Margareta Grääs gör collab med hårt kritiserade LH Cosmetics

Linda Hallberg är en av Sveriges mest kända och längst aktiva sminkinfluencers, som även har startat det egna märket LH Cosmetics.
Margareta Grääs, en annan framstående sminkinfluencer med 133 000 följare på Instagram, är känd för sin förkärlek för adventskalendrar, vilka hon recenserar varje år på YouTube. Nu har hon precis släppt en ögonskuggspalett tillsammans med LH Cosmetics, som figurerat i media den senaste tiden, och inte på ett positivt sätt överhuvudtaget.

Det har nämligen uppdagats att märket, liksom CAIA Cosmetics, har sålt sminkprodukter som innehåller giftiga PFAS-ämnen. Hanteringen av denna situation har varit starkt kritiserad, och företaget har enligt uppgifter till Kemikalieinspektionen försökt sälja ut sitt lager av giftigt smink istället för att omedelbart stoppa försäljningen och informera sina kunder. Till skillnad från CAIA Cosmetics, där några få produkter uppdagats innehålla pfas, upptäckte Kemikalieinspektionen 2024 att 19 av 25 nyanser av LH Cosmetics ögonkritor innehöll PFAS, och vem vet vad mer produkter som inte testats än?

Mot bakgrund av detta är det anmärkningsvärt att LH Cosmetics nyligen lanserade en kampanj med Margareta Grääs, där hon varit med och tagit fram en ögonskuggspalett.
Detta gjordes utan att företaget bemött den massiva kritik som strömmat in sedan skandalen blev känd. Är tanken att Margareta Grääs ska fungera som en distraktion, så att uppmärksamheten flyttas så långt bort från den allvarliga situationen som möjligt?

84 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oavsett- Vilken otroligt ful palette. Vem sminkar sig med clownfärger. Och Maggan höjer den till skyarna såklart som det bästa någonsin. Skulle aldrig köpa

   Tycker den är snygg. Kan definitivt använda typ alla färgerna. Är man tråkig och beige behöver man ju inte köpa en färgglad regnbågsfärgad palett liksom.

    Man är inte automatiskt tråkig eller rolig beroende på vilka färger man använder.

    Också skillnad om man vill ha en snygg make up, eller en clownmake up.

   Jag som knappt sminkar mig tyckte att hennes egen sminkning med de färgerna var väldigt snygg. Lite svårt att se dock vem och när den kan användas. Deras colab bestämdes nog långt innan, otur för Gräs.

   Tycker det blir väldigt otydligt Camilla. Finns massor av pfas i smink som inte är förbjudna. Caia och LH innehöll förbjudna sorter. Två väldigt olika saker.

    Det har skrivits om det många gånger här.

    Och även CAIA undanhöll det för sina kunder, de har väl inte sagt något om det eller varnat kunder/följare, de fortsatte ju också att sälja pennorna och vem vet hur mycket mer av deras smink som innehåller ämnet så bojkotta både LH och CAIA tycker jag.

    Grääs ska nog fungera som en distraktion precis som Biancas manager och mamma PW nu hela tiden skriver om hur fantastisk Bianca är, så genomskinligt. Idag skriver PW att Bianca varit på stan och shoppat till sin mamma men det tror inte jag på i så fall har hon säkert fått hem servetterna i spons/bud eller så har PW direkt fått det hem som sponsbud från företag vilket hon ju får i överflöd, och servetter har hon väl redan i överflöd… så njaa…

   Så klart Maggan tycker den är snygg, hon har ju varit med och tagit fram den.

   Den heter ju också ”1993” och jovisst, det var mycket sådana färger man sminkade sig med då. Speciellt om man skulle ut! Namnet på paletten säger allt.

  Att Linda inte uttalat sig är under all kritik. Pinsamt.

   De har väl en pr-avdelning för sånt?

    Hon är ansiktet utåt och företaget är namngivet efter henne, och skapat efter hennes vision. Klart hon ska uttala sig.

     ”Klart hon ska”? Är det du som bestämmer det? 😂 Tror det är en bättre långsiktig strategi att låta pr-avdelningen hantera det och distansera sig så mycket som möjligt från hennes personliga varumärke. Om 10 år är det ingen som kommer minnas detta.

      Ja så klart hon ska. Om hon är en vettig människa, så ska hon kommentera det här.

      Om 10 år kommer ingen att minnas företaget för det finns inte längre, avregat eller konkat.
      Pr-avdelning, det finns ingen pr avdelning, finns inga avdelningar överhuvudtaget.
      Influenserföretag är Musse Piggföretag de är företag som drivs av amatörer som inte har en susning om något användbart annat än att lura sina hängivna följare.

       Just Linda Hallsberg är ju inte någon random influencer som har startat ett företag för att alla andra gjorde det.

        Hahahaha tight

  Kan du inte skriva lite mer om Tiingelinn? Om hennes öppna ursäkt gällande klistermärken. Då gick det bra att öppet be om ursäkt. Gervide.

   Eller om tanbyklara och hennes pojkvän, som tycker det är lämpligt att lämna en nybliven ettåring en vecka själv hos sin mamma, som barnet träffat typ en handfull gångar (pga distansen) i en ny miljö (landet)? 🥴 Tumregel är lika många dagar utan (nära anknytningspersoner) som barnets år. Dvs 1 år = 1 dag bort.

    Men skräp dig.

     Skräp dig; dagens freudian slip😂♥️

     Du kan inte vara förälder själv, förutsätter jag? Alternativt är du Klara själv.

     Instämmer, anonym är skräp

    Men så löjligt. Finns inga såna regler. Tror barnet klarar sig utmärkt 🙂 sköt du ditt istället

     Stackars dina kommande (?) avkommor.

     Vem fan åker på båtresa och lämnar sitt barn ensamt i en främmande miljö med en nästan främmande person? Helt sinnes.

    Jag lämnade bort min bebis i 2 veckor när hon var 6 månader, jag lämnade även bort henne regelbundet från 1 månads ålder och genom hela barndomen. Hon är idag 16 år, pluggar natur och får A i allt, ska bli läkare, hon har 2 jobb på fritiden, massor med vänner, är den självständigaste, socialaste, tryggaste som går att hitta, hon klarar sig helt och hållet helt ensam, hon kan hantera alla typer av relationer helt ensam och hur bra som helst, och så här har hon varit genom hela barndomen. Jag är så glad och så stolt att jag lämnade bort henne så mycket som litet barn, annars så hade hon förmodligen varit väldigt ”mammig” idag misstänker jag, söndercurlad och totalt beroende av mig.

     Anekdotisk bevisföring betyder ingenting. Man är en sopa till mamma om man lämnar sin ettåring för att åka iväg en vecka för ”egen tid”. En riktig jvla sopa!!

      Shhh tyst. Dina åsikter är inte fakta.

     ”Ska bli läkare”, flickan är 16 år.

     Tycker att det är oerhört sorgligt att det betraktas som negativt att ens eget barn skulle vara ”mammigt” och att det betraktas som positivt att ett barn klarat sig själv hela barndomen. Det krävs ingen raketforskare för att förstå varför alla är så jävla ensamma i Sverige.

     Är du stolt över dig själv? Stackars barn.

     Ps. 16 år och ska bli läkare? 😂

  Det där känns inte som en palett för gemene man. Det är ett konstigt val av färger som inte passar alla. Förhoppningsvis är det iallafall inte en en massa PFAS i paletten…..

   Den rosa och lila glittriga skulle jag kunna tänka mig att använda, men resten kräver nog ett annat kunnande eller andra sammanhängande än de jag brukar hänga i.

   Enligt mig då. Finns säkert någon som är duktig på smink som kan använda alla färgerna till vardags.

    Sammanhängande = sammanhang

    Men det spelar ju ingen roll hur ”duktig” man är. Dessa färger blir dom samma ändå.

     Nej, det beror ju på hur man skuggar och vad man blandar med.

   Men självklart är den inte för den beige-älskande ”gemene man”. Den är ju till färgglada personer som Margareta och liknande. Målgruppen är ju inte folk som använder brun, beige, typ koppar och på sin höjd svaga nyanser av lila och rosa. Den är ju till folk som gillar färger.

   Tror nog deras marknadsresearch visat att det finns tillräckligt med potentiella köpare (typ alla Margaretas följare gillar ju färgstarka looks).

    Ja du har säkert rätt, Maria. 🙂

    Jag följer Maggan men sminkar mig absolut inte med dessa färger.

  Det här har dom ju säkert jobbat med och planerat i flera månader, om inte längre. Inte så troligt att det är någon form av försök till att distrahera eller flytta fokus, alltså.

   Precis, och från Grääs perspektiv måste det ju vara värsta tänkbara tillfället att den släpps nu.

   Hahahaha de ringde säkert Margareta samma dag!

   Fort fort fort vi behöver en distraktion NUUUUU!!!

   Minst 1,5 år enligt Margaretas video, eventuellt 2 år. Läppstift och blush gick fort, ögonskuggorna tog tid.

    Hur kan det ta två år att välja färger till en palett?

     Man går igenom produkterna flera gånger innan de släpps. Det är flera sampels som det ändras på flera gånger. Sedan är det kö till fabrikerna som tillverkar.

  Var det därför de reade ut en hel trave med LH-paletter på Kicks, det var verkligen ett helt berg, 70 %. Jag reagerade på det och tyckte det var konstigt för hennes paletter brukar väl sälja bra och dessutom 70 %. Men jag köpte en ändå för 150 kr.. Too good to be true kände jag när jag köpte den.

   Fult gjort även av KICKS

    På vilket sätt var det fult gjort av Kicks? Gissar att paletterna började bli gamla och att Kicks behövde förnya lagret?

    Inte säkert att kicks kände till det. Ingen idé att sälja för fullt pris om företaget själva gör en utförsäljning.

   Paletterna innehöll väl inte pfas.

    Fast har de testats?
    Verkar ju som om Kemikalieinspektionen fokuserat på ögonpennor

    Finns massor av godkända pfas. Tycker Camillas inlägg är missvisande. Kritor a innehöll alltså en förbjuden pfas. Men som sagt finns massor av pfas som är godkända i smink.

      Från länken: ”Välj miljömärkt. Miljömärkningarna Bra Miljöval, Svanen och Kraven säkerställer att produkterna inte är skadliga för dig eller miljön.”

      Finns det t.ex. Svanen-märkt smink?

     Det har vi lärt oss här.

     Det finns ingen bra och dålig PFAS. Det är samma skit. Det handlar om att man hittills inte hunnit testa och förbjuda alla. Seriösa kosmetikaföretag jobbar med att ersätta PFAS som grupp. Influenser företag saknar kunskap och kör som vanligt.

   Kostade den 150:- när 70% dragits av?

    Tror att hen menar denna, såg den själv på rea hos Kicks. Ord. pris 499 kr.
    https://www.kicks.se/lh-cosmetics/makeup/ogonmakeup/ogonskugga/lh-cosmetics-infinity-deep-palette

     De paletterna ska utgå.

     Det bestäms flera månader innan vilket smink som ska reas ut på mellandagsrean, sommarrean osv. Det är därför det reas ut i princip samma produkter i alla Kicks-affärer.

   OH MY GOD…HAR DU ALDRIG VARIT MED OM REA I EN BUTIK? VET DU HUR EN BUTIK FUNGERAR? JA, CAPS LOCK ÄR NÖDVÄNDIGT NÄR MAN ÄR SÅHÄR KORKAD OCH FÖRSÖKER DRA I TRÅDAR SOM INTE EXISTERAR!

  Gillar Margareta och önskar henne lycka till! Men, vilken dålig timing.

  Försöker köpa bra smink efter bästa förmåga. Väljer bort märken som uppenbart smusslar eller luras, t.ex. Caia och LH. Det finns många märken att välja bland. Hoppas att svenska Isadora och Idun går att lita på.

   ”INNEHÅLLER ISADORAS PRODUKTER PFAS?
   IsaDora jobbar oavbrutet på att utveckla nya formler och en utfasning av PFAS har satts igång. De få produkter som har innehållit ämnet är i processen av att bytas ut mot nya, förbättrade formler.” https://www.isadora.com/se/kontakt/faq/

   Isadora har fortfarande produkter med pfas.

   Oriflame Isadora här.

   Tål henne inte. Försökt kolla på några klipp men hon pratar så hårt samtidigt som HON SKRIKER ALLT HON SÄGER!!!!!!

  Maggan skulle aldrig säga något negativt om LH 💁🏻‍♀️

   Och? Kanske för att hon fkt inte tycker något negativt om LH?

    Eller kanske för att hon samarbetar med dem 😉

  Det är inget annat än kvinnohat att ställa såna kritiska frågor!!!!! Entrepenörer måste få göra sin grej o tjäna pengar

   Försöker du vara ironisk? Platt fall i så fall.

    Vilken tur att punkten får dig att framstå som allvarlig

  Jag har följt Maggan länge och hon har upprepade gånger sagt att hon aldrig kommer släppa eget smink, typ för att det finns så mycket annat smink att upptäcka. Tyckte därför att det kändes lite konstigt när hon annonserade att hon skulle släppa en collab med LH Cosmetics. Samtidigt känns det logiskt att hon gör den med just dem, hon höjer ofta LH Cosmetics till skyarna och använder ofta deras grejer. Hon nämnde dessutom i videon att de har jobbat på detta i över två år så det är väl bara dålig timing. Tänker att Maggan inte ska behöva stå till svars för att LH använder skit i sina grejer, så länge inte samma skit finns i kollektionen med hennes namn på.

  Att LH inte bemött kritiken mot dem är dock under all kritik och gör ju att allt förtroende en eventuellt hade raseras.

   Margareta har sagt att hon inte kommer släppa ett helt eget sminkmärke. Det här är inte hennes första collab, hon gjorde ju en Harry Potter-inspirerad palett med GlossGods för nåt år sen.

   Släppa eget smink är ju väldigt långt ifrån en collab.

  Finns gift i smink och har alltid funnits. Överraskad. Inte alls. ⁸

  Fy vilken osmickrande bild på Margareta jämfört med Linda.

   ??

   Fy vilken osmickrande kommentar

   Jag tyckte inte den var osmickrande alls. Hon ser ju ut så och ser glad och fin ut.

  OT – Nellie B säger i ny vlogg att hon funderar på att flytta till Norge pga att den enda familjen hon har i Sverige är sin pappa. Faktiskt uppfriskande (i brist på bättre ord) att se henne ta avstånd från sin psycho-morsa.

  Sen när ska allt smink heta massa töntigt. 1993, pool, kimchi, carefree….? Blaaaa

  Vilka härliga färger!! 🩷❤️🧡💛💚

  Tragiskt att man som kändis väljer att stå bakom ett sådant samarbete och ännu mer tragiskt att folk köper och fortsätter stötta såna oseriösa varumärken, jag fattar om man inte ”visste” -det är en annan diskussion-, men att svara ”vi ska sälja slut” är helt galet. Här ser vi ganska klart och tydligt ett företag som skiter totalt fullständigt i deras kunder och det sjukaste av allt är att man fortsätter handla där Jag tror att även CAIA visste och att de av den anledningen gav bort den i kalendern.

  Så himla trist att folk tappar moralen allt mer och mer för lite fame.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *