Hur många par trosor har ni?

Fixade tvätten nyss och tänkte att nu är det dags för en rensning i troslådan. Passade då på att ta bort ett gäng och bestämde mig plötsligt för att räkna de jag har kvar.

Jag skulle vilja att ni går raka vägen till er troslåda och räknar hur många ni har. Jag tänker att man inte kan ha för många men … det kanske man kan. Vad är ett normalt antal? Jag har 87 st. Efter att jag har rensat. Nu vill jag veta hur många ni har! // Monas Universum

Monas Universum uppmanar läsarna att göra en inventering av troslådan efter att hon själv insett att hon har 87 par trosor – efter rensning. 
Resultatet blev en smula varierande. En person har 5 par trosor, medan en annan landade på hela 90 stycken, många med lappen kvar. Extra roligt är det att läsa om ”nödtrosorna” som vi alla har, visst visst?
Jag har nog fler nödtrosor än ”vanliga” trosor, och än har jag inte hittat ersättaren till mina favorit-stringtrosor från Victoria’s Secret som jag köpte när jag pluggade runt 2003/2004. De håller på att falla sönder men de säljs inte längre. 🙁

Så här lät det i Monas kommentarsfält:

Ni behöver inte gå och räkna era trosor. 🙂

109 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag har alldeles för många. Använder väl hälften ungefär. Orkar inte rensa.

    Jag ska bespara er antalet pga ointressant men detta påminde mig att jag behöver köpa nya.. Men det är ju så tråkigt och onödigt dyrt! (Är ingen ”sexiga underklädertjej”, är ju en potatistjej).

      Potatistjej! 😍 vad är det för skoj utryck?

        Vi som inte heller på med clean girl eller mob wife utan uppskattar att äta potatis i olika former samt hänga i soffan (soffpotatis).

          Visste inte att det fanns nåt sånt! Jag är 100 procent potatistjej!

            Det var någon som hittade på det i kommentarsfältet häromdagen. Eller jag antar att det var ett påhitt där, jag har inte hört något om potatistjejer innan.

              Precis, det var jag! (Anonym 15.04)
              Och Anonym 17.30 beskriver det helt korrekt!

                Det fanns tydligen nåt som hette tomato girl så då tänkte jag varför inte potato girl?

    Jag har typ fyra. Jag hittar fan inga hipsters som sitter bra efter att Sloggi slutade sälja mina favoriter.

      Vänder du dem ut- och in nästa dag eller tvättar du ofta? Själv tvättar jag en gång i veckan så det skulle knappt funka att använda dem två dar i rad 😉
      Favoriter har jag bara ett tiotal men massor gamla som jag borde slänga…

        Jag tvättar de med mina andra kläder på 60 grader. Har alltid haft Sloggi sensual Fresh hipster och de är SÅ bra men idioterna tog bort dem ur sortimentet och nu hittar jag inga trosor som sitter likadant

            Ja shortsen men inte hipsters 🥺 De du skickade är lite väl höga för mig i midjan. Jag köpte några stycken men viker ner kanten vilket är obekvämt haha. Fattar inte varför de tog bort mina hipsters!!!!

          Men det var ju inte frågan?

          Vet inte hur sloggi är. Men jag köper alla mina hipsters på Lager157

    Jag har alldeles för många. Men är en tråkmåns och har övergett snygga underkläder som matchar så skulle behöva rensa sånt som inte används. Skulle behöva tips på bra, höga trosor som är lite mer brazilian?

      Köpte igår på Cubus! Sköna, höga, snygga, spets bak och formar rumpan fint. Framförallt sköna. Sköna är fan viktigast

        Håller med! Älskar de trosorna från Cubus, bästa jag haft! Heter Bella high waist, tror jag. Sitter som en smäck, skär inte in och far inte snett men är samtidigt finare är en vanlig tråktrosa. Lika fina efter många tvättar. Använder inga andra än dessa trosor, köper bara på mig någon ny färg ibland.

          Har du samma storlek på Bella som du haft i andra trosor?

      Tycker att Kappahl har bra trosor. Något Högre i midjan, håller formen efter miljoner tvättar också.

    Runt 30 stycken. Hur kan man klara sig på bara 4 eller 5?! Då måste man tvätta ofta 😉

      Eller bara vända på dom 😉

        Lumpenstyle? 😄

        Ut och in och bak och fram så har man fyra användningar per trosa.

          Bak och fram funkar väl ändå inte? Snippan i röva och röva i snippan, både är väl ansedda ”smutsiga” efter en användning så hur funkar det?

            Var inte knusslig. Femte dagen funkar den som hatt.

    Jag hatar att tvätta och har nog upp mot 100 par. Varav 60-70 av dem används regelbundet och resten är nödtrosor. Ännu värre är det med strumpor, där har jag nog långt över hundra par. Köper alltid tiopack och är dålig på att slänga när det börjar gå hål.

      Men tvättar du varannan månad då? Det låter ju helt otroligt.

      Vadå hatar att tvätta?

      Samma här, hade över 100 par för 15 år sen och de har nog tyvärr blivit fler. När jag bodde själv behövde jag bara tvätta varannan månad typ.

      Jag är fortfarande en hanky panky-tjej. Så oslagbart sköna. Kostar typ 300kr st men har hållit 10+ år innan jag slängt. Kanske inte så snygga längre, men lika sköna!

    Har minst 40 st men använder bara 10 av dem (stora tanttrosor ❤️) 🤪

    Mina favoriter är new bodys hipster exclusive som säljs i tre pack. Har nog 20-25 st av den modellen. Sedan alldeles för många av andra som inte används. Skulle nog landa på 40-50 trosor om jag räknade.
    Men värre är det med strumpor! Har alldeles alldeles för många. Men har svårt att slänga när de inte är sönder eller slitna. Tror döttrarnas strumpor hamnat i min låda också när de växt ur sina. Men då är det vanliga strumpor, höga (knä)- ankelstrumpor, träningsstrumpor, kompressionsstrumpor mm lätt över 100 par strumpor

      Jaaaa! Jag kan inte ha andra trosor än newbody hipsters, de enda trosorna jag hittat som inte åker in i rumpan. De har visserligen gått ned i kvalitet lite de senaste tio åren men håller ändå. Kanske pinsamt? Men har garanterat flera par som är 10-12 år gamla och de är hela och fina, dock lite tunna nu så dom är ”menstrosor”.

    Rensar ofta, 20 kanske?

    Hjälp ni är inte kloka 😮 Jag har 10 par. Tvättar en mörk, en ljus och en vit tvätt i veckan så det räcker fint. Varför behöver man fler?

      För att slippa tvätta så ofta?

      Jag vill inte behöva tvätta så ofta och frissan sliter man ju mer på dom om man hela tiden har samma som man tvättar om och om igen varje vecka.

        Men blir det inte samma sak ändå? De håller väl inte fler tvättar bara för att du använder och tvättar de 1 gång/vecka vs om du använder och tvättar de 1 gång/månad. Enda skillnaden är ju hur ofta och hur många par du köper samtidigt. Har du 50 par samtidigt behöver du inte fylla på lika ofta, men du behövde köpa fler i en kortare period. Har du 10 par samtidigt behöver du fylla på oftare, men du behövde köpa färre i en kortare period. Men gör ju inte skillnad i hur många man behöver köpa överlag i slutändan.

          Jag slipper tvätta ofta eller tänka på att köpa nya så ofta, jag är nöjd så 😊 även om det kanske i slutändan blir samma sak när det kommer till hur mycket dom slits, men det är framförallt att slippa tvätta varje vecka som gör att jag vill ha flera.

          Haha alltså 😅😅

            Vad gör en Göran i en trosdiskussion?

              Identifierar sig som kvinna antagligen

                Var inte så säker… eller naiv.

              Jaaa va Göööran?

          Känns ju inte så fräscht att ha trosor som legat i tvättkorgen ca en månad i väntan på tvätt ändå eller?

            Alltså jag undrar hur skitiga dina trosor brukar vara om de blir ofräschare med tiden…

              Bakterier växer väl till sig med tiden?

                Är trosorna torra överlever inte bakterier, även om trosorna har kvar bakterier efter tvätten. Bakterier gror inte vart som helst, bara för att något ligger kvar i ett skåp/en låda. Lyssnar ingen på Agnes Wold?

            Tvätta dom oftare du då

      Nej nej nej. Du kan inte tvätta enbart efter färg?! Det behövs olika grader också!

        Kan och kan…

    Har totalt runt 30 st i kategorierna vardag, mens, eller extrafina

    Jag har nog lite för många än vad jag behöver. Och jag har sorterat alla i olika kategorier, sköna hemmatrosor, till jobbet, till träning, allmänna, lite snyggare och ikväll kommer jag nog få ligga 😅😅

      Hur ser ligga-trosorna ut?

        Hål i grenen kanske?

      Behöver man ens ha trosor om man ska ligga?

    Runt 100, rensar ut efter hand de går sönder nu, men jag klarar mig nog de närmsta 5 åren i alla fall utan att köpa nya. Mest New Body.

    Har löjligt mycket strumpor också så jag behöver inte tvätta underkläder så ofta.

      Du har många strumpor så du slipper tvätta underkläder så ofta… Använder du även strumpor som underkläder på nåt vis eller va???

        Jag räknar strumpor som underkläder i alla fall. Bh, trosa, strumpor. Ibland långkalsong.

        Det hör väl ändå lite ihop. Strumpor och underkläder byter man varje dag. Byxor och tröjor kan man vädra och använda flera gånger.
        Så tänker iaf jag och fick för mig att det var så Anna också menade.

          Hel korrekt, för mig var det självklart, så jag trodde inte att jag skulle behöva skriva det.

      Men låter du dem ligga smutsiga i tvättkorgen i veckor alltså? De tar ju liksom ingen plats i maskinen.

        jag gillar inte att tvätta halvfulla maskiner, och jag har ingen egen maskin i min bostadsrätt (föredrar den gemensamma tvättstugan med bra stora maskiner och bra torkutrymme mot en hushållsmaskin i lägenheten och tvätt på tork överallt), så korrekt de ligger där ganska länge mot någon som tvättar en gång i veckan.

          Ok bra motiverat! 🙂

    Ett 20-tal kalsingar skulle jag gissa att jag har, när det gäller underkläder… Betydligt fler strumpor/sockar – typ ett 50-tal! Och sen skor: Två par vår/sommar/höstskor (sneakers) och ETT par vinterskor (kängor.) 🙂

      Jag har två par kalsonger och ett par skor. Jag köpte dom 1988 och de funkar än (skorna eller kalsongerna? Hehe), sommar som vinter.

    Hon har ju massor av typ ALLT.
    Shoppoholic bigtime!
    ”Jag/vi var fattiga när jag var ung så … ”
    🤮🤮🤮

      Hon är helt manisk på att handla. Gärna 3 av varje, och en av varje färg.

    Det hade varit intressant med en ny omröstning om vad och vem det finns önskemål om att läsa om här. Jag skulle gissa på att Monas Universum kommer rätt låååångt ner på den omröstningen…..

      Men folk är väl mest intressanta att läsa om när det händer någonting intressant kring dom? Eller är vissa flunsor i sig intressanta att läsa om även om det bara handlar om vad det åt till lunch?

        Hur många trosor Monas Universum har hamnar definitivt högst upp på listan över ”totalt ointressant”……….

          Jo men det hade väl varit lika ointressant om det varit Sandra Beijer, Isabella eller Bianca också? Eller hade det plötsligt varit intressant då?🤔

            Nej lika ointressant oavsett vems trosor. Men poängen var inte vems trosor som är intressantast utan det var endast ett förslag om en ny omröstning.

              Ja, men jag menade ju det 😅 spelar ju ingen roll vem som är mest intressant, inlägget blir ju inte intressant om det inte är något intressant kring den. Bara för att Bella hamnade högst så blir det ju inte intressant att läsa om hennes troslåda för det 😁

          Det handlar om vad som skrivs på bloggar. Vem ska avgöra vilken som är intressantast, vem som skriver intressantast saker?
          Spela roll om det är om Monas trosor eller om Kenzas gravidmage?

          Det är ju ändå ca 100 kommentarer om Monas trosor (och alla andras trosor med) så lite intressant var det visst.

            Fler kommentarer än senaste inläggen om Bella…

      Granskningarna tycker jag är det mest intressanta och när det gäller just MU finns det en hel del under ytan.

    Hoppades få läsa lite spännande saker om Mona men har nu istället info om hur många trosor random personer jag inte känner har. Bloggbevakning var så mycket roligare förut.

    Nyfiken- ni/du som bara har fem par trosor. Om du tar ett par nya på morgonen och sen tränar och tar ett par nya. Dagen efter ett par nya och nu är du uppe i tre par på bara två dagar.

    Om man tvättar så ofta för att kunna ha endast 5-10 par trosor kan man väl orimligt vis fylla maskinen??

    Eller kör ni underkläder i 40 med annan tvättt??
    Eller kanske bor ni i hyresrätt och skiter I elkostnader?

      Underkläder ska tvättas på 60. Så tvättar de med andra kläder.

      Nu har jag fler än fem trosor men jag tränar på väg hem från jobbet. Duschar hemma, sen går jag troslös i mjukisbyxa hemma resten av kvällen. Luftar hellre än att ta på trosor i onödan.

        Ok.
        Men en tanke, underkläder byter man oftare än ”över” kläder just för att du har plagget direkt mot huden, könet då i ditt fall.

        Har du många mysbyxor då istället?

          Jag tvättar mjukisbyxorna ofta. Och de är stora och hängiga i grenen så de är inte i någon större närkontakt med kön 😅

          Det är inte bra för fiffi att aldrig få frisk luft. Bättre att gå med lösa mysbyxor ibland utan trosor.

          Om man tränar efter jobbet så lär det ju vara tidig kväll när man är nyduschad och klar så byxorna är ju bara på några få timmar, där man även är helt ren så de behöver ju inte bytas dagligen om man inte har någon form av problem då.

      Jag kör dom i diskmaskinen, den fylls oftare än tvättmaskinen.

        😂😂😂😂

      Har man en stor familj är det nog inga problem att fylla en 60-tvätt iallafall varannan dag. Men måste bli jobbigt om man ska iväg en vecka eller längre?

        Exakt. Fem trosor är typ vad jag packar om jag ska vara borta i två dagar. Otroligt konstigt. Jag brukar inte skita ner mig några ggr varje dag.

          Hahaha……tack för ett spontanskratt här på kvällen!

    Runt 40, men använder inte alla. Borde rensa snart!
    Favoritmodellen är brazilian high från Lindex 🙂

    7st, räcker 2 veckor

      Hur??

      Blä

    Hade hellre sett en granskning över hur mycket Pappappadotter utnyttjar sina barn att göra reklam för diverse produkter som små levande reklampelare. Absurt mycket reklam som dessa små tjejer måste göra åt sina föräldrar för att dessa ska slippa jobba. Nu senast två inlägg på raken med reklam för både Bobby och Nivea – det är bara reklam och adlinks heeela tiden.
    Undrar vad döttrarna kommer tycka om detta när de är stora nog att förstå hur mycket de exponerats i sina föräldrars kanaler…..

    Jag har överdrivet många för jag vill inte rensa bort för tänk om jag en dag går ner till min drömvikt igen.

    Vad är en ”nödtrosa”?

      Såna hade jag förr i tiden. De jag hatade men tog när allt annat var smutsigt.

      Sedan har jag KonMarieat min garderob, så nu har jag bara kläder jag gillar.

      De där urtvättade med dålig resår/kanske litet hål/fel storlek alt bara en modell man inte gillar, men inte slänger för de är egentligen i bra skick. De som man tar när alla bra trosor är i tvätten.

        Köp fler bra trosor i stället 😁

          Men nej, så funkar det ju inte! Köper man nya bra så kommer ju några av de andra istället automatiskt bli nödtrosorna. Plus att det är bra med en prompt att det är dags att tvätta ju!

            Nej? Om du bara har bra trosor så är ju inga nödtrosor.

    Jag har helt klart för många. De slutade tillverka ”min” modell så fick jag prova tre miljoner olika för att hitta en ersättare. Inga av dessa 3 miljoner var bra. Fick ett tips på ett par som var tipptopp. Så nu har jag 14 tipptopp och 3 miljoner dåliga. Ska såklart rensa men fy vad det känns surt att det ska vara så svårt.

    Men på tal om trosor: vad brukar ni ha för storlek? Har ni den ni brukar ha eller går ni ner en storlek? Hittade trosor jag tänkte köpa men är modal, bomull och elastan. Är orolig att M blir för stort för att de ”töjer” sig. Men jag har ganska så breda höfter så visst, jag kan knö i mig i ett par S men vet inte hur det blir. Har gjort det på vissa andra men fasen vad grenen blir liten men modal är ju sjukt töjbart.

    Tros-hjälp efterfrågas ❤️

      Beror ju helt på modell och hur de håller formen. Jag har allt från M till XL på trosor. Precis som att storleken på byxor kan vara olika från märke och modell och material.

    Har inte någon aning hur många jag har, men vet däremot att jag skulle behöva slänga alla och köpa helt nya. Hatar dock att köpa underkläder så det går alldeles för långt mellan gångerna….

    Lite svårt att veta vad man ska göra med informationen liksom. Jaha MU har 87 st trosor, antecknar. Kommer väl en reklam om Cellbes på det antar jag men hon har så otroligt ointressanta inslag.

    ett par tusen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.