Sandra Beijers första singel släppt

Sandra Beijers album ”Tjejdikter” ligger fortfarande långt fram tiden – det släpps inte förrän i höst – men den som undrar kring hur det kan komma tänkas låta så har ni här den första singeln.
Den trubadurtralliga låten heter Alaska och sjungs av vokalisten Ji Nilsson.
Så här skriver Sandra själv om samarbetet på sin blogg:

Idag släpps Tjejdikters första singel på Spotify: ALASKA
Tjejdikter är ett musikexperiment där artister jag tycker om lånar ut sin talang till min musikvärld. Den första singeln heter Alaska och feature-artisten är fantastiska 💗 Ji Nilsson 💗
Jag har lyssnat på Jis drömmiga pop i många år. Hennes låt Proud var en mina mest lyssnade låtar 2017 enligt Spotify Wrapped. Därför blev jag så oerhört glad när hon tackade ja till min förfrågan att vara med i projektet. 

Sandra Beijer

Du kan läsa hela texten på Sandras blogg, och hittar låten på Spotify.
Ta en vända och återkom med utlåtande. 🙂
På Sandras blogg ÄLSKAR man låten!

Text: Sandra Beijer
Melodi: Sandra Beijer, Ji Nilsson, David Lindvall & Emilia Pantic
Producerad av: David Lindvall

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Not my cup of tea, tyvärr.

    Nej gillar inte den musiken.
    Och klänningen den prickiga på Ellegalan skulle jag aldrig ha på mej.
    Roligt att man är så olika.

      Vart kan man se klänningen?

      Tycker hela looken passade henne väldigt bra. Till skillnad från vissa andra som verkar ha klätt sig i mörkret, ska på maskerad eller bara till kontoret.

        Håller med, hon är jättefin och känns som sig själv.

    Hennes fans hade hyllat vad som helst..

      Varför vill man bara runt på en freestyle undrar jag haha

        Bära*

    Hoppas att nästa låt handlar om kakuminala L!

    Nja. Kommer inte lägga på en spellista.

    Det känns som såndär ”utbildande” barnpopp. Typ att man lär sig om skelettet eller planeterna eller nåt. Fast för talpedagoger.

    Jag förstår inte texten. Vad har palatalisering med hennes killes ex att göra? Varför gråter hon i duschen?? Är det här en sådan där neurotisk grej där man får ångest av allt?

      +1
      Jeg er ikke svensk, så troede måske det var “lost in translation” Guess not

      Möjligt att jag läste det i en intervju i DN men hon förstår att hennes partner blivit besatt av palatalisering eftersom han är kär i en tjej som har ett namn med palatalisering.

      Alltså sådär som när man var superkär som tonåring och kunde hänga upp sig på hur vacker en viss bokstav var bara för att ens hemliga förälskelse har ett namn som innehåller den bokstaven.

      Dock hade jag aldrig förstått det bara utifrån låttexten (utan att läsa en förklaring), men det gör man ju iofs inte alltid med låtar heller.

        ” I ”Alaska”, som sjungs av Ji Nilsson, listar jaget i sin tur ut att personen hon är ihop med inte har kommit över sitt ex. Hon inser det genom att partnern är besatt av ett specifikt språkljud, palatalisering, som finns i exets namn Gisela.”

        Källa DN

          Wow, tack för förklaringen. Det låter oerhört långsökt. ”Hej jag är kär i mitt ex så jag håller en föreläsning för min tjej om ett ljud som ingår i exets namn.”

          Har aldrig träffat en man som skulle tänka så. Men kulturmän kanske funkar på det sättet?

            Men gud det är en låt

              En dålig låt.

          Förlåt men jag känner mig trög, har läst förklaringen och om palatalisering, men hur är det med i Gisela? Kanske är fredagstrött men hur blir det namnet annars?

            Jisela

              ’Jisela’ är inte ett exempel på palatalisering. Om det hade uttalats ”DJisela” möjligtvis. Eller Giselja. Men vem tusan heter så.

        … de berättar vad ett par andra låtar ska handla om också. En om matkassar som blir förväxlade vilket får en att inse att exet nu mer handlar för 2 personer. Och en självupplevd om att komma till VC och ha gråtit så mycket att det blivit en spricka på honrhinnan.

          Det är dramatiska tonårsgrejjer, mao.

      Man kan ju också läsa på Sandras blogg där hon ger lite bakgrund och förklarar hur texten och musiken blev till.

        Ja det har du rätt i. Läste intervjun först så tänkte att det var för jag läst det men det står ju typ samma även i bloggen.

      Hon kanske borde plugga till logoped pga intresset för språkljud?

      Hela grejen är en förlängning av hennes tonårsvurmande. Tyvärr Sandra. Du är ingen ung hipster, du är medelålders. Lev med det.

    För mig är det fullkomligt obegripligt hur alla i hennes kommentersfält unisont hyllar henne och denna låt?
    Jag lyssnade en gång och konstaterade att jag inte förstår grejen över huvud taget. Tycker inte text och musik passar ihop, och det låter som något någon har kastat ihop på en eftermiddag.

    Stör mig också otroligt mycket på andra versens ”Jag läste, våra sms igen, om den till ytan största staten i USA”, när det borde varit ”Jag läste, våra sms igen, om den till ytan största delstaten”.

      Håller med. Vilka är dessa tjejer som har henne som idol. Jag är nyfiken?

        Hennes blogg och dess kommentarsfält är norra Europas hårdast redigerade. 100% sant.

      Det kan ju vara så att folk som ej är så imponerade inte skriver någon kommentar. Jag tyckte t ex Sandra beijers teveserie var tråkig men har inte lämnat någon kommentar om det i hennes kommentarsfält. Hade jag tyckt den var det bästa jag sett hade jag däremot säkert gjort det.

      Härinne sågas ju alltid allt influencers för, så det är ju lite samma sak fast tvärtom 😉

        Samma här, avstod också från att kommentera! Varför förstöra hennes lycka genom att säga att man inte gillar den? Kan tycka att hyllningskören kan få företräde här.

    Låter otroligt ointressant. Men kul för henne. Vem skulle vilja köpa denna musik..?

    Heerregud vad dålig och jag är ändå Sandras målgrupp

    Taylor Swifts album The Tortured Poets Department kom ut idag. Nån som har lyssnat?

      Jag har lyssnat på typ halva albumet. Gillar det! Tycker att det känns som gamla Taylor vilket jag verkligen uppskattar.

    Tror hon väntar med hela albumet för att kunna justera efter vad folk tyckte om den här första singeln. Den är ju katastrof. Maggio framstår som nobelpristagare i jämförelse. Sandra har ju klagat enormt på henne.

      De har redan gått ut med vad flera andra låtar ska handla om och vem som sjungit in dem, så det tror jag kanske skulle vara svårt att anpassa i efterhand.

      Sen tror jag kanske Sandra hade kunnat räkna ut på förhand att hon skulle bli hyllad i sitt eget kommentarsfält och sågad på bloggbevakning typ oavsett hur låten lät. Ingen chock direkt.

        Hon kan ju fortfarande mixa om låtarna eller skriva om texten även om storyn i sig är samma.

      Artister släpper ju typ jämt en första singel medan albumet kommer månader senare?😅 inget unikt koncept detta direkt lol

    Väldigt långsökt att en kille som är besatt av sitt ex har snöat in på språkljud och fonetik i namnet. Om det nånsin varit i närheten av att hända äter jag upp min hatt.

    Också inkonsekvent att låten handlar om palatisering med exempel uttal Ajaska men sen är refrängen Alaska…?

      Men det är ju en låttext: musik: konst. Inte en dokumentär beskrivning av en riktig händelse. Alaska-uttalet förklarar Sandra på sin blogg.

        Ja jag håller med, det finns ju massa av fantastiska låtar som har en osannolik ”handling” eller som inte är konsekventa.
        Typ nästan all musik?

          Ja absolut men resten av storyn är ju realistisk, att man messar med sin kille och försöker förstå vad han menar, gråter när han är otrogen osv. Att pressa in ord som är ”roliga” för att det ska vara poetiskt och coolt är helt enkelt inte snyggt utfört. Kunde varit Ala-ska Ala-ska älska mig eller nåt om man ville tvunget ha med roliga ord. Men detta är min åsikt! Roligt att folk gillar låten!

            Hmm nej jag uppfattar det nog mer som att hon gillar någon typ av lite surrealistisk twist. Tycker hon alltid skrivit så, och verkar gilla att läsa sånt.

    Verkligen jättedålig. Som skribent som hon är så hade jag förväntat mig mer. Tror dessutom hon tar bort alla kommentarer som är negativt inställda till låten.

    Vilket skräp! Inte musik i mina öron.
    Tacka vet jag Tommy Johansson.

      Jaaaaa Tommy!

        Ja en röst som en ängel, musikaliskt geni och humor i videos han gör. Kan det bli bättre 🙂

          Nästan obegripligt att han inte fick göra Winner takes it all i Abbahyllningen på Svt! Och tänk er Tommy Johansson och hans elgitarr på Mello istället för tönten Björn.

            Inte det minsta. Han är ju inte ens känd bland den stora massan.

      Tack för tips, kul att lyssna på och bra!!

    Så tjatigt med Alalalaska la la la….🥱

      Inspirerad av Gunilla la la la?

      😛

        Hahaha jag sjunger bara på den när jag läser texten. Inte lyssnat på låten

    Haha vilket neggigt kommentarsfält! Jag gillade låten, mysig, trallig och härlig vibe. Texten är ju som en knasig liten novell. Jag gillar ju indie och smittande refränger. Allt är inte för alla.

      Jag håller med! Jag gillade låten och skrattade åt ”hennes namn var Gisela”.

      Haha men novellen makar ju ingen sense?!?

    Hon har drömt sålänge om att vara svår och konstnärlig men hon är ju bara en glättig försäljare, det här var nog ett ärligt försök från början men när hon insåg att hon hade noll att bidra med fick hon nog försöka maskera det som något hon kan skämta bort sen. Men bra var det inte.

    Är det musik för yngre barn?

    Gillar henne mycket, verkar vara bra. Men det här förstår jag inget av. Hon borde låtit den handla om starka känslor. Hade inte trott hon skulle göra nåt om hur man uttalar ett ord. Tråkigt också att ljudet, musiken, är så billigt, lite mac-kjud.

    Eh… Det lät verkligen som en barnlåt? Nej, den gillade jag inte. Konstig och obegriplig text, och Bolibompa-musik. Men, modigt att våga försöka!

    Så weird låt, not my cup of tea. Men hur funkar det med reklammärkning på såna här grejer? Sandra lär ju ha nåt ekonomiskt intresse i låtsläpp och så, men är det så tydligt att det är reklam att inläggen inte behöver markeras som reklam?

    Jag vill må bra av musik. Det gör jag inte av denna låt. Känns inte ens som musik.

    Jag väntar fortfarande på att Cissi Wallin, som hela tiden påpekar hur svårt det är för kvinnor i musikbranschen och hur viktigt det är kvinnor stöttar varandra, ska nämna det här projektet.

    Men jag förstår ju att avundsjukan är alldeles för stor och svår att hantera för henne. Hur ska hon kunna lyfta Sandra utan att det slår över i bitterhet kring att Sandra fått uppmärksamhet och intervjuer och till och med fått prata om sin musik i tv. Allt som Cissi trodde hon skulle få.

    Sandras singel har dessutom på några dagar fått fler spelningar på Spotify än alla Cissis låtar utom en, den första som legat ute i över ett år. Men även den kommer Sandra gå om på några veckor.

    Just nu har Cissi fullt upp med att hävda att hon minsann hade gjort musik även om hennes kille inte betalat för hennes misslyckade hobbyprojekt. Säkert, Cissi, säkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.