Var finns logiken i det här?

Kommentar på blogg: ”Uääääh! Du uppdaterar inte din blogg som jag vill, den är sämst! Du borde bara lägga ner den!”

*bloggaren meddelar att bloggen läggs på is pga alla trista kommentarer*

Kommentar på blogg från samma skribent: ”VARFÖR SLUTAR DU BLOGGA FÖR???????”

Min kollega på Svenska Bloggare tog upp det här i ett inlägg och jag tycker det är riktigt intressant.
Det har drabbat Dessie, Paow och nu Bianca Ingrosso efter att hon meddelat att hon lägger bloggen i malpåse tills vidare. 

Man läser en blogg man vill ska läggas ner men när den läggs ner blir man sur.
Borde man inte bli nöjd istället?

263 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Men är det verkligen samma personer som gör båda delarna? Skulle inte förvåna mig i och för sig… 🙂

      Lätt att se med iq

        Hur ser man det?

          Kan ju vara två syskon som bor i samma hem. Eller ett gift par med samma ip

            Haha japp supertroligt

            Det står väl ändå iq och inte ip? ?

    Hur många här kan ärligt säga att de skulle bli glada om Bella la ner sin blogg imorgon?? Roligt att störa sig ju!

      Jag skulle säkert blir bitter i början men i det långa loppet skulle jag nog bara må bra av det, tyvärr.

        Yosefin, ärligt, vad är det för fel på dig?
        Du inser att du skulle må bättre om Bellas blogg inte fanns. Varför låter du inte bara bli att läsa den?????

          Tänk dig för innan du skriver som du gör. ”Vad är det för fel på dig”. Du har ingen aning om hur mottagaren reagerar på en sådan kommentar. Tänk dig för.

        Buhuu, ja klart det är fel på dig, läs bara din egen kommentar

      Glad men för hennes skull. Att hon har insett att det finns ett liv utanför bloggens värld där man hela tiden måste visa sig och vara bäst ?

    Hur många gånger kan man skriva att man är så nöjd med att ha flyttat ifrån sitt gamla hus innan det låter trovärdigt. Svar: det blir mindre trovärdigt för varje gång.

      Varför?

        För att det låter som att man försöker övertyga sig själv.

    Men tror det år jätte unga personer som knappt kan stava och mår pyton som skriver detta. Fattar inte att bloggare stänger av dom.

      På tal om att knappt kunna stava..,

        För att skriva ”..,” är helt enligt alla språkregler.

          Helt enligt vadå?

        Elak du är! Hoppas du mår skit inombords ?

          Jätte elakt ju!

            Gette elackt juh!

    Undrar om människor alltid varit så elaka och att enda anledningen till att man sluppit denna typ av mobbning är för man är 70-talist.

    ELLER är ungdomar elakare nowdays??

      Tycker inte det har med ålder att göra överhuvudtaget. Lättare att vara elak vid en skärm än face to face som man behövde förr. Och nu ser alla det, det är öppet för alla liksom och fler tar efter.
      Men något fel är det på folk, finns många med offerkoftor som gärna försöker dra ner alla andra också. Vet inte hur många kommentarer jag såg igår lite överallt från folk som tog illa upp över andras julafton tex. Tror folk idag har svårt att glädjas åt andra

        Men själv hade jag ingen anledning att trycka upp i nyllet på andra min julafton. Skryt och skrävel. Åh vi har största granen. Ni skriver ju så mycket om klimatet här men många skriver inte hur ni hjälper en medmänniska. Tänk om nu.!

          Eh, vilken småsint tönt du verkar vara

      Äldre är också riktigt elaka bakom sina skärmar. Det har inget med ålder att göra utan att man slipper se personen man är elak emot

        Du äldre har helt annan erfarenhet av ett liv och vettigare saker änn och sitta och ogilla andra. Och det gäller dom flesta. Annars har du utvecklats noll som medmänniska.

          Jag tycker snarare att äldre är ännu värre troll ibland. Sitter och hatar på till exempel nymo’s instagram och diverse annat. Har åsikter om ALLT och inget och ursäktar sig med att ”jag är bara ärlig” när man egentligen bara är elak.

            Vad är nymo? ?

              Nyhetsmorgon.

          Snälla Kurt-Maria, ta det lugnt med glöggen!

      Absolut. Du ska ju ha pengar och kunna göra om dej ex löshår och filler. Du ska ha väska för 15.000 och lika dyra kläder. Tror du dessa krav fanns på 70 talet. Nope. Med mera.

      Människor har alltid varit missunsamma och elaka. Det blev bara väldigt mycket tydligare och påtagligt med internet. Innan dess märktes det mest i ens egen lilla sfär.

    Jag och min sambo är i 30 års åldern och nu under jul så har vi fått julklappar som så många andra. Men något jag regerade på är att när min sambos släkt ger oss pengar så får vi olika summor. Han kan få 1000 kronor medan jag får 500 kronor tex. Är det fel av mig att tycka att detta är konstigt? Att man inte ger oss lika mycket eller ett paket med bådas namn på? Nu spelar inte summan någon roll utan just att vi får olika mycket. I min släkt om vi får pengar så får vi alltid lika mycket (om de väljer att dela upp pengarna i olika paket). Jag och sambon har varit tillsammans i 7 år så det är inte ett nytt förhållande heller och vi står hans släkt väldigt nära.

      Det är hans släkt som ger honom lite mer? Njaej, skulle inte reagera för mycket på det- visst är det smidigare att ge bort nåt gemensamt men om de väljer att göra såhär…låt det vara bara.

      Nej? Vad är det för konstigt med det?

        Hur kan du inte tycka att det är konstigt? Är man tillsammans och firar jul ihop så ger man väl bort lika stor summa till båda? Vill man inte ge bort lika mycket pengar till båda så är det väl bättre att köpa saker som de båda vill ha eller ge ett presentkort på restaurang som båda kan använda?

          Varför? Jag tycker inte det är konstigt alls att ge olika till vuxna människor. Det är hans familj.

            Amanda skriver att hon är väldigt nära hans släkt. Då tycker jag också det är konstigt om hon inte får lika mycket. I vår släkt behandlar vi någons respektive som en del av familjen!

              Det gör vi också, det är ändå inget konstigt. Om ni tror att man inte är en del av familjen bara för att man får för mindre summa tycker jag synd om er. Vem värdesätter sitt värde i presenter ??

                Jag fick presenter för 2000 ungefär och 2000 kontant, tror jag ska ta ett snack med mamma för brorsans cross grejer vet jag kostade runt 5000 ?

                  Hörrrni, enligt TRHs förklaring ⬇️ är jag mindre älskad än min bror. Ska nog ta och gråta resten av kvällen nu

                    Och jag är totalt oälskad. Fick ingenting av min mormor i år men min gravida syster och hennes man fick en barnvagn. Buhu, mormor måste hata mig. Hon kanske till och med önskar att jag vore död med tanke på pengaskillnaden.

                      Ja, det är såååå synd om oss 🙁

                      Ja fy fan, kräv en barnvagn oavsett om du är gravid eller inte 🙂

                      Vilken patetisk kommentar. Verkar ju vara något som du uppenbarligen stör dig på

                      Ever heard about SARKASM? 😉

                Bloggare.

                  Värmeljus.

      Samma med min och min mans släkt. I hans ger man typ samma summa till sina vuxna barn (mellan 20-30år) och något mindre till respektive. I min familj får vuxna barn och respektive för exakt lika mycket. Båda sätten känns ok tycker jag, man gör ju lite som man vill.

        Så har vi också det. Inget jag bryr mig om då vi ändå har gemensam ekonomi. ?

      Reagerar mest på varför du ens får pengar av din sambos släkt? Min sambo får alltid ett julkort av sin morfar med några hundralappar i. Det har han fått av honom sen han var liten. Skäms fan bara av tanken att jag också skulle begära samma sak av hans morfar haha. Hur gammal är du egentligen? Gnäller över att du får en femhundring när du egentligen borde fått noll

        Varför är du så otrevlig Hanna? Som Amanda skriver så var summan ett exempel. Det var mer att när det kommer till pengar så får hon betydligt mindre av sin sambos släkt medan han får lika mycket som hon av hennes släkt. Jag tycker inte heller det är konstigt att man får pengar/presentkort i julklapp. Det är ju de bästa julklapparna om man inte får personliga sådana annars. Och varför skulle hon inte få någon julklapp? Vad grundar du det på?

        Ja, verkligen! Var glad och tacksam över att de bryr sig tillräckligt för att ge henne pengar liksom

          Vadå glad och tacksam? Knappast så att Amanda firar jul och begär julklappar utan att ge själv? Jag hade också reagerat om jag och min sambo fick olika summor pengar.

            Varför hade du gjort det? Att barn kan jämföra köper jag, men vuxna människor?

            Varför? Summan man får i julklapp säger ändå inget om hur mycket de tycker om en. Något man ofta lär sig när man kommer upp i övre tonåren ungefär.

            Jo, fast man får nog respektera att nån väljer att ge sin son/dotter mer än sambon, även om man kommer upp i åren. Alla gör ju inte så men man kan inte riktigt ifrågasätta dem som väljer att göra det, det är ju deras barn liksom.

              Fast nu skrev hon släkt och inte föräldrar

                Gör väl ingen skillnad?

            Tror Hanna mer försöker poängtera att man faktiskt inte har rätt till pengar av sambons familj. Får man det ändå kanske det är bra vara tacksam i stället för att bli sur för att de ”riktiga” barnen fick mer.

              Du har inte rätt till någonting. Vare sig du är barn eller ingift.

              Men det är valet föräldern gör på vilken gåva som ges som blir tydlig.

              Eller? Hade du som barn varit lika tacksam om din partner fick mer än du fick? Den fick 1000kr och du 500kr.

              Eller menar du att barnet har rätt att förvänta sig något?

              Isf bekräftar du just precis allt jag påstått i den här tråden. Föräldern och barnet tycker bägge det är mer värt än den ingifte.

                God natt

                  Detsamma!

        Tycker inte hanna är otrevlig. Man ska vara glad för det man får.

        Handlar ju inte om att begära.

          Snarare kräva? ”Jag vill ha exakt lika mycket som den som fick mest”. Alternativt, ”jag vill att alla ska få lika ’lite’ som jag”. Eller bara ”ge mig ’mina’ pengar” 🙂

      ?Varför man inte bör någonsin ge pengar i present.

        För att ens barns partners kan vara otacksamma personer? Bäst att ge dem presentkort då

          Självklart var det det jag menade. 🙄

          Och logiken i ett presentkort över en summa pengar är?

        TrH har en poäng. Pengar brukar tyvärr ta fram det sämsta hos människor 🙂

        Prylar har väl ett värde också? ”Buhu min sambo fick en iphone medan jag bara fick ett par hörlurar”. Jämför man pengar så jämför man säkerligen saker också.

          Grejen är väl, varför gör man så som vuxen?

        Skulle jag ha familj som jämförde värdet av presenterna som jag gav till dem (pengar eller inte) så skulle de få vara utan presenter alls kommande jul och födelsedagar.

      Jag tycker det är oartigt att göra så.

      Öh. Jag tycker det är väldigt självklart att din kille får mer än dig. Hans familj. Var glad att du öht får något.

        Uhum!

        Det är så klart viktigt att markera att olika familjemedlemmar har olika värde. Framförallt monetärt. 🙄

        Och ännu viktigare att demostrativt göra det så att det inte går att försöka låta bli att värdera gåvan genom att ge en summa pengar. Visst?

        Tex om jag inte kollar på prislappen på en present efter jag fått den, vilket så klart artiga och normala människor inte gör, så hade det inte blivit lika uppenbart att man inte tycker att en person är lika mycket en del av familjen som en annan.

        Ovan exempel som ta beskriver går det omöjligt att hålla god min inför.

          Hur mycket pengar man får är inte lika med hur mycket del av familjen man är. Trodde att man slutade jämföra antalet julklappar och dess innehåll när man blev vuxen.

            Om nu inte föräldern gjorde skillnad och jämförde vem som får vad varför fick de olika summor? Varför en mer och en annan mindre? Varför inte bägge 750krkr

            Är det jag eller de som jämfört från början när de bestämde hur de skulle dela ut pengarna?

            Och så förstå nu. En lunta pengar är inte samma sak som att en fick en fin tekopp medan den andre fick ett paket kaffe från Ica.

            Den ene dricker te och behöver en mugg den andre dricker kaffe och behövde bönorna helt utan att vad det kostade hade någon betydelse. Koppen var dyrare än bönorna.

            Det är nog mer ni som tycker detta är rätt att blod får mer pengar samt att ni ser kalla opersonliga pengar för en present som har en vurpad otacksamhet och inte förstår värdet av omtänksamhet samt att alla är inkluderade i familjen oavsett hur de kom till den.

              Visst visst, gå och lägg dig nu

              Du framstår som en otacksam jättebebis i den här diskussionen

                Haha, ja jag är jätteotacksam för att jag hellre vill ha en teckning eller en hembakt kaka över pengar.

                Det är lungt att du tycker det. ??

                Själv tycker jag att de som tar emot pengar som vuxna om de inte behöver dem är de som är jättebebisar…
                …men som tur är är du och jag varken släkt eller vänner så jag kan fortsätta ha mogna empatiska människor i min värld. ?

                  Vill ha och vill ha!? Man får väl det man får. Otacksamt vore det att ge tillbaka pengarna, om man nu får, för att man hellre vill ha nåt personligt.

                    Då är jag otacksam då.

                    Finns massa saker jag inte kommer bli tacksam över.

                    Jag vill inte heller ta emot en dildo eller en porrtidning.

                    Jag vill hellre ha ingeting än en smutsig present.

                    Jag vill hellre ha en muntlig önskan om min välgång och hoppas jag får en fin dag än pengar.

                    Känner man mig inte bättre eller vill mig mer väl än så kan man gärna hålla sig borta helt från mig.

                    Och värderar du pengar högre än omtanke så kan du också hålla dig borta från mig. För hur jag lever visar man inte omtanke med sedlar.

                      Men vadå ”vill hellre ha”? Om min pojkväns gamla faster ger mig pengar eller ett presentkort så tar jag tacksamt emot. Även om jag hellre vill ha något annat eller ingenting alls. Menar du att du då säger ”nej tack till dina kalla pengar. Jag vill ha hembakt bröd eller stickade strumpor! Håll dig borta från mig!”?

                      Smutsig present!??!! Du är ju inte på riktigt ?

                      En porrtidnig är en smutsig present enligt mig ja. Men du får tycka annorlunda. ??

                      Men vi pratar pengar, inte porr. Jag vill inte få vapen och döda kroppar i julklapp av min sambos släkt. Ska vi ta och diskutera det orimliga scenariot en stund eller ska vi hålla oss till ämnet?

                      Haha ja du vill inte ha pengar. Lika lite som du vill ha porr eller dildos. Smutsiga presenter. Du gör den liknelsen, du jämför allt det som smutsiga presenter du inte vill ha. Jeeesus, ny härdsmälta på gång? ????

                      Nej.

                      Jag pratade om andra presenter som jag också skulle kunna ses som otacksam över.

                      Tex smutsiga sådana.

                      Ni har problem med att förstå skillnad på en lista vs en jämförelse.

                      Men det förvånad mig inte. ?

          Värdet på presenten avgör alltså hur älskad du är och rangordning i familjen? Du/ni är ju fan sjuka i huvudet ???Tack för dagens skratt

            Nej inte för mig. Men uppenbart för de föräldrar som väljer att ge för en viss summa och dessutom i pengar beronde på hur de är släkt med varandra.

            Finns det någon annan rimlig tolkning för dig? När man inte ger en pryl upplevelse eller handling utan just pengar.

              Haha ja. Man är inte gjord av pengar, brukar ge sina barn för ett visst värde men vill även ge partnern en julklapp för man älskar personen, men har helt enkelt inte råd att lägga lika mycket. Eftersom man tror att partnern är en vuxen person och förstår att de får en present pga att de är omtyckta i familjen tänker man inte mer på det

                Som sagt. Finns en enkel lösning. Ge en gemensamm summa till dem som lever ihop så blir det inte uppenbart att hen inte är ”riktig familj”.

                  Ja. Men den ”andra väldigt enkla lösningen” är att vara storsint nog som vuxen att acceptera att nån fick mer än dig utan att känna dig kränkt. Det kanske tom är den enklaste lösningen?

                    Exakt!!!

              Inte för dig? Vad menar du med detta som du nyss skrev då?:

              ”Jag för min del hade sagt tack men nejtack.

              Jag vill inte ha pengar som gåva till att börja med och om det sedan dessutom markerat att jag är 500kr mindre del av familjen än blod ja då hade jag inte velat vara en del av den presenten alls för den hade känts mer som en plikt att ge mig, (vilket alla pengar som gåva är från början för mig) och dessutom en plikt som den bara kände hälften så mycket inför.”

                Förstår inte din fråga.

                  Vad är det du inte förstår? Du påstår att värdet på presenten inte avgör hur mycket någon är älskad eller del av familjen varpå jag citerar dig när du säger helt tvärtom.

                    Men det är ju inte jag som gjort värderingen.

                    Det är den som gav gåvan. Och iom att det blir helt oundvikligt att det inte märks genom att just det är pengar som ges och inte en grej eller handling som hittats på av omtanke hur den passar mottagaren sannare än vad den kostar så blir det uppenbart att givare har på förhand bestämt vad den personen är värd att läggas pengar på. Vad är det du inte förstår.

                    Ge mig en blomma istället. Eller ett familje-recept. Något som inte kostar en krona medan du ger ditt barn en slant och jag blir överlycklig. Vilken härlig omsorg du då skulle vill visa just mig.

                    Men det där med att ge med hjärtat och visa att någon är inkluderad i familjen verkar inte vara en pollett som går upp för dig.

                      Men herregud. Det har inte alls något att göra med hur mycket värd en person är eller inte. Det här är den konstigaste diskussionen jag sett här. Inte ens värt att diskutera. Eftersom alla familjer gör på sitt sätt finns det inga rätt eller fel, det hoppas jag du förstår i alla fall.

                      Haha ja, anonym 21.23, är nästan komiskt att läsa trhs kommentarer i den här diskussionen. Faktisnt exakt samma diskussion jag hade med mina barn när de var små efter en jul och och deras pappa försökte lära dom att inte vara missunnsama och att vi föräldrar och annan släkt älskade dom exakt lika mycket oavsett vad de fick i paket eller oavsett vem som fick flest i antal. Rimlig diskussion med barn, inte lika rimlig diskussion med vuxna.

                      Släpp baginboxen och gå och lägg dig!

                    Svar i modd

                      Ok. Ska gå och lägga mig nu så det får vara i modd bäst det vill.

                      Kul att se nya sidor av dig. Omogen som en 5åring var otippat. God jul och trevlig kväll.

                      חג מולד שמח och سنة جديدة سعيدة

                      Trh har hittat Google translate

              Fast jo det är så för DIG eftersom DU tolkar det som att du vore hälften så älskad eller hälften så lite värd som en del i familjen. Stå för vad du skriver.

                Finns det någon annan tolkning enligt dig. Än att föräldern i kronor och ören inte ville ge mer än hälften till någon som inte var deras barn?

                Stå för vad? Jag står för allt jag säger.

                  Det är DIN tolkning. Inte fakta.

                  Nej, jag räknar inte pengar och monetära värden i de presenter jag får och vad min sambo får. Varken av hans familj eller min. Det vore löjligt och rent ut sagt ohyffsat att påstå att det speglar hur mycket de älskar oss. Jag jämför heller inte vad hans bror och hans fru får jämfört med vad vi får. Jag är glad för det vi får som en normal uppfostrad människa.

                    Presenter nej.

                    Men nu pratar vi om en lunta pengar.

                    Du har fortfande inte gett mig en annan förklaring till hur man ska ta det.

                      Man behöver inte ”ta det” på något sätt alls. Tacka för presenten och gå vidare med det man höll på med.

                      Du hade mao ingen bra tolkning ?

                      PS enligt mig är pengar inte en present. Ge mig heller en teckning, hemmålat kort eller inget alls.

                      Pengar är ingen present ? Tjena

                Hen är säkert långt mindre än hälften så älskad som sin partner. Det är Ju partnerns släkt.

          Men ge dig. Du har inte funderat på om det kan vara så att den som behöver det mest får mer? Eller att blodsband går först?

      Du låter faktiskt lite otacksam och bortskämd.

      Mest konstigt att ni får pengar i två ”paket”. Bättre att ge gemensamt då 1500:- till er tillsammans om man nu måste ge något alls till sina vuxna barn…

        Exakt! ?

        Varför är det konstigt?

          Min teori är att en del människor blir tokiga när det handlar om pengar. Får ”jag” 500 kr mindre är det per automatik orättvist, även om den som fick mer råkar vara son till tanten som gav bort dem. Det finns inget folk bråkar om lika mycket som arv, jag tror det här är anledningen. Jag tror också att det är jättevanligt. Akta dig för människor 🙂

            Precis, då kan det vara bättre att ta det säkra före det osäkra med en gemensam summa. Alternativt en summa till barnet och frugan/mannen eller sambon får ett paket med en pryl istället ??‍♀️ Vad vet jag. Jag suger på klappar för övrigt också ?

              Du har förstått precis det jag vill säga. ?

        Kanske, men det är trots allt den som ger bort pengarna som får välja hur den vill fördela och till vem. De kanske vill ge lite extra till sina barn, shit happens. Bättre fokusera på vad man faktiskt fick än hur mycket sambon fick 🙂

          Självklart deras val. Också deras val att låta den ”ingifte” veta att hen inte är lika stor del av familjen pga blod.

          Så du har helt rätt. Deras val att markera det tydligt.

          Jag för min del hade sagt tack men nejtack.

          Jag vill inte ha pengar som gåva till att börja med och om det sedan dessutom markerat att jag är 500kr mindre del av familjen än blod ja då hade jag inte velat vara en del av den presenten alls för den hade känts mer som en plikt att ge mig, (vilket alla pengar som gåva är från början för mig) och dessutom en plikt som den bara kände hälften så mycket inför.

            Wow, dina kommentarer just nu bekräftar verkligen hur konstig du är

            Är du verkligen så omogen att du värderar dina näras kärlek till dig sett till hur mycket pengar du får?

              Inte jag. Med uppenbarligen släkten som beskrivs ovan. De ör ju de och inte jag som väljer att ge en summa beronde på hur de är släkt med varandra.

              De är dem som gjort den distinktionen inte jag. Jag är bara budbäraren.

                Va? Du tolkar det så. Jag vet inte var i ts kommentar du läste att pengarna kom med ett kort som sa ”God jul. Här får du hälften av pengarna som din sambo får. Varför? Vi älskar dig bara hälften så mycket som honom. God jul!” Det är du och ts som tolkar det som ett värde på kärlek.

                  Men det är ju vad som skett.

                  Eller vad annan för förklaring har du?

                    Haha ”det är ju vad som skett”?? att du var så otacksam och barnslig trodde jag faktiskt inte.

                    Jag tycker inte att det är konstigt att ge barnen x kronor, barnbarn y kronor, syskon z kronor, barns partners a kronor och SAMTIDIGT se alla som en lika stor del av familjen.

                    Det är inte vad som skett. Det som skett är att TS berättar att hon är en otacksam person

                      Ts och trh. Kul ha de två på sin julafton. ”Han fick fyra paket och jag fick bara tre. Mammaaaa det är orättvist!!”

                      Som tur är kommer jag aldrig fira julafton med någon som är som du. Win win ??

                      Ja tänk vilken tur att vi inte firar jul ihop. Jag är glad att min familj är tacksam för det lilla de får utan att jämföra presenternas värde. Men alla är vi olika.

                      Och jag är glad för att ha folk runt mig som kan förstå ett logiskt resonemang vad jag säger samt förstå att det inte är jag eller ts som lade värdet i gåvan. Att de både har IQ och EQ.

                      Jag är glad att jag har folk runt mig som vet att jag uppskattar minsta lilla gest som är av omtanke över vilket diamantsmycke som helt. Att det inte är hur dyr presenten var utan vad de ville visa mig som är viktigt. De vet hur oändligt tacksam jag är för minsta lilla sms om det är med kärlek det getts.

                      Jag är glad för att ha folk runt mig som inte uppenbart pekar ut skillnaden på en människa över en annan.

                      Glad att de vet att kärlek eller omtanke aldrig kan ersättas av en summa pengar.

                      Att om du inte känner mig bättre och inte vet vad jag blir glad för utan ger mig pengar för att de känner mig så dåligt att de varken kan eller orkar komma på något annat.

                      Det och att ingen över 18 runt mig skulle få för sig att önska sig pengar.

                      Glad att ha folk som aldrig skulle ge något så opersonligt och kärlekslöst som pengar i present utan hellre ge det en tisdag eller torsdag till den som skulle behöva hjälpen.

                      TRH, du är nog det största skämtet på internet. Du måste ju trolla just nu, ingen kan vara såhär dum?

                      The real hmm… jag får bara pengar av min mamma och pappa varje jul och födelsedag så att jag kan köpa mig vad jag vill ha själv. Menar du att de inte känner mig? ?????

                      Anonym 00.40, jag har länge misstänkt att The real hmm bara trollar här inne. Den här diskussionen, den om amning nu senast,.. Tror att hon har riktigt kul åt alla sol går igång på hennes trollningar ? jag kan väl inte vara ensam om att tro troll om henne?

                      Anonym 00:51, jag tror som du?

                      00:46
                      Det får du fråga dem. Eller så tycker de du är otacksam när de försökt hitta på något till dig med det de köpt och har gett upp så bäst att du för fixa själv för att inte bli ledsna och besvikna mer.

                      Vad vet jag?

                      Men i min värld mycket kallt.

                      00:42

                      Dum som tycker att en handling är mer värt än kalla sedlar?

                      Spännande att jag som faktiskt till viss del tror på kapitalism som system i brist bättre på andra modeller som prövats inser mer värdet i mänsklig kontakt än att köpas för pengar.

                      Att tid är så mycket mer värdefullt än prylar och kapital.

                      Helt ärligt fattar jag inte poängen med att ge pengar alls.

                      Hej Kalle! Grattis här får du hundra kronor av mig.
                      – Men tack Annan! Grattis tillbak och här får du din present från mig. Hundra kronor.

                      Lönt! ?‍♀️

                      Edit* Annan skulle vara namnet ”Anna”

                      Haha trh ja vad vet du? Uppenbarligen ingenting i det här fallet ? du må tycka att det är kallt och opersonligt och ett resultat av mina föräldrars sorg över min otacksamhet. I det här fallet vet jag sanningen och du tror och gissar. Men jag kan inte annat än att skratta åt dig just nu.

                      @ The real Hmm: Får se var detta hamnar. Hittar inte 00:42. Fel klockslag?

                      Trh: Och du fortsätter att gilla dina egna kommentarer i alla fall. Det gör dig bara ännu roligare ju??

                      Ja fel.

                      Skulle vara 00:46. ??

                      Skulle det?

                      00:46

                      Precis. Jag vet inte så varför dina föräldrar gör så varför frågar du mig?

                      Men du fick min åsikt om hur jag ser på det.

                      Tidigare fick du min åsikt om hur jag skulle ta det om någon gjorde så mot MIG. ?

            Håller med dig!

            Men man kan lika gärna vända på ditt argument TrH, din markering att visa att du är så småsint att du inte kan acceptera att nån annan fick några kronor mer än dig? Ditt val att markera det tydligt, eller hur?

              Om det bara gällde två pers ja.

              Nu var de konsekventa med alla barn och sedan fick barnbarn och respektive en annan summa.

                Låter väl perfekt? Alla respektive behandlas lika?

                  Ja. Som hälften av deras egna barn.

                    Är du seriös?

                    När min farfar sålde huset gav han 50 000 var till hans två barn. Vi barnbarn fick 10 000 kronor var. Var vi bara en femtedel så mycket älskade av honom som våra föräldrar? Var vi bara en femtedel så mycket del av hans familj? Tänk om jag vetat detta när han levde så att jag hade kunnat ställa gubben mot väggen. Nån måtta får det ju vara på hur han behandlade oss

                      Inte samma sak.

                      En helt annan grej. ?

                      Jasså TRH för ovan poängterade du ju minsann att det bara var hälften av vad deras barn fick. Och här var det endast en femtedel. Hur ska du ha det? Bägge var ju pengar i olika valörer och till olika familjemedlemmar.

                      Därför att situationen är en annan. Som jag förstår det var ett ”framtida arv ”som fördelades i förskott.

                      Om de låtit lagen ha sin gång hade inte barnbarnen fått något alls och de ville se sitt ”testament” gå som de ville fördela det.
                      Sedan gissar jag på att barnen och deras respektive antigen fick allt gemensamt eller så fick den ingifte inget alls och barnet allt vilket är helt i sin ordning. Inte någon futtig symbolisk summa som markerar att de ingifta inte är en riktig släkting.

                      Mao en helt annan situation.

                      Nej. Det var inte ett framtida arv. Det var pengar han ville att vi skulle ha från hans vinst på huset. Han var då långt ifrån döende. Och det resonemanget kan man ha i ts fall också. De pengarna var ett framtida arv och då skulle hon som sambo inte få något om tiden och lagen hade fått gå sin gång och så vidare.

                      Är det bara par man ska dela exakt lika på? Inte andra familjemedlemmar som exempelvis barn och barnbarn? Varför visar olika pengar till barn och hens partner att de är olika värda för givaren men inte när det gäller barn och barnbarn?

                      Jag menade aldrig att han var i närheten av att dö.

                      Men du kan fråga honom om han tänkte att de var roligare att ge pengar idag när han lever istället för att barnen skulle få allt i arv när han inte var där längre och kunde se glädjen och nyttan som de fick flr pengarna.

                      Mao ett förtidigt arv. En gåva idag istället för när han i framtiden var borta.

                      Jag gissar ju så klart men jag gör det baserar på hur många andra äldre tänker.

                      Fint i vilket fall av honom.

                      Arv eller inte så är min fråga varför värdet på pengarna avgör hur stor del av familjen man är när det kommer till en familjemedlem och dens partner men inte när det kommer till ett barn och ett barnbarn. Båda är pengar i gåvor och båda är i olika summor. Varför är det ena ett tecken på olika mycket kärlek men inte det andra?

                      Varför frågar du mig?

                      Fråga den som ger olika summor istället hur den tänker.

                      Varför jag frågar dig är för att du tolkar ts som mindre värd än sin sambo i hans familj, vilket jag inte gör och därför diskuterar vi. Jag frågar då dig om du tolkar det som att vi barnbarn var mindre värda än våra föräldrar i min farfars ögon. I båda fallen är det ett aktivt val att ge bort olika summor pengar till olika familjemedlemmar men du säger att det är stor skillnad. Jag ser inte skillnaden och därför frågar jag dig.

                      Sedan förstår du inte.

                      Via arv får oftast barnbarn inget. Så här får de garranterat något.

                      Engångsföreteelse och återkommande högtider är en stor skillnad.

                      Men jag antar att du hade varit ok med stt ditt syskon fick dubbelt upp till det du fick?

                      Eller att din nästkusin fick mer från din morfar än du som barnbarn fick?

                      Du hade inte tyckt de gjorde någon skillnad?

                      Eller är du en som tycker att ju närmre släkt desto mer är de skyldig att visa dig sin kärlek via pengar?

                      Är det kanske så att alla ni som tycker jag är knäpp är oroliga att ni inte ska få det ni tycker är mer ert än en ”utböling”?

                      Att det skulle bevisa att ni inte är älskade utan köpta?

                      Jag hoppas ni blir snuvade på hela arvet från era släktingar i framtiden. Iaf det som kan värderas som värdefullt och i pengar. ?

                      Förklara för mig vad annat som kan ligga bakom det aktiva valet.

                      Du säger att du inte ser vad jag ser. Men uppenbarligen har givaren gjort det. Annars hade respektive fått 1000kr och det egna barnet 500kr lika gärna, eller hur?

                      Anonym 00:05

                      Svar i modd

                      Ok men du svarar inte på min fråga. Du pratar runt den nu.

                      (Nej, jag hade inte brytt mig i något av dina exempel då jag inte tror på att pengar = kärlek. Därför anser jag inte heller att ts måste vara hälften så älskad som sin sambo.)

                      Och vad du säger om arvet kan man säga om ts fall också. Säg att de fått mer pengar. Sambon 20 000 och hon 10 000 i julklapp. Om tiden fått gå sin gång hade hon inte ärvt nåt. Nu gav de henne medan de kunde se nyttan av pengarna och se henne använda dom. Hade du ändå sett att hon var värd mindre kärlek än sin sambo?

                      Och att du önskar att jag blir arvslös var ju gulligt av dig. Det är ju faktiskt du och inte jag som värderar kärlek i pengar.

                      00:21

                      Försöker igen till det som sitter i modd.

                      OM det nu inte är en skillnad, hur kommer det sig att den ingifte inte fick 1000kr och det egne barnet 500kr lika väl?

                      Förklara det för mig.

                      Jag har förklarat flera gånger hur det tas emot. Förklara du nu varför givaren inte ändrar på summan åt andra hållet om det nu inte spelar någon roll alls.

                      Om det nu inte ligger en värdering i summan som du påstår så birde ju motsattsförhållandet också kunna ske,eller?

                      00:21

                      Jag försökte igen men fastnade ännu en gång i modd.

                      Okej. Jag har försökt göra det klart att jag inte lägger någon värdering i hur älskad ts är sett till pengarna hon fick eller i hur älskad jag var sett till pengarna jag fick. Dina senaste kommentarer lägger ord i min mun, väldigt otrevligt sätt att diskutera. Jag har aldrig sagt att den med mest pengar är mest älskad. Jag har bara försökt förstå ditt sätt att se på saken.

                      Jag får väl vänta på dina svar i modd. Tills dess, ha det gott. Jag är för trött för att orka diskutera mer här ikväll tror jag.

                      00:24
                      Nu snackar du runt dig själv så mycket att jag inte ens tror att du själv förstår din poäng längre.

                      Men svaren till dig får du också i det som väntar i modd om du mot förmodan skulle klara av en hypotes.

                      Igen, det är inte jag som valde att ge olika summor beronde på släktskap. Alltså inte jag som valde att värdera kärleken med pengar utan givaren.
                      Det var givaren som gjort det. Ni säger att det inte finns någon skillnad att se, frågan är då varför givaren såg en skillnad från början. Varför var summan inte samma för alla. Eller mindre till barnet och mer till partnern?
                      Vad fick dem att fatta det beslutet?

                      Men vid det här laget vet jag att ni förstår vad jag säger och att ni inte har någon annan förklaring än ickesvaret med ett luddigt ”därför”.

                      Ni skulle alla vara noggranna med att alla syskon inte kände sig olika behandlade.

                      Vad ni inte förstår är att inget alltså noll kronor i present i det här fallet hade varit hundra gånger mer kärleksfullt och empatiskt än hälften.

                      Det är inte jag som har värderar hur mycket 500kr är värt ute i världen jämfört med 1000kr. Det är resten av samhället och alla med normal IQ är medvetna om att så är det och så ser alla på det. Och när man ger bort något som är exakt och direkt jämförbart så har givaren värderar mottagaren hur mycket den är värd att få i förhållande till den andre.

                      00:43

                      Jag vet inte i vilken anonym jag svara så det är möjligt att du inte var samma som de övriga utan att du klumpades ihop.

                      Ha det så gott själv!

                    Du är helt knäpp. Vem tänker ens så

                      Ett barn. Sen växer man upp.

                    Hade blivit extremt provocerad om jag inte var mer älskad av mina föräldrar än min partner dock, precis som jag skulle uppleva det som konstigt om min partners föräldrar älskade mig mer än min partner. Tycker det är en självklarhet att älska sina egna barn mest

                      Så pengar är = kärlek för dig?

                      Nej, det är ju du som gör det tydligt TRH att det är kärlek för dig. Får man inte summa = inte lika älskade av familjen. För inte över dina skumma argument på oss andra

                      Mina exempel och frågor som säger emot det du påstår sitter alla i modd längre ner.

                      Förklara för mig.

                      Varför får inte partnern tusen kronor och barnet femhundra om det inte finns någon skillnad i gåvan? Varför får barnet mer om inte den har värderats högre?

                      Det är nog bäst att de är i modd. Du är mest pinsam just nu. DU säger att pengar = bevis på kärlek och sen fäktar du för allt vad du är värd för att få det att se ut som att det är de som ifrågasätter det som tycker så.

                      OM så inte var fallet. Varför fick den ene en summa och inte den andre en annan?

                      Varför får inte barnet mindre och partnern mer?

                      OM det nu inte spelar någon roll? OM det inte har med hur mottagaren värderades?

                      Trh FÖR atT alLa HAR INTE råd att lägga LIKA mycket PenagAr på sitt eget barn OCH dens partner.
                      Tror du det är msn 2004 och nyss kommit på att du kan köra stora bokstäver ibland?
                      Skärp dig nu, du är ganska ensam om dina åsikter. Ta du din hembakta kaka eller teckning, jag vill hellre ha pengarna (Även om det är hälften av vad min partner får, du vet, jag är väluppfostrad och förstår att man vill spendera mer pengar på sina egna barn)

                      Anonym 02:15 tror jag älskar dig, så klok???

                      02:15

                      Du är inte duktig på matte va?

                      Ta den summan du har råd med. Dela den exakt lika mella alla som du tänker ge en present.

                      I faller ovan blir det 750kr till var och en.
                      Problemet löst. Ingen får mer ingen får mindre.

                      Men du svara inte på den andra frågan.

                      OM det inte spelar någon roll för hur stor summan är eller att det inte spelar någon roll ifall alla inte får samma…

                      Varför får inte den ingifte 1000kr och barnet 500kr?
                      Hade ni alla som tycker jag har fel tyckt att det gått lika bra och varit lika självklart?

                      Ah såg nu att du faktiskt svarat. My bad.

                      Du tycker det är själklart att barnet demonstrativt visas att den är mer en del av familjen.

                      Ja men det har jag redan förstått att det finns dem som tycker.

                      Jag tycker ni är kalla och glad att ni aldrig kommer bli en del av min familj.

                      Är ledsen för er skull som går miste om så mycket vägen eftersom ni ser pengar som en riktig present?

                      Fråga, ger ni samma valör sedlar tillbak till den som gett er den? Varför då bara byta sedlar? Kan ni inte bara swisha summa fram och tillbak? Först får du femhundra, sedan skickar du tillbak femhundra.
                      Du som nu tycker en sedel är en riktig present?

                      Eller ger ni ingen present alls tillbak utan ni vill bara ha?

                      För jag förstår inte alls poängen med att skifta sedlar mellan er. Varför inte bara behålla den sedeln ni redan har?

                      The real hmm. Med betoning på hmmmmmm. Majoriteten kliar sig o huvudet och undrar vad du går på för någon medicin

                Haha du är ju totalt bäng. Kul ge dig en julklapp

                  Har aldrig haft problem men julklappar. ?

                  Men om du någon gång skulle känna för att ge mig pengar så kan du låta bli. Jag blir glader om du bara dyker upp med ett leende kanske en enkle tulpan och är gott sällskap på en kopp kaffe.

                  En kall opersonlig sedel är jag gärna utan.

                    Tänk om din sambo skulle få två tulpaner då???

                      Skulle aldrig omge mig med familjer som behandlade någon så så det är en hypotetisk situation som jag aldrig behöver ta ställning till. ?

                      Men alltså det är precis samma sak.

                      Man ger något som är exakt mätbart i jämförelse om så en tulpan.

                      Samma som att du får en kaka vid fredagsfikat och alla andra får två och det var köpt och planerat så från början.

                      Det här är så intressant.
                      Alla ni som säger emot mig här, är ni tex dem som röstar S ellet V också i senaste valet? (För det var många här på bloggen.)
                      Men jag blir inte förvånad om det är så.

                      Själv röstar jag åt höger. ?

                      Du kan ju inte vara nykter ikväll The real hmm.. Det här har gått från underhållande till sorgligt. Stäng flaskan och gå i säng nu.

                      Naw, var det allt till härskarteknik du hade på din repertoar.

                      Har du Swish till ett bidrag så att du har råd att köpa denna?

                      https://www.adlibris.com/se/bok/harskarteknik-den-fula-vagen-till-makt-9789137152813

                      Annars finns den kanske att låna på ditt närmsta bibliotek. Om du nu hittar dit. ?

                      Point proven

                      Instämmer! ??

      Nej jag tycker inte det är konstigt. Som flera redan skrivit innan- det är hans familj och släkt. Jag ser inget konstigt alls i det.

      Det är inte konstigt. Mina föräldrar har fem döttrar. Vi får säg 2000kr var på julafton. Måste mina föräldrar även ge alla fem pojkvänner 2000kr var? Nä, pojkvännerna brukar få varsitt paket för några hundra. De får ju presenter av sina föräldrar också.

        Inte bara pojkvänner enligt logiken ovan utan HELA familjen (syskonbarn, kusiner, mostrar, farbröder med respektive och vem man nu firar med) så att INGEN känner sig mindre älskad än någon annan eller tror att de inte är en del av familjen.

        Så gör min pappa också. Vi är tre systrar som får en pengapresent, sen får våra respektive en mindre present och barnbarnen fina julklappar. Min man skulle bara bli besvärad om han fick pengar av min pappa.

        Det är fö bara min pappa som fortfarande ger julklappar till oss vuxna barn. Mamma har slutat och min mans föräldrar lika så, trots det så älskar vi varandra 😉

          Perfekt. ??

            Är det? Ändrar du dig nu? Har du kollat lite för djupt i flaskan ikväll kanske

              Och nyss var pengar både kärlekslöst och opersonligt ? hur mår vår TRH ikväll? ?

                Dåligt tror jag, inget medhåll verkar ta hårt på trollet. Vem orkar ens läsa igenom allt svammel ?

            00:43

            Nej det är nog du som tittat för djupt i flaskan så att du inte förstår skrift.

            00:49: Om man nu ska ge pengar så är den lösningen perfekt ja.

            Det hindrar inte att jag tycker att inga pengar vore allra bäst.

            Men jag förstår att gråskala inte är något för dig utan att din värld är svart/vit?

              Hahaha du är rolig du

                Jahapp! ?

              Sluta applicera dina egna värderingar på detta. Det går ju fan inte att diskutera annars.

            ”Perfekt” eller ”smutsig present”? Hur ska du ha det?

              Du får nog läsa igen vad det var jag kommenterade i den kommentaren.

              Fast vi vet ju båda att det inte spelar någon roll ifall du gör det för du kommer inte vilja förstå poängen och exakt vad det var jag svarade på iaf. ?

                Du jämförde pengar med porr och kallade det smutsig present. Ingen annan.

                Men vi säger så. Lägg ett sista ord här under, du ger dig ju aldrig innan dess.

                God natt.

                  Nej det gjorde jag inte.

                  Klart du ger mig sista ordet. Du har ju fel. ?

        Siri
        Läs igen vad jag säger.

        Tycker dina föräldrar gör helt rätt och det hade du också förstått om du läst vad jag skrev. ?

        2000 spänn var 😮 hjälp vad folk spenderar mycket pengar!!! För mig blir der ju typ 2000 för alla julklappar

          Är det en nyhet för dig att vissa har mer att spendera än andra?

      Min sambo får typ 5000 i julklapp av sina föräldrar varje jul. Jag brukar få nåt symboliskt, typ ett par raggsockor. Mitt ex släktingar gav mig alltid exakt samma som han fick. Då är jag ändå mycket närmare min nuvarande sambos familj. Tror att man tänker lite olika i olika familjer helt enkelt 🙂

        Ja men din nuvarande skulle inte ge dig 2500kr i sedlar eller hur? Eller 300kr?

        De ger dig ett par mysiga sockor som visar att de bryr sig om dig och vill att du ska må bra.

        Då blir det två olika presenter, din och din pojkväns, som säger samma sak helt utan att visa någon inbördes ranking då de inte går att jämföra. ?

          ??

            Förstår att du tar dig för pannan. Gjorde nog ont att försöka använda det. ?

              Använda pannan? Är det därför du, trh, svamlar? Du använder pannan och inte hjärnan. Det förklarar ett och annat.

      Inget konstigt alls tycker jag. Jag är gift sen 10 år men jag får mer juklappar/pengar av min familj än min man. Och tvärt om. Så har det alltid varit. Vad som är värre är väl om två syskon får väldigt olika alltid.

      I vår familj får inte respektive något alls.

      Meeeen, vi är tio ungar och snart upp mot 100 barnbarn (lätt överdrivet). Så det blir ju sjuka mängder paket för min stackars pappa (mamma död).

      Alla har sin egen definition på rättvisa. Det är inte så enkelt som man tror.

      Rättvisa kanske är att ge sina egna barn mycket mer än deras kusiner. Närmare släkt>mer pengar. Ingift? En liten slant för att bevisa att du inte på något sätt är betydelselös (men blod är ändå tjockare än vatten). Var beredd när du skiljer dig, du kommer inte att få några sympatier, speciellt om det var du som tog initiativet.

      Är rättvisa att ge alla lika mycket? Låt oss då ta exemplet syskon, kanske i olika åldrar och på olika stadier i livet. Den ene en fattig student och den andre uppfinnare eller musikmakare med gigantiska inkomster. För den ene betyder en tusenlapp extra att man slipper gå i trasiga skor, för den andre är det växelpengar. Hur gör vi där?

      Jag tycker att THR har en poäng i det hon säger: omtanke är att titta efter vad mottagaren har för *behov*. Vi fyller år snart här hemma, hela surven på en gång. Önskemålen är följande:

      Min man: ingenting, snälla! Jag har mer än jag behöver.
      Jag: gärna något litet, men håll det gärna under hundralappen. Det är tanken som räknas och ni vet vad jag gillar (nylonstrumpor, något gott att äta eller vänsterhandsgrejer).
      Sonen: ingenting, snälla! Jag köper det jag behöver.
      Dottern: mer och dyrt är bättre! Ös på!

      Hur gör ni så att alla blir nöjda där?

      Min mors önskemål är nästan roligast. Jag har fullt i skåpen. Vill ni ge något så vill jag ha kryddor eller smycken. Det får plats i en låda.

        Man kan aldrig göra alla människor nöjda. Det är väl därför den gamla fina regeln ”skåda inte given häst i munnen” finns.

    En liten fråga..
    Läste att BB har en Lovisa som bor hos henne, har missat hennes namn helt så undrar ifall någon vet vem det är? 🙂

    Jag köpte champagne och firade när Dessie lade sin blogg på is ?

      Ok

      Har Jesus gått över till skumpa? Trodde vin var grejen, kyrkan måste missat notisen

      Du måste ha problem alternativt inget liv som lägger så mycket energi på en sån sak ?

    Vad hände med den där Gabrielle löwengrip som skulle ”come alive” i december?
    Går det bra för dom?
    December är ju snart slut. Eller blir det inget med det kanske.

      Hon fick visst lite problem med sina grannar och slirar lite med den undre världen, om jag förstått allt rätt ?

    OT men missade öppet spår igår 🙁

    Jag får rasistiska vibbar av min sambos familj (jag har utländska föräldrar och kan efter 30 år känna igen blickar/sätt att vara och prata. Svårt att förklara men ni som vet, ni vet).

    Har tagit upp detta med min sambo som inte håller med mig, vilket jag såklart kan förstå för vem skulle säga aa min familj gillar inte utlänningar. Pga detta vill jag inte närvara vid diverse släktträffar. Jag har bett min sambo att prata med en del av sina familjemedlemmar ang sättet dom beter sig på men det vägrar han göra. Nu vet jag inte vad mer jag kan göra? Är helt förtvivlad

      Eh, tror du inbillar dig. De kommer dock tycka att du är en konstig person om du aldrig är med på träffar med dem och lär känna dig

      Har de sagt något rasistiskt? Sjukt annars att du dömer ut dem som rasister

        Ja det har dom

          Vad har de sagt mer konkret? Svårt att säga något om deras beteende utifrån din första kommentar.

            Är du något av det då? Jag säger också nedvärderande saker om folk ibland, både svenskar och rasister. Även blivit kallad massa saker, beroende på var i landet jag bott.
            Känns som folk gärna drar rasist kortet utan anledning numera, har svårt att ta det seriöst. Om din kille säger att det är lugnt och de inte sagt något om/till dig så placera dem inte i rasist facket för snabbt liksom, fråga de nästa gång vad de menar istället. Kan lika gärna vara att ni inte klickat

              Lite generaliserande från en icke svensk på det här ämnet, jag upplever att svenskar generellt är rädda för att bli kallade rasister så ett tips till dem som vill diskutera sånt här är att inte göra diskussionen personlig. Man kommer mycket längre om man ser till sakfrågan (bidrag brukar vara ett hett ämne) än om man går in i diskussionen med ”du är rasist”.

            Fast hur är det inte rasistiskt? De häver ur sig rasistisk skit men ”accepterar” anonym 20:37, det är väl inte okej? Varför är de i position att bestämma om hon kan accepteras eller inte? Hör du inte hur sjukt det låter?

              ”Okej och okej”, du kan ju inte ändra på människors åsikter? Det är naturligtvis stor skillnad på att acceptera att sambons bror har åsikter du inte delar och att acceptera att sambons bror trakasserar just dig personligen vid julbordet.

      De kanske ogillar dig som person, inte som ett barn till utländska föräldrar?

        Okej

          Jag menar inget elakt. Du upplever det som att de är rasister för att du får obekväma blickar och att de har ett sätt att vara. Men är du säker på att det är på grund av din bakgrund? De kanske bara inte är så bra på att dölja att de inte är överförtjust i sin sons nya flickvän. Att svärföräldrar inte direkt älskar en kan ju hända.

      Njaej, kan du förklara lite närmare? Alltså hur du fått uppfattningen att de är rasistiska eller ser annorlunda på dig för att du har utl ändska föräldrar. Undrar också vad du bett sambon ta upp med sin familj? Svårt ge dig ett vettigt svar annars 🙂

      Min sambo sen 5 års familj är rasister. Jag är helsvensk, så det är inte ”riktat” mot mig. Jag åker ändå inte dit längre och de är inte inbjuda till oss. Skitskönt. Jag har inte ork att lyssna på deras rasistiska dravel. Vi har försökt diskutera det men det blev ingen ändring så varför ska jag ödsla min energi på det ? Är tillsammans med min sambo och inte dom, bara skönt att slippa dom ärligt talat.

      Fan vad sorgligt att läsa alla svar på denna tråd. Visar hur accepterat rasism är i samhället. Och att det typ är värre att kalla någon rasist än att vara rasistisk.

      Skit i att träffa dom ❤️

        Håller med

        Tror man får vara pragmatisk. Min erfarenhet (som utlandsfödd) är att det alltid finns NÅN familjemedlem som med lite innanför västen tar på sig att berätta hur hen ser på ditten och datten. Jag brukar köra dialog så långt det är möjligt men skulle dra om nån behandlade mig eller mina barn illa. Det senare har dock nästan aldrig hänt- människor är inte så konsekventa åsikt/handling.

    Man saknar inte kon förrän båset är tomt

    Paow äger! Hon står för vad hon säger. Häftig brud!

      Var Hitler också en häftig person, eftersom han sa fruktansvärda saker som han stod för?

        Det var också en jävla jämförelse. Hur tänkte du där?

          Uppfriskande ändå, att man försöker dra paralleller till någon annan än Trump för en gångs skull.

    OT
    Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill få igång en utredning om en persons intellektuella funktion utan att personen helt är med på det?
    Väldigt konstig fråga så klart men min make har en nära släkting som helt klart inte klarar sig själv och har uppenbart någon form av funktionsnedsättning intellektuellt. Personen är dock vuxen och har levt med hens mamma upp i medelåldern ända tills denne dog för snart 10 år sedan. Det har (så vitt min makes familj vet) aldrig gjorts någon utredning kring personen men då personen lider av andra dignoser blev hen förtidspensionerad vid 18 års ålder (!) vilket betyder att hen aldrig jobbat (hen är nu ca 50 år). Det skulle underlätta mycket både för personen i fråga att få fastställande av ”vad som inte står rätt till” (för att kunna söka stöd) samt för familjen som i alla år undrat. Personen är dock väldigt väldigt bestämd och skulle ta extremt illa vid sig om någon antydde att hen behöver utredas (därför ingen pratar med hen om det). Hen åker in och ut på sjukhus pga lider av hypokondri och det är för mig en gåta att ingen läkare tagit upp det.

      Sköt dig själv, låt personen vara

        Tänk att jag bryr mig om människor i min närhet och vill dem väl.

      Du kan inte få igång någon utredning utan personens medgivande.

      Det är svårt med personer som befinner sig precis på gränsen till utvecklingsstörning, de är oftast väldigt känsliga vad gäller deras kapacitet, precis som du skriver. Går det att få er släkting att inse att hen behöver stöd i vardagen, det stöd som hen tidigare fick av sin mamma? Om en person ser att något gott kan komma ur en utredning, i det här fallet till exempel boendestöd, kan de ibland lämna samtycke. Men det handlar om att hitta en väg in där personen själv tänker att något finns att vinna på det.

    Vad vet vi om johannaeolsson på ig? Vad gör människan? Några få sammarbeten här och där kan ju inte finansera alla de där väskorna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.