Once you go grey…

Mitt stora problem har ju inte bara varit håravall utan även mitt gråa hår. En naturens lag man kanske inte ska göra något åt … tycker många men se, det tycker inte jag. Jag avskyr det. Utväxten. Ser förjävlig ut.

Jag hade därför föreslagit för Marta att vi skulle testa att slinga håret i grått så skulle inte utväxten varje månad synas så mycket. För att kunna göra det måste man blondera upp håret för att sedan tona ner det. Förklarade hon, samtidigt som hon var mycket tveksam till om mitt hår verkligen skulle palla det kvalitetsmässigt. // Monas Universum

Tantaluringarna jag följer på sociala medier har en efter en gått över till att vilja lyfta fram sitt går hår, snarare än att försöka dölja det med färg eller toning.
Haha..nu låter det som att det är ett helt tjog som gjort detta, när sanningen är att det är två stycken, men en gång är ingen gång. Två gånger är….
Först ut var Camilla Läckberg, som jag tyckte var såååå snygg i håret på den här bilden, och nu följer Monas Universum i de grå spåren och ska börja göra samma sak. 

Visst är det snyggt med grått ändå? 

107 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det är så snyggt med grått hår! Jag har börjat bli lite grå, men inte så mycket än så länge tyvärr. Ser fram emot att bli gråhårig och skulle aldrig färga över mina gråa strån. 🩶🤍

      Tycker det är få som passar i det. Många ser äldre ut

        Man får se gammal ut.

          Vem vill se gammal ut, och varför i så fall?

            Varför inte? Så ser livet ut. Fillers-fyllda tanter ser ut som fillers-fyllda tanter, dessutom.

              Fast nu pratade vi väl inte om fillers? Om en kvinna som är 55 håller sig fräsch så ser hon ut som 55. Gråhårig kan hon se ut som 65.
              Det handlar inte om att man vill se ung ut, man vill inte se gammal ut.

            Förstår inte heller Läckbergs val! Fyller hon 60 eller 50 framöver? Hon borde byta frisör!🥳

              Tycker att hon är jättesnygg. Men hon är ju inte gråhårig. Hon har färgat sitt hår i en grå nyans. Stoooor skillnad.

                Ja, Läckberg är ju inte naturligt grå och Mona välkomnar INTE sitt grå utan gör och kommer göra allt för att dölja det och ALLA andra ålderstecken som dyker upp.
                Hon som lägger ut en förmögenhet på bra??skönhetsprodukter lägger ju samtidigt ner en massa på botox och fillers och allt annat möjligt och omöjligt
                Varför är det så himla svårt att inte bara åldras naturligt och vackert

        Inte som att du ser ut som 19 för evigt bara för att du slänger i en mörk färg i håret ändå. Lev lite och lägg inte så mycket fokus vid hur gammal du ser ut. När du väl ÄR gammal så spelar det ändå ingen roll.

          Efter jag födde så fick jag sjukt mycket grått hår. Nu ser jag ut som cruella deville och fyller 36 imorgon. Hatar det. Men samtidigt orkar jag inte hålla på att färga hela tiden.. så läter det va. Men kämpar med att acceptera det.

            Säkert många som tycker att du är väldig fin ❤

              Tack för din fina kommentar ❤️

            Jag brukar inte gå på hårets färg när jag avgör om någon ser gammal eller ung ut. Din hy representerar nog din ålder väl, och stil i övrigt!

          Men låt folk bry sig om de vill. Inget konstigt att inte vilja se äldre ut än man är.

        Tycker det är så läckert med grått 🥰

        Jag kunde inte bry mig mindre om att folk ev tycker att jag ser äldre ut. ☺️ Jag är ”äldre” 😄

        Tycker det ser onaturligt ut med folk 45+ år utan grått hår.

          😅 ok..så om man inte fått gråa hår vid 45+ så rekommenderar du att färga det grått så det inte ser ”onaturligt” ut?

          Va? Oj! Är det så vanligt vid så ung ålder? I min familj och även min mans så får vi grått hår sent, visste inte att vi såg onaturliga ut 😄

          Det märks att du är max 18 år. Själv är jag 45 och har inte grått hår (aldrig färgat håret).

      Jag tycker också att grått hår är väldigt vackert, men är tveksam till om jag själv kommer att få några gråa hår. Min man har börjat få några och det är sååååå snyggt!

        Alltid mycket snyggare på män. På kvinnor tycker jag att det är skitfult oftast.
        Läckberg har ju färgat in sitt hår i grått. Det är inte samma sak.
        Mona fattar jag inte vad hon menar. Hon vill inte ha grått hår, hatar utväxten, men ska färga utväxten grå istället??? Då har hon ju lik förbaskat en grå utväxt?
        Agneta Sjödin tycker jag blev så himla mycket äldre sen hon låter det gråa ta över.

          Uppfattade som att hon ska lägga in gråa slingor i hela håret för att utväxten inte ska bli lika skarp. Sedan kommer hon nog att fortsätta färga håret och utväxten men behöver inte göra det lika ofta.

          Tycker Läckberg ser hundra gånger bättre ut i det grå än när hon färgade det mörkt. Nån blond nyans hade nog oxå varit fint iofs, men hon passar inte i mörkt som hon ju kört på innan. Få som inte är mörkhåriga av naturen, som passar eller ser bättre ut i färgat mörkt hår. Håller med om Agneta Sjödin, åldrades typ 10 år, dessutom en dassig grå nyans. Hon passar bättre i mörkt och är ju av naturen mörk från början.

          Det är snyggare på män för att du är mer van att se dem i grått hår. Kvinnor ”får” inte bli äldre och gör därför allt de kan för att det inte ska synas. Kvinnor i grått hår är därför ovanligt och de ser äldre ut än vad de är. Hade fler behållt sitt gråa hår skulle vi snart vänja oss vi det.

            Så sant. Personligen hade jag inte heller diggat en man som höll på och färgade håret. Typ lite lätt kastanjebrunt & högblankt till lite ruffigt (och, enligt mig, manligt) endagarsskägg…nej tack. Vi (många av oss) lever kvar i, dels våra fördomar och vad vi är vana vid, såklart.

    Samma här. Lite grått men räcker inte…

    Jag har inte grått hår själv men oftast tycker jag det är snyggt! Speciellt naturligt grått.
    Och kritvitt!

    Tycker det är snyggt. Skulle vilja göra det själv, att låta det gråa växa ut, tror det skulle kunna bli riktigt snyggt med det gråa mixat med min naturliga hårfärg. Har färgat mitt hår svart sen jag var 15 och jag pallar inte utväxten mer än 5 cm sen färgar jag över och tänker jaja, nästa gång..

    Jag håller på att låta mitt gråa växa ut. Tycker det ser lite trist ut, men orkar inte hålla på och färga var tredje-fjärde vecka. Jag får väl embejs the grejs helt enkelt.

      Oj, går det så fort? Då kan du inte färga hos frisör eller?

        Mitt hår växer som ogräs, gissar på bra gener eller nåt. Nej precis, jag får alltid färga utväxten hemma, annars hade jag varit ruinerad vid det här laget.

    Snälla kan du inte ta upp hudfixaren Rams beteende i Paradise?? Värsta jag sett. Fruktansvärd mobbning. Han är ju jättestor på tiktok och jag är helt chockad över att ingen har tagit upp allt som händer.

      Pluggar inte han till läkare??? Känns som att han verkligen inte tänker på sitt varumärke

        JO, så sjukt olämpligt

    Camilla L är sjukt snygg i sitt gråa hår, passar hennes färger perfekt.

      Hon passar jättebra i det, men medan hon säkert har mycket grått av sig själv förmodar jag att hårfärgen i sin helhet ändå inte är helt av naturen kommen då rötterna genomgående är mörkare än längderna?

      Rent generellt tycker jag håret ser väldigt ”färgat” ut, och då menar jag ”tillpiffat” med rotfärg, slingor och diverse olika layering/balayage/shading-tekniker, med tanke på alla olika till synes strategiskt placerade slingor och skiftningar mot mörkt, grått, blont och askigt som med sömlösa övergångar lagt sig i perfekta lager över varandra?

      Tycker det ser ut som ett riktigt skickligt frisörhantverk, men kanske hade hon bara extrem tur i det genetiska lotteriet. Hur det än förhåller sig passar det henne alldeles ypperligt!

        Haha men vad bra att jag läste inlägget innan jag kommenterade. Bra jobbat Marre!

        Hon färgar det grått. Det är ju inte samma sak.

        Men precis! Om du får gjort en antal behandlingar, blir det såklart jättesnyggt. Det har väldigt lite med att man bara slutar tona/färga håret och det blir som det blir.

        Monas hår är jättefint, bra frisörjobb, grått är det däremot inte 🙂

        Många som tycker det här grå, är så tjusigt, tänk på hur många timmar man lagt hos frisören. Jag hade mörkbrunt hår, när det började bli grått, fick jag komplimanger. ”Men så fint, var har du varit, vad heter frisören?” Eh, naturen…Inte så mycket jag hör om det nu 😉

          Haha, jag är 34 år, har brunt hår (mellanbrunt/mörktbrunt) och färgar inte håret, men har haft gråa slingor i ca tio år redan. Har dock aldrig någonsin fått en komplimang för dem, men jag störs inte av dem. Gissar att det kanske är för att de kom så tidigt för mig, att jag liksom inte förknippar det med att jag börjat åldras? Har typ allt tyckt att de är lite spännande att följa utvecklingen bara! Men inser att jag nog är lite udda i det avseendet. 😂

          På sätt och vis vore det ju roligt att experimentera med hårfärger som jag gjorde i tonåren, men jag trivs samtidigt med att ha min naturliga hårfärg och är rädd att håret som helhet ska bli fel nyans om jag försöker färga över det gråa, så det får liksom vara som det. 🤷🏻‍♀️

    Jag tycker det gör att en del ser 10-20 år äldre ut. Själv färgar jag med henna och indigo, åldern kommer snart ändå och då kommer jag att omfamna den. Men inte i förväg så att säga. Men det är jag det.

      Men Henna är väl en klassisk tantfärg det med😄

        Henna kan bli jättesnyggt. Tex kastanjebrun. Blankt och fint.

        Tant så det skriker om det!

      Jag vet inte, nu är jag kanske inte rätt person eftersom jag inte tycker att det är så hemskt att se äldre ut än vad man är. Men att färga sitt grå hår tycker inte jag gör att man ser yngre ut, ofta tvärtom. Speciellt eftersom det är utväxt efter bara någon vecka (och en grå utväxt till ett mörkt färgat hår gör snarare att man ser tunnhårig ut tycker jag).

        Tror inte att alla tänker att dom vill se yngre ut, bara inte äldre än man måste, och det tycker jag dom flesta gör i grått hår.

          Det är ju för att man inte är van att se kvinnor i grått hår. Känslan blir att man ser äldre ut

            Varför skulle man se äldre ut bara för att man inte är van att se det?

            Nja mer att grått hår förknippas med högre ålder, vilket inte är konstigt. Få 40-45 åringar är väl gråhåriga?

        Så snabbt tycker jag verkligen inte man får utväxt.

    Pernilla Månsson Colt är ju ursnygg i sitt naturliga gråa/vita hår!
    Omfamnar mina gråa hår som sakta men säkert blir fler och fler, 38 år gammal 🙂

      Det är hon, men aldrig att hon inte fått stöd av en frisör där. Det där är bra hantverk, det är jag säker på.

    Ett vackert ansikte passar toppen i vitt/grått hår. Som vi kan se på några av våra äldre fotomodeller. Annars är det för färglöst oftast och åldrar människan massor.

      Så synd att kvinnor inte får åldras.

        Det får vi väl men man kanske inte tycker det är snyggt, med kallt grått hår när man är en som i klär i varma färger

          Var ett svar på att de åldrar en.

        Dom flesta vill väll ta fram sitt bästa jag. Och det är ok.

          Och det bästa är förstås ungt🙄

            Det bästa i mina ögon i alla fall, är att inte se äldre ut än jag är.
            Har sett så många kvinnor nu som ”omfamnar” grått hår. Det får dom att se ganska många år äldre. Dit vill inte jag. Jag vill vara mitt bästa jag.
            Du får så klart se gammal ut om du vill.

              Men hur menar du ”se äldre ut än du är”. De ser väl ut i den åldern de är? De flesta får ju liksom gråa hår i medelåldern och inte när de 70? Att ha grått hår är ju inte att man blivit gammal.

                Har tex en granne som bestämt sig för att låta sitt hår vara grått. Hon blev plötsligt en liten gumma. Hon är typ 50 år.
                Agneta Sjödin, ser ju minst 10 år äldre ut i sitt gråa hår.

                Ja litegrann, men inte helt grått väl?

          Alltid massa ingrepp för att ”ta hand om sig”, eller ”bli sitt bästa jag”. Varför omskrivningar hela tiden, varför inte bara skriva rätt ut att man vill bli snyggare. Snyggare än man egentligen är, i grunden, utan ingrepp. Och det är också helt OK.

          Men däremot tröttsamt att kvinnor som ej vill sysssla med sådant kallas för att man försummar sig själv, medan det räcker med att vara helt och ren som man. Låt folk vara.

            Försummar är väl kanske ett starkt ord, men dom bryr sig ju inte i alla fall. Det ser man på män också. Lika trist det, att man ger upp liksom.

              Geuppland!

              Vad då ge upp? Det är ju precis vad Lö menar att det är tröttsamt att se det så. Så för att en kvinna inte färgar sitt gråa hår när hon är 43 så har hon ”gett upp”, trots att hon är hel och ren då? Vad har hon gett upp ens? Att slåss mot ålderdomen?

                Ja alltsä det handlar inte om att man ”ger up”. Det är mer skönt att slippa slösa pengar på meningslös skit som oftast dessutom är bara kemikalier som rubbar hormoner och ger cancer. Jag har accepterat mitt utseende och tycker om mig själv precis som jag är. Mycket billigare och hälsosammare 👍

                  Och då snackar jag inte bara om hårfärg utan rent generellt när det gäller beauty och dess industri

        Det får man men många vill nog inte se äldre ut än de är. Man får göra som
        Man vill.

    Grått passar inte mitt ansikte alls. Passar inte i kalla färger vet det sen innan men trött på grå utväxt o alltid färga den. Provade lite mer slingor, kalla. Passar inte i det men provar ändå ett tag. Vissa passar i det andra inte. Gillar dock inte varma slingor heller även om det är mina färger

    Naturligt grått är riktigt snyggt, på de flesta. Men de som färgar det grått ser oftast onaturligt trist ut.

      Ja men precis så.

      Nä naturligt grått passar inte alls alla

        Nej verkligen inte. Många ser ganska trista ut i sitt eget gråa.

    Tycker att alla naturliga gråa nyanser är väldigt olika. Ingen är den andra lik. Jag både tror och hoppas att den nyans av grått hår vi får är den som passar oss bäst.

    Ibland kan grått hår se riktigt snyggt ut men när det är ojämnt grått så ser man allt bra gammal ut. Agneta Sjödin och Sarah Jessica Parker är 2 exempel när det faktiskt inte ser särskilt bra ut, dom ser ut att vara 60-70+ när dom har unga ansikten båda två. Visst är detta en befriande trend i sig men jag vet inte, yngre ser dom iaf inte ut att vara. Alla gör som dom vill. Jag är 41 och har hittills inga gråa hårstrån, dock slutade jag helt att färga, tona eller slinga håret för 2 år sedan, tyckte att nu räcker det! Började i årskurs 5.

      Agneta ser verkligen så ful ut i den hårfärgen

        Jag tycker att hon är jättesnygg!

        Håller med dig om Agneta. Så synd, men hon ser ut som en gammal dam.

      Va?! Tycker tvärtom och tänker att ser man ut som Agneta Sjödin är det väl självklart att man kan köra grått hår. Hon är så snygg i sig själv att det inte spelar någon roll. På många andra gör det nog att man ser äldre ut, det är dock helt okej. Att se yngst ut behöver inte vara målet. Många gamla är så snygga!

        Agneta ser så mycket äldre ut. Det handlar väl inte om att se yngst ut, men varför vill man se 10 år äldre ut?

          Hon fyller ju trots allt 57 i sommar. Och så vansinnigt snygg hon är. Jag tycker att få saker åldrar en person så mycket som när man ser att man färgar bort en grå utväxt.

          Har ni sett Yoga-girls mamma, Shama Persson? Så snygg gråhårig. Nästan löjligt lik Yoga girl för övrigt.

      Årskurs 5? Det måste vara väldigt tidigt väl? Min dotter får inte göra det, kanske när hon är 17.

    Undrar om den här grå trenden hänger ihop med dåliga tider när man behöver dra åt svångremmen på ett annat sätt än tidigare. Att gå naturlig är ju annars inte den här kategorins förstaval.

      Garanterat. Om fem år kommer ”våga grått”-trenden vara förbi och det färgas igen som aldrig förr. Tro mig. Önskar att det var mer än en fluga, men tror inte det.

      Det började väl med pandemin, då man inte ville träffa så mycket folk och att gå till frissan drog man ut på.

    Skulle så gärna vilja tycka det är snyggt o tycker verkligen att andra är snygga i det – men jag är inte redo … så jag färgar o färgar o färgar o är så less på det!

    Superfint på henne ju!

    Finns väl inget fulare än grått hår. Varför vill man frivilligt se gammal ut liksom, fattar inte det.

      Kanske för att det är både jobbigt och dyrt att hålla på och färga varannan vecka typ

        Så jobbigt är det väl inte? 😄 Men man behöver ju inte om man inte vill.

      Varför inte? Varför är det så fel att bli gammal? Motsatsen till att dö.

        Motsatsen till gammal är väl inte att dö?
        Man kan vara gammal och se fräsch ut. Vilket jag inte tycker att man gör om man är gråhårig.

          Det där får du nog jobba på, det ligger hos dig.

            Klart det ligger hos mig. Det är ju en åsikt jag har.

        Inget fel att att bli gammal men många vill ju inte SE gamla ut (eller äldre än de är när de inte behöver det).

      Tycker det kan vara fulare när folk får grå utväxt för de färgar järnet fast de är jättegråhåriga

        Ja det är iofs sant 😊

    Jag har börjat få gråa strån och jag tycker det är jättefint. Har också slutat färga håret helt och hållet för jag är så trött på att det försvinner så fort och nu hoppas jag på att jag får mer gråa strån.

    Men det värsta med grått hår är att dom är så annorlunda i strukturen, iaf på mig! Mycket grövre och spretigare. Fult som attan.

    Är så glad för min gråa hårfärg, långt svall som är en blandning mellan blont och silverfärgat. Helt naturligt. Får ofta komplimanger. Har aldrig hört någon säga att jag ser äldre ut än jag är, alltid tvärtom. Men hade verkligen inte brytt mig.

    Åhh jag vill ha naturligt grått fint hår, men jag brås på min mamma som är 80 år och har typ 7 gråa hårstrån, så jag nog fortsätta drömma om den färgen.

    Grått hår kan va fint, i rätt ålder. För mig är det 60-70. Som tur är har jag bara några gråa strån (är 40) och i min släkt verkar det gå långsamt och komma sent att bli gråhårig 😊❤️ Kommer det tidigare för mig kommer jag nog färga. Vill inte se äldre ut än jag behöver. Tycker slam får göra som de vill, behöver inte bli nån debatt liksom.

      Man! Kallar inte folk för slam! 😄

    Agneta Sjödén omfamnar också sitt grå.

    Jag får panik av mitt. Färgar då det grå får mig att känna mig så gammal.

    Dick är det snyggt på män i min ålder. 48 år. Snyggt med lite vitt i skägget och vid tinningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.