Jonas Gardells hyllning till Alex Schulmans trauman

Bildkälla: Expressen

Men därefter började jag scrolla genom hans krönikor och lade märke till att jag minsann inte var den enda som generade den gode krönikören och fick honom att skämmas.
Han skäms mest hela tiden. Han är sekundärskammens okrönte kung!
Eller också gråter han. (Han gråter VÄLDIGT ofta!) Eller skakar. Av fasa. Darrar. Och vill slänga saker i väggen.
Det är lite Kalle Anka det där. Och oerhört kul.

Det kan vara stora saker som att mänskligheten går under. Det kan vara mindre saker, som att Stockholms tunnelbana byter modell på sina vagnar. Eller att han hört en låt på radion. (Då gråter han så mycket att han måste stanna bilen när han kör.) Det är liksom inte så noga. Hans känslor är stora och för det mesta lite all over the place. Alex Schulman är beredd att gråta, rasa, skämmas och känna kall fasa med samma intensitet vilket som. // Jonas Gardell

Jonas Gardell har skrivit en krönika i tidningen Expressen, som uteslutande handlar om Alex Schulman och alla hans trauman, som Jonas Gardell fick upp ögonen för en kväll när han bestämde sig för att skrolla igenom Schulmans alla krönikor.
Anledningen till detta var den egna förvåningen över att Alex Schulman tillägnat Gardell en hel krönika i Dagens Nyheter med rubriken: ”Jag blir generad av Jonas Gardells vördnad för statsministern”. Han kunde helt enkelt riktigt begripa varför Schulman tog i så han sprack över den där lunchen. Gardells första teori var att Schulman måste ha känt sådan sekundärskam, att han var tvungen att ägna en hel krönika åt den, men det var som sagt när han började skrolla bland Schulmans alster som han insåg att han inte var det minsta speciell, utan det är så här Alex Schulman känner, faktiskt mest hela tiden.

Gardell nöjer sig dock inte med att konstatera det utan har skapat en egenkomponerad topplista med Schulmans alla olika trauman:

Du hittar hela den underhållande listan i Expressen.

 

 

48 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mycket träffande krönika 🙂

    Älskar Gardell! ❤️
    Gillar inte alls Schulman. Tyvärr.

      Bättre att gå på person än innehåll. Ett bra rättesnöre i livet 💪

    OT men någon annan som följer Ida Nordfors och har reagerat på hur extremt mycket hon skriver om sin sons bajs? Det är explosioner hit och dit och imorse var det en bild på ”en samling påsar nattbajs”. Varför blir vissa kvinnor såhär när dom får barn och är det någon som vill läsa om det? 😩😩

      Antagligen för att visa mammalivets alla sidor och vara lite ”skön” och ”rolig” och få folk att relatera🤷‍♀️

      Euw!

      Varför har hon påsar med bajs? Låter inte normalt.

        Tolkade det som att det var påsar med bajsblöjor. Inget jag är intresserad av att se på instagram, men ändå 😅

        Antar att du inte har barn. Ledsen över att behöva säga det, men om du någonsin får barn så kommer påsar med bajs(blöjor) blir helt normalt. Bebislivet är sjukt glammigt #Livingthedream

          Och det blir lite mer intressant att veta att andra lever i samma skärseld som en själv. Skittråkigt för folk som inte kan relatera, men lite skönt för en själv att fler har samma problem under småbarnsåren.

      Ja alltså jag blir verkligen ledsen. Jag har barn men de är lite äldre, närmar sig 8. Mina kompisar som har yngre barn, 2-4 år, vill aldrig prata om något annat än barn? Aldrig något annat som händer i livet, jobb, känslor, hobbies, mat… jag hoppas verkligen denna period går över. Varför blir kvinnor helt uppe i mammaskapet att de låter det ta över hela ens identitet? Inga män gör såhär?

      Jag var säkert likadan själv så klandrar inte dem. Men det är så ledsamt och framförallt tråkigt.

        Tro mig, det finns män också. Har en kollega på jobbet som inte pratar om något annat än sina barn. Eller jo, han pratar fotboll ibland också förresten. Men 80 procent barn. När han är ledig kommer han nästan alltid in till jobbet med sina barn.

          Haha ja min fd kk pratade också bara om sina barn. Det var inte ett dugg kul att lyssna på, och så frågade han mig, som inte har några ungar, hur man ska hantera dem i vissa situationer😂

          Annars delar jag faktiskt ts erfarenhet av att män inte gör så, även om de såklart finns, för undantag kommer alltid finnas. Och det är det som gör att det är så mycket enklare att umgås med jämnåriga killar för jag ÄR inte intresserad av någons barn. ”Fy skäms” på mig som säger det, men det är verkligen inte intressant.

        Men om du tänker att du var likadan själv så kanske du ska vara lite ödmjuk ändå? Själv fick jag så mycket beröm av vänner och bekanta över att jag inte pratade barn eller var helt uppslukad med mitt första, men i efterhand har jag blivit lite irriterad över det. Självklart kan man totalt gå upp i det nya, för de flesta är det ändå det största och mest omvälvande som hänt och det är ju nästan mer sorgligt att inte största delen av ens tankar går upp i det.

          Ja absolut, om det är en nyfödd bebis. Men om man har varit mamma i 4-5 år och gått tillbaka till jobbet och har ett liv utanför bebisbubblan, behöver väl inte hela ens identitet kretsa kring ens barn.

            Det är väl inte kopplat till identitet. Men du kanske minns själv alla faser och utmaningar små barn för med sig, som påverkar i närmast allt man gör. Om det är förstagångsföräldrar finns det väl ett behov av att ventilera sina tankar och erfarenheter med någon annan än sin partner.

            Jag initierar extremt sällan samtal om mitt barn med vänner och kollegor, vill inte tvinga på någon mina ointressanta spaningar eller erfarenheter. Men när jag möter någon som VILL veta så är det rätt skönt att få ur sig lite gnäll, klag eller roligheter.

        jag har fått samma kommentar, dvs att det är skönt att umgås med mig för att jag inte bara pratar barn. Men det är också vänner till mig som själva INTE har några. Man kan ju ha den goda smaken att anpassa sig till situationen, dvs prata barn med den som vill men låt bli med andra 😀
        Vet själv hur urbota tråkigt det var att lyssna på som ”o-mamma” och som du säger, när tillfälle ges är det toppen att ventilera men lite fingertoppskänsla är inte dumt 😁

    Ibland får Gardell verkligen till det 😂

    Lite kul. Alex och Sigge har ju gått rätt hårt åt Gardell (de har också gjort det lite elakt men också vansinnigt roligt) så inte mer än rätt Alex får svar på tal 😀

    Funny cause its true

    Som lyssnare av podden tycker jag inte alls att schulmans krönikor är konstiga eller överdrivna. Tycker både han och Sigge gråter rätt ofta och har nära till sina känslor vilket jag gillar, det känns ganska ovanligt hos män.

      Visst att det fint och bra att kunna visa känslor som man men får väl finnas vissa gränser (precis som för kvinnor). Det kan bli för mkt liksom.

        Men man sätter sina egna gränser. Det är en människas rättighet. Hur kan det störa någon om han gråter?

          Det är inte det som stör, utan att han klafsar runt i sitt eget skit och aldrig kommer därifrån. Särskilt beklämmande när man har folk runt sig med verkliga trauman som faktiskt ändå hanterar det bättre än nämnda karl. Så oattraktivt med kränkta män det alltid är mest synd om.

    Gardell är ju bara buthurt över att dom vågar såga honom i podden. Känns inte som att några andra vågar göra det, även fast han är känd för att kunna vara ganska otrevlig osv.

      Jag tycker att Gardell är både elak och högst otrevlig. Jag finner inget tilldragande hos honom. En sexfixerad fjant.

      Alex däremot är kung i både skrift och åsikt. Han ger lite känslan av en sårad pojke. Vilket han ju också är. Vem kan ta hans erfarenheter ifrån honom?!

        Roas inte av någon av dem. Båda tycks fullkomligt uppslukade av sin egna (i vart fall egenupplevda) förträfflighet, och ingen av dem verkar särskilt empatisk.

    Två stora feta mediahoror med gigantiska egon som slåss om uppmärksamhet. Tycker verkligen inte den ena är bättre eller mer intressant än den andre. Att folk ens ger som uppmärksamhet är en gåta.

      Gardell har ju dock talang. Alex är en mobbare och gnällspik med kända föräldrar.

        Jag skulle vilja se vilka talanger du har 😉

        Jag tycker båda har talang. ”Bränn alla mina brev” är en av de bästa böcker jag läst.
        Tittar man på begåvningar genom historien så är det nog fler skitstövlar än sympatiska och ödmjuka personer bland dem, skulle jag tro.

        Tycker Alex har talang, älskar hans böcker ☺️

          Alex böcker är fantastiska. Han skildrar känslor på ett sätt som sitter som en smocka i magen. En riktigt skicklig skribent.

    Gardell är känd och populär bara för att han är bög. Han hade inte varit någon alls utan sitt ständiga tjatande om sin sexuella preferens.
    Han är en osympatisk,gapig och otrevlig liten man med självhävdelsebehov och dessutom en typisk välbärgd socialist från storstan.

      Fan också, jag som är heterosexuell, okänd och inte populär ett dugg. Tänk om jag haft en annan sexuell läggning, vad lätt det hade varit! Då hade jag blivit hedersdoktor, vunnit kulturpriser och fått sätta upp pjäser på Dramaten.

    Bra Krönika, men fattar inte varför dom två hackar på varandra, inte första gången.

      Är nog två stora egon som är orsaken

    Team Alex såklart! 💪 Har folk som hatar honom och ropar mobbare ens läst hans krönikor? Har svårt för Gardell och hans beteende i många situationer. Schulman tycker jag är smart, klurig, rolig, sårbar. Det är synd att folk så gärna dömmer innan dom ens läst/lyssnat på honom.

      Team Gardell.
      Schulman efterapar Gardell. Därför tål de inte varandra.

    Jag har bekanta som jobbar med Gardell relativt regelbundet. Det är tydligen inte så kul, med ständiga utbrott och otrevligheter.

      Jaha?

      Jag har bekanta som är släkt med Schulman. Det är massor av fejk och påhitt i det han påstår. Han skriver om påhittade trauman.

    Jätteroligt! Gardell o Schulman är utmärkta skribenter o framförallt mästare på att underhålla!

    ”Trauma barndom” är en av Jonas Gardells rubriker. Ja, Alex Shulman hade en minst sagt knepig barndom liksom jag hade, det kan ge Trauma vilket det gjort och det är faktiskt inget att göra sig lustig över.
    Alex Schulmans krönikor
    ”Med snön visar sig vanvården jag upplevde”,
    ”Mina dåliga tänder berättar historien om min barndom”,
    ”Jag kan inte glömma skolpappan som hånade mig”
    De krönikorna berör mig djupt, då jag växte upp i att inte få den omsorg ett barn behöver, föräldrarna gjorde inte sitt jobb utan istället var upptagna med bråk, bråk osv. Klart dysfunktionellt.
    Jonas Gardell är ju en person med humanism, hoppas han är det också gentemot människor som haft en dysfunktionell barndom.

      Ja inte jätte lustigt att växa upp med en alkoliserad mamma. Men Gardell tycker väl schulman är överklass och gråter krokodiltårar.

    Och det ska komma från snöflingan Jonas Gardell😅

    Alexander Schulman är verkligen den vidrigaste människan.

      Varför? Ärlig fråga alltså.

      Pysslar han och Jonas Gardell inte med en klassisk kulturdebatt? Ett mer finkulturellt sätt att hålla sig relevant genom tjafs.
      Typ som Olof Lagergranz och Sven Stolpe osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.