Andreas Wijk var/är(?) en ”Eurovision-tvättiz”

Ett ”tvättäkta” Mello- och Eurovisionfan alltså! Gudars skymning, jag var exakt likadan! 🥹 Spelade in den ”stora” finalen i Eurovision och tittade på det så många gånger att jag lärde mig att ”sjunga med”, oavsett språk.

Jag älskar att flera stycken av Andreas barndomsvänner är inne och kommenterar under inlägget, att de minns det här uppstyrda kvällarna med en egen omröstning och allt.
Fan, vad fint!

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför pratar han engelska?

    Jag är lika tokig nu som 1986-95 när jag spelade in alla förhandsvisningar på VHS och repeterade alla låtarna tills jag kunde dem utantill. Sen fick jag barn och orkade inte och när jag återigen började tycka det var kul hade Youtube kommit och jag kunde slänga alla VHS och se varenda låt hur ofta jag ville. Jag var på Kickstart-festen i Malmö igårkväll och hade så sjukt kul.

    Jag fick just upp Svt i flödet och ALLA som kommenterar älskar Benjamin Ingrossos framträdande. Stämmer det med verkligheten? I Sverige alltså (bor inte där). Härinne får jag ju känslan att alla är rätt trötta på familjen Ingrosso. Blev faktiskt lite chockad, jag ser honom som en Bee Gees wannabee som inte sjunger i närheten av dessa bröder, varken låtar eller sångröst.

      I landet lagom är det väl vad som krävs typ, för att bli hyllad..Tror väldigt många faktiskt ÄR trötta på dem. Ang Benjamins framträdande så är ju en av låtarna han framförde (Honey boy) en riktig tjottablängare hit, (MKT bättre inspelad än live dock, vilket väl säger en del) Kanske är få som vet att det är Nile Rodgers som står bakom låten, en av de riktigt stora, står bla bakom ”Get lucky” med Pharell Williams, bandet Chic, en del av Bowies låtar mm. Själv tycker jag inte framträdandet var ngt sådär speciellt, kändes hafsigt, och rösten kommer liksom i andra hand. Men visst, i jämförelse med en del bidrag i ESC, så blir väl det mesta bra.. Är dock förvånad att han ges utrymme att spela flera låtar i en sån här produktion av SVt, med exponeringen för världen och vad det genererar.

        Där har du helt fel. Rodgers var den som blev involverad sist i låten.

        Nu har jag lyssnat på BI på spotify men nej, så pass mycket bättre var det inte där. Men där fattade jag iaf att det var olika låtar så det blev mindre rörigt. Men som ej boende i Sverige sådan många år är denna hajp kring wahlgren ingrosso så knasig att bevittna utifrån, särskilt när en så medelmåttig sångare som BI lyfts fram. Jag diskuterade det just med en kompis från Sverige som är helt uppe i hajpen själv på instagram och går på konserter och allsång, och fenomenet är verkligen intressant. Fick höra att hans låtar spelas på radio hela tiden och promotas av familjen och familjens kändiskompisar. Och hela familjen wahlgren ingrosso agerar ju som om de vore allas bästa kompisar vilket väl ger den här tornadoeffekten i ett land där folk inte längre har så många nära kompisrelationer. Min gissning är att folk inom media och särskilt teve är rätt bra på att blåsa upp den där kompistornadon. Som sagt, knasigt att betrakta utifrån. För såå många låtar och framför allt sångröster under semin var bättre än BI. Olli Alexander och faktiskt även M&M var långt bättre, och såklart Elena och Chanel i öppningsnumret. Jag gillade även Luxemburg!

        Kan ju beror på att han just avslutat en utsåld Europaturne, och faktiskt är en väldigt omtyckt och begåvad artist både i Europa och i Sverige.

          En klubbturné om jag fattat rätt. Jag tror han gör sig bättre på en sådan scen.

      De som inte gillar den familjen tittar nog inte på framträdandet (kanske inte heller melodifestivalen) så det är ju inte så konstigt att det bara står positiva kommentarer.

      Jag gillar just Benjamin ingrosso. Grymt framträdande! Aldrig sett whalgrens värld eller följer Bianca.

    ”helt fel” vet jag inte, kanske en tolkningsfråga beträffande ”står bakom”, men har man producerat låten (se nedan) så ligger man väldigt mycket bakom en låt och det slutliga resultatet, oavsett hur sent man kommer in i processen. Givetvis är det gjort tillsammans med andra. Och Benjamin har väl kommit upp med en låt idé och sen har ett samarbete med olika musiker & producenter fått fram det färdiga spåret.

    Honey boy
    Arranged By – Hampus Lindvall, Purple Disco Machine
    Composed By, Lyrics By – Anya Jones, Benjamin Ingrosso, Chinsea Linda Lee*, Hampus Lindvall, Nile Rodgers, Tino Schmidt
    Featuring – Nile Rodgers, Shenseea
    Mastered By – HP Mastering Hamburg*
    Mixed By – David ”Monte” Paulicke*
    Producer – Hampus Lindvall, Nile Rodgers, Purple Disco Machine
    (P) 2024 COLUMBIA a division of Sony Music Entertainment Germany GmbH

      Ur den internationella pressreleasen berättar PDM, Tino Schmidt:
      “Benjamin sent the track to me late last year and I was immediately intrigued by its hook, infectious melody and overall funky vibes. I just couldn’t wait to really upgrade and highlight the disco and funk sensibilities of this one. Shenseea’s voice just fits the song perfectly and really complements Benjamin’s amazing vocal performance. Obviously with an artist name like mine it is pretty easy to guess that Nile Rodgers is one of my all-time heroes and someone I always dreamed of working with. A legend doesn’t really cover it! I reached out to his team and was just so thrilled when his guitar lines came back. It’s the perfect match to this track and I could not be prouder to have my name with his on the artist credits. Just can’t wait to actually meet him.”

      Benjamin berättar:
      “I came up with ”Honey Boy” at a nightclub in Stockholm, carried away by the rhythm of a house beat that instantly had me humming along to what would become the chorus. That melody haunted me for an entire year. It wasn’t until I found myself in a Chinese restaurant, nodding along to a disco track, that it all clicked. It had to become a disco song. The song, shaped by a memorable encounter in the city’s nightlife, quickly moved from concept to studio recording. Once recorded, we all felt the potential the song had and that we had to add more talented influences to make it reach its full potential. I reached out to Tino (Purple Disco Machine) to see if he wanted to finalise it with me, which he wanted! After having gone back and forth and crafted what we believed was the perfect foundation for the song, we reached out to Shenseea who joined in and added her touch to the record. The final piece of the puzzle was when Tino got Nile Rodgers to add live guitar to the song, infusing the track with authentic disco-era vibes. On my Europe tour I have been teasing the song and ”Honey Boy” has proven irresistible, compelling everyone to dance.”

        Tack, det låter som om jag borde lyssna på den på Spotify eller något för att ge den en chans. Den gav mig inte något från uppträdandet, där lät det bara rörigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.