ISABELLA LÖWENGRIP blir vd på AI-bolag

Bildkälla: Breakit

När jag klev ur duschen ringde en journalist från Breakit.
Jag har jobbat med ett nytt företag under en period men inte skrivit något om det (ville verkligen känna att affärsidén håller). Men igår registrerades vårt företag hos bolagsverket med mig som VD och så ”plingar” det till hos journalister. Jag hade glömt det… // Isabella Löwengrip

Enligt Breakits artikel så skickades handlingar in till Bolagsverket för ett nytt bolag och det registrerades i förrgår med namnet Aimastar.
Isabella Löwengrip blir vd för det nya bolaget Aimastar som enligt verksamhetsbeskrivningen ska hjälpa e-handlare visuellt med AI-verktyg, utan att kompromissa med kvaliteten.

Jag trodde att jag skulle kunna gå under radarn ett tag. Jag tänkte att jag kör igång det och sedan berättar jag”, säger Isabella till Breakit med ett skratt när de ringer upp henne, nyss hemkommen från Japan.

Bolaget startar Isabella tillsammans med fästmannen Paul och ett team i Göteborg.
På frågan hur hon känner för att kliva in operativt i ett bolag igen efter fyra år svarar hon att hon känner en enorm respekt för vd-titeln.

Jag har ju själv haft väldigt många anställda genom åren och har hunnit reflektera. Jag har haft en stor ledarroll men inte varit mogen. Så jag känner en helt annan respekt idag och vill göra det rätt. // Isabella Löwengrip

Isabellas AI-klon från 2018 – Gabrielle Löwengrip – blev ett haveri, någonting som förmodligen berodde på tajmingen.

Det har hänt så mycket med AI sedan dess. På den tiden när jag skulle ta fram bilder var det dyrt, krångligt och det blev dessutom fult.
Jag var absolut för tidigt ute. Jag var först i Norden. Det fanns globala spelare, men de var små. // Isabella Löwengrip

Förhoppningvis är marknaden mer redo för Aimastar, så här sex år senare. 
Det tror jag. AI kommer blir allt vanligare och förmodligen i en rasande takt.

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kan nån flunsa starta ett bolag där uttalet på bolagets namn är självklart?
    Aimastar? A I Mastar? AjmAStar? Eller vad är det jag inte förstår?

      Är en play on words. I’m a star= AI-m a star.

      Det blir nog många missförstånd där. AI master? Nä, Aimastar.

        Fast snyggt ändå! Gäller bara att hon får fram uttalet som sagt. Vilken av de två gäller?

    Medgrundarna, iallafall två av dem, verkar vara verksamma i detta bolag:
    https://www.linkedin.com/posts/logic-consulting-se_trevliga-och-sp%C3%A4nnande-dagar-med-isabella-activity-7177026716437987328-IxSk

    Man kan ju hoppas att hon lärt sig sin läxa och ser till att andra har den kompetens hon inte har. För expert inom AI är hon ju inte.

      Varför håller hon datorn i handen? Ställ ned den på bordet samt titta på människorna och inte på det du pekar på. Så Isabella, där fick du i alla fall två gratistips på hur du håller en presentation.

      Hahaha den “presentationen”
      Ser så oprofessionellt ut

        ”Annars ointressant” 😂😂😂

      Men herregud, det är inte avancerad AI de ska göra – utan mer som retusch, photoshop, med konstgjorda modeller som ska visa upp kläder, glasögon etc. Vem som helst kan göra detta i chatbot nu
      Delägarna är fyra,( IL/Paul är inte delägare) – tre av dem jobbar med transport/logistik. Inget bolag går toppenbra.
      Den som vill kan ta aimastar.se eller com, för de domänerna har de inte köpt (kostar några hundralappar styck) och tjäna en slant, hemsidan har rudimentära fejkbilder, hopslagna från asos, zara etc plus en fejkbild av Ulf Kristerson som rappare som de bör ta bort, tror ej uppskattas.
      Så, lika väl förberett som Folklistan.

        Hur vet du att Paul/Isabella inte äger aktier i företaget? Har du begärt ut aktieboken från Bolagsverket?

    Är Pingis med eller vad hände med henne?

      Hon verkar hålla en låg profil. Startat upp podden Economista igen.
      Tidigare var hon involverad i bolaget Hemply Balance men gick ur styrelsen i oktober 2022.
      Hon är även tvåbarnsmamma nu, så har säkert fullt upp.

        Hon kommenterar till och från i Economistagruppen på FB, men det är nog bara för att få nåt engagemang 😅

      Och vad hände med Hampus?

        Stackarn var lika fel i tiden som Gabrielle.
        Idag hade de där bitcoinvesteringarna gjort ”maffian” och honom själv rejält förmögna.
        Han och Bella kunde ha haft ett lyckligt liv tillsammans och Bella hade förmodligen varit trebarnsmamma om allt inte hade skitigt sig pga dålig timing.

      Hon och hennes man verkar ha fullt upp med att hyra ut huset på Fårö. Ser inlägg från honom i en Fårö-grupp var och varannan dag om det 😅

      Hennes engagemang i diverse bolag verkar ju ta slut på konstiga sätt. Hon kanske helt enkelt inte är så duktig som det framställdes (av Pingu och Isabella själva), tror dessa två är bäst på att marknadsföra… sig själva

        Pingu 😂

      och vad hände med Linus? BFF sedan barnsben och verksam i Hermine Hold.

    Helt rätt i tiden. AI-kunskap finns även som gymnasieämne. AI är fascinerande men även otäckt tycker jag, kommer bli än svårt att skilja på äkta och oäkta. Fake News blir vardagsmat.

      AI är ju inte bara deep fakes. Du använder AI dagligen utan att veta om det, i din telefon bland annat.

    “AI kommer blir allt vanligare och förmodligen i en rasande takt.”

    Det var en vågad spaning måste jag säga😊

      Det kommer det. Ser det varje dag.

      Jag använder AI varje dag, förra året gjorde jag inget med AI. Och jag är inte den enda

        Jo du använde dig av ai förra året, du visste bara inte om det.

          Det där vet jag. Det jag menade är att jag använder olika GPTs och skapar egna som jag använder varje dag. Det gjorde jag inte förra året…

        jag tolkar anonym som sarkastisk, typ – alla vet att AI är på gång, blir vanligare och att det sker i en rasande takt. Det är en lika vågad take som att säga att under våren blir det varmare 🙂

          Tack för att någon förstod i alla fall 😁

      The Matrix kom ut 1999 handlar inte den om något på temat 🧐🤣

      Nej du det är ingen vågad spaning. Du verkar inte så uppdaterad.

        Och du verkar inte så bra på att förstå nyanser i kommunikation, som ironi t.e.x.

    Givetvis kommer AI blir större och större. Men det kan parallellt med det ändå bli en AI bubbla, precis som det blev en IT bubbla trots att IT ju onekligen tagit över allt i världen. När alla vill vara först på bollen kan det skapas en hype.

    Att AI är framtiden betyder inte att alla som satsar på AI nu kommer göra en bra affär. Exempelvis min kompis som försöker sälja på folk AI genererad svulster av kattungar för utskrift. Hon kommer inte bli rik. Skulle jag gissa tror jag inte det blir något vettigt av Isabellas satsning heller, de senaste gångerna har det känt som hon saknar omdöme och bara slänger ur sig trendiga termer. Men vi får väl se!

      T ex att satsa på en AI influencer (Gabrielle Löwengrip) trots att man själv kan se att bilderna blir fula och är dyra och generera är ju bara dumt egentligen? Så har det ju varit med all teknisk utveckling, att det inte handlat om att vara först ut utan snarare att satsa stort i exakt rätt tidpunkt.

        Jag tänker att hon var ju tidigt ut med Gabrielle men tajmingen var off. Det är nog inte vad detta företag ska syssla med men om hon försökte med liknande idag så skulle det kanske gå bättre. Inte helt säker iofs att tajmingen är perfekt nu heller men då var hon för tidig.

      Svulster haha! Skulle varit bilder 🙂

        Jag googlade och tänkte att det måste finnas någon alternativ betydelse jag missat men icke. Fattade inte varför man vill skriva ut tumörer och sätta på kattungar 😂

      Det låter inte som att du riktigt var med eller förstår varför IT-bubblan sprack.
      Visst finns det likheter idag, men det finns också många olikheter. Mer olikheter än likheter.

        Jag sa inte att det var en identisk situation. Jag sa att det kan finnas en bubbla samtidigt som något är framtiden.

    Om företaget ska anställa AI-experter/-utvecklare funkar det nog inte att köra på med liknande ledarskap som gamla anställda vittnat om att hon kört med i sina tidigare bolag, så vi får väl hoppas att hon verkligen lärt sig av sina misstag. Personer som kan välja och vraka mellan olika jobb i hela världen godkänner inte samma typ av ledarskap och arbetsmiljö som 18-åriga tjejer som hoppas på att bli influencers gör.

    Artificiell intelligens har används inom många branscher i flera år, men har blivit mer synliga för vanliga konsumenter i och med ChatGPT och olika bildappar.

      AI har inte kommit så långt som många tror även om det sker en enormt snabb utveckling idag. En orsak är brist på kompetens. Att lära sig programmera räcker det med intresse men ska du programmera och sedan träna din AI krävs djup kunskap i matte.

        Hmm… det där håller jag inte riktigt med om. Däremot kanske det stämmer för den ai som gemene man ”känner till”. Men AI har kommit väldigt långt, och används långt mycket mer än bara chatgpt och spellistor på Spotify.

        Näää, inte alls 😅 Idag räcker det nästan med baskunskaper i programmering och att använda rätt prompter (och intresset för AI)

          Baskunskaper i programmering. Nåja. Ska du hålla på med banala konsumentprodukter behöver du inte ens en AI utan det räcker att du kan sätta ihop en lite mer avancerad algoritm vilket inte kräver mer än baskunskaper. Det låter som att du blandar ihop AI och ett vanligt gränssnitt.

    Jag undrar mer specifikt vad det är hon lägger in i att göra rätt nu till skillnad från innan då hon menar att hon varit omogen. Annars låter det ju mest som vanligt med henne, lösrykta ord.

    Såg hos podcast Oförskämt att anta igår att hon fortfarande är igång med lögner, nu hävdar hon att Strömstedts programmet slog rekord men tv 4 säger att det inte stämmer i mail till podden. Lite tokigt att ljuga samma dag
    Som man lanserar sitt nya egna företag!

    Låter lite metallica 😀

    Obey your Master, Master,
    Master of puppet’s – I’m pulling your strings

    Ser ut som ett bolag med realtivt vettig affärsmodell. Nyfiken på hur hon kommer funka som VD i ett bolag som inte har hennes egna varumärke som främsta tillgång. Väldigt skeptisk för jag är en av de som ”gick på” hennes publika persona som entreprenör tidigt och sen insåg att det var luftslott hon höll på med så jag har svårt att se henne fungera i en roll som kräver riktigt arbete med riktiga människor som har egna drivkrafter och val, men jag kan & hoppas jag har fel 🙂 Om hon sitter kvar som VD om ett år och anställda hänger kvar så är jag motbevisad, om det blir en himla ruljans på utvecklare och chefsroller så tror jag mig ha mer rätt om hennes ledarskapsteknik..

    Det här lär bli intressant att följa, Paul kan väl inget om AI?

    Förstår inte riktigt vad Isabella tillför riktiga företag? Hon har ju noll teknisk kompetens, dålig på företagsledning, kan inget om ekonomi…. Så jag antar att hon är med för PR, vilket verkar vara enda anledningen till att ha med henne i ett företag. Det skrivs om henne, det får man ju ge henne.

    Såg att podcasten Oförskämt Att Anta gjorde ett gräv a la Bloggbevakning på sin Instagram där de fick fram att Isabella ljuger om programmet med Niklas och Jenny Strömstedt konstigt att göra en sådan sak samma dag som man vill presentera en stor nyhet som denna!

      Vad är det hon ljuger om?

    Alla ni som säger att AI inte kommit så långt känner uppenbarligen inte till dess användning i krigs- och försvarsindustrin…

    Jag tycker tyvärr… När det kommer till denhär typen av bolag. Men nu är tajmingen rätt. Trots det tycker jag inte det är en sund framfart.

    Det jag tycker är intressant är att hemsidan inte ens är mobil anpassad. Ser jag en hemsida som inte är det ryggar jag automatiskt tillbaka, men kanske beror på att jag levt 10år+ med en webbutvecklare 😉

    Paulette och Belsabub är den digitala ålderns Bonnie & Clyde! Det var det jag sa innan Griselda inte ballade längre och stängde ned mitt insta-konto. Paulette bad mig på sina bara knän att sluta för att det skadade ”Bella”, läs deras framtida scam. BTW vad hände med hans bubbelbilder? Ska dessa AI genereras och säljas för 2kr styck. De två är världens skämt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.