Att vara reklampelare för Temu

Vissa influencers smyghandlar ”extreme fast fashion” direkt från Kina, medan andra gör det helt öppet. Men när en influencer inte bara öppet erkänner att de handlar från plattformar som Wish och AliExpress utan även får betalt för att uppmana sina följare att köpa så mycket som möjligt via hennes länkar för att tjäna en rejäl provision, är det problematiskt. Till den gruppen hör Emma – @Attvaranagonsxfru – som gör reklam för butiken Temu – en kinesisk extreme fast fashion-gigant på den internationella marknaden. Hon skriver stolt att hennes personliga varumärke handlar på Temu och verkar inte förstå problematiken alls.

Den första juni skrev jag ett inlägg om de höga gifthalterna som de koreanska myndigheterna hittade i varor från Shein och Temu. Gifthalterna uppmättes till 428 gånger högre än gränsvärdet för ftalater i ett par barnskor. Ftalater är en grupp kemiska föreningar som används främst som mjukgörare i plast och kan vara mycket skadliga.

Kan inte @Attvaranagonsxfru dela med sig av hur hon lärt sig skilja på giftiga produkter från de som är helt säkra för barn att använda? Som hon hävdar i sin kommentar?
Snälla, Erin Brockovich? 😉 Erin? Brockie? B Rock? Skyssta?

Jag har sökt influencern. 

36 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känns så märkligt och desperat av henne?!
  Tidigare köpte hon bara dyra märken och nu sån där skit?!

  Jag har följt Emma i många år men det här fick mig att tappa ALL respekt. Tycker dock inte vi ska kommentera utseende.

   Har jag missat nåt eller var kommenteras hennes utseende?

    Raderat. 😊

   Öööh…. Var kommenteras hennes utseende??

    Raderat nu enligt camilla

   Jag håller helt med dig!! Ett riktigt bottennapp av en person jag följt sen hon började blogga för säkert 10-15 år sen

  Kan vi prata om att kalla sig ”Attvaranagonsxfru”???
  Så weird!
  Har hon ingen egen identitet?

   Det gjorde hon från starten. Var väl mer för att stå ut i mängden. Alla inlägg börjar med ”Att …” Sedan blev det ”xfru” efter skilsmässan.

   Tycker hon var riktigt rimlig förr i tiden men numer framstår hon som fullständigt ytlig person.

    Bloggen finns väl inte ens kvar? Synd för en gång i tiden var den väldigt mysig. Personlig utan att bli privat.

     Vad synd att den är borta. Gillade hennes tidiga inlägg, fina och djupa betraktelser av livet

      Jag saknar också den tidigare Emma.

  Haha, vill väldigt gärna också veta hur hon lärt sig det. Oerhört pinsamt tycker jag att aktivt vilja länkas samman med sånna företag.

  Varför just Temu? Jag ser ingen liknande kritik mot Amazon osv.

   Folk är hycklare

   Temuappen är väl inte ens laglig i Kina? Temu som företag som lyder under Kinas regim som får tillgång till din personliga data. Det är så de blir världens mäktigaste land i informationskriget. :)))

   Amazon har ju iaf rimliga och riktiga varumärken. (Säkert inte bara men ja). Temu är ju skit rakt igenom.

  Hon har ju dessutom ett ”vanligt” jobb vid sidan om sin insta.. Kan man inte då välja samarbeten med mer eftertanke? Erbjuder temu så saftig ersättning att det är svårt att säga nej?

  Sådär gör hon jämt vid kritik. Förminskar de som ifrågasätter alltså. Minns vid en frågestund för flera år sedan som någon frågade om hon har syskon och personen fick en lång utläggning om varför hon inte skriver om dem. Mycket förminskande ton, precis som här.

   Diviga och konstiga svar. Hon har ett varumärke men förstår inte dagens konsument. Dagens konsument är mer krävande vad gäller allt från värdegrund till innehåll.

  Tror två stora bloggare skriver sina egna frågor och låtsats som det är läsarnas. Blir så irriterad på den här hela tiden =
  🥹 liksom det räcker nu.

   Bara två?

    Finns väll flera men dom retar jag mej inte på. 🥹

  Verkligen uselt, trodde mer om henne. Men ok, en influenser färre att följa.

   Man får tänka att det är skönt att rensa lite! Tyckte Emma var toppen tidigare men senaste tiden har jag inte känt att hon är den inspirationskälla som jag tyckte hon var när jag började följa henne.

    Håller med. Hon gick från (visserligen lite smådryg) kreativ bloggare med skarp penna till nån slags totalblåst ålderskrisande ytlighet. Fick en chock när jag halkade in på hennes konto efter några år utan att ha sett henne.

     Samma här – herregud.

  OT Johanna Bladh visar inte längre barnets ansikte på some. Exet som satt ner foten? Tycker det är bra att barnet inte verkar visas upp på samma sätt längre, misstänker bara att det inte är på mammans initiativ då hon ju delar väldigt mycket.

  Så förvånad och besviken på samarbete med Temu??. Jag följde henne länge, men avföljde för hon blev opersonlig och ytlig.
  Kikade in idag och bara gapade, kändes som ett skämt. Trodde hon iaf var någorlunda smart, men att vara stolt över samarbetet också?

  Kasst och ansvarslöst att normalisera shopping från Temu 👎🏼

   Så sjaskigt.

  Oj, det trodde jag inte om henne. Gillade hennes blogg förr när hon skrev om sitt liv i drömmen som hon kallade sitt sommarhus.

  Att handla på temu känns så mycket WT att jag vet inte vad. Hon försvarar sig med att hon får kritik om hon handlar dyrt med, men knappast av samma skäl, väl.

   Ja det är ju inte priset som är problemet….

  Jaså? Trodde det bara var whitetr*sh som handlade på Temu och Wish. Men det är väl samma personer som vallfärdar till Gekås varje sommar på sin semester för att ”handla saker billigt” för resten av året…….

   Fast gekås produkter innehåller förhoppningsvis inte gifter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *