Märkning av AI-bilder?

Kan man driva frågan med AI med Konsumentverket eller liknande tro? Att man måste märka reklam med att det är AI?

Jag fick den här frågan på Instagram om AI och jag kan säga så mycket som så här.
När en etablerad media använder sig av AI för att sammanfatta en text så framgår det tydligt. Så här:

Vad tycker ni? 
Vill ni se ett krav på att kommersiella bilder skapade av en AI markeras på ett tydligt sätt?

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ja det bör märkas på ett tydligt sätt!

    Absolut

    Behövs inte tycker jag. Däremot retuschering av ”riktiga” bilder ser jag gärna märkning på.

      Du kommer snart att få se ”människor” som är 100% AI genererade och då kommer du att önska att det bara var fotoredigerat!

        Snart? Redan här. Och nej det önskar jag inte.

        Ukraina har en AI-genererad talesperson numera. Inget skämt.

        Tror det är bättre att fatta att bilderna är 100% fake jämfört med en riktig person som är mer eller mindre redigerad. Alltså att yngre generationer får en tydligare bild av vad som är riktigt och inte riktigt och inte jämför sig på samma sätt.

    Tycker det är självklart att det ska märkas/framgå tydligt.

    ”Äkta” foton kommer öka i värde. Ser fram emot det!

      Vad menar du med ”öka i värde”? Försäljningen av foton?

    Kul att de hävdar att den där faktarutan är ”kvalitetssäkrad” när den sista punkten är helt grammatiskt inkorrekt… ”fortfarande toppar” ”utföras” ???

    Jag såg fotona på Petra Mede och Åkerman under själva inlägget. Nån annan som tänkt på hur trött och nedbantad Petra Mede ser ut? Jag gillar henne skarpt och hoppas hon inte blir nästa 50 plussare som faller för bantningshetsen för att se yngre ut. Eller, hur gammal hon nu är.

      Låt folk åldras ifred.

      Börja med att själv sluta kommentera någons kropp och utseende om du vill att de ska sluta vara fokus på det.

      Nedbantad ser hon inte ut att vara, hon har väl alltid haft samma kroppsbyggnad, hon var smal även innan. Om hon ser trött ut är inte så konstigt med det tempot som är nu med tv-sändningar, repetitioner, media samt så är hon småbarnsmamma och 53 år tror jag. Tycker ändå hon ser ganska fräsch ut och SÅ BRA hon ÄR alltså wow… superproffs! Malin är jättebra också. Avslappnade, härliga och proffsiga. Snygga också. SÅ bra show de bjuder på.

        Samt kronisk ryggvärk, det tror jag sliter mer än vad vi ser utåt. Jag tycker också båda är fantastiska.

    Jag arbetar dagligen med texter skrivna av AI och det finns en hel del ord och uttryck som är väldigt vanligt förekommande. När man vet vilka de är kommer man tydligt se hur mycket text som är AI-genererad. Det är absolut inte all etablerad media eller seriösa sajter som är tydliga med hur texten har tagits fram.

      Detta borde alla studenter som fuskar med ai tänka på också 😅 är jättetydligt när en text är ai-genererad och flera studenter lämnar in texter med likadana formuleringar (som aldrig förekom för ett eller två år sedan).

    Ni kan ju titta vad som gäller i EU Artificial Intelligence Act. Om någon har förmågan att tolka och förstå eller om det blir samma som när folk slänger sig med GDPR.

    Bryr mig inte. Så länge folk befrias från sina arbeten är jag nöjd.

    Hade frågan kommit upp här om det inte vore för att Isabella nu arbetar med AI? Kanske inte, och hennes namn är rubrik trots att inlägget egentligen inte handlar om henne. Som svar på frågan: Ja det kanske de borde men å andra sidan så borde väl bilder som är redigerade och retuscherade också det i så fall kan jag tycka.

    I Belsabubs fall ska de märkas ANI absolutely no intelligence. Hon blandar och ger samtidigt som Hon säljer hårserum gjort på gurkmeja och lajvar Lidingömamma med folk som ingen på ön vill umgås med.

    Gervide Cam!

    Kanske att du missat detta men Isabella var i ett radioprogram om Miss AI.
    https://sverigesradio.se/artikel/ai-tavlar-i-skonhet-livsfarligt-for-verkliga-kvinnor

    Och den tävlingen är idag 10de maj.

    Är inne på Isabella Löwengrips blogg sporadiskt där hon skrivit otaliga gånger om sin bröstförminskning, när hon planerade den och hur nöjd hon är med sitt beslut. Det som stör mig är att det var väl ingen bröstförminskning direkt, hon tog ut sina implantat? Så sjukt provocerande att hon liksom ”låtsades” ha ”stora-bröst-problem”, är det inte?! :p och helt utesluta den lilla detaljen att det var helt självförvållat.
    Är jag helt ute och cyklar och det faktiskt var hennes naturliga bröst? Hoppas nästan det så jag kan spendera hjärnceller på nått annat 🙂

      Också ganska säker på att hon tog ut sina inplantat. Men man har väl vant sig vid hennes lögner så man bryr sig inte längre.

        Implantat menar jag förstås

      Nej hon förstorade dom hösten 2017

      Vilken konstig kommentar Linnet. Först skriver du att du stör dig och är provocerad för saker du påstår för att sedan fråga om du är ute och cyklar. Varför störa sig och skriva så tvärsäkert när du inte vet, som du ju själv till sist skriver? Du är ute och cyklar – hon förminskade sin egen byst och satte sedan också in implantat.

        Är du säker? För det låter ju helt sjukt, att ta bort av sin egen, kroppsegna vävnad för att sätta in ett främmande implantat.

        Du missförstår mig, jag är absolut inte tvärsäker, då hade jag väl inte skrivit att jag inte var säker :p men har ett minne att jag läste någongång för många år sedan att hon hade implantat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.