Över 20 influencers har gjort reklam för olaglig produkt.

Happy Patches.
Små klistermärken som fästs på kläderna och som ska ge ett skydd mot både myggor och fästingar – visst låter det som en toppengrej? Följer du influencers eller andra offentliga personer så har du nog sett dem göra reklam för det här företag och dess produkter, för det hyllas och det applåderas utan hejd på deras sociala medier.
En snabb koll på Happy Patches Instagramkonto och jag hittar över 20 olika influencers och kändisar som fått betalt för att hylla företaget och dess myggklistermärken, och det lär förmodligen finnas fler. En influencer går så långt som att informera i sin reklamfilm att det är tredje året i rad som familjen förlitar sig på klisterlapparna för att slippa mygg.
Så vad är problemet? För nog brukar jag ha identifierat ett problem när jag skriver den här typen av inlägg, i alla fall enligt mig själv. 🙂

Problemet är att Happy Patches myggklistermärken är olagliga att sälja i Sverige.
Enligt Kemikalieinspektionen marknadsförs myggplåster med syftet att avskräcka mygg och i vissa fall även fästingar och anses då vara ”biocidprodukter inom produkttyp 19”.
Denna typ av produkt kräver godkännande i Sverige för att få användas och säljas.
I dagsläget finns inga godkända myggplåster i Sverige.

Happy Patches är enligt hemsidan framtagen av naturliga ingredienser så förhoppningsvis finns det inget Pfas i –  men produkten behöver likväl tillstånd att säljas och marknadsföras i Sverige.
När jag ställer frågan till Kemikalieinspektionen om huruvida de planerar att polisanmäla företaget, får jag som svar att ”vi har anmält Happypatches tidigare men då hette företaget IsbergMedia AB”. På min fråga om de kommer anmäla företaget igen, får jag svaret att det pågår en utredning av företaget, men vad den kommer utmynna i går inte att säga i nuläget.

Alla dessa skärmdumpar kommer från Happy Patches Instagramkonto:

Jonna Lundell // Therese Lindgren // Ellinor Bjurström
Carolina Gynning // Gabriella Joss Possler // Johanna Bladh
Ebba Isacson // Carola Häggkvist // Vanja Wikström
Sandra Friberg // Margaux Dietz // Carina Berg
Freespirit by Lisa // Carin Da Silva // Lisa Borg (tidigare Anckarmann)
Knatteplock // Amalia Brauns // Jny Persson
Fanny Andersson Ericson // Hemma hos Hanna_ // Julias.2001
Linn ”Tiingelinn” Andersson // Nellie Berntsson // Jane Oksanen

Så vad innebär det här för alla de influencers som gjort betald reklam för Happy Patches?
Kan de ha gjort sig skyldiga till något brott?
Eftersom Konsumentverket inte kan uttala sig om det inte finns en aktiv utredning så kan deras jurist enbart svara generellt men hon skriver så här till mig:

Om marknadsföringen inte följer god marknadsföringssed, är vilseledande eller aggressiv kan vi skicka ett föreläggande eller ta ärendet vidare till domstol, om företaget inte frivilligt ändrar sin marknadsföring. Om marknadsföringen avser en särskilt allvarlig överträdelse kan företag bli skyldiga att betala en marknadsstörningsavgift.

Jag har kontaktat alla influencers här ovan, samt Happy Patches för möjligheten att lämna en kommentar, och så här har det låtit än så länge från våra största profiler.
Happy Patches har inte återkommit.
Notera gärna det som Margaux Dietz skriver – vad Happy Patches skrivit till henne – eller den som förmedlat samarbetet – gällande sin produkt och huruvida den får säljas i Sverige.

Knatteplock:
Hej Camilla! Tack för ditt meddelande. Det stämmer att jag gjort ett samarbete med HappyPatches.
Jag har själv uppskattat deras produkter och gillar att de består av naturliga ingredienser.
Men jag visste inte att de inte var godkända av kemikalieinspektionen när jag genomförde samarbetet med dem. När jag fick reda på att de ännu inte var godkända så avbröt jag allt kommande samarbete, och de fick inte behålla rättigheterna till materialet. Jag pratade med dem och de sade själva att de inte gör något olagligt och att de t.o.m. kommit in på Apoteket Kronan som har en rigid kvalitetsprocess. Dock verkar de inte finnas där längre! Så det var rätt otydligt vad som gällde, men som sagt så avbröt jag allt ändå.
Det är såklart inte bra att de inte är godkända av kemikalieinspektionen och jag tar verkligen med mig detta till kommande samarbeten att kontrollera företag mer noggrant än jag redan gör. Visste verkligen inte att myggplåster med naturliga ingredienser behöver godkännas av kemikalieinspektionen.
Bra att du tar upp frågan. Kanske bra att fråga Apotek Kronan också hur de tänkt i sin kvalitetsprocess? Även om de inte verkar vara kvar där nu när jag letar efter dem.

Margaux Dietz:
Hej Camilla!
Jag ska leta fram mailet som jag fick med information innan vi påbörjade samarbetet.

Här var svaret jag fick!

Alla ingredienser i HappyPatches är redan godkända och säkra att använda; de väntar bara på att slutföra sista pappersarbetet med Kemikalieinspektionen. Jag har pratat med dem och de skulle aldrig sälja något som inte är lagligt eller säkert, så du kan känna dig helt trygg med deras produkt!
Kronans Apotek kommer inom kort också bli återförsäljare för produkten och de säljer såklart bara godkända produkter, så det säger förhoppningsvis mycket.

Gabriella Possler:
Hade ingen aning om det! Vad är det som är farligt med dom? Förstår inte riktigt 😩😩 så tråkigt att läsa, använt dom i flera år!

Amalia Braunsthal:
Men oj!! Jag hade ingen aning 😱 tack snälla för info. Har fler nedslag med dem framöver så jätte värdefullt!
Haha synd, vi älskar dem. Får passa på att köpa på mig nu då om de kommer sluta säljas? Det vet du kanske inte haha. Men fan vad synd.
Mitt svar: De ska vara olagliga att både sälja och använda enligt Kemikalieinspektionen.
Amalia: Har läst mer nu, då vill jag ju såklart inte fortsätta använda..

Carin da Silva: Hej!
Mitt samarbete med Happy Patches är avslutat sedan en tid tillbaka och då jag skrev kontrakt samt publicerade samarbetet hade den här informationen inte kommit fram.
Om jag hade vetat detta då hade jag självklart inte samarbetat med dem.

Nellie Berntsson svarade så här via mail: Hej! Ja ,det stämmer att jag hade ett samarbete med dom för längesedan, tippar på förra året. Ett nedslag.
Det hade jag ingen aning om och inte någon info jag lyckats läsa till själv, som nog många andra. Med tanke på att väldigt många gör reklam för företaget i skrivandes stund.
Tack för infon, jag kommer inte att ha ett samarbete med dom framöver.

Ellinor Bjurström svarade också via mail: Hej Camilla!
När jag gjorde samarbetet för över 2.5 år sedan så var denna information inte känt. Jag tycker det är jättebra att ni uppmärksammar detta och jag kommer inte göra reklam för Happy patches igen, nu när jag fått denna information till mig.
Hoppas du får en fin sommar
Kram, Ellinor Bjurström

Jag kommer fylla på allt eftersom det kommer in fler kommentarer.

Jag skickade samma meddelande till alla:

Hej,
Jag kontaktar dig eftersom du gjort reklam för företaget “Happy Patches” och deras myggplåster på sociala medier.  Jag har precis varit i kontakt med Kemikalieinspektionen som informerade mig om att denna typ av produkt kräver godkännande i Sverige för att få användas och säljas, och att det i dagsläget inte finns några godkända myggplåster i Sverige.
Happy Patches får i nuläget varken säljas eller användas i Sverige.
Jag kontaktar alla influencers som jag kan hitta som gjort reklam för Happy Patches för möjligheten att lämna en kommentar.

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hehe en riktig skam produkt , produkten funkar iallafall inte i Dalarna . Men kanske på storstadsmyggor

   Blir lika ”förvånad” varje gång när dessa flunser skyller på ”den informationen hade kommit fram då” har dom hört talas om att göra egen bakgrundskoll på företag dom gör samarbete med.
   Enda som verkligen känns seriös i detta är knatteplock.
   Eftersom hon även bett dom ta ner hennes videos.

    Men jag förstår lite missen om det är naturliga ingredienser, att man kanske inte kollar med kemikalieinspektionen då.

     Fast vad tror man kemikalier är då undrar jag? Har man hoppat över alla kemilektionerna i skolan?

   Therese Lindgren borde väl haft bättre koll,?, de andra vet väl knappt vad kemikalieinspektionen är men förvånad över Therese samarbete.

   Gud jag testade denna då några vänner hade den med sig på midsommar och svor att alla sagt hur bra den var. Slutade med 50+ myggbett haha.

  Väldigt bra inlägg – Jättebra att du lyfter sånt här!

  Återkom gärna om du lyckas få svar av Tiingelinn. Drottningen av att blocka a la Anna Book vid minsta lilla ifrågasättande eller kritik.

   Kan intyga att dessa klistermärken verkligen inte fungerar – om någon nu trodde det. Mina sönderbitna ben är bevis nog.
   Det enda klistermärkena hjälper till med är att locka till sig småungar mellan 1-4 år.

   Fick klistermärken direkt från Kina och Sydkorea av ingifta släktingar, inte ens de själva tror på produkten haha. Så spendera era kronor på något annat 🤗

    Ej menat som svar.

   Hon kom undan allt det där med slipstenen så hon lär säkert komma undan med detta också….

   Intressant att Linn uttrycker att plåstren inte är olagliga…

  Gabriellas svar🤦🏼‍♀️… Strategisk inkompetens.

   Hennes hypokondri kickade in ”kommer jag dö nu?”
   Verkar inte göra så mycket om det bara är olagligt att använda/köpa produkten

    Så korkat🤯

   Proffsiga svar från både gab och amalia…

  Skyddar mot fästNingar!!! 😅🏰 (Carola)

   Carola är väl inte känd för att vara smart!

    Hon är en jättefin person och sångerska.

     Som gör reklam för olagliga produkter. Är det vad en ”fin” människa gör? Eller ska man kanske läsa på lite innan man rekommenderar saker till andra?

     Blir evinnerligt trött på alla dessa ”snäll, fin, söt, glad”. De friskriver inte folk från ansvar. Jisses alltså.

  Funkar ju inte ens.

  Kan intyga att dessa klistermärken verkligen inte fungerar – om någon nu trodde det. Mina sönderbitna ben är bevis nog.
  Det enda klistermärkena hjälper till med är att locka till sig småungar mellan 1-4 år.

  Fick klistermärken direkt från Kina och Sydkorea av ingifta släktingar, inte ens de själva tror på produkten haha. Så spendera era kronor på något annat 🤗

  Margaux svar var ändå det bästa ”Jag har pratat med dem och de skulle aldrig sälja något som inte är lagligt eller säkert, så du kan känna dig helt trygg med deras produkt!” – Ja vad bra, du som reklampelare för dom har pratat med dom! Ja men dåååå känner jag mig säker! 😂😂

   Det är väl ändå den Margaux haft kontakt med, i samband med att samarbetet skulle signas, som svarat henne det där? Citattecken hade kanske gjort det tydligare…

    Ja, Camillas text blir lite otydlig när det saknas citattecken. Det är svaret Margaux får från företagets representant där hen samtidigt hänvisar till Kronans Apotek.

     Fair enough, då ligger det inte på M men det känns ju ändå inte pålitligt att bara ta någons ord för det som jobbar för företaget och vill att dom ska sälja 😅

   Jag tolkar Margaux som hela det under ”Här är svaret jag fick!” är ett citat från en mellanhand, kontaktperson eller ansvarig i Margauxs företag för just reklam. Dvs det är inte Margaux som svarar Bloggbevakning detta – utan ett svar till Margaux från någon förtroende som ska sköta kontakt, som nu Margaux i sin tur skickar till Bloggbevakning som replik.

    Jag förtydligade det. Tack. 😊

     jag köpte sånna från krisskydd. är det också olagliga? barnen fick utslag av dom. och myggen bet mina barn ändå i Grekland… 300 kr åt helvete…
     https://krisskydd.nu/produkter/anti-mygg-klistermarken

      De är också olagliga att sälja och använda i Sverige.

       Jag mejlade dem och frågade om de är godkända av kemikalieinspektionen för några veckor sen och fick svaret att ”Produkten har ett unionsgodkännande (BAuA: N-105488) och behöver således inte vara godkänd i varje enskilt land i EU”. Det räcker alltså inte med ett sånt godkännande i Sverige utan det måste vara godkänt av kemikalieinspektionen?

        Är det inte DennisM som ligger bakom Kriskydd?

      Men snälla. Använd hjärnan

  Har testat dom också och blev helt sönder igen, så de fungerar inte ens mot myggen. Dom satte sig precis bredvid klistermärkte och bet mig, så riktig skitprodukt.

  En av få produkter jag köpt som influencers (Therese Lindgren i detta fall) pratat sig varm om. Aldrig mer.

   Sönder igen = sönderbiten

  Varför tror många att ”naturliga ingredienser” är något som är säkert och tryggt?
  Mjöldryga, flugsvamp och stormhatt är alla naturliga men inte att rekommendera.

   Exakt! Ungefär som vissa eteriska oljor som kan vara hormonstörande för unga pojkar. Ändå ser jag en del influensers med unga pojkar som ”jämt” håller på med sånt där. Är de helt okunniga eller tror de inte på forskning?

    Vilka oljor är det?

     Lavendelolja och tea tree olja har i studier visat sig kunna vara hormonstörande.

     Studierna är, vad jag har läst i alla fall, relativt små så det finns mycket mer att ta reda på.

   Med tanke på att ALLT som finns är naturligt, eftersom de existerar på jorden, blir naturligt väääldigt missvisande.
   Även saker människor blandar ihop kan ju inte kallas onaturligt, eftersom varenda ingrediens var för sig kommer från naturen.

  Nellie lade ju senast i helgen ut om hur stressad hon var över att få TBE-vaccination gjord på hela familjen, så uppenbarligen förlitade hon sig inte särskilt mycket själv på dessa ”Happy Patches” som hon marknadsförde.

  Tyvärr gör det ju att man blir tveksam till andra produkter som hon (samt alla influensers) marknadsför. Är de verkligen så revolutionerande bra som de får det att låta? Varför ens göra reklam för något man själv inte kan med handen på hjärtat rekommendera sina följare?

   Det är dock två helt olika saker. Självklart vaccinerar man sig mot tbe även om man använder myggspray och diverse myggattiraljer.

   Ibland går de här försöken till dumförklaring av influencers lite väl långt.

  Ebba Isacsson har iaf inaktiverat kommentarer på sitt inlägg.. bara detta och 1 av hela hennes flöde som ja kunde se detta på.
  Samt herregud vad mycket samarbeten var och varannat inlägg, helt sjukt😳🤔
  Trovärdigheten?

   Fattar inte riktigt grejen med henne och flera andra som nämns i inlägget. Hur kan en mamma från en småstad ha så mycket följare på instagram? Vad är det som lockar folk? Alla dessa konton känns som replikor på varandra med TwistShake-reklam i vartannat inlägg blandat med oerhört cringe voiceovervloggar där det bjuds på snabbspolade klipp från när de städar hemma, ”lyxar” vid kaffemaskinen och sitter hemma i soffan och kollar tv.

    Hon har varit fet och gick ner i vikt som redovisades på instagram. Tydligen spännnande för en del.

  Det är en form av dropshipping-produkt, säkerligen från Kina. Philip Isberg ligger bakom företaget och han har gjort mångmiljonbelopp på dropshipping i Sverige och säljer kurser för att utbilda andra.

  Inte förvånad att det är en skitprodukt.

   Gick in på Isbergs IG – privatflyg, dyra resor etc…klart killen tjänar pengar.

  Enligt Allabolag tillhör varumärket HappyPatches IsbergMedia AB. De har fått sin f-skatt avregistrerad 2024-05-16 pga bristande redovisning/betalning. Känns som ett företag med problem.

  Älskar kommentaren jag gillar det för att det innehåller naturliga ingredienser, det finns många ”naturliga” ingredienser som är extremt farliga och giftiga, här kommer några exempel på ”naturliga ingredienser” kokain och cannabis 🙈

   Är kakaon och cannabis farligt att ha på huden?

    Kakao och kokain är inte riktigt samma sak.

     Kokain är bra mycket roligare. 👀

   Är cannabis extremt farligt och giftigt? Berusande, om kurerat och intaget på ett visst sätt, absolut. Men inte giftigt väl? Cannabis går väl liksom typ inte att överdosera så man dör av? Överdoserar man så kan man må dåligt, men inte så att det är fysiskt farligt.

   Håller dock med om poängen överlag, att naturligt är inte lika med bra eller ofarligt. Finns massa naturliga växter som är farliga. Men just cannabis var väl kanske inte bästa exemplet.

   Flugsvamp är också naturlig

   Cannabis är inte farligt, tvärtom, det är bland det bästa som finns och fantastisk som medicin, det lindrar många former av lidande och svår smärta och används bla mot AIDS, cancer, MS, epilepsi, migrän, och mycket annat.

    Har du träffat folk som använt cannabis länge?

  Inte ens vaccin hjälper mot fästingar/mygg, ett fullvaccinerat barn dog av tbe läste jag igår. Då lär inte ett klistermärke hjälpa heller…

   Haha va? Nu blandar du ihop äpplen och päron här!

   Vaccin tar man för att förhoppningsvis bli sjuk av smitta som, i det här fallet, förs över av mygg. Inget vaccin är 100–procentigt så även om det är ovanligt kan man bli så sjuk att man dör. Man har dock minimerar risken väsentligt.

   De här plåstren, eller andra myggmedel, ska förhindra myggen så att de förhoppningsvis inte tycker att man doftar så gott att de vill bita en. Jag använder Mygga och thermacell, men det är ju inte jämförbart med en betongvägg så självklart blir jag lite biten ändå.

    TBE är fästingburet, har inget med mygg att göra.

     Nej, men Amanda ovan nämnde vaccin mot fästingar/mygg. TBE-vaccin är just för TBE, som är fästingburet. Men finns ju t.ex. vaccin mot malaria, som är myggburet.

     Haha ja såklart! Jag satt precis och läste om det nya vaccinet mot denguefeber så min trötta hjärna blandade ihop vilken sjukdom vi pratade om.

     Principen är dock densamma. Varken Mygga eller Fästingspray (från apoteket) skyddar mot sjukdomar, men förhoppningsvis blir man inte lika eftertraktad av de små parasiterna.

      13.38 och 14.27 är samma.

      Det vore så skönt om alla andra anonyma bytte namn så jag fick vara anonym i fred 😉

  Hahaha och jag som nyss köpt eftersom en kompis använder och säger att det fungerar på hennes familj

  Vilket svar : hade ingen aning.
  Money talks.

  Ju fler influencers som gör reklam, desto mindre trovärdighet! Enkel matematik.

  Jag har använt ett vanligt myggstift från US622 sedan alltid ungefär. Kostar en 50lapp och räcker hur länge som helst. Förstår inte varför alla plötsligt ville gå runt med färgglada plåster.

   Trodde det mest var riktat till föräldrar som inte vill smörja in små barn med klet utan klistra på deras kläder, vagnen osv. Men då är det ju ännu viktigare att de inte innehåller skit.

   Det du använder innehåller DEET, ett gift som inte ens får lämnas tillbaka till apoteken utan ska lämnas till återvinningscentralen som farligt avfall.

   Det får öht inte användas på små barn och för mellanstora barn ska det användas begränsat.

   Så, en klisterlapp som man inte behöver fästa på barnet och som sägs innehålla naturliga ingredienser. Jag förstår varför föräldrar tror att det är en bra idé!

  De är sjukt fula och hjälper inte ett dugg!
  Har fått ett av en kompis för att prova en gång och det hjälpte inte alls. Heja vanligt myggmedel!!

  Nu tänker jag gå rakt emot alla. Sorry!
  Jag har testat i två somrar på mig, mina barn och barnbarn och det fungerar – inte till 100% (det gör inget myggmedel) men tillräckligt mycket för att jag ska vara nöjd. Testade att ha ett fönster litet på glänt och klistrade några patches runt fönstret – resultat – inte en mygga i rummet
  Att de är förbjudna i Sverige hade jag ingen aning om, men jag blir inte riktigt klok på varför? Har man konstaterat att ngn ingrediens är giftig eller håller man på att utreda om… utifall att … ngn ingrediens är giftig??

   Har flera kollegor som använder dessa och säger att de funkar.

   Samma här! Klistermärken mot mygg fungerar otroligt bra för mig och är supersmidiga! Jag förstår inte alls varför det överdrivs så mycket om just denna produkt som endast innehåller citronella, vilket används i hela världen för att hålla borta mygg.

   Samtidigt tillåter man exempelvis Thermacell som är farlig för både djurliv och natur (och som är förbjuden nära naturen i Finland). För att inte tala om alla myggmedel med det farliga ämnet DEET i som är godkända och säljs i Sverige.

   Detta låter som att Kemikaliesinpektionen vill ha kontroll över allt som säljs och ha in sina procentuella avgifter av den ökande försäljning av myggmedel. Fult sätt av en myndighet att försöka skrämma bort befolkningen från en naturlig produkt som fungerar och som är helt ofarlig om den används utanpå kläder som rekommenderat.

    Det finns hårda regler på kontroll av en anledning. Det ska finnas register över produkter och ansvariga företag för att snabbt kunna spåra eller dra tillbaka en produkt. Har absolut ingenting att göra med dina konspirationsteorier om elaka myndigheter som vill hindra fantastiska, naturliga produkter.

  haha jag köpte och tycker ärligt att det funkar minst lika bra som typ myggljus och myggspray 🙂

   Dvs inte alls då ? 😅

    Eva, bara för att du har upplevt att det inte fungerar så innebär det inte att det är sanningen. Sådant kan fungera för många andra.

  Inget om att grääs släpper smink med lh i lagom tid till att det kommer fram om gift även där 😅

   Gillade tyvärr inte dom flesta färgerna på ögonskugga. Läppstiftet hade tråkig färg. Gillar bäst bronzer och rouge.

  Tror Tv4 lr vad de nu var som hade testat massa myggmedel med något mygglabb och kom fram till att dessa klistermärken är värdelösa.

  Bushman fungerar i Värmland iaf! Grön flaska!

  Patriciasrum lägger ut story om hur sorgligt det är att hennes son inte kan läsa och om hans dyslexi som 70 000 följare kan se. Han är 9 år. Fyfan så taskigt och integritetskränkande 😭 Inte för att det är något att skämmas för, men jag hade inte velat få mina diagnoser och svårigheter blottade för TUSENTALS när jag var 9

  Patric*asrum lägger ut story om hur sorgligt det är att hennes son inte kan läsa och om hans dyslexi som 70 000 följare kan se. Han är 9 år. Fyfan så taskigt och integritetskränkande 😭 Inte för att det är något att skämmas för, men jag hade inte velat få mina diagnoser och svårigheter blottade för TUSENTALS när jag var 9

   Fy fan vad bra att han kan få hjälp att knäcka koden!

    Huh?

  Verkar som Katrin Zytomierska ansökt om att ändra sitt bolagsnamn,läste det just på FB.
  Från Clean Eating till.. lite olika förslag hon skickat in..

   Ärendet gäller
   Ändring av bolagsordning
   Ändring av företagsnamnet

   Ärendets status
   Inneliggande ärende

   Ärendet kom in
   2024-07-01
   Handläggare
   BOLAGSVERKET
   Telefonnummer
   0771-670 670

   Namnförslag
   Förslag till företagsnamn
   LumiNest AB
   Typ av företagsnamn
   Företagsnamn
   Förslaget kom in
   2024-07-01

   Förslag till företagsnamn
   Stjärnflöde AB
   Typ av företagsnamn
   Företagsnamn
   Förslaget kom in
   2024-07-01

   Förslag till företagsnamn
   Stjärnflöde i Sverige AB
   Typ av företagsnamn
   Företagsnamn
   Förslaget kom in
   2024-07-01

   Förslag till företagsnamn
   LumiFlow AB
   Typ av företagsnamn
   Företagsnamn
   Förslaget kom in
   2024-07-01

  Det låter bra att det görs en utredning om produkten. Tycker det tillåts alldeles för mycket skit.

  Bushman är det som funkar bäst på mig. De där lapparna funkar i alla fall INTE, fick av en kompis och de var helt värdelösa.

  Värdelöst företag. Fick i uppdrag att skapa material för dem som jag skickade men då betalade de aldrig min faktura. Vi mailade fram å tillbaka i veckor och tillslut hotade jag med kronofogden och då kom betalningen. Rekommenderar ingen att samarbeta med dem eller ens köpa deras produkter.

  Ska bli intressant att få läsa vad Jonna Lundell säger/skriver/kommenterar denna gång. Hon skulle ju kolla upp företagen som hon skulle samarbeta med i framtiden (läs Bloggbevaknings artikel om vitamindropp). Det gick ju sådär…

   Det är ju svårt att tänka när man inte har en hjärna vettu :)))

  Det är alltid ett dåligt tecken med produkter som alla flunsor gör reklam för, stora som små. Skitprodukter som vanligt.

  Allt för pengar osv

  Bra att detta kommer fram. Jag har funderat över detta sen jag nyligen läste Råd och Röns test. Där framgår det tydligt att Happy patches eller liknande inte är godkända. Det är syftet inte ingredienserna som gör att det kräver tillstånd. Kan nog finnas fler exempel när influencer litar blint på företaget.

  Såg att Mecenat har rabattkod till happypatches så skrev till dem.

  Bra gräv!!!!

  Jag föll för den här bluffen, inte som ett betalt samarbete men gav vika när jag såg en reklamsnutt med Sofia Wistrand som gjorde reklam för dessa och den länkade till webshopen Elivora. Så jag klickade mig dit.

  ~ Zoompatches – 60 stycken 216 kr inkl frakt – 300 stycken 267 kr inkl frakt.
  ~ jag valde 300 st och tänkte att pris skillnaden var ju inte så stor och med så många kan jag dela med mig.
  ~ det framgick ingenstans att produkten skulle skickas från Kina. Vilket jag upptäckte när jag fick bekräftelse på min beställning.

  Resultat blev som sagt därefter 😉
  https://www.instagram.com/p/Cf_YU2XDcia/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *