Folk är skitiga, lata grisar // Katrin Zytomierska

Bildkälla: Katrin Zytomierska Instastory

Vi blir aldrig av med lössen och det för att folk skiter i att de går runt med löss. Vi kommer snart bli förgiftade av lusmedel till ingen nytta för så fort killarna går till skolan så kommer de hem med löss igen. Ikväll har vi lusat oss alla igen. I morgon får vi göra det igen. Av och på med extensions det är vidrigt. Så så jävla jobbigt. För att folk är skitiga, lata grisar. Som inte bryr sig om att de går runt med löss i håret. Må vara ett i-landsproblem men herregud vad är det för fel?

Dani Pavlica, hade du sett mängden lusägg jag just kammat ur mitt huvud hade du aldrig lämnat dina barn på förskolan igen. 😂 // Katrin Zytomierska

Katrin Zytomierska luftar sina fördomar och tror att löss är ett resultat av sviktande hygien. Det är i alla fall så jag tolkar hennes inlägg, där hon kallar människor med löss för ”skitiga, lata grisar”.
Om Katrin och hennes familj har löss stup i kvarten så är det kanske Zytomierska/Rimérs som är superspridarna?

För det finns väl ingen som medvetet väljer att gå runt med löss i håret?
Det är ju inte en klassfråga längre, som det var när löss ansågs vara någonting fattiga och smutsiga människor bar runt på eftersom de inte hade råd med avlusningsmedel.
Trist att fortsätta sprida fördomar.


Tack för tips! 

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej, löss trivs INTE i smutsigt hår.

    Och det enklaste sättet att döda löss är genom kvävning (vilket de flesta lusmedel gör) men enklast är en oljeinpackning (t ex olivolja) och sen tvätt och sen luskamm.

    För gnetterna dör inte av kvävning utan måste sen kammmas bort.

    Har du barn i skolan som delar kepsar, mössor, hörlurar etc så är rådet att kamma ofta så hinner det inte bli så galet mycket löss som hennes barn verkar ha fått innan de gjorde något.

    Undrar om hon vet att de måste även bädda rent och fixa och grej, annars drar hon bara runt på det hemma 😅

      Löss kan teoretiskt sett smitta via prylar och kläder men det är inte den vanliga ”smittovägen”. De är inte så löss beter sig, de håller sig där de överlever. De håller sig till hårbotten, gärna kring nacke och öron.

      Blir man inte av med löss har man sannolikt någon i sin närhet (exv i skolan) som har löss i håret, det är där de överlever, förökar sig, lägger ägg.

      De allra flesta, eller alla, skulle bli av med löss utan att renbädda. Dock är det väl fullt rimligt att följa instinkten att renbädda oavsett, ingen större uppoffring. Men går lössen runt i familjen är det sannolikt för att man behandlar dåligt eller inte luskammar, inte för att man glömt renbädda.

        Är det bara på mig det börjar klia i huvudet nu 😀

      Från 1177: ” Löss som hamnat utanför håret, till exempel på golvet eller i soffor är försvagade och kan inte förflytta sig utan att ha ett hårstrå att greppa tag i. Därför finns det inget egentligt behov av att rengöra lakan, handdukar eller leksaker. ”

      Mitt minne av alla år med löss hos barnen hade att göra med enstaka barn vars föräldrar struntade i att luskamma och behandla sina barns hår. Tyvärr. På dagis var det en jätteångerfull mamma vars son hade hyfsat långt och supertjockt lockigt hår, men det var flera år då hon inte upptäckte det. I en annan skola var det helt enkelt föräldrar som sket i det trots att man såg barnen gå runt och klia i håret.

        Åh men fy… Jag som tycker det var länge för min ena att inte upptäcka, hon var tjockt lockigt hår, tror det gick 1 v och då såg jag lössen på HÅLL i hårbotten… Superäckligt!!!!! Så att folk inte luskammar sina barn på evigheter när dom kliar eller det går insiolanär sanslöst…

    Hur gamla är hennes barn?

      13 och 10 är dom två äldsta sönerna.

        Tack för svaret:)

          Puss!

            Kram!

    …vilken dramatisk blick hon har på bilderna, ”se vad jag lider och får utstå, till och med mitt dyra löshår”

      Skulle väl se lite konstigt ut om tokgarvade å
      andra sidan…

      Ja, vilken i-landsproblem. Yta yta yta och skylla på alla andra. Alltid alla andras fel. Väx upp!

    Jag tolkar det snarare som att hon tycker någon som ignorerar löss i håret är ohygienisk? Inte att folk som är ohygieniska får löss. Kanske får läsa igenom några gånger till men det var så jag förstod henne 😅

      Många skiter fullständigt i att avlusa sina barn och tvätta tvätta sängkläder, trots uppmaningar från skolan bl.a. Det är nästan omöjligt att bli av med lössen då! Det går bara runt hela tiden. Kanske borde vi införa obligatorisk ”avlusningsdag” på förskolor och skolor som vi hade förr i det som då kallades lortsverige.

        Jag tror många skäms för att man tror det handlar om hygien och inte meddelar skolan tex att nu har mitt barn löss. Informera klassen, skolan att det finns så att folk vet. Självklart går man inte ut med vem som har det. Därav att det går runt.

        Så upplever jag också att det är. Gick löss på dotterns avdelning på förskolan i flera månader, för samma familj följde inte råden och avlusade sitt barn. Personalen var så frustrerad och pratade såå många gånger med familjen. (Inget de berättade för mig men råkade höra i hallen så många gånger)

        Det minns jag att vi hade på förskolan.

          alltså avlusningsdagar.

      Samma här, tror hon menar att vissa antingen inte bryr sig om att behandla eller att de slarvar med behandlingen. Det långsiktiga problemet blir att familjer som är noggranna och pliktskyldigt behandlar korrekt måste göra om proceduren fler ggr än nödvändigt och därmed utsätta sig för kemikalier helt i onödan. Jag fattar verkligen att hon tycker att detta är ett problem.

        Lusschampo innehåller inte kemikalier som tar död på lössen längre. Det är vanliga ofarliga silikoner som kväver lössen.

      De ska komma från henne som blivit dömd för bristande marknadsföring på IG. Hon borde skämmas som inte följer lagen 🫢

    Jag tycker att löshår är lite äckligt. Och när det dessutom är fullt av löss…

      Jag tycker också är fruktansvärt. Dessa jävla sjok i klasar som inte ser klokt ut.

      Ja speciellt om det är äkta hår. Burr !

    Å flashback till när ungarna kontant kom hem med löss, visade sig att det var en mamma med just extenstions som var den skyldiga

      Löss äter ju inte hår utan blod så det är knappast extensions eller inte som är avgörande, de bor vid hårbotten och inte i längderna. Extensions lär väl snarare vara lättare att behandla än rikligt med naturligt hår eftersom man kan plocka av dem och kamma igenom dem smidigt (antar jag).

        Kan ju vara så att hon INTE plockade ut dem och därför inte kunde kamma igenom ordentligt

        Extensions gör det varmare och tätare. Löss gillar varmt och mycket hår. Så extensions bidrar till att lössen har det bra nere på hårbotten.

        Hon svarade ju en följare sist att hon inte kunde luskamma sig själv pga extensions utan bara behandlade. Tänker att det är svinsvårt att få bort äggen från extensions

          Borde inte bara vara avlusningsdagar utan även förbud mot föräldrars extensions några veckor åt gången.

      Tror inte ett dugg på att det visade sig att det var en mammas extensions som var den skyldiga till allt 😂 kanske en egen sanning och något ni andra mammor skvallrade om däremot.

        Eller hur ✔️

        Knappast en enda mamma med extension nej, men hon bidrog med sina extensions till att ge de små lössen en underbar bostad på sin hårbotten. Löss trivs i värme och de gillar att ha det tätt när de krälar runt på hårbotten och suger blod. Två saker som är gött för löss är således människor med mycket hår och ännu bättre människor med mycket hår som bär mössa 24/7 oavsett temperatur. Så bästa sättet att bli av med lössen är att klippa håret kort. Det gjorde man i fattigsverige. Lite drastiskt nu men smart tips är att lägga undan sina extension under tiden som det går löss och även skippa mössan.
        Låt oss hoppas att den gode Katrin plockat undan sina extensions tills dess att lössen är bort.

        Löshår är sjukt ohygieniskt eftersom det är omöjligt att tvätta och kamma rent i hårbotten och det är där lössen lever. De suger blod, de äter inte hår…

    Katrin når nya höjder med att sprida fördomar.

    Har jobbat som förskollärare i 15år och har aldrig mött en förälder som vart ovillig till att behandla mot löss.

    Där emot har löss och springmask en förmåga att gå runt på avdelningen och barnen/familjen blir smittade igen

      Hon pratar inte om förskolebarn utan skolungdomar. Äpple och päron.
      Småbarn är oftast mer hygieniska än äldre barn då de äldre barnen antas kunna göra vissa saker själva, pratar inte om löss nu utan generellt.

        Det handlar ju inte om hygien! Det handlar om att det går runt för att någon förmodligen inte anmäler till skolan att nu finns det löss. Kanske man skäms. Meddelar man inte då klassen tex så är det ju kört fast man behandlar sitt eget barn

          Herregud vem skriver om hygien? Läs vad det står och överanalysera inte.

            ”Småbarn är oftast mer hygieniska än äldre barn”…
            Du?

            Och Katrin själv, eller hur?

        Vad är det de äldre barnen kan göra själva tänker du? Som har med löss att göra. Jag förstår inte

          Man kan lära barnen att inte sitta med huvudena tätt ihop, inte låna varandras mössor och kammar. Man får inte löss för att man är samma rum som nån som har löss.

            Lycka till med det

            Samt duscha med lusschampo, luskamma håret över ett vitt papper (med förälders hjälp), byta lakan själv i sängen….

      Har varit förskollärare i 35 år och har stött på flera föräldrar som vägrar att kolla igenom sina barns hår efter löss, då deras barn minsann inte är smutsiga…100 % av dessa barn har sedan visat sig vara dem som spridit runt skiten. En långhårig tjej hade skalet av lusägg kvar 15 cm ner på hårstråna. Hade gått runt med löss ganska länge alltså.

        Just därför är det så viktigt att inte sprida myten att löss är ohygieniskt. Hon kan mycket väl ha tvättat håret varje dag, bara inte med lusschampo.

    Hon borde växa upp och sluta skylla allt på alla andra

    Jag har sagt det förr och säger det igen. Hon är fullständigt galen, pantad i huvudet och tror illa om allt och alla.
    Hon tycker sig själv vara bättre än alla andra.
    Tycker synd om hennes barn som kommer att få skit för det här.
    Jag hade skämts ihjäl om det var min mamma iallafall.

    Hon menar ju att folk inte behandlar sig ordentligt när de har löss och inte plockar bort äggen. Därför smittar det ju o bara går runt runt ….
    Hon skriver väl ingen stans om sviktande hygien 🙄

      Hon skriver allt ”folk är skitiga, lata, grisar”

        Ja precis, lata till luskamning.

          Hur blir man skitig av att inte luskamma ordentligt?

          Kammar hon barnen efter de kommer hem får hon ju inte hem några nya. Förstår inte paniken.

        skitig = ohygienisk

      Framförallt är det ju att alla inte lyder uppmaningen att luskamma dagligen i perioder då det går löss som gör att det går runt, runt.

    Jag håller inte med Katrin men vad är det som gör att det är så mycket löss nuförtiden?
    Är snart 50 år och varken jag eller mina syskon har nånsin haft löss och inte heller nån i våra klasser när vi gick i skolan.
    Tycker det är lite underligt och vore intressant om nån visste varför lössen ökat.

      Knackar i trä nu. Vi eller mina barn har aldrig haft löss. Från skolan kommer det meddelande om att det finns löss, och folk pratar om det. Jag har flera ggr funderat varför vi inte haft. Som barn hade vi inte heller en enda gång löss.

      För att vi och våra föräldrar höll koll på barnens hår och kollade regelbundet hår och hårbotten. Även i skolan gick skolsköterskan runt och kollade ALLA barns hår så det var ingen som kände sig utpekad. Kan hålla med om att folk som inte håller koll eller struntar i att behandla (hela sin ”barnaskara”) är ohygieniska!

        Jag är 50+ och det var ingen som kollade efter löss när jag gick i skolan. Behövdes inte eftersom det inte existerade.

          Jag är under 50, men vi har aldrig haft. Ingen annan i min närmaste familj heller. Sedan kan jag tillägga att jag tvättar rätt ofta mitt hår. Mina tonåringar gör det inte så ofta. De har skinande hår.

          Känns igen som att föräldrar skuldbelägger andra för att de har löss? Finns en stor sannolik att vi någon dag får löss, men då gör vi oss av med lössen.

            Det har ju inget med att göra att du tvättar ditt hår ofta

          Kanske har det just att göra med att ingen hade extensions på den tiden, och att ”alla” barn hade mer eller mindre tunt hår?

            Med det sagt, jag minns en familj med lintottar till barn men där föräldrarna inte klippte eller kammade dem och som kliade sig i håret mest hela tiden medan lössen gick runt. Föräldrarna var ”bohemer” gissar jag…

      Mina barn gick i förskola fram tills 3 år sen, de har aldrig haft löss.

        Jag jobbade på förskola i över 10 år. Slutade förra året. Har aldrig haft löss. Tror att vi har skickat hem ett enda barn med löss under alla år.

      Jag kan minnas att jag fick löss som barn en gång. Möjligtvis två. Men en gång minns jag tydligt.
      Inte mer än så.
      Var barn på 90-talet.

      Resor till andra länder och invandring har stort bidragit till ökningen.

      Hade aldrig löss som barn på 80/90 talet men mina barn har haft det flera gånger. De är otroligt många fler barn i klasser och förskolegrupper nu samt trängre lokaler så det är inte så konstigt att det lättare sprids när barnen är så nära varandra jämt.

    Löshåret kanske inte gör saken bättre.

      Lösshår hehe

        Det var faktiskt roligt! Humor ju!

      Löss livnär sig inte på hår, så löshåret spelar ingen roll. De trivs bättre i hårbotten

        Äggen sätts ju på stråna. Så använder man samma hår som fått ägg på sig tidigare så klart det går runt. Äggen kläcks ju i värmen 😂

    De trivs i nytvättat där får de lättare fäste än i ett smutsigt hår.
    Gå in på 1177 så står det att både hårlöss och skabb INTE har med hygien att göra.
    Vilken tid lever hon i med sina Okunskaper? 1500-talet?

    Nåja, som vanligt skrattar jag lite åt denna sorgliga människa.
    Och mitt tips är fortfarande: Ge INTE henne utrymme.

    De där äckliga löshårstofsarna med muggiga fästen ser ut som trivdamma boningar för lössen. Varmt och blött och de matas säkert med goda produkter.

      Löss trivs bättre i hårbotten, och de föredrar blod framför hårprodukter 😅

    Herregud, hon är förlåt dummare än ett kylskåp. Borde kanske läsa på innan.

    Något helt annat. Vet verkligen inte hur jag själv hade agerat om jag varit influencer och fått kritiska kommentarer men reagerar på hur Underbara Clara svarar sina följare. Det är lite diktator-beteende när man inte tycker lika eller ifrågasätter. Följare tystas genom det där underliggande hotet som ibland kan läsas mellan raderna att hon minsann har koll på vilka följarna är och vad de tidigare kommenterat osv.
    När går gränsen för vad som är ok att kommentera ..skulle behövas en vett & etikett manual för både bloggare och läsare. Tycker att bloggarna har minst lika mycket ansvar om inte mer att bete sig värdigt. Vill man inte ha engagerade följare?
    Högmod går före fall.

      Jag har reagerat på samma sak. Först är själva texten på många inlägg sådan att den framkallar till diskussion och olika åsikter, det måste ju Clara förstå själv också (olika saker sätts mot varandra tex). Men all kritik klankas ner på ett mycket osympatiskt sätt.
      Tycker det blivit värre på sistone.

      Clara tål inte att bli kritiserad. Hon hugger som en kobra direkt och blir riktigt vass i tonen.
      Hon blir förbannad till och med på vettiga konstruktiva kommentarer som ifrågasätter.

        Ja, mycket märkligt beteende.

      Jag håller inte alls med. Jag tycker att hon är bra på att svara sakligt och hon förklarar gång på gång att hon utgår från sig själv när hon skriver. Hon skriver om SIN träning, inte om träning för alla. Hon skriver om SIN utmattning, inte om hur utmattning upplevs hos andra. En liten klick läsare verkar ha ganska svårt att förstå det och tar åt sig personligen när hon skriver om vad hon mår bra av.

      Att hon säger ifrån skapt till den där kristna galningen som nästan förföljer henne är bara sunt.

    Oj, är hon seriös? Isåfall blir jag orolig för henne..

      Det behöver du inte vara, tror hon klarar sig rätt bra.

        Ok, för med hennes attityd och åsikter lär det bli lite komplicerat i livet. Men skönt det går bra för henne trots allt då:)

    Tycker hon uttrycker sig dumt, MEN jag tolkar det som att hon tycker det är äckligt att folk inte bryr sig om att det går löss och därmed undersöker och behandlar så som man ska.
    Jag jobbar på förskola och tyvärr är det så, flera föräldrar behandlar en gång (eller inte alls) och sedan struntar i att följa upp/efterbehandla – vilket man ska med vissa medel. Det absolut bästa lusmedlet är Once som täcker lusen och tar död på dem, samt dödar äggen. Den är dock dyr och håret blir så oljigt/silikonigt efteråt att det krävs mycket shampoo för att bli av med det men å andra sidan behöver man bara använda den en gång.

    Jag tror att många föräldrar tyvärr inte prioriterar att lägga pengar på lusmedel, kanske för att de inte har råd och vissa föräldrar tar nog inte sig tid att lusbehandla sina ungar. Och därmed håller jag med Katrin, även om jag aldrig skulle uttrycka mig så. Det är så äckligt med löss (inte dålig hygien-äckligt) och när de hela tiden återkommer så blir det frustrerande – och dyrt!

      Om barnet faktiskt har löss i håret och föräldern ändå skiter i att behandla hoppas jag att du gör en orosanmälan? Inte normalt beteende. Eller är det bara antaganden baserat på en allmän magkänsla av att föräldrar är slarviga?

        Om ett barn har löss så skickas det hem med information att det är välkommet igen när det är behandlat. Sedan kan ju inte jag kolla upp 100% om ett barn är behandlat, om inte jag ser löss igen. Då upprepar jag givetvis proceduren och pratar med vårdnadshavarna om hur viktigt det är att behandla. Jag har haft barn som haft återkommande löss på kort tid trots upprepande behandlingar, för att andra föräldrar inte luskammat sina ”fria” barn när lössen går runt. Givetvis kan jag inte orosanmäla föräldrar endast för att de har löss upprepande tillfällen. Om de skulle komma med håret fullt av löss och gnetter varje dag trots tillsägelser så givetvis.

          Det finns även flera barn vars föräldrar knappt har råd att köpa nya vantar till sina barn. Än mindre har de råd att lägga flera hundra på lusmedel till sina barn. Det är också en faktor till att löss går runt. Nej, det är ingen ”allmän magkänsla” utan det är så det är och det är därför det ofta blir långa utdragna perioder där lössen bara går runt, runt

            Sant, men själva lusmedlet gör ju bara en del. Sedan måste man kamma, kamma, kamma. Kostar inte pengar men tar otroligt mycket tid. Min dotter hade löss en gång, kammade i timtal flera gånger i veckan (långt och tjockt hår). Kompisen hade också löss, två varv, eftersom de inte kammat ordentligt första varvet. Som tur hann de inte spridas över till
            oss igen.

              En annan P. Jag har långt hår, aldrig haft löss men fick av brorsbarn. Var ett helskotta och kamma sig själv , fy farao. Gråtfärdig till slut. Synd vi inte kan betala för sådan tjänst, i USA finns allt 😁

            Förlåt men lusschampo kostar 120:-. Har man inte råd med det kanske en orosanmälan är på plats?

      Hoppas katrin meddelat skolan att det går löss så skolan skickar ut informationen, plus deras idrottsföreningar. Annars får ju folk inte veta det och därav det går runt. Räcker inte bara o behandla sina egna barn

    Det där med ”lata” finns det ju en sanning i eftersom det antagligen är en del som skiter i att luskamma förbyggande om det bara går runt och runt.

    Dock gissar jag att Katrin själv tillhör den skaran om hon hade hela håret fullt med ägg. En lus har en livscykel på några veckor så då har hon nog haft lusen ett tag. Det är ju lätt hänt såklart men just om det går löss på skolan hela tiden bör man kamma förebyggande, vilket hon ej verkar göra om håret hinner bli proppfullt.

    Fast jag kan hålla med om att vissa föräldrar ÄR lata när det gäller löss. De orkar helt enkelt inte hålla på att luskamma sina barn som det behövs. Det går lösa ofta på mina barns skola och det är oftast de tre samma barnen som har det varenda gång. Är man snabb hinner de inte lägga ägg men gör dom det är det ett himla jobb att få bort dom. Så jo, vissa föräldrar är lata.

      Och hur vet du vilka barn som har löss?? Det ör ingen information som förskolan ska gå ut med . Man informerar hela avd att det gör löss men ingen pekas ut

        Du vet om att barn pratar med varandra va 😂

          P vet nog inte det haha

        Mina barn går på en skola med barn från 5-12. Dom pratar 🤣

    Hon har ju rätt. Folk behandlar en gång, sen struntar de i att luskamma varje dag och i att upprepa behandlingen.
    Har hört flera gånger att föräldrar säger att lössen försvann så de behöver inte fortsätta behandlandet.

    Och så är hon hos frisören nu ….

      Men va?!!

        Kolla Instagram

          Jag har själv jobbat som frisör och om någon skulle komma in m löss så och det sprids på en Salong vore de katastrof.
          Otroligt oansvarigt i så fall att gå till en salong dagen efter hon postat det hon postade.
          Och stackars salongen som kanske inte visste.

          Frisören borde se om hon har löss…

            Ja men då kan de redan vara försent

    Har många ggr varit med om att vissa föräldrar varit otroligt nonchalanta när det gällt löss på förskolan. Det har antingen varit jobbigt el också har man en så stor barnaskara att man inte har varken ork el lust att lägga pengar på att sanera familjen. Jag har haft mammor som nästan grinat i hallen när de hämtat eftersom de skött sig exemplariskt och andras ungar har lusat ner deras barn gång på gång på gång.

      Dum fråga från någon som är barnlös, men får man inte hålla sina barn hemma om det går löss på förskolan?! Jag hade väl vabbat en vecka, hållt mitt barn hemma , luskammat och hoppas att det gav övriga mer löss tid att avlusas ordentligt också innan man skickar tillbaka ungarna till förskolan där de liksom leker hög på hög och garanterat kan få det?

        Då måste du bara hemma jämt. Fattar inte att folk är så upprörda över lite löss det är ju bara att kamma. Springmask däremot det är tusen resor värre.

    Fy vad äckligt! Har aldrig haft läsa hade spytt! 🤢

      Löss*

      Jag lovar, du överlever

    Det är så märkligt det där m löss. De måste ju föredra olika hårtyper eller någon…mina barn har aldrig haft trots att bästa kompisen har fått. (Jo, jag har luskammat som en besatt varje gång men inte hittat något.)

      Ja det är precis som myggor.

    Undrar lite om hon har hittat sin bil än? Den var ju borta? Hon hade helt glömt bort var hon parkerat den?

    Om man har någorlunda rakt hår (gissar att det inte funkar så bra på afrokrulligt eller extremt skruvkorkigt hår) är en ordentlig luskam det bästa. Köp en som också biter på ägg (NitFree är ett exempel) och kamma två gånger om dagen i fjorton dagar när det kommer in löss i familjen. Sedan är det fixat och man slipper lusmedel som inte alltid funkar. Många fuskar och avslutar behandlingen för tidigt och då kommer lössen tillbaka.

    Katrin har rätt här.

      Hon kan själv inte kammat sitt hår i veckor då handfatet var fullt av löss så vad har hon rätt i?

        Precis. Hade hon kammat håret som hon ska hade det ju varit 2-3 stycken.

    Jag vill gärna prata om att Emil Forsbergs fru, Shanga, hängt ut honom på Instagram då han verkar ghosta familjen efter att ha flyttat till New york. Skulle inte förvåna mig om han har träffat en yngre förmåga som är ”intressantare”, då han och hans fru varit ihop i 19 år.

      Hade oxå hängt ut skitstöveln. Ghosta sin familj, moget

    Men om hon nu har sån koll, och behandlar så, så ofta, hur kan hon ha så mycket lusägg? Om hon nu behandlar så ofta (låter som att hon gör det dagligen) så borde inte lössen hinna lägga så mycket ägg och om hon dessutom kammar varje dag så lossnar en del ägg med en bra kam och resten ser man ju och kan dra bort med naglarna.
    Jag tror att det är hon som är ”skitig och lat”. Avskräde!

      Exakt. Om man kammar och lusbehandlar så hinner det inte bli dom mängderna. Tror som du att det är hon själv som inte gör det förrän det kryllar i huvudet på de alla.

      Precis man får kamma varje dag i flera veckor. Jag såg bara två löss hos mig själv tex. Hon hade handfatet fullt

        Vi har haft löss i flera omgångar. Ingen har haft mer än 3 per gång. Man måste ju gå med dem jätte länge för att det ska bli de mängderna.

    Raka ungarnas huvuden så löser det sig ett tag

      OCH hennes eget huvud.

    uppfriskande 🙂 Katrin

    Förstår hennes frustration. Har barn på förskola och blir GALEN på att folk inte har sina barn hemma när de är sjuka/smittar.

    Vad hjälper det att man själv har hemma ungen i 72 timmar efter sista symptom på magsjuka + städar hela huset med klorin och tvättar allt i 60 grader när det finns föräldrar som skickar ungen till förskolan trots att det bara gått 24 h sedan unge kräktes sist och/eller syskon är hemma med magsjuka?

    Eller att man själv är stenhård på minst 24 h utan feber medan andra skickar febriga ungar till förskolan med alvedon i kroppen för att de har ett ”viktigt” möte.

    Eller att man tar hem och tvättar ALLT när det finns misdtanke om springmask på förskolan när andra skiter att tvätta kläderna i barnens låda trots att de haft springmask hemma.

    (Vet detta eftersom vissa föräldrar är så dumma att de berättar det för de tror att alla gör så.)

      Vi har 48 timmar här som regel

        Det har alla. Läs på 1177.

    Skitig lat gris kan hon ju vara själv. Den som sa det hen var det brukar man ju säga…

      Haha ja låter ju märkligt med sådana mängder av löss och med stora barn också – avlusa ordentligt och säg åt barnen att hålla lite avstånd?

    Vi hade ständiga problem med löss i dotterns klass. Problemet var inte att ingen avlusade utan att medlet på Apoteket var värdelöst. När alla bytte till ett mer effektivt medel så försvann problemet.

      Tips på vad det är då?

    Är det bara på hennes veckor lössen kommer, eller lusar Bingo av ungarna också?
    Annars kanske hon ska se över sitt eget först innan hon gnäller.
    Lära sig hur man gör ordentligt.

    Hur vet hon att det inte är dom som sprider det och är värdelösa på att kamma? Eller barn som sover tätt, byter mössor etc. Provocerande uttal som vanligt från den käften.

    Är det bara på hennes veckor lössen kommer så vet vi var dom kommer ifrån. Är Bingo lusfri?

    Det är något allvarligt fel på denna kvinnan. Hennes bekräftelsebehov är så enormt att hon behöver provocera överallt, kul för barnen att deras mamma beskriver de andra barnen på detta sätt

    Vem vågar fråga Katrin om springmask hahaha?

    Men är det smart att på fm lusbehandla och sen på em åka till frisören och sätta i extensions igen?

    ”Katrin Zytomierska luftar sina fördomar och tror att löss är ett resultat av sviktande hygien. Det är i alla fall så jag tolkar hennes inlägg, där hon kallar människor med löss för ”skitiga, lata grisar”.”

    Varför läser du inte vad hon skriver, i stället, nämligen att de inte blir av med lössen därför att andra inte respekterar att man inte lämnar barn på förskolan om man inte är säker på att lössen är borta. Samtidigt ska förskolan stänga, lusägg finns ofta kvar i soffor osv så de måste få självdö.

    Märklig ”tolkning” får jag lov att säga. Denna Katrin har ju helt rätt här.

    Går inte hennes barn på en ”fin” skola där bara ”fint” folk går?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.