Margareta Grääs galna parfymkonsumtion

Margareta Grääs kan inte få NOG av Charlotte Tilbury – som är lite av ett lyxmärke som endast säljs i fysisk butik på NK. 
De gör helt fantastiska produkter, det går inte att sticka under stol med, men att köpa ALLA parfymerna – odoftade – för hela 10 000 kr låter helt galet. Men visst, hon tar det ju säkert på företaget, men ändå! 😱
Tydligen går det att köpa prover på alla parfymerna, men att sånt säkerthetstänk verkar inte vara Maggans grej.
Jag ställde dock frågan till henne om inte parfymer blir gamla, och hon svarade så här:

Svalt och minimalt med temperaturskillnader + ingen sol så håller dem mer eller mindre föralltid om det är kvalitetsparfymer.

Jag har nog inte så många kvalitesparfymer i mina gömmor. Jag är nog en basic perfume bitch. 😁
Vad räknas egentligen dit? Kvalitetsparfymer?
Att det inte är Samba eller Dateparfymerna förstår jag ju, men var går gränsen? Och ska man ha dem i kylskåpet?

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Dem ser sjuka ut” DE ELLER DOM FÖR HELVETE. Och hur kan en parfymflaska se sjuk ut? 🙄🙄

      Varför ska det vara de i det här fallet?

        Översätt till engelska.

        They look sick. Inte them look sick. They är de. Them är dem.

          Om man inte kan engelska så bra?

            Dig = dem (3 bokstäver i båda)
            Du = de (2 i båda)

            Du ser sjuk ut eller dig ser sjuk ut?

        De ser sjuka ut – Parfymflaskorna är något som gör något i satsen – de är subjekt och inte objekt – då använder man de.

        Men – man kan göra det enkelt för sig och tänka vad som passar – ”vi” eller ”oss”. I det här fallet vi, och då väljer du de, som har två bokstäver precis som de. Du skulle aldrig skriva ”oss ser sjuka ut”, eller hur?

          Precis som vi, var det ju tanken att skriva, men det blev visst inte så.

          Tack för förklaringen! ❤️

      Har märkt att hon alltid skriver ”dem” oavsett, hon kanske tror att det är så man stavar ”dom”? Många som inte vet att man antingen använder de/dem eller om man inte vet hur så är det bättre att skriva dom.
      MVH språkpolis som stör sig orimligt mycket på felanvändningen av de/dem

      Åh någon mer som reagerar över hur de/dem används! ❤️Om man nu nödvändigtvis MÅSTE använda ”dem” i en mening, (för att verka viktig), kan det vara lämpligt att veta när ”de” respektive dem ska nyttjas. ”Dem ser sjuka ut”? Ser man verkligen inte hur fel det ser ut att ha ”dem” där? Det där lärde man ju sig i grundskolan.

        Håller med! Hur kan man inte se att det är fel?

    Jahopp, ytterligare en som inte kan skilja på de och dem 🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠🤠

      En av anledningarna till att jag avföljde henne

        Detta är ändå rimligt tycker jag!

    Nej, ingen parfym håller för evigt (åtminstone inte öppnad, oöppnad vet jag inte). Efter ett tag börjar de lukta alkohol. Känns direkt om någon har för gammal parfym på sig.

      Känner man inte det själv? Orolig nu att jag luktar alkohol haha

      Hade en liten prov av en hugo boss-parfym. Provade den en gång och sen efter ca en månad blev själva parfymen som var kvar grön. Lär inte köpa den i alla fall 😆

        Att dom ändrar färg behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt! Parfymer som innehåller äkta vanilj gulnar med tiden till exempel.

          Kanske. Men denna blev 🟢 efter en månad bara. Kanske helt normalt men har aldrig varit med om det förut. Varken dyra eller billiga parfymer.

      Haft oöppnade limited edition, dolce gabbana i kylen i några år. Älskade doften och köpte på mig då de fortfarande fanns att få tag i. Doften höll fram tills förra året. Insåg att de inte luktar nått alls, bara svagt av alkohol🙁 ca 15 år gamla gissar jag.. noll lukt kvar.. stått svalt och mörkt. Oh well, får fortsätta jaga ny doft nu🤷‍♂️

      Jag har en Lacoste-parfym jag fick när jag var 14 (är 34 nu) som jag har kvar av nostalgiska skäl. Använder den ibland och den luktar exakt som för 20 år sen. Men 20 år är iofs inte ”för evigt”. Nu är det bara nån slatt kvar så ska inte använda den mer utan spara haha.

        Gud jag med! Lacoste i rosa! Har ett par till jag också sniffar på när jag vill kastas tillbaka till specifika tidsepoker. Och en för att minnas mamma ❤️

      Om man förvarar parfym i kylskåp så håller dom hur länge som helst. Jag har ett parfym-kylskåp och har parfymer som är över 20 år gamla och dom luktar finfint. Jag är samlare så ett kylskåp är ett måste.

    Älskar att följa Maggan i kalendersäsongen. Men mår lite illa av att se den bisarra överkonsumtionen. Hur kan man ens köpa så mycket saker? Snart har de växt ut detta boendet också. Och när vi ändå är inne på parfym. Ser ofta i videos där folk testar att de sprutar på sig minst 6-7 sprut. Gör ni det också?

      Kör nog 4-5 sprut. Två på halsen, en på varje handled och en i håret. Var tvungen fundera på hur jag gör och låtsas spraya och låta muskelminnet ta över 😂😂

        Max 2 annars stinker man!!!

        Om man lämnar doftspår efter sig så är det för mycket.

      1 på halsen. Sen trycker jag handlederna mot halsen medan det ännu är blött där för att få lite vid händerna också.

      Jobbar dock på sjukhus så har bara parfym på helgerna när jag är ledig.

      Gör ett sprut i luften som jag går igenom, så har jag lärt mig. Skulle aldrig spruta direkt på mig, måste ju lukta sjukt mycket??

    Sjukt beteende, företag eller inte.

    Men ja, har också parfymer som hållit mååånga år.

    Hon borde söka hjälp för sitt shoppingberoende

      Fast det är ju exakt det där hon får betalt för. Hon gör crazy video hauls där folk älskar eller förfasas över hennes konsumtion. Ka-ching

        Nej, de som följer äälskar helt okritiskt allt hon gör. Resor (flyger tom inrikes), konsumtion (sjuk konsumtion), otrevlig attityd… ”frisk fläkt” enligt följarna. Känns nästan sektlikt 😅

          Lika ful utsida som insida ä

        Ja, följarna är ju det som möjliggör hennes kopiösa shoppingbeteende. Jag tittar på henne ibland, av rent lyteskomiks skäl, tillsammans med min mamma och syster. Men finns det folk som faktiskt tittar och tänker ”Åh, vilken inspirerande människa!”. För vissa kommentarer framhäver henne som om hon vore en guru. Ifrågasättande kommentarer är hon a) spydig gentemot eller b)tar bort. Och då handlar det inte om hennes vikt, utan kommentarer som ifrågasätter hennes leverne.
        Och hennes konstanta användande av ”dem”…. Jag skulle ha överseende med det om hon led av dyslexi, men eftersom hon mer än gärna delar med sig av att hon lider av ångest och ADHD så tror jag inte hon har dyslexi, för damn, det skulle hon framhäva med glädje.

          lyteskomiska skäl*. Jävla autocorrect.

      Det är hennes jobb

        ”Jobb”

    Det enda som ser sjukt ut är hennes galna konsumtion.

    Det finns parfymsamlare och särskilda forum och en del har egna kylar för sina parfymer. En del samlar på viner, andra på bilar en del gillar och samlar på parfymer.

      Ja precis jag är en av dom som samlar och har kylskåp.

      Och grääs samlar på allt.

    Så hon bedriver inte samhällsinformation längre? Skönt

    När influencers flyger kritiseras det galet högt. Men sånt här beteende får vara helt utan ifrågasättande här. För vad? För att man ska bli hjärntvättad med att det här riktigt äckliga miljöförstörande beteendet är någon sorts form av ”konsumentinformation”?

    Varför i all världen vill man uppmuntra till det här??

      Och hon hetsar värst av alla till köp.

      ”Kommer sälja slut på sekunder så skynda skynda nu!” Om exakt allt hon lägger ut. Bästa någonsin, kan inte leva utan, love that for us, kan inte stressa nog(😅😅).. köp köp köp, tänk inte efter, köp nuuuuu!!!

      Och som vanligt kan inte Camilla kritisera henne, utan skriver som att det är ”lite tokigt” att köpa många parfymer.

        Medan andra flunsor ska cancellas om de gör ett enda samarbete som är ”onyttigt”

    Åhhh.. SAMBA.. Jag älskade den blå samban

    M Graaf ör singel igen!

      Jaha

      Förvånad? 😯

      Hur många män har denna kvinna haft? 😅

        Säkert mer än vad vi anar…

    Har provat massa olika smink och hudvårdsprodukter från Charlotte Tillbury, är jag den enda som inte är helt frälst? Vissa är bra, andra direkt dåliga, och de allra flesta har en stark och obehaglig doft.

    Tycker folk verkligen att de är så *outstanding* eller är det bara någon hypegrej just nu som folk gillar för att man SKA gilla det?

      Jag har nyligen provat en del från henne dock ingen hudvård. Måste säga att på mig funkar produkterna super. Bättre än Armani som var min tidigare favorit. Men denna överdrivet uppmärksam primer/foundation grejen funkar inte alls på mig. Man glänser ju som bara den 😂

    Ser inget fel i detta. Hennes jobb är ju att testa nya produkter så att vi vet om de är värda att köpa eller inte. Bättre att en person köper alla parfymerna och ger recension istället för att flera hundra personer köper en parfym de inte gillar för att de chansar.
    Precis samma sak som tidningsmagasin gör i deras tester.
    Jag tycker det är bra så att jag inte köper något i onödan.

    Samma sak med hennes julkalendrar, jag hade köpt flera som jag tyckte halvbra om ifall jag inte sett hennes recensioner.
    Senast köpte jag istället endast en lite dyrare efter att hon recenserat, som jag älskar.

    Så ja, det är klimatsmart eftersom det är hennes jobb att tipsa om. Hade det inte varit det hade det varit något annat.

      Hahahaha klimatsmart?!?!??? Du måste skämta 😅😅😅

      (Och tro inte annat än att hon tjänar pengar på att du handlar allt hon pumpar ut.. något annat syfte har hon inte med sin kanal)

        Klart hon gör, varför skulle hon inte göra det?!

          Ts verkar ju tro att hon gör det för att följarna ska köpa mindre och mer genomtänkt. Vilket är exakta motsatsen. Så någon klimatinsats gör hon då rakt inte.

            Det har den effekt som TS skriver på mig personligen i alla fall.

        Självklart tjänar hon pengar på det. Precis som att tidningsmagasin tar betalt för sina magasin där de tipsar om produkter.

    Blir bara äcklad av detta. Varför följer folk denna människa? Finns folk som är så mycket bättre på smink.

    Skulle önska att folk minskade lite på allt elände de använder som luktar parfym.
    Det ska vara parfymerat tvättmedel, sköljmedel, duschrum, schampo, duschrum, hudkräm, stylingprodukter och sen parfym på det. Ofta också dofter för hemmet av olika slag.
    Detta gör att jag ofta inte köper textilier second hand längre för det går ju knappt att få bort stanken. Usch!
    Glad också att jag bor på landet så jag inte så ofta behöver vistas i andra människors doftmoln, som gör en illamående och ger huvudvärk.

      Sköljmedel går inte få ur textilier, de binder fukt i fibrerna och det är därför de känns mjuka. Så äckligt med Sköljmedel som inte går att få bort doften från. Kör bara parfymfritt och skippar sköljmedel för att spara på kläderna.

    ”…Charlotte Tilbury – som är lite av ett lyxmärke som endast säljs i fysisk butik på NK. ”
    Läste du inte Margaretas inlägg? Hon skriver ju att hon sitter hemma i soffan och klickar hem parfymerna. Det är bara att gå till NK:s hemsida och fylla varukorgen.

      Jag vet inte men det kanske blev något syftningsfel hår; att det som åsyftas är att den enda fysiska butiken i Sverige som säljer Tilbury är NK i Stockholm?

    Visst, det är hennes jobb att testa saker, men det känns verkligen som att det i grunden ligger någon problematik bakom hennes sätt att överkonsumera saker. Så ofta hon ”råkat” köpa en hel kollektion av någonting för tusentals kronor, hoppsan hejsan. Är kanske bara ett sätt att skriva men det får det iallafall att framstå som att hon inte har kontroll över sig själv, att det alltid måste vara enorma mängder av allting. Bara det att hon ska på Taylor Swift inte en, utan tre gånger, liksom ingen måtta på någonting haha.

      Och hur ska det hjälpa mig när jag ska välja parfym att veta vad Margareta Grääs tycker om en parfym och hur den doftar på hennes hud?

      Hon har ju något slags beroende, det är uppenbart. Sen har hon lyckats göra sig en karriär på detta. Hennes beroende blir aldrig bättre så länge alla följare hejar på allt galenskap.

    Hoarding i lyxigare förpackning.

    Det som jag reagerar på/stör mig lite på är att hon skriver alltid så här att det är sjukt att hon köper så mycket och att det ska bli fattigt. Men jag förutsätter att hon köper via företaget. Jag följer inte så många influencer så vet inte hur andra brukar göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.