Insikter med Isabella Löwengrip

Bildkälla: Charlotte Brunzell/ STELLA Pictures

Nu är det dags för ”Bloggbevaknings klyschfest 2024”!
Jag tyckte att detta var ett roligt sätt att introducera dagens ämne: de insikter Isabella Löwengrip har skaffat sig på sina 33 år.

Jag hade gärna sett att hon delade 33 insikter för att matcha sin ålder, men alla kanske inte har samma fixering vid symmetri och mönster som jag. Jag gillar när saker är jämna och ordnade. 🙂
Men men…
Isabella har delat 13 livsinsikter på sin blogg. Vill du läsa hennes utförliga resonemang, hittar du hela inlägget här.

1. Smörj in hals och dekolletage varje dag.
2. Uppskatta skogen, den ger dig mer kraft och återhämtning än du tror.
3. Ha alltid en bok pågående, det ger så mycket.
4. Hitta ditt sätt att inhämta nyheter varje dag.
5. Var den som bjuder ut!
6. Leta efter en partner som är snäll.
7. Hitta ditt egna peppande mantra!
8. Allt som skaver är en möjlighet, som Ray Dalio sa.
9. Mina barn får göra det mesta – Bara de frågar först
10. Det är inte lätt att hitta en kärlek till sin kropp men ett knep är att träna. Och då menar jag INTE att träna mig smal utan att träna mig stark. När jag orkar burpees, armhävningar, får bra kondition så blir jag stolt över mig själv och kroppen. Tankarna tenderar att bli positiva om kroppen istället för negativa.
11. Det är omöjligt att bli frisk från ätstörningar på egen hand.
12. Det är bättre att bygga bolag snabbt och våga göra fel än att bygga bolag långsamt för att göra allt korrekt.
13. Avslutar med ett jobbigt men sant boss babe-citat: Det finns inga genvägar till framgång. Det är flest arbetstimmar som vinner. I 17 års tid har mina vardagskvällar sett likadana ut – Datorn i knät medan andra tittar på tv. Dessa extratimmar gör att man kommer fram snabbare än andra. Har det varit värt det? Japp!

Punkt 10 tog jag med i sin helhet för att undvika missförstånd.
Punkt 13 också, då jag gissar att den kanske kan väcka en del reaktioner?
Eller kanske inte?

Vad tycker ni om Isabellas lista?
Har ni några egna livsinsikter att bjuda på denna arla fredag?

41 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  That’s some deep sh*t!

   Deep b s😂

  Måttligt imponerand men man lär så länge man lever🤷‍♀️

  Jag är en väldigt exekutiv person och fattar hellre fel beslut snabbt än rätt beslut långsamt. Jag jobbar på att ändra den naturliga känsla jag har allt ska gå så fort. Hade sparat mig mycket pengar och ångest under livet.

   Så gör min chef också och tycker att det är en bra strategi. Det är det INTE. Sparar så mycket besvär om vissa beslut bara tar liiiite längre tid på sig men blir rätt.

    Känner igen det. Har spenderat OTROLIGT mycket tid under min karriär med att reda upp det som cheferna bestämt snabbt. Men de märker ju inte det, eftersom någon annan reder upp röran.

  Har inte hon varit en av alla influerare som har tittat på massor av Netflixserier och frågat läsarna om tips på nya serier att se? Eller minns jag fel där?

   Jag plöjer Netflix nästan varje kväll när jag sitter vid köksbordet och jobbar sent🤷‍♀️

    Varför inte jobba fokuserat en stund och ägna dig åt serien där efter? Multitasking är en myt utan det man gör är konstant content switch. Så tyvärr slår man inte två flugor i en smäll utan det tar bara längre tid.

     Nä, det håller jag inte med om. Jag får extremt mycket gjort samtidigt som jag har sällskap. Vem har sagt det måste gå fort?

  Får inte intrycket utifrån blogg att hon jobbar hela tiden när andra kollar på TV. Förutom att hon i perioder iallafall verkar plöja serier så har hon ju mycket annat för sig både på dagar och kvällar och självklart, börjar man jobba lite senare på morgonen, tar man långlunch eller går på skönhetsbehandling på dagen så behöver man sitta och jobba på kvällen om man ens ska få ihop de vanliga 8 timmarna.

  Håller inte heller riktigt med om att flest arbetstimmar vinner men om hon känner att det är värt det så är det väl bra. Men ofta kan det ju vara värt att ta ett steg tillbaka, se helheten och hur man kan jobba mer effektivt, liksom att det alltid finns inslag av tur/otur, och att man faktiskt är olika bra på det man gör.

   På en av mina arbetsplatser fanns några som alltid underströk hur sent på eftermiddagen / kvällen de ännu jobbade. Men dagtid åkte dom lätt på lunch med vänner till andra sidan stan och var borta 2,5 h. Såklart de måste jobb längre mot någon annan som åt matlåda i personalrummet på 20 min.

  Isabella känns fortfarande som en 14-åring som leker att hon jobbar och är framgångsrik entreprenör. Jag vill inte förminska hennes prestationer i synnerhet inte som framgångsrik influencer, men hon bör väl också förstå att ägnar man halva dagarna åt att bli sminkad och gå på events så måste man ju jobba på kvällen? Med en krasch emellan så känns ju det också som man kanske borde omvärderat sitt synsätt lite?

   Ja för att vara med om mycket känns hon så omogen. Att allting liksom bara ska gå i rak linje. Men så är det inte. Tror hon är djupare änn det glättiga sidan hon visar utåt.

  Att allting, precis allting, är jobbigt om man har dålig kondis och syresättningsförmåga. Man blir faktiskt en mer utåtriktad, glad och initiativtagande person när man tar tag i sin fysiska hälsa.

  ”Det är flest arbetstimmar som vinner”..? Efter 15 år av köttande med studier och jobb vann jag en utmattning. Grattis till min guldmedalj..!?

   Det handlar otroligt mycket mer om möjligheter, tur och tillfälle än vad det handlar om timmar. Mantrat om att ”alla kan lyckas om man lägger manken till” (ie sliter som ett djur) är förlegad och farlig.

   Jag har kommit dit jag är idag för att jag har haft förutsättningarna för det. Ett enormt försprång. Precis som att födas in i en rik familj och på så sätt lyckas ta sig in på bostadsmarknaden med deras hjälp. Sedan har jag haft tur.

   Jag hoppas att du får stöd i din utmattning och tar dig ur den.

    Precis det här! Att ha bilden av att alla har samma förutsättningar därför att vi bor i Sverige är så märkligt. Förutsättningar handlar ju inte bara om att behöva betala för utbildning eller inte. Det är klart att någon som kommer från en akademikerfamilj och motiveras och får hjälp hemifrån med studier har bättre förutsättningar än någon vars föräldrar inte kan eller vill hjälpa till. Eller att någon utan adhd har bättre förutsättningar att plugga än någon med adhd. Eller att någon som är intelligent har bättre förutsättningar än någon som inte är det. osv osv.

  Re listan: den intelligenta entreprenören arbetar smart så behöver man inte sitta med datorn om kvällarna.
  Re aimastar: en kul grej är att de uppenbarligen inte kommer åt inloggen på gamla igkontot för gabrielle löwengrip så där ligger hon fortfarande med sina märkliga döda fötter och glor på en julgran. Kontot har f ö sextusensexhundra följare, nya har drygt tvåtusen. Och är märkligt inaktivt, ingen verkar ha lagt in ngt på flera veckor. När nu VD har två kontor till sitt förfogande och en massa anställda kanske det vore klokt att sätta dem i arbete. Tips:skicka ett mejl på kvällskvisten, det är poppis, Löwengrip.
  Det har också kommit en del roliga satirkonton som häcklar nya Gabrielle, se kommentarerna, kul. Väntar nu på Felix och Paggan 😀 vore djävulskt skojigt

   Osmart att döpa den nya klonen till Gabrielle. Första träffen när man googlar är den avsomnade Gabrielle.

  Att förstå att nyckeln till att inte bränna ut sig är att prioritera återhämtning! Kan också innebära att man lär sig att jobba mer effektivt på färre timmar. Flest arbetstimmar vinner är en farlig inställning.

  Av egen erfarenhet skulle jag säga att det inte handlar ett skit om flest timmar, det handlar om att jobba smart. Ju smartare du jobbar desto längre kommer du. Plocka bort onödigt arbete som ingen bryr sig om i slutet av dagen och stoppa vid good enough. Lita på dig själv och lär dig att ingen annan heller har en jävla aning om vad dom pysslar med.

   Det beror ju också på vad man jobbar med och vad man vill. I mitt jobb kan man inte stoppa vid good enough, det är helt enkelt inte tillräckligt bra och det tar många timmar att leverera bättre än good enough.

   Men jag älskar mitt jobb och skulle inte vilja jobba med något annat. Det tar många timmar i anspråk, men jag tjänar oförskämt bra och tycker att det är roligt.

    Jag tjänar också oförskämt bra men skulle aldrig tycka det var värt att jobba ihjäl mig och sno tid från barnen/mina intressen för ett jobb även om jag tycker det är roligt. Så att påstå att enda sättet är att jobba fler timmar än andra är ju helt fel, kanske om man som du är i en viss bransch då. Jag jobbar inom IT och det är assoft.

     Folk är ju olika, anonym 10:27 tycker uppenbarligen att det är värt det (jobbet kanske är hens hobby?).

     Jag är med dig, jobbar också inom IT och tar det väldigt lugnt, och trivs väldigt bra med det. Hade inte heller orkat eller velat ha ett jobb som kräver mer än good enough av mig. Det finns ju dock de i min bransch som köttar och de kommer ofta framåt snabbare, som kanske engagerar sig mer i företaget i stort och tar på sig extra ansvar utanför själva utvecklingen. De blir chefer och sånt, men jag är helt enkelt inte intresserad av det. Tänker att det handlar mer om personlighet än bransch typ?

   Timmar spelar roll tänker jag, men det är bara en liten del av framgången. Dels så får ju gärna de timmarna vara så effektiva som möjligt, annars kan man ju sitta och halvjobba hela tiden utan att få något särskilt imponerande beslut. Liksom att vissa helt enkelt kommer få mer gjort på kortare tid beroende på vad man gör och om man har rätt kunskaper och talang för det. Är man dålig på det man gör, svårlärd och inte riktigt förstår vad man håller på med kan man också slita en massa utan framgång. Så… skulle väl säga att jobba med det man är bra på och jobba effektivt i första hand, sen kan man välja var man lägger ribban! Tänker man antal timmar först blir det liksom bakvänt.

   Fanns det spelar ju roll inom vilken bransch du jobbar.

  Jag bytte bana och startade eget för att få så FÅ arbetstimmar som möjligt.

   Och jag gjorde tvärt om av samma anledning 😂

  Var alltid snäll mot andra kvinnor.
  Ha alltid andra kvinnors rygg.
  Prata inte skit om andra kvinnor.

  Speciellt yngre kvinnor, stötta dem, bygg dem, hylla dem.

   Trams. Stötta och hjälp rimliga och trevliga människor. Inte grundat på kön.

    Det går oftast bra för män ändå utan min hjälp.

    Sen är jag givetvis per default trevlig mot alla. Om de inte är otrevliga mot mig

  Vilket skämt hon är. Framgångsrik jo tjena. Hon sabbade sitt äktenskap och sitt företag genom att sätta sig själv och sina galna mål om att bli världens mest framgångsrika kvinna i första hand.
  En insikt hon tydligen inte har fått är att det faktiskt är bättre i längden att göra saker ordentligt och låta det ta sin tid. Vad är det för vits med att jobba ihjäl sig under en kort period och prestera något som är dåligt.
  Är väl bättre att göra en el ett par saker riktigt bra än att vara impulsiv och göra många ej ordentligt genomtänkta satsningar.
  Finns väl inget bolag som hon lyckats med långsiktigt eller?
  Har ni förresten sett att det finns ett parallellt satirkonto till Gabrielle .Hehehe.

   Vad heter det satirkontot då, hittar inte?

  Om flest arbetstimmar vinner kan man undra hur hon ser på sin fästman, som väl inte jobbar alls 😬

   Han kanske inte samma ambitioner som henne?

  Intressant att hon numera inte vill kännas vid diagnoserna som hon påstod att hon hade förut. De var väl bara bra att då hon kunde skylla sitt helt maniska och galna beteende på dem när luftslottet spängdes.

  KAN ju inte vara sant

  Tror ni på riktigt att jag skulle godkänna det? 🙂

  Hon är så forcerad, som att hon bestämt sig att vara på ett visst sätt just den månaden och sen bockar av alla punkter som passar just den personan. Nästa månad stämmer det inte alls och måste då göra en ny lista hur hon ska vara..

  Punkt nummer 12 stämmer verkligen inte.

  Har du ambitionen och drömmen om att bygga upp ett framgångsrikt företag är det långsiktighet som gäller. Det tar det i regel många år och långa arbetsdagar för de flesta egenföretagare att bygga upp ett framgångsrikt företag.

  Våga tänk, var vill jag vara om 20 år?

  Det finns inga genvägar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *