Att göra reklam för Temu?

Att göra reklam för Temu?
Är inte det liksom det lägsta av det lägsta fast fashionföretagen där ute? Problematiken lyfts av vissa i hennes kommentarsfält, men annars är det idel pip och hejarpå. Pappapappadotter tycker givetvis att det här är HUR! BRA! SOM! HELST!!!
Jag har också köpt en och annar giftig polyestersak därifrån 🙀, men här gör man alltså betald reklam för plattformen.
Att Satu på @mybabydolls sedan använder skyddad musik i sitt inlägg gör att jag mest vill ta helg och låta Sauron gräva ner all elektronik på tomten någonstans.

Vad tycker ni?
Är det skillnad på Temu-reklam vs exempelvis H&M-reklam eller är de exakt samma skrot och korn?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag laddade ner appen men är glad att jag aldrig köpte nåt när jag läste att de säljer kortinformation. När jag var yngre fanns det något på Swedbank som hette e-kort som skapade ett tillfälligt kontonummer till ens kort som gällde i en månad. Superbra när man handlade på internet men det tog de bort, kanske inte var tillräckligt säkert ändå.

      Som att det vore det värsta… Man skulle lika gärna kunna göra reklam för för människohandel och prostitution.

        Hur menar du nu? Säljer temu barn eller sex?

          Vem bryr sig? Med rabattkoden får man som kund upp till 90% rabatt.

            😀 men jag undrar seriöst vad hen menar…

        Med Hm är det bara barnarbete i Bangladesh! Gör det rätta och fortsätt shoppa europeiska och amerikanska märken (med produkter producerade i Asien…)!

      Det finns foetfarande hos vissa banker. Tex hos revolut får du virtuella engångskort

    Tycker absolut att det finns grader i hur illa något är, diskuteras ju ofta när någon reser till något kontroversiellt ställe ”men duuuu då som reste till x för 5 år sen”.

    Om alla försöker bli lite lite bättre och avstå från det allra skitigaste och försöker skaffa mer kunskap vartefter under livet så blir det iallafall också lite lite bättre. Dvs det är inte helt kört för att man inte kan göra allt och man behöver inte vara perfekt och sy egna kläder av begagnad hampa men de flesta kan faktiskt avstå/minimera/inte försöka påverka andra att använda ex temu. Så ja, tycker absolut att man kan kritisera utan att behöva vara 100% perfekt själv men man får ju såklart köpa att någon kanske kritiserar ens egna val också. Kanske gör man annorlunda nästa gång, kanske öppnar det ögonen på en annan, kanske inte.

    Visste själv tex inte hur det funkade med shein, temu etc först med transporterna och så och hade nog hunnit beställa om jag inte läst kritik och efter det valt att avstå.

      Klart det finns grader men gradskillnader mellan temu och hm borde väl vara så liten det går att bortse ifrån.

      Jag köper inte riktigt det här resonemanget. Antingen försöker man väl göra vad man kan och sluta överkonsumera men det blir som en väldigt dålig ursäkt att fortsätta överkonsumera ”men åtminstone inte från temu eller shein.” Det blir i mina ögon som att försöka både äta kakan och ha den kvar.

      Den som påstår att den inte fattar ”hur något kan vara så billigt” ljuger så otrooooligt mycket för sig själv

    Inte allt att alltid ha koll på allvar hela tiden. Ingen är felfri även om många tycks tro det här! 😄

    Fick en bild av Sauron från Sagan om ringen som står och gräver ner din mobil på innergården….

    Jag hittar ut själv.

    Köpte 5 plagg ifrån Shein för att få en check på 500kr. Skäms varje gång jag ser kläderna haha. Ligger långt ner i garderoben. Usch. Dömmer oförskämt alla som handlar på shein/temu. IQ-badboll shopping!

      Du handlade ju också på shein..?

    Det mesta vi köper – oavsett var i världen vi är – står det väl ändå made in China eller made in Bangladesh på. Om det så är en grekisk souvenir på Kreta eller kläder från HM i Barcelona.

      Men det är på senare år åtminstone något bättre transparens i ett storföretag som HM än i en enskild gummas källare i Nanking… Även om HM för den delens skull inte har ryggen helt fri så klart!

        Det blir ju ingen skillnad i utfall för det.

      Skillnaden är ju att det finns en EU-lagstiftning att följa för t.ex. H&M där bland annat giftiga ämnen regleras. Kan inte för mitt liv begripa hur folk kan beställa leksaker och kläder till sina barn från ställen där det inte finns några som helst regler kring vad produkterna får innehålla.

        Hur kan hm vara så billiga? Det är ju helt otroligt.

      Det får stå för dig.

    Hur är det med Fruugo? Är det lika illa eller är det mer som Amazon?

    Jag tycker det här är så konstigt. Satu har en halv miljon följare, hon skulle säkert kunna posta samarbeten varje dag som så många andra gör. Det är dock väldigt sällan jag ser henne ha samarbeten, vilket har varit skönt. Sen väljer hon Temu av alla ställen att samarbeta med. Obegripligt.

      Oh helvete vad mycket följare? 😳 hur kan hon ha så många?

        Hennes bilder cirkulerar bland andra konton med alla barn, så det är nog många, många från andra länder som följer.

    Bachelorette 2024!! I love it!! Killar med hybris och killar som täljer pinnar till presenter… 😂😂

      Vi lär ju barn att hemgjorda presenter är det finaste en människa kan få så inte helt fel ändå 😅

      Jag tycker nästan lite synd om Sonja? Urvalet är så litet.

      Vilka losers.

    Tycker också det är hemskt att hon använder sina barn igen som levande reklampelare. Är helt emot att man exponerar sina barn överhuvudtaget på sina kanaler men att dessutom utnyttja dem som reklampelare gör det ännu värre. Att det dessutom är för ett extremt oetiskt företag gör det om möjligt ÄNNU värre. Tycker det är fruktansvärt med alla dessa influensers som vägrar ta vanliga jobb utan att väljer att leva på att exponera sina barn.
    Att Pappappadotter hyllar allting är heller inte så förvånande. De är ju inne och kommenterar överallt för att jaga följare. Man kan nog inte blir mer desperata att synas än vad de är…….Extremt mediahungriga.

    Tycker hennes konto är extremt osunt med hur mycket hon exponerar sina stackars barn. Varenda morgon radas dem upp och måste säga godmorgon till en halv miljon följare och berätta för dem om de har sovit gott (?). Helt maniskt och extremt osunt. Barnen är dessutom i en sorgeprocessen men ändå måste de filmas och fotad HELA tiden för att underhålla mammas följare dvs en halv miljon främlingar på nätet……..

    Får upp så mycket reklam för söta saker från Temu, och söker man på saker så är det reklam från dem man ser.
    Har än så länge lyckats hålla mig från att köpa något därifrån.

    ”Made from children”??! Ja jisses, DÅ är det VERKLIGEN illa…….

      Haha ja det låter väldigt barbariskt..

    Vet inte alla vad Temu är för företag? Förknippas med slaveri enl BBC granskning https://www.bbc.com/news/business-67752413

    Nu använder Calzedonia sig av Bianca Ingrosso som ambassadör för deras bikinis. Att använda sig av någon som tidigt av bulimi sedan 15 år tillbaka och har sagt att hon inte vill bli frisk. Jag tycker inte de är sunt på något sätt. Vad är det som händer?

      Dom vill sälja grejer?

      Jag skrev på hennes instagram angående det och meddelandet blev blockerat direkt så det finns antagligen vissa ord som spärrats.

    Jag dömmer alla som handlar på Temu och Shein. Folk som handlar därifrån är helt enkelt lite mer korkade än genomsnittet. Köper inte ens kläder från Shein på secondhand. Och så fattig som jag är så borde Shein/Temu va en guldgruva. Men nä, hellre tre plagg från secondhand i garderoben än 30 från Shein/Temu.

    Dömer*

      Nu lär man få skit, men för mig spelar det ingen större roll om man handlar på HM, Temu, Shein eller dyra märkesgrejer. De som tillverkar sakerna, ofta fattiga kvinnor och barn i Asien, har säkert inte bättre villkor och betalt bara för att det är en dyr märkesgrej. Det är bara mer pengar för företagen som äger märkena. Ska man handla kända grejer som kostar mer ska man veta varifrån grejerna kommer och ha bevis på att de som tillverkar sakerna har bra betalt och bra villkor. Annars kan man lika gärna köpa billigt skit på exempelvis HM, Shein och Temu. Jag litar inte ett dyft på att arbetarna har det bra och att produkter innehåller bra grejer utan gifter bara för att de är dyrare och kommer från ett etablerat märke.

    Helt ärligt…

    Det är fan pinsamt att man är så desperat efter att verka vettig och eftertraktad av företag när man gör reklam för Temu. Ser så många WT wannabe influensers som gått ”livets hårda skola” på Instagram som gör reklam för dem och jag blir bara ännu mindre sugen att någonsin köpa något därifrån 😂

    Viktigt att vara medveten om: om du köper kinesiska varor från Temu och liknande så stödjer du även den kinesiska staten och dess militär ekonomiskt. En stat som håller minoriteter i arbetsläger och en svensk förläggare i fängelse…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.