Nya idoljuryn upprör

Kishti och Alexander Kronlund – ut. 
Peg Parnevik och Arash ”Ash” Pournouri – in. 
För den som inte känner till Ash så var han Aviciis manager, och han framställs inte i den bästa av dagrar i dokumentären ”Avicii: True stories”.
Efter världsartistens död fick några scener ur dokumentären spridning, där man anklagar Ash för att ha pushat sin klient Tim ”Avicii” Bergling att arbeta mer än vad han klarade av och managern skuldbeläggs stundtals för att ha bidragit till Aviciis psykiska ohälsa.
Därför klagas det nu högljutt på flera olika sociala medier på beslutet att ha med Ash i juryn.

”Är det inte magstarkt av TV4 att ha med han som pushade Tim Bergling till maxgränsen i ”Idol”-juryn?”, skriver en användare på X enligt Aftonbladet, och en annan skriver ”Så sorgligt! Med tanke på hur han drev Avicii att jobba tills han var helt slut på alla plan är det här ett stort hån mot alla inblandade och vedervärdigt på alla sätt och vis”, skriver en annan användare på Facebook.
På Instagram spår en följare att Idol nu kommer tappa tittare.
Tror ni det, och är det i så fall pga juryn, eller för att folk är trötta på konceptet?



Så här sa Ash om kritiken mot dokumentären i Framgångspodden när det begav sig:

De klippte in saker utan kontext. Vi fick inte svara eller komma med egen information. Klippen där jag pratar är från 2014, som har med något helt annat att göra.

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Minns att jag såg dokumentären och tänkte; oj, varför ser han inte att Tim mår dåligt? En annan scen som har hängt kvar hos mig är den när Tim tränar och hans kropp inte kan skilja på panikångest och en vanlig pulshöjning.
    Mycket tragiskt, alltihop.

      Ja fy mådde så dåligt av den dokumentären. En annan scen i en buss eller på ett flyg och Tim berättar något han tycker är viktigt/intressant men ingen lyssnar, alla bara ”mmmm”.

      Fruktansvärt synd om Tim. Samtidigt, det är inte heller rätt ”skylla” på en person såhär som görs nu, särskilt när ingen av oss var där. Men klart det var en tragedi men finns nog inte ”en” ansvarig som det verkar man försöker få det till.

        Exakt!

    OT, men M Graaf fattar inte när en följare kommenterar att hon ska reklammarkera sina vitaminpiller. Så min fråga, vad händer nu då🤔

      Viker drygt svar till den läsare som påpekade bristen. Hon verkar inte förstå allvaret…🤔

      Världen går under.

    Ja han verkar vara en fruktansvärd människa. Har några gemensamma bekanta och han känns otroligt oskön. Kommer absolut inte titta på Idol.

      Men snälla han är allt annat än oskön.

        Källa på det? Finns bevis för att han rent objektivt är allt annat än oskön?

          Vet inte om du random ”E” heller är någon tillförlitlig källa.

            Det där var en annan E, inte jag TS

          Ja jag själv. Tycker han är hur trevlig som helst.

            Tycker han verkar vara en klassisk ”moneygrab showbiz sleezebag”. Han framstår lika skön som Paolo Roberto i tv-rutan.
            Min källa: teven

          Haha källa på att någon ”känns som oskön”

            Man kan faktiskt SE om någon beter sig oskönt och på så vis bilda sig en uppfattning. Polisen använder sig av videobevisning vid brottsutredningar osv. Avfärda därför inte min källa, tack!

              Polisen använder sig av ”videobevisning” för att se om nån är oskön/kriminell 😅🤦🏼‍♀️

    Ingen från idol blir några artister längre ändå… dom ställer upp en eller två gånger i mello och sen är det över. Lika bra att lägga ner det nu.

      Vem vann senast?

      Det är väl iof väldigt många det gått väldigt bra för? Tänker på agnes som artist och måns som nån sorts tv personlighet. Loreen är inte fyskam hon heller även om genom mello. Sen Amanda gjorde en eller två riktigt bra plattor.

        Vi ska inte heller glömma Darin!
        Han kom visserligen tvåa men är så mycket större än idol och alla hittills idol-vinnare.

        Alla dom är väl sen 10+år tillbaka. Senaste 10 åren har det väl inte funnits någon man minns? (Med reservation för att jag inte kollat sen kanske 2007)

          Lisa Ajax är en hyfsat ny idol-stjärna

          Nerver mind, hon vann 2014

        Du missade orden ”inte längre”

      Nej ingen ifrån Idol blir känd på riktigt längre. Det är en rolig tävling som pågår i några veckor men den som vinner Idol ska nog inte förvänta sig någon storslagen karriär. Trots att juryn gärna lyfter artisterna till skyarna så är det knappt någon som lyckas få en musikkarriär. Vem minns ens senaste årens vinnare?

    Har tröttnat på Idol för flera år sen men nu känns det otroligt uttjatat och trist. Tycker inte att man hör något om vinnarna eller deltagarna på samma sätt som förut heller så det är väl ett tecken på att det är ett ganska dött koncept. Ofräscht med honom i juryn också så hoppas det är spiken i kistan att det läggs ner sen.

    Kommer nog aldrig sluta titta på Idol men dem senaste åren har jag inte tittat och följt det lika slaviskt och engagerat som tidigare så lite har det liksom tappat i intresse för mig. Antar att det har mycket tittare ändå eftersom det fortsätter att gå men kanske har det tappat lite eftersom de ska förnya det nu med ny jury fast det handlar väl kanske om en kostnadsfråga också, om att spara in.

    Hur f..n kan tv4 anställa ngn som körde helt slut på Avichi???? Vilket förakt mot hans anhöriga!!! Skäms för f…n!!!!

    Tv har uppenbart skitdålig ekonomi, då de nu sparkat sin allra bästa programledare m.fl och istället tar in en massa bimbokorkade influencer i sina program, såväl kvinnor som män!!! Bolagets trovärdighet föll fullständigt när de inte ens mäktar med att behålla GW Persson, fast det påstås att han frivilligt slutar, vem tror på ngt sådant!

    Tv 4, skärp er, sparkar Kishti?? bl.a en skolad musikpedagog?? O tar in outbildade amatörer istället? Hoppas alla företag överger er som mjölkkossor med era hutlösa kostnader för reklam i den kanalen.

    Det var roligare förr när de visade de (som antagligen slagit vad med polarna att de skulle dumma sig och inte kunde sjunga). El de som trodde att de kunde, Ring ring t ex😉

    Skulle det kunna vara så att K eller A hoppa av när det fick reda på att han skulle vara med i juryn?

      Nej Kishti fick sparken.

        Sparken fick hon knappast, däremot förnyades väl inte hennes kontrakt.

          Samma sak i den branschen

            Nej. Det är verkligen långt ifrån samma sak.

              Jo. Det vet alla som arbetar i det.

                Det är väl ”samma sak” i de flesta branscher där man anställs på tidsbestämda kontrakt, visst finns det självfallet en inte obetydlig nyansskillnad åtgärderna emellan, så sett att sparken rent principiellt får ses som = negativt, ej förnyat = neutralt, förnyat/nyanställd = positivt, för att försöka göra en förenklad pedagogisk jämförelse, men poängen här är väl att Idol helt enkelt inte ville ha Kishti kvar i juryn.

                  Får du sparken har du ju gjort nåt fel, det är inte helt enkelt få sparken i Sverige med den lagstiftning vi har. Så skulle säga det är en jäkla skillnad mellan få sparken/bli avskedad och inte förnya. I alla branscher…

                    Har du jobbat i media med den här typen av kontrakt?

                    Ja men exakt, det var det jag syftade på i kommentaren du svarat på. Jag kanske var otydlig men min poäng var att det praktiska utfallet för Kishti, oberoende om hon blir får sparken eller inte får förnyat kontakt blir att hon inte får inte jobba kvar som jurymedlem i Idol (dvs, ungefär ”samma sak”, även om det finns inte irrelevanta nyansskillnader mellan de två alternativen). Det står alltså, trots att hon inte gjort något fel, klart att produktionen vill byta ut henne mot någon av dessa två nykomlingar, oberoende av på vilken grund de motiverar att göra sig av med henne på.

                  Det är absolut inte neutralt att en produktion inte förlänger kontrakt med någon som ”är” programmet.

                    Förlåt, kanalen, inte produktionen.

          Nej men det är ett vedertaget uttryck ändå när någon inte får vara kvar

            Nej det är det verkligen inte..

              Jo i en sån här kontext

    HUR tänkte TV4 när de valde att ta in honom? Har de sänkt budgeten kraftigt och fick plocka bort K och A mot någon som tar emot vilken peng som helst eller hur kunde de välja en person som har så dåligt rykte?

    För det första så var det ingen som körde slut på Tim. Han led av psykisk ohälsa lååångt innan han blev Avicii. Sen alkohol och droger på det ingen bra kombo. Arash slutade som manager 2016 två år innan Tims död. Finns inget otalt mellan Arash och anhöriga så lägg ner

      Nej det känns väldigt ojuste även om han varit en ”usel” manager (vilket jag inte vet nåt om). Men man kan inte anklaga någon för någon annans bortgång på det där sättet, makes no sense och är inte rätt.

        Håller med. Blir obehagligt när nån ses ut till syndabock på det sättet. Som sagt så led ju Tim av mental ohälsa och det är ju många olika faktorer som spelar in, som gör att en människa inte orkar längre. Sen verkar denne Arash kanske inte vara den mest charmiga personen och tror säkert han kan köra över folk rejält. I dokumentären såg man ju en del hyfsat osköna sidor. Framförallt hans penningk*ta sida gav mig avsmak. Men han har säkert andra bra sidor oxå, tror inte Tim skulle samarbetat med honom såpass länge annars. Oavsett, idol borde lagts ner för länge sen, lite konstigt att Bagge fortfarande hänger kvar.

          Bagge minns jag dessutom som den sämsta i de senaste årens jury, det lät alltid som om han pratade efter inövat manus som dessutom någon annan skrivit åt honom. Han är bara med som skön kille och Idols kända ansikte. Har inte sett de senaste åren, bl a pga detta att det genuina försvunnit.

      Då borde denna Arash inte pushat honom mer i och med att Tim var psykiskt sjuk. Han kunde istället hjälpt honom.
      Detta påminner om Bianca och sin ”manager” Vanessa Orm Lindblad.

        Det var ju det han gjorde. Ställde in spelningar och turnéer. Arrangerade minst två interventioner osv. Ingen som tycker det är konstigt att Ingen av Tims sk vänner , hans entourage, någonsin uttalat sig efter hans bortgång. Folk som verkligen vet hur saker och ting ligger till. Största svinet i allt det här är Levan Tsikurishvill som ligger bakom filmen Tru stories.

          Berätta gärna mer!

    Vad i hela fridens namn gör Peg i juryn? Om fyran vill ha in en influencer är ju knappast hon någon populär person.

      Undrar samma. Vad populära personer de valt ut…

    Nästa station: Dogge?

      Tältsex på kööpet!

    Jag har följt Idol sedan det startade 2004, men förra säsongen tog det stopp efter två-tre avsnitt. I mitt tycke har de förstört programmet totalt. De har liksom ”amerikaniserat” det alldeles för mycket och det har blivit så oerhört fånigt och puttinuttigt. Folk som hade blivit utkastade med huvudet före 2004 går nu till final typ.

      Jag tror jag slutade efter att de hade bestämt på förväg att John Lennon-kopian skulle vinna och alla andra bara fanns där som utfyllnad.

        Vem är John Lennon-kopian?

    Med tanke på att lilla Sverige är ett relativt stort land i musiksammanhang med många internationellt erkända artister, låtskrivare och producenter är detta den bästa jury TV4 kan lyckas skramla fram? Ett gäng amatörer. Var är de riktigt tunga namnen, de med lång erfarenhet? Antar att de har fullt upp med sina vanliga jobb och att TV4 inte har budget för att locka dem. Då får de nöja sig med bottenskrapet. You pay peanuts you get monkeys 🙈

    Någon tipsade om en podd om Charlotte pirelli och hennes vårdnadstvist. Alltså hennes exman verkar helt tappad. Han är så sjukt entiteled och helt passiv i att skapa en relation till sin son. Till och med terapeuten säger att han känner sig kränkt 😂😂😂

      Han tycker sonen är taskig och då skiter pappan i att kontakta honom för han tycke inte det är rättvist. Hela fokuset är på honom och hur synd det är om honom. Terapeuten har dock en ängels tålamod 😂

      Va? Sänder han sina & barnens sessioner med deras psykolog??

        Nej inspelningar med sig själv och psykologen hos socialtjänsten. Han gör ju sig en riktig otjänst. De föreslår att han försöker bygga upp relationen innan han gör in och kritiserar och ifrågasätter. Exempelvis tar med dem på bio eller bowling. Det kan han absolut inte tänka sig för han är ingen exrrapappa och han har minsann rätt att träffa sina barn. Alltså han gör sig själv en sån otjänst. Hans som har podden verkar tro att det är normalt också 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.