och att jag inte kommer gå upp ytterligare 30 kg av det. Jag gissar att det är Isabellas tanke också.

    Men sen har väll inte Isabellla något samarbete med Mandometer så det skulle vara konstigt om de faktagranskar det.

    Det är en himla tur att Griselda inte är influencer under medeltiden. Då skulle det inte gå många dagar innan hon skulle ha förts till bålet dömd för häxkonst och Paulette ha suttit vid skampålen som medbrottsling.

    Jag undrar fortfarande när någon ska fatta att Isabella har autism.

    Man ska inte diskutera andras kroppar, jag veeeeeet. Men jag tycker Isabella ser väldigt smal ut nuförtiden, och tror absolut hennes bröstförminskning hänger ihop med att hon vill ses som smalare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.