En favorit-haul

Blev en loppisrunda i helgen med bästis. Hittade inte allt för mycket men är ändå nöjd med det lilla jag kom hem med. Avslutade med en lunch följt av bebisgos hemma! // Gabriella Joss Possler

När jag skrollade igenom Gabriellas inlägg om sina loppisfynd så märkte jag hur mycket roligare jag tycker att det är att se vad människor fyndar på loppis och second hand, än när någon visar upp sig i samma fast fashion-plagg som alla andra också visar upp.
Jag älskar när Elsa Billgren,. Sofia Wood, Underbara Clara och andra går på loppisar, och kanske är det för att jag själv också älskar det. Att gå på loppisar alltså.
Jag är från Småland. Jag gillar loppisar och att plocka svamp, mmkay? 🙂

Har ni några fler loppisprofiler vi andra kanske missat?
Fill ’em in!

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inte exakt samma sak kanske men finns en hel kategori kanaler på YouTube som fokuserar på thrifting och att sen göra content kring hållbart mode och outfitidéer, älskar det! De flesta kör även lite inredning osv men mest kläder. Några av mina favoriter:

    AlexaSunshine83
    Laini Ozark
    beepworld
    Cup of Jordy
    Michaela Dickson
    Well-Loved

    https://youtu.be/6HR2D2EmnC0?si=f07wJhOA4mGS2Owg

    Off topic: men har ni sett Hannah Alonzos videor där hon avslöjar lögner hos amerikanska influencers?

    DearLizette på instagram. Jättetrevligt konto med fantastisk inredning, klädstil och loppisfynd.
    LouiseCharlestown är också ett mysigt secondhand-konto där det ofta visas upp loppisrundor. Hon tipsar även ofta om andra liknande konton.

    Hemma.pa.tallstigen är också trevligt om man gillar porslin, ljuslyktor och lite övrig inredning.

    Off Topic influencer-relaterat: Karinkajjan gör flera stories om hur hennes son med autism och selektiv ätstörning äter hennes hemgjorda köttbullar, till synes utan någon som helst tanke om sonens integritet och privatliv. Exempel 2483626 på hur otroligt respektlösa dessa profiler är mot sina barn, hur kan man vara så blind inför det faktum att man utlämnar privata detaljer ur sina barns liv för helt öppen ridå?

      Håller med! Detta borde granskas och synliggöras betydligt mer! Det är hemskt att utnyttja barn för att tjäna pengar och att använda dem till att skapa ”content”. Förstår inte hur detta kan vara acceptabelt överhuvudtaget och varför dessa konto har så många följare.

      Var väl två storys om hur glad hon och pappan blev av att han vågade prova och tyckte om det. Och lite kort kring hur hon förberedde honom för att våga. Av alla flunsor som exponerar sina barn så tycker jag inte att detta hamnar långt upp på värsta listan. Tyckte mesta fokus låg på henne och hennes känslor kring detta.

      Äh, jag vet inte. Kanske är jag skadad av alla värre exempel bara.

        Men hon exponerar ju honom och hans diagnoser och efterföljande problem utan hans samtycke? Varför måste internet veta det? Ring en vän eller släkting om man vill dela med sig av framsteg?

      Samma med Sanna Bråding och hennes pojkar vars diagnoser som man vet alldeles för mycket om. Eller hur Tingelinn och Pappapappadotters flickor får ständigt göra reklam för diverse produkter. Senast häromdagen fick den ena tjejen göra reklam för Brio så att mamman kan tjäna pengar på henne istället för att jobba. Eller Jocke och Jonnas barn som vuxit upp med en kamera i ansiktet och har egna instagram konto med nästan 200 000 följare fullt med bilder som de inte valt själva att ha. Komplett vansinne.

        Jocke och Jonna är verkligen värst när det kommer till att exponera barnen. Inget omdöme alls!!

          Håller med! Men pappapappadotter är också lika vidriga. Man har adopterat två döttrar som får jobba för att dessa två män ska tjäna ännu mer pengar. Döttrarna är med i minst 90 % av alla reklaminlägg. Sen har dom mage att berätta i detalj flickornas historia ang deras mammor, adoptionen m.m. Fruktansvärt vidrigt. Männen är inte ett dugg rädd om flickorna och deras integritet. Sen alla följare som tycker dom är världens bästa pappor. Kräks.

            Förstår inte alls vad man får ut av att följa dem när deras flöde enbart består av reklam som döttrarna får göra, privata samtal med döttrarna som fläks ut till alla, historier om döttrarnas bakgrundshistorier som varvas med inlägg där de hyllar sig själva som föräldrar – och sin kärlek – om och om och om och om igen. Förstår inte alls varför man följer dem och varför de hyllas så extremt mycket. Ingen av dem jobbar heller utan de lever ju helt och hållet på att posta content på barnen?

          Tingelingan är nog på samma nivå. Skaffa sparkonton till barnen som står för inkomsten istället för att flänga till Stockholm och fika vv.

        Detta hade kunnat blivit en sådan bra granskningsserie. Kanske 2-3 influensers per inlägg och hur de går över gränsen för barnens integritet. Först ut Bråding, Jocke och Jonna och pappapappadotter. Det är min röst. Sen är det bara följa efter med flera tingeling, bring etc etc etc etc.

          Ja jättebra idé! Det hade varit så behövligt att lyfta detta!

            Jättebra idé! Tack!

    Vad andra köper är generellt rätt ointressant för mig, men extra mycket om det från loppis eller second hand. Då kan jag ju omöjligt köpa en likadan, om jag nu skulle vilja det.

    Problemet är själva beteendet, vi behöver sluta shoppa så vansinnigt mycket. Får öl blir glada när de hittar något som knappt är använt och ursäktar sitt shoppingbeteende med att det minsann är second hand. Ja, men de knappt använda kläderna och sakerna finns bara så länge folk fortsätter shoppa nytt. Och så länge folk shoppar nästan nytt som om det inte finns någon morgondag kommer folket också köpa nytt. Inget av beteendena går att ursäkta. Sluta shoppa och sluta visa upp ”hauls”.

      Ser faktiskt inte problemet om man handlar på lokala second hand-butiker och faktiskt behöver och använder samt tar hand om det man köpt och byter ut/lämnar tillbaka sådant man har hemma om man redan hade säg en vas. Det går runt och blir samma i slutändan, folk får jobb och en del går till välgörenhet beroende på vart man handlat det. Sen kanske det inte alltid går till så utan mer att vissa personer hamstrar och sedan slänger ut saker tex kläder som blivit förstörda när de legat på vinden för länge men tycker verkligen inte det är hemskt i sig att handla på loppis? Och även om man i början kanske gör lite felköp eller använder loppisarna på ”fel” sätt så upptäcker man ju den världen och kanske är mer benägen att kolla där först vid de tillfällen när man faktiskt behöver något.

        Underbara Clara har 50 kannor typ?

        HållbaraSara köper väl mycket i andra hand?

        Håller med dig ovan som kritiserar second hand. Det kan bli överdrivet även där.

    Egoina brukar visa upp en del loppisfynd i bloggen.😊

    Laila Bagge och Korosh har gjort slut

      Så tråkigt 🙁

    Stör mig mer på att hon kallar sitt barn som är över 1 år för bebis.

    Var sätter de alla prylar de köper. Elsa kommer hem med 5-6 saker varje gång. Måste ha stora förvaringsutrymme eller byter de ut saker ständigt?

    Framför allt fascinerad över alla fynd de hittar. Kanske har jag inte tålamodet att springa runt på tillräckligt många loppisar och rota runt för att hitta guldkornen? Sen behöver man väl i princip stå och rycka i dörren vid öppning på t ex Erikshjälpen, för att hitta nåt innan alla professionella fyndletare nappat åt sig alla godbitar. Men nu ska jag i alla fall ta mig en tur snart, lite gammaldags spetstyg borde gå att hitta, ska göra insyns(i det här fallet sol-)skydd med spets för att skydda växterna från den gassande solen i sommar!

      Det är kul när Elsa påstår sig ha hittat något för 100 kronor på second hand-affärer i Stockholm som aldrig har dom priserna. Kommer aldrig glömma videon på henne när hon rusade fram armbågandes på en loppis på Gotland.

        Jag var på samma loppis som Elsa en gång. Hon var som en ångvält. Ytterst ocharmigt 😅

    Älskar att besöka loppisar och se andras fynd. Ett stort intresse för mej.

    Här får jag tipsa om min ”kollega” @loppislussan – så himla grym på loppis, hittar alla guldkorn och delar frikostigt med sig i Stories.

    Mitt tips är Elin Kero, aka Nevnarien på YT. Hon har ofta loppisinslag, med fokus på inredning och textil, i sina videor. (Hon och hennes content är för övrigt lite typ ASMR för mig när jag är lite för uppe i varv och stressad/frustrerad.)

      Elin Kero är 100% mitt val också. Så glad att du nämnde henne! Tips tips tips till er alla ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.