Eric Saades Eurovision-kupp

Jag postade det här inlägget igår, efter att ha sett Eric Saades framträdande i Eurovision. Jag hade helt fel och bör således be om ursäkt för att ha anklagat honom för att enbart ha själviska intentioner.
Eric hade en palestinasjal kruten runt handen, och som av en händelse så råkar de även vara det enda framträdandet som inte postats på Eurovisions Instagramkonto. Hmmmm….

Nu har Eric själv uttalats sig om sin ”kupp”, och han skriver så här:

Bildkälla: Eric Saade Instastory

Eric berättar att han fick sjalen från sin pappa, och att han ville inkludera den på scen då den represerar någonting äkta för honom, och eftersom EBU ser hans ursprung som problematisk, men säger slutligen att han nöjer sig med att hänvisa till årets Eurovisionslogan, som är: United by music. ♥️

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför är det så få kommentarer på bloggen nu? Vad är det som hänt?
    Förut kunde öppet spår ha nära 1000 kommentarer. Och att ett inlägg fick bara 10-20 kommentarer hände aldrig.
    Är det influencers som helhet som börjar bli ute? Men hade det varit så hade deras följarsiffror inte stadigt öka.
    Börjar den här bloggens målgrupp bli trötta?

      För att folk börjar tröttna på bloggbevakning

      Har märkt detta också.
      Kan det bero på att granskningarna har minskat i antal?

        Tycker att det skrivs om så…irrelevanta personer. Och bara en massa inlägg om magdalena graaf…

          Ja men verkligen så irrelevanta personer. Magdalena Graaf, Monas universum, My Martens, Blondinbella. Igår var det ett inlägg om någon kille jag aldrig hört talas om som gift sig. Det inlägget hade typ fem kommentarer. Förra veckan var det typ suuttioelva inlägg om någon valp-yoga, så tjatigt.
          Tror Camilla måste uppdatera sig om vilka influencers som är intressanta för att väcks liv i bloggen.

            Kanske en röstning vore en bra grej?

            Håller med ovanstående men är också ödmjuk inför att det är svårt att tillfredställa ALLAs viljor och intresse ämnen.

            Kanske en röstning om vilka influencers som är mest intressant just nu, en ang vad vi vill läsa om och en om vi vill ha mer kvalité inlägg och därav färre inlägg, eller mer krimskrams och därav fler inlägg?

            Ofta i kommentarerna är det delade åsikter så tänker att röstning kan sålla ut en majoritet åtminstonde.

              Fast bygger inte intresset på VAD som hänt, inte personen det handlar om. Jag tänker att det är intressant när det finns något att rapportera/granska om, inte bara att Bella eller Bianca eller någon annan är intressant. Det blir ju inte automatiskt intressant bara för att det handlar om Bella, vad hon äter till lunch är rätt så ointressant men händer något av intresse runt henne så blir det intressant.
              Äsch, vet inte om det var begripligt vad jag menade 😅

                Det kanske räknas mer inom gräv då? Eller en större händelse = ett kvalité inlägg?

                  Ja, poängen är väl att det inte är knutet till en enskild person som skulle vara mer intressant än en annan.

                    Okej, tar tillbaka mitt förslag. Ett tips är att komma på egna förslag då för att förbättra bloggen, det klagas och klagas men ingen verkar ha en lösning som passar alla 😂

                      Nej för alla förslag möts med att det är gratis att läsa och att man kan dra om det inte passar 😅

            Jag tror målgruppen har mognat. Och äldre kommenterar mindre än yngre.

          100% irrelevanta ämnen. Jag följer massa influensers och älskar tanken bakom denna blogg men intresserar mig endast för ca 20% av inläggen här. Totalt ointresserad av Graaf, Anna book och gabjoss eller vad hi heter. Känns ej som att bloggen håller sig uppdaterad vad/vilka folk som väcker intresse

            Du måste ju ändå förstå att dom du är intresserad av, kanske inte jag är intresserad av.
            Det är ju bara att scrolla vidare om det som skrivs just den gången inte intresserar dig.

      En del ämnen är nog färdigdiskuterade och folk lite trötta. Men det är ju öppet spår rätt ofta också så blir kanske inte samma ”behov”. En del del of topic diskuteras ju också under andra inlägg. Men tycker generellt att det blivit färre diskussionsskapande och/eller intressanta inlägg på sista tiden. Många inlägg som väcker noll engagemang, hos mig och uppenbarligen även många andra. Och så blir man mindre benägen att kolla in ÖS och kommentera där när man varit passiv på bloggen, känner jag iallafall.

        Tycker största problemet är att det är ett mini-familjeliv hör inne. Barn och graviditeter är så jävla tråkigt att höra om

          Fast det är ju lite konstigt att skriva så? Det är ju de som kommenterar som bestämmer vad det ska skrivas om (på ÖS). Så om 50 personer vill snacka bebisar och 3 vill snacka fotboll så kan du ju gissa hur många kommentarer av 100 som kommer handla om bebisar versus fotboll…? Jag tycker inte heller barn och graviditet är så intressant men då är det ju upp till mig att skriva kommentarer som rör annat.

            Nej, det är inte konstigt alls. Varför jag sällan läser öppet spår är för att det alltid skrivs om det. Det verkar vara det folk intresseras av här och därför är denna blogg inte så mycket för mig längre, och det diskuteras i denna tråd varför det blivit dött här och jag är rätt övertygad om att barntjatet är en stor anledning till att många drar härifrån.

              Fattar egentligen inte varför det frågas så detaljerat om barn här, det finns väl andra forum för det? Precis som för fotboll.

            Eller skrolla till nästa ämne. Det är väl inte så himla svårt?

              Till nästa graviditetstråd då eller?

                Fast då är du på fel forum, du måste kunna hitta ett ställe som uppfyller dina önskemål bättre. Du är inte ensam att läsa här utan vi är många som gillar det som skrivs.

      Jag brukade kommentera här ofta för något år sedan men det blir mer och mer sällan. Har blivit lite flshbck för kvinnor där stämningen är så hård. Man får påhopp till höger och vänster för helt oskyldiga kommentarer, och säger man ifrån får man tillbaks att man är överkänslig och att ingen ska behöva dalta med en. Då har jag ändå skinn på näsan och kan ta en debatt… Men det är inte kul att snacka och diskutera när stämningen är så extremt huggig tyvärr. Tror fler känner som jag.

        Ja! Jag upplever det som att många ska tillrättavisa andra för att vederbörande inte delar samma åsikt. Tröttsamt

          Ja precis. Och extra fult blir det om någon delar med sig av något personligt, t.ex. att en förälder behandlat dem illa. Då är det vanligt att andra kommenterar ”Men skärp dig och ställ upp för din pappa nu! Du är inte 5 år längre så släpp det han gjorde då!”. Väldigt smaklöst när det baseras på en kort kommentar och man inte vet vad för hemskt den föräldern gjort… Blir många antaganden här av någon anledning.

            Men… jag tror att man måste tänka på att om du lägger ut en sån kommentar, så är det många olika typer av människor som läser det.
            Dom kommenterar det du skrivit, för det handlar ju om det här, att kommentera. Du kan inte räkna med att alla ska hålla med dig.
            Eller att folk har samma tankesätt som du.

              Lägger in en protest, Flashback har oftast en trevligare ton faktiskt. Man ber om ursäkt om man missuppfattat, hjälper till med råd etc. Jag läser oftast både denna och FB efter varandra för att jämföra.

              Förstår absolut att man får räkna med kommentarer som man inte håller med om, men senaste tiden har det varit många direkt elaka kommentarer. Stämningen har verkligen blivit huggig jämfört med tidigare, upplever jag iaf.
              Och att alla inte håller med en, nej så klart är det så, men man kan ju uttrycka det på olika sätt?
              Blir också märkligt när en total främling argt går loss mot en fastän de verkligen inte har hela bilden att utgå från. Kan ofta vara att två personer bondar lite över att t.ex. ha psykisk ohälsa och önska stöd från vänner och så hoppar en tredje plötsligt in för att vräka ur sig ”Ni behöver fan skärpa er! Hur kan ni vara så bortskämda och korkade? Bara ta tag i livet! Fattar att vännerna skiter i er!” och så är stämningen plötsligt på botten… Det kanske inte stör dig men för mig har det gjort ÖS mycket tristare.

              Kan faktiskt hålla med. Finns vissa som bara är där för att hoppa på andra, men de som varit på fb länge och ofta skriver där är trevligare än mååånga av BB-kommentatorerna.

        Jag håller med och ställer man en fråga så är det alltid något otrevligt jävel som säger åt en att googla

          ”Otrevlig jävel”?

            Precis, en sån som du för att det råkar bli ett stavfel i texten!

      En annan grej är att så många kommentarer fastnar i modd pga att något moddat (men helt vanligt) ord används. Sen dröjer det ofta 5-6+ timmar innan en moddad kommentar godkänns och då är det för sent för ingen är på det inlägget längre. Så dels leder det till mindre diskussion, dels tröttnar man (eller jag iallafall) och struntar i att kommentera ibland för känns som man ofta hamnar i modd.

      Ibland försvinner också kommentarer helt har jag märkt, som i ett svart hål. Hänt flera gånger att jag postar en kommentar, den hamnar inte modd men den syns heller inte. Den är bara borta.

        Exakt samma sak för mig. Hamnat i modd och enligt Camilla är jag inte i modd. Men likförbannat går inte kommentarerna igenom. Och jag har också varit med om flera gånger att kommentarer jag skrivit bara försvinner.
        Inte så konstigt att man ledsnar på sånt.

        Det hände mig häromdagen men när jag tittade dan efter fanns den där. Så dags då, iofs.

      Jag brukade kommentera mycket förut. Inte lika mycket längre och det främst på grund av två anledningar. Först att ämnena börjar kännas uttjatade. Finns inte så mycket mer att säga om det i min mening, både inläggen och kommentarerna börjar kännas lite som en repig skiva. Går in och läser mycket mer sporadiskt nu.
      För det andra så är det så himla tråkig stämning här bland kommentarerna också. Allt ska fultolkas, allt ska bråkas och tjafsas om, osv. Jag har helt enkelt inte ork och lust till att tjafsa om något jag inte ens är så engagerad i.

      Tror det behövs mer granskningar igen för att få igång engagemanget. Nu är det mest rapporteringar och det är lite trist…….Det finns jättemycket att granska och framför allt FLER influensers att granska så det blir lite omväxling. Vad hade ni önskat att Camilla granskade mer av här?

        Inga idéer vad gäller granskning men det välkomnas absolut. Men också rent allmänt, det influeras ju om allt möjligt, plocka upp något som väcker intresse hos folk. Personligen är jag inte intresserad av typ paradise hotel-deltagare och liknande, eller att någon glömt reklammarkera någon skönhetsprodukt. Kanske lockar andra såklart. Men det finns ju andra genrer som tex fitness, matkonton, renovering eller vad det nu kan vara, testa och se vad folk går igång på, blir om inte annat lite mer variation.

        Jag är så fascinerad av hela fenomenet med influenser och att se Camilla och alla här sticka hål på deras uppblåsta världsbild av sig själva. Det ser jag gärna mer av, med ett liksom utifrånperspektiv. Men det kanske går på tvärts emot vad andra gillar, de som gärna grottar ner sig i detaljer och de diskussionerna är ju också roliga att följa. De vill jag inte ska försvinna så en balans behövs nog.

        Det hade varit fint med ett inlägg varannan vecka där man hade kunnat tipsa camillanom händelser att skriva om.

      Min teori: inläggen kommer för ofta= det blir som på övrig social media dvs man scrollar vidare och väntar på nästa i förhoppning att det ska vara mer intressant

      Håller med det alla skriver, så SJUKT ointressanta personer som Graaf, Booken, Monas universum… alltså totalt ointressant.

        Men ointressant för dig. Känns ju lite egoistiskt bara för att dom inte är intressanta i dina ögon…
        Jag tycker det blir mer intressant om jag vet vem människan är.

        Jag vill läsa om dessa personer!

      Tror det är en kombo, själv har jag tröttnat pga hamnar alltid i mod och ointressanta inlägg. Tycker inläggen här är sega som det här t ex, det var i tisdags Saade uppträdde och i dag är det torsdag och ämnet har redan avhandlats på åtskilliga andra sajter eller så handlar inläggen om samma bloggare hela tiden. Graaf, Monas universum, Isabella Löwengrip om och om igen så blir mycket repetion. Det roligaste är ÖS men eftersom jag som sagt jämt hamnar i mod har jag gått över till reddit istället. Svårt att diskutera här eftersom mina svar alltid kommer ut flera timmar efter att jag postat dem.

    Heja honom

    Underbart! ❤️

    Vad bra han sjöng…..

      Nej, det gjode han verkligen inte.

    Jag förstår verkligen inte varför Israel får vara med i år. Ryssland fick ju inte vara med pga kriget de startade med Ukraina 2022. Så himla skevt av EBU

      Det finns ju ganska många skillnader egentligen, om man börjar tänka efter.

        Japp. Vem äger media?
        Vem äger politikerna? Vem har mest inflytande? Det är så världen alltid funkat, den som når den stora massan och vinner sympatier får alltid komma undan med mer. I Ryssland är Putin fortfarande älskad av många. Håller vi med, självklar inte. Putins propaganda och bortförklaringar når oss inte.
        Vi lyssnar inte på palestinier för att de inte får förklara sig, de har helt enkelt inte det utrymmet. Lägg på brist på kritiskt tänkande av de stora massorna och plötsligt gör vi skillnad på folk och folk.

        Märk väl att jag inte talar illa om judar. Judar är ett helt oskyldigt och fantastiskt intelligent folk som varit förföljda och nästan utrotade. Deras röster är precis lika tystade. Hur många Judar har inte öppet kritiserat vad IDF gör I judendomens namn. De tar avstånd och menar att Torahns Gud inte står med IDF.

      Pengar…

      Antagligen eftersom att det inte var Israel som startade kriget 🤷🏼‍♀️

        Jo de startade kriget. Att en terroristorganisation kidnappar folk är inte början på ett krig mot en hel stat.

          Du ÄR medveten om att de utförde en massaker och torterade gisslan till döds på de mest brutala sätt?

            Efter år av ockupation av Palestinsk mark, inklusive Gaza där Israel bestämmer vad och vilka som ska få komma in och ut. Det finns en lång historia av ockupation, rasism och förtryck bakom Hamas attack, som jag tror du måste läsa på om. Jag rättfärdigar inte attacken, men det finns förklaring.

            De är fortfarande inte en stat, utan en terrororganisatipn. Att bomba sjukhus och döda barn rättfärdigar inte att försöka få tag på dem.

            Fortfarande, det var en terroristgrupp som gjorde det.

            Civila palestinier och Hamas är inte samma sak.

              Hamas är folkvalda, glöm inte det.

                Är de verkligen det?

                IS, talibanerna och Putin är också folkvalda. Om man frågar dem förstås.

        Vem som än började: motangrepp måste vara proportionerliga. Allt annat är krigsbrott.

          Hur tror du andra världskriget hade slutat om man gjort på de sättet ?

            Ja krig förs i syfte att vinna, inte att ”hålla på”.

        Fast oavsett vem som startade det eller inte så fattar jag ändå inte. Människor dör oavsett vem som startade det. Men förklaringen EBU gav när de blev frågade var att det har med att det är tv-bolaget som tävlar och att tv-bolaget i Israel inte brutit mot reglerna. Men de sa också att Ryssland inte gjorde det. Men i en annan artikel stod det att Ryssland portades för att andra länders tv bolag sa att de tänkte bojkotta.

          Flera sponsorer är Israeliska tex maroccan oil så i grunden handlar det som vanligt om pengar🥲 barn som blir lemlästade i Gaza har inget värde enligt EBU.

        Så om Tyskland under andra världskriget haft ett rent mediebolag då hade de fått ställa upp?
        Representerar man ett land eller media?
        Varför får inte palestinasjalen medverka, har den brutit mot några regler?

        Om man ska mena att det är ett bolag som representeras då ska inte ge illusionen av att ett land representeras. Då får man vifta bolagets logga. Vilken clownvärld…

          Om det var samma regler under andra världskriget och mediabolaget följt reglerna så ja. Rent hypotetiskt skulle Tyskland då fått tävla. Men var det inte så att Eurovision var långt ifrån påtänkt under tiden du refererar till? Det blir liksom en ganska irrelevant fråga då.
          Bara flaggor från tävlande länder får vara med. Palestina är inte med och tävlar, därför är inga flaggor från Palestina tillåtna. Är det verkligen så svårt att förstå?

            Men själen är ingen flagga.
            Erik viftar Sveriges flagga och klär sig i schackrutor. Vilken lag har han brutit mot?

              Sjal*

            Fast nu är det ju tv bolagen som tävlar enligt EBU och då kan man väl få ha vilken flagga man vill eftersom det inte är länder som tävlar. Om man nu ska följa deras logik.

              Om man ska följa deras logik så kan man göra denna jämförelse:
              Fotbollsmatch mellan Manchester United och Malmö FF, lagens flaggor= tillåtna. Storbritannien, Englands och Sveriges flaggor= tillåtna. Danmarks flagga= inte tillåten, speciellt om det är några från spettets vänner som viftar med den.
              Det är lagen som tävlar, men resp lag har en landstillhörighet.

                Men Palestinas flagga har inte viftats. Sjalen är inte en flagga, bara ett plagg. Får Erik ha en dalabock inbroderad på sin tröja? Ja. Varför får han inte ha en sjal?

                  Jo det har den, inte på scen men i publiken.
                  Politiska symboler är inte heller tillåtna. Dvs inga svastikor och inga palestinasjalar.

                    Då är ju hela Israels flagga politiskt problematisk! Får man inte ha en sjal så ska man inte få vifta en flagga.

                      Nu är du extremt tröttsam faktiskt. Så dåligt trollande

      Fast Ryssland och Ukraina skulle i så fall tävla mot varandra, vilket gjorde det hela lite mörkare. Palestina är inte med i ESC så Israel kan inte tävla mot dem.
      Dessutom kan inte dessa krig jämföras. Ryssland attackerade Ukraina för att ta över landet, utifrån lögner, från ingenstans. Medan konflikten i Mellanöstern har pågått i typ 100 år. Dessutom blev Israel attackerade först, 7 oktober, så det är inte samma sits där Ukraina aldrig har attackerat Ryssland först.

        Hur menar du att en konflikt kan ha pågått i ”typ 100 år” men samtidigt startat 7 oktober förra året?
        Du kanske ska välja vilken bortförklaring du vill använda för att legitimera Israel innan du motsäger dig själv.
        Det finns inga ursäkter för det som Israel gör i Gaza just nu. Barn dör som flugor. Det kan aldrig vara självförsvar.

          Jag menade att anledningen till att konflikten som är långvarig har trappats upp nu är pga attacken 7 oktober.
          Hamas har kunnat gå med på att Israels motattack ska upphöra i flera månader nu – men de vägrar släppa gisslan. Så vem väljer egentligen att bomberna fortsätter falla?

            Senaste draget från Hamas var att överlämna 32 levande och döda gisslan. Så med ens hade de kunnat leverera 31 döda och 1 levande gisslan och anse att de uppfyllt avtalet. Samtidigt som Hamasterroristerna själva skulle vara skyddade.

        Du tror inte Israel har en baktanke med sin invasion? Naivt. De längtade efter en sån här chans, som Bush med 9/11…

          Okej, har inte så mycket till övers för konspirationsteorier men you do you.

            Vadå konspiration? Ni använder ordet konspiration som en slags dumförklaring som ger er rätten att vägra diskutera vidare utan att faktiskt erkänna att ni inte vet något.

            Det är ingen konspiration. Netanyahu har – på video – erkänt att han ska invadera och ta över hela Palestina och att USA ska stå för kalaset som den knähund de är. Han har öppet tillåtit inrernationella inveterare att köpa mark där Gaza står för att bygga lyxhotell och bostadshus (spoiler: inte till palestinerna) . Han har öppet godkänt kanalen som ska grävas fram precis där Gaza ligger geografiskt.

            Är du blind eller dum?

          Okej foliehatt

        Japp, allt började den 7 oktober. Hamas kom från ingenstans och helt oprovocerat.
        Det har gått flera månader sedan den 8 oktober och nästan 80 år sedan konflikten började, har folk inte hunnit få perspektiv och mer information?
        Det enda jag kan garantera är att Hamas, som förr var en ren terrororganisation, idag inte ens behöver rekrytera folk i tunnlarna, folk ansluter sig frivilligt i det öppna. Bra jobbat!

          Om det är som du påstår att folk helt öppet ansluter sig till denna terrororganisation så är det helt logiskt att Israel fortsätter sin offensiv. Inte kan de dra sig ur Gaza nu och låta terrororganisationen H växa sig större än någonsin? Personligen hoppas jag Israel fortsätter bekämpa terrororganisationen tills det inte finns minsta spår av den kvar.

            Enda sättet de lyckas är att utrota 2 miljoner människor. Så du stöttar egentligen ett folkmord. Du vet bara inte om det.

              Då säger du att Palestina = Hamas och det är tyvärr så det verkar på många sätt, vilket är oändligt sorgligt. Jag har svårt att se ett slut på detta om inte starkare makter sluter ett skal av militärer runt Israel och Palestina eller nåt.

            Håller med all terror måste bekämpas. Hur ska vi annars få en bra och trygg värld.

          Alltså hela konflikten har pågått i många decennier men just denna upptrappning började 7 oktober förra året. Sedan är det intressant att folk inte nämner att Israel flera gånger har föreslagit att upphöra med sina attacker om gisslan släpps. Men hamas har då sagt nej till en bra överenskommelse och ändå är Israel fortsatt de ”dåliga”? Klart de inte kommer acceptera att israelisk gisslan fortsatt hålls fången, det vore ett stort svek mot dem.

            Hamas bestämmer alltså.

          Om du tror att det är helt oprovocerat så är du helt dum i huvudet. Jag försvarar inte på något sätt Hamas, men läs på lite så fattar du bakgrunden.

        Folkmord som folkmord känner jag. Oavsett vem som började först eller inte.

        Israel blev inte ”attackerade först”, det är ren propaganda. Är absolut inte antisemit (sjukt att det ska behöva klargöras) men Israel HAR attackerat och avhumaniserat palestinier sedan länge. Det är historielöst att hävda att hamas/Palestina (OBS dessa är INTE är synonyma OBS) har varit drivande i det här massmordet. Rent iskallt och statistiskt, vem kan hävda att Israel har agerat rätt? Som historiker tycker jag bristen på historia och kontext lyser i sin frånvaro i den här debatten. Ren rädsla att se ut som en antisemit tystar kritik mot en stat som agerar fel.

      Nu var det ju inte Israel som startade just detta krig!

        Jo, en terrorgrupp kan inte starta krig.

          Är du dum i huvudet på riktigt? Om en person (Gavrilio Princip) kan starta ett världskrig så kan nog en terroraktion vara början på ett krig! Du får googla på namnet för antagligen är historia inte din grej…

            Men en terrorgrupp är inte bunden till ett land, du kan inte invadera ett land p.g.a. enskilda individers gärningar. Israel kommer runt detta för att de vägrar erkänna Palestina som stat och har därför rätt att göra vad de vill. Men Ryssland får inte invadera Sverige för att Börje Johansson sprängde Kreml. Det begriper du väl ändå?

              Hela ditt inlägg känns väldigt förvirrat, tror du t ex att krig måste vara mellan två eller flera länder? Hört talas om inbördeskrig? Eller att Ryssland inte ”får” invadera oss, tror du de frågar om lov innan? Undrar om du gått klart grundskolan…

            Vi får alltså invadera Israel för att de mördade en av våra kungligheter som var på besök där?

          Men snälla! De startade kriget. Svårare än så är det inte.

            Japp, de startade så nu får man göra vad man vill mot dem. Eller vad menar du?

          En terrorgrupp som röstats fram av folket och som allt mer verkar betraktas som Palestina själv. Jag har iaf inte hört president Abbas eller någon grupp från Palestina ta kraftigt avstånd från Hamas och bett om hjälp att bli av med dem.

            Har du verkligen inte det?

            Exakt så. Palestina håller Hamas om ryggen, sluta med det och sluta stå bakom attacker mot Israel om ni inte vill ha krig. Tröttsamt

              Rätt så ofta undrar man varför svenskar och européer tror sig veta så mycket om historia? Could it be white supremacy?!

      Israel sponsrar Eurovision, allting handlar om pengar. När ska folk inse det. Moroccan Oil är Eruovisions största sponsor och det företaget har sina rötter i Israel.

      När ska folk inse att Israel äger världen? Det är deras pengar som styr.

        Jepp, det är ju helt öppet, de bidrar med mycket pengar i tävlingen.

        Folk inser nog det men den som styr mediabolagen styr också vad vi ska tycka. De kan vinkla allt till sin fördel.
        Vi matas med propaganda och har blivit intalade att vi är immuna mot propaganda.

        Nu låter du som den gamla konspirationsteorin om att det är … som styr världen.

          Hur är det en konspiration?

            Den judiska populationen är 15-25 miljoner beroende lite på hur man räknar. Den arabiska populationen 400 miljoner varav 325 miljoner. I din bok framstår den arabiska populationen som helt misslyckad trots antal och att de sitter på världens oljereserv. Näe skulle inte tro det.

              *325 miljoner i Mellanöstern.

        Dessa konspirationsteorier bör inte tillåtas på bloggen, rasistiska.

        Och där började det lukta Tyskland på 30-talet ja… Fräscht!

          En sanning kan inte vara rasistisk.
          Det är statistiskt bevisat att bildare, ägare, investerare och finansiering av de störta mediehusen är ….
          Detsamma gäller banker och gigantiska transnationella investmentbolag.

          Det är ju ni som får det att låta som något fult och girigt. Det är ren fakta och information som öppet delas på nätet. Vad ni drar för slutsatser baserat på statistiken är ert problem.

            Vad bör man göra åt det i så fall menar du, att stora företag ägs eller delvis ägs av judar? Har du något konkret exempel på lösning? Jag börjar undra om det inte är deras starka driv och identitet som sticker folk i ögonen.

            Ska man stänga ute judar från att ha framgångsrika företag osv tänker du? Ingen förnekar att judarna är ambitiösa och har en kultur där hög utbildning och framgång ses som viktigt (det är väl bättre än kulturer där barnäktenskap hyllas?). Det som är problematiskt är när man börjar tro att de i smyg styr hela världen och vill ”ta över”. Isf hade de väl gjort det för länge sedan? Extremt fånig konspirationsteori med grund i antisemitism punkt slut.

        Israel som styr i Mellanöstern och de enorma tillgångar som finns där också? 🤦‍♀️

      Nu startade ju inte Israel kriget. Ryssland blev avstängda för att de invaderade Ukraina. De som invaderade Israel tillhör inte Europa.

        Men Israel tillhör Europa?

          Inte Australien heller.

      Well… En sak är ju att det inte var Israel som började kriget.

    Heja Eric!!!!!!!

      Nej verkligen inte.

    Eric ❤️

    Hamas mördade 40 barn kallblodigt. Idag är 15000 barn är döda i Gaza. Barn. 15040 barn är döda. Hur många är traumatiserade? Hur många av de barn som överlever detta kommer att radikaliseras?
    Vill man utplåna terrorism eller rekrytera, börjar bli oklart.
    Får man, som Palestinier, inte bära ett plagg som använts i tusentals år så ska ingen få bära folkdräkt, färger som representerar flaggan, vifta flaggor av olika slag (pride, politisk tillhörighet, land osv).
    Alla ska bära samma färger, både publik och artister.
    Men alla vet att när det gäller muslimer så finns det särskilda regler. Döda Judar är ”försök till folkmord” men döda muslimer och kristna är ”indirekta offer”. Döda bebisar är ”mord” men bombade palestinier barn är ”mänskliga sköldar”.
    Jag förstod att Israel inte kunde sitta tyst men det finns faktiskt en gräns för dem och för oss medmänniskor. Den är nådd sedan länge. Tillåter vi detta så måste vi leva i en värld där vi en dag faller offer för sådan grymhet och världen bara vänder oss ryggen.
    Be för Kongo. Be för Palestina. Be för Sudan. Be för Ukraina. Be för mänskligheten.

      Jag ber inte för någon. Om man ska tänka rent krasst, områden som inte kommit överens på över 100 år kommer aldrig att hitta en gemensam lösning.
      Den enda lösningen då blir att nolla allt och börja om från början, utan mänskligheten.

        För 70 år sedan försökte tyskarna utrota judarna, idag är tyskarna judarnas största stöttare. I Rawanda dog miljontals i ett inbördeskrig och bara några år sedan lever folk sida vid sida igen. För 100 år sedan brändes kvinnor levande, idag har vi rösträtt. För 50 år sedan förföljdes homosexuella, idag går de stolt med sin flagga inne på ICA.
        För 10 år sedan fick man inte ens resa in i UAE om man varit i lsraeI, idag skickar de stöd till IDF. För 5 år sedan delades världen upp i för/emot sprutan, nu är det glömt.
        Människor vill komma överens. Det är bara utstötta och sjuka människor som hittar makt/gemenskap i hat som inte vill leva i harmoni.

          Mycket bra skrivet! Sedan är förstås ingenting enkelt.

        Det hjälps heller inte av att det finns (och förmodligen kommer fortsätta) en lång historia av att makter utanför området (USA m.fl.) också bidrar till att osämjan fortsätter (via diplomati, påverkanskampanjer, väpnad konflikt m.m.) för det ligger i resten av världens (eller, väst främst då) ekonomiska intresse att områdena i Mellanöstern aldrig lyckas demokratisera sig fullt och uppnå fred.

          När du hugger av någons tunga så får du tyst på den människan, men du bevisar samtidigt för alla runtomkring att det den sa var farligt.
          Mellanöstern har tystats genom krig, sanktioner, kupper, propaganda, villifiering, omplacering och radikalisering sedan oljan upptäcktes.
          Att ha en sådan viktig naturresurs i ett koncentrerat område som styrs av grupper som lärt sig samexistera i 4000år är farligt, de skulle bli för rika och mäktiga. Bättre att splittra på dem och plantera hat mellan grupperna.

      Krig innebär dödsoffer. Om Hamas värnade om palestinska barn hade de inte byggt tunnlar och andra militära mål under sjukhus, skolor och bostäder. Hur kommer det sig att barnen i Gaza påstås svälta samtidigt som det fortfarande kommer in vapen och missiler till Hamas?

        Hur kan du ens använda det argumentet utan att skämmas?
        Vet du vad du indirekt gör, du ger all makt till terroristerna. Du menar att de får bestämma vilka som ska dö och IDF dansar efter deras pipa och utför barnmorden åt dem. Tar IDF indirekt order från Hamas?

        Bland det dummaste och mest empatirubbade argument som används i konflikten. Det är tusentals barn som dött och folk viftar bort det med att skylla på offrens blotta existens. Som att barnen fått välja var de ska leva eller haft möjlighet att ta skydd någonstans. De lever i ett fängelse, det är fängelsevakten som ska se till så att ingen oskyldig dör under deras vakt.
        Iran kunde skicka in hundratals missiler utan att döda en endaste människa för att bevisa att nästan alla civila offer hade kunnat skonas men att det var ett aktivt val att mörda barnen. IDF har såpass avancerade teknologiska vapen att de kan döda en specifik person som står mitt i en folkmassa. Allt är ett aktivt val, tro inget annat.

          Majoriteten av folket i Gaza stöttar Hamas. Har du sett videor från de 7 oktober som visar hur stora folkmassor i Gaza firade ute på gatorna när de fick se kidnappade och mördade israeler? Det finns massor av videor på hur mördade israeler kroppar förs runt i Gaza och skändas till folkets stora jubel. Dessa människor känner a
          Iallafall jag inga sympatier för, de är ren ondska.

            Jävla äckel högerextrem troll. Din människosyn är så vidrig. Antingen får du betalt av zionister eller så är du en SD troll.

        Jag förstår inte den här typen av argumentation. Staten Israel är ansvarig för sina handlingar, oavsett hur någon annan aktör agerar. Och att kallsinnigt se döda barn som nått slags svinn visar verkligen mänsklighetens mörker.

        Oberoende aktörer har konstaterat att det råder svält. Hamas bidrar säkert till detta. Är det i sig ett argument för att Israel ska kunna stoppa marförsändelser? Nej Israel har ingenting emot att barnen svälter till döds. Då kommer de inte att växa upp och vilja bli martyrer för Hamas, efter att ha tvingats utstå detta helvete. Så praktiskt för Israel.

          Ja, staten Israel är ansvariga för sina handlingar men i vilka andra krig förväntar vi oss att den ena parten ska ta allt ansvar för den andra partens civila? Israel drog sig tillbaka från Gaza 2005 och sedan dess har Gaza styrts av Hamas.Jag är kritisk till mkt Israel gör men att helt bortse från Hamas del i det hela är inte heller vettigt – Hamas har själva gått ut och sagt att kriget går enligt plan och att de kommer återupprepa 7 oktober igen och igen. De skjuter fortfarande raketer dagligen mot Israel. För nån dag sedan besköt dem israeler vid gränsövergången vilket genast ledde till att Israel stängde övergången igen och mat och förnödenheter blev stående – och så protesterar folk, inte mot Hamas utan mot Israel…

            Ni vet att Israel starta Hamas va.

      Jag förstår inte varför ingen pratar om den största destabiliserande makten i Mellanöstern, Iran. Landet som förtrycker och mördar oliktänkande, våldtar kvinnor som inte rättar in sig i Allahs namn och finansierar Hamas och deras terrorverksamhet. Israel har länge närmat sig sina grannar och innan 7 oktoberattacken hade t.o.m. Saudi Arabien och Israel inlett samtal. Jag säger inte att det Israels regering gör är befogat, tvärtom undrar jag hur de tänker och att det inte kommer mer påtryckningar om att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men det större problemet är faktiskt Iran. Kan inte heller låta bli att fundera över hur situationen varit i Iran och hela regionen om USA inte gått in och störtat den folkvalda president och återinsatt shahen som den nuvarande regimen störtade 1979.

        Ja, som du själv skriver, så är väl snarare den största destabiliserande makten i mellanöstern (och världen) snarare USA. Inget land har sina fingrar (och vapen) i så många länder och konflikter som USA. Ändå lyckas de framstå som någon sorts fredskämpar. När ska Sverige vakna?

          Det var inte riktigt det jag skrev även om jag tycker att USA för lättvindigt har en lång historia av att blanda sig i andra länders politik. Iran har drivit en vidrig politik i snart 45 år och slagit tillbaka allt motstånd. Fördrivit judar och kristna ut Iran och även hela regionen. Kina och Ryssland är båda imperialistiska diktaturer som inte drar sig för att annektera mindre länder. USA må vara fel ute men är väsentligt mer påpassade än den växande andelen totalitära stater i världen.

      Be för att onda män inte startar krig. Israel slåss mot terrorismen. kvinnor och barn får betala priset när skitarna Hamas började.

        Ditt älskade isnotreal kallblodigt mördade Hind. Ni som är med Israel är högerextrema retards. Skit på er

      👏 Kunde inte sagt det bättre själv! Är då trött på ”men det var Hamas som började”. Vad än Hamas gjorde finns det gränser för självförsvar. Israel har passerat denna gräns för länge sen.

    Han är en hjälte! Hela eurovision är en fars.

      Han är absolut inte en hjälte, demonstrationer hör inte hemma där, men jag håller med om att hela eurovision är en fara det är bara en show där dom tävlar om vem som är mest skandalös. 🤮

    Eric ❤️

    Ses på demonstrationen idag i Malmö!! För ett fritt Palestina!

      Nejtack

        Ok, du bor i Sverige, glöm inte det. Här råder demokrati och frihet, du har all rätt att välja om du vill demonstrera eller inte.
        Jag hoppas bara du ser det positiva i att vi ens får demonstrera och att även icke-svenskar gynnas av och nyttjar denna rätt som majoriteten av världsbefolkningen nekas.

      Det är härligt och bra att demonstrera, men … kommer Netanyahu att se demonstrationen och tänka att nu får jag allt avbryta kriget? Jag tror inte demonstartioner hjälper ett dugg i det här fallet – MÖJLIGTVIS om det israeliska folket går man ur huse och demonstrerar i Israel. På nåt sätt får Netanyahu avsatt.

      Demonstrationer i Sverige betyder inget alls. Sorgligt nog. Det är väl mest att det känns bra att ”göra nåt” oavsett om det sen har nån verkan eller ej.

        Om tillräckligt många går ut på gatorna i Sverige kan det påverka hur vår regering hanterar frågan. Om folk i Europa demonstrerar mot detta krig och tillräckligt många regeringar säger emot kommer det tillslut påverka Netanyahu.

          Kanske om det var ordentliga, skötsamma svenskar som demonstrerade hade någon brytt sig. Nu är det bara samma gapiga, störiga människor som i vanlig ordning vill störa ordningen som går ut och skriker. Ingen bryr sig. Nästa vecka har de hittat någon ny Tiktok-trend att gapa och skrika om.

            Du är verkligen korkad. På riktigt. Hur tror du att du ens har dina rättigheter idag? Demonstrationer har alltid varit gapiga och störiga.

          Personligen tror jag inget kan påverka Netanyahu. Det ögonblick kriget avslutas är han slut. Antagligen ställd inför krigsrätt. Så länge kriget pågår kan han inte avsättas. Han bryr sig inte om omvärldens protester. Nåt radikalt måste hända inom Israel.

            Nej men folket som drabbas kanske bryr sig om att omvärlden reagerar på vad som händer åtminstone.

              Håller med. Det kanske inte ger offren mat, trygghet eller vård men att se världen stå upp ger hopp. Man dör vetande att någon bevittnade ens lidande och aktivt försöker skapa ordning och rättvisa för ens barn och barnbarn.

      Vi ses där 🍉🍉🍉

    Har ni märkt att det skett ett skifte i denna konflikt?
    För några månader sedan var nästan alla här i kommentarerna 100% för lsraeI men något har hänt plötsligt…har ni bytt sida? Har det eskalerat och blivit helt oförsvarbart? Är ni mer neutrala?
    Ser samma trend i sociala medier, allt fler tar avstånd och många har helt bytt sida.
    Bra tycker jag, då kan vi äntligen ha en vettig diskussion utan att man pekar ut ena sidan som helt oskyldig och andra som rena demoner.

      Det går förvånansvärt snabbt att byta åsikt beroende på vilket material du matas med på sociala medier. Om jag inte missminner mig så är det bara 10-15 minuter som behövs.
      När du väl börjat titta på ett ”vinklat” material kommer algoritmerna förstärka det ju mer du tittar.
      Det är det som hänt, dvs lyckad propaganda från Kina/Ryssland.
      Och innan någon avfärdar det som konspirationsteori, ställ dig frågan om hur länge sedan det var du diskuterade vad som händer i Ukraina i lunchrummet.

        Jag har nu börjat utgå från att konspirationer är som viskleken, första ryktet stämmer kanske men ju fler som delar innehållet desto mer späds sanningshalten ut.
        Men det var just här på BB jag regerade, här finns ingen algoritm som spökar.

          Det är ju inte bara här på BB som folk ”hänger”. Det kan mycket väl börja med att man läser något här. Sedan går man vidare till TikTok/facebook, man fastnar en sekund längre eller kanske till och med skickar vidare något som relaterar till vad man läst här. Algoritmen fångar upp det och så är snöbollen igång.

            Så är det nog.

        Ryssland finansierar Iran som finansierar Hamas. Är även Kina med och finansierar där? Och så börjar USAs pengar gå allt mer till Israel och allt mindre till Ukraina. Trump som är så lättpåverkad talade väl starkt för Israel under universitetsdemonstrationerna?

      Jag upplever att svenskar alltid varit för palestinierna. I andra länder är det mer delade åsikter eller mer för Israel.

        Svenskar är i grunden ett folk som gärna undviker konflikter och som helst vill att folk lever utifrån en mall som inte provocerar, irriterar, skadar eller hotar tryggheten som råder i samhället.
        Detta projiceras även utåt så det kan vara därför svenskar stöttat Palestina och även erkänt staten Palestina.
        Jag är så tacksam att jag fått födas, växa upp och bo här.

          Tror också det beror på en väldigt stor invandring av araber/muslimer som kommer med pro-palestinapropaganda.

            Varför är det propaganda?
            Folk som flytt hit från elände och krig har alltså bara propaganda med sig, ingen sanning? Varför nekas de inte asyl om de för med osanningar?
            Kan det vara så att Palestiner faktiskt har blivit förföljda, mördade, omplacerade, utstötta och lidit som resultat av bildandet av staten lsraeI? Nejdå, så kan det inte vara.

              Finns propaganda från båda sidor. Se på Lady Dahmer som köper exakt allt dåligt som sägs om Israel. Hon som urfeminist har skrivit inlägg om att israelisk gisslan LJUGER om att ha våldtagits av hamas, ”finns inga bevis”… Blir mållös.

              Alltså, man nekar ju inte folk på grund av ”osanningar” rent generellt. Under Balkan kriget kom ju flyktingar från alla tre grupper hit och hade alla sin sida av sanningen…deras asylskäl bedömdes såklart på att ex-Jugoslavien var en farlig plats att befinna sig på då.

      Oj vi har nog inte läst samma gånger i kommentarsfältet eller följer samma personer på sociala medier för de jag följer (som skrivit något, långt ifrån alla har ju gjort det) men tycker det hela tiden varit stöd för palestinierna när det gäller just eskaleringen av konflikten.

        Inte här på BB. Vill minnas att en klar majoritet stöttade Israel första veckorna.

          Håller absolut inte med. Tycker folk varit för Palestina i detta kommentarsfält sen oktober.

      Intressant! Jag tycker tvärtom 😂

      Samma som att politik från vänsterkanten varit extremt dominerande på denna blogg i kommentarsfältet i flera års tid, men så är det inte längre.

      För det går inte längre att vara tyst. Gränsen för ”självförsvar” är nådd för länge sen.

    Han får ❤️❤️❤️❤️❤️ av mig!

    Det är sedan gammalt att terrorism och aggressiva politiska rörelser har glorifierats och hejats på av en viss katergori människor i Sverige och internationellt.
    Våra medier är inte neutrala i sina nyhetsrapporteringar utan har blivit mer och mer manipulerande och vinklade.
    Rent krasst så stöder förmodligen minst 75% av Palestinas befolkning Hamas som klassas som en terrororganisation. Det här är varken normal politik el religion utan något helt annat. Man kan jämföra med Ryssland där majoriteten av befolkningen faktiskt stöder Putin pga att de är hjärntvättade och kuvade.
    Jag sitter inte inne med någon lösning men känner att det är alldeles för lätt att manipulera folkmassan till att ställa sig på barrikaderna och skrika och fördöma.
    Saade skaffade sig billiga pluspoäng el inte beroende på hur man vinklar det hela. Med tanke på hur infekterad situationen är så var det fel tid och fel plats.
    Personligen tycker jag att man i ett tidigt skede skulle ha bestämt sig för att skippa Eurovision tävlingen i år.

      ”Det pågår en konflikt i Mellanöstern så därför ska vi inte genomföra en musiktävling som vi hållit i Europa i 68 år.”

        Eftersom folk tydligen inte kan skilja på en tävling i musik och ett politiskt slagfält så nej.

      Den siffran var omkring 12 % innan 15 000 barn mördardes… Det var inte så många som stödde Hamas innan dess

        VEM i Sverige stödjer Hamas????? Jag är förskräckt över att Israel har mördat över 15000 barn. Jag stödjer inte Hamas för det.

          Indirekt så är det faktiskt Hamas som har dödat dem om du tänker ett steg längre än vad näsan räcker.

            Fast egentligen inte alls om du själv tänker lite längre än din näsa räcker. Konflikten har pågått sedan långt innan 7e oktober förra året, du behöver plugga lite mer.

    Det är inte konstigt att det är krig i världen när människor som bor i Sverige ska hålla på och bråka OM kriget och vems sida man står på.
    Är oerhört stolt över Sveriges neutralitet. (Ja, fram tills vi gick med i Nato då.)

    Och om Saades kupp tycker jag att det är fel.
    Det finns tydliga regler för hur public service tvingas arbeta och ska han vara med i deras program så måste han hålla sig till dom. Så jag förstår om dom är irriterade. Det är ju dom som får Granskningsnämnden på sig pga hans eget behov att uttrycka politiska åsikter i ett underhållningsprogram.

      Vi har då fasen aldrig varit neutrala.

      Vi har aldrig varit neutrala.

    För ett år sen sa Eric att han minsan ALDRIG skulle bland in Eurovision och politk. Svänger svänger.

    https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/4qraq6/saade-efter-rubrikerna-skulle-aldrig-blanda-in-politik

      Mycket kan hända på 365 dagar. Har du själv aldrig någonsin bytt åsikt?

      Men alltså han är ju inte den mest högutbildade så att säga…

        Vad har utbildning med detta att göra?

          Utbildade människor kan aldrig ha fel menar LaLa.

            Nä Lalla menar att utbildade människor aldrig kan ändra sig.

      Ett år? Den där artikeln är från 2019

    Mansbebis.

      Tycker att han är rätt modig som riskerar sitt rykte, titel, kontrakt, kändisskap och rikedomar för att vara en röst åt sitt folk.
      Sedan står han för det och ger sin förklaring utan att ge vika.

      I min värld är det definitionen på ett maskulint och vuxet beteende.

        Maskulint? Så den kvinna som gjort samma hade varit maskulin?😅

          Nej, feminin. En kvinna som är stark är feminin och en man som är stark är maskulin.
          Styrka och mod är inte något som bestäms av kön, utan av personlighet.

          Men det är omaskulint med fega män. Lika så är det ofeminint med fega kvinnor.

            Så det är modigt med andra ord. Det håller jag med om.

        Nja, jag tror mer det är ett karriärdrag för att få extra stor uppmärksamhet och dra till sig mer fans till en utdöende karriär – med all respekt, men Manboy är ju inte direkt ett fantastiskt tillskott till musikscenen och det har varit rätt tyst kring honom de senaste åren – et voila, perfekt tillälle att öka uppmärksamheten… Rätta mig om jag har fel, men är det någon som någonsin sett den där sjalen runt hans handled förut, den som är så oerhört viktig för honom?

        Var fanns hans stöd innan Eurovisionsschlagerfestivalen då…

          Det fanns redan i höstas. Han var en av de drivande i en kampanj/upprop (”Vi kräver…” nånting) som skrevs under av hundratals artister och kulturarbetare. Jag tror att han är 100 procent genuin i detta, och jag beundrar honom för ställningstagandet.

        Är han ens artist längre. Inte hört en enda ny låt

        Han riskerar absolut ingenting. Typ 90% i Sverige är på Palestinas sida. Han är lika modig som alla andra kändisar slår på stora trumman att de är mot rasism eller barnfattigdom. Sparka in en öppen dörr är inte direkt svårt.

          90% av sverige är på palestinas sida? Var fan får du det ifrån? 😂🔯🇮🇱 🔯🇮🇱 🔯

          90% ?! Vart har du fått den siffran ifrån? Det är långtifrån sanningen, det är islamister och vänstern som är på Palestinas/Hamas sida.

    att kalla det krig är löjligt eftersom det endast finns en sida som begår ett folkmmord, medan 30,000 människor har dött och har inget sätt att försvara sig själv. att israel får delta är en skam på hela eurovision, och denna censurering av en palestinier är otroligt pinsamt och skamfullt. mänskligheten dog dagen den sjunde oktober, trots israelis ockuperande av palestina hållit på sedan 1948. att västerländska länder inte bryr sig är otroligt, dock inte överraskande. att se dessa olika demonstrationer, folk som tar till gatorna, bojkottar och sprider RÄTT information på sociala medier är det enda hoppet som mänskligheten har att återupplivas.

    vad israel gör åt palestinierna är ett folkmord, ingen skillnad om hamas startade någonting den sjunde oktober, detta svar visar bara på hur groteskt man får svara om man är under amerikansk kontroll (som nu då håller på att lukras upp)

      Men skärp dig.

        zionist?

          Alla är inte zionister, vissa är bara idioter.

    På tal om esc. Hur kommer det sig att Finland fick ha kvar sitt artistnamn? Jag tyckte mig höra att han var tvungen att byta för att få vara med då det är ett varumärke.

      Boogaloo Man var kanske upptaget? 😄

    Om arrangörerna av ESC är så oroliga för politiska manifestationer, så är det märkligt att de engagerar en artist med palestinsk bakgrund och sedan ondgör sig över att han tar chansen att göra en manifestation. Risken för det hade varit betydligt mindre om de valt en artist utan mellanöstern-koppling. Det här agerandet gör att man nästan tror att de hoppades på att Eric skulle göra något, för att de skulle få spela upprörda efteråt.
    Jag har inga problem med att Eric gjorde det han gjorde, men tycker det är fegt att han inte står för att det var en manifestation. Jag har aldrig sett honom vifta med en palestinasjal i andra sammanhang, så det är solklart att detta var ett politiskt ställningstagande. Han är mycket medveten om att palestinasjalen har en helt annan laddning än en dalahäst, men vågar inte stå för det.

    Visste inte, innan denna händelse, att han hade palestinskt ursprung.
    Har han vid andra tillfällen uppträtt med en palestinasjal runt handleden?
    Har han gett sitt stöd för palestinierna offentligt vid andra tillställningar?
    Om inte, varför? Det har ju varit konflikter där nere länge nu…

      Uppenbart att han utnyttjar både ESC och konflikten för att dra till sig nya fans.

        Håller med dig till 100%.
        Var var hans engagemang/stöttning för palestinierna innan Eurovisionsschlagerfestivalen?
        Är uppenbart att han utnyttjar situationen att få uppmärksamhet i denna konflikt och för att, som du skrev, få nya fans.

          Så löjlig du är. Handlar ju inte om att han gör det för att få nya fans. Konflikten är mer aktuell nu. Var och varanna nyhet handlar om kriget i Gaza. Är det så svårt för dig att fatta det? Och han tar ställning. Ingen skillnad än att en pro-Israel tar ställning och viftar med Israels flagga. Men såklart, så fort någon tar ställning för Palestina så är det sååååå hemskt. Då är man terrorist, antisemit och hyllar Hamas. Skärp dig!

    Om sjalen nu betyder så mycket för honom, varför har han aldrig haft den vid andra uppträdanden förut? Det har ju mer Eller mindre alltid varit problem där?

      Ja varför har man aldrig hört att han har stöttat palestinierna innan, konflikten har ju funnits där under hela hans uppväxt…

      Vadå ska du hålla honom ansvarig personligen för att inte ha ”ställt upp”? Det blir ju en bisarr logik. Han får väl göra ett ställningstagande när HAN tycker det är lämpligt? När han tycker det passar? Sluta skuldbelägga honom för att han inte gjort det tidigare, han har väl sina personliga anledningar.

      Därför att nu är konflikten uppe på agendan så att säga. Mer allvarlig än någonsin. Inte så svårt att fatta det.

    Känner ni inte ibland att det hade varit skönt med lite nyans i era åsikter? Ni tar alltså en sida i en flera tusen år lång konflikt efter att era favoritinfluencers lagt ut en story om det för att inte bli cancelled. Väx upp och läs en bok. Sluta uttala er om politiska saker ni inte kan, det hjälper ingen.

      Håller med. Påminner om ett avsnitt i Scrubs när de diskuterar Irak-kriget och frågar JD vad han tycker. Han är inte insatt alls så han ba: Jag håller med Turk. Exakt samma sak här. För fan läs på istället och har ni ingen koll: kommentera inte.

    Är han verkligen så dum när han säger att sjalen inte är en politisk symbol? Det har den ju varit i säkert 70 år, om inte längre. Historielös eller bara naiv?

      Sen jämför han en palestinasjal med en dalahäst (ha ha ha) och drar rasistkortet…

      So what. Låt honom bära palestinasjal. På vissa låter det som att han gick runt och viftade med ett hakkors.

      Och ja, Eurovision har alltid handlat om politik. Ryssland slängdes ut ur tävlingen och Ukraina vann 2022. Vilken ”slump”. Skiter fullständigt i att det är olika konflikter men att säga att politik inte är inblandat är bara hyckleri.

      Det var exakt min tanke – har svårt att se att han inte vet om att det är en politisk symbol med den bakgrunden han har, med tanke på hur länge sjalen använts just på det sättet. Varför pratar man inte om det?

    Jag undrar hur ESC tänker alls… för Ukraina har deltagit med politisk musik i 2 år nu…? Men nej, politiska budskap får inte framföras…

    Helt klart ett politiskt ställningstagande. Hur mycket han än hävdar något annat.

    heja eric och heja malmö som står upp för mänskliga rättigheter. isrl har köpt hela eurovision -enda anledningen till de är med- ryssland blev ju kvickt cancelade!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.