Ansiktsmasker och tropikhjälm?

Bildkälla: Stella Pictures

Smink skippar jag men allt för håret kommer att ta plats. Både Sally och min syster Nora har långa tjocka hårsvall och det ska inte få bli slitet bara för att vi är på safari. SPF-spray för håret, hårinpackning, leave in med fukt etc. Till ansiktet tar jag med en mild tvätt, wipes om jag inte har tillgång till fräscht vatten (vi ska bo i en massai-by också), ett fuktserum, en kräm, två SPF-tuber och tre sheet masks som Sally, Nora och jag kan använda när vi är i Zanzibar. // Isabella Löwengrip

Familjen Isabella Löwengrip ska resa på safari i sommar, vilket Isabella delat med sig av på sina sociala medier.
Först ska de på safari, där övernattning i en Massaiby ingår, för att sedan avsluta resan på en lyxresort i Zanzibar. Nu går Isabella igenom sin packlista på bloggen, och vissa av sakerna hon väljer att prioritera får en och annan läsare att lyfta på ögonbrynen.
Isabella beklagar sig exempelvis över att varje persons packning inte får väga mer än 20 kg, något läsarna tycker är trams. Det är mer än tillräckligt, men det är inte det enda man reagerat på. Isabella skriver bland annat att hon kommer lämna allt smink hemma och bara ta med sig en massa produkter till håret samt ansiktsmasker till sig själv, dottern och sin lillasyster. Läsarna är lite konfunderade över den prioriteringen, men om det flyter runt en ansiktsmask i Isabellas båt*, så får det väl vara så då. Ansiktsmasker väger ju inte så mycket i alla fall. Dock ska hon inte använda dem på safarin, utan när de checkat in på sitt lyxiga boende i Zanzibar. Borde det inte finnas ansiktsmasker att köpa där? Varför ska hon släpa med sig tre ansiktsmasker från Sverige? Det kommer finnas en kock som tillagar alla måltider till familjen, men ansiktsmasker går inte att skaka fram?
Min enda förklaring är att hon ska spela in ett samarbete med dessa ansiktsmasker när hon är iväg – möjligen för lite avdrag på företaget? Den som lever får se…

Jag hade också prioriterat annorlunda än Isabella om jag packade för en liknande resa, men inte heller jag hade packat en tropikhjälm, vilket är en av sakerna läsarna kritiserar. Inte för att det på något vis framkommit att familjen ska ha tropikhjälmar, men man avråder Isabella å det grövsta så hon inte omedvetet glider fram som en Melania Trump från 2018. Hon hade nämligen en tropikhjälm på sig när hon var på safari i Nairobi, Kenyas huvudstad, i oktober 2018. Det uppskattades inte av alla, om man säger så.

Varför tror man att Isabella skulle bära tropikhjälm?
Eller är det ett troll?
Inte ens hon är väl så världsfrånvänd att hon inte skulle känna till dess historia?

 

 

*whatever floats your boat

22 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Attans,fortfarande får inte IL göra något,utan du hackar på henne.
  Glöm henne isf.

   Du är ju inte sen att hacka själv, på Camilla.
   Logga ut och sluta läs här då.

    Bara undrar…
    Hur kommer det sig att IL är ens någon intresse??

    Du var ju på soligt humor
    Värk någonstans

   20 kg är mycket men varför skulle hon leta efter ansiktsmasker där ist för att ta med sig, väger knappt något så är väl inget fel i det. Gillis kanske inte är intresserad av sånt men Sally är väl det så hon vill väl vara med när mamma o moster har det kan man tänka. Kems kommentar asså.. Måste man vara iväg i månader för att ha en hårinpackning? – brukar väl tas en gång i veckan. Kem verkar inte ens ha läst inlägget innan… Vissa bara måste ifrågasätta och raljera.

  När jag bodde i Kenya hade vår lilla byaffär ett rejält utbud av skönhetsprodukter för både hy och hår. Det gick inte att få tag på kakao, men 46 olika oljor till benen fanns.

  Men vem har inte tagit med något onödigt någon gång? Jag är skitdålig på att packa och släpar alltid med mig som att jag ska till månen. Sen har jag ändå glömt något relevant, som byxor eller nåt.

   Ja gud. Är expert på att packa onödigt. Skulle vara borta fredag-söndag en gång, hade med mig 11 par skor. Och så klassikern, alltid 25 par extra underkläder för man vet ju aldrig vad som händer…😂

  Så många som åker på safari i Afrika nu, Toftby mfl, och nästa år skulle Monas universum åka. Stackars lejon och andra djur som blir invaderade av alla dessa högljudda, halvt galna influencers, djuren måste bli livrädda. Jag kan enkelt tänka mig att de försöker komma så nära djuren som möjligt också, ”Titta på mig lejonet! Här har du en influencer från Sverige! Kom hit så jag får klappa dig!”. Kan enkelt tänka mig att de bara stormar runt och fram där nere i Afrika. Bättre de hade skänkt pengarna till fattiga barn i Afrika istället.

   Ooooo, det här var ingen bra kommentar du 😬

   Om du skänker till de fattiga barnen blir de bara fler, efter att diktatorerna tagit sin del förstås.

   Skänk istället till forskningen i sverige.

   Tror dom är noga med att tala om att man inte skriker bland vilda djur. Det låter jävligt farligt.

  Tror det blir en spännande ögonöppnare för henne att få leva lite spartanskt (om det är som kommentarerna delar med sig av). Kul att se hur det går

  Tror att tropikhjälmen syftar på Isabellas förra resa till Afrika 2019 med Erik S när hon skulle starta sin foundation. Har för mig att hon väckte visst rabalder för sin klädsel. Kakikjol och vit skjorta.

  Alltså! Är Paow i Thailand med sitt norska ex? Hon la upp ngn tävlingstavla (typ som man har i bowling) med namnet Christian B. Hoppas att det är någon annan Christian men man blir inte förvånad om hon gör samma misstag igen.

  Låter ju mest som att hon skriver om alla dessa produkter för att väcka uppmärksamhet, som sagt en ansiktsmask väger inte mycket så spelar väl ingen roll om hon tar med det eller vem som ska använda maskerna. Hon brukar inte vara så detaljerad med exakt vilka hårprodukter som ska med annars och risken att håret blir slitet är ju minst lika stor om man åker på semester och badar mycket (antar att de kommer använda hatt/keps ändå och ha håret uppsatt på safarin) men nu är det superviktigt att detaljerat beskriva? Uppenbar provokation.

  Tyckte (har läst hennes inlägg) att det var förvånansvärt lite kläder.
  Eller åtminstone normalt, absolut inte för mycket.

  Så ansiktsmasken var nog bara för att få något att skriva om, lite utfyllnad, för hur upphetsande är en fullt rimlig packning egentligen.

  Och jag, med känslig hy, hade uppskattat en sval mask efter en varm dag. Nu när jag tänker på det så var det ingen dum idé att ha hemma efter stranden… kanske ek sån där gurkmask?

  Ska bli intressant att se vem som sponsrat detta äventyr. Skulle inte förvåna om det är någon idiotisk TV produktion.

  ”Släpa med ansiktsmasker” 😅 Inte jätte jobbigt att ta med sig tre ansiktsmasker som får plats i byxfickan? Kändes som en onödig grej att påpeka. Allt finns faktiskt inte att få tag på utomlands, speciellt inte om man enbart befinner sig på en resort 🙂

  Vad spelar det för roll vad hon packar?! Vill hon ta med sig en radiostyrd bil, frack och träskor är väl det helt och hållet hennes problem. Väldigt konstigt att någon kan ha kritik mot någons packning.

  PÅ Zanzibar. Inte I Zanzibar.

  Förr släpade européerna med sig ansiktsmasker hem från Afrika, nu släpar de med sig dem dit…

  Nu ska familjen Löwengrip bjussa Massaier på proteinbarer från Koro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *