Respektfullt content

En del av mig ville ta bilder på det värsta men jag undvek det, jag fick inte ens upp min telefon och jag vill inte heller ha dom bilderna i telefonen. Det räcker att jag ser de framför mig, för alltid. // Isabella Löwengrip

Om jag fått 1 krona för varje smaklös bild eller video jag sett på människors totala brist på respekt, så hade jag varit ganska många kronor rikare. Kanske till och med 100 kronor.
Det är folk som twerkar på gravar, som postar uppsmajlade selfies från koncentrationsläger och allting där emellan, och folk verkar generellt inte ha någon form av inre gränsdragning som är det som stoppar dig från att föreviga och posta bilder på när du gnuggar tuttarna på Jim Morrissons grav.
Därför blev jag glad när jag läste det här inlägget på hennes blogg, som illustrerades av den första bilden i inlägget här ovan. Det går att fotograferas i allvarliga och seriösa sammahang, utan att bli uthängd av @influencersinthewild , och det visar Isabella prov på här.

Hennes bild är både respekfull, sorglig och vacker på en och samma gång. Paul har verkligen lyckats fånga henne i bilden.
Fint och värdigt.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Punkt. 🙏🏼♥️

    Och typ vackraste bilden någonsin på Isabella Löwengrip. Wow.

      Bellas skönhet är underskattad. Hon är verkligen vacker.

      Ja där var hon fin!

    Vi var på klassresa till Berlin i nian och besökte bland annat ett gammalt koncentrationsläger. Då fick man en rejäl tillsägelse om man så mycket som talade för högt eller skrattade. Helt rätt tycker jag.

      Vi var på ett koncentrationsläger i Tyskland i 8an, var typ också nån form av skolresa. Vi hade inte ens pratat om varken WW2 eller förintelsen så jag förstod inte ett dugg vad det var vi såg. Gick runt och kände mig väldigt oberörd och fotograferade saker jag inte visste vad det var bara för att mamma och pappa sa att jag skulle ta mycket bilder. Tyckte verkligen det var ointressant även om det såhär i efterhand känns ”roligt” att ha besökt och det är 17 år sen så jag förstår ju betydligt mer nu så därför var det bra att tog massa bilder också.

      Skulle dock väldigt gärna vilja åka till Auschwitz och satt så sent som i morse och letade billiga resor dit.

        Låter som undermålig undervisning, trist!

          Vi läste inte om det förrän i nian. Stort område och vi la sjukt mycket tid på det då. Vet inte vad det står i läroplanen men jag minns att olika årskurser behandlade olika delar av historia.

            Knäppt att åka på skolresa dit innan ni läser om det.. en skolresa brukar ju knyta ihop säcken med det man har läst. Tråkigt att de inte blev så för er

        Hur kunde ni inte fått höra om förintelsen när ni gick i åttan? Känns som att msn inte fick lära sig något annat. Vi hade båda i högstadiet och gymnasiet överlevare från förintelsen som kom på besök och berättade sina historier. Även John Rhons föräldrar berättade om vad som hände honom. 😢

        Jag har även varit i Hiroshima och då var en kvinna som var med om när atombomben fälldes. Hon var ett barn ute på skolgården och det var ett starkt ljus då hon höll upp händerna för ögonen. Händerna smälte ihop… Helt sjukt vad vi människor gör mot varandra.

          På min skola la man i princip hela nian på WW2 (tar det som samlingsord för allt relaterat till det) så vi hade inte gått igenom det i 8an (var en typ skolresa, inte relaterat till undervisningen utan mer ”på vägen”). Men i nian var det liksom ingående och stora projekt kring det. Så det var inte att vi aldrig jobbade med det, men vi gjorde det inte i åttan. Tyckte även historia var väldigt ointressant innan typ nian/gymnasiet, så jag hade inte tagit till mig det jag hade hört om det ändå.

          Så så var det på min skola.

          På gymnasiet fick vi inte heller lära oss så mycket om WW2, det var mer svenska kungar och typ amerikanska revolutionen.

        Och dina föräldrar hade inte kunnat berätta, för dig, sitt barn? Dom var ju dessutom intresserade, då dom ville att du skulle fota mycket.

    Jag blev verkligen berörd när jag såg hennes inlägg på IG och hur hon talade på storys, det var så fint och så respektfullt. Sen blev jag deprimerad över hur hon blev kritiserad för att hon nämnde Putin och inte Netanyahu, blir så tydligt varför det finns krig i världen när vi inte ens kan sluta bråka om vems lidande som är värst.

      Jag blev väldigt berörd när jag var vid Pearl Habor och jag hade förmodligen blivit väldigt berörd om jag var vid Hiroshima. Människoliv är människoliv och det spelar faktiskt ingen roll vem som gjorde vad först. De civila människorna i Hiroshima hade ingenting med det som hände vid Pearl Habor att göra. Förutom att ha råkat födas på en särskild geografisk plats.

        Hamnade fel!

      Som du gör nu alltså..?

        Det gör hem ju inte

          Hen*

      Bägge gubbarna kan stoppa upp sig där solen inte skiner. Ändå tycker jag inte det är konstigt att det är Putin hon nämner just i detta fall för det är bara han som hotar med kärnvapen hela tiden. Alltså koppling med plats. På samma sätt förstår jag människor som jämför förintelsen med det Netanyahu gör.

        Nej det går inte att jämföra förintelsen med kriget Israel för i Gaza. Herregud! Läs det här så kanske din hjärna förstår bättre: https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/om-gaza-ar-ett-folkmord-vad-sag-jag-da-i-rwanda/

          Det var inte heller vad jag skrev. Putin har aldrig fällt en bomb ändå är det honom Isabella kopplar ihop med Hiroshima. På samma sätt kopplas Netanyahu av andra ihop med förintelsen.
          Det går inte att förneka att Putin ofta skramlar med kärnvapen. Liksom att Netanyahu nu ser sin chans att avfolka Gaza.

      För att det går inte att jämföra Putin med Netanyahu. Den enda invaderar ett land, den andra försvarar sitt land.

        Mot vad?

          Mot vad?! Terrorister.

        Försvarar sitt land genom att systematiskt mörda barn? Obegripligt hur man kan rättfärdiga det.

          Israel dödar inte systematisk barn. Tycker du samma sak skedde när USA och Storbritannien under andra världskriget bombade sönder Tyskland och dödade hundratusentals civila? Du kan börja med att kritisera Hamas som gömmer sig på sjukhus, strider i civila kläder, vägrar släppa gisslan osv. Israel gör verkligen inte allt rätt i det här kriget eller innan heller för den delen men ni Palestina-kramare är verkligen helt tappade och kan inte ens se Hamas del i allt det här.

          Tyvärr dör oskyldiga i krig. Jag såg dessutom mängder av barn hylla, slå och spotta på gisslan när de fördes in i Gaza. Då är man inte längre oskyldiga även om man är ett barn. Om befolkningen skulle ta sig samman och motarbeta Hamas skulle det hela sluta men alla avskyr judar och hyllar vad Hamas gjorde den sjunde oktober.

            Men herregud.. tror muslimhatet är större när man tydligen tycker att det är okej att döda barn. Hade du tyckt samma om det var israeliska barn som spottar på palestinska personer? Det förekommer nämligen med. Det är dessutom inget krig. Palestina erkänns inte ens av Israel utan de anser att landet är deras, vilket innebär att Israel bombar sönder sin egen befolkning. Det är inte så man brukar handskas med terrorister inom landets gränser. Om det ska räknas som ett krig så har ju även Palestina rätt att försvara sig.

              Spottar på palestinska personer? Det var kidnappade människor? Lik sv människor som uppenbarligen blivit våldtagna. Det var inte ngn random som gick fram på gatan och spottade på någon annan. Egna befolkning? Det finns väl ingen som anser att befolkningen i Gaza är israelisk befolkning.

              Hur får du det till att Israel anser att palestinier är Israels egen befolkning? Israel är omgivna av stater där Hamasledare verkar eller gömmer sig. De gömmer sig systematiskt bland och under civila, högkvarteren ligger i tunnlar under sjukhus, moskeer, skolor, hjälporganisationers kontor och tankar deras el och när Israel uppmanar privatpersoner att ta sig till en plats följer Hamasledarna efter, civilklädda. Israels mål är att eliminera Hamasledare för att de inte ska kunna bygga upp sin terrororganisation igen. Målet i sig är inte civila palestinier, men det är Hamas, demokratiskt framröstade av palestinierna som de använder som civila sköldar, som är de samvetslösa här. När Israel gör allt för att eliminera varenda Hamasledare krigar de för sin existens.

        Det är ju inte ens hans land. De har tagit över Palestina på precis samma sätt som Ryssland tar över krimhalvön. Det har dött fler barn i Palestina än det har gjort under hela Rysslands invasion av Ukraina vilket har pågått i flera år. Klart man kan jämföra dem.

          Nej, det fanns inget Palestina innan Israel skapades. Märkligt hur ni Palestinavurmare gång på gång förvränger historien. Dessutom var området typ en öken innan, det fanns ingenting där innan Israel byggd upp det till ett bördigt land.

            Men du vet att det bodde folk där som kördes iväg? Som odlade, hade jordbruk med oliver och apelsiner bland annat? Det blev inte plötsligt bördigt för att Israel skapades utan människor har ju bott i området i tusentals år. Att man kan se saker ur olika politiska synvinklar och har fått till sig vissa bitar i en snårig, lång historia kan jag förstå, men att man tror att det var en öken där inget fanns innan Israel skapade det har jag lite svårt att fatta.

            Vad gör du själv? ”Typ en öken”? Visar verkligen hur okunnig du är.

          Vad gäller vems land det är går inte att debattera i ett kommentarsfält. Oavsett åsikt är det både intressant och nyttig läsning att läsa om Mellanösterns historia och utveckling. Tyvärr tror vi européer ofta att allt intressant hände i Europa eftersom det är vad vi får lära oss i skolan. Så är inte fallet.
          Att det är så många barn som dör i konflikten beror på att befolkningen i Gaza är en av de yngsta i världen. Medianåldern är 18, vilket betyder att hälften är barn. Oavsett ålder är det ett krigsbrott att bomba civilbefolkningen och om det nu är så att hamas använder civilbefolkningen som sköldar är det fortfarande ett krigsbrott. Då går de komma på ett annat sätt att röka ut hamas.

            Nej, det är inget krigsbrott.

            Det har skrivits om att Israel ska fylla tunnlarna med vatten, hoppas de lyckas.

              De vill väl inte dränka gisslan, så tyvärr r det ingen bra lösning. Annars hoppas jag verkligen de fyller igen tunnlarna med vatten.

    Väldigt rörande. Dock hade det inte hänt om de inte hade attackerat Pearl Harbor först.

      Eh. Vilken otroligt klumpig kommentar. Tycker du verkligen att dessa två, tragiska händelser kan förklaras med: ”Ni var dumma först så nu är vi JÄVLIGT dumma tillbaka.”?

        Jag tycker kanske att det är viktigt att komma ihåg vad som faktiskt hände. Om du sedan anser att kommentaren är klumpig så får det stå för dig men Japan var inte oskyldiga och är själva ansvariga för att hundratusentals människor omkom.

          På samma sätt som amerikanerna är ansvariga för att 9/11 hände. Om inte de hade rotat runt i Mellanöstern hade det inte hänt från början.

          Eller?

          Det är nog ingen som missat vad som orsakade att USA gick in i kriget och att det var Japan som anföll. Ingen vet heller hur länge kriget fortsatt om bomberna inte fällts. Men innan bomberna fälldes visste man vilken förödelse de skulle göra och att civila skulle dö. Det i sig är faktiskt ett krigsbrott. 6/8 och 9/8 är två mycket mörka dagar för mänskligheten som jag hoppas att vi aldrig upplever igen.

            Det kommer vi tyvärr göra.

            Med tanke på att det är den retoriken som Israel använder så händer det just nu igen..

              Vilken retorik att de hotar med atombomber?

      Jag blev väldigt berörd när jag var vid Pearl Habor och jag hade förmodligen blivit väldigt berörd om jag var vid Hiroshima. Människoliv är människoliv och det spelar faktiskt ingen roll vem som gjorde vad först. De civila människorna i Hiroshima hade ingenting med det som hände vid Pearl Habor att göra. Förutom att ha råkat födas på en särskild geografisk plats.

      Nu var det ju inte ”dom”. Kvinnor, barn och osyldiga ska inte skuldbeläggas för galna ledares ofattbara beslut. Gäller alla krig, alla sidor.

      Vad vet du om det? USA hade arbetat länge med att ta fram atombomben och nu blev det Hiroshima. Kunde lika gärna blivit någon annan plats med lika fasansfullt resultat.

        Exakt. Syftet med Manhattanprojektet var att ta fram bomben. Militären var väldigt involverade och tryckte faktiskt på med att det skulle fällas en 3e bomb. Det finns mycket intressant att läsa i dokument som inte längre är hemligstämplade.

    Tycker överlag att hennes Japan-content är on top! Intressanta spaningar, de åker runt och upplever på ett helt annat sätt än hennes resande förr.

    Blir ändå lite ledsen när jag läste om detta ständiga runtflackande. Och tänker: stackars rika människor. Som aldrig kommer till ro, som alltid jagar nya upplevelser, nya länder, nya intryck, nya prylar. Ett tag vill man ha hus i Schweiz, sedan i Italien och vips är det fjällen som gäller…. Hinner man juta av livet? LIVET alltså, att leva – och inte GÖRA. Hinner de någonsin uppleva det lugnt som kommer av att göra precis ingenting, sitta i en trädgårdsstol och studera en fjäril. Lyssna på fågelsång. Begrunda storslagenheten i att bara vara.

      Alla vill inte göra det.

      Och jag tänker: lyckliga dem som kan uppleva allt det här! Om jag hade haft råd hade jag gjort exakt samma sak!

      Applicera inte dina känslor på andra, alla är olika.

      Det är väl ändå få som njuter av livet så som de gör. Hade du valt bort att resa eller har du inte möjlighet till att göra det?

      Jag skulle inte vara ledsen för två människor som verkar rätt lyckliga i sina liv. Jag tänker att du ska sluta tänka att ditt liv och det som gör dig lycklig skulle vara samma lycka för andra. Jag tycker du ska begrunda storslagenheten av att alla är olika.

      Låter ju helt sjukt tråkigt.

    Ännu ett historielöst inlägg av Belsabub som dessutom slutar i en statsvetenskaplig moras, signerad hennes och Paulettes intellektuella förmåga. Alla hennes inlägg verkar chat gtp genererade vilket visar att om AI ska funka så måste frågeställaren ha lite bakom pannbenet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.