Det händer på Instagram

https://www.instagram.com/p/BruRHxghos_/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=kzjljtxv3psk

Ridbyxor och klackisar! On Fleek! ?

 

https://www.instagram.com/p/Bruks6VF7Ru/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=gc9i8qful79o

Haha.. jag trodde det stod ”BALD” på tröjan.

https://www.instagram.com/p/Brpj8eaB1MR/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=felsg8fr7fvj

Ellen Bergström kommer vara med i Så ska Det Låta! Vad roligt!

https://www.instagram.com/p/BrqM2uQHVQV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1anufmbdkntc4

Elaina har ställt upp i ett sällsynt reportage med alla tre barnen.

https://www.instagram.com/p/BrzlKE-lOk7/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=gnj6q34z5p1z

Världens sötaste julkort från Foki med familj.

https://www.instagram.com/p/Brz8yfinUoD/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=yu1pkj5t76ne

Jupp, sounds about right!

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej kära ni, förlåt för OT men jag känner mig så förtvivlad. Jag har i över 9 år sökt hjälp för mina menssmärtor som är helt brutala emellanåt. Jag har alltid misstänkt endometrios och fick för 7 år sedan göra en titthålsoperation där allt (då) såg bra ut. Men smärtorna har aldrig försvunnit och jag försöker få en remiss om ny operation, men sjukhuset har gett avslag pga ’det såg normalt ut sist’, men vad jag förstått så är det inte alltid endometrios syns i tidigt skede?
    Jag har Citodon för mina smärtor men eftersom jag ibland blöder i veckor i streck så gör ju detta att jag får äta tabletter under en lång period. Ska det vara såhär? Ska jag behöva gilla läget och äta Citodon för resten av mitt liv?
    Enligt vården är det normalt att ha smärtor så man inte kan stå, och blöda i flera veckor, blöda efter samlag och behöva ta receptbelagda smärtstillande för att leva normalt.
    Jag har stor respekt för starka läkemedel och känner inte för att behöva ta dem för att leva normalt 🙁 Någon i likande sits? Hur fick ni hjälp? Det känns som att om detta hade varit ett mansproblem så hade det funnits bättre hjälp för länge sen..
    Kram!

      Blöder du väldigt mycket? Jag gör det och har fått cyklonova utskrivet som jagvtar under menstruationen, det minskar blödningarna. Vet inte om det hjälper så mycket mot smärta men det förkortar och minskar blödningarna. Kanske kan vara något att prova? Men som sagt det är inte för smärtan men förkortar ju blödandet

      Låter fruktansvärt. Har du funderat på att söka privat? Någon gynläkare som har egen praktik.

      Det är inte normalt att ha sådana mensbesbär. Ja, vissa har mensvärk och vissa har rikligare blödningar – men att ha så ont och så kraftig mens som du beskriver att du har är inte normalt! Det är inte något som varken du eller någon annan ska behöva stå ut med!
      Även om det kanske känns jobbigt, sök vård igen! Om du har möjlighet, vänd dig till en annan mottagning.

      Har du fått Orudis utskrivet? Det hjälpte mig.

      Antingen så söker du hjälp via en privat gynekolog eller så begär du en second opinion från ett annat landsting. Hoppas du får hjälp, låter fruktansvärt ❤️

      Om endometriosen syns eller inte beror ofta på hur gammal du är. Om du var väldigt ung vid op och precis fått din mens kan den missas.
      Jag har endo själv och jag har provat alls möjliga mediciner. Även plåster som gör att man går in i klimakteriet.
      Nu äter jag p-piller konstant, ska få min mens ca 1 ggr per år och då knaprar jag värktabletter som en tok. Detta är råd från endometriosavdelningen på Sahlgrenska.

      Så mitt råd är, att söka hjälp igen, och under tiden eftersom det är så lång kö antar jag, ät ppiller hela tiden, skippa inte för mensen. Det är inte farligt. 🙂

      Jag känner verkligen med dig! Tog många läkarbesök innan endometrios blev konstaterat, det hade då bildats en ganska stor cysta på en av mina äggstockar. Men även utan, eller med mindre cystor, kan smärtan vara fruktansvärd. Innan operation åt jag (förutom citodon) cyklo-f som minskar blödningarna. Tog inte bort smärtan men mindre obehag med orimligt stora blödningar. Efter att cystan tagits bort äter jag nu p-piller utan uppehåll för menstruation. Tog lite tid för kroppen att vänja sig men nu funkar det super! Har lite ”normal” mensvärk ibland och klarar mig med Ipren. Känns som om jag fått livet tillbaka! Ligg på läkare så mycket du orkar. Jag har blivit så ställd under denna resan över hur okunniga och nonchalanta vissa läkare är. ”Kvinnoproblem” känns lågprioriterade och när det gäller mens- ja, då är i stort sett allt normalt. Nej! Det är inte rimligt att må som du gör. Lycka till!

      En till operation kan förvärra läget. Men oavsett om du fått en diagnos eller inte så ska ju kraftig mens + mensvärk behandlas på samma sätt som endometrios, genom exempelvis p-piller eller spiral. Be att få en adekvat behandling, både något som får dig att blöda mindre och någonting för smärtan. Om de inte tar dig på allvar så byter du läkare.

      Trots att jag hade konstaterad endometrios så hade jag en läkare som sa ”du kan inte ha endometrios, jag ser ingenting på ultraljudet och du gråter bara när jag undersöker dig. Hade du haft ont hade du skrikit”. Så stå på dig! Nu, snart 11 år efter min diagnos, så har jag äntligen hittat en läkare som tar mig på allvar och vill hjälpa mig. Kram!

      Finns en läkare som är riktigt bra på Endometrios, Anna-Sofia Melin, som du borde försöka ta kontakt med. Tror Ackis har en bra endoavdelning med. Har en kompis som ligger på sjukhus merparten av året för just endo men ändå sällan tas på allvar och vet att hon pratat varmt om Ackis, åtminstone förut.

        Kanske kan vara bra att förtydliga att Ackis är Akademiska sjukhuset i Uppsala… Inte alla vet vad Ackis betyder.

          Tack SNÄLLA alla ni!! Jag ska kolla upp kliniken i Uppsala, jag ska inte ge upp, ni gav verkligen hopp. Kram till er alla

            Hoppas det ordnar sig till det bästa för dig. Lycka till!

            Jag har varit i samma sits som du. Fick diagnos på akademiska men innan dess behandling för endometrios, har haft spiral, varit satt i kemiskt klimakterie, men senaste åren dubbel dos p piller utan uppehåll. Det funkar bra på mig! Jag är aldrig på sjukhus längre pga smärtorna. Du ska ha samma behandling som någon med konstaterad endometrios, för du har symtomen. På mig såg man inte heller något på operation. Du ska inte behöva jaga ett speciellt ställe, och hålla på med remiss osv, skriv ut ett dokument om detta(finns massor på nätet) och ta med till Gyn. Lycka till! Ingen ska ha det som du har det nu

      Morgonpasset i P3 hade en gäst på detta ämnet förra veckan tror jag att det var. Hon pratade om att vi inte vet tillräckligt om den kvinnliga kroppen och skyller många sjukdomar på mensen men att mensvärk inte alls ska vara vedervärdig och oregelbunden utan att detta kan(är) vara tecken på andra sjukdomar. Om jag var du skulle jag leta upp det avsnittet (finns på Spotify). Tyvärr är det de enda tipset jag har 🙁 Jag hoppas du får svar på vad det är och blir av med dina problem .

      Jag förstår dig och jag har det precis som du ❤ har konstant mensvärk så äter panocod. Jag har ingen endometrios men lider ändå men jag antar att det är så det ska vara.

      Min gynekolog skrev däremot ut primolut-nor som åtminstone ska hjälpa mig att sluta kräkas varje månad och minska smärtorna – kan det vara något för dig? Och Cyklo-f som ska minska dina blödningar?

      Tycker så synd om dig ❤

      Jag har extrema menssmärtor. Var alltid sjukanmäld från jobbet vid mens, spydde, o var helt sängliggande. Inget fungerade. Köpte på semestern i Kroatien några menstabletter som jag fortfarande typ avgudar varje månad och fattar inte vilket mirakel de är. Mina menssmärtor existerar helt enkelt inte längre då jag tar en tablett typ dagen innan jag börjar känna smärta och så fortsätter jag första tre dagarna. Caffetin menstrual heter dem. Alla tabletter jag fick hos läkaren hemma funkade inte alls så dessa tabletter har typ räddat mig.

        Tabletterna är snabbverkande Ipren (ibuprofen) i styrkan 200 mg. Ibuprofenet är bundet till ett salt, Ibuprofen lysinate (oftare kallat lysine), vilket gör att läkemedlet snabbare frisätts i kroppen.

        Testa Iprensa (ibuprofen) mjuka kapslar om du vill ha en snabbverkande variant lik den du köpt i Kroatien. Normal dos är 400 mg, 3 ggr/dag.

      Nej, det du beskriver är absolut inte normalt! Har du gjort cellprov nyligen? Gör det nu! Dina symptom kan vara livmoderhalscancer… Om allt ser bra ut på cellprovet får gyn gå vidare med utredning, du kan ha fel på dina äggstockar, livmoder eller i din hypofys. Det är skadligt att blöda så kraftigt som du gör, rent bortsett från att det är otrevligt och smärtsamt. Finns självklart åtgärdar, det första de borde erbjudit dig är p-piller utan uppehåll för att hindra blödning. Hormonspiral kan hjälpa vissa. Man kan även bränna slemhinnan i livmodern eller operera ut hela paketet.

        Men herregud! Allt är inte relaterat till cancer. Tror du inte Nina mår dåligt som hon gör redan?

      Kan verkligen rekommendera att kolla upp vulverinekoos på både Instagram och Facebook och läsa det hon skriver. Hon ar otroligt mycket kunskap om menscykeln och allt som hör den till. Jag har fått mycket hjälp av all information där. ?

      SÄGER BARA – sök hjälp utomlands. Sök på IKE-stödgruppen på Facebook.

      Vi är numera MÅNGA som åker bland annat till London för att få hjälp av fantastiska Peter Barton-Smith! Han opererar med hjälp av da Vinci-robot och excision-metod.

      Opererades själv i somras och det har seriöst räddat mitt liv. Två veckor innan jag va på konsultation i London, påstod läkaren i Sverige att allt va fritt och fint. Två veckor senare hittade dr Jurkovic (som är ultraljudsspecialist) en enda stor röra i buken, DIE (djupt infiltrerad endometrios) och massor med cystor och sammanväxningar. Nästan allt detta har dr PBS tagit bort.

      Har inte mkt över för svensk vård. Men Enanton tipsar jag om, det enda som funkat på mig vad gäller mens iaf.

      Det räcker nu med allt slängande inom vården, och dålig kompetens.

    Sista numret av familj living. ? Kom som en total överraskning mitt i en prenumeration.(ja, en viktig del i min lilla bubbla)

      Menar du att tidningen ska läggas ner?

        Ja det var det sista numret som kommer publiceras som är ute nu.

    Tycker ofta att Elaine måste motivera och rättfärdiga sina ”ytliga” intressen med ngn djup förklaring, som om det liksom inte var ok att bara gilla det.

    Men Elaine skulle väl inte visa upp sina barn framifrån? Vad har hänt?

      Är nog bättre att fråga henne om det. Vem här inne tänker du ska vet det?

        S k retorisk fråga, google is your friend om du inte känner till begreppet.

          Nä, DeT fÖrStoD jAg iNtE…

          Men då förstod du säkert min poäng också? Eller flög den förbi medan du försökte komma på något vasst att trycka till med?

            Ditt eget svar var inte lite drygt så jag tycker inte personen ”tryckt till dig”.

              Jag tycker inte heller att 10.04 tryckte till, men hen försökte i alla fall ?

    Har Catrin begått nya brott? Annars tycker jag den delen ska plockas bort för det är känslan man får när man scrollar.

      Har du levt under en sten?

        Nope. Menar brott i närtid. Om det är gamla brott så har jag ju läst lite här men så länge det inte pågår utredningar mot henne nu tycker jag att man kan få fel uppfattning när inlägget handlar om vad som händer på instagram NU.

          Karin: Wow, du uttrycker dig t.o.m som Catten som ofta använder sig av Nope ??

            Det är väl inte direkt ett unikt uttryck.

            Ok, ett av mina favorituttryck. Jag är iaf inte personen ifråga vilket CAM kan intyga om det uppstår frågor. Visste inte att det ordet var paxat. Finns det fler?

      ??

        OT men Camcam hur ser reglerna ut gällande samarbete med spritföretag för ett svenskt Instagramkonto?
        Vad för regler gäller? ?

          Hur menar du? Man måste följa de vanliga reglerna som gäller för marknadsföring av alkohol men det där med att 20% av reklamen måste bestå av en varning gäller inte.

            Menar om ett spritföretag skulle höra av sig och vilja skicka en flaska för ett samarbete på Instagram om det finns fler regler än att det ska reklammarkeras. Pga att det är just alkohol 🙂

    Har du slutat ”blurra” barn? Tidigare var det ju skitviktigt att inga bilder på barn skulle synas i din blogg Camcam. God fortsättning förresten. ??????

      Hon har förklarat flera gånger att när hon bäddar in direkt från instagram kan hon ju inte blurra 🙂

      Det var väl barn som inte var offentliga, alltså som finns på människors insta och så enbart.. och föräldrar som inte gärna visar sina barn.
      När man har sina barn på framsidan av en tidning känns det någorlunda offentliga, den kommer ju stå i en tidningshylla för alla att se. Jag tror det är så det är tänkt i alla fall ?

      C har förklarat flera gånger att hon inte kan redigera bilderna längre, nu när hon bäddar in instagram-bilderna på bloggarna. Om hon skulle göra en printscreen och lägga upp från någon annans sida kan det räknas som bildstöld om jag minns det rätt.

      Förut ”tog” hon bilder från deras insta och blogg för att kunna blurra ansikte osv. Men när det gäller instagram använder hon deras funktion för att dela vidare, har för mig att det var för att rapparen Petter skickade en faktura till AB efter att de lagt upp en bild från hans insta utan tillåtelse. Men använder hon instagrams funktion så går man ”runt” den regeln eller något.

      Hon har beskrivit det i ett inlägg vet jag. Så när hon inbäddar från instagram går det inte att blurra barnen.

        Ok, tack för svar. ??

        Helt korrekt! Jag försöker använda dessa funktioner när det går.

      Hon kan inte när man bäddar in från Instagram

    Varför firar alla jul på olika dagar? Tyskland firar väl den 24 och Frankrike den 25.. De som ligger helt nära. Hur var det under stormaktstiden då, firade alla länder vi hade tagit jul den 24 då? Och ni som har människor i er familj som firar den 25, firar ni jul två dagar i rad då? ?
    Jag vet att jag kan googla. Men det är inte lika intressant som att höra andra människor berätta ☺

      De jag känner brukar fira den svenska jultraditionen på den 24e och den andra (australiensisk, amerikansk etc) den 25e. Så ja två firanden på olika vis.

      Olika varianter av kristendom? Vår familj firar ”svensk jul” när vi är i Sverige men markerar den andra julen med god middag eller nåt. Skulle vi vara i det andra landet skulle vi nog göra samma sak, alltså fira när alla andra firar för att det är roligare men äta finare middag den 24.

        Men olika kristendom är det väl inte eller? Vi har väl exakt samma som ex England? ?

          Det finns ju olika grenar även inom ”familjerna” protestantismen, katolicismen, ortodoxa osv. Vår familj är inte särskilt religiös så jag har tyvärr inte jättekoll men i grunden handlar det väl om när man tyckte att Jesus föddes, så då valde en del 24 och en del 25 (några har januari också har jag för mig).

            Jesus föddes natten till 25 enligt katoliker och protestanter men ortodoxa anser att han föddes 7 januari.

              Tack!

              Nej.

              De firar då för att de tre vise männen kom fram till Jesus då med sina presenter.

              Sverige firar trettonafton.

                ?Läst fel ovan.

                Alltså i tex Spanien firas man den 6 jan de tre vises mäns ankomst.

                I övrigt är det kalenderförskjutningar i Ollikainen länder alt olika delar av religioner som vill skilja på sig för att visa att de är ”de rätta kristna” och därför valt olika dagar.

                  Spanien är katolskt och inte ortodoxt? Firar man jul 6 januari? Eller menar du en variant av 13 dagsafton?

                    I spanien firar man julafton med familjemiddag, familjelunch på juldagen. Natten mellan den 5e och 6e Januari kommer de tre visemännen med presenterna som barnen öppnar den 6e

                      Precis. ??

                Släpp baginboxen Trh?

                  Varför det? Är din slut och du suktar efter att ta någon annans?
                  ?

                  Isf får du leta upp någon annan än mig för jag äger ingen. ☺️

                    Du har ingen bib,men undrar varför du ska släppa den?!?

                      Swoosh ?

          Englands protestantiska kyrka heter Anglikanska kyrkan.

            Får jag fråga historikern, det här med ”olika” födelsedagar för jesus- har det enbart med julianska vs gregosianska kalendern att göra eller finns det annat bakom?

      För att vi i Sverige traditionsenligt firar afton, t ex julafton (24/12), midsommarafton, påskafton, allahelgonaafton… I andra länder är -dagen viktigare, dvs juldagen (25/12), påskdagen.

        Att vi firar på midsommarafton och julafton hänger säkert samman med brännvinet. Eftersom det länge hörde till svenska traditioner (och enligt vissa fortfarande gör det) att dricka sig berusad i samband med större helger så behövdes midsommardagen och juldagen för att folk skulle nyktra till och i bakruset begrunda sina synder.
        Från 1953 infaller midsommardagen alltid på en lördag och midsommarafton alltså på fredagen före. Tidigare kunde midsommarafton och midsommardagen infalla på veckodagar mitt i veckan och då var det extra viktigt att starta firandet tidigt för att kunna återgå till arbetet dagen efter midsommardagen om den var en vardag och inte som nu en söndag.
        (Ja, jag vet att alla inte arbetar måndag-fredag men det är fortfarande det vanligaste bland tjänstemän och tidigare även bland industriarbetare).

          En rolig tes men stämmer ej, afton kommer från judisk tradition där firandet av olika högtider börjar dagen innan (på aftonen) efter att solen har gått ned.

      De flesta nutida traditionerna härstammar från 1800-talet och 1900-talet. Klädda granar har dock förekommit i Sverige redan på 1700-talet och julklappar gav man varandra även på 1600-talet. Men julfirandet förr såg förstås väldigt olikt ut beroende på om man bodde i slott eller koja. Tomten var en verklighet för folk på landet även om tomten inte började komma med julklappar förrän långt senare under inflytande från Tyskland. Julbocken var den som först kom med klappar.
      Under den svenska stormaktstiden (oftast definierad som tiden från Gustaf II Adolfs trontillträde 1611 och slutet på det stora nordiska kriget genom freden i Nystad 1721) får man tänka sig att julen firades ganska likartat i norra Europa. Under en stor del av stormaktstiden var det krig – bl a pågick ju trettioåriga kriget 1618-1648 och Sverige var i princip konstant i krig med stora umbäranden för den svenska allmogen.
      Centralt under 1600-talet och 1700-talet var midnattsmässan under julnatten. Den och julottan var säkert betydligt mer i fokus för människorna än mat och julklappar. Resten av julfirandet bör ha varit beroende av läget i landet och om det var en tillfällig fred eller kanske pågående krig med hungersnöd, sjukdomar och fattigdom.
      Vi ska vara tacksamma att vi lever idag och inte för tre eller fyrahundra år sedan.

        Wow tack för svar! ?

        Alldeles riktigt Anton.

      I många kulturer så som i Sydeuropa, syd-, nord- och Centralamerika och många länder i Afrika och mellanöstern firar man den 25 pga Jesu födelse.
      Ortodoxa firar den 7 januari.

      Tomten brukar även lämna klapparna under natten när alla sover och inte som i Sverige, där tomten knackar på under dagen.

      Okej så man kan sammanfatta det som att enligt protestanter och katoliker föddes Jesus natten mellan 24-25 Men eftersom vi ofta firar aftnar istället för dagar som vissa andra länder blev det julaftonen. Vi firar alltså exakt samma sak men lite olika dag.

      Julen förr firades med mässa och det var nog lika för alla ”vanliga” människor. Räknar inte med rikingar. Det är därför det fortfarande finns midnattsmässa och tidig juldagsmässa. Eftersom han föddes på natten.

      Väldigt intressant och tack för alla svar! ?

        Förutom då i tex Spanien där man firar de tre vise männens ankomst. ?

          Jag tror du fått det här om bakfoten TrH, Spanien firar vanlig jul 25 (eller 26 dec?), jag minns inte. Man firar också 6 jan men det är inte julafton, och, som du säger, firas inte till minne av jesu födelse.

            Och hur var det du skrev annorlunda än det jag skrev?

            Du skrev bara utförligare.
            Men om du tar den stora dagen då det är parader, paket mm så är det till trettonhelgen.

          Vi kanske borde införa det firandet med ? Ju mer firande desto bättre ☺

    Jag har sett flera som har den där renen/fåret/whatever it is, som Kenza håller i, och det enda jag kan tänka på när jag ser den är att den har en röv mitt i ansiktet. Jag kan inte vara den enda?!

      Haha, tänkte också på det! ?

    Bäst och mest prisvärda produkter med BHA syra? Jag är trött på mina porer och pormaskar, men tycker att alla rekommendationer är så dyra?

    Min nuvarande rengöring ligger runt 250kr, toner på 100kr och skrubb på 150kr. Kan tänka mig att gå upp till 300, 150-200 och 200-300 på respektive produkt. Om det ens finns bra produkter i den prisklassen?

      Kolla upp The Ordinary

      Kolla the ordinarys produkter. Jag har ingen erfarenhet av dem själva men många är nöjda, har hört mycket gott om dem, och de är billiga ?
      Med din budget hade jag köpt billigare rengöring eftersom den gör minst för huden i sig, testat en toner med syra ex bentons, skippat mekanisk skrubb och sen lagt resterande pengar på en bra syra och en fuktighetskräm. Kolla nu under mellandagsrean för fynd 🙂 på kicks finns bra recensioner under nästan alla produkter, sen kan man handla någon annan stans om man vill ?

      Emma S 🙂

      Paulas choice!

      Tänker spontant på Paulas Choice 🙂

    Fokus katt ser INTE nöjd ut…

      Jag tror han/hon är mer än nöjd 🙂

    Marcelo börjar likna Rodrigo Alves mer och mer, kanske det som är meningen när jag tänker efter? Bägge har ju blivit kända pga deltagandet i BB så varför inte fortsätta på copycatbanan.
    Blir lite förvånad över att hans hud ser ut så där utan filter, han som gör så mycket behandlingar?

      ? Var tvungen att googla vem Alves är. Stackars Marcelo, han får fan lugna sig lite nu.

    Minns vilket ramaskri det blev kring Linns bild, galet ?

    För inte så länge sen la Kenza upp på sin instagram att hon sökte någon som kunde göra en jingel innebär det att hon kommer att starta en podd? Och vem blir hennes poddpartner? Någon som vet något?

      Jag tror hon skrev det någon gång, hennes bestie Klara om jag minns rätt.

        Men Klara har en podd med Fanny Lyckman!

    Depression. Vissa forskare tror att minskningen av östrogen utlöser förändringar i hjärnan och orsakar depression.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.