Sandra Beijer släpper album

Kan Camilla Läckberg skriva texter till Melodifestivalen så kan väl Sandra Beijer också ge sig in i musikens underbara värld, eller hur?
Hon står nämligen bakom musikprojektet ”Tjejdikter”, där sju kvinnliga artister sjungit in hennes texter och melodier.

På fredag släpps första singeln ”Alaska”, men albumet låter fortfarande vänta på sig. Det kommer nämligen inte förrän i höst, lagom till bokmässan.
Producent är David Lindvall. Sjunger gör bland andra Ji Nilsson, Jackie Mere, Dolce och Nadja Evelina, och då undrar jag ju så klart vad ni tror.
Kommer det bli en succé? Med tanke på hur många som verkligen uppskattar Sandras sätt att skriva om just dessa ämnen – och så även jag –  så tror jag det kommer bli en pangsuccé!

– Jag har skrivit musik som jag själv vill lyssna på. Tjejdikter är mitt musikexperiment. En låtsasartist som bjuder in sina favoritartister till en skiva.

Någon musikbakgrund har Beijer inte, annat än ett stort musikintresse. Men när låttexterna väl skulle skrivas kom melodier av bara farten. Grundmaterialet har sedan utvecklats ihop med en producent och de sju kvinnliga artisterna som medverkar på skivan.

– Alla har kommit med egen input på texter och melodi. Det har varit viktigt att alla känner sig som medskapare i det här. Jag har inte velat vara ansiktet utåt, jag har velat att fokus ska ligga på texterna. // Sandra Beijer i DN

Vill du läsa mer om skivan, låtarna, processen eller någonting annat relaterat till skivan så rekommenderar jag den långa intervju som DN gjort med Sandra och som du hittar här

40 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Allt kommer ju bero på om man gillar artisterna. Jag kände inte igen namnet på en enda tyvärr

      Ji Nilsson är magisk! Ge henne en lyssning!

        Håller med!!! Ji är fantastisk!

        Får göra det 😊

      Tyvärr? Det är väl jättehärligt att få möjlighet att upptäcka nya artister serverad på det här sättet!

    För evigt en skrivgäri. Lite sorgligt.

      Jag vet inte riktigt vad en skrivgäri är, men jag arbetar som skribent och tycker nog inte att det är så sorgligt.

      Tuffare att sitta i ett kommentarsfält och beskriva en författare som sorglig för att hon skriver.

    Fattar inte grejen med denna donna. 😴

    Jag ÄLSKAR Dolce så ser fram emot att lyssna 😍

    Jag kanske märker ord, men jag är yngre än Sandra och kallar mig verkligen inte för ”tjej” längre. Men jag har iofs sett kvinnor på 50+ skriva att de är ute med tjejerna, så det kanske bara är jag som är en tönt.

    /inte tjej

      Vad säger du då? ”Ute med kvinnorna”?

        Vännerna, kompisarna? Gänget?

          Men om man av någon anledning vill specificera könet på sina kompisar kan man väl säga tjej? Jag är 37 och använder ordet tjej för kvinnor i 30-40 årsåldern i olika sammanhang. ”En tjej i receptionen frågar efter dig.” ”Det var en tjej före mig i kön som…” etc. Inget konstigt?

            Säger absolut tjejer om mina vänner till exempel, men i kontexten som du tar upp med okända i en kö och reception så hade jag nog använt ordet kvinna.

          Känns inte det lika ungdomligt som att säga tjej?
          Du borde åtminstone säga att du är ute med väninnorna.

            Varför just väninnorna?

            Ingen säger väl väninnorna? Eller jo, 80+ kanske.

      Jag är 40 och kallar mig det men funderat på när man ska sluta? 😄

      Ute med tanterna

      Kan förstå poängen i detta och har själv svårt att kalla mig tjej (dock saknas ett bra neutralt och vardagsspråkligt ersättningsord, kvinna och tant har ju helt andra laddningar) men har resignerat. Såg Hotell Romantik och där pratade deltagarna 65-70+ om tjejerna och killarna. Tänker att det numera är begrepp som för de flesta inte är kopplade till ålder.

      Jag tycker inte det är så farligt att kalla sig tjej, men är glad att hon slutat kalla männen hon dejtar för pojkar! Nu var det säkert länge sen, har läst hennes blogg sen 2008, men minns att det kröp lite i mig när hon skrev om pojknackar…

        Ja obehagligt, även när äldre män kallar yngre kvinnor för flickor. Väldigt nedvärderande, minns när Bindefeldt flera gånger kallade kvinnan som bar hans blivande barn för flicka hos Carina Bergfedt.

      Jag kommer för alltid att kalla mej tjej och mina kompisar är tjej gänget. Tycker inte om ordet kvinna.

        Vrf inte????

          Nu var det inte jag som sa det, och har personligen inget emot ordet kvinna, men har förstått att vissa kanske tycker det låter lite ”kliniskt”, ”oavslappnat” eller typ ”mature”. Men allt beror på ju sammanhanget. ”Vad gör du på fredag? – Jag och några kvinnor ska äta middag tillsammans” vs. ”Vi måste minska lönegapet mellan kvinnor och män”, etc. Hehe.

            Vore ju också jättekonstigt om en man sa ”jag och några män ska ut och äta middag”, det är väl helt enkelt så att både kvinna och man i vardagligt språk låter formellt och akademiskt (som i ditt exempel med att man använder de orden när man pratar om lönegapet). Och vi har väl inget bättre alternativ än tjejer helt enkelt. Damer tillhör en äldre generation, flickor är ju barn.

              Män säger väl ofta grabbarna eller gubbarna utan att det låter fel. Det vore på sin plats att hitta ett ord som inte är lika värdeladdat som tjejer, kvinnor, damer, kärringar eller flickor. Jag brukar nog säga mina vänner eller tjejkompisar.

          Det är fult och gammeldags.

        Männen går ju ut med killarna.

    Det är ju inte hon som släpper album… det är ju artisterna. Låtskrivare brukar inte säga att det är deras album. Så himla konstigt.

    Dum fråga: vad är indieartister?
    Min man påstår att det är artister som ger ut musik på egna bolag.
    Jag har alltid trott det var en musikstil som man benämner opera, slager, jazz t.ex.

      Den korrekta definition av ett indiebolag är ett bolag som inte är ett majorbalog (major är Warner, Sony, universal). Men i dagens språk är utrycket indie mer = mindre kommersiellt / smalare / alternativt etc.

      Jag tror att från början var det precis som din man säger, men allt eftersom blev det en egen genre typ?

    Vänta vänta vänta…. är det den där folk benämnt som KANIN?

    Har Sandra uttryckligen bekräftat att det är en kanin?

    Fult att anta och även djur ska väl ha rätt att identifiera sig som de vill, men hade jag inte läst något i/under ett tidigare inlägg här inne, av vilket det på något vänster (som jag inte lade på minnet) framkom att Sandras ”nya grej” frontas av någon form av tjejkanin(?) så hade jag varit fullkomligt övertygad om att det är en hund och inget annat än en hund. Spontant hade jag nog därtill (på oklara grunder) dragit slutsatsen att det dessutom nog är en hanhund.

      Är det ens okej att säga detta? Känns som att det nog måste vara bland det elakaste jag någonsin skrivit och nu känner jag mig jättedålig, hahah.

      Skratt! Jag trodde också det var en hund. Gullig i vilket fall 😊

      Sandra skrev på sin blogg att det är en kanin. En sur kanin!

    Camilla, dum fråga kanske. Men kan du inte förklara hur projektet är bekostat? Är detta något som Sandra betalat själv? Det känns ju väldigt coolt i så fall!

      Sandra svarade på en kommentar i bloggen , hon har skivkontrakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.