420 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    rant angående två poddar

    Bäck är så otrevlig mot frugan i ”frugan och bäck” samt så obrydd mot henne.
    Nadia är SÅ JOBBIG att lyssna på i ”det skaver”, pratar som en 12åring och det är alltid synd om henne.

    är jag den enda?

      Inte för tt låta dryg men är det här människor man borde veta vilka de är?

      Håller med om Nadia. Hemsk röst också

      Varför lyssnar du?

      Berätta mer om hur Bäck är otrevlig, aldrig lyssnat på podden men sett båda på tiktok

      Haha va. Uppfattar inte bäck som dryg alls, snarare tvärtom i så fall.

        Samma här!! Tycker frugan förminskar allt Bäck säger och gör

        Dom har ingen jättebra dynamik, frugan är mest gapig och ostrukturerad och tycker Josefin verkar störas en del av det.

      Nadia är en anledning till att jag slutade lyssna. Så jobbig röst och hon låter så korkad tycker jag

      Josefin låter så korkad i podden. spelar hon el är hon på riktigt?
      frugan är bäst!! men podden har nog sett sina glansdagar…

        kan känna igen mej även om jag inte vill dö.
        har två fina barn men resten.. bajs – jobb, knappt vänner, ensam.. saknar någon kompis att, ha i vårt och torrt.. el en kärlek.
        funderar mkt kring vad gör jag på denna jord… livet är liksom bara tråkigt…

        kram ❤️

          skulle va svar till Elsa 🫶

      Frugan och Bäck är jätte otrevliga mot butikspersonal… iaf mot mig när jag jobbade på Ica.

        kan tänka mig bäck så dryg.

      Håller med om Nadia. Får stresspåslag av att hon aldrig kan komma till sak. Och att hon hittar något favoritord som hon tycker låter coolt och så använder hon det till förbannelse och gärna i helt fel sammanhang (som organiskt och narrativ 😬) Är avundsjuk på att hon kan vara så dålig på att prata och ändå tjäna massor av pengar på att podda.

    Jag önskar att jag fick någon sjukdom och bara dog. Jag orkar inte leva i femtio år till, minst. Har ingen framtidstro. Försöker göra förändringar i livet. Små saker har ändrats till det bättre, men inte de viktiga saker som jag vill.
    Jag vill ha ett jobb som jag trivs på, är det för mycket begärt. Jag vill kunna gå hand i hand med kärleken. Jag vill ha vänner som hör av sig utan att jag behöver göra det först.
    Om livet ska se ut såhär så pallar jag inte. Snälla Gud eller någon hjälp mig.

      Med all respekt för att du redan testat olika behandlingsmetoder, hur har din resa varit? Depressionsdiagnos? Behandlingstid och i så fall vilka? ❤️

        Nej, ingen konstaterad i alla fall. Gick hos psykolog och online-kbt mot social fobi i höstas och då berördes depression mm. men ingen diagnos. En psykolog funderade på GAD men blev inget av det heller.

        26 år för tillfället. Hatar att vara till besvär. Mamma har hjälpt mig för mycket redan och varit bollplank den senaste tiden så henne vill jag inte besvära. Och vänner har jag och syskon, men känns så dumt att berätta om såhär ”allvarliga” saker. Har ingen nära vän i min nuvarande hemstad som jag skulle kunna be komma över eller så. Tror att jag återigen gör saker svårare i huvudet än vad de egentligen är, men sån är jag

          Känner en som var i exakt samma situation som du och det visade sig att hon hade näringsbrist. Hon blev hjälpt av att äta mer råvaror som innehåller B12 och järn. Hon började med AIP kost och märkte skillnad redan efter en vecka. Det var typiska symptomer på depression och hon hade social fobi osv som natt och dag nu. Kosten är så viktig. Ge INTE upp!

          Låter så jobbigt. Men kämpa på. Det är tufft att vara ung vuxen. Mitt barn fyller 26 i år och skulle hjälpa på alla möjliga sätt om det behövdes. Så ta hjälp av de litar på och vården.

            Tillägg: även om man som förälder inte kan lösa allt så är det värre än att inte veta hur det är på riktigt med ens barn. Har själv exempelvis fått efteråt fått reda på en period mitt barn mådde mycket dåligt. Jag är fortfarande ledsen över det och att jag inte kunde hjälpa eftersom jag inte visste.

          Låter jätte jobbigt. Du behöver boka en tid till vårdcentralen för att ta blodprov så du kan utesluta näringsbrist, sköldkörtelproblem och lite annat. Är det inget fysiskt fel behöver du behandling för sitt psykiska mående. Sådär ska du inte behöva må. Finns massor av hjälp att få ❤️

          Jag kan lova dig eftersom jag är mamma själv, om din mamma redan har hjälp dig, kommer hon aldrig själv tycka att hon har hjälpt dig för mycket.
          Och prova att prata med någon annan också om just jobbiga saker. Ibland tar det lite tid att hitta rätt person att vara sig själv med, den kanske är någon du aldrig tänkt skulle lyssna på dig. En del backar och klarar inte det som är tungt men så finns det guldkorn.
          Men snälla, prata med din mamma också❤️

            Menar exakt samma ovan. Du uttrycker det bättre. Och prata med jourhavande medmänniska eller någon annan utomstående om det känns lättare under en period. Mind har exempelvis chattfunktion.

              Några vänner till vår familj hittade sin son som hängt sig i garaget. De visste inte att han mådde dåligt. Lovar att alla föräldrar vill veta hur ens barn mår på riktigt ❤️

                Åh mitt hjärta brister. Exakt därför. Prata ich berätta.

            Exakt detta. Bara glad om mitt barn ringer mig 3 ggr om dagen och ber om stöttning. Det blir aldrig för mycket. Din mamma vill filmas där för dig. Du är inte besvärlig för henne, du är hennes barn.

          Har också en nära med liknande problem som du, depressioner, social fobi, ångest, osv osv. Står nu i kö till utredning för autism. Som denna tjej har kämpat och inte blivit sedd i vården. Säger inte att det är det men det är så många tjejer som hamnar i kläm för att man inte följer den typiska ”mallen” för hur autism förväntas te sig. Stor kram till dig!

      Jag förstår dig. Det låter så futtigt att säga att det blir bättre, men det blir faktiskt det.

      Hur gammal är du? Finns det ingen du kan prata med i din närhet? Vänner? Såhär ska du inte känna <3

      Om du inte har gjort det ska du först och främst kontakta din vårdcentral och få hjälp. Du ska inte behöva känna såhär.

      Ring och prata med någon, ingen mår bra av att känns så ❤️

      Vännerna som inte hör av sig utan att du gör det, ta anstånd så märker du om du är viktig. Hör dom inte av sig alls så bryr helt!

      Kram ❤️

        Fast detta är inte heller ett bra tips. Många har fullt upp med sig själva, sina egna liv, kanske barn osv. Att det går perioder där man inte hinner prata med sina vänner är inte samma sak som att inte bry sig om man visste

      Var bor du?

      Usch jag har ett bra liv med allt det där men har fått en dödlig sjukdom……..det är skit! Livet suger.

        ❤️

      ❤️

      Du borde skämmas över att önska dig en dödlig sjukdom. Jag tror nog att alla med sådana gladeligen byter med dig.

    Behöver tips på era favoritmatfilmer eller enbart matscener från filmer.

      The Bear! Inte film men serie. Gillar du matscener så ska du se den om du inte gjort det!

      Mångalen

      Julie & Julia

        + på den!

        Jaaa! Älskar den

      Chef! Så härlig. Älskar även Eat pray love när hon är i Italien..

      The Menu

      hannibal med mads mikkelsen 😂 kannibalism haha men otroligt välgjorda matscener 🤌🏼

    Jag har i någon vecka nu känt lite obehag i nedre regionerna.. har sedan tidigare herpes men bara haft en gång hittills så tänkte först att det var det. Har inte sett något utanpå utan det har mest känts inuti vaginan. Igårkväll såg jag att jag är väldigt röd på insidan av inre blygdläpparna typ på sidorna av urinröret, vilket bara syns om man särar på dom ordentligt. Inte blåsor eller sår utan är ganska likt svamp. Har dock inga speciella flytningar (svamp tex brukar ju va ganska vita tjocka), ingen smärta men lite olokaliserad obehagskänsla, ingen speciell klåda men har känts nån gång då och då, lite dålig lukt i början av veckan men inte längre, ingen smärta när jag kissar. Det påminner inte om herpes utan mer som svamp men har inga andra svampsymtom. Andra symtom är att jag hade extrem huvudvärk i veckan som höll i sig i nästan 3 dygn i sträck, absolut inte vanligt för mig. Hade även en förkylning som höll i sig i nästan 3 veckor nu i mars, sista dagarna var nästan lite bihåleinflammationsliknande. Även viss smärta i magen till och från, men inte värre än vanlig mensvärk. Hade lite blodblandade flytningar i veckan med men tror också det var orsakat av nyinsatta p-piller då jag tror jag hade hunnit få ägglossning när jag började med dom. Kändes som kroppen har försökt starta mens ganska länge redan innan detta problemet startade, varav jag tog sockerpiller nu och framkallade det. Symtomen började typ 9 dagar efter att jag hade oskyddat sex, nu har det gått 15 dagar.
    Har beställt hem ett klamydiatest och ska ringa vc på måndag, men har någon en aning om vad detta låter som?

      inte gravid då?

        gravid? skulle man få smärta i vaginan och ev utslag pga graviditet?

          ja det är fullt möjligt

      Kan vara STI, skavsår, ändrad phbalans pga ppiller. Kan vara en massa. Låter inte som svamp i alla fall. Smörj med en intinolja. En förkylning kan trigga herpes så kan vara det som är på gång. Men testa dig för samtliga STI inte bara klamydia.

        tack! ja det är väl just sti jag efterfrågar, om någon vet någon specifik som kan bero på mina symtom

      Fråga i Facebookgruppen ”Fittlife”.

        Eller så kan gå ta sig till vårdcentralen.

      Bakteriell vaginos påminner lite om svamp men med andra symptom som dålig lukt, sveda, obehag osv

        kan man få svampliknande utslag av det?

          Varför vill man sitta här och berätta exakt hur man har det ”i dom nedre regionerna”?
          Allt det här ska du ju ta med vården, inte här inne. Integritet?

            för att man vill ha råd, kanske få hjälp att lugna sig lite. vad är ditt problem?

    Fick vårt andra barn för ett tag sen och nu har vi en av varje. Jag är irriterad på och lite förvånad faktiskt att typ ALLA som frågar vad man redan hade för barn (vårdpersonal under graviditeten och efter förlossningen, bekanta, kollegor etc) säger i stil med ”åh vad roligt med en av båda” ”vad kul, jag fick tre tjejer istället” Jag känner bara va? Varför är ert liksom någon slags norm att man vill ha ett barn av varje kön? Ibland har jag lust att svara; nej jag blev såååå besviken att jag inte fick en till kille (självklart är jag inte det, jag bryr mig inte om vilket kön våra barn har) bara för att se vad de svarar då.

      En av varje är tydligen enligt mina kollegor en lyxblandning. Själv har jag ett barn som jag fick i tidiga 20-årsåldern. Så möts alltid av ”va BARA ett? Oj är hen SÅ stor”. Varje gång. Det är bara att skita i, folk kommenterar allt friskt, lägg ingen energi på det.

      Brukar bemöta dessa figurer på ett liknande sätt som med trotsiga barn: ”säger du det”, ”jaså, du tycker så” osv 🙂

      När min mamma berättade för sin vän att hon var gravid sa kompisen ”varför då, ni har ju redan en av varje”. Haha, så märklig grej att säga. Inte ”grattis” eller nåt. Min syster är 30 och min mamma pratar fortfarande om det ibland.

        Haha det har hänt mig med. Har en pojke och en flicka och fick tre eller fyra gånger under väntan av mitt tredje barn just frågan om varför, då vi redan hade en av varje😂

      Håller med (har två killar och om jag hade fått en krona varje gång någon sa ”ska ni inte ha en tredje, en liten prinsessa” hade jag varit rik..)

      Men tänker också att det egentligen mest är småprat,trevlighetssnack liksom.. Spec om det är från vårdpersonal

        Fast jag tycker inte det är trevligt att säga så. Lika lite som det är trevligt att fråga när nån ska skaffa barn.

          Vårdpersonal kan vara så sjukt klumpiga speciellt på kvinnorelaterade mottagningar. När jag precis berättat att jag har svår ptsd från min förlossning får jag frågan om jag inte ska skaffa ett barn till eftersom jag har 2 tjejer. Nej skulle hellre skjuta mig själv i huvudet än föda ett barn till. Fick även förklara för vårdpersonalen vad ptsd är.. Känns som allmänbildning.

            Men gud vilken idiot! Ah visst, jag kan tänka mig en till OM DU ÄR SURROGAT 🫠

            Ja har hört om sånt och att kvinnor överlag blir dåligt bemötta av vårdpersonal oavsett vad det gäller egentligen.

          Nej jag håller med, men vissa lägger inte ens någon vikt vid svaret, de vill bara babbla så att det inte är tyst i rummet

          När jag födde min son, han var 53 cm då sa barnmorskan: vilken stort barn du fick när du är så kort själv.
          Jag reagerade inte så mycket då, tiderna är helt annorlunda nu.

      Har och är med om exakt samma sak när nån frågar. Alltid ”ååh va kul, ni har en av varje!” Varje. Gång.

      Fattar inte hur folk alltid kan gå runt och störa sig på allt. Jag har två pojkar fick en flicka och visst att jag fått såå många kommenterat om det men jag bryr mig inte 🤷🏼‍♀️ skadar det mig? Nej. Förändrar det mina känslor till mina barn? Nej. Försöker folk bara vara trevliga och hitta ett samtalsämne. Ja.

        Fast man kan väl fråga och säga jaha vad kul, varför lägga in att det är så himla kul just för det är olika kön?

          Svara det då. Svara ”nej det tycker jag inte spelar någon roll faktiskt. . Säg det glatt så blir det ingen dålig stämning heller.

        Ja, när folk försöker hitta på samtalsämnen så upplever jag att det oftast är då de klumpiga sakerna som sägs. Är exakt sammasak för mig, jag säger så klumpiga och ibland genomkorkade saker när jag försöker hålla ett samtal vid liv eller bara hålla en ytlig konversation.

          Ja håller med. Kan klaga själv över sånt här och tycka att jag är så socialt kompetent som inte skulle få för mig att kläcka ur mig så korkade saker, men ibland är man ju helt enkelt dum i huvudet. En gång följde jag med på ett barnkalas hos en av sonens vänner där familjen hade ett gigantiskt hus. De hade två barn och av någon anledning ska jag skoja till det och säger: ”ni borde ju ha många fler barn med ett så stort hus!” Så sjukt konstigt och idiotiskt sagt.

            Men det var väl ändå inget att haka upp sig på? Hade det varit jag så hade jag bara skrattat och hållt med och gått vidare och knappt tänkt på det.
            Överlag tycker jag det ska sönderanalyseras och gnatas om minsta lilla idag. Vem fan bryr sig liksom? Klumpig kommentar eller småprat som misstolkas. Varför är så många så nerviga och liksom ska göra en höna av en fjäder? Tycker de äldre generationerna är mer avslappnade och har ryggrad och pondus men min generation (y) och yngre är så jävla knepiga och överkänsliga.

      Exakt samma här. Det var folks stående kommentar första halvåret av yngsta syskonets liv….

      Förstår dig! Kommer aldrig förstå mig på folks fixering vid sånt där. När jag väntade mitt andra barn och fick veta på ultraljudet att det var en till pojke fick jag X antal frågor om jag var besviken…. En sa till och med ”åh vad synd” när jag berättade att det skulle bli en lillebror. Den personen pratar jag inte med idag kan jag säga.

        Känns som en löjlig anledning att sluta umgås med någon för.

          Snarare den andra personen som var extremt oförskämd. Jag hade varit på ultraljud och var jätteglad över att ha en frisk liten pojke i magen. Och så mötas av nån som beklagar det…. Den graviditet kom också efter lång tids försök, missfall och ivf, vilket personen i fråga visste mycket väl.

            Är det inte rimligare att berätta hur man känner än bli kränkt och sluta umgås? Hon utgick säkert från sig själv och menade inget illa. Klumpigt absolut men har man vänner så avverkar man väl inte dem för en klumpig kommentar?

        Fick exakt samma frågor, plus någon kommentar medans jag fortfarande var gravid med lillebror som sa ”hur länge tänker ni vänta medan trean då” eller ”ååh vad tråkigt då blir det en trea då”.

      Samma sak när föräldrar har barn av samma kön och är gravida igen och personer i omgivningen direkt antar att de skaffat barn för att försöka få det andra könet.

      Tja! Jobbar på förlossningen och frågar ofta om kön och ålder på syskon för att fylla tystnaden och ha nåt att prata om. ”Så kul, då blir det en liten lillebror” eller ”nämen, en av varje”, är kommentarer utan någon jättetungt värdering i. Är själv helt obrydd kring kön och tog inte reda på mina egna barns kön före födelse. Jag tror inte man ska dra så stora växlar på det helt enkelt, utfyllnadsprat.

        Det finns ju så mycket annat att kallprata/småprata om. Dina personliga åsikter får stå åt sidan

          Men snälla nån, det var ju inte ens nån personlig värdering utan kallprat. Varför inte kallprata om familj i en familjerelaterad situation? Vad är det att hetsa upp sig över

      Jag tycker det är en självklar sak att eftersom det finns 2 kön så är man som förälder gladast om man får prova på att ha båda.
      Det är två olika saker.
      Som sommar och vinter, båda finns och det är roligt att ha varit med om båda.

        Nej det är det inte

        Nej det där är absolut inte självklart. Jag har två av samma kön och skulle absolut inte vara ”gladare” om jag fick prova att ha en av varje. Det hade varit lika bra hur det än blev för jag lägger inte så stor vikt vid könet som en del verkar göra. Har inte heller någon önskan om att skaffa ett tredje barn för att försöka få det andra könet.

        Det tror inte jag.

        Jag tror att de som tänker såhär lever kvar i en gammal bild av ”kvinnor är från Venus och män är från Mars”… De tror att alla flickor är lugna, omhändertagande, älskar rosa, dockor, och kjolar. Medan alla pojkar är äventyrliga, vilda, aktiva, och älskar fordon, sport och mörkblått. Men är det inte ett otroligt trångsynt perspektiv? Man behöver inte umgås med många barn för att inse att det inte stämmer. Finns massor av ”mjuka” pojkar och”vilda” flickor där ute. Handlar om personlighet och inte kön. De som fått en av varje kan lika gärna ha en vild flicka som älskar äventyr och fotboll, och en lugn pojke som älskar att läsa böcker och krama mamma.

          Ja, men det är fortfarande två olika kön vilket innebär två olika resor på många sätt. Jag pratar inte om ytliga saker som rosa kläder och fotboll nu (min dotter har aldrig haft rosa kläder och hon har spelat fotboll hela livet och gör det fortfarande, som vuxen).
          Men det är två skilda erfarenheter att ha döttrar och söner. Särskilt när de är större och vuxna.

        Verkligen inte självklart! Jag trodde jag ville ha en av varje tills jag fick min första dotter. Efter det ville jag innerligt ha en dotter till. Fått många kommentarer från andra kvinnor att det är drömmen. Framförallt de som har en egen syster verkar tycka så. Verkar vara liknande på den manliga sidan. De som har en bror tycker det låter som en dröm med flera pojkar.

      Jag fick nyss mitt andra barn, har ett sedan innan på 11 år.
      Frågan jag fick varje gång med vårdpersonal eller med folk som man inte känner var: ”- är det samma pappa?”
      Blev så jäkla trött på den frågan för JA, det är samma pappa och då blev de förvånad varför man inte hade fler barn och ifrågasatte hur vi tänkte med så stor ålderskillnad 🙈

      Fyfan vilken mardröm att hamna i det. Med vänlig hälsning, glad utan barn

      Det är bara vanligt kallprat, du behöver inte lägga så mycket vikt vid det för ingen annan bryr sig egentligen om könet på dina barn. Får man flera flickor – ”Nämen vad kul, två små prinsessor! 🥰” Får man flera pojkar: ”Wow, två små prinsar! 🤩” Blandade kön: ”Åh så kul, en av varje! 😍”
      Hade du sagt att du skulle få två barn av samma kön hade folk kommenterat det istället. Tänk inte så mycket på det. Its not that deep.

        Tänkte skriva något liknade men tyckte din kommentar var så bra att jag nöjer mig med att hylla din istället 👍

        Folk som kallar barn prinsar och prinsessor 🤮

          Eller hur! Fyn fan

      Jag tror folk ibland, i vissa situationer, pratar för att vara sociala. Jag tror inte man ska lägga för mycket vikt vid vad folk säger.

    Alltså mitt underliv har börjat lukta mer underliv. Har INTE svamp eller bv (har kollat hos gyn). Det luktar heller inte illa. Men det luktar mycket snippa helt enkelt. Frågade gyn som mest ryckte på axlarna och ba det är heeeeelt normalt. Nått måste man ju kunna göra? Som sagt ej svamp eller så utan luktar friskt bara intensivt haha.

      vad tvättar du med? oavsett, kör med mandelolja. tvål torkar ut = snippan kompenserar och överproducerar

      Din snippa luktar snippa? Det är verkligen helt normalt. Att det ska lukta rosor och parfym är inte naturlig

        Jag vet! Men det luktar MYCKET. Inte illa, absolut inte men mycket. Ibland genom kläder. Och även om det luktar frisk snippa så är det inte så angenämt.

          Ta parfym på överkroppen så dämpar de andra lukter

          Är det inte sån bakteriell vaginos då? Har läst om att det brukar lukta mycket underlig då och genom kläder osv. Men det beskriv som en dålig lukt, typ fiskigt

      Vad ska det lukta om inte underliv, fotsvett?

        Fast hade du velat känna din kollegas Snipp-lukt? Även om det inte är illaluktande utan frisk snippa-lukt? Jag tycker det känns sådär…

          Kan inte ens tänka mig in i den situationen att någon annans kön luktar ut? Har nån kommenterat eller bara du som känner?

            Alltså kan ju va så att bara jag känner det. Nej ingen har kommenterat. Inte ens mitt barn som inte drar sig för att berätta allt möjligt :p

      Viss mat kan påverka lukten där nere. Har du ändrat något i din kost i samband med att det började lukta?

      Stressar du mycket? Det kan ju drastiskt påverkar kroppslukt. Man har mycket svetrkörtlar i ljumskarna. Finns ju deodoc. De har en deonför det. Men är det själva snippan som luktar så gör det ju ingen skillnad. Att duscha dagligen och använda bonullstrosor gissar jag att du redan gör. Sen tvätta sig med något som är anpassat för intimhygien oavsett om det är intimtvål, olja eller något annat. Aldrig kroposprosukter. Det förstör phbalansen. Finns väven olika gel och vagitorier med oh stabiliserande ingredienser men är din phbalans bra behövs ju inte det.

      Ta deo (vanlig går fint) längs med troskanten/bensluten och mellan skinkorna. Oftast svettkörtlarna som luktar mer ”tant” från iallafall 30-årsåldern.

        Tror det är bättre med deodoc då. Produkter stannar ju inte precis där man applicerar utan migrerar. Deodoc har parfym utan allergener och rätt phvärde. Vanlig deo är ju väldigt starkt tänker jag.

      Hade testat tex Lactal Balans några dagar för att återställa ph-värdet och se om det hjälper. För tvätt kan jag rekommendera följande två steg för en sund och lagom fin snippdoft (en mening jag aldrig trodde jag skulle skriva😅): Först RFSUs ”Intim daily wash with odour block” och sen på med ACOs ”intimate care cleansing oil”.

    TW övervikt

    Undanber elaka kommenterar. Vill bara ha råd.

    Jag har haft mediciner för kronisk sjukdom som har gjort att jag har blivit hungrigare och haft lättare att lägga på mig. Sjukvården berättade inte den detaljen så det var inget jag reflekterade över som ung vuxen, men när jag tog upp de så var det ”allmänt känt”. Hade dessa mediciner under en längre period vilket har resulterat i övervikt/fetma enligt bmi.

    Jag har under en längre period kämpat med att gå ner i vikt. Fan va det är svårt. Jag tränar tre ggr i veckan och har koll på min kost genom Lifesum-appen. Det går fruktansvärt långsamt. Jag lider av en ledsjukdom som inte blir bättre av att jag är större, knän & höfter tar mycket stryk. Har även hypotyreos som inte hjälper ämnesomsättningen direkt. Är jag helt ute och cyklar som vill fråga vårdcentralen (eller vem jag nu ska vända mig till?) om mediciner som hjälper vid viktnedgång? Och ni som har haft eller fortfarande har, hjälper det?

      Jag skulle vända mig till en dietist och/eller börja med en uteslutningsdiet.

        Har varit i kontakt med dietist redan, därav lifesum appen (som verktyg) då jag skulle kartlägga och visa dem (jag tyckte app var smidigare). Svårt att gå in på alla detaljer kring allt

          Den appen är ju super. Hur många kalorier ligger du på? Känner du att du hittat en nivå som fungerar? Annars absolut medicin om du redan har problem med värk och knäna.

            Den rekommenderar 1750, vilket dietisten tyckte va bra med (va dock ett tag sen jag hade den kontakten). Sen ändrar den om jag tränar vilket gör mig lite snurrig ibland. Men äter just nu inte över 2100 när jag har tränat hårdare (appen vill dock mer), förutom nån dag på helgen när vi fikar eller äter något till kvällen.

            Mitt problem kring hungern är när jag kommer in i större smärtskov. Då tappar jag även träningen (kommer ju knappt upp ur sängen) och så äter jag mer pga känner mig mer hungrig, men tar ju även mer smärtstillande då. Det är ju där jag vill ha hjälp med hungerkänslan.

              Jag blir också hungrig när jag har ont. Tror det är för mat ger endorfiner och oxytocin. Jag får enormt sötsug när jag har ont och kan rensa skåpen på saker jag egentligen inte tycker om men kroppen skriker efter. Sen får jag lätt lite magkatarrskänsla av smärtsgillande och då småäter jag. Förstår att det inte är lätt. I lifesum kan du under inställningar ta bort så du inte får fler kalorier när du tränar. Det borde väga upp det extra du äter när du har mer ont. Men är ju lätt att tappa sugen när man överätit i en vecka 🥺 Tycker absolut du ska prata med VC om medicin mot övervikten. Får jag fråga vilken medicin du tar mot smärta och om du tycker den hjälper?

                Fått prednisolon igen och saroten som ny.

                Oj glömde svara på resten 😊 tack för ditt svar. Exakt så är det med hungern och smärtan… 😔 så sjukt tröttsamt men inget jag kan styra med sjukdomen

                  Som jag förstått det av min läkare så påverkar saroten vikten i mycket mindre utsträckning. Speciellt när man äter den mot smärta för dosen är en tiondel mot den för depression.

      Försökt att få Ozemic eller annan medicin. Jag har själv fått upp i vikt senaste åren och tänker vända mig till Yazen eller något liknande. Det verkar ju fungera bra för de som vågar erkänna att de tagit medicinerna.

        Har du fått nej kring medicinen?

          Jag har inte kontaktat någon läkare. Men gissar att jag är för ”smal” och frisk hos en vanlig läkare. Har i och för sig privat sjukförsäkring så kanske borde börja där och se vd de säger. Annars är man ju fast med en månadskostnad för att få medicinerna utskrivna. En kollega har verkligen rasat i vikt, han visade mig sin viktkurva (tydligen kan man se det via Yazen-appen) sista månaderna. Tror dock han fick något annat än Ozempic.

            Waygovy antagligen. Fungerar likadant men är inte testad på apoteken.

              *restad

          Har du fetma och inga riskfaktorer för medicinen får du det utskrivet. Inte ozempic men waygovy som fungerar på samma sätt.

        ocempic får man om man kontaktar yazen 🙂

      Har du kollat ditt insulin och så att det fungerar som det ska?

        Nej det har jag nog inte gjort

      Lite i samma sits . Be din läkare skriva ett intyg till försäkringskassan så har du rätt till fetma mediciner som är väldigt bra 10ggr bättre än nuvarande ozempic. Fk står för upp till 3300 kr i månaden. Du kommer säkert få det då du som jag har underliggande sjukdom. Lycka till och stå på dig !

        vilka fetma mediciner??? finns ju bara mysimba el ocempic

          När jag googlar står det tre olika och då nämns inte den sistnämnda du skriver (om den inte har ytterligare ett namn).

        Vad ska intyget göra? Är det för att medicinen kostar eller något annat jag inte hänger med på?

        Försäkringskassan vad har de för roll i läkemedel?

        Hur överviktig måste man vara för att få detta? Har BMI 26 men tror inte jag klassas som sååå tjock. Bara lite… funkar det ändå?
        160 cm och väger 70 kg.

          Tror det är över BMI 30.

      Kan du inte kanske höra av dig till läkaren/teamet/avdelningen som har hand om medicineringen för din kroniska sjukdom och se om de kan skriva ut en medicin som dämpar hunger eller annat som kan hjälpa. För det är ju viktigt att just de vet utifall det skulle finna kontraindikationer för vissa mediciner som skulle kunna vara aktuella. Eller om det finns en annan alternativ medicin att testa för din kroniska sjukdom som kanske inte ger samma ökad hunger.

        Nästan alla mediciner mot kronisk smärta ger ökad hunger. Inte för alla men det är en ganska stor process att byta. Skulle satsa på medicin för att minska hungern.

          Vi vet ju inte vilken slags medicin mot kronisk sjukdom TS får, så kan ju hända att det finns andra mediciner att testa. Även om de också har ökad hunger som potentiell bieffekt så kan det ju vara mindre än med den TS har nu, olika personer reagerar olika på olika mediciner. Men det var bara ett förslag, som sagt något hon måste diskutera med sin läkare/team.

            Det är process att byta och det som gav mig en spark i baken igen var att den nya medicinen de erbjöd senast har en biverkning *trumvirvel* viktuppgång. Så hittills har jag inte tagit den men börjar inte bli rimligt att undvika heller pga ont. Blir en ond cirkel av det. Har givetvis hört av mig till sjukhuset men det går inte fort…

            Den typen av medicin man äter mot kronisk smärta tar flera veckor av utsättningssymtom innan du kan prova en ny och får då flera veckor av insättningssymtom. Det är liksom 2 månader av ditt liv som föesvinner. Sen kanske medicinen inte har effekt mot smärtan och då behövs 2 månader till innan du har satt in medicinen du hade från början och den ger effekt. 4 månade av att må piss och antagligen inte klara av att leva normalt är ganska stor risk att ta..

              Japp.. och hållit på med olika mediciner sen jag var barn… den som fick mig att gå upp i vikt som ung vuxen var en som funkade bra för smärtan. Så det är så lurigt 😔😔

      Har du någon aning om varför du äter? My Westerdahl ska hålla några gratis webinar för om man måste gå ner i vikt, jag ska delta och tror inte hela lösningen finns där, men kanske skrapar man lite på ytan i alla fall. Jag är inte ens överviktig, har tidigare gått ner 25 kg på egen hand, men just nu är jag i ett skov av hetsätning pga påsken. Balansen finns inte för mig – antingen räknar jag ALLA kalorier i app, eller så äter jag godis oavbrutet från morgon till kväll några dagar i rad.

        Det är samma för mig.. Räknar också varenda liten kalori men faller ibland tillbaka i korta perioder av hetsätning (kan vara enstaka dagar eller pågå några veckor). Samma visa varje gång. Är inte heller överviktig men det är ju bara för att jag räknar kalorierna så noggrant utanför hetsätarperioderna 😞 Vill också kunna få till en hälsosam balanserad livsstil

        Äter man mediciner som ökar hungern är det jätte svårt att hålla igen eftersom man är hungrig hela tiden. Jag fick en medicin där jag åt 3 skålar havregrynsgröt och blev inte mätt. Var sugen konstant och även om jag åt nyttig mat blev det stora mängder. Fick sluta helt med medicinen när jag gick upp 25 kg på någon månad.

          Precis som anonym 21:10 skriver så driver medicinen på en hungerkänsla så jag ökade portionerna osv. Är man inte mätt så är det svårt att sluta äta, framförallt när jag innan hade normal ämnesomsättning. Jag har inte den medicinen längre men har efter detta fått hypotyreosen.

          Dock vill läkarna att jag byter medicin nu till en som också har viktökning som biverkning. Så ja.. man e fast i samma ekorrhjul.

          Ont av viktökning/övervikten och ta medicin för att ändå må lite bättre eller inte ta och hoppas på nåt annat som jag inte vet än

            Vilken medicin är det du ska byta till?

              Fått prednisolon igen och saroten som ny.

      Du måste prata med din husläkare.
      Det är så individuellt och de måste ta prover och se så att du inte har någon brist på något eller inflammationer i kroppen. De måste kolla sänkan på dig, insulinet, och allt möjligt innan du ens tänker på bantningspreparat.

        Yes, jag vet. Däremot är läkare inte jätteintresserade av viss typ av prov heller pga dyrt. Visserligen bara pratat med min läkare som har hand om min sjukdom så får väl ta vårdcentral istället. Blir så många vårdkontakter bara därför jag har skjutit på det och försökt mer själv

      Sund by Amy (sök på Insta) har på riktigt förändrat mitt liv. Har blivit av med min ätstörning och går sakta men säkert ned i vikt på ett otroligt hållbart sätt.

        Tack för tips!

      mysimba kan du få på recept. men sen har vissa biverkan som yrsel mm.

      annars ocempic. men det finns via yazen inte via vc.

      har samma problem. gått upp pga biverkningar extrem aptit av tabletter.
      kämpar o kämpar men går inte ner o är i klimakteriet.

      har fått recept på mysimba men inte börjar står o velar mellan ocempic och mysimba.

      Antar att det är prednisolon du har använt? Jag skulle rekommendera Ozempic eller liknande. Man kan gå upp så mycket av prednisolon att det nästan blir omöjligt att komma tillbaka utan hjälp

        Yes bland annat. Tack! Ska kolla läget kring det

      Kanske testa simning! Skonsamt mot lederna och sååå skönt när man är tung i kroppen eller har smärta men samtidigt jättebra träning, man kan t.o.m. simma varje dag eftersom det är så skonsamt

        Tränar 3 ggr i veckan på gym och promenerar varje dag/ aktivt jobb. Har tyvärr ingen simhall nära för att det ska vara smidigt, annars så älskar jag att simma med.

    Jag är i en rätt ny men seriös relation, vi pratar m att flytta ihop etc. Men en sak som skrämmer mig är hans alkoholvanor. Jag tycker att han dricker rätt ofta, flera dagar i veckan och flera enheter åt gången. Han har sagt själv att det inte är bra, att han ska dra ner osv men det händer inte. Jag tycker det är otroligt svårt att ta upp det här med honom, men innan vi flyttar ihop vill jag vara säker på att han inte har alkoholproblem. Hur ska jag ta upp det på ett bra sätt? Det är jättesvårt för mig att prata om detta.

      Han har nog alkoholproblem som han själv inte insett. Bra att du är uppmärksam och ser detta redan nu!

      Om det är en person du har tänkt att leva med, måste du ta upp det, även om det är svårt. Säg som det är att det oroar dig och därför måste ni prata om det. Jag skulle inte ha flyttat ihop förrän det hade minskat kraftigt. Och att det inte bara var för ett par veckor..

        Nej det är lite så jag känner. Har haft en del ångest över detta de senaste dagarna. Vi är jättekära och det mesta är väldigt bra men det här gör mig helt överväldigad, så jag låser mig liksom och klarar inte att ta upp det. Skrev ett sms igår som jag tänkte skicka men det känns så fegt. (Vi är över 30 år).

          Men du, kan du inte spara det och nästa gång ni ses, be att han bara läser det. Så kan ni prata utifrån vad du skrivit och så ser du också hans reaktion.

            Bra tips!!

          Jätte bra med sms! Då får du säga hur du känner utan att bli avbruten och du kan tänka igenom hur du formulerar dig. Sen kan du skriva att du vill prata mer om det när ni ses. Det ger även honom en chans att fundera och inte hamna i en sits där han känner att han måste försvara sig.

            Att bemöta ett missbruk med ett sms är inte bra. Personen kan lätt känna skam o dea sig undan…

              Nu var det inte missbruk utan riskkonsumtion. Det går utmärkt att lyfta frågan via sms och sen ha en disskusion när man ses. Ts är inte ansvarig för eventuella missbruk. Är där en missbruksproblemagik bakom skulle jag starkt råda ts att inte flytta ihop. Att ha en relation med en missbrukare kan förstöra hela ens liv.

                Ts har dessutom erfarenheter av det från sin barndom och måste prioritera att skydda sig själv.

      Jag skulle tagit upp det nästa gång flytta ihop kommer på tal. Hade varit ärlig och sagt att drickandet oroar mig och han får visa under en längre tid (alltså flera månader) att han drar ner och att det inte finns något att oroa sig för. Tar han illa vid sig, inte kan dra ner osv så är det en stor röd flagg och jag hade absolut inte flyttat ihop med sånna tveksamheter. Jag gjorde det misstaget en gång, aldrig igen!

        Ja att bo med någon med alkoholproblem är fruktansvärt och sätter verkligen spår. Inget man ska ge sig in i..

          Verkligen! Finns inte ord nog att beskriva hur fruktansvärt det är.

      Min sambo är likadan. Bra att du tar upp det! Vi har sagt att när vi har barnen hemma så dricker vi inte alkohol i veckorna. Sen dess har han minskat även veckorna när barnen inte är här. Han har ett stressigt jobb och när han reser så är det mycket middagar med mycket alkohol ofta flera dagar i rad. Så han var van vid det och det var så han hanterade stress. Nu har han hittat andra sätt. För mig var det stora varninhsflaggor och hade det inte ändrats hade jag inte varit bekväm att bo ihop. Han tyckte exempelvis innan att det var normalt att dricka en flaska vin själv. Jag tycker inte det. Är det ett bröllop kanske men inte hemma en fredagskväll.

      Flytta inte ihop innan han klarat upp sina problem med alkoholen. Då kan du få det jobbigt.

        Tack för alla bra svar! Jag kommer inte flytta ihop innan detta är utrett. Jag har själv växt upp med alkoholproblem så det är ingen situation jag vill sitta i. Ska bara ta mod till mig och förklara det på ett bra sätt.

          Skicka sms om det känns tryggt. Det viktigaste är att du tar upp det, inte hur ❤️

      LÄMNA 🚩

        Är man kär och älskar någon så kanske det inte är första steget.

        Håller med, flytta inte ihop. Mycket bättre att ha en egen lägenhet, och ha sin frihet

      Har en partner som är så. Men tänker att så länge det inte går ut över hans jobb (vilket det absolut inte gör, han är högt uppsatt och väldigt uppskattad) eller om vi skulle få barn och det påverkar det, så får han göra som han vill.

        Fast har man alkohol som stresshantering och man skaffar barn blir det snabbt ohållbart! Då är det liksom lite för sent. Bättre att ta det redan nu. Inte kul att ha barn med någon som inte kan hantera alkohol oavsett om ni är tillsammans eller ej. Been there done that..

          Håller med dig. Tänk på barnen (innan de ens finns) ❤️ dra inte in dem i det, barn känner också av stämning hemma även om vi vuxna inte tror det.

          Och en bebis med sömnlösa nätter i början…. Då behöver man stå stark som både par och person för att orka mellanvarven

          Hans alkoholintag är högt (jmf med genomsnittet) men det är aldrig problematiskt eller ohållbart… När vet man om det är en issue?

            Finns rekommendationer kring vad som anses som riskbruk.

            Vi dricker inte alkohol i veckorna om det inte är något som firas eller så och aldrig mer än en halv flaska vin per person vid ett tillfälle. Undantag för bröllop, stora fester, barn fri nyår osv. Men det blir ju inte jätte ofta.

            Det är väl alltid en issue om alkoholintaget är högt? Tror du är lite hemmablind.

          Alla vill ju ont egna barn dock.

            Inte

        Många alkoholister klarat av högpresterande jobb..

          Så klart sliter spriten på både psyke och kropp.

      Av egen erfarenhet: reagerara man på just alkoholintag så brukar det inte vara en överdrift. Oftast finns det en ganska bra grund till den oron. Hade jag kinnat levt o mitt liv hade jag aldrig flyttat ihop med honom.

      Varför flytta ihop om relationen är rätt ny? Var särbos,och lär känna honom ordentligt. Har han alkolholproblem,och det låter ju som det,så måste han ta tag i det. Röd flagga!

      Han har alkoholproblem.

    Nån som kollar ABBAs hyllningsshow? 😅 vad tycker ni?

      Kollar nu! Gillade inte Isabella men gillar chiqitita nu!

      Känns lite tråkig faktiskt😔 Saknar Abba-feelingen! (men det kanske blir bättre..)

      Älskade The Soundtrack of our lives! Isabella förstörde en superfin låt.

        Eller hur! Vissa låtar måste göras med kraft känner jag. Tycker inte Mapei är bra heller

      Tyckte det var tråkigt att Maja från The Sounds knappt kunde låten hon skulle sjunga 🙄

      Självklart kommer Molly S in och göra nån sexig show…blir jättepinsamt i det här sammanhanget

        Och vad har hon på sig 🤣

        Fast hon sjöng ju Gimme! Gimme! Gimme! A man after midnight, så passar väl bra med liten sexshow till.

        Fast är det sexigt att åla på golvet?

      Älskar låtarna, kören och orkestern är 🌟 men ”artisterna” …. ???

        Kunde de inte valt fler som faktiskt kan sjunga?

        Det kunde ha blivit så himla bra.

      När de jazzade sönder ”Money, money, money” stängde jag av och gick och lade mig. Tyckte synd om kungaparet som måste sitta kvar.
      Sedan hörde man knappt Maja Ivarssons sång. Ljudproducenterna på SVT är inget vidare.

        Ljudteknikerna kunde inte rädda Majas sång, hon sjöng falskt, och svagt. Det var stor skämskudde. Isabella och de tre männen var bäst. De gjorde en härlig version

        Majas sång var katastrof. Vad höll hon på med?

      Tyckte de förstörde bra låtar och gjorde de tråkiga. Lay all your love on me exempelvis kändes som en begravningslåt. Dancing queen I slutet vad typ den enda bra med drag i. Molly var också bra sång- och pop-mässigt men tröttsamt att det ska behöva anspelade på sex och opassande enligt mig i det sammanhanget (är inte tant än, bara 33 haha).

    Det är ju snart EU-val. Brukar det finnas föreläsningar eller annat, debatter etc, allt är väl av intresse egentligen, som rör detta? Skulle vilja gå!
    I Göteborgsområdet är att föredra, kan ta mig runt i regionen om så behövs, men kanske inte riktigt åker över hela landet direkt. Googlar såklart också men nån kan sitta på information som jag missat.

      Alternativ för Sverige ska ju hålla tal i Göteborg nu, hälsar Glenn Hysén 😂

    Under gårdagen framkom det på F B att P a t r i c i a s r u m inte betalat förskoleavgift/fritidsavgift för sina barn på flera år så dessa har förfallit till k r o n o f o g d e n dagarna innan det sjunde barnet föddes.

    Hennes sambo J har inte betalat underhåll så även det ligger hos k r o n o f o g d e n. Dessa influensers som basunerar ut sina perfekta liv på instagram, gör samarbeten i tid och otid har inte ens råd att betala för barnen som redan finns men ska ändå skaffa fler…

    Helt otroligt att inte k r o n o f o g d e n gör en utmätning med tanke på livsstilen som målas upp.

      Hur kom det fram?

        Någon hade ringt till k r o n o f o g d e n för att stämma av s k u l d s a l d o t, enligt P så finns en a v b e t plan och det är ny möbler/resor/gotland mm. Men verkligheten är att P och J struntar fullständigt i att ta ansvar.

      Fy fan va de måste sitta i skiten 😫 stackars barn som nu inte får gå på fritids och antagligen börjar förstå hur illa det är med ekonomin

        Förstår inte varför man skaffar fler barn än man har råd med.. Tyvärr liknande för en släkting till mig. 😢

          Så hemskt 😫

            Ja…

          Att fortsätta sätta barn till världen när man som i deras fall har skulder upp över öronen, till och med på underhåll/barnomsorg och där ingen har ett fast jobb är så wt och då brukar jag inte slänga mig med dom orden…

          Läste även på F B att nyproduktionen som P och J hyr för 19k i månaden ska avyttras inom 4år, hur tänker man då med alla barn? 🙃

      Så för alla som inspireras så mycket av det fina huset/inredningen/nöjen etc. Så kan det vara bra att veta att det är en falsk fasad och inget annat. Sanningen är att P och J inte ens prioriterar att betala för sina barn men makalöst nog fortsätter att skaffa flera barn ändå…

        Låter helt sjukt!

        dom har fult hemma fula ungar

      Det måste väl vara nån annan som står som ägare på deras bostad så att det inte kan utmätas. Förmodligen står precis allt de äger på deras föräldrar eller nån annan släkting. Då kan livsstilen rulla på.

      förvånande? nä dom verkar inte va dom skarpaste knivarna..

      FB, patriciasrum, kronofogden, kronofogden, kronofogden.
      Kolla upp ditt tangentbord, tror space fastnar ibland.

        Som du märkte hamnade din kommentar i modd därav s p a c e 😘

      Hur fungerar förskoleavgift/fritidsavgift vid deladvårdnad? Tänker att Ps exmake borde vara angelägen om att deras barn kan gå på fritids?

      Barnen rider på ridskola, delar man kostnad för fritidsintressen? Exmaken tar ofta med barnen på fotboll antar att han betalar då på hans barnvecka.

        Ps exman betalar antagligen sina räkningar så får därmed ha kvar barnen på förskola/fritids.

        Gissningsvis står även Linus för det. P och J kan inte ens betala det grundläggande för barnen så hur ska det då finnas pengar för ridning?

    Hur gör man om man helt misslyckas med studier, och det blir svårt att få jobb? Vem vill anställa någon som är så korkad att den inte kan ta sig igenom en universitetsutbildning?

    All oro gör mig stressad, jag har sömnsvårigheter, vilket gör att studierna inte går så bra som de skulle kunna. Jag försöker, men min hjärna är liksom… seg.
    Snälla kan inte någon bara plocka upp mig och sätta ner mig på ett jobb så att jag är säker? Ja, jag vet det låter töntigt. Men jag bara önskar jag kunde bli räddad på något sätt.
    vad ska arbetsgivarna säga OM jag får komma på intervju? Jaha, du är så värdelös att du blev underkänd på alla kurser… :/

      Hur skulle en arbetsgivare se att du blir underkänd på dina kurser? Menar du att du kommer söka arbeten utan att ha en examen (och inte vara kvalificerad) eller?

      Arbetsgivaren kollar ju inte upp dina kurser om du inte uppger att du har en examen, för då måste du vara godkänt i allt.

      Ta hjälp av studievägledaren om allt känns övermäktigt. Kan du vänta med någon kurs för att du mår dåligt nu? Läsa den senare alltså.

      Nej, jag menar bara att kurserna behöver väl vara avklarade för att kunna skrivas på CV:et, och jag vill ju inte skriva att jag gått en utbildning som jag inte klarat…
      Jag oroar mig för att inte kunna ta ut examen, men då har jag ett stort hål i CV:et där jag har försökt få poäng men inte lyckats liksom.

      Universitetsutbildning är inte lika med lyckad och smartast i stan. Finns så många andra vägar att söka sig till det man vill och är intresserad av. YH utbildningar som är kortare, innehåller praktik och ibland mer praktiska leder ofta direkt till jobb. Vad är du intresserad av?

        Tack för era svar.
        Jo, jag vet… jag kan kolla upp andra utbildningar också…
        Jag skulle säga att jag är intresserad av språk framför allt.
        Sedan gillar jag inredning och musik, men jag vet inte hur jag ska kunna jobba med något av det.
        Just det.. bakning också, det är bara det att jag har svårt att se mig själv jobba i kök för att jag är rätt klumpig när jag blir stressad, och ett kök är inte det bästa stället att jobba på som klumpig individ. 🙂

        Känner mig inte värd att må bra och få någon typ av framgång i livet, och jag tror det tyvärr märks på mig.

          Tycker du om att vara social och hjälpa andra? Med barn och äldre kan man ju arbeta i verksamheter av kreativa slag. Även på dagliga verksamheter för personer med funktionsnedsättningar. Finns en del utbildningar inom folkhögskolan också som kanske kan inspirera.

      Finns väl massor med jobb som inte kräver universitetsexamen. Jag rekryterar även en del personal i min yrkesroll och aldrig någonsin har jag brytt mig om att kolla betyg eller högskolepoäng.

        Tack. Jag kanske överdriver min oro där då.
        Jag får väl försöka framhäva min personlighet och mitt intresse för jobbet istället.

      Du kan pröva ett annat program. Jag läste fysik i typ 2 år men bytte till ett annat program och det gick superlätt då.

      Anmäl innan 15e april bara 🙂

    Är det någon här som har erfarenhet av jordgubbsblond hårfärg, är det jobbigt att hålla efter? 🙂

      Tänker du på något särskilt? Alltså varför skulle det vara jobbigare än någon annan färg? Vad har du för hårfärg idag?

      Jag är blond och ibland när jag går och gör ljusare slingor hos frisören så blandar hon i lite jordgubbsblonda slingor också och det tycker jag brukar bli fint. Inte tänkt på att det är svårare att hålla efter så, men efter ett tag är det ju dags att gå och slinga igen oavsett vilken färg man valt 🙃

        Jag älskar rött hår men tycker det är så jobbigt att hålla efter mellan färgningarna, orkar inte hålla på med färgbomber osv. Funderade därför på jordgubbsblont som drar lite åt det röda håller, om än mer diskret, och om det i så fall också behövs touchas up mellan frisörbesöken😊
        Idag har jag ljusa slingor i mitt råttfärgade hår men tycker inte att jag passar i det. Dels så ser den ljusa färgen aldrig naturlig ut på mig, och så blev det så himla mycket ljust sist och knappt något kvar av mitt mörka.

        Funderar på att bara färga det brunt igen och sen ha i ljusbruna slingor för enkelshetensskull haha, men hade varit kul att testa något helt annat!

          Du ber bara frisören lägga highlights och lowlights. Då får du både ljusa och mörka slingor.

      Nä, körde en blandning av Maria Nilas färgbomber en gång i veckan och då höll det sig bra.

        Det hade inte hållt sig utan färgbomber då alltså, utan sett ”uttvättat” ut? Är just färgbomber jag inte orkar med haha😊 tack för svar!

    Blev så ledsen på min chef häromdagen men vet inte om jag överreagerar? På morgonen får jag veta att jag ska ha en person som ska gå bredvid med under dagen (intro). Jag påtalar för chefen att jag inte känner mig så bra idag och ber om att någon annan kollega tar hand om introt och får svaret nej.

    Detta trots att det finns flera ordinarie personal som har precis samma arbetsuppgifter som mig samt lika lång erfarenhet. Personen som skulle gå introduktion visste inte heller att hen skulle gå med just mig. Efter lunch börjar jag känna mig sämre och blir tvungen att gå hem och då får introt ändå bollas över till en annan kollega. Jag blev så himla besviken på min chef, har liksom varit en lojal medarbetare i många år samt är sjuk kanske 1-2 g/år. Känner mig illa behandlad….

      Du överreagerar.

        Absolut inte. Ingen vettig chef skulle ge den arbetsuppgiften oanmält samma dag.

          Om någon bara ska gå bredvid kan Det absolut ske med kort varsel. Inget konstigt alls.

            Därav ”Ingen vettig chef”.

              Säger inget om hur chefen är. Förekommer ofta i många branscher..

        Du är alltid så mjuk mot alla. Måste kännas skönt.

          Till tulpanen.

      Chefen kanske tyckte att du ändå var bäst lämpad, mer pedagogisk osv. Förstår att du velat ha mer förståelse för att du kände dig sjuk, men tror inte chefen menade att vara ”översittare” eller köra över dig

        Om du är på arbetet, så måste du ju göra det som chefen ber dig om. Orkar du inte arbeta så går du hem. Skulle tycka det var pinsamt att såga till chefen att ”nej det kan jag inte göra för jag känner mig inte frisk”…..

    Är ni öppensinnade när ni reser och tar seden dit ni kommer? Hur skulle ni ställa er till att er partner använder cannabis på en utlandsresa under lagliga former? ☺️

      Skulle aldrig acceptera det.

      Det beror på vad det gäller. T.ex. skulle jag inte vara okej med att någon köper sex utomlands bara för att det kanske är lagligt där, men det är för att jag tycker det finns etiska problem med det. Men om den skulle bruka cannabis där det är lagligt, har noll problem med för har inget etiskt problem med cannabisanvändade i sig, under passande omständigheter (som alkohol, dvs. man kör inte onykter, har man barn så finns det annan vuxen som ansvarar för dem under tiden osv.)

      Han skulle inte få dela hotellrum med mig i alla fall.

      Inga problem, hade tyckt det var jobbigare om personen var aspackad istället. Cannabis är väldigt accepterat i stora delar av världen både som berusning och i medicinsk syfte men många svenskar behandlar det fortfarande som det var i klass med tyngre droger.

        Eller hur!

        Kan ju bero på att man vet hur man blir efter bruk av den drogen. Har du träffat någon som rökt i 20 år?

      Skulle va helt ok med det, vill göra det själv. Det är inte så himla farligt som en del verkar tycka, alkohol är en starkare drog.

        just do it idiot!

          Oj, trevlig. Ja jag kommer nog prova, här eller i Amsterdam. Tycker inte det gör nån till en idiot, som sagt det är bara gräs, inte heroin.

            Säg det igen när din hjärna är helt sönderbakad.

              Ja det lär den bli efter EN gång 😄🤦🏻‍♀️

      skulle gjort slut för en sån idiot vill jag inte va ihop med

        Idiot för man röker på en gång? 😄 Vad har folk för moralpanik och föreställningar egentligen? 😄

          Vadå? Alla är olika. Inget konstigt med det.

            Men att va sådär ängslig och dömande. Trodde folk hade mer kunskap.

              Det är du som inte har kunskap. Om du tror att det är ofarligt så tycker jag uppriktigt synd om dig.

          Ingen röker på en gång.

      Vi skulle båda käka edibles tillsammans, så nej, inga problem alls 😊 Vi bodde i Los Angeles förut där det är lagligt. Dricker väldigt sällan alkohol för avskyr hur man mår av det efter. Men gillar cannabis, skönt rus där vi bara äter gott, samtalar om livet, spelar Mario Kart, sitter och kollar på naturen, eller kollar roliga Youtube-klipp. Mår noll dåligt under eller efter.

        Exakt! Man hamnar liksom inte hemlös i en buske för att man njuter av gräs ibland, det är ju en förhöjare av allt annat härligt man gillar. Let’s be friends!

          Nä man är en idiot och knarkare och kommer dö direkt! 😄

            (Enligt folk här alltså).

      Den personen skulle jag inte ha som partner.

    Till er som ser Vanderpump rules, vad tycker ni om hela situationen mellan Tom S och Ariana denna säsong?

      Tycker att Ariana får lägga ner. Ja, hon får hata sitt otrogna ex men hon drar det till det extrema. Tom å andra sidan behöver ju ta av sig offerkoftan.
      Börjar undra om det inte är så att de båda får betalt för att vara som de är just nu.. bättre tv?

      – Arianas beteende är vidrigt och det är tragiskt hur ingen vågar säga ifrån
      – Lala växer för varje avsnitt
      – Får ont i magen av att se hur Joe blir bemött av Katie och gänget

        På vilket sätt tycker du Lala växer? Hon kan inte ens se skillnaden mellan hennes situation med Randall och Arianas med Toms. Hon gapar fortfarande varje gång någon säger emot henne eller inte håller med.

        Side note: Brock är nog ett större skämt till människa än Schwarz.

      Ariana har börjat störa mig, överdriver saker rätt rejält. Vafan, släng dina matrester när du har djur hemma?
      Har aldrig gillat Tom, och ogillar han ännu mer nu, förstår verkligen inte vad schwartz ser hos honom. Och tycker han har fått ta mycket onödig skit.

      Denna säsong spelades in tre mån efter att A fick reda på hela otrohetsskandalen. De var ihop i 9 år, det är något som kommer ta flera ÅR att bearbeta. Tycker folk ska se det hela lite ödmjukt, hur hade man själv varit/reagerat?

      Tycker hon är för normal med tanke på vad som skett. Och att någon öht på något sätt försvarar T S när man dels vet vad han gjort men även lärt ”känna” honom och hans sätt dessa säsonger är förbluffande. Sjukt.

      Vore konstigt om Ariana inte var arg på TS forfarande när inspelningarna gjordes förra sommaren.
      Tycker hon är väldigt samlad i intervjuerna som spelats in lite senare. Att TS forfarande håller på att jäklas med henne angående huset är för mig helt sjukt. Han som var otrogen borde ha flyttat därifrån direkt.

    Någon här som har gett pengar för någon på instagram gjort insamling för en räkning, mat eller något?
    Så nyfiken på hur mycket personer ger, vad man själv har för lön, vad som får en att ge.

    Aisha hade insamling (för en följare sa att hon skulle skriva nummer så folk kunde hjälpa) för att kunna köpa eid presenter till barnen.
    Hon fick ihop typ 3000kr.. Låter så sjukt att få in så mycket pengar av att göra inget 😅 hon fick även in mer nu för att kunna köpa saker åt sig själv också.

    Vet inte om jag är en hemsk människa men skulle aldrig ge pengar till en enskild person sådär. Inte när personen satt sig där själv och köper onödiga saker fortfarande. + väntar på att kunna ansöka skuldsanering så låter bli att betala fakturor.
    Hjälpa behövande, skänka till någon välgörenhet osv absolut, men att folk ger massa till henne förstår jag inte.

      Nu låter jag nog väldigt missunnsam. Jätteroligt för hennes barn att få något såklart.

      Dessutom hyckleri då tiggeri är haram.

      Har gett till en vars blogg jag följde som behövde mat till katter hon hjälpte. Jag tjänar helt ok (runt 35 tusen då) och gav några hundralappar. Litade på personen, följde ju och såg att hon tagit hand om katterna men tog risken att hon lurades, min ekonomi stod och föll inte med det liksom.

        Till personen du beskriver skulle jag nog inte skänka av vad jag läst och förstått härinne…

          Antar att du menar Aisha och inte kvinnan med katten..

            Ja precis, Aisha.

      helt otroligt att, folk fortf är så korkade som ger pengar till henne 🤣

      Skulle aldrig

        Helt barockt att tigga pengar och att folk faktiskt är så korkade att de skänker. Bara sluta med det.

      Gav typ 50 spänn till dåvarande 100kvmkarlek (Cissi Ristilä). En vecka senare gjorde hon och hennes dåvarande tjej slut och Cissi drog utomlands. Dom fick nog in runt 100tusen som skulle gå till IVF.

      Nu är hon gravid på nytt och lever ett låtsasliv med ny tjej där hon låter följarna tro att hon bor i en dyr brf i Björkhagen men egentligen bor dom i andrahand. Och nu har hon inte uppdaterat sen ägaren av lgh sålde den.

    Någon som har tips på en bra relativt tyst mixer? Inte knasdyr heller tack. Ensamstående mamma på föräldrapenning här.
    Mitt barn på 7 månader blev plötsligt rädd när jag körde igång min. Insåg då att den är över 20 år gammal, hej åldersnoja. Tänker inte slänga den, men med en bebis behövs ju en mixer.

      Har inget tips. Men tycker du,själv att det behövs en ny annars?
      Mitt barn va jätterädd för vår dammsugare i den åldern.
      Fick liksom ”träna”. Låta ligga framme, låta bebis titta och känna och prova en kort stund åt gången osv.

        Kanske måste låta henne vänja sig då. Hon fick en sån panik så pastan till oss båda blev egen pastacm till mig. Tack flr fina kommentarer alla ❤️

      Jag har en Wilfa som är bra och prisvärd men inte jättetyst. Använder bara mixerstav till min lillas grejer dock så det kanske kan vara ett alternativ, de är ju lite tystare? Drar mig för att använda mixern jag med nämligen men mest för att jag bor så sjukt lyhört. Hälsar ensamstående mamma till bebis på 8 månader.

      Äh låt den vänja sig.

        Märkligt, hur gjorde man förr innan mixern fanns? Svalt barnen ihjäl då? Snöflinga deluxe, mitt barn blev rädd så jag måste köpa en ny. Kan bara mosa mat med en mixer. Och det här är pensionsräddarna-generationen, man häpnar.

          Tycker inte ts tråd är alls konstig. Gammal mixer och rädd bebis så funderar på att köpa en ny. För den sakens skull tror jag kanske inte att en ny behövs utan att bebisen vänjer sig och det här går över.
          Men varför är du så jävla otrevlig? Det är människor som dig som är problemet i samhället, inte ts.

          Försöker du trolla eller?

    Jag har det senaste åren helt tappat bort min stil. I slutet av maj ska jag iväg med jobbet, normalt sitter jag hemma och jobbar då jag bor på en liten ort som inte har kontor. När jag sitter hemma lever jag typ i leggings och t-shirt.

    Jag vill nu köpa lite nytt, typ 5-6 grejer som jag kan ha på mig när jag är borta mennocksp så klart framöver. Men jag hatar att shoppa online, tycker det är så svårt att behöva veta vad jag letar efter. Saknar tiden när man fick hem tidningar att bläddra i 😅

    Så hjälp, någon som kan: vilka 5-6 grejer skaffar jag?
    Jag tänker typ att en sak är en vårig/somrig klänning. Men vad mer?

      Ljusa byxor och stilren kanske lite tjockare kofta man även kan ha på kvällen kommer jag på

      Svarta byxor, svart kjol, vit blus eller skjorta, en top eller två i mer färgglad färg som du tycker om och en klänning i klassisk färg. Tips MQ.

      Är lite i samma situation och jag sitter i detta nu och överväger om jag ska klicka hem lite vårnytt, gjorde en rejäl rensning i vintras så behöver lite nytt och med planen att jag ska kunna ha dem ett tag.

      Det jag funderar på:
      – Halvljusa jeans, helst typ ankellånga men vill heller inte begränsa användningen till vår och sommar med jeans.
      – blusar, för mig i ljusblått och vitt, kanske ljusrosa och om mönstrat så väldigt diskret mönster
      – linnekavaj, beige för mig
      – linnebyxor, svarta för min del
      – stickad cardigan, den jag funderar på är svart- och vitrandig
      – enfärgade T-shirts
      – klänningar
      – svart lång jeanskjol
      – beige medellång ”siden”-kjol
      – skinnjacka
      – linneklänning
      – kostymbyxor, svarta och beiga
      – ljusa byxor/jeans i beige eller vitt

      Låter tråkigt och färglöst men jag gillar sånt iaf, som inte sticker ut.

      Tack ovan för alla tips!

      Kolla Pinterest efter inspiration. Spara ner sånt du gillar och försök hitta liknande på nätet. Jag köper i princip alltid på vinted.

    Hur kommer man över rädslan av att vara i en relation? Ibland önskar jag att jag har en pojkvän som jag kan göra saker tillsammans med (är väldigt ensam annars) men sedan när jag tänker på det som krävs i en relation så vill jag inte. Jag dejtar inte och trivs såsom jag lever. Men jag vet inte om jag ska tvinga mig att försöka dejta trots min rädsla eller inte. Allt är förvirrande

      Typ i samma situation förutom att jag inte är rädd för att vara i en relation. Tvärtom så längtar jag egentligen efter en. Dock är jag mer rädd för dejting sen jag blev heartbroken. Tvingade mig själv ut på marknaden igen och det kanske inte har lett till så mycket dejter, men jag har börjat ta det lite mer med en klackspark. Så jag säger tvinga dig själv och ta det som det kommer. Att dejta ska egentligen bara vara roligt tycker jag.

    Så, nu har Vanja Wikströms sambo varit med och haft semester och åkt snowboard en vecka. Såklart strösslat med enormt stora ord från Vanja om hur fantastiskt och perfekt allt är.
    Nu är det snart grå vardag igen. Ska vi tippa på att han plötsligt mår dåligt och lämpar över allt på henne igen?

      Kanske du ska läsa på om ME?

      Jag gillar inte det paret heller efter NFT-härvan. Men hans sjukdom går ju i perioder/skov.

    Nu ska Johanna Toftbyn Janne köpa hus, och ha en övernattnings lägenhet ! Det går undan !

      Var det inte hon som häromdagen skrev att de hör hemma ”på” Linné?

    Erfarenhet av Lifesum-appen? Varit till någon hjälp?

      Ja, det hjälpte mig väldigt mycket faktiskt! Gått ner ca 10 kg med hjälp av den appen. Tycker den är väldigt enkel att logga i, det dryga är att lägga in alla recept men sen är det busenkelt.

        Tack, låter bra och vad bra att den varit till hjälp för dig! 🤗

      Jag använder den och loggar mat. Smidig och enkel och tydlig

      Den är jätte bra! Prova gratis versionen först och se om du gillar det.

    Är acos färgade dagkräm bra? Det var bra pris på den och jag letar efter nånting som inte är smink men som ger lite liv och färg till ett trött ansikte.
    Kan inte så mycket om hudprodukter men det låter som att en färgad dagkräm ger en färg…😁

      Skulle satsa på något annat. Vill du ha acos så deras soft bronze day gel annars CLE cccream.

        Vill lägga till ett tips till. Denna sprayar du på kvällen och vaknar med lite färg i ansiktet. Väldigt diskret men ser fräscht ut. Då slipper du smink https://www.skincity.com/sv/james-read/hudvard/kropp/brun-utan-sol/bus-spray/james-read-h2o-tan-mist-face-100-ml?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw5cOwBhCiARIsAJ5njuYfwy2nr90yf2yKOCbFFOwzutEz4E3KBTHmTFbBMHs2M2om61pgqC8aAgp6EALw_wcB

          Är det lätt att få en spray jämn?

            Ja super enkelt. Som en vanlig face mist. Alltså en pumpspray.

        Försvinner den soft gel när man tvättar ansiktet på kvällen? Kanske iofs inte krämen heller gör..

        Cc-cream har jag haft men den var som en lite tunnare foundation och jag gillade det inte. Tror min var från lumene. Är de alltid som en foundation?

          Oj lumenes cc är ju jättebra och inte så tunn faktiskt

            Nej det var ju det den inte var, tunn. Jag vill ha något tunt och inte känna mig sminkad, vill bara ha något lätt men som ger lite färg och det verkar finnas, jag är bara inte insatt i vad det heter.
            Lumenes var ju bra som en tunn/lätt foundation men det såg inte bra ut utan övrigt smink och det är ju det jag vill slippa de dagar jag inte ska till skolan etc.

              Lumene täcker mer än en foundation. CLE är tunn och fin. Den från aco tvättar man bort så det är en färgad gel. Tunnare och inte täckande men ger fin färg och fräsch känsla.

                Acos gel låter precis som vad du vill ha. Känns inte sminkad men ger lite färg och tvättas av på kvällen.

                  Ja jag googlade på den nyss så den låter lovande, det blir nog ett köp redan imorgon. Tack för tips☺️

                    Hoppas du blir nöjd! ❤️

              Jag har den från aco och jag lägger först dagcereme men låter inte den sjunka in helt utan lägger acos ganska snabbt efter. Tycker det bli lagom då! Lite mer liv i ansiktet men inte täckande eller en ny färg 🙂

                Menar du gelen eller färgade dagkrämen? Köpte gelen idag och provade sen, fick fint resultat och det såg faktiskt naturligt ut🙂

      Apolivas färgade dagkräm är bra. Tunn och lätt att smörja in.

    Jag läste i Floras blogg (några inlägg sen) att hon ska ”tråda muschen”. Gör folk sånt? Jag kände mig plötsligt som en grottmänniska som aldrig reflekterat över mina hårstrån på överläppen. Tänker folk på sånt hos andra eller varför gör man det? Borde jag börja? Haha

      Jag vaxar, gillar det bättre. Beror ju helt på hur mkt det syns och hur mkt man bryr sig. Jag har mörka strån som syns väl liksom.

      Hur kan man inte märka om man har märka strån? Ja folk lägger märke till sånt

    så jävla tråkigt att någon startat en tråd på fb om jelena meacham. Den är hemsk och hon uppdaterar knappt nåt alls nu 🙁 pga detta.

    Jag hoppas att ni som hänger här och skriver elakt i tråden är nöjda nu när ni förstört bästa kontot på insta!!

      Vem är det? Har missat

      Tänker så ofta på de där trådarna på Flashback, det är så sjukt elaka saker som sägs och allt hackas på. Det GÅR ju inte att göra rätt. Det är ren mobbing och så sjukt att det får lov att finnas.

        Fast det är väl inte så mycket bättre här dock.

          Det går inte o jämföra ens, detta är ingenting

            Inte läst den tråden och tänker inte göra för jag vet inte ens vem det är. Men vet ju hur det låter här och tycker det är nästintill flashbackstämning väldigt väldigt ofta.

      Det kanske är bra för henne att inte fläka ut allt på instagram å andra sidan. Rättfärdigar inte elaka kommentarer men hon kanske är en person som mått bättre av att inte vara influencer

        fast hon har ett mindre konto och så, mkt visar hon inte hon pratar inte om ex och hon delar inte hennea förädlar bror och andra på insta, hon är skit rolig skojar mkt om dig själv, en kärleksfull, mamma, kämpar jävligt hårt med, sitt mående och hälsa och hon är den som gör mig så glad och jag, älskar hennes konto. blir ledsen att läsa saker om henne på sånt negativt sätt. Låt henne vara
        hon hade blommat ut efter sep. och nu detta.

    Vi ska till Kivik två nätter i juni, har ni några tips vad man kan hitta på tillsammans med sin 2 åring där? 😄 och tips på bra matställen?

      Kiviks musteri

        Det är sjukt tråkigt på Kiviks Musteri

          När jag var där för ett par år sen hade de jättemånga fina roliga aktiviteter för barn! Utklädningskläder att låna under vistelsen och spännande äventyr.

        Glöm inte att goggla musta innan besöket.

      Tryffelsvinet har supergod mat!

    Två som var med i gravid vecka för vecka på youtube, Louise L*undsten och Karolina Johansson som separerade för oss utomstående hastigt med litet barn. Idag har Louise svarat på lite frågor på story kring uppbrottet.

      Vad sa hon? Missade..

    I 3:s reklam när tjejen säger täckning trevligt, vem är hon? Känner igen henne men kan inte placera henne…

      Samma här!

    Tips på billig resa till Barcelona eller Grekland? 🤣 Svindyrt i sommar ju..

      Bila?

      Blunda när du bokar?

    Fråga till kattföräldrar där ute , tips på levande växer man kan ha i ett katthem som har fina blommor. Just nu har jag kattgräs och ampellilja , men vill ha lite färg och inte bara grönt. Tack för tips.

      Äter fina katter växterna Eller varför känner du att du behöver anpassa fem efter katterna?

        En del blommor är giftiga för djur ju.

          Ja men det betyder inte att en katt äter dem. Nu är mina katter utekatter men det finns massor växter i trädgården som är extremt giftiga exempelvis påskliljor. Alltså en katt får ju inte för sig att äta upp krukväxter eller ja trädgprdsväxter för den delen. Framförallt inte om du har tillgång på kattgräs. Känns lite som föräldrar som varje år i sociala medier ska varna om giftiga växter. Barn äter inte giftiga växter för de är beska och äckliga. Samma med katter. Fråga din veterinär om hur många förgiftningar hen får in. Det är extremt ovanligt. Annars hade ju utekatter dött stup i kvarten.

            Oj, jo katter kan va riktigt nyfikna och tugga påsmält. Skulle verkligen inte ta risken med tex orkidéer och lilja hemma! Så onödigt.

            Det där är en myt, enligt veterinärer själva, att djur skulle veta/sky det som är giftigt för dem. Jadu, läst själv om olika förgiftningar, det är inte ovanligt. Varför ta risken med nån man älskar? Puckat.

      Agria tex har listor över giftiga växter, de bara till att blommorna inte är med på dem.

      Mina katter älskar att tugga på växter (de är innekatter ) och supernyfikna på allt .

    Dagens ilandsproblem. Man måste verkligen gå på toaletten när man är på restaurang. Men det gör är otroligt lyhört överallt 💩💩

      Påminner om när jag var på dejt med en kille som gick på toaletten på en restaurang tre gånger och satt och kallsvettades mellan besöken. Tack och lov hördes bara spolningen dock.

        Haha åh det lät nästan värre än mig
        Jag var där med några vänner men det var några andra jag känner lite halvt där också 😅

      Det måste man ju inte alltid? Upplever heller inte att restauranger skulle ha särskilt lyhörda toaletter. Förstår inte riktigt vad du menar…

        Tror att du läste ts lite fel.

          Nej? ”Man måste verkligen gå på toaletten när man är på restaurang. Men det (gör) är otroligt lyhört överallt”. Vad menar hen annars?

    Jag såg återträffen av Gift vid första ögonkastet och tänkte hur lik Maxine Nordlindh är Flora Wiström i vissa vinklar 😲😲😲

    Jag och min man skulle se skräckfilm ikväll, det slutade med att vi båda skrek rakt ut och råkade väcka ett av barnen, tips på film som lättar upp? Ingen av oss kände för att fortsätta se klart😅

      Eurovision

        alltså filmen med Will farell

      Vilken film såg ni?

      Titta på Bamse eller Alfons Åberg!

    Var på Surrets livepodd ikväll i SUNDSVALL och skrattade från början till slut!! Nån mer som sett dom i helgen?

      Hade gärna velat gå!! Men bor för långt bort.
      Vad ”handlade” livepodden om? 😊

        Åh ALLT möjligt!! Frågestund, Anton och Johan gästade, det pratades om allt möjligt! Hahah bra förklarat…

    Hej!
    Jag jobbar i en sminkbutik i centrala Stockholm.

    Jag har sett hur en kollega gör TikToks, lägger ut bland annat klipp ifrån personalrummet.
    Samt när hon springer runt i butiken och visat upp olika produkter. Man hör då i bakgrunden hur kassor räknas…

    En annan sak är också att en annan kollega swishat praktikanter för att slippa göra sina arbetsuppgifter. Hon ska ha swishat praktikanterna pengar för att slippa stå i kassan.
    Praktikanterna går på gymnasiet och är där några dagar i veckan, ibland kan de vara där och göra en längre APL ( 3 veckor )

    Jag tycker inget av detta är okej, hur hade ni känt? Vad hade ni gjort? Jag har pratat med chefer men ingen bryr sig.

      Om cheferna inte bryr sig så är det inte så mkt du kan göra. Nu är det på deras ansvar om nåt går fel. Men nu vet du att de int event sig, försök även du jobba lite slöare, utan att göra så uppenbara fel som dina kollegor.

      Se om ni har en anonym visselblåsarfunktion dit du kan anmäla detta till, eller få tag på någon högre upp i organisationen och berätta detta för. Om du inte vet några namn så är tipset att gå in på linkedin, söka på företagsnamnet och på så vis få fram namn.

    AISHA I FARTEN IGEN! Igår la hon upp sitt nummer i sin story för att få Swish 🙃🙃🙃

    Blev jätteförkyld för 10 dagar sen, fortfarande supertäppt i ena näsborren (?) och har inget smak- eller luktsinne. Misstänker bihålorna. Kan man få pencillin utskrivet på vårdcentral? Eller krävs det röntgen osv?

      De brukar vara restriktiva med att ge ut preparat då bihålorna oftast läker ut av sig själv.
      Nasonex är bra mot bihåleinflammation! Och testa att nässkölja, man får ut en jäkla massa snor då 😅

        Nässköljning är toppen! Se till att använda vatten som är gjort för ändamålet! Finns påsar du kan blanda i kranvattnet för att få rätt salthalt eller så kan man köpa färdiga flaskor med vatten. Natriumklorid heter det på apoteket.

          Natriumklorid är vanligt salt. Lösningen som säljs är 9mg/ml = 9g/L enklare om man blandar själv.

            Det är ju inte enklare att blanda själv.. Inte särskilt svårt att blanda en påse från apoteket i vatten liksom. Däremot kanske det blir billigare att göra hemma. Men saltet ska va utan jod (tror jag det är).

      Nasonex är super. De skriver inte ut antibiotika utan odling. Brukar vara virus och då hjälper det inte. Släpper det inte kan du däremot få utskrivet rinexin som är avsvällande. Magisk medicin!

        Rinexin har jag fått utskrivet otaliga gånger och det har aldrig hjälpt. Har sprayat och tagit långa behandlingar Rinexin och blivit sämre och sämre i bihålorna.
        För mig har enbart antibiotika hjälpt.

      Jag har varit förkyld under nästan hela mars månad, mot slutet så började jag också få besvär med bihålorna. Hade ont på ena sidan av ansiktet och blev precis som du också väldigt täppt i ena näsborren. Har haft det så i över två veckor nu men det börjar lägga sig en aning. Som fler har skrivit så är det svårt att få antibiotika utskrivet mot bihåleinflammation. Under min förkylning använde jag Nezeril i tio dagar, sedan gick jag över över till saltvattensprej som man till skillnad från Nezeril kan använda hur länge som helst. Mot bihåleinflammationen har jag ätit Sinuxol (tabletter) i några dagar och sköljt näsan 1-2 gånger om dagen. Det är så frustrerande att det känns som att det aldrig ska gå över men man får bara ha tålamod och tillit till kroppens läkeprocess. Krya på dig!!

      Du kommer inte få penicillin och det är inte aktuellt med röntgen. Du kommer inte ens få ett besök på vårdcentral, för det behövs inte. Använd nasonex. En vacker dag är nästäppan spårlöst borta!

        Alltså det där beror ju på. Självklart kan man få träffa läkare för problem med bihålorna!

    Cassandra Klatzkows kärlekshyllning till sin kille på instagram?? ”Min lärare”
    Han var väl suttit inne för grovt vapenbrott och rån bland annat?? Vad kan han ha att lära ut?

      Obehagligt och äckligt att säga så om en partner, särskilt en kvinna till en man 🤢

    Tack för senaste Sanning&konsekvens och er diskussion kring Bianca! Mycket bra och nyanserat och jag skulle önska att alla som skriker så fort Bianca kritiseras lyssnar.

    Det finns knappt ord som beskriver vilken idiot Du är. Vet du någonting om hur psykisk ohälsa fungerar?

    https://mind.se/fakta/relaterade-tillstand/sjalvhat-och-destruktivitet/

      Vad pratar du om??????

    Usch vad folk ska vara otrevliga, t.o.m. när de ber om hjälp.

    Jag satt på spårvagnen igår på väg hem. En man går på och sätter sig med sin kompis sätet tvärs över.
    Han börjar då ta kontakt med mig och såhär gick vår konversation till:

    Han: ”Går denna spårvagnen till centralen?”
    Jag: ”Ne, det det gör den inte, men den går till XX, eller ja XX..”
    Han: *Avbryter mig abrupt* ”Jag vill till centralen!”
    Jag: ”Ja men du får gå av vid XX, och gå sista biten till centralen, det är nära därifrån”
    Han: ”Till centralen!”
    Jag: ”Ja jag vet, men du får ju gå av vid XX och gå därifrån till centralen”
    Han: ”Påminn mig när jag ska gå av!”
    Jag: ”Ok”

    Jag påminner då att han ska av vid nästa station.
    Han går sedan av och säger varken tack eller något hejdå, ingenting. Utan behandlar mig bara som luft.
    Blir så chockad av såna här människor.

      Haha gud vad sjukt. Entitled liksom. ”Påminn mig!” Eh nej? Är inte din förälder eller vårdare, hejdå!

    Hur hade ni reagerat om er äkta maka sagt att den ville flytta till ett annat land (som ni redan tillsammmans provat att bo i någon månad för partnern skulle plugga och du avskydde det. Kände dig deprimerad och ensam) för att återuppta studierna och la fram det som att: jag vill göra detta, följ med om du vill, eller låt bli.
    Till saken hör att jag var den som pushade och peppade för första flytten men väl på plats var det katastrof. Tex så bad maken mig packa och dra vid ett bråk. Då var jag dessutom gravid och gjorde sedan abort pga osäkerheten i förhållandet.
    Jag är för att man ska ha friheten i förhållandet och peppa varandra att följa sina drömmar. Dock så ville han bli snickare förra veckan. Nu något annat. Att jag ska bo i ett land jag inte mår bra av och sen kanske han inte fullföljer ändå? Han har så mycket han vill göra.
    Hur hade ni gjort i denna sits? Han säger att om jag kommit in (han har en plats som väntar på honom) så hade han följt med mig dit. Jag tycker det rimmar dåligt med att han innan sagt att nu vill han detta, detta är hans chans och inga andra chanser finns (för tydligen är detta universistet det enda i hela världen där han kan plugga. Obs, ironi!) för om han är beredd att åka med mig till tex Australien om jag kommit in där så hade han ju missat sin ”enda” chans att plugga. Känns mer som något han säger för att jag ju inte sökt&kommit in så det är liksom safe att säga så för att verka samarbetsvillig. Förstår ni hur jag menar? För någon vecka sedan pratade vi om att dra någonstans och jobba med vad som, bara vi kom härifrån. Vi vill båda bo utomlands och det är planen.
    För min del hade jag önskat att vi var ett team och kom fram till besluten tillsammans. Ett beslut som båda såg fram emot. Han har 4 år studier framför sig. Han tycker annars jag kan bo kvar i svea rike och så ses vi när vi besöker varandra. Jag Peppade och pushade för första flytten då jag tyckte det var synd att han avbrutit studierna (innan vi var ett par) och jag flyttade med just dit helt för hans skull fast jag inte kände en egen längtan dit. Planen var att jag också skulle plugga också för att göra något men sen blev jag gravid och ja… vi åkte hem. Jag har alltså satt hans vilja före min egen för att vara en stöttande fru.
    Vet inte vad jag ska tro och tänka. Har länge känt mig otrygg och oälskad och detta kändes som bekräftelse på det.
    Är jag oresonlig tycker ni?

      Nja sådär tycker jag inte man kan säga (”jag drar, du får följa med eller inte”). Känns inte som man verkligen älskar och vill leva med den andra då. Särskilt om man varit tillsammans länge och/eller t.o.m. är gifta.
      Samtidigt som man måste få följa sina drömmar och inte skippa den pga en annan person. Om det är nåt man drömt om länge, enda chansen osv. Låter inte som det är situationen här dock..
      Tycker nog man pratar om och bestämmer sånt här tillsammans. Tycker inte han ställer dig inför ett sjysst val.

        Tack Anna för stärkande ord 💗❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.