Elsa Billgren om flytten till drömlägenheten

Hej och välkomna till flyttbloggen! Bland det roligaste med att flytta till ett nytt hem är att skapa inredningsidéer, bygga moodboards och drömma om hur det kommer bli att leva på denna nya plats. Jag har självklart gjort det för Swedenborgsgatan och idag tänkte jag att ni skulle få hänga med i mina tankar. Detta är ju initiala idéer och massa kan ju hända längs vägen. // Elsa Billgren

Elsa Billgren kommer lämna lägenheten vid Mosebacke bakom sig, och ska slå ner bopålarna på Swedenborgsgatan istället.
På självaste födelsedagen fick hon och Pontus möjligheten att gå på förhandsvisning för det som visade sig av bilderna att döma, var deras DRÖMLÄGENHET, som de tydligen varit i tidigigare när deras vänner bodde där.
Samma dag som de var på visning var de även på spa, därifrån la de ett bud, fick veta att säljarna accepterat det och skrev papper innan de mötte upp Elsas familj på Teatergrillen för fortsatt firande. BAM, BAM, BAM! Snabba ryck!
Nu visar hon följarna sin ”mode board” och jag måste säga att det är en smula uppfriskande att se någoting annat än generiska flunsbostäder, som alla ser likadana ut.
Vill du se fler bilder från lägenheten, planlösning eller hur Elsa tänker kring de olika rummen så kan ni bara klicka här. 
Kakelugnen är förresten en av de vackraste jag sett! WOW!

Bildkälla: Elsa Billgren Blogg

Nu tänkte jag att vi skulle kika lite mer på lägenheten! Vårt nästa hem är tre rum och kök på 100 kvm på Swedenborgsgatan vid Mariatorget på Södermalm. En lägenhet som vi alltså varit i tidigare en gång, när våra vänner Christian och Anders bodde här och vi blev hembjudna på middag. Pontus och jag har alltid pratat om den här lilla snutten av Swedenborgsgatan som vår drömplats att bo. Det är en gata full av ginkoträd, caféer och mysiga små butiker som dessutom är gågata på sommaren.  // Elsa Billgren

Jag älskar att Elsa redan givit den här lägenheten en egen kategori för då är det ju mycket enklare att hitta just dess inlägg, om man är extra intresserad av just detta. 
Tumme upp!

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är så ointressant att se hur andra inreder!

      Jag älskar det. Följer nästan bara inredningskonton.

      För andra som gillar det så tipsar jag om kontot mitthemditthem. Ett konto där ägarskapet rullar, varje vecka presenterar någon ny sitt hem.

        Ärlig fråga från en som är dålig på inredning. Hur överför jag en snygg pryl, möbel eller stil till mitt eget hem? Jag fattar ju så klart att om jag ser en snygg vas så kan jag köpa den, men liksom…sliten. Känslan. På bilderna här ovan ser jag ju att det är mysigt, men samma inredning hade blivit jättekonstig i min sketna hyresrätt. Hur ska man tänka, om man blir inspirerad av en stil?

          Anonym 8:14, jag förstår vad du menar 🙂 i en sekelskifteslägenhet tycker jag allt ser fint ut dessutom. Du ska omge dig med sådant du tycker är fint, inte vad andra har eller vad som är på tapeten just nu.
          Jag blandar själv nytt och gammalt, följer inga trender då jag är trött på det iom att jag ser det överallt.
          En bra tanke är att grunden känns fin, dvs väggar och golv. Sen även att det finns en tråd i hemmet. Tycker du om färger eller gillar du mer neutralt. Gillar du 50-tal eller en modernare stil osv. Jag gillar sparsmakat men är allergisk mot visningshem utan liv. Säg till om du vill ha tankar så kan jag hjälpa dig.

        Älskar också mitthemditthem, många olika fina hem! Vill också tipsa om @doneriet och @erinterior, SÅ snyggt allting!

      Jag följer massa konton som inreder med loppisfynd och secondhand, dels för jag gillar återvinning, billigt och klimatsmart och dels för att loppishem brukar vara färgglada hem med personlig stil vilket påminner om min inredningsstil plus blir glad av att se färgglada hem. Men flunsornas inredningsstil tycker jag är ängslig och väldigt samma överallt, det är vitt, beige och greige eller vad nu den där hemska blandningen av grått och beige kallas.

      Det är väl verkligen inte ointressant? Du kan ju få idéer på både möblering, material, färgval, och möbler. Tror att det ska gnällas, bara för att gnälla.

    Är ingen inredningsguru men tycker de där bilderna ser ut exakt som vilket generiskt influencerhem som helst… sad beige hela vägen

      Exakt, i hennes skrå i influencervärlden, beige ligan, ser alla lägenheter ut så

      Hur ska Elsa inreda sitt hem så du blir nöjd då?

        Jag skiter väl fullständigt i hur alla i hela världen förutom jag inreder. Jag svarade på påståendet i inlägget ”det är en smula uppfriskande att se någoting annat än generiska flunsbostäder, som alla ser likadana ut” eftersom hennes moodboard är skolexemplet på generisk flunsabostad.

          Om du skiter i det varför kommenterar du då

    Inredning:

    Reflekterade här om dagen att vårt hem har en röd tråd.

    Inte för att vi aktivt köpt saker som skall passa eller vara moderna, utan för att vi har saker vi tycker om (soffan är 15 år gammal, mattan är ärvd, köksbordet nytt osv.)

    Eftersom vi skaffar och behåller saker vi tycker om så passar allt ihop liksom.

    Jag köper aldrig grejer för att de eventuellt skulle matcha något hemma (den förmågan har inte jag 😅) utan för jag får en känsla av föremålet.

    Dessvärre funkar inte detta lika bra med kläder… Har bara massa udda klädesplagg som inte passar ihop 😬

    Blev ändå glad över att de ska klä om soffan, och inte köpa en ny. Annars är väl just Elsa B kritiserad för att byta möbler relativt ofta (men samtidigt typ förespråka en hållbar livsstil).

      Det tycker jag är lite konstigt. Hon har ju älskat alla prylar och möbler som hon hittat till sitt gamla hem, ska hon nu göra sig av med det mesta?

        Hon byter ut sina möbler mycket ofta

          Hon har väl bytt vardagsrumsmatta och köksbord runt 4-5 gånger på bara några år och gissar att det kommer fortsätta så även i nya lägenheten.

            Hon säljer ju det gamla, och köper ofta begagnat. Inget fel med det ju.

              Hon köper absolut iNTE ofta begagnat, mycket oftare nytt.

    Beige trötta hem.

    Drömmig lägenhet . Elsa är så ängsligt Stockholmschic hennes stil är så förutsägbar. Snyggt men opersonligt och tråkigt. Jag ogillar hem där man inrett med stylad och övertänkt hemtrevnad.

    Tycker de som säljer har väldigt fint 😍

    Jag har aldrig haft någon moodboard när jag har flyttat. Jag tar med min gamla skit bara och sen kanske något nytt tillkommer efterhand. Men så heter jag ju inte Billgren heller 🤷‍♀️

      Det säger ju bara att du är ointresserad av inredning, eller av mood boards.
      Och Elsas hem ser ut som 99% av dem i mitt flöde, så det beror väl helt på vem man följer.

      Jag har haft moodboards men sen blir det inte så ändå för man har ju som du säger sitt gamla skit med sig! Men kul att drömma och planera…

      Jag heter inte heller Billgren men gör definitivt moodboards när jag flyttar. Det handlar ju bara om intresse.

    Samma stil som i nuvarande lägenhet..lite trist kanske när man med hennes förutsättningar kan inreda helt otroligt. Men hon ska ju ha stilen hon vill ha. Och det är en sak att bo och leva ..man kan ju se fantastiska hem som är fina på bild men som man skulle tröttna på efter ett tag. Luftighet och harmoni verkar viktigt för henne så givetvis ska hon köra på det då.

    Tips till alla som tycker Billgrens inredningsstil är tråkig/beige är att kolla in Underbaraclaras blogg först då kommer Billgrens stil/bilder kännas som ett välgörande balm för ögonen…

      Det beror väl helt på vad man gillar? Jag tycker att Billgren mfl har svintråkiga hem som ser ut som showrooms men gillar Underbara Claras hem eftersom det ser ut som att folk faktiskt bor och lever där

    Härligt att flytta och få inreda. Personligen är jag så less på stilen, beige, beige beige, MEN det viktigaste är att folk trivs där de ska bo, så kan jag ha som jag vill hemma hos mig. 🙂

    Så beige,så beige,så tråkigt att inte våga färg! Nu är det tydligen Elsas stil,och så får det vara..men ändå ser det inte så inspirerande el kul ut.Hoppas sonen iaf får FÄRG i sitt nya rum!

      Jag tycker det här är intressant, att en del tycker beige hem är tråkiga.
      Jag blir glad av andras färgglada hem eller kläder, men märker direkt hur stressad jag blir av att ha det runt mig själv en längre period. Jag ser inte ett beige hem som tråkigt, utan som lugnt, rogivande och vilsamt.
      Tänker att färgsättningen i ett hem beror så mycket på vad man behöver – lugn och ro (beige) eller energi och glädje (färg).
      Det känns tråkigt och fördomsfullt att säga att det är tråkigt att inte våga färg. Det handlar inte om att inte våga. Det handlar om vad man mår bra av. (Och ja, jag vet att det finns många som inreder bara efter mode…)

        Tack🙂 Jag tänker också att det finns ett mellanting mellan allt i beige och ”En clown spydde upp en färglåda”

        Dock rätt ofta som personer säger att de önskar att de vågade använda mer färg i inredning och klädstil,de vet bara inte hur de ska göra eller vet vad de vill ha…Kolla bara alla Gör om mig-program och Inred om mitt hem-program då de blir typ glädjechockade av se nåt annat än vitt och beige.

      Så udda att tro att alla som inte har färger hemma inte VÅGAR. Det handlar ju om vad man trivs med och mår bra av. Vissa mår bra av färg, vissa blir överväldigade av det och vill ha det stillsamt och lugnt hemma. Det ena är inte bättre än det andra och har framförallt inte med mod att göra.

    Ja det är det beiga som vanligt. En del kollegor/bekanta har också bara beige beige beige och det värsta är att även barnen ska ha det beige/grått/vitt. Fattar inte den grejen, att inreda ett barnrum för att det ska passa ens egna preferenser (nej inget barn önskar bara beige).

    Den där moodboarden är väl inget annat än generisk fluns-inredning?
    Fint absolut men ser inte det uppfriskande direkt.

      Roligt att jag just använde ordet generisk i en kommentar här, fler som uppfattar det så alltså. Håler med dig om moodboarden. Jag funderar på om det finns något som vi vanlisar inte ser här – på samma sätt som man kan tycka att olika artister inom en musikstil man inte lyssnar på låter likadant allihopa.

    Så vacker lägenhet, så smakfullt inredd – så generisk? Kan på riktigt inte se skillnad på den och den hon nu bor i.

    Vad fint det vore med tapeter som passar epoken som lägenheten är ifrån.

    Min instagram består ändå till 90% av inredning och skulle säga att elsas moodboard absolut ser ut som de flesta lägenheterna i inredningskategorin. Det enda är väl att hon verkar vilja blanda in lite himmelsblått/blågrå som sticker ut. Formgivningen och materialen ser annars exakt likadant ut 🙂 Med det sagt tycker jag att Elsa har ett fint hem idag på Mose backe så jag ska följa med glädje! Fattar dock inte varför så många inreder barnrum i beige? Jag tycker det är finare med pasteller och ser mjukare ut. Barnen ”fula” leksaker (=duplofärgerna) sticker inte ut lika mycket om det är rosa, grönt, lila, ljust gul eller blått lite här och var som påslakan, mattor, väggfärger, himmelssängar mm.

    Usch, vad plottrigt. Men skulle säkert bli fint om man rensade ut 90% av alla grejer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.