Gymnasiekläder för en vuxen kropp

Jag har några skinnjackor kvar sedan gymnasietiden, men allt annat skrotades för längesedan. 
När jag var 16-17 år handlade jag mina kläder på JCs barnavdelning Rabbit, så jag skulle väl få ett par jeans från den tiden över knäna idag, och det är okej.

Jag är inte samma person som på gymnasiet, så varför skulle min kropp vara det? Nästan 30 år senare? Se det här som en vänlig påminnelse om att vara snäll mot dig själv! ❤️‍🩹


Om ni får upp ”fel” instagraminlägg i inläggen, testa att tömma din cache. Det kan ibland lösa problemet. 😊

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ännu en som sparkar in öppna dörrar.

      Fast finns ju många som köper kläder utifrån hur kroppen såg ut tidigare i livet och sen hänger de oanvända

        Här har ni en, men har lärt mig vartefter…😬🙂

        Fast beror ju dels på vilken kropp man har, dels vilken epok man var tonåring i? Har massa oversize kläder från 90 talet som passar perfekt.

      Verkligen! Så basic information och trött inlägg

    Bra att också veta att man kan förändra sin kropp, bibehålla muskelmassa och fettdepåerna, samt påverka sina egna hormoner genom kost och träning. Ju äldre man blir desto viktigare blir det. Det är ingen naturlag att tappa muskler och lägga på sig fett när man blir äldre. Många gånger handlar det om att man inte har en lika aktiv livsstil som när man var ung.

      https://nyheter.ki.se/ny-studie-visar-varfor-vi-gar-upp-i-vikt-nar-vi-blir-aldre

      ”Många upplever att det är svårare att hålla vikten ju äldre man blir. Nu visar ny forskning vid Karolinska Institutet vad det beror på. Minskad omsättning av lipider i fettväven gör att vi lättare går upp i vikt när vi åldras, även om vi inte äter mer eller rör oss mindre än tidigare.”

        Svårare ja men det betyder ju bara att lite ansträngning krävs.

          Var ett svar på påståendet att ”Många gånger handlar det om att man inte har en lika aktiv livsstil som när man var ung.”

      Jag tycker det är typiskt 30- 40-åringar att träna jag…. Tonåringar däremot är ofta soffpotatisar.

      Klart man kan påverka i viss mån men man går mot döden hur många ironman man än slutför.

      Jag 51 år kan ha mina kläder från högstadiet. Jag hade storlek S då och jag har storlek S nu. Jag rör på mig extremt lite nu och var aktiv under mina tonår.
      Man måste inte byta klädstorlek för att man slutar röra på sig. Man kan äta mindre.

    Jag tycker att även om vikten inte förändras så ändras ju ändå kroppen. Tyngdlagen gör ju sitt hur man än tränar och äter.

      Vad påverkas av ”tyngdlagen” mer än att brösten bli hängigare med tiden (vilket inte alls har med tyngdlagen att göra)? Blir armarna längre så att tröjorna inte passar längre?

        Du gissar ju bara. Kolla upp det istället. Vad är det som skulle göra att saker på kroppen inte sakta töjs?

          I stället för att jag ska ”kolla upp” så kan väl du vara snäll och svara mig? Du som vet.

        Du menar att man får hängbröst även om man spenderar hela sitt liv i tyngdlöshet?

      Ja, men det har inte med tyngdlagen att göra. När vi blir äldre minskar muskelmassan samtidigt som fettmassan ökar, och fördelningen mellan muskler och fett förändras oberoende av vikt.

        Muskelmassan minskar om man inte tränar styrka, ja. Jag är 50+ och har mer muskler nu än någonsin tidigare i mitt liv eftersom jag väljer att styrketräna just pga min ålder.
        Även hormoner påverkas av livsstilen.
        Tack vare att jag började träna upp muskler minskade också mina klimakteriebesvär och sömnen blev bättre.

          Tack, precis vad jag tänkte.
          Muskelmassan minskar med åldern så därför viktigare och viktigare att träna styrketräning ju äldre man blir.
          Det finns så många positiva effekter med just styrketräning 🏋️‍♂️

        När du kommer I klimatet tillbaka bildas bröstköttlarna vilket innebär att brösten tappar sitt innehåll. Vilket ge hängbröst

    OT Förvånansvärt många influencer som hängt på Elite Palace Hotel och taggat ett PR-företag i sina inlägg utan att det är ett samarbete. För några dagar sedan var det Sarah Tjulander, idag är det tiingelinn.

      Och Pappappadotter. Smygreklam som borde granskas!

    Behövde det här idag. Har så svårt att inte få ångest och dåligt samvete över kläder som blivit för trånga. Nu tog jag fram mina sommarkläder och inser att många är alldeles för små eller för korta.. eller bara väldigt ungdomliga. Vissa hade jag ju dock önskat att jag fick plats i. Besviken att jag inte lyckades gå ner i vikt till sommaren. Har egentligen bara några extrakilon men nånting i mitt huvud tror att jag borde ha samma kropp som för 10 år sen. Så kluven, vill vara fit men också trivas i min kropp som den är. Har i alla fall lite nya kläder som jag känner mig fin i, alltid något 🙂

      Det där kunde varit min kommentar. Känner precis likadant. Så svårt att hitta balansen. Kan se andra och tycka att de är fina men när det kommer till mig själv så är tankarna så otroligt negativa.

      Du är fin som du är och behöver inte känna press att gå ner i vikt. MEN, om ett par kilon skulle göra dig glad är det väl inte försent? Det är inte sommar den 2:a maj 😊

      Jag lyckades gå ner i vikt ca 15 kg. Jag blev ganska stor för några år sen. Men vet du vad? Jag klassas fortfarande lite överviktig. Jag tycker min kropp idag är mullig till lätt överviktig. Och storleken på mina plagg blev bara 1 storlek mindre. Men jag orkar på riktigt inte bry mig så mycket om det. Man måste inte ha en jättefit kropp eller vara väldigt smal som influencers ser ut. Äh. Kom ihåg att lite hull på kroppen kan skydda mot olika sjukdomar och man får mindre rynkor när man blir äldre. Så gå och köp dig snygga klänningar och shorts blusar osv. Du kommer se säker jättesnygg ut i de. Jag är 40 och klär mig ungdomligt. I dont care. 🤣🐞🪻🌻🌞

    Elsa Billgren som aldrig missar en chans att påpeka att hennes jeansjacka (som strenar något alldeles fruktansvärt) är från seeexan.

      Har också tänkt på det. Sånt smal-skrytande.

      Men kan hon stänga den?

      Tycker att det är så tragiskt vad som hände med både Elsa Billgren och Cassandra klatzkow. Från body positive till ätstörda. Det är inget fel att gå ner i vikt. Det har jag själv gjort. Men deras sätt med hur de visar upp sina kroppar och pratar om det skriker smalhets och känns som att de vill hela tiden få komplimanger om hur smala och snygga de är. 🙃

    Finns det något mer irriterande än +50 kvinnor som högt gapar om att de minsann fortfarande kommer i sin brudklänning?

      Varför skulle man inte komma i sin brudklänning? Det finns ju inte barnbrudar i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.