Om att råka skada sin bebis

Gravida Gabriella Joss Possler svarar på frågor på Instastory där en av dem handlar om ifall Gabriella någon gång ”råkat” skada något av sina barn. Följaren är själv förstföderska med en dotter hemma och har skrivit ytterligare en kommentar med fortsättningen att hon råkat tappa mobilen i huvudet på sin 1-månaders bebis. Nu JÄVLAR ska här orosanmälas!!!! Jag vet inte vem, men anmälas ska det!!

Gabriella svarar så här:

Det första jag gjorde när Jason kom hem från BB var att lägga honom i en spjälsäng där det stod en hård lampa i form av ett moln som ramlade ner i hans huvud. Och mobilen har jag tappat i skallen på alla mina kids som bebisar. 😂 Verkligen något som händer den bästa! Lovar! Vet inte hur många gånger jag skrollat medan jag ammat, somnat till och vaknat av att bebisen fått mobilen på sig ❤️ du är inte ensam!!! Min första barnmorska sa ”bebisar är designade för att överleva oss som nyblivna föräldrar” och det är något jag alltid haft med mig. Men klart man blir orolig i stunden!

Kommer det kanske komma nya diagnoser i framtiden?
Mobilskallskada av ospecificerad typ?


Skojar. Missbruka inte orosanmälningarna. Som alltid. 

35 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Inget om hur hennes barn kommer att kunna läsa att ”mamma önskade abort tre gånger om dagen”, eller att de har pratat om att göra slut, eller att hon använder dina barn i alla samarbeten hon gör? Hade detta varit IL så hade inlägget sett helt annorlunda ut.

      Tror verkligen inte barnet kommer ta illa upp av hur hon ”önskat abort tre gånger om dagen” iallafall, det är ju tydligt hur otroligt mycket hon ändå velat ha alla sina barn som väljer att gå igenom så tuffa graviditeter gång på gång. Mänskligt och kärleksfullt tolkar jag det som iallafall.

        Ja gud så kärleksfullt att veta hur mycket smärta och allt vad det klagas på man har orsakat..

          Men gud vilken sjuk tolkning! Min mamma bodde i princip på toaletten när hon var gravid med mig och kände sig döende. Har sett bilder och hört historier hela min uppväxt och har ALDRIG känt att jag orsakade det. Herregud, hur skulle Det kunna tolkas som barnet är ansvarig 😂

            Så bara för att du inte har känt så, så är ingen risk för någon annan i hela världen att känna så?

              Finns ju risk att man känner hur som helst oavsett vad, skulle barnen må dåligt av det här uttalandet i framtiden så beror det troligen på andra saker, en slags bitterhet och oförmåga att ta ansvar för sina egna handlingar, inte något enstaka uttalande. Tror man kommer längre på att vara avslappnad och ärlig.

      Och här är du och gnäller om hur illa IL behandlas. Igen.

        Här är du och tror att det bara finns en person som gör det. Vill du veta en hemlis? Det finns flera som ifrågasätter hennes sätt att skriva.

      Mina föräldrar funderade på allvar att göra abort när jag låg i magen. Särskilt den ena var mer drivande. De hade också en period där de var riktigt nära att skilja sig vilket jag fick veta i efterhand. De sakerna är verkligen inget jag är eller varit upprörd över. Ville bara säga det för att ge ett exempel på att ett barn inte nödvändigtvis tar illa vid sig av att få veta att föräldrar tänkt så. Alla situationer är ju olika och alla har olika utmaningar

    Ja det här med att skada sitt barn ofrivilligt är ju lätt hänt. Minns när jag och mina vänner hade bebisar och de tjatade hela tiden på BVC att man inte skulle röka. Det gick oftast bra,men en gång var olyckan framme.
    Jag ammade och rökte samtidigt som vanligt, men just den dagen råkade lite aska trilla ner i bebisens öga så han blev ledsen. Sensmoral är att vara försiktig när man ammar.

      😂 skönt att det ordnade upp sig till slut!

      Fast att röka vid barnet är ju att skada barnet frivilligt. Jag antar att du driver?

      Bra att det inte var glöd som kom i ögat Men man klarar sig bra med ett öga med

      En liknande grej hände mig. Bvc varnar ju om att man ska vara försiktig med heta drycker som kaffe så tog till vana att göra iskaffe på morgonen istället. Men självklart glömde jag det vid ett tillfälle och gjorde vanligt snutkaffe och min dotter skållade såklart tungan när hon drack det.

        Man får ju lära ungen att vara försiktig.

        Livsfarligt med kaffe, så små barn ska över huvud taget inte dricka kaffe eller annan dryck med koffein! Tycker ljummen folköl i nappflaska känns lämpligast i den åldern.

      Men alltså menar du allvar att rökte samtidigt som du ammade? 😅 kunde Inge ciggen vänta några minuter?

        Ungen kunde väl ha varit polers och hållit i ciggen så länge.

      Fyfan vad oansvarigt.
      Fast jag ska kanske inte säga något. Råkade gratinera min förstfödda i ugnen en stressig jul.
      Han är såklart inte längre min förstfödda.

        Hur kunde han sluta vara förstfödd pga det?

      ÄLSKAR den här kommentarstråden.

      Jag brukar verkligen undvika att lämna mina barn ensamma i bilen. Jag förstår dock inte riktigt varför, förra gången blev det ju bara värre av att de var två, en tryckte ned kopplingen när den andra vred om nyckeln.

    Men vänta här nu! Så klart är det inte farligt om mobilen glider ur handen or rullar ner på bebisen men att direkt tappa en så pass hård sak i huvudet på ett spädbarn är definitivt inte bra. Dessutom – varför sitter man med sin mobil när man tar hand om sitt lilla barn? Mobilanvändandet blir sjukare och sjukare och effekterna av det börjar synas mer och mer tydligt: folk blir dummare allmänt, deras läsförståelse och förmåga att ta till sig konplierade texter minskar dramatiskt för att bara inte tala om de sociala effekterna. Och apropå detta sista, en gång till:

    Ge ditt barn exklusiv tid. Ingen har tvingat dig att skaffa barn, du har gjort det valet och även om alla föräldrar självfallet behöver få tid för sig själv ibland så ska ditt fokus ligga på barnet. Vad gäller säkerhet. Vad gäller tid. Och vad gäller uppmärksamhet.

    Dödstrött på dessa egoistföräldrar!

      Har du egna barn?

        Uppenbarligen inte. Men varför nämner ingen ”förstföderska och har en dotter”. En direkt motsägelse ju!

      Sitter du bara och tittar ut i tomma intet om du ammar 30 minuter eller ska natta någon två timmar. Är inte så dumt läsa nyheterna PÅ TELEFONEN då för att inte bli universums mest isolerade moder. Sluta döma Eva på höga hästar. /två barns mamma som tittar ofta på mobilen men har skärmförbud för mina barn. Dubbelmoral oh yes.

        Jag tittade på mitt barn när jag ammade.
        Och nattat i 2 tim har jag aldrig gjort.
        Lägg bort telefonen så ska du se att nattningen går fortare.

          Somnar bebisen fortare då? 😅 Trams, att du inte har nattat i två timmar säger endast något om dig.

      Just ”konplierade” texter kan såklart vara lite svåra att ta till sig.

      Alltså, mina barn kunde ligga och amma/snutta i timmar vid nattning ibland. Mobilen var ju guld värd då. Du kan inte mena att du ligger och tittar på din ammande bebis hur länge som helst? Men det kanske hade varit helt ok om jag läste en bok som ramlade på barnet.

      Problemet med Gabriella är att hon ofta varit i såna här situationer men drar lite lätt över det. Hon har bl.a. berättat att hennes barn som spädisar (åtminstone två av dem) ramlat ur sin vagn FLERA gångar. Det tyckte jag var rätt sjukt 😅

      Bebisar, särskilt dom under några månader, ammar nästan HELA TIDEN. Man blir otroligt låst och det är inte alltid man vill glo på en vägg halva dygnet. Så jo, mobilen är väldigt bra att ha när man ammar och bebisen ligger i över en timme vissa gånger. Mvh sjubarnsmamma

        Vill ditt barn amma 24/7 bör du kanske börja kolla hur mycket mat barnet får i sig, men det är klart sitter en och fastnar i mobilen så ligger ju uppmärksamheten nån annanstans än på barnet.

          Ja herregud det ena utesluter ju definitivt det andra. Går ju absolut inte att göra två saker samtidigt

      Dessa jäkla mobiler. Aldrig ögonkontakt.

      Inte ens vid amning🤯

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.