Trizz i quizz med Kenzza

1: 
Q: How do you keep your interior so clean & tidy with 3 kids? I’ve a toddler & a baby, toys everywhere.
A: We also have toys everywhere, especially in the weekends, but I clean everything away once in the morning and once in the evening when they go to bed. I hate having stuff everywhere and I need that inner peace I feel when it’s clean. 😂

2:
Q: Do you plan to have any work done on yourself? For example botox?
A: Haha honestly, the first thing I’m gonna do when I quit breastfeeding is botox in my forehead. 😂 For now I’ll go with the face lift ponytails. 😂

3:
Q: How can you have many nights out without children? I mean who watches over them?
A: When I’m away on dinner alone, Aleks has them ofc. ☺️
When we both go anywhere together, my family help us most of the time and we also has help with the big kids sometimes from our babysitter. 😊

Den här sista trötta frågan – hur ofta tror ni män får den?
Annars är jag mest nyfiken på om Kenza gjort botox tidigare eller om det här är första gången? Nån som kan se sånt och meddela det här skrynkliga russinfingret?

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon har själv sagt att hon gjorde botox innan graviditeten 🙂

    Kenza gör ”baby botox” regelbundet , sa hon i en video 🙂

      Vad är baby botox?

        Googla ”baby botox” ☺️

        Det är bara att man lägger i en mängd så man fortfarande kan röra ögonbrynen rätt fritt, pannan rynkar sig om man lyfter så högt som möjligt osv. Man lägger inte i max mängd så att säga. Typ få effekt av slätare och mindre rynkande med ansiktsrörelser, men fortfarande kunna röra panna och ögonbryn helt okej.

          ”bara” hahaha

            Med ”bara” menar jag att det är bara vad det innebär, inget speciell extra supercool och exklusiv botox. Samma botox som vanligt, ”bara” skillnad i mängd och möjligen teknik för hur man injicerar. Men inget speciellt liksom.

          Om man kan så VILL man alltså lägga i så mycket botox att pannan inte kan rynka sig? Trodde det var en oönskad bieffekt. Jaja, stel och uttryckslös är ju högsta mode bland influencerdamerna.

            Jag ber alltid min utövare att lägga så mycket så ingen jävla rörelse ska existera. Eliminera varenda muskel i pannan, haha. Fick veta nyligen att inga av de bekanta jag berättat för om botoxen nånsin kunde ana att jag hade. Och då har jag gjort i över 9 år. Så det ser verkligen inte alltid onaturligt ut. Isf inte i pannan. Om man gör vid munnen eller ögonen kan det däremot bli onaturligt stelt.

              Men alltså det här kan inte stämma. Om du har eliminerat varenda muskel i pannan, tycker du inte det är märkligt om inte en enda bekant reagerar på det? Eller är du extremt uttryckslös så ingen förväntar sig några känsloyttringar i ditt ansikte? Typ Neutral Janet i the good place.

                Jag har typ inga muskler i pannan, kan knappt lyfta ögonbrynen och så har det alltid varit och det är inget som ser konstigt ut. Det ska generellt rätt mycket till för att det ska börja se märkligt ut gällande botox och fillers faktiskt. Folk fyller på alldeles för ofta och för mycket och inte sällan på ”fel” ställen.

    Hon har sagt att hon gjort botox tidigare!

    Aldrig någonsin har någon frågat min man om jag är barnvakt åt våra barn när han är iväg… men jag har fått frågan många gånger, alltid från män(!)…

      Frågar de verkligen om din man är hemma och är barnvakt?

        Det uttrycker kommer absolut! Min svärmor sa det till min man (hennes son) för ett tag sen. ”Är du barnvakt när E är borta imorgon då?” 🥲

        Jag har inte hört ordet barnvakt. Däremot oft om barnens pappa passar barnen när jag är iväg. Nej han tar hand om SINA barn 😅

          jag hör hjälper till vilket också är galet 😅

      Aldrig fått frågan från män, inte märkt att de ens bryr sig.
      Men andra kvinnor, mer att de ger mig beröm för att jag har en bra man🫣

        Tillägg: kvinnor i min mammas ålder, typ 60 plus. ”Åh vad duktig han är som tar barnen”. Suck

          Tycker också det är vanligast från äldre kvinnor över 65 oftast. Stör mig dock inte på det, upplever att de ju är en annan generation och att de är uppriktigt glada över att läget ser annorlunda ut idag. Har dock även fått det från några män och kvinnor i min egen ålder och yngre med egna barn och då blir jag uppriktigt fundersam på hur folk lägger upp det hemma egentligen.

      Man är väl inte barnvakt åt sina egna barn?

        Fast är inte det bara ett uttryckssätt? Jag och mina tjejkompisar (de är 31 och 29) gick ut på middag och drinkar igår, de sa ä: ”papporna är barnvakter, låt oss gå ut!”

        Varför tar man de så allvarligt…?

          Jag förstår inte heller hur det kan vara så jävla upprörande! När jag är ute så är min man barnvakt så det så, och har andra utom vi problem med det så är det deras problem, för vem fan bryr sej – jo, alla utom dom inblandade. 😂

    Vi vet ju inte om you menas du eller ni i den frågan eller?

      Har Kenza och Aleks gemensamt Instakonto?

        Nej men han syns väl på hennes?

          Ibland ja, men man får väl fortfarande anta att frågorna är ställda till henne då det är hennes instagram 😅 (varför det är så viktigt att poängtera)

            Ja för att fråga om dem är väl en normal fråga såklart. att fråga vem som tar hand om barnen när HON är ute är ju lite wierd iaf i Sverige

              Precis, men båda frågorna får ju svar

                Jo, men CamCam kallar frågan ”tröttsam” och då syftar hon ju på tolkningen ”du” och inte ”ni”, uppenbarligen.

        Frågan hade ju kunnat översättas till ”vem passar barnen när ni är ute”. Dvs syfta på vem som är barnvakt, inte vara nollställd inför att pappor tar hand om sina barn.

          Nej, om personen hade velat veta vem som passar barnen när båda är ute hade personen förtydligat det i frågan just eftersom you kan vara både du och ni. Använder man you i en direkt fråga till en person menar man du, annars skriver man ex ”you both”.

            Beror väl på hur bra man är på engelska haha

              Att you betyder både du och ni är det första man lär sig i trean.

    Är väl skillnad i olika länder, den som frågar är ju inte svensk

    Jag är mest nyfiken på vad de gör under natten iom att hon städar undan allt ”once in the morning” och ”once in the evening”

      Det är la en gång på förmiddagen, typ innan lunch.

        Jag fattar ju givetvis att det troligen är det som åsyftas. Jag var bara dryg/gjorde mig rolig över formuleringen.

    Om influensers med barn hade varit ärliga med att dom har nannys så hade fråga 3 inte kommit upp lika ofta .

    Den kommer ju förmodligen från en helt vanlig mamma som undrar för fan alla andra gör .
    Tror inte de har nått med momshaming att göra

      Tyckte också det var intressant att höra att de har en nanny.

      Tror de flesta influencers (i Sverige iallafall) inte har en nanny, i den meningen att de har anställt någon i en nästintill heltidstjänst för att ta hand om deras barn stora delar av dagen. De allra flesta influencers har ju ett otroligt flexibelt jobb, och en hel del av deras jobb går ju ut på att göra content av sådant som folk med ”vanliga” jobb gör på sin fritid (skönhetsbehandlingar som att fixa hår, naglar osv., träning, fika/luncha med vänner). Så det ger ju influencers mer fri tid och mer flexibel tid, som möjliggör att de kan fortsätta med sitt jobb samtidigt som de har barn. Speciellt när barnen börjat gå på förskola. Inget direkt mysterium hur just influencers gör med sådant, det är ju rätt uppenbart att deras jobb är flexibla och annorlunda från de flesta andra jobb.

      Dock har iallafall Kenza varit öppen flera gånger om att de har anlitat en tjej som barnvakt regelbundet i perioder (3h för hämtning på förskola 1-2 gånger i veckan) såväl som vid något tillfälle hon och Alex båda ska/vill iväg på en kväll ihop. Så det är hon redan ärlig med att de gör för att få det att funka vid sådana tillfällen.

        Är de skillnad på nanny och barnvakt i denna kontext ? Hon menar ju betald hjälp . Och jo väldigt många influencers med barn har betald hjälp .. tillochmed på resor .

          Ja, eller, jag tänker det? Nanny tänker iallafall jag är med någon som tar hand om ens barn i en mer betydande utsträckning. Regelbundet dagligen några timmar, eller de flesta dagar i veckan några timmar. Några timmar då i form av en halv- till heldag arbetstimmar.

          Barnvakt känns som en bättre beskrivning av någon som har hand om barnen i mycket mindre utsträckning. Kanske som mest 1-2 gånger per vecka under bara några få timmar, eller inte regelbundet alls utan någon gång ibland vid behov.

      Jag är en vanlis, med vanligt jobb och en man som också har vanligt jobb. Medelklass. Vi har en tjej som hämtar vårt barn en gång i veckan och är med henne i ca 3-4 h. Ibland längre om vi typ vill äta ihop. 🤷🏽‍♀️

        Good on you!

    En undran om Botox, som jag inte hittat svar på trots idogt googlande. Hur många sprutor tar man i pannan för att man ska bli slät?

      Går inte riktigt att svara på tror jag. Alltså du tar ju inte flera fyllda sprutor oftast, men sen hur många injiceringspunkter och hur mycket botox man sprutar in beror på personen som det utförs på (utgångsläge och vad den vill uppnå) och tekniken hos den som utför. Det beror liksom väldigt mycket på.

        Aha, tack!

      Om du menar nålstick? För som ovan svarar är det ju bara en spruta (utifrån egna erfarenheter). Jag 32, fina linjer i pannan och argrynkor – det klassas som två områden och det blir typ 10-12 stick tror jag

        Tack för svar!

        precis samma här fast är 33 😎

    Nå, visst har Kenza gjort lite mer än så. Både näsan och läpparna och ev något med ansiktet/kinderna liksom andra som systrarna Deler och Törnegren/Bring. De ser alla likadana ut med runda kindpartier trots ålder och smala i övrigt.

      Det tror jag faktiskt verklien inte. Kenzas ansikte ser ut som det alltid gjort sedan hon började blogga runt 16 år, bara att hon ser äldre ut nu och de förändringar som finns är väldigt typiska ålderförändringar samt annan sminkning än när hon var yngre.

        Är du läkare? Nej det är inte samma, framförallt inte näsan, rent anatomiskt kan den inte ändras på det sättet av sig själv. Givetvis går svullnaden ned efter puberteten men den förändras inte efter ca 23 år ålder så som hennes har gjort. Jag är inte specialist och kan därför inte uttala mig om vad hon har gjort men kan lova att hon har gjort något. Gällande fettet i ansiktet/kinderna/fukten ser det inte ut sådär av sig självt efter 30 och x antal graviditeter.

          lol på hela dig

        Håller med, är ganska säker på att hon inte gjort ngt mer drastiskt i sitt utseende, hon ser likadan ut som förr. (jämfört med tex.Bianca Ingrosso…) Och varför skulle hon ändra något, hon är ju supervacker i grunden. Botox behöver hon verkligen inte heller.

      Ja men alltså systrarna Deler, börjar det inte bli lite väl mycket mycket i kinderna där 🤦🏼‍♀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.