♦️EJ BETALD REKLAM♦️ Eller?

Anna Toledano Book inleder sitt inlägg  “♦️EJ BETALD REKLAM♦️” och fortsätter:

Däremot kommer jag fortsätta att vara öppen om min tandresa mot en stark, frisk välfungerande mun/tänder – då kommer det bli reklam för er som väljer att titta. Det finns inga rabattkoder/länkar osv MEN, om min upplevelse här hos EsteWorld Dental i Istanbul kan hjälpa en enda människa att våga gå sin väg,då är jag rikligt belönad där🥰 // Anna Book

Tror jag att det här stämmer? (Läs gärna hela inlägget på Annas Instagram)
Att det här inte är betald reklam? Nej. Tror jag att Anna tror det? Absolut. Jag tror inte hon förstår mängden olika upplägg som finns när det kommer till influencer marketing, så jag vidhåller att jag tror att det här är reklam. Bristen på kunskap inom influencer marketing är ungefär lika vanligt förekommande som reklamlänkar och sprättben.

En annan sak som jag tycker är en smula anmärkningsvärt är faktumet att hon skriver översvallande om kliniken innan hon ens varit där, innan hon sett något som helst resultat. Lärde hon sig ingenting från den stora sponsrade socketbitsbonanzan? När det begav sig gjorde Anna snarlikt översvallande reklam för den här kliniken – samma klinik, vars arbete hon nu sågar vid fotknölarna och anger som ansvarig för den tandförfall som skett i Annas mun. Borde hon inte lärt sig att ”först genomgå behandlingen”, sen utvärdera?
Vet ni vilka de enda som gör så här, som postar sådana här inlägg? Sponsrade influencers och/eller avdankade kändisar av diverse olika slag.
De skriver EXAKT den här typen av inlägg innan de ens klivit på planet i Sverige, och det är mer avslöjande än att stå med den nyfyllda rumpan bar.

Jag skulle vilja sätta en slant på att det förr eller senare kommer komma en reklamidentifiering bland alla Annas inlägg, och då kommer det bli bråda dagar på Konsumentverket, Skatteverket och Läkemedelsverket.
Ni vet var ni hörde det först. Vem vill sätta emot?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Anna gör väl bara ”reklam från hjärtat”, det borde du veta vid det här laget Camilla 😁

    Jag hoppas verkligen att hon får bra och fina tänder den här gången. Även om det tidigare garnityret var självvalt så borde ingen behöva gå omkring med det. Förhoppningsvis låter hon experterna bestämma nu.

      Självklart hade hon fått hjälp av svenska tandläkare om hon sökt, kompetensen finns. Förstår inte att hon väljer den här vägen, särskilt om hon hävdar att hon betalar allt själv.

        Men om hon söker hjälp i Sverige måste hon betala med annat än tonfisk och bajs. Kanske är där skon klämmer.

    Så patetiskt ! Klar att hon gör smyg reklam
    Vem tror hon att hon kan lura ? Följarna ? Skattemyndigheten ? Jag vet vad det kostar att göra i Turkiet . Är man som Anna bara hemma utan att jobba har man inte dom pengarna !

      Exakt!!!

      Vad vet du om hennes ekonomi? Just det faktum att hon faktiskt är hemma utan att jobba tyder ju på att familjen har pengar.
      Tänder är dyrt, men det är inte som att man behöver vara Elon Musk för att ha råd med tänder i Turkiet.

        Till anonym , faktum att familjen har pengar ?
        Varken dom vuxna barnen som bor hemma jobbar väl inte ? Att dom enbart skulle klara sig på hennes mans inkomst är skit snack !
        Han har ingen förmögenhet att dom andra kan lev app honom . Jag är rätts åker på att hon har sk sjukpenning . Såna uppgifter är offentliga . Går att kllla upp hos skattemyndigheten vad någon tjänst och var inkomsten kommer ifrån

          De fick väl ett arv och sålde Robertos pappas lägenhet.

            Är lägenheten såld? Trodde att de skulle hyra ut den.

              Bara antog det. Hyr de ut tjänar de väl lite där då.

          Vad ruttet att snoka i om någon har sjukpenning. Det är ingenting vi har med att göra.

            Dock stötande att hon lurar skattebetalare på pengar och dessutom ev tar emot andra skattebetalares pengar. Att betala skatt när man ska och vara ärlig är en grundpelare i samhället.

              Men ponera att hon har sjukpenning el sjukersättning. Då får hon inte ha några större inkomster brevid för då kan hon mista fk pengarna och bli återbetalningskyldig. Kanske därför det är så viktigt att inte avslöja att det är ett samarbete.

                Då ska hon bli återbetalningsskyldig, ja.

                Det är väl fortfarande fusk?!

                  Om hon har inkomster som inte redovisas till fk så är det bidragsfusk.

          Roberto ärvde ca 8 milj – bankmedel och fastigheter (brf på Östermalm/Gärdet + lgh i Spanien).
          Huset de bor i är i stort sett obelånat. Köpet finansierades av försäljningen av lgh i Solna som ägdes av R:s pappa 97% och R 3%. Även lgh hade blygsamma lån.
          Om de hyr ut brf lgh på Artillerigatan möblerad så kan de ta ut en rätt saftig hyra som gott och väl täcker deras huskostnader.
          Så nog 17 kan hon leva på Robertos pengar.

            Då har hon väl för f-n råd att skatta som en normal människa!

        Finns väl många som är hemma utan att familjen har det gott ställt för det. Kan bero på alla möjliga orsaker.

          Anonym , just i dras fall är det inte så
          Jag bor själv i hus . Har du någon aning om vad det kostar ? Det bor dessutom vuxna barn där hemma utan jobb ?
          Som sagt detta går att kolla upp !
          Alla får leva sina liv men att sitta och ljuga för att inte skatta är inte ok ! Vi alla har skyldighet att betala skatt här i Sverige

            Nej det är ju exakt det jag menar. Någon påstår att det är ett faktum att de har pengar eftersom hon inte jobbar. Jag menar att det inte alls behöver vara så. Det är inte så att alla som inte jobbar automatiskt har det bra ekonomiskt. Inte ens alla som har VALT att inte jobba.

            Jag har ingen aning om deras ekonomi, säger bara emot att det tyder på pengar att hon inte jobbar.

    Lika enkelt som självklart är det betald reklam 🦷🦷🦷

      Tand Hulta , ja !
      I dessa paket resor för vård i Turkiet ingår alltid att hämtas upp på flygplatsen och bo på 4-5 stjärniga hotell i Istanbul . Precis som hon har lagt upp bilder på . Har en väns vän som jobbar med detta i Istanbul. Så jag kan med 100 % säkerhet säga att detta är smyg reklam !!!

        Att det är en paketresa framgår i hennes inlägg. Huruvida Hon betalar själv eller ej kan du väl inte se på hotellet?

    Hon blir ju hämtad och körd i fina bilar och bor inte direkt i ett vanligt hotellrum. Så gör kliniken knappast för alla sina kunder….

      Fast det gör de väl, skillnaden är att hon får det sponsrat. Dessa kliniker erbjuder väl paketresor som de lägger fram som en charter där du även fixar till dig typ.

      Svar till O , jo så gör dom för alla sina kunder !
      Det är just detta om avslöjar att det är smyg samarbete . Alla som har gjort detta lägger upp just detta . Om hon hade åkt dit utan detta samarbete hade hon åkt vanlig billig taxi och inte bott så . Just i Istanbul om man vill bo bra och på ett fint hotell kostar det . Inte som att ta en Sistaminuten till Alanya 😂

        okej, tack för svar. har inte koll på hur det går till 🙂

        Nä det finns organisationer som säljer såna ”paket” till vanlisar, med hämtning, turistande, middagar etc som ingår i dessa resor

    Det är ju väldigt ”proffsigt” och reklammässigt filmat iaf.

    Är det Roberta som filmar reklamen eller?

    Skulle vilja dra ut mina rotfyllningar och göra titanskruvar i stället. Men den bedövningen de använder där nere är ju inte godkänd i Sverige, och det känns som att det kanske inte är det bästa att utsätta kroppen för.
    Varför kan inte ngn klinik i sverige bestämma sig för en helomvändning, humana priser, bra service och behandla patienterna som kunder.

      Det finns tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd.
      https://www.forsakringskassan.se/privatperson/tandvard/tandvardsstod

        Kan inte se hennes inlägg då hon blockade mig pga följer bloggbevakning

          Skulle aldrig riskera en block av booken så håller mig jäkligt lågt kring vilka jag följer 😁 än så länge har jag klarat mig, ta i trä.

            Samma här!😅

        Tack för tipset men det vet Jag om. Jag har frisktandvård och en tand kostar 28 000 att göra med titanskruv, och det lilla bidraget blir en fis i rymden.
        Högkostnadsskyddet gäller tyvärr inte då det inte anses som nödvändig tandvård.

          Rimligt ändå att skattepengar går till nödvändig tandvård.

          Om det inte är nödvändigt – ja, då får du betala själv. Det är inte svårare än så… Och varför skulle vården behandla en patient som en kund?

            Om ni läser där uppe så kanske ni förstår vad jag menar.
            Jag har inga problem med att betala själv, betalar både skattepengar varje månad plus tandvårdsförsäkring på 340 kr per månad.
            Dock, som jag skrev, önskar jag att det kom en klinik som såg patienten även som kund. Jag tycker bemötandet de senaste 10-15 åren skiftat när man går till tandläkaren.
            Visst är jag patient, men jag är också en betalande sådan, och betalar jag 28 000 kr för ett ingrepp skulle jag vilja ha ett bättre bemötande helt enkelt.

            Sedan tycker jag tandvården i sverige tar överpriset, men det är en annan sak.

            Det kommer allt fler privatkliniker med bättre service och andra behandlingsmetoder, men folktandvården skall ju ändå känns som ngt tryggt som man kan lita på, så tycker jag inte det är idag, tyvärr.

    Anna! Snick snack, bevis tack! Som om den där filmen med logga är din egen?
    Ps vad gör Robban därnere? Turkish hairline?
    Helt okej och fixa och trixa med tänder och kanske annat, men var ärlig.

      Anna kan inte åka någonstans utan Roberto.

    Hon verkar ha blockat mig pga följer bloggbevakning

      Anonym, vi är många av samma sort 😀

        Hur ser hon sådant? När vi alltså är anonyma.

          På insta

          På Instastories kan hon se vilka konton som tittat, inte på vanlig inlägg. Är där hon går in och blockar.

    I hennes eget inlägg är en ren reklamfilm från EsteWorld med.
    Så 100% reklam.
    Vart vänder man sig för att anmäla inlägget ? Är det skatteverket eller konsumentverket?

    Gissar på att även detta inlägg snart kommer tas bort av Booken och sedan klämma ut ett inlägg om hatet hon har fått utstå.
    # preachMf#

    Förstår inte varför hon inte bara kan vara transparent med det hela? ”Hej alla som ni vet har jag haft stora problem med mina tänder! I samarbete med blablabla (glömt namnet nu) ska jag åtgärda detta och ni kommer få följa med på resan!” Klart.

    Om det inte hade varit något samarbete hade hon ju inte sagt ett knyst om detta givetvis, ge alla möjlighet att förlöjliga henne tänder för 727381 gången.

      Anna kan inte vara transparent. Bekräftar hon att det är ett samarbete så måste hon betala skatt på det.

    Tycker fasen lite synd om henne, för det hon haft (och gjort frivilligt?) i sin mun. Hade dock aldrig åkt till Turkiet för att rätta till saker & ting. Hur blir det när hon får problem igen, kommer det samma klagovisor om den klinik hon nu hyllar (och gör reklam för)? När man gjort såpass mkt i sin mun, så blir det problem förr eller senare. Rotfyllningarna hon gjort är förmodligen ett resultat av nedslipade tänder till små piggar, som gjort att nerven dött. Usch.

    Haha! Inte reklam?! Länkar till dom flera gånger. Berättar hur bra dom är innan ens resultatet är färdigt och läkt. Om hon vill hjälpa andra så kanske hon ska berätta om det ett år senare och inte göra reklam för ett företag hon inte alls vet vad de går för. Hon kommer inte kunna gråta ut sedan om det blir fel eller komplikationer pga av sekretessavtal och ingen sjukvård i Sverige kommer hjälpa henne heller. Kan inte tänka mig att frivården eller någon försäkring täcker det som uppstrår i Turkiet. Sett flera fall där framför allt kvinnor får betala dubbla pengar för att göra om eller rätta till det som går för att kunna leva normalt igen

    Anna betalade flygbiljetten själv, det är nog sant som hon skriver. Sedan har hon tänkt till hur hon ska uttrycka sig iom att kliniken står för Annas tandbehandling och uppehälle (spons). Hon tror att hon är smart och kan lura sina säljare och Skatteverket genom att säga att hon inte fått betalt (i pengar). Hon försöker därmed mörka alternativt förstår inte, att sponsrad tandbehandling räknas på samma sätt som att man fått betalt i pengar.

      Sina FÖLJARE ska det naturligtvis stå

    Är hon där nu? Har hon åkt ner? Det är säkerligen betalt samarbete men hon tror kanske inte det är betalt när hon inte får in pengar på sitt konto, fast hon får ju troligtvis rabatterat eller gratis ingrepp så det är betalningen, eller nja hon förstår nog det egentligen, snarare att hon vill förbrylla läsarna till att inte tro det är betalt samarbete eftersom hon inte lägger in länk eller ger ut rabattkod hehe.

    Om det nu är så kanon, och hon verkligen rekommenderar detta, trots att det INTE är reklam, hade man kunnat tycka att hon kunde skriva ut en prisindikation. Möjligt att det står på företagets hemsida, men jag har inte dubbelkollat det innan min kommentar.

      Det är ju sååå olika så det är bäst att man kontaktar företaget….dvs ”jag får detta gratis så jag vet inte”.

    Har hon gjort tre implantatskruvar (!), dragit två tänder och flera rotfyllningar (åtta av tänderna i en bild hon la ut var rotfyllda) i ett och samma svep? Idag lägger hon ut bilder på massa mat? Ingen svullnad i kinden, ingen klagan på att hon har ont. I call bullsh*t. Allt detta kan omöjligt vara gjort i ett svep. Även om det var narkos när hon gjorde själva ingreppen så borde en enda tanddragning räcka för att hon ska vara nere för räkning i vanlig ordning.

      Det var nog ”före”-bilder

    Jag har inte koll själv men hittade detta på en sida för en expert på immaterialrätt. De nämner inte tjänst som exempel utan endast pengar och produkter, men tänderna i sig måste ju räknas som produkter. Men det finns väl knappast något kryphål för tjänst och sjukvård/skönhetsvård för att de valde att inte nämna just det?
    ”Om du har en överenskommelse med den som säljer produkterna om att du ska visa dessa i dina kanaler är det högst troligt att dina inlägg räknas som marknadsföring och då finns en hel del regler du måste följa, bland annat regler om att inläggen ska markeras som reklam. Även att tipsa om produkter på uppdrag av ett företag räknas då som ett betalt samarbete. Överenskommelsen kan bestå i att du får en viss summa pengar, eller produkter, för att du publicerar ett visst antal bilder eller videoklipp där produkterna visas upp.”
    Sist skriver de: ”Se också till att ta betalt, du utför faktiskt en tjänst som är avsedd att leda till ökade intäkter för någon annan!” Vilket ju faktiskt innebär att Anna B skulle vara lite småkorkad om hon publicerar så mycket som hon gör nu utan att få betalt eller få det hon visar upp med en ordentlig rabatt.

    Blir så irriterad över all reklamidentifiering som ”glöms” bort & det hittas fler & fler kryphål. Tex upptäckte jag sista veckan att Jessica Almenäs reklamidentifierar Vårruset i Träningspodden, men i hennes andra podd NotFannyAnymore så pratas det extremt mycket om detta Vårrus i flera avsnitt utan att reklamidentifieras det minsta – här är det verkligen en gråzon & finns utrymme att tänja på kontrakt & ersättning för ena podden, men vad gäller för andra podden typ…

    Tack för att du bäddar in hennes instainlägg för då kan vi miljontals som är oförklarligt blockade också se hennes inlägg.

    Just när det kommer till denna typ av klinik och liknande i Turkiet brukar man själv få stå för flyg+hotell, men om man ska t.ex opereras och väljer att på bo klinikens ”rekommenderade” hotell, så kommer man undan med bra rabatter. I vissa paket, som när man ska göra BBL eller Bröstförstoring, så ingår några nätter på ”5-stjärnigt” hotell, innan de för över dig till ett ”vanligt” hotell.
    Bli inte för imponerad av det 5 stjärniga hotellet för det kommer du se väldigt lite av när du är nyopererad och sover 98% av tiden.
    Frukost/lunch/middag brukar ingå 1-3 nätterna på det 5 stjärniga hotellet, men återigen, du kommer inte äta mycket när du precis opererats eller gjort en behandling. Såfort du mår lite bättre och kan gå runt själv förs du över till ett vanligt hotell du själv valt och betalat för och där ingår oftast inte mat, vid undantag för frukost.

    Transport brukar ingå när man väljer att göra en behandling hos dessa kliniker, och då hämtar och lämnar dom dig till och från flygplats/hotell i små lyxiga privatbussar. Det kallar dom ”Privat chaufför”, vilket ja, det är väl det tekniskt sett, men man brukar inte vara jättesugen på att utnyttja dessa resor till max när man är nyopererad eller precis fått tänder utplockade.
    Dom hämtar upp dig på ditt hotell, kör dig till kliniken, sen kör dom tillbaka dig efter din behandling, detta brukar sker varje till varannan dag och man brukar stanna ca en vecka, beroende lite på vad för behandling eller operation du gör.
    Du kan förstås välja att be chauffören köra dig till valfri destination (shopping, sevärdighet osv) men som sagt är man ganska nöjd med att bara få åka tillbaka till hotellet efter en operation.

    Det är 100% ett samarbete. Hon får antingen en kraftig rabatt, eller tänderna helt gratis i utbyte mot denna reklam för kliniken.
    Paow har väl gjort x antal operationer på samma klinik?
    Jag tror Anna tänker att hon kan komma undan med att inte kalla detta ett samarbete för att dom finns i Turkiet och skulle någon, mot förmodan, kontakta kliniken och ifrågasätta så kan kliniken ljuga eller välja att inte svara. Det är som sagt Turkiet och de har inte samma regler och lagar som vi i Sverige har.

    Ville bara förtydliga för de som undrar hur dessa paket och resor funkar, det är lätt att bli förblindad av hur lyxigt det verkar med dessa privat chaufförer och topphotell. Det är såklart en fin service, men när du precis opererats och har ont dygnet runt, så spelar varken transfer eller hotell någon större roll.

      Tack, intressant!

    Nu är inte Anna Book direkt känd för att vara klok, smart eller intelligent!! Detta är ett reklamsamarbete och då måste frun få smäll på fingrarna!!! Ajabaja Anna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.