Let’s beat around the bush, shall we?

Häromdagen skrev jag ett inlägg om Anna Taledanos Books stundande tandäventyr i Turkiet, som av en händelse sker till samma klinik som gör influencersamarbeten i parti och minut – nämligen till Este World i Istanbul.
Du kan läsa mitt förra inlägg här där jag går igenom hur det skulle gå till, om det här visade sig vara ett reklamsamarbete. 

Jag har sökt både Anna och kliniken med frågan om det här är ett reklamsamarbete, men ingen av dem verkar sugna på att svara på den. 
Så…


Varför vidhåller jag att jag tror att det här är ett reklamsamarbete, förutom att de inte vill svara på frågor?
Jo, därför att Anna fått en alldeles egen höjdpunkt på klinikens Instagramkonto, och det är bara andra sponsrade influencers som har det.
Jag har även läst alla svar Anna skrivit på frågan om det här är ett samarbete, och ingenstans förnekar hon det, hon försöker bara med lite gammal hederlig fokusförflyttning genom att gå till attack. Allt för att inte behöva svara på frågan, och därför tror jag att det här är omarkerad reklam. Det kommer jag tro fram till att Anna eller kliniken officiellt förnekar det, eller blir kontaktade av Konsumentverket/Reklamombudsmannen/företrädare för Läkemedelsverket/Patent- och Marknadsdomstolen eller Skatteverket.

Jag tror inte hon får hela summan subventionerad och det tror jag är anledningen till att hon kanske inte förstår att också det räknas som ett betalt samarbete.
Hon skriver att hon inte ”får” någonting, så kanske behöver hon betala delar av summan, får rabatt alltså och ser det då säkert som att hon fortfarande betalar. Kanske inte bara lika mycket? Vem vet?
Jag har gjort det jag kan för att försöka få ställa frågan, men…

 

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Grattis Anna!
    Vare sig det är ett samarbete eller inte så hoppas jag att det blir bra. Det är också så bra att du vågar säga högt att det var ett misstag att göra tänderna tidigare. Härligt att de kommer att skapa ett mer naturligt utseende på tänderna.

      Fast hon säger inte att det var ett misstag, utan att den tandläkaren gjorde ett fruktansvärt dåligt jobb. Vilket inte var det hon sa när hon gjorde tänderna, till och med dottern var ju där och fixade några av sina. Sedan blev ju Flisan marknadschef hos tandläkaren. Anna var där och städade och lagade mat tills det totalskar sig, som det alltid gör, mellan alla inblandade. Minns flera lives från Anna när det begav sig där hon var mer än nöjd med sitt ”vitare än vitt garnityr”

      Men bra att hon fixar dom nu, förhoppningsvis blir hon nöjd och fortsätter att vara nöjd även flera år framåt

        Har hon nämnt tidigare att hon varit missnöjd eller fått problem med tänderna? Eller heter det så nu för att hon fått erbjudande att fixa något hos denna klinik? Undrar om det stannar vid tänderna, tror det fixas annat också, stannar nog inte vid tänderna…

          Leave Anna alone. Patetiskt att snacka så mycket om någon annans utseende!

            Nu är ju Anna känd för sina operationer. Hon har ju t.o.m. visat sig naken på tv i programmet Plastikkirurgerna.

            Nu handlar ju inlägget om Annas Tänder så det är ju det som diskuteras här eftersom hon själv skrivit om det. Ingen skriver något annat om hennes utseende så ta det lungt.

    Men självklart får hon nåt för det av kliniken, finns inte en chans att de skulle ge Anna Book, av alla människor, den typen av uppmärksamhet annars. Hon är ju inte precis känd för att vara ett dragplåster.

      Men hon är ju ”känd” för sina tänder så det kan ju bli fantastiska före och efter bilder.

        😂 good point! Detta är ett solklart samarbete. Otroligt löjligt av Anna. Men hon har ju inte dragit sig för varken att skattefuska eller lurat näringsidkare på pengar tidigare. Hon är tvärtom känd för sin girighet och sina lögner. Är det någon som på fullaste allvar skulle operera sig i Turkiet annars när det finns hur många skickliga tandläkare som helst i Sverige. Varför utsätta sig för risken?! Få som vill sponsra henne i Sverige bara. Usch hon har verkligen inga gränser den kvinnan…

        Känd eller ökänd 😂

          Dom har ingen aaaaning om vilket helvete dom kommer få om inte allt blir till belåtenhet för fru Toledano.

    Har hon gjort ett enda tandläkarbesök sen hon fixade tänderna? Nu får hon en sista chans. Jag hoppas att det går vägen och att hennes käkben är starkt. Gastric bypass kan ju leda till urkalkning av skelettet.

    Hur kan det vara billigare och bättre att ha sin tandläkare i Turkiet och behöva åka dit upprepade gånger? Är det inte bättre att hitta en bra tandläkare i Sverige som man kan gå till efteråt och som vet exakt vad som har gjorts?

      Det är sjukt dyrt med tandläkare i Sverige om man inte har tandvårdsförsäkring, men håller med låter konstigt att det blir billigare att flyga några gånger fram och tillbaka till Istanbul + tandläkarräkning…om man nu inte är sponsrad på något vis 🙃😷

        Det finns olika former av tandvårdsstöd och högkostnadsskydd.
        Det alla kan lära sig av Annas sorgliga öde är att man ska ta hand om sina tänder och gå till tandläkare och tandhygienist regelbundet. Det är viktigare än lösnaglar, löshår, botox, fillers, ögonfransar, tatueringar m.m.

          Exakt, hur mycket pengar har hon inte slösat på ytligheter och quickfixbantningar?! Detta kommer inte bli bra heller. Var så säkra. Så mycket WT över Anna så det svämmar över…

    Får inte upp hennes IG, kan jag blivit blockad kanske…
    Följer inga (i Annas värld) kontroversiella konton men tror att jag klickat i någon undersökning (ja/nej fråga) på Bloggnevakningens IG någong gång så det har väl skett lite utrensning nu hos Anna efter sponsgate.

      Exakt samma hände mig?! Tror hon blockat mig för att jag gillat nåt på ex bloggbevakning el liknande…. Märkligt beteende dock 🤷🏼‍♀️

      Samma här! Hon måste blockat mig idag😢😒 Följer ingen som hon kan störa sig på och jag har aldrig kommenterat.
      Jag hittar inte heller highlights på Anna på Esteworlds Insta?

      Upptäckte precis att jag blivit blockad. Har kunnat kika in hos henne i över ett år … well well, men vad är väl en bal på slottet.

        Tror hon blockat sig för alla som inte följer henne nu…eller kan man föra det?

        Jag med, så oerhört sorgligt!

        Ha! insåg att jag är blockad nu också! det trodde jag aldrig! Jag kan tänka att hon blockat personer som inte interagerat eller nåt sånt. Jag likear inte inlägg eller kommenterar, hon har väl farit ut mot såna som mig innan som bara kollar in ibland.

      Också blockad.. blev orimligt sur för det känner jag. Bör kanske skaffa mig en hobby.

        Me too🤨

      Jag är också blockad?!
      Eller kan hon ha pausat sitt officiella konto?
      Ja, jag är stressad. Hon är mitt guilty pleasure.
      Hon står som ”instagramanvändare” i DM-listan (jag har svarat med positiva reaktioner på hennes stories)

      Jag är också blockad. Det har jag blivit igår eller idag, har inte haft något med henne att göra men såg nu att jag inte kunde läsa här på inlägget.

      Det måste va nåt fel på hennes IG.

        Nejdå, hon blockar hejvilt.

          Tar tillbaka det där, för jag hittar inte henne heller och inte ens på instanavigation så hon måste ha pausat kontot. Hennes anna book privat finns kvar.

      Jag är också blockad! Va 17! Hon är den enda ”kändisen” i mitt flöde. Ytterst besviken då jag följer henne för att jag gillar henne. Hon roar mig. Tex ”idag bjuder Cicciotto på fantastisk plockmat” men väl på plats får man ändå betala. Bjuder är väl ändå gratis? Jag har älskat hennes kärleksförklaringar till hennes man och hennes barn. Jag har älskat hur väl Hon tar hand om.människorna i sin närhet. Generositet och mys är vad jag tänker när jag tänker på Anna.

        Nej, men du skojar nu va?

          😉😉😉

        Jag är också blockad helt plötsligt?!

      Jag har också blivit blockad i dag! Följer både Bloggbevakning och Oförskämt att anta, såatteh…

      Al the real, välkommen i klubben. Jag har aldrig följt henne men blockad 😁

      Det är nog nått fel på hennes insta, står att det inte finns någon internetanslutning när jag söker på henne. Men hon kommer liksom upp så blockad är jag ju uppenbarligen inte då hittar man ju inte personen alls.

      Samma här här oxå blockad har aldrig skrivit el lajkat ngt ) tyvärr är nog Anna svår o medgörlig

      Hon har pausat sitt konto så Skatteverket inte kommer åt henne. Typiskt Anna att fiffla, mörka, ljuga och fördöma. Men…oförskämt att anta…

      På instanavigation kan man fortfarande se hennes Instagram.

      Får inte heller upp hennes IG.
      Har kikat på hennes konto för flera år sedan men då från mitt privata konto. Jag hittar inte ens hennes konto från mitt företagskonto.
      Kan ha kommenterat någon gång (från mitt privata konto och för länge sedan) på Bloggbevaknings Instagram men aldrig någonsin från mitt företagskonto.
      Så underligt.

        Hittar heller inte henne konto. Har aldrig kommenterat och bara kollat någon gång sporadiskt hos Anna. Obegripligt varför jag är blockad. Möjligen stalkar hon oss på Bloggbevakningskonto och blockar alla som följer där.

    Reklam eller ej, jag är mest förbluffad över hur en godkänd svensk tandvårdsklinik kunde utföra ett så katastrofalt dåligt arbete – och sen inte ställa upp för att rätta till följderna? Vilka är de? En varning borde utfärdas och de borde förlora sin licens!

    Tror Camilla försöker luska lite i detta?

      Anna har ju hamnat i tvist förut för att inte ha betalat för sig. Så kan ju mycket möjligt vara någon konflikt som gjort att de inte rättade till följderna, Anna har ju inte direkt talat väl om kliniken så hon kanske inte själv vill att de ska in och gräva i munnen igen.

        Tandläkaren fick ju betalt med bajs och tonfisk, eller hur var det nu igen.

      Ja, felet ska primärt vara från en av aktörerna, mer än så kan jag inte säga i nuläget.

        Skriv om återkopplar med A förra tandläkare 🥳🥳

      Om jag inte missminner mej så var allt guld och gröna skogar med första tandläkaren initialt, de firade även midsommar ihop.

      Ang färgvalet så ville inte tandläkaren stå bakom så det var därför Anna själv fick beställa, något sådant sa hon i allafall. Sen kan de ha tillverkats av tandtekniker i Sverige ändå, de kan skickas med post.

      När det började dra ihop sig till betalning så hände något i relationen och behandlingen avbröts eller så var den färdig men ej adekvat.

      Någon konflikt uppstod i allafall

      Anna gick ut med att hon haft dåliga tänder länge som behövt åtgärdas och var så glad när hon äntligen hittade den där första tandläkaren. Hette något polskt, Jenita typ.

      Jag misstänker att hon gjort porslin-guldprotetik i form av en brygga för att fylla ut eventuella luckor bakom 3:orna. Då måste frisk tand slipas ner då de fungerar som stödtänder i bryggan. Har då dessa stödtänder slipats ner för mycket och det blir för mycket cement mellan tand och krona kan det skapa problem och göra att protetiken blir lite ranglig.

      Men det är bara vad jag killgissar.

        Gjorde hon inte en massa reklam för tandläkaren när det begav sig, och minns jag helt fel men jobbade inte dottern för kliniken/företaget med marknadsföring efter fasaderna/implantaten eller hur nu fick de där BLÄNDANDE vita tänderna

        Så var det, hon beställde tänderna själv och hämtade ut på macken i den lilla orten som låg i närheten av tandläkarens klinik. Mot Norrtälje-hållet om jag minns rätt. Hon såg till att hela paketuthämtningen dokumenterades nogrannt och las sedan ut på hennes insta

          Hahah ok

          😳

    Varför har hon sånt behov av att trycka till följare som kommenterar?
    Även om det är ett omtänksamt eller en vänlig kommentar så hittar hon något att hugga på.

      För hon är en sjuk människa.

      Ja det är ju lite så hon jobbar.

    Oförskämt att anta! 😏

      Ytterst oförskämt!

    Varför är jag satt i modd?

      Åh nu funkar det 🙂 TACK!

    Klart hon är sponsrad annars hade hon inte försökt så hårt att bevisa motsatsen. Ett tag kändes det som Brittan när jag läste hennes svar

    Bra jobb Camilla!
    Och ge dig inte, fortsätt att ha koll på denna ”affär”.
    Hon är verkligen mån om att i varje svar lägga in klinikens namn..hmmm

    Har du kontaktat Konsumentverket/Reklamombudsmannen/företrädare för Läkemedelsverket/Patent- och Marknadsdomstolen eller Skatteverket eller väntar du på att någon av de skall kontakta Anna?

    Hon ville ju bara ha kritvita tänder inför BLVIP och ingen vettig läkare ville sätta dit kritvita ala Ross eller hade ens den ”färgen” men då beställer hon de själva.
    Hon kom ju med helt olika historier (lögner) beroende på vilken dag det var och humör om varför hon skulle sätta dit sockerbitarna, inte ett ord om sina tänder innan BLVIP.
    Och alla som vet något om Anna vet att hon mjölkar allt som mjölkas kan med offerkoftan på.
    Så hon hade garanterat gråtit ut i medierna innan om det hade varit så många olika?! fel på hennes tänder.

    OT, Lisa Sidens senaste mukbang på TT. Vad sympatisk hon verkar. Ser ner på folk som kollar priserna på mat innan man beställer. Vilken världsfrånvänd människa. 🤢

    Bra Bloggbevakning 👍Du känner din Anna Taladano Book! Hugger som en gädda och då vet man…att att att det är… något i luften som luktar illa. Offerkoftan på och nu bär det av till Turkiet 😁

    Nu är höjdpunkten ”Anna Book” borttagen från Esteworld Swedens Instagramssida…….

      Såg det också men Julia Puhakkas höjdpunkt finns kvar. Hon är bekant till Anna (har bott där nyligen) och hon ska också göra sina tänder i Turkiet. Hon har också gått ut med att det inte är något samarbete.
      Vilket sammanträffande att både Anna och Julia ska till Turkiet och göra sina tänder och att båda fick varsin höjdpunkt, utan att det ska röra sig om ett samarbete/spons…

        En ung kvinna som ska förstöra sina tänder? 😢

        Hade hon inte någon ”kompis” med sig när hon gjorde någon annan op också?
        Brösten?

    Det går inte att hitta hennes instagram, är man blockad då?

      Gissar hon pausat sitt konto.

        Det verkar så. Jag hittar henne inte längre och jag tror absolut inte att jag är blockad!

          Hittar inte oavsett via webbläsare eller insta. Så hon har nog tagit bort kontot. Hittar inte hennes höjdpunkt på klinikens sida heller. Kanske gör de om och gör rätt. Eller så ligger de lågt tills tänderna är gjorda för att slippa reklammarkera.

          Det är många som inte tror det men lik förbaskat kommer dom inte in på hennes Insta. Vem ska kolla på hennes sponsfix, när alla är blockade tänker jag?

    Att ge kritik verkar ganska tandlöst.

    Det ska bli ett sant nöje ✨Madame Anna✨ var DEM exakta orden.

    Det är solklar samarbete och det vet hon själv om, hon och några blonda donnor till i Annas ålder låtsas bara inte förstå att det är samarbete även fast de inte FÅTT betalt eller bara fått RABATT och de bortförklarar att det inte är betalt samarbete fast det faktiskt ÄR det. En del spelar dumma men är smarta… och dumförklarar sina följare…

    Jelena Läppenän, Brottbytandläkarna

    Där gjorde Anna tänderna som kostade tonfisk och bajs. Enligt hennes egna utsaga.

      Ja det blev ju riktigt bajs.

    Oavsett spons eller inte så är det helt galet att en person kan trampa så mycket i klaveret som Anna Book med sin egen hälsa och mående. Ju mer hon vänder och vrider på sig ju värre blir det för henne. Man unnar henne att få må bra någon gång. Men alla åldras vi och ju mer man mixtrar med kroppen ju mer sliter det. Bättre att fylla på med vad kroppen behöver i hennes ålder än att urlaka den så mycket med diverse behandlingar och medicinering.

      Nu har väl Anna haft väldigt mycket sjukdomar, och en kropp som inte håller. Det är ju skillnad mot att skönhetsoperera sig.

    Ändå stort att hon erkänner att hon tog ett dåligt beslut för 8 år sedan.
    Det talade väl många om för henne då och blev idiotförklarade i vanlig ordning.
    Inte helt frisk……

    Googlade henne. Var la inget fel på hennes tänder innan hon fixade dom? Ja lite gula men det går ju att fixa på ett annat sätt än att byta ut varenda tand.

      Inte alltid problem med tänderna syns.

    Anna Book är rätt ointressant så förlåt om jag inte läser snyftinläggen om hennes tänder, som för övrigt redan ser bra ut.

      Kul att du gör en kommentar om det. Men det är faktiskt inte nödvändigt, hoppa ner till nästa inlägg bara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.