Elsa Billgren var snabb med block-fingret

(Bild 3)

Jag postade det här tidigare idag, och lyfte fram faktumet att det inte ens tog lång tid innan Elsa Billgren började posera och publicera bilder på sin – nu – smala kropp i likadana poser som kritiserats för ”rib cage bragging” och liknande.
Vad är ett bättre tillfälle att på riktigt framhäva sin ”mager-het” än på årets och Sveriges mest påpassade röda matta-event?

Karin ”Kajjan” Andersson tillägnande den här typen av poserande i ett inlägg för bara tre dagar sedan, och med det i åtanke ser det mest ut som Elsa använt det som manual för det egna poserandet i det här inlägget. 

Jag fattar inte? Är det sant, som de säger?
Att tjocka människor är kroppsposivtiva, enbart för att de inte orkar gå ner i vikt. Att deras högsta dröm är att bli smala och när eller om det väl händer så kastar man alla andra ”tjockis-värderingar” i sjön för man menade ingen av det egentligen?
Jag tycker man ser det gång på gång på sociala medier. Att människor som skapat sig ett namn på att vara just kroppspositiva, helt plötsligt rasar en massa i vikt samtidigt som de lägger locket på och vägrar prata om det som skett, trots att deras agerande går emot allt de sagt och gjort tidigare, men vem behöver trovärdighet när man kan få en tight midja?
Är det egentligen alla tjocka människors dröm att bli smala, och att de bara kör på det idag ganska lukrativa kroppspositiva spåret så länge, till de kan operera sig eller liknande?
Eller varför börjar en tidigare så kroppspositiv profil, benknote-posera så fort hon gått ner tillräckligt i vikt.

Kritiken handlar alltså inte om att en känd profil gått ner i vikt, utan om att en influencer som profilerat sig som inkluderande och som skrivit mängder av inlägg om just det här, poserar på det här utstuderade viset så fort det bara går.
Varför? Var det egentligen drömmen hela tiden? Att kunna publicera en sån här bild? Var smal allt du vill, det handlar inte om det, utan jag undrar varför man väljer 1, att posera så här, och 2, väljer en bild med just den posen. Elsa har arbetat framför kameran i hur många år? Tror du verkligen att hon inte vet exakt vad vad den här posen framhäver?
Jag hade tänkt ställa frågan till Elsa, men jag hann inte göra det innan hon blockade mig på Instagram.

Återigen, handlar inte om att smala kroppar inte får synas, utan det handlar om vad en sådan bild skickar för signaler.
Det är inte olagligt att vara en dålig förebild, men lika lite som det är olagligt att vara en sådan, lika lite är det mobbning att påpeka detta.

140 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hennes hjärna tycks ha slutat fungera i takt med viktnedgången. Kan det vara så att hon tagit lite diabetesmedicin till hjälp tro?

      Förmodligen.

        Tycker du ska lyfta Gina Dirawis revbens-skryt oxå. Ser fan inte sunt ut någonstans!. Programledare med tusentals följare ska väl oxå granskas?

          Ja fy fan vad hon såg ut.

            Har Gina berättat hur/varför hon gått ner?

          Det var så tydligt att jag fick behov att blogga om hela galagrejen.

      Och hur skulle den påverka hennes hjärna menar du?

        Pröva själv att dämpa hunger med medicin och se hur kroppen står sig.

          Det räcker gott med att äta mindre än vad man behöver för att bli tämligen dum i huvudet.

      Tycker hon blir mer och mer pinsam. Titta på mej hela tiden. Saknar den naturliga elsa. Nu ska det poseras som i dom största modetidningarna. Egenkär som bara den.

        Roligaste är ju hennes förtrollade block när hon kollar på sig själv. Eller när hon kör in handen i sidan så långt hon kan för att skapa sin ”höga midja” som hon alltid tjatar om.

          Haha, så gör Engla med. Trycker med handen allt hon kan. Hon måste ha hemska komplex för den delen av kroppen.

        När och var har du sett en naturlig Elsa? Här undrar jag mest om hon har tagit något lugnande, eller bara pimplat lite mer vin, än normalt?

      Verkar vara det nya att anklaga alla för. Men hon gick väl ner i vikt innan det blev en allmänt spridd medicin?

      Fast, får man en tråd på Flashback med undertiteln ”Lilla fröken proppmätt” är det nog svårt att hålla sig neutralt inställd till sin kropp. Folk där sitter ju och verkligen hatspyr på henne hela dagarna. Även här. Förstår att hon till slut föll för trycket att svälta sig.

      Hon och precis som de andra influencers som har rasat i vikt ser mycket äldre ut. Och slitna. De ser sjuka ut, inte alls hälsosamma

    Nu var väl inte Elsa tjock till att börja med? Men visst, det brukar vara noga med att visa upp den ”nya” smala/vältränade kroppen om man nu har gått ner i vikt eller tränat fram muskler

      Man får inte visa sin tjocka kropp och inte sin smala kropp.

        Och du förstår inte grejen med just det här?

    Jag tror inte alla vill vara smala men däremot normalviktig absolut.

      Ja, det här såg ju onekligen konstigt ut. Det är väl en sak att man poserar ”fördelaktigt” enligt normen (tar nån en bild av mig rätar jag också upp ryggen och försöker undvika dubbelhaka) men de här extrema poserandet med fokus på att lyfta fram smalheten av en vuxen person i 40-årsåldern känns för mig lite märkligt. Utifrån bilder ser Elsa ut att vara slank men inte extremt smal (har en annan kroppsbyggnad än Sandra Beijer t ex) och då blir det ännu konstigare att försöka ge sken av magerhet. Varför? Räcket det inte att vara nöjd med sin nya figur och låta bilder visa en tydlig viktnedgång och slankhet utan att ta till extremer? Det känns lite sorgligt allting.

        Var ej meningen detta skulle hamna som svar till kommentaren!

        Hon har ju varit ganska mullig under sin tonårstid och hela sitt vuxna liv fram till nyss och var väl allt att döma haft komplex för det och är väl lycklig över att inte längre vara överviktig och vill visa upp det precis som hon vill visa upp allt annat i tillvaron hon är nöjd och stolt över?

          Men det gör hon ju bara genom att stå rakt upp och ner? Alla och envar ser att hon inte är överviktig nu. Varför posera så att nyckelbenen sticker ut och i andra märkliga poser som ska signalera magerhet snarare än en normalsmal kropp?

          Tycker det är så skumt att alla blir helt chockade att hon agerar ytligt när hon blivit smal. Hon har ju alltid äääälskar yta och varit ytlig.

            Håller med. Hon var aldrig en kroppspositivist oavsett vikt. Hon har ju alltid poserat jätteöverdrivet och som någon extremfeminin Betty boop-figur. Alltid accentuerat kurvor osv, inte direkt strävat efter att framställa någon ”naturlig” kropp, whatever that is. Man är liksom inte automatiskt kroppspositivist bara för att man är plus size. Tycker i så fall det är mer problematiskt med de som postat en massa om kroppspositivism och slagits för det, men sedan överger allt så fort de gått ner. Men Elsa är inte en av dem

    Jag kände lite samma när jag såg Molly Sandén. Hon är smalare nu än tidigare och det förvånade mig eftersom även hon har predikat kroppspositivism. 🤔

      Då har du inte fattat grejen med kroppaktivism! Uppenbarligen gillar hon att vara en smalare version av sig just nu och det är okey.

      Jag har synpunkter på sättet Elsa poserar i bilden hon valt att publicera.

        Hon har ju vid någon frågdestund på instagram på frågan gällande hennes viktnedgång och hur hon tränar, svarat att hon tränar x och y och totalt 6 dagar i veckan men att hon inte rekommenderar någon att göra det. Tycker det säger en hel del om hennes inställning till viktnedgången och att måste hålla kvar nya vikten.

        Vad med poserandet är att likställas med tjejor som visar upp sina revben och hur toksmala de är i inlägg som handlar om något helt annat? Ser Elsa pro-ana ut? Hur ska hon stå med sin rätt normalviktiga kropp för att inte få ett inlägg dedikerat sig?

      Hon har säkert ammat o då går man ner i vikt. Hon är helt normalviktig tycker jag

        Hennes son är ju dock typ 8 år gammal.

          Eller ok, det handlade om Molly och inte Elsa såg jag nu🙃

      Grejen med Molly är dock att hon har kraftig benstomme. Vilket gör att hon kommer att se rätt tjock ut hur hon än gör. Vissa han bli hur smala som helst men ändå se tjocka ut, och hon är en sådan. Det kommer vara en evig kamp och ett jojo bantande i all oändlighet. Bättre att embrace si kropp som den är och vill vara.

        När ska vi släppa kraftig benstomme-myten? There is no such thing.

          Hördu, man kan mäta sin benstomme. En släkting till mig gjorde just det och har betydligt tyngre benstomme än gemene man.

        Finns inget som heter kraftig benstomme/big boned. Breda axlar och höfter kan man ha men inte mer än så.

          Bred då. Hon är naturligt bred! 👍

            Men det gör ju inte att man ser tjock ut oavsett vikt.

        Elsa ser ju sån ut också, fast mest på underkroppen.

        Anonym 16:19:
        Tänker du på Molly Hammar kanske? Tycker det är stor skillnad på dessa Molly. 😏

          Ja precis, tänkte på Molly Hammar.. hon är ju naturligt ”stor” i skelett och uppbyggnad. Hur mycket hon än bantar ner sig så kommer hon ju alltid se ”stor” ut? För att hon är bred/storväxt..

      Jag fattar hela grejen med posering men tänker också att kroppspositiva pratar om att acceptera etc så hur kommer det sig att de går ner i vikt? Ärlig fråga alltså.

        Att tycka om sig själv oavsett kroppsstorlek är inte det samma som att inte få gå ner i vikt. Gå ner i vikt kan man göra av massa olika anledningar som inte har med utseende att göra. Att vara kroppspositiv är att acceptera sin kropp oavsett storlek och inte lägga = mellan smal och snygg, eller ens tänka på kroppen i termer som ”snygg”. Kroppen måste inte vara snygg, kroppen är bara en kropp som bär dig genom livet. Vad som definierar dig är det som finns i ditt huvud och det förändras inte oavsett vad vågen visar 🙂❤️

    Det är väl inte så konstigt att bli blockad om man känner sig attackerad? Fattar inte att alla influensers inte blockar dig redan från början, du har ju som enda mål att leta efter brister och hänga ut folk. Tycker förövrigt inte att det är nåt problematiskt med bilden heller.

      Med ditt resonemangen så borde jag blockera dig nu eftersom du kritiserar hur jag gör mitt jobb!
      Jag känner mig SÅ attackerad! 👋🏻

        Det är väl egentligen lite det du gör genom att svara som du gör.
        Ett hallå yxskaft svar är ju liksom typ samma, om inte värre, än att inte svara alls.

          Verkligen! Plus att här kritiserade du Cs ämbete och inte utseendet så även det lite skillnad.

      Men pls.

      Hon blockade mig för att jag skrev att jag inte tyckte att deras lampa passade i vardagsrummet 🤓

        Va vad divigt.

        😂

        Elsa lever i en fantasivärld och har alltid gjort. Det som inte passar blockar hon. Även i verkliga livet, som hon gjorde med hennes pappa när han träffade ny. Fast det är han som betalat det mesta i hennes liv. Hans pengar var aldrig något problem att ta.

          Hon har ju tävlat med honom i Alla mot alla, flera år efter att han träffade sin nuvarande 😅

    Som på Gina Dirawis stories: en bild som bara ska visa upp hur musklerna/skelettet syns i ryggen. Så himla tråkigt att hon blivit så ytlig på senare år.
    Och det är så löjligt hur det ska framhävas hur fruktansvärt smal man är. Kommer aldrig förstå! Och kommer aldrig förmedla något annat till min lilla dotter.
    Jag tror verkligen på det här med intuitivt ätande. Jag är ”normalviktig” – jag har aldrig funderat över vad jag äter eller hur ofta (tack vare mamma skulle jag tro), utan äter det jag känner för när jag känner för det. Kan det vara så enkelt? (Så klart inte för alla, men…)
    Menar inte att uppröra någon.

    Jag vägrar kommentera folks utseende. Men detta är ett viktigt ämne. Unga tjejer får se ut precis som de vill. Även äldre.

    Tycker Gina Dirawi bör uppmärksammas för sitt revbens-skryt! Ser ju 100% pro-ana ut. Kritik gäller väl även programledare som influensers?

      Kritisera henne i så fall, det behöver du inte mig till. 😊

        Har jag redan gjort! Men du gör otrolig skillnad på vilka du kritiserar. Gina var uppseendeväckande med sin kropp på mattan igår. Det var INTE Elsa. Men fortsätt hyckla Camilla!

          Ja men då så… Vad skriker du om?

            Ingen som skriker här. Men du är inte trovärdig när du alltid går på dom du inte personligen gillar. Och ja jag hittar ut själv 🙏🏽

            Professionellt och konstruktivt svar du.

            Väldigt oprofessionellt svar. Trodde högre om denna blogg.

    Ena stunden -sluta kommentera kvinnors kroppar.
    Nästa stund (och ganska ofta) inlägg om just kvinnors kroppar.

    Det är inte män som driver på kroppshetsen bland kvinnor utan kvinnor själva.
    Men det är lättare att skylla på ”strukturer” och ”normer” än att ta ett eget ansvar.

      Det som kommenterats är smal-hetsen/normen att revben och nyckelben ska sticka ut. Förstår du verkligen inte skillnaden?

        Tycker att det är lite konstigt att jämställa nyckelben med revben. Man behöver ju varken vara särskilt smal eller posera särskilt mycket för att nyckelbenen ska synas. Man har ju vanligtvis mer fett kring magen än kring bringan.

        Och förstår du verkligen inte vad jag menar vilka som driver på hetsen/normen och kommenterar den?

          Du själv är ju bra på att kommentera tjocka här inne.

            Nope, men brukar påvisa hyckleriet med att tjocka kroppar hyllas som något positivt medans smala kroppar skammas, trots att tjocka/överviktiga är normen i samhället.

              Johodu, du skrev en vidrig kommentar där du antog att nån var tjock och använde det som förolämpning.

              Är tjocka normen?

              Blivit illa med minnet nu Lewis?

      Exakt. Det är kvinnor själva som har fått för sig att de ’behöver’ se ut på ett sätt. Men män kan nog kommentera utseenden också. Då väljer man bort dem.

      Började skriva ett längre svar men är för trött. Jag fattar vad du menar men tyvärr är det inte så enkelt. Fråga dig vilka som tjänar på kvinnors osäkerhet? Glöm kön för det är inte vad det handlar om. Det handlar om det alla vill ha, pengar.

      Inte sant. Gå in på My Westerdahls instagram. Hon visar öppet hur MÄN konstant hoppar på henne för att hon är stor och inte skäms över det. Hon säger att 99% av hatkommentarerna kommer från män.

    Jag tror, enbart tror att sociala medier har bidragit till kroppshets en. Männen kanske inte ens gillar det. Dvs en kvinna som bara fokuserar på det. Det finns annat i livet.

      Kan inte tala för alla män, men kan tala för mig själv och mina manliga vänner och du har helt rätt, vi gillar inte det.

        Baserat på dina kommentarer på den här bloggen så gissar jag att du och dina vänner inte står först på många damers lista heller.

          Haha precis!

      Varför bry sig om vad nån jävla man tycker om ens kropp! Var er själva och älska er själva!

    Jag trot inte alla kroppspositiva är det för att de inte kan eller orkar gå ner i vikt, men jag tror att alla tjockas dröm är att vara smal. Och har man gått från en tjock till en smal kropp är det oemotståndligt att posera med sin smala kropp och få bekräftelsen av att vara vacker och lyckad, kanske för första gången någonsin.

      Jag har normal vikt men skulle aldrig visa upp mej i dessa poser elsa gör. Ser bara tillgjort och konstigt ut. Larvigt.

        Har du varit tjock och gått ner till normalvikt eller har du alltid varit normalviktig? Larvigt, ja det kanske det är. Men jag fattar att det är svårt att låta bli när man plötsligt kan ta såna bilder man tidigare bara sett på andra.

        Men alla influerare oavsett storlek poserar ju på liknande sätt.

          Nej det gör dom inte. Inte alla bygger sitt yrke på utseende.

      Exakt dette. Jeg har vært tjukk hele livet. Drevet med idrett, har god kunnskap om helse, kalorier og næringsstoffer, men er også en hetsätare når jeg ikke har det bra. En evig jævla kamp. Når jeg var tjue fikk jeg en gastric bypass og ble smal (relativt, følte meg like feit som alltid men var smal i vekt og på bilder ser jeg det nå i ettertid) og jeg tok også alle de der bildene, høstet litt bekreftelse på å endelig for første gang i mitt liv ikke være «hun feite». Nå er jeg 32, født to barn og like stor som før gastric bypass og skammen av å leve i denne tjukke kroppen igjen når man har opplevd livet som normal er helt grusomt. Forstår alle som blir dumme i hodet av å gå ned i vekt, fordi selvhatet er enormt. Kroppsplsitivisme er vel egentlig bare en liten trøst over at man er fremdeles menneske og har en verdi selv om verden forteller deg at du er motbydelig, fordi man kan ikke endre seg på flekken selv om man hater seg selv, og gjerne skulle vært fin i andres øyne i stedet. Hvem ønsker ikke det liksom.

        ❤️

      Jag tror att du har helt rätt. Och därför behöver vi kroppspositiva som försöker lära oss ett nytt tankesätt ❤️

    Elsa är snygg och mår naturligtvis bättre i sin kropp nu. Jag har själv gått ner i vikt och nuförtiden trivs jag mycket mer i min kropp, känner mig lätt, stark och snygg. Det gör säkert hon med, och bilderna är fina.
    Låt henne vara.

      Tror inte hon mår så bra faktist, minimalt med mat men en hel del annat.

        Hur vet du detta?
        Blogg och instagram visar en liten inblick i personens liv,

        Haha baserat på vad exakt? Jag gissar på att du har ganska begränsad inblick i vad Elsa Billgren äter till frukost, lunch och middag. Samt, vad angår det dig? Sjukt att sitta och spekulera och insinuera saker på en jävla skvallerblogg.

      Ja, det är absurt att nån ska kritiseras för att den har gjort förändringar i sin livsstil och lever mer hälsosamt. Sånt tycker jag bara är inspirerande.

    Ska Elsa aldrig mer få visa en bild på sig själv i en vacker vintageklänning?

      Är det vad du tror att det här inlägget handlar om?

      Men du fattar ju inte. Revben och annat är nu mer inne änn någonsin att visa på kvinnor. Åh titta vad lyckad jag är. Det är inte sunt!

        Men hon visade väl inte revbenen?

    Den som påstår sig inte vilja vara smal, ljuger. Så föraktad som den tjocka kroppen är, är det ju inte direkt konstigt. Skulle idealet ändras till att tjock är snyggast skulle alla smala vilja äta upp sig. Det betyder inte att alla kroppsaktivister ljuger heller, man kan fortfarande predika om acceptans av alla kroppar oavsett storleken på dem. Sen finns det de som har starkare rustning och klarar av att stå emot smalhets och bantningskultur, medan andra krackelerar under trycket och ger vika. Sen finns det de som förstår att bantning inte fungerar och att alla Elsa Billgrens & Co förstör sin metabolism och kommer väga ännu mer i slutändan än de från början gjorde (mycket impopulär fakta).

      Ja kroppspositividm handlar väl i grund och botten egentligen bara om acceptans, att folk ska få vara tjocka i fred utan att folk ska peka, skratta, håna, smygfota osv. Självklarheter. Sen kryddas det såklart lite på konton men allt ska ju säljas in och ett budskap helt utan det där lilla extra, bilder och liknande blir inte särskilt uppmärksammat. Och självklart ska ju även den ”nya” smala kroppen accepteras men när man börjar stå i konstiga positioner för att visa skelett blir det ju helfel dvs kroppen duger inte som den är längre utan man måste stå krum och förvriden.

    Visst ser man att hon trycker fram axeln på en av bilderna och det gör att man ser lite benigare ut ja… men jag tycker inte att det ger grund till ett sånt här inlägg. Kanske har jag missat fler bilder av samma typ eftersom jag inte följer henne men lite höna av en fjäder om en bild med en framtryckt axel är allt.

      Jag håller med dig. De första två bilderna var ju vanliga? Elsa posear väl ofta sådär lite flickigt med kjolen utdragen osv (oavsett om det är nu eller under alla tidigare år). Den sista bilden är väl en selfie med handen hållandes mobilen så är väl ganska naturligt att andra handen är i midjan. Nä tyckte nog detta var lite höna av en fjäder när det gäller Elsas bilder..

        Håller med er… ser inte alls den bilden som ett problem.

        Elsa poserar mkt värre pro-ana på sin blogg konstant.

          Grejen är ju att hon inte är smaaal, men hon vill väldigt gärna vara, därav poseringen.

        Nu poserar hon mest med handen hårt intryckt i sidan för att hålla in och skapa så mycket midja som möjligt. Hon är ju ganska spolformad men gör vad hon kan.

    Det mest fruktansvärda man kan göra i Sverige som kvinna är att gå ner i vikt. En del män har oxå tappat i vikt men lämnad ifred. Att fetman ökar hela tiden i Sverige o att nu t o m barn får diabetes typ 2 oroar tydligen inte men att Enni annan känd kvinna är smalare än dom flest oroar. Märkligt.

      Size 0 är en livsfarlig trend. Om du inte kan se det så är du dum i huvudet

      Nej fortfarande är det värsta du kan göra som kvinna är att gå upp i vikt. Oavsett hur det pratas om smalhets och kritik mot proanaideal så kommer du alltid få mer kritik och har om du är tjock.

      Vad du hittar på. Det oroar ju massor.

      Dock lär man inte var hälsosamma ideal genom att låta dem ta del av många bilder på Bianca Ingrosso, utan på att jobba med hälsosamma vanor.

      Det är för att män inte kommenterar varandras kroppar. Men kvinnor gör gärna det mot varandra.

        Kvinnor gör det också till hela sitt leverne att posera och se smala och snygga ut. Om någon drar in multum på att visa upp sig är det faktist inte konstigt att folk kommenterar just det. Det är helt okej sålänge man hyllar men bara då, nåde dig om du säger nått annat. Får.

        Män kommentarer också gärna kvinnors kroppar. Och dem skit för det.

    En o annan känd kvinna sk det vara.

    Så smal är hon ju inte? Normalviktig absolut, men inte en kropp där man måste vara särskilt restriktiv med mat för att hålla vikten. Gissar på att hon äter rätt normalt och att det finns plats för en del godsaker och fika också. Hon är ju inte i närheten av smal på det sättet som vissa andra influensers är smala.

      Nu är det ju inte smalheten det handlar om utan hur hon väljer posera. Att posera så att så mycket ben som möjligt syns

      Mjo, hon måste nog vara rätt restriktiv. Jag behöver äta minimalt och banga fika och onyttigheter 100% för att se ut som Elsa.
      Om jag ens tittar på en kalori går jag upp i vikt, och nej jag tränar inte 6 dagar i veckan men jag går till och från jobb, ut med hund etc.

      Min bästa vän däremot kan äta asmycket, kedjeröka, ej träna och blir max lite upplåst med är supersmal, min andra nära vän äter typ pasta varje dag, alltid bröd till frukost etc och är också smal. Så baserat på att hur Elsa verkar ha sett ut hela sitt liv fram tills nu skulle jag säga att hon både är rätt restriktiv och tränar mycket. Ingen värdering i det, men vissa av oss måste verkligen kämpa för att hålla vikten.

        D allt beror på hur mycket muskler kroppen har. Muskler ”äter” kalorier.

      När, smal är hon inte. Men störig och poserande.

    Nej det här tycker jag var överdrivet! Inte konstigt att hon blockade.

    Alltså, supertöntigt poserande av Elsa (hade jag tyckt oavsett vikt uppåt el nedåt). Men jag fattar inte riktigt denna debatt uppriktigt sagt. Elsa är ju absolut inte underviktig, utan helt normalviktig vad det ser ut för mina ögon iaf. Har hon varit en som förespråkat övervikt odyl innan eller, och nu då, när hon anammat en livsstil där hon bla springer mycket och (vad vet jag) äter nyttigt, så får hon inte längre visa sig i kläder där kroppen syns? Jag instämmer i kören att det finns de som verkligen spär på vikthets odyl med sina bilder, och att det framförallt kan påverka unga tjejer väldigt negativt. Men i perspektiv till dessa, så framstår ju Elsa som ett oskyldigt lamm imo. Tror, att skall debatten tas seriöst , så måste man fasen ha urskiljningsförmåga, och inte per automatik dissa någon som gått ner i vikt, börjat träna, ändrat livsstil eller dylikt. Ta upp de riktigt kritiska fallen, där individen är uppenbart ätstörd eller lägger upp ”revbensbilder” istället. Annars urholkas ju hela debatten imo.

    Känns som man ansträngt såg å de grövsta för att försöka hitta fel här. Uppenbart att hon poserar för att visa upp örhängen o halsband. Snälla nån.

      Har hon ett halsband? Det syns ju ca noll.

      Och hon tar en selfie, så det är kanske inte så konstigt hur hon håller armarna.

    Och nu får man inte posera som man vill.
    Stå rakt upp och ner… som alla tyngre människor??? Eller va?
    Helt onödigt inlägg.

      Nej jätteviktigt. Att vi kvinnor ska vara så smala att revben och ja andra ben är i fokus är inte sunt. Så många unga tar efter. Elsa har gått i den fällan. Så är det.

    Håller med. Reagerade också. Bra att det lyfts.

    Kan vi betrakta det här ur ett professionellt perspektiv? Annars blir det ändå lite shaming …
    Elsa har säkert fått FLER och HELT ANDRA erbjudanden om samarbeten sen hon inte längre är den „glada och mulliga“ typen utan „smal och jättesnygg“ – enligt en rådande norm. Tjocka-rump-normen och Kardashianstilen är väl ändå en annan. Dessutom antar jag att hon får fler likes och peppande kommentarer, fler följare osv. Så alla är ju med och driver på det här, men pengar i kassan kan ju vara extra viktigt just nu. Det är dåliga tider för social-media-profiler enligt vissa poddar jag lyssnar på.

    Smalhetsnormen är dessutom utbredd i modebranschen för att det är lättare att klä smala kroppar. Nån som är så modeintresserad som Elsa har plötsligt MYCKET större utval. Det måste vara kul för henne (ja, hon posar som de andra nu, som kompisen Sandra tex.)

    Vi har fortfarande Covid som härjar, som kan utlösa både IBS och IBD, eller bara bristande aptit, så orsakerna kan vara nåt tråkigt också, min mormor fick cancer och blev smal, men hon var ändå så nöjd då och gick och köpte sina första leggins med 70 i början av 90-talet. Sorgligt att hon inte vågade innan.

      Så sant Minna. Elsa har ju dessutom faktiskt haft cancer, så det skulle även här kunna vara en orsak. Eller att hon helt enkelt tagit sin hälsa på allvar efter sjukdomen och börjat se över maten hon äter, näringsinnehåll, träning osv.

        Haha, nej, det är inte sjukdom eller träning. Det är miiinimalt med mat och mer av annat.

          Vad exakt är anledningen till allt detta hat? Att hon verkade nöjd innan? För nöjd nu? Att hon som dagligen har jobbat med att styla vackra människor nu iscensätter sig som vilken snygg mode- eller träningsbloggare som helst? (Snälla, kolla lika kritiskt på Bianca, Paula och Sandra i såna fall). Är det förändringen som stör? Att hon säkert „fuskat“ sig till smalheten / alternativt „måste“ ha en ätstörning och då har hon inte FÖRTJÄNAT att vara smal och normfin? Att hon genom viktminskningen och poserandet har „avslöjat“ att hon minsann inte var så nöjd som hon verkade? Att hon är lika påverkad som alla andra?

          Ingen skulle brytt sig om hon var en ny bloggare som dök upp så här. Att vara en icke-normsmal modebloggare gjorde henne inte per automatik till kroppspositivist heller.

          Vilken smaklös soppa. Minns inlägg som pratade om hur hon alltid ville härma Sofia Wood i allt och att hon aaaldrig skulle bli så snygg som Sofia för att Sofia var „naturligt snygg“.

          En sista kommentar: folks utseende har lidit. Rejält. Covid angriper kollagenet i underhuden via inflammation, de små blodkärlen tar skada och syressättningen minskar, järnhalten i blodet kan minska tillfälligt och mineralhushållet töms, nerverna tar skada – huden hänger, är blek, rynkigare, ögonen sjunker in, hänger sneare. Hårfästet vandrar uppåt.

          Det är inte „åldern“. Det är en pågående pandemi.

    Såå vacker Elsa är! Fräsch som en nyponros! Inte översminkad eller överfixad. Ingen ful spraytan..iaf inte föör mycket. Fantastisk hy, fina färger både hennes egna och på klänningen och vilken stil!! Inget trash här inte. Ser ut som en klassisk filmstjärna. Hoppas hon förstår att hon är sååå fin!!

      Ja och det vill hon höra dagligen. Varför inte lyfta andra kvinnor. Hon är så jag jag. Tröttnat på egoist tänket. Blä.

    Varför öht skriva om kroppar ur ett personligt perspektv? Att påtala att såväl över- som undervikt inte är bra och att fetma är direkt livsfarligt, det leder på sikt alltid till fysiska problem och ofta till allvarliga sjukdomar som diabetes, cancer och hjärt- och kärl-defekter, är en sak. Att applicera resonemanget på en specifik människa är däremot bara oförskämt, andra vet inte vad som ligger bakom en ökning eller minskning av vikten och har dessutom inte med det att göra.

    Jag har ingen aning om den där Elsa har någon avsikt med sin bild eller inte. Känner inte henne och vet inte hennes historia. Det jag däremot vet är att man ofta ser det man vill se. Jag hade aldrig ens noterat det här med nyckelbenen om inte det här inlägget hade gjorts. Och inte ens då noterade jag det förrän jag läste inlägget klart. Jag såg ett sött ansikte, fina bröst och att det ”hänger ut” lite fet/hud/överarm vid armhålan precis som det gör för mig. Hade varit en annan sak kanske om det var väldigt uppenbart att det var just nyckelben hon ville visa och om hon var extremt mager. Ser inget sjukligt i det här i huvudtaget. Känns också som det bara är tjocka/mulliga tjejer som går igång på det här och blir provocerade. Kanske trycker det på en öm punkt? Nåja. Trött på att det ska diskuteras kroppar hit och dit. (ja jag VEEEET det är poserandet ni vill trycka på här!) Snygg tjej. Snygga poser och definitivt inte fel signaler i mina ögon. Puss en fd ätstörd.

    Men gu!!! Sluta skriv såna här skitinlägg med nån slags fejk välmening! Du vet mkt väl att hela kommentarsfältet kommer handla om Elsa Billgrens (och andras) kropp – är hon fin, ful, tock, smal, osv. Så toxic. Låt folks kroppar vara, bara!!!

      Influenser tjänar stora pengar och har fan i mej ett ansvar vad dom sprider för dynga!!

    Herregud. Jag är inte ens en av Elsa följare, men det här inlägget och rätt många av kommentarerna gör mig fan ilsken. Att ni sitter och öppet spekulerar om någon vill framhäva sin smalhet när hon bara poserar på bilder? Det är flera av er som vet med säkerhet att hon svälter sig själv och att hon rent generellt är en rätt tragisk person på grund av X Y och Z.

    Är ni vuxna? Tycker ni att ni gör samhället en tjänst med det här?

    Om ni kollar på Elsas insta så är det inte en bild på nyckelbenen, utan en video där hon tydligt endast vill framhäva nyckelbenen på ett mycket onaturligt sätt. De flesta som såg videon reagerade starkt på den, just för att den kändes så pro ana. Jag fick ärligt talat betänkligheter kring Elsas psyke och undrar om hon verkligen inte förstår vad det är hon postar?

    Givetvis är Elsa fri att gå ner i vikt och toppen om hon känner sig lyckligare nu. Men jag reagerade på denna bild för den skriker pro ana-content och det ÄR problematiskt.

    Jag tror att Elsa vet exakt vad hon gör när hon poserar så där, och det hade kanske varit ett superbra tillfälle till lite självkritik. Tycker att det har varit så skönt att Elsa inte velat dela med sig så mycket av viktresan (så här gjorde jag för att gå ner i vikt) även om man som följare ser att matbilderna hon lägger upp nu ser väldigt annorlunda ut jämfört med för några år sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.