Är det business as usual för pro ana-innehållet?

Hur är det möjligt för influencers och vissa andra kändisar att gå genom livet som strutsar med skygglappar, med samma korttidsminne som Drew Barrymores karaktär i filmen ”50 First Dates”, där hennes karaktärs minne raderas varje natt efter en olycka? Hon kan alltså inte minnas vad hon gjorde dagen före när hon vaknar upp.
Lite av den åkomman skulle jag vilja tillskriva Jelena Meacham, åtminstone om man ska tro på sättet hon uppdaterar på.
Minns ni det här? Jelena Meacham kritiserades för ”rib cage bragging” på sitt Instagramkonto, där hon ”beklagade sig” (läs: skröt) över hur lite hon ätit och hur utmärglad hon både såg ut och kände sig. Det där ser vi tyvärr nästan dagligen på sociala medier, men jag förstår att människor reagerar, särskilt när man, som Jelena, profilerat sig som en hälsoprofil och dessutom är diplomerad och licensierad kostrådgivare. Då blir detta beteende extra problematiskt.

Bildkälla: Jelena Meacham Instastory

Jelena är långt ifrån ensam om att posta problematiska bilder och texter på Instagram – det här postades i helgen.
Att hon är nyopererad och mår illa är inget konstigt att publicera bilder om, men fokuset på hennes bild där syftet verkar vara att se så utmärglad ut som möjligt är däremot problematiskt. Även informationen om hur många kilo hon tappat på några dagar framstår mer som skryt än ett ”oj”. Det är uppenbart att hon varken förstår något eller är intresserad av att ta ansvar för de signaler hon sänder ut.

Här kommer ett litet utdrag av saker som absolut inte får bli normaliserade på sociala medier, och jag vill rama in det med denna formulering från Irena Pozars krönika i Aftonbladet  .

 

Det är sinnessjukt att tjäna pengar på att få flickor och kvinnor att tro att alla gör fillers, att ett skönhetsingrepp är en liten sak, att det är enkelt att se ätstörd ut utan att kroppen tar stryk. Det är lögn! Ja, kvinnor får göra vad de vill med sina kroppar, men de kanske inte borde. Ska kroppen prompt användas som ett verktyg för att tjäna pengar genom samarbeten och för att sälja egna produkter borde det åtminstone ske på ett ansvarsfullt sätt.

Att påpeka detta är inte kvinnohat, men att hålla tyst för att bovarna i detta drama är unga kvinnor, ja, det om något är just kvinnohat.

Svenska supermodellen Elsa Hosk har 8,6 miljoner följare på Instagram och hela hennes konto är fullt av heroin chic och rib cage bragging-bilder där fokuset hela tiden är på att se så utmärglad som möjligt. Det är syftet med bilderna, då det finns runt 99 andra vinklar att visa upp kroppen på, så det känns snudd på symptomatiskt för Elsas och de andras konton.

Bildkälla: Elsa Hosk Instagram

Återigen, det går att skapa innehåll där man vill visa upp matchningen mellan yogamatta och bikini utan att ha ett body checking-fokus på bilden där det är uppenbart vad för signaler som den skickar ut. 

Bildkälla: Bianca Ingrosso Instastory

Det är samma sak här.
Bianca Ingrosso, som kritiserats stenhård för sättet hon sprider osunda ideal, använder sig här av av en annan svensk, rib cage bragging-influencer – Tova Elneskog – bild för att göra reklam för sitt klädmärke på sitt Instagramkonto med 1,4 miljoner följare, varav majoriteten är unga tjejer.
Modellens revben är mer framsträdande än hennes bröst.
Ja, så kanske folk ser ut, men det är återigen inte det som är problemet här.

Problemet är vad de väljer att fokusera på i dessa reklambilder och det är benkontor.
Benknotor, insjunkna magar och revben.

 

198 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är bara så äckligt.
  Förstår inte hur dessa influensor har så många följare 😟

  Läskigt och Sorgligt!

   Varför tog du inte upp Alexandra Nilsson i inlägget Camilla? Hon som la ut en bild i sitt flöde och länkad i story där man ser revbenen på övre delen av bröstkorgen. Har en känsla av att hon går på O.

    Hon ser ju helt normalviktig ut och ser ut att ha vältränade ben. Hon har aldrig varit överviktig, så tror knappast att hon äter vikt-/diabetesm€dicin.

   Bianca Ingrosso är en av Sveriges farligaste människor. Hon frontar med sitt utseende och beteende sitt eget varumärke. Hon är en ulv i fårakläder som låtsas vara den som kommer med det bästa sminket, vackraste smyckena och det finaste kläderna. Men när de unga flickorna och kvinnorna packar upp sina varor som de blivit manipulerade och gaslightade att köpa får de isället: självhat, svält, kroppsförakt, tomma plånböcker, ätstörningar, depressioner och ångest.

    Dessutom säljer hon skit för dyra pengar. Skulle kalla hennes och Worge senaste kampanj för rena bedrägeriet. Sälja halsband av billiga skalpärlor för 1700 kr är inget annat än ocker när du kan få samma kvalitet för 150 på glitter.

  Är Rebecca släkt med Martin Wicklin?

   Tror det är nåt släktskap. Hon är vän med honom på FB och ett gäng andra Wicklins

  Victoria Eklund med.

  Ser ju ut som dom har 4 bröst! 🙄

   Hej,

   Tycker din kommentar är onödig. Vissa har små bröst i kombination med utstickande revben, trots normalvikt. Allt handlar om vad man lägger fokus på i bild och vad man vill framhäva, men att brösten är mindre utstickande än revbenen på bild är för vissa svårt att rå för – oberoende av poserande. Att kommentera på människors kroppar var inte vad detta inlägg handlade om.

   Glada hälsningar,
   Tjejen med fyra bröst

    Jätte tråkigt att du känner dig manad att försvara pro ana poserande. Är själv petite med små bröst. Ligger jag platt och slappnar av syns revbenen men de sticker inte upp. Suger jag däremot in magen så trycks revbenen upp och det ser ut exakt som på Jelena.
    Du verkar inte själv förstå vad inlägget handlar om. Jag är inte stor och tränar jag inte tappar jag muskler direkt och ser benig ut. Har vid sånna tillfällen fått höra hur smal och snygg jag blivit när jag tappat vikt (muskler). Helt sjukt.
    Hälsningar från tjejen med två bröst normalt men fyra när hon drar in magen.

     Annan anonym. Det är ju hur du ser ut. Jag är själv inte jätte smal men mina Revben ser ut sådär när jag ligger på rygg. Att ligga på rygg är liksom inte att posera och vända och vrida på sig för att framhäva något. Man kan prata om fenomenet utan att prata om andras kroppar på sätter du gör. Poserandet är problematiskt men låt bli att håna andras kroppar.

      Det är inte att håna. Utan dom blir idoler för en del. Och just nu vill många vara supertaggad. Det är inte sunt.

       Skulle stå supersmala

       Att skriva att det ser ut som att någon har 4 börst är att håna personen. Hon ligger ner, hon possrarinte och många sdruy sådär. Varför prata så om andras kroppar. Det är bara elakt och hånfullt.

       Ja exakt så. Det är så sjukt med detta ideal. Själv är jag en hyfsat sund person, även om jag ibland inte gillat min kropp eftersom den är benig om jag inte tränar. Att då få komplimanger för min benighet när jag inte orkat träna den mängd jag behöver för att se sund ut är inte kul.
       Så 21.03 det är uppenbart att du inte vet vad du pratar om men snälla sluta att försvara sjuka ideal genom att anklaga människor som säger ifrån med att de scamar. Blev så glad att läsa Irenas artikel. Så 21.03 läs och tänk efter innan du öppnar munnen i framtiden så undviker du att scama sånna som mig.

      Sluta med din förnekelse. Så tröttsamt. Läste du vad jag skrev? Om du inte poserar sticker inte revbenen upp på det sättet de gör på valfri pro ana bild. Varför tycker du det är viktigt att försvara pro ana?

       Läste du själv. Ligger jag platt på rygg sticker mina och många andras Revben upp precis sådär. Bröstkorgar är olika formade.

        Då har du en väldigt onormal anatomi. Ligger du avslappnad trycks inte de nedre revbenen upp som de gör på bilderna. Det gör de inte ens på mig som är benig. Men när du drar in magen trycks revbenen upp och du får den effekten. Vet du vad jag orkar inte ha sånna negativa människor runt mig som du är så vi slutar här.

         Jag är en annan och har samma, oavsett vikt. Har varit allt från BMI under 18 till BMI på 30. Ligger jag på rygg och slappnar av så sticker revbenen ut mer än brösten. Det enda som skiljer vid olika BMI för min del är hur mycket av konturerna av revbenen man ser, ju smalare desto mer syns revbenen om man säger så. Men själva ”korgen” syns oavsett och sticker ur mer än mina små bröst gör.

         Det är inte ”en väldigt onormal anatomi”, det är en helt normal variation. Som ovan påpekar så är det skillnad på att påpeka problemet i hur någon väljer att föreställa sig själv (aktivt posera för att framhäva revben och dess kontur, smal midja m.m.) vs. att håna hur någons anatomi är (att revbenen/bröstkorgen sticker ut mer än brösten). Vem är det som är en negativ människa här egentligen?

       Det är många som har mer utstickande revben än andra (jag är en av dem). Och jag har alltid haft komplex över just detta. Jag behöver inte dra in magen eller posera, utan det räcker med att jag ligger ner så ser jag också ut sådär (trots lite plufsig mage med några extrakilon). Vissa människors revben syns mer än andras.

       Med det sagt håller jag med om att det är fel att medvetet posera för att revbenen ska synas extra och se benig ut. Men vissa av oss ser ut så oavsett vad vi gör tyvärr.

        Jag tror faktiskt att de flesta förstår det. Att det kan se olika ut på olika personer.
        Du vet själv hur din kropp är skapad, vad du äter och inte äter, hur du tränar eller inte tränar….jag tycker inte att du behöver ta åt dig då.
        För detta handlar inte fortfarande inte om att skamma smala kroppar.
        Det handlar om hur influencers och kända personer, med tusentals följare varav många yngre tjejer, väljer att framställa sig!
        Det handlar om ideal och om hur man ”bör” se ut om man vill bli framgångsrik, populär och känd. Sånt sätter sig!
        Jag är 70-talist och slapp socials medier vågen när jag växte upp. Ändå sitter det stenhårt i mitt medvetande att man måste vara smal för att vara snygg och populär. Det var något jag tänkte på konstant under tonåren och strävade efter, och då matades jag inte ens med hälften av det tjejer matas med idag.
        Man kanske inte strävar efter detta fullt medvetet, men det sätter sig absolut omedvetet i hjärnan att man inte är värd något eller kan bli något om man inte ser ut som den/de influencers man följer och ser upp till.

   Jag tänkte på det med bilden på Jelena. Skulle jag ligga ner så skulle mina sticka ut ungefär lika mycket som hennes revben.

    Det är ju något som jag tycker gått fel. Att ytan tar så stor plats. Och betyder så mycket inom modevärlden. Känner likhet med hur det var förr då kvinnor skulle dras åt hårt i midjan via korsetten. Nu ska det plågas igen genom att var så smal så revbenen syns. Var kommer denna idé ifrån att plåga sig. Vad ger det?

  man kan ju inte rå för hur man ser ut heller?

   Men alltså varför har du och så många andra så svårt med läsförståelsen? Det handlar inte om utseendet. Det handlar om hur smala personer poserar för att se ännu smalare ut, att framhäva sina ben ännu mer. Googla pro ana.

   Och nej tjocka personer uppmanar inte till fetma. De uppmanar alla att känna sig fina oavsett storlek.

    Om tjocka personer poserar för att främhäva sin tjockhet då? Uppmanar de till hetsätning?

     Har du någonsin blivit sugen på att kränga massa mat och gå upp i vikt du sett en tjock person framhäva sina valkar? Nej ingen annan heller.
     Du fattar ju inte heller.

      Nä, men de inspirerar inte någon till att bli mer hälsosam.

       Har de hävdat att de gör det menar du?

       Är det alla tjockas uppgift här i livet, att vara hälsoinspiratörer?

        Är det alla smalas uppgift?

         Uppenbarligen inte

       Nej, men de inspirerar inte heller någon att bli mindre hälsosam, vilket är hela poängen. Ingen uppmuntras till att skaffa en ätstörning av en bild på en lite tjock kropp.

   Dessa influencers är i allra högsta grad ansvariga för det innehåll som pumpas ut.

   Och det folk verkligen inte FÅR IN är att fetma inte är ett ideal. Ja, alla ser olika ut. Ja, både obesitas och anorexia kan leda till allvarliga följdsjukdomar och i värsta fall döden. Men det är ingen som STRÄVAR efter att väga 95 kg. Det är enbart därför stora förebilder ska tänka på vad för bilder/vinklar de lägger ut. För att andra STRÄVAR efter att se likadana ut. Sen får alla se ut exakt som de vill, men när det promotas i marknadsföring och syfte att tjäna pengar på det blir det fel. Finns inget annat argument. Punkt.

   Läs inlägget?

   Jag hoppas att du driver nu.
   Gör du det så hoppas jag att du lägger av med det bums!
   Du kanske tycker det är asroligt att reta upp folk, men det finns absolut inget roligt i det här.

   Är du dum på riktigt?

  Så sorgligt att vi inte kommit längre…
  Att en kvinna definierar sitt värde till sitt utseende, och i detta fall ett ohäsomsamt utseende. De ser så trötta och utmärglade ut att man vill ta hand om dem. De är offer men som Pozar skrev, samtidigt förövare: man kan vara sjuk och ha en ätstörning utan att för den skull uppmuntra andra, yngre tjejer att välja samma bana. Gud vad jag är tacksam över att jag bara har söner. De ideal som pumpas ut är sjuka: självsvält och operationer.

   Vad menar du? Att folk väljer att få en sjukdom?

    Många strävar efter att vara smala vilket kan leda till en ätstörning.

     Det var inte vad personen skrev. Läs igen.

      Varför provocerar du? Det är du som inte läser. Du kommer dragande med sjukdom men du fastnar på symptomen. Sluta försvara pro ana beteende och ursäkta symptomet. Varför försöker du rikta bort uppmärksamheten från den verkliga frågan?

    Nej, men det är ett val att lägga upp triggande innehåll. Att man är ätstörd ger inget frikort för sådant.

     Säger du till personer som lider av tex depression ångest att de ska rycka upp sig o skärpa till sig?

      Är du på riktigt korkad?

      Men va? Vad har det med saken att göra?

     Du vet inte mycket om ätstörningar va?

      Den som följt Autistisk och sett henne utvecklas, överleva, läka och blomma vet att hon ( tyvärr) vet otroligt mycket om ätstörningar, depression och ångest. Och att det inte bara är att ”rycka upp sig” osv.

      Autistisk är en person jag verkligen beundrar och av hennes blogg och instagram har jag lärt mig otroligt mycket.

      Ville bara säga det.

       Vem har sagt att det ”bara är att rycka upp sig” om man har en ätstörning?

        Ingen, men mågon ovan undrade om Autistisk brukr säga så till personer som lider av depression och ångest. Sen var det någon annan(?) som påstod att hon inte vet mycket om ätstörningar. Jag svarade på båda kommentarerna i min kommentar.

  Hon som opererat sig tar ju bild på såren? Förstår inte alls hur detksn tolkas som hon försöker se smal ut? Smileyn hon postar ger ju inte intrycket att hon tycker det är positivt utan jobbigt att må illa?

   Du ser inte extratuttarna?

    Vad menar du? Ser inget konstigt alls..

    Fyy vad hånfullt! Sådär ser jag också ut när jag ligger på rygg. Är inte ens speciellt smal. Varför pratar du så om andras kroppar?

    Varför försöker du så intensivt få det där uttrycket att spridas?
    Du behöver inte håna andras kroppar.

    Jag är smal naturligt och har utstickande revben, även när jag står upp. Kanske är det något ovanligt med min anatomi. En gång när jag var typ 12 sa en kompis att det såg ut som att jag hade 4 bröst och jag har haft komplex över det sedan dess. Jag är 30 idag. Var försiktig med hur du uttrycker dig.

     Herre Gud………

   Seriöst, nu är det flera som har skrivit att de har såna utstickande revben och som också är normalviktiga. Jag är en av dem och har haft komplex hela mitt liv över att mina revben sticker ut mer än mina pyttesmå bröst. Har aldrig hört någon kalla det fyra bröst förutom idag i detta kommentarsfält. Och säg inte att vi missförstår inlägget för det har ingenting att göra med hur ni uttrycker er om en kropp som man kan ha även om man inte är ätstörd. Skäms!!

    Problemet hos dig liksom övriga med utstickande revben sitter kanske i skallen.
    Revbenen eller mer korrekt bröstkorgen är sammansatt av bröstbenet, kotor och revben. När du ligger på en plan yta på rygg och slappnar av så är bröstkorgen den högst belägna skelettdelen på din kropp. Bröstkorgens funktion är att skydda våra inre organ som hjärta, lungor, lever. Tittar man på formen på bröstkorgen ser man att den är välvd. Den är som bredast och högst under armarna och smalnar sen in längst ner. Brösten sitter placerade ovanpå bröstkorgen och dessutom på det stället där bröstkorgen har sin högsta punkt när du ligger ner. Så det du påstår är faktiskt inte möjligt. Du kan däremot genom att dra in magen få den nedre delen av bröstkorgen att höja sig vilket är en mycket populär pose hos folk som vill se smalare ut. Så snälla sluta vilseleda andra och sök hjälp istället för det är tydligt att du lider av någon form av kroppsfixering.

     ”Så det du påstår är faktiskt inte möjligt.”

     Lol okej. Ska säga det till min kropp nästa gång jag ligger ner på rygg helt avslappnat och mina redan mini-bröst blivit nästintill helt platta och bröstkorgen/revbenen sticker ut mer än brösten. Nej vet du kroppen, det här är faktiskt inte möjligt, en Anonym random person på Bloggbevakning sa så. Nu går vi och söker hjälp.

      Nej det är inte möjligt. Om du inte tror mig skaffa dig en anatomibok och låt oss hoppas att du inte är faktaresistent.

       Vilken trevlig typ du verkar vara anonym 13:57 🙂 helt sjukt att du orkar argumentera om detta ens.

       Du är ju sjuk i huvudet själv om säger att det är omöjligt att våra egna kroppar ser ut som de gör. Jag har ingen kroppsfixering, tack för omtanken.

  Att se såna bilder gör något med ens hjärna oavsett om man vill eller inte. Allt jag tänker är ”jag önska jag också var lika smal” och då väger jag 65 kg 🙂

   Intressant hur mycket det skiljer sig! Jag ser dessa bilder och ser bara ätstörningssjukdom, med risk för hjärtproblem, skadad emalj och dålig andedräkt.

    Helt rätt. Önska att jag tänkte så också. För något år sen när det var inne att vara kurvig, stor rumpa, kardashian osv så tänkte man inte lika mycket på att va pinnsmal. Nu matas man varje dag med detta nya ideal, smalhetsen och alla som rasar i vikt på bara månader och man vill va en av dem.

     Vad gör Kim K åt sin kropp nu?

     Kloee och Kourtny är väl ozempicsmala nu och lite till. Men Kim då? Har hennes höfter försvunnit genom äggdiet eller nåt?

      Plocka ut implantat..?

      Det är ju bara att fettsuga och köra ozempic. Men det gjorde on ju redan till sin Marilyn klänning.

   Ja precis! Tycker inte att bloggbevakning ska ta upp och visa dem. Även om det är triggervarning så är det inte alla som slutar kolla plus att inte alla fattar att de blir triggade. Tror att bilderna gör mer skada än nytta i det här läget.

   What? Jag känner absolut inte så, jag känner bara avsmak.

    Oj vad jag håller med dig. Skulle aldrig i livet vilja se ut så.

   Samma. Blir jätteavundsjuk på hur Tova kan se ut sådär med en bebis. Så såg inte min kropp ut med en ettåring 😅

   Jag tittar och tänker snyggt, om helheten är det, men drar aldrig in mig själv i tanken. JAG har ju ingenting med vad jag ser på nätet att göra 🤔. Det blir aldrig att jag jämför mig då eftersom det inte ligger nära att plötsligt börja tänka på mig själv när jag tittar på andra människor. Mitt fokus är på dem till dess jag scrollat över till kattungar och har mitt fokus där istället. I min värld är det konstigt att alla verkar dra in sig själva direkt…kan man inte ge fokus utanför sitt ego?

    Att man blir påverkad av det man ser är liksom inget man bestämmer sig för om man ska eller inte. Det är ett faktum. Sen är man mer eller mindre mottaglig. En självsäker 35-åring eller en osäker 16-åring t.ex. Eller vad tror du?

     Absolut. Jag vet bara att just jag alltid funkat så här, främst gällande utseende men överlag gällande folk jag inte känner. När det är avundsjuka som nämns här så har jag alltid känt glädje när jag ser vad jag tycker är vackra människor. Däremot kan jag känna sorgsen avundsjuka när människor berättar om sina levande och friska föräldrar. Men många gånger tror jag ändå vi behöver lära oss att kliva ur vår egobubbla och inte ha oss själva i tanken så snabbt. Ju mindre fokuserade vi är på oss själva desto mindre dåligt självförtroende.

    Man blir påverkad omedvetet tyvärr, även du..

  De kan inte äta mer än typ 1 sallad om dagen för att kunna se ut sådär. Det är helt omöjligt att se ut sådär om man äter normalt. Elsa Hosk är bara ben och skelett, så tragiskt.

   De måste vara konstant hungriga

   Jag såg ut så tills för 5 år sen. Har alltid ätit stora portioner normal mat. Farligt att spekulera i vad folk äter. Vi ser olika ut.. Jag gick inte upp i vikt av att få 3 barn däremot av antidepressiva. Enda som har fått mig att vara normalviktig.

    Nej det har du inte. För då hade du gått upp i vikt. I all välmening, men det är få medicinska tillstånd som får allt att ”rinna av”. Det hade du vetat om i så fall 🙂 väldigt smala människor tenderar att tro att de äter mycket eller normalt.

     Härligt att du vet vad jag äter och inte 😂 Det handlar om gener också. Jag, mina systrar, min faster och mina kusiner har alla samma kroppsform. Jag har alltid ätit mycket sen jag var barn. Kommer ihåg när min kompis bodde hos mig en vecka och åt vad jag åt och gick upp 5 kg. När jag äter lunch på restaurang beställer jag exempelvis alltid extra potatis för att bli mätt. Rent objektivt har jag alltid ätit stora portioner och ätit ofta. Skulle aldrig klara av att hoppa över ett mellanmål eller en måltid för mitt blodsocker kraschar. Vill du tro att det inte förekommer och att jag underskattar hur mycket jag äter så får det stå för dig. I mitt fall är det dock inte så.

      Jag är likadan. Äter lika mycket som min hårt tränande pojkvän men är väldigt smal. Antar att man bara har olika metabolism helt enkelt.

       Spännande ändå. När det gäller tjocka så tjatas det alltid om kalorier in/ kalorier man gör av med. Äter man mindre så går man ner punkt. Men när det gäller smala så har de så klart en magisk metabolism och äter extra allt utan att gå upp i vikt 😂😅

        Detta! 🌟🌟🌟🌟🌟

        Hahha 👍

       Men att vara smal och att vara så smal så att revbenen syns rakt genom huden och knotor på rygg och höfter sticker ut är väl en jävla skillnad. Om du ser ut som Elsa hosk när du äter megaportioner och 7 ggr om dagen… i call bullshit 🤣 hennes kropp SKRIKER efter näring, sådär såg fångarna under andra världskriget ut efter koncentrationsläger men även DEM gick upp i vikt när de de började äta!

      5 kg på en vecka? Wow. Hon åt alltså i runda slängar runt 30000 kalorier för mycket den veckan? 🙄

     Haha lol, min morsa äter 7 gånger om dagen, och hon skäms för hur mager hon är. Min brorsa var likadan. Skinn och ben, skolan anklagade mamma att han inte fick mat hemma. Åt som häst.

     Finns människor som har sån kropp.

     Fast faktum är att alla har olika ämnesomsättning, jag har flera personer i min närhet som kan äta dubbelt så mycket som jag utan att gå upp i vikt. Samtidigt som jag måste tänka på vad jag äter till typ 90% för att ens hålla mig viktstabil.
     Det har dock ingenting med denna debatt att göra, det är bara ett väldigt tröttsamt argument för att försvara hela pro ana grejen. Det som spelar roll är vad man lägger ut och hur man framställer sig. Inte hur mycket eller lite man som smal kan äta.
     Sen är nog sannolikheten att alla dessa influencers skulle ha så bra ämnesomsättning väldigt låg, många äter troligtvis på tok för lite för att hålla sig smala.

    Du är fortfarande ätstörd med de tankarna.

    Precis! Har sett ut som en pinne hela mitt liv trots att jag ätit som en häst tills jag började äta antidepressiva piller. Gick upp 15 kg på 2 år trots att jag inte åt mera och motionerade i samma utsträckning. Nu när jag slutat har jag sakta men säkert kilona försvunnit även om jag försökt hålla de kvar.

   Tror inte ens man, som normal-viktig/normal-ätande, kan föreställa sig hur lite dessa människor äter per dygn. Jag väger 70 kg och är ”smal” och jag äter inte enormt mycket. Kanske en macka med ost till frukost, frukt till mellanmål, en lunch (pasta, potatis fisk etc), kanske nån fikabulle på jobbet, middag + Utemat nån gång per vecka, några glas vin då och då. Godis vid tillfällen absolut.

   En vuxen kvinna runt 25-30, som tjejerna som nämns, som går runt med utstickande synliga revben och armar som tändstickor… det är nog en kalarisnål sallad, kanske nån frukt, nån bar och 20 k vatten per dag. Mer än så tror jag inte de får i sig. Hade de ätit bröd/pasta/potatis eller någon form av socker hade deras kroppar inte varit utmärglade. Kroppen ser ut sådär efter en längre tids svält. Hade de ätit normalt hade kroppen omvandlat det till fett för att täcka känsliga muskler och organ. De svälter sig medvetet och allt annat är SKITSNACK.

    Fast det vet du inte. När jag såg ut så åt jag 4 mackor till frukost, en macka på kontoret till förmiddagsfika, alltid lagad mat till lunch, en frukt eller kaka till eftermiddagskaffet, lagad kvällsmat, något gott på kvällen vid 20. Utöver det var det alkohol minst 2 ggr i veckan. Har aldrig tränat och kör bil dit jag ska. Jag hade bmi på 18. Sen gick jag upp i vikt av en medicin och när jag slutade satt vikten kvar. Har bmi på 22 nu. Har blivit mer snabbmat och iskaffe nu när livetäe lite körigt så kanske därför min vikt är kvar på den nivån. När jag var gravid åt jag mc Donalds till frukost varje varsagsmorgon och ofta tunnbrödsrulle med 2 korvar och en cola till lunch. Man såg knappt att jag var gravid men ut kom en bebis på 4,5 kg. Världen är inte rättvis och folk kroppar fungerar olika.

     Kan garantera att Elsa har mycket lägre BMI än 18… hade BMI 15.5 när jag var tonåring och inte ens då var jag i närheten av så smal som hon är. Nu har jag BMI 19 och är storlek 36 så helt normalt smal.

  Jag tror inte det finns en vinkel som kan få Elsa Hosk att framstå som att hon har en sund kroppsvikt. Men det är väl hennes jobb stackarn.

  Elsa Hosk är nog inte bara skinn och ben, men sättet hon poserar på får det att se ut så, vilket är synd.

   Tror många är det men just tanken att de väljer att poserar på ett sätt där revben och benknutor framställs mer är problemet. Att man aktivt gör valet att lägga ut det sen. Att man aktivt vet att det ’säljer’ i dagens samhälle. Folk är inte dumma

  Samtidigt ska brösten (och helst också rumpan) vara klotrunda och spänstiga. En knepig kombination då brösten (även när man är ung) ofta är bland de första som urlakas. Men det fixar man förstås lätt med lite implantat!

   När man går ner kraftigt i vikt, menade jag. Då töms oftast även brösten på fettvävnad.

    Ja därför man skaffar implantat. Titta på Bianca och Lovisa.

     Det är ju därför man ser att brösten är implantat. Ingen så mager som Bianca, har såna bröst.

  Börjar känna mig ganska mätt och trött på de här inläggen.

   Ok? Ja, man behöver ju som tur är varken läsa eller kommentera.

    Nä, just det. Så du kan låta bli.

   Tacohej

  Jag såg Rebecka W på bröd&salt en gång när hon skulle plocka en sallad. Jag skojar inte när jag säger att det tog henne 15-20 min att plocka sig en skål, hon frågade personalen om precis allt och noga la i och tog ut vad hon skulle ha, såg aldrig hur mycket mat hon tillslut fick med sig men det fick mig att tänka på hur ätstörda de faktiskt är när de tom är så picky med en plocksallad, säkert det enda hon åt på en dag för att se ut sådär.

   Sluts spekulera i hur mycket folk äter när du inte vet.

    Det här är en skvallerblogg.

     Fast att spekulera i folks eventuella ätstörningar är inte ok.

    Fast nu är hon ju inte Ulla ute i stugorna utan en offentlig person som tjänar sina pengar på att andra kvinnor avgudar/beundrar/vill se ut som henne å då är det jävligt rimligt att prata om. Särskilt få många sånna här tjejer sitter å posar med pizza å hamburgare, hävdar att de äter sååååå mkt och godis hela tiden vilket ju inte är sant. Det är viktigt att spräcka hål på den bubblan som många unga fortfarande är i. När jag var ung trodde jag också på det, tills jag förstod vad som låg bakom. Och insåg att jag inte va lat, fet å ful utan helt normal å att jag aldrig i livet skulle leva så som de tjejerna gjorde-det va liksom inte värt det. När jag insåg det förändrades mitt liv

  HJÄRNORNA tar ju stryk om man svälter sig. Det kan vara irreparabelt redan efter några veckor och längre än så krymper hjärnan. Den fokuserar så hårt att hålla organen vid liv att övrigt tänkande blir ordentligt eftersatt. Och de övriga tänkandet kanske inte startar upp igen eftersom de här delarna av hjärnan dör.

  Det här är som Camilla skriver kvinnohat att ha enormt många följare och lägga ut såna bilder. Särskilt för de unga följarna är det skadligt då de formas kring sitt beteende i unga år. Det är svårt att dra ur den spik som slagits in.

  Tjejerna i måndagsvibe snackade om det i dagens avsnitt, är föga förvånad att de fortfarande inte förstår problemet. Eller vill de inte? Bjud in ett gäng influenser, locka med något som influenser älskar. En snygg väska kanske eller något annat ytligt. Så får någon berätta på ett pedagogiskt och på ett språk som de förstår,

  Varifrån kommer dessa sjuka ideal? När började denna ”trend” eller vad det nu är? 🤦‍♀️

   Twiggy? Före det var nog människor bara glada om man fick äta sig mätta.

    Tidigare än så, på 1920-talet lindade kvinnor sina bröst så de inte skulle se ut som de hade några. Idealet var en pojkkropp, inga bröst och inga höfter och helst väldigt väldigt smal eller utsvulten gärna. Tänk Coco Chanel ex.

     Och innan dess var det korsetter.

      Fast korsetter var inte ett ideal för den stora delen av kvinnor. De var arbetare och hade inte var sig tid eller råd eller ork att ha korsetter på sig. Men jag vet inte vad de drömde om? Att vara en fin dam med korsett och slippa slita hårt?

       Är väl som idag. Alla har inte tid eller ork att vara en smal och slank flunsa heller.

        Kvinnor på korsettiden kunde inte ordna sin tillvaro att de kunde agera så att de kunde bli fina damer med korsett. Nu kan man det, plugga, jobba hårt, starta eget, placera pengar eller bli influencer så kan man få ett liv med bättre ekonomi.

        Så det var nog färre som drömde om korsettliv än de som drömmer i dag om att vara en supertunn influcencer och tjäna multum.

         Handlar ju inte om hur många som har möjlighet, utan det rådande idealet.

          Om man vet att man ALDRIG kommer att kunna ta sig uppåt i socioekonomiska termer så försöker man inte. Man accepterar. Förstår du nu då?

       Ideal brukar vara just det – ouppnåeliga för den stora massan. Inte mindre önskvärd för det, snarare tvärtom.

        ja men unga flickor kan i dag i alla fall sluta äta och vara smala. Även om de aldrig får samarbeten som ger dem mycket pengar. Så då är det väl det de gör, många av dem.

  Elsa, Rebecca, Tove, Bianca, Worge. Så sorgligt att se tycker jag vad de förespråkar och sänder ut för signaler. Samtidigt förstår jag inte vilka som följer och inspireras av detta.

   Dom kanske bara ser ut så? Vad ska dom göra tycker du? Äta gräddtårta tills dom blir tjocka? Herregud att folk orkar kommentera andras kroppar.

  Det är synd om människan.

  Elsa ser ju verkligen läskigt smal ut. Kan verkligen inte förstå att folk tycker att det är snyggt. Hemskt att det är inne att se så smal ut att varenda revben syns.

  Det är så jävla avtändande med kroppar som ser ut som benrangel! Tyvärr såg jag likadan ut en gång i tiden, kollar på gamla bilder och inser hur SJUK jag såg ut!

   Ätstörningar har väldigt lite med utseende att göra.

    Att vilja vara extremt smal och bli smalare har inget med utseende att göra?

     Ofta är det ett skälvskadebeteende som handlar om kontroll.

      De säger väl alla som blivit friska att de triggades av att alla berömde dem för att de blivit smala. Alltså utseendet.

       Ja, till viss del. Men tror det Anonym ovan syftar på är att det
       Liksom om du tittar på anorektiker som i princip ser ut som skelett, är försvinnande få – bara andra anorektiker och fetishister – som skulle berömma deras utmärglade kroppar. Det finns en punkt när du blir för smal för de allra flesta människor, smalare än vad som anses vara attraktivt eller något att eftersträva. Men det är inte som att en anorektiker tvärt slutar där och då för att de blivit för smala. Deras syn på sin kropp är rubbad och vad de eftersträvar har blivit rubbat, för det sitter mer i huvudet än en objektiv fokus på sitt utseende.

       Så det både handlar om utseende och handlar inte om utseende samtidigt kan man väl säga.

      Exakt. När andra saker är utom kontroll kontrollerar man kroppen, ofta genom olika typer av självskadebeteenden som svält eller skador. Att vilja vara så smal att man ser sjuk ut är aldrig en produkt av god psykisk hälsa. Det finns alltid någon form av självhat, ångest, depression, ångestproblematik med i bilden. Och stt få intrycket av att det är så här man SKA se ut, som ung tjej… Fy fan vilken skada det gör. Sluta lämpa över den här typen av självhat på nya unga tjejer genom att mata dem med detta för att tjäna pengar, det är så grovt vårdslöst.

   Hur tänd du blir på en kropp har inget med saken att göra.

   Inte sett en enda influencer kommentera attacken mot Ukraina idag??! Jo Amilia tar upp det

    Har inte sett någon av dom ta upp sommarean på adlibris heller. Eller resultaten i samtliga sportserier senaste veckan.

    Du följer nog fel konton om du vill ha sådana uppdateringar. Plus att de nog vet att någon hittar fel oavsett vad de säger, jag hade också låtit bli.

     Det har ju skrivits om free Palestina hela året så klart jag blir förvånad!

      När kriget i Ukraina började skrev varenda människa om det så var inte förvånad att de inte längre uppdaterar hela tiden om Ukraina.

  Vi lever en kort tid på jorden. Njut o ät…

   Man kan njuta av att svälta sig. Det kallas hungereufori. Så på något sätt kan de njuta av det hela. De visar ju glatt upp sig också. Och tycker de är fina men förstår inte att andra i regel inte alls tycker det är fint att vara ett benrangel och se riktigt sjuk ut. Som om man knarkade hårt eller hade cancer eller nåt. Men de är ju inte ok så de förstår inte det.

   Det har ofta lättare att inte äta än att äta.

  Hade anorexia i tonåren och konsumerade ”thinspo” på diverse pro ana forum. Dessa bilderna är identiska med bilderna som postades där. :/ Poserna, vad som framhävs..

  Hur går det med Vanja Wikströms sommarstuga?

   Hon var ju sååååååååå EXALTERAD att de var där och skulle spendera sommaren på Gotland. Sen tog det 1 vecka så sitter de i Hova…
   Också underbart at hennes BÄSTIS kom på fika och Vanja typ inte visste att hon hade hus i närheten. Är det en bästis då? Hon var också tacksam att bästisen kom mätt och åkte hem fort för annars hade det varit jättejobbigt.

  Ok detta var en ny nivå, fick faktiskt ont i magen. Ännu mer ont i magen när jag tänker på mina döttrar som snart kommer exponeras för sånt här.

  DetBianca lagt upp är inte i närheten av detta. Följer inga sånna här så hade helt missat och sist jag såg Elsa Hosk poserade hon inte såhär å va inte så extremt smal. Blir bara ledsen

   Hur långt ifrån det här, tycker du att Bianca är?

  tycker ni är hårda mot jelena.
  hennes konto är så himla roligt och galet och fullt med kärlek och galna upptåg och stor skopa ironi.
  sluta kommentera hennes kropp, det är väl om nåt inte okej. hon har dessutom haft en ätstörning så varför kommentera hela tiden hur henne kroppsdelar är. Låt hennes va. jag har fetma obesitas och hade drömt om en kropp som dessa kvinnor🩷 att slippa gå runt i massa heltäckande kläder för att mina kroppsdelar är så fläskiga.

   Eftersom dom ofta lägger ut extrema närbilder på sin kropp, så kommenterar folk, så klart. Dom vill visa upp sin kropp och då kommenterar folk.

   Enkelt sluta lägga upp närbilder.

  Problemet i sig kvarstår. Att fel ideal sprids. Men jag tycker verkligen du behöver ta ansvar för hur du lägger fram,hur du beskriver och sätter ord på problemet. Du är duktig på att hänga ut och grovt ifrågasätta varje ord och mening som kommer ur varje enskild individ. I slutet av dagen behöver kanske du rannsakas istället. För sätter du ifrågasätter andra på gör du även själv mot dom du ifrågasätter. Du är fullt delaktig i att sprida har i den sociala världen.

   Så vi fortsätter att säga ingenting om sjuka ideal, folk som lägger upp extrema bilder på detaljer där ben sticker ut på ett onaturligt sätt? Jamen va fint. När detta debatteras kan du gå och köra huvudet i sanden. Kan du inte bidra med något vettigt behöver du inte vara med.

  OT
  Är paow tillsammans med norrbaggen igen??!

  A och E kör tävling mitt i födandet. Alltså har folk helt förlorat allt normalt ???
  Skäms och mår dåligt, stackars stackars barn.

  Hjälp….

   Anders och Eva?

  Har sett ut så där rent kroppsligt tills jag var typ 30. Har aldrig haft ätstörningar. Är närmare 40 nu, tyngre men är bra mycket tryggare i mig själv idag. Känner mig rätt nöjd liksom.
  .minns att jag fick mycket uppmuntring/uppskattning kring min kropp då. Särskilt efter barnafödande. MEN: jag var konstant missnöjd med min kropp när jag såg ut så där. Var osäker, obekväm och alldeles för självmedveten.
  Vill bara dela med mig av min erfarenhet – over and out

  Men alltså vad är dehär för skitblogg? Är det ett skämt? Du verkar själv ha många läsare och uppmuntrar ju till mobbning? Känner du dig duktig och stolt?
  Något jag lär mina små barn är att alla ser olika ut och man kommenterar inte andras kroppar, hur dom än ser ut. Du kanske kan ta lärdom av det också.

   Du måste vara ny här, så välkommen!

   Jag citerar min kollega Irena Pozar här:
   I många år har devisen ”man får inte kommentera kvinnors kroppar” hållit oss i ett järngrepp. Det har varit mycket svårt och snårigt att genom exempel kritisera rådande skönhetsideal, eftersom dessa exempel utgörs av livs levande människor. Men utopin om att leva i en värld där kvinnor får se ut som de vill och göra vad de vill med sina kroppar har aldrig handlat om silikontuttar, fillers och revben. Den feltolkningen har dock fungerat utmärkt för att tysta de som försökt belysa en farlig utveckling.

    Ja det är helt schitzofrent att man inte ska kommentera folks kroppar när det finns hur mycket bilder och info om folks kroppar överallt. Varför skulle man inte få prata om det? För att det är oförskämt?

    Min kollega 😂😂

    Förstår att du vill belysa problematiken med dessa bilder, för de är problematiska. Men problematiken kan väl diskuteras utan att sprida bilder på enskilda personer? För ärligt talat tror jag att tjejer som lägger ut såna här bilder gillar uppmärksamheten de får, vilket i förlängningen att leda till att ännu mer problematiska bilder publiceras och du är med och bidrar till spridningen av dom.

    Tycker inte heller man ska kommentera andras kroppar. Jag har en kollega som gärna kommenterar om jag gått ner i vikt (jag pendlar några kilo upp och ner beroende på mens/mycket stress osv). Dessa kommentarer har gjort att jag, som annars inte brytt mig särskilt mycket, har börjat reflektera över hur jag ser ut – för idealet är ju att vara smal.

    En nära vän till mig fick cancer i slutet på förra året och gick ner mycket i vikt. När hon var tillbaka till jobbet fick hon frågan om hon börjat träna för att hon hade blivit så smal (och underförstått såg bättre ut), hon svarade att hon fått cancer. Inte riktigt det kollegan väntat sig men å andra sidan kanske hen aldrig kommenterar någons vikt igen.

    Diskutera fenomenet och det problematiska med det, men att kommentera hur folk ser ut ser jag faktiskt inget värde i.

     Du har verkligen inte förstått.

     Jag tror faktiskt att de flesta förstår det. Att det kan se olika ut på olika personer.
     Du vet själv hur din kropp är skapad, vad du äter och inte äter, hur du tränar eller inte tränar….jag tycker inte att du behöver ta åt dig då.
     För detta handlar inte fortfarande inte om att skamma smala kroppar.
     Det handlar om hur influencers och kända personer, med tusentals följare varav många yngre tjejer, väljer att framställa sig!
     Det handlar om ideal och om hur man ”bör” se ut om man vill bli framgångsrik, populär och känd. Sånt sätter sig!
     Jag är 70-talist och slapp socials medier vågen när jag växte upp. Ändå sitter det stenhårt i mitt medvetande att man måste vara smal för att vara snygg och populär. Det var något jag tänkte på konstant under tonåren och strävade efter, och då matades jag inte ens med hälften av det tjejer matas med idag.
     Man kanske inte strävar efter detta fullt medvetet, men det sätter sig absolut omedvetet i hjärnan att man inte är värd något eller kan bli något om man inte ser ut som den/de influencers man följer och ser upp till.

      Den här kommentaren hamnade fel.🙈
      Förlåt för det

     Hur sks man kunna diskutera fenomenet utan ge exempel?
     Skulle ju bara bli en massa misdförstånd och onödigt tjafs då.

      Jag förstår att man behöver exempel, men jag tror detta triggar dessa tjejer ännu mer. Dom får ju bekräftelse på hur smala dom är. Dom får mer spridning och i slutändan så blir bilderna än mer problematiska. Jag har inget bra svar på det och ställde frågan. Tyvärr blir man ju snabbt kallad korkad och att man göder skönhetsindustrin (inte av dig men av andra) så jag vet faktiskt inte. Att visa på reklam där väldigt smala modeller används kan väl vara ett sätt, då finns det ju ändå ett företag bakom som ska ta ansvar. Eller att företag ställer andra krav när influensers gör reklam för dom? Så länge tjejerna tjänar pengar på detta så kommer det ju fortsätta.

   Wow! Skönhetsindustrin tackar dig för din insats. Du måste faktiskt vara lite korkad för att inte fatta vad diskussionen handlar om.

    För att jag inte vill ha min kropp kommenterad under en lunchrast, då är jag korkad? Jag ifrågasätter att kommentera hur folk ser ut, och frågar om man kan diskutera det utan att sprida problematiska bilder på enskilda personer.

     Du ser ingen skillnad mellan dig, du som bara finns med din kropp i lunchrummet, och de influensers med massor av följare, som aktivt väljer att publicera bilder där de ser så magra ut som möjligt?

     Jag skulle för övrigt prata med min kollega om jag var du.

      Självklart ser jag en skillnad i det, jag är en i mängden, det är inte dessa tjejer. Men jag tror såna här inlägg göder dom, de får ju bekräftelse och spridning.

      Oavsett tycker jag inte man ska ta sig friheten att kommentera hur folk ser ut hursomhelst, tycker det borde vara en självklarhet.

       Så prata med din kollega!

        Med tanke på hur otrevligt du bemöter en anonym främling på nätet, och drar diverse slutsatser, så är jag inte intresserad av råd från dig.

         Vad var det som var otrevligt?

  Alla har olika kroppar och är skapta på olika sätt. Kan vi inte bara acceptera att vissa är större och andra mindre. Du har ju själv opererat brösten Camilla så du bidrar ju också till ett osunt ideal. Klanka inte ner på andra för att idealen inte passar dig just nu. Jelena ligger på sjukhus efter en operation pga missfall och sen en cysta som spruckit, och du hånar henne på din sida? Din blogg sida är något som kan jämföras med 50 first dates.. dåligt innehåll och du stöttar inte andra kvinnor över huvudtaget.. man borde inte kommentera någons kropp överhuvudtaget, det finns inget rätt eller fel

   Jämför du en medicinsk bröstförminskning, utan implant och utförd på en multisjuk person med proana-innehåll? I så fall förstår jag att du kanske är lite förvirrad över problematiken. 😊

   Du verkar inte ha läst inlägget överhuvudtaget
   Eller också så har du missförstått det å det grövsta. Jag vet inte vilket, men hur det än är så förekommer det inget hån någonstans i inlägget.
   Angående att ”inte kommentera andras kroppar” så tycker jag att Irena Pozar’s sammanfattning (som Camilla också har delgivit) förklarade det hela mycket bra.
   Du kanske behöver läsa den på repeat några gånger.

  Blir ju inte bättre av att du sprider bilderna vidare. Bilder som de flesta av oss inte ens hade sett

   Är det bättre att inte alls belysa problemet då menar du?
   För det är ganska svårt att visa på problemet om man inte kan ge bild-exempel.

  Fy fan vad nedslående att se att år 2004 är tillbaka. Det här mår ingen bra av.

  Fast det här med revben är något Kenza har kommit undan med i flera år. Varför? Ja, hata mig för att jag nämner underbara Kenza.

   Skillnaden är att hon aldrig lagt upp några bilder där hon försöker framhäva sina revben/smalhet

   Som ovan skriver är skillnaden om en person är på bild och poserar normalt eller gör något och lite konturer av revben syns för det är så de är byggda vs. att aktivt posera för att framhäva revbenens kontur och andra smal-indikationer.

   Att revben kan synas lite är inte konstigt eller sjukt i sig. Det är rätt normalt och beror mycket på hur ens kropp är byggd såväl som vikt. Om man sträcker på sig, böjer sig, ligger på rygg eller t.o.m står rätt upp och ner så kan konturer synas mer eller mindre. Kenza har en normalviktig kropp som är byggd på ett sätt att konturerna av hennes revben syns lite mer eller mindre konstant. Men hon ser inte extremt, onaturligt smal ut och inte heller poserar hon för att försöka framhäva revbenen så mycket som möjligt. Att ta upp henne som exempel, då är vi snarare inne på att folk inte får existera i sina kroppar helt normalt och förekomma på bild.

  Jag har inte haft ätstörning på den nivån men helt ärligt tycker jag att det är ok att lägga upp sånt. Man får skrolla vidare. Innan var det BBL och nu detta. Tycker typ detta är mindre skadligt. Och så är det ingen look som de flesta eftersträvar. Tänker mig att de med ”dubbelbröst” ska få känna sig fina med.

  Men som sagt så har jag inte haft den typen av ÄS. Så jag kanske inte är rätt att döma detta. Är inte så smal heller men tänker mig att det måste vara lika svårt att dölja sin smalhet som tjockhet?

   Men TITTA på bilderna. Ser det ut som att någon av dessa kvinnor försöker ”dölja sin smalhet”?

   Nej precis.

  Louise Jorge har ju senaste tiden börjat med liknande bilder och jag har pga det minskat hennes bilder i mitt flöde samt youtube osv 🥴

  Vad många det är (eller är det ett fåtal som skriver fler kommentarer?) som har svårt att förstå att bara för att inte just du upplever/ har kännedom om en sak, så betyder inte det att fenomenet kan existera.

  OM personer med ätstörningar triggas och aktivt söker efter bilder där kroppar visas upp på detta viset så har det ingen betydelse huruvida det påverkar dej.
  Att du kan välja att titta bort är ointressant för de som inte kan det.

  Ätstörning är en sjukdom och den är allvarlig. Den drabbar många.

  Bilderna ovan är problematiska, inte personerna på bilderna.

  *fenomenet inte kan existera

  Folk kan ju tycka hur illa de vill om de här bilderna. Det är fortfarande vi mulliga som skäms på stranden och som får blickar när vi köper en glass. Tjejerna på bilderna är idelaet i bikini och det är är väl bara att acceptera.

  Det räcker att kolla bikiniutbudet på stan så ser vi att det är så.

  Hanna och Lojsan pratar om det här i sin podd, där de båda tycker att alla bara ska ”sluuuuta prata om andras kroppar! Fetma är faktiskt också farligt 😠”
  Lojsan försöker tänka till lite – hur hennes dotter kommer att påverkas av influencers i framtiden, och att hon är orolig att hon kommer vilja operera sig, men det gör inte att de kommer framåt till något vettigt för Hanna höjer bara rösten och blir irriterad över att man inte kan få se ut som man vill, och att alla får ta eget ansvar över vad man väljer att konsumera.

  Intressant att inte kunna tänka ett steg längre och inse att det inte handlar om att 25-åringar kan ta illa vid sig och börjar banta för att revben är ”snyggt” utan att det handlar om barn/tonåringar som är i risk för allvarliga ätstörningar.

  Men jaja, så länge Hanna får posera med sina revben ute och känna sig snygg i sin jakt på en rik finans-kille är väl allt frid och fröjd i Hanna-land.

  Det ser ut som om dessa personer skulle gå av på mitten om de rörde sig för hastigt.

  Som en ”något äldre” kvinna utan någon som helst ribcage i sikte efter två barn och lite sjukdomar, blir jag såå trött … såå trött bara av att tänka på hur jobbigt det måste vara att bara vara ytlig hela tiden.

  Hur kommer alla dessa människor att må när de blir äldre? Alltså på riktigt, inombords. 😟

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *