Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

748 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej Öppets spårs Familjeliv:)
    Jag och min kille slutade med kondom för tre månader sedan och jag har använt ägglossningsstickor 2 gånger varje dag i tre månader utan att hitta min ägglossning. Kan man ha ägglossning trots inget utslag på stickorna?

      Har du haft mens?

        Oj förlåt glömde den viktiga delen. Japp helt normalt regelbunden mens på 34 dagar. 🙂

          Det låter inte normalt

      Testa appen Ovia den hjälpte mig räkna ungefär när jag skulle ha ägglossning, jag hade ett par dagar fel. Sedan använde jag ägglossningsstickor ett par dagar innan förväntad ägglossning, som visade att ägglossning kommer ske inom 48h, apotekets egna märke. Är gravid i vecka 11 nu, men det tog ett par gånger eftersom det är mycket som ska stämma 🙂 lycka till!

        Tack för tips men jag har också använt de apparna och testar nästan varje dag enligt konstens alla regler men får ändå inget utslag. 🙁 Tempade för några år sedan och då hittade den ägglossningen men har aldrig testat stickor innan förens dessa tre månader

          Jag använde såna test två månader när vi skulle göra vårt andra barn, ingen av månaderna gav de utslag helt bara svaga streck men gravid blev jag ändå ? vissa av testerna är väldigt känsliga och kan missa ägglossning när man mäter några timmar ”fel”. Man kan ha mens utan ägglossning men det vet du säkert, och det är ovanligt att man har det flera månader i streck. Så ligg regelbundet den vecka du bör ha ägglossning så smäller det nog till snart ?

      Hur är dina flytningar/livmodersekret? Sorry om för grafiskt hehe men det går att avgöra om du har ägglossning genom att se kvaliteten på det, mer äggviteaktigt vid ägglossning (googla för bättre info)

      Det låter onödigt och dyrt. Känner du inte när du har ägglossning? Annars kör på varannan dag from den 10:e dagen efter mens. Lycka till!?

        Eller varannan dag från mens till mens. Så är man säker liksom ?

        Bara att köra varje dag liksom vad förlorar man på det? ? bara skönt

          Varje dag gör att det inte blir så mycket spermier, dom hinner inte bildas så fort.

            Men alltså kan vi inte bara ta ett kollektivt beslut att sluta sprida massa dynga? Eller vänta förresten glöm inte att ligga med en kudde under rumpan och benen upp i luften också så spermierna hittar rätt *facepalm*

              https://www.babyhjalp.se/manlig-fertilitet/
              Läs en bit ner så kan du få svaret, men du kanske är speciallist på spermier!

      Kör riktigs test, digitala från clearblue där du slipper läsa av streck på stickor, som jag uppfattade att du testat med. Clearblue visar en glad gubbe vid ägglossning (?) och en rund tom ring (O) när du inte har ägglossning.. superenkelt! Och tydligt!

      Under mina fertilitetsbehandlingar visade det sig att vissa märken av ägglossningstest inte gav utslag för mig, medan andra gjorde det. Clearblue (dyrast) funkade inte, medan billigare små stickor funkade fint. Lite olika sätt de mäter på, enligt gynekologen.

      Köp Clearblue digitalt ägglossningstest (med glad/ledsen gubbe).Sånna stickor som ska visa streck är värdelösa/opålitliga enligt mig

      Ligg varannan dag ca och sluta köpa dyra stickor. Bästa sättet som barnmorskan rekommenderade. Ingen press, varannan dag, kör på i några månader och sen kan man gå vidare i processen därefter (Självklart finns det massor av folk som inte kan bli gravida eller har svårigheter men det åt sidan)

      Min fertilitetsläkare påstod att man skulle skita i ägglossningsstickor om man hade regelbunden mens. Har man regelbunden mens, har man ägglossning. Blir man inte gravid, beror det på andra faktorer än icke ägglossning. (Obs. Hans ord, inte mina. Jag hade perfekt 28-dagarscykel sedan tonåren, ändå tog det två och ett halvt år att bli gravid.) Lycka till!

      Hej!

      Du behöver inte ha ägglossning för att ha mens. Jag har sällan ägglossning, kanske 2-3 per år men min kropp ska ändå ha mens varje månad. Det skadar inte att ta kontakt med en gynekolog eller barnmorska för att få hjälp och undersöka om du är orolig men jag tror det bästa är att inte oroa sig. När jag utredes sa det att när jag väl är redo att skaffa barn får jag bara ha tålamod och ha koll på mensen så kan man räkna ut bär man bör ha ägglossning!

      Stort lycka till ❤️

      Lycka till! ❤️

      Hej!
      Jag fick inte utslag med dom billiga sticksen. Utan köpte dom digitala och testade kl 16.00. Har ägglossning dag 17 på 28 dagars cykel.
      Ännu ingen bebis dock är uppe i försök 5 :(.

      Jag testade bara stickor i en månad, en gång om dagen mellan typ dag 10 och dag 20 i cykeln(har typ 35 dagars cykel) och fick en stegring på stickorna men aldrig ett tydligt resultat. Vi hade sex typ varannan dag samma period och det tog ändå, och nu har vi en dotter.

      För mig var det verkligen inte bara roligt att ligga varannan dag. Jag va stressad och hade noll sexlust och en partner som jobbar på annan ort halva veckorna. Vi försökte med appar men mensen blev plötsligt oregelbunden och då provade vi stickor istället. Mina flytningar va heller aldrig sådär äggviteaktiga som det ”ska” va så gick inte att gå efter det heller.

      Chilla tror jag! Har hört att chansen att bli gravid vid varje ägglossning är 10%. Skulle det bli bebis varje gång man har ägglossning skulle världen bli (ännu mer) överbefolkad.

    Vem är den här TRH som alla verkar störa sig på? Var började det?

      En besserwisser som ”diskuterar” med härskartekniker och förolämpningar. Hon har också alltid rätt. Även när hon bevisat har fel. Hon har också ALLTID sista ordet, om hon så ska gå in flera dagar efteråt och lägga det där. Tror hon kan ha ammats för kort tid.

        Skulle snarare säga att hon/han är den mest normala människan som hänger här.

        Väntar på att folk ska skriva ”hej trh” nu, varsågoda.

          Ja, alla har vi olika uppfattning av vad normal innebär. Vore intressant att veta vilka du omger dig av utanför den här bloggen om hon framstår som den normala.

          Haha på vilket sätt då? Att stå fast för något även när man har fel är inte normalt.

            Och hävda man är expert på allt när andra uppenbart har mer kunskap på området som diskuteras?

              Tramsig du är. Det är inte trh som hävdar hen att är expert.

              Det är ni som gör det.

                Vad det du som kallade dig för ”blomman” eller hade en blomemoji och for fram och skrek att alla ljög så fort någon nämnde hur trh betedde sig?

                  ???

                    Du har lite samma approach som hen hade. Man kunde länka till inlägg där trh varit odräglig och förolämpat folk och blivit överbevisad men hen fortsatte bara med ”DU LJUGER!!!”

                      Eeeh. Hur tänker du nu? Om man säger som man ser det, det vill säga att ni är tramsiga, för det är ni ju, så är man aggressiv och gapig?

                      Inte undra på att ni inte förstår er på TrH. =)

                      #lättkränkta

                      Det var bara en fråga. Du påminde i sättet att skriva om denna blomman. Men ber om ursäkt om du kände dig påhoppad.

                  Blomman kom ju så lägligt in och tog trh i försvar så fort trh var borta från bloggbevakning en kortare tid. Varken förr eller senare syntes blomman till, men under de dagarna när trh var borta (hon sa att hon legat på sjukhus) så var hon väldigt aktiv i sitt försvar av trh. Coincidence? I think not.

                    Blomman och dubbelblomman var där både före och efter. Jag vet för den (dom?) svarade mig.
                    Det luktar desperation. ?

            ”Haha på vilket sätt då? Att stå fast för något även när man har fel är inte normalt.”

            ”Överraskande” nog fick inte denna fråga nån svar.

        71 som håller med? Det tror jag inte på. =)

        Hur lyckas man ge sig själv många likes?

          Min fråga är till 20:07 =)

          Vpn. Trh loggar in sig på olika ipnr och likear sina egna kommentarer. Ingen bra utveckling eftersom hon då måste lägga om möjligt ännu mer tid här på denna bloggen. Sök hjälp trh. Det du gör är sjukt.

          Det är ingen trosfråga, det går t ex med hjälp av VPN.

            1 anonym tror inte det om trh. Hen frågar anonym 20:07 hur det går till.

            2 läs på! Det är inte så ett VPN fungerar. Man vill inte ha mer än ett eller två VPN för då har man ingen kontroll och kan åka fast. Man hyr in sig på en och samma server hela tiden.

            ”Depending on the local law of the country where the VPN was established, the company may be forced by court order to share whatever records they have regarding your activity — and there can be international agreements between countries to share information in these cases. If you do enough research, you may find a VPN established in a country that doesn’t have any such agreements in place with your country.

            So in the end, you are only secure with a VPN if it’s not only willing and technically capable of keeping your information safe and private, but also if it’s legally allowed to do it. Let’s tackle this topic a bit more broadly and focus on answering the general question:”

            Ni får söka era konspirationsteorier någon annan vart.

              Det är pinsamt hur illa ”lilla drevet” läser. Det är inte konstigt att de hatar någon som är smartare än de själva och hur ofta de inte förstår vad som sägs till dem. ?

                Det som är pinsamt här är ditt försök till försvar, Trh. Och att du tror att alla är så dumma att de inte skulle fatta att det är du som skrivit dessa inlägg. Tips: när du försöker låtsas vara nån annan, skriv då inte som du brukar göra. I all välmening, som du brukar skriva.

              Det är du, TrH, som ska läsa hur en VPN fungerar. Som användare är det bara att byta mellan de olika servrarna som ett VPN företag har, simple as that. (Och därmed få olika ip-adresser). Dessa företag kan ha upp till tusentals servrar världen över (som de oftast hyr). Vidare ska du lägga länken till artikeln som du copypastar, i detta fall https://thebestvpn.com/what-is-vpn-beginners-guide/

              Vadå ”man vill inte ha mer än ett eller två VPN för då har man ingen kontroll och kan åka fast”? Konstigt svammel igen.

              Trh det verkar som att du vill få folk att tro att det inte fungerar att använda en vpn-tjänst för att kommentera och likea med nya ip-nummer hela tiden. Det är just det man kan använda en vpn-tjänst till. Du gör det tex.

              Trh du försöker och försöker. Du använder vpn för att kunna likea dina inlägg flera gånger, och skriva försvarskommentarer från annan ip-adress. Det du citerat ovan handlar om att polisen då brott begåtts i vissa vpn kan få information om dig utlämnad. Det måste du också ha snappat upp om du läst citatet… Du är för sorglig.

              Alla ser direkt vilka inlägg du skrivit även om du använder andra nicks. Ingen mer än någon enstaka foliehatt skulle försvara en mupp som du.

      Alla är en klar överdrift. Det är några stycken som blivit överbevisade när hen sagt nått och är nu dödligt sårade och kan inte låta bli att hacka på precis alla med eller utan anledning.

      Bara dom ser hen så är dom som en flock flugor på en sockerbit och surrar irriterade.

      Rätt tragisk faktiskt.

      Väntar på att folk ska skriva ”hej trh” nu. Varsågoda! 🙂

        ”blivit överbevisade när hen sagt nått och är nu dödligt sårade och kan inte låta bli att hacka på precis alla med eller utan anledning.” <– det är ju trh själv du beskriver ??

          Nä. Det är en bunt anonyma loosers.

            Sa en annan anonym ?

              Klart som fan man skriver som anonym när man backar trh. Man vill ju inte ha hennes drev hängandes i röven.?

                Du verkar inte vara den trevligaste själv ?

                För TRH är ju inte anonym? Inte när hen skriver under något av sina andra alias för att hålla med sig själv heller.

                  22.09 det är ju helt uppenbart när hon försvarar sig själv men hon verkar inte förstå det. Det är synd om henne som spenderar så stor del av dagen här. Hon borde söka hjälp. Inte konstigt att hon blir otrevlig jämnt, när det enda hon gör om dagarna är att häcka här.

            Loser? Looser? Lär er skillnaden, är så trött på detta i många inlägg… inget viktigt jag vet, men betydelsen är ju inte densamma

        Varför envisas ni fortfarande med hen? Personen är en hon.

        Trh svarar ju ofta av misstag som anonym samt andra namn. Detta för att hon nu förstått att 5-10 kommentarer med tjat som svar på någons kommentar, av de flesta ses som psycho. Därför använder hon nu andra nicks som berömmer hennes egna kommentarer med nicket trh. Normalt? Nja…

          Är det du camcam?

      THR har hängt här sen början och alltid kommenterat på samma sätt, lite små provocerande sådär 🙂 Ibland lite störande men oftast har hon ju rätt så vissa kan bli lite sura.

      Det är totalt överdrivet att THR är otrevlig. Diskuterar gör hon men jag har aldrig sett henne skriva något otrevligt och då har jag hängt här sen början.

        ”oftast har hon ju rätt”

        Bara en ignorant skriver så 😀 TrH har ju oftast INTE rätt, hon bara googlar och käftar emot alla som kan om den diskuterade saken.

        ”Diskuterar gör hon men jag har aldrig sett henne skriva något otrevligt och då har jag hängt här sen början.”

        Då har ju verkligen inte läst allt som hon skriver. Oftast är hon ju otroligt otrevlig. Läs på lite innan du uttalar dig om saker som du inte vet nåt om.

          ”Bara en ignorant skriver så”
          så man är ignorant när man säger att någon annan oftast har rätt.
          Herregud.
          Haha ska jag ”läsa på” om TRH innan jag uttalar mig? ? Vart gör man detta? På Google?
          Snälla skicka en länk.

          Nej du har rätt såklart. Jag har inte läst allt som hon skrivit men allt jag då har läst har inte varit otrevligt.

          Och hur trevlig tycker du att du själv verkar med tanke på din kommentar?

            Ja, du ska läsa TrH:s kommentarer innan du uttalar dig. Dom går att hitta under alla inlägg på den här bloggen. När du hävdar att TrH oftast har rätt och att det är totalt överdrivet att hon är otrevlig, har du varit väldigt selektiv med att läsa hennes kommentarer. Om du hade nån koll på saker, skulle du inte skriva såna dumheter.

              Jag får väl tycka vad jag vill eller? Jag tycker inte hon är otrevlig. Sluta berätta för mig vad jag ska tycka, tack.

              Du verkar ha en osund hangup på trh.

                Du tycker ju inte, du deklarerar dina åsikter som sanningar. Så läs på innan du skriver dumheter.

                  Läs på! ?

                  Alla ni som skriver ”läs på” som kommentar till allt. Hur fungerar det för er i verkliga livet?

                  Säger ni läs på till alla som inte håller med er? Gör ni det face to face eller skickar ni ett diskret sms med länkar?

                  Hur gör ni med människor som tycker (fel) saker men inte kan läsa?

                  Går ni omkring med 100 flikar på er browser med olika fakta för att snabbt dra fram som bevis?

                  Har ni insett att de flesta människor tycker väldigt illa om personer som säger ”läs på” eller ”googla!” i en diskussion?

                  Godnatt.

                    God natt.

                    Boohooo. Läs på och sluta gnälla.

                      ???☝

                      Om vi säger så här. Ni som hatar TrH, ni verkar inte så mogna. ?

                      God natt!

                      Jag hatar inte trh, jag hatar hennes besserwisseri och översittarbeteende. So sue me.

                      Det är ju helt uppenbart att det är trh som försvarar sig själv här. Från att ha noll försvarare tidigare till att plötsligt prisas av flera stycken såhär en fredagkväll när de flesta inte hänger här hela kvällen.

                      Men kanske är ännu ett försök fr camillas sida att få det att se ut som att de inte är samma person. Men … funkar inte! Ni har avslöjat er för många ggr nu.

                    Love you ?

                Nu kan man ju inte _tycka_ att någon har rätt eller fel i sak. Trh har ofta fel, faktafel. Oavsett om du _tycker_ att hon har rätt eller inte. Din åsikt ändrar ju inte det faktum att hon har fel när det gäller fakta. Hennes åsikter är ju en annan sak men det är ju inte det vi pratar om.

                  Har ni gått i skolan? Kan ni läsa?
                  Hon har inte ofta fel när det gäller fakata.

                  Gå nu och lägge er. Snälla! ?

                    Säger mer om dig och din kunskap om du på allvar tror att det hon ofta påstår är korrekt. Källkritik min vän. Hon låter som att hon vet vad hon pratar om då hon slänger sig med fina ord. Men sanningen är att faktan ofta är felaktig.

                    Vill du inte diskutera detta så är det fritt att scrolla ner till något annat mer intressant ämne. Snälla!

                    TrH, dina försvarstal är så pinsamma. När du skriver anonymt blir det så tydligt att det är du pga. språk och maner. Och fortfarande, du har ofta fel när det gäller fakta (eller ”fakata” som du skriver), hur mycket du än tjatar motsatsen.

                      ’Anonym’ gör till och med samma stavfel, eller nej: ’dumma autokorrekt!’, som TRH…

                    Alla kommentarer som försvarar trh helt plötsligt är trh. Camcam skrev att trh troligen skriver via vpn. Alltså loggar hon in och ut hela tiden för att skriva kommentarer och likea sina kommentarer med nya ipnummer hela tiden. Suck. Hoppas hon har någon nära som kan få henne att söka hjälp.

            Anna2 det är bara att läsa kommentarerna under några inlägg så ser du hur hon beter sig.

        När hon kommenterar som Hmm inne hos LD är hon inte särskilt trevlig. Var också ganska flitig inne hos Fredrik Backman när han bloggade.

          Inne hos LD fick hon ju en smärre härdsmälta (det inlägget som länkades till här inne när det talades om amning). Att läsa där fick en att se trh i ett helt annat ljus (och bli smått orolig för hennes mentala hälsa).

            Hennes svajiga mentala hälsa syns också här i hennes kommentarer: https://bloggbevakning.se/2019/01/01/svar-pa-fragestunden-del-3-4/

              Hon frågade ju även Camilla om folk härifrån kontaktar Camilla privat för att få reda på information om henne. Paranoid much??!

                Helt ärligt ni är helt besatta av en anonym människa som kommenterar på en blogg och undrar sen om den personens mentala hälsa. ?‍♂️

                  Varför är du besatt av att försvara TRH?

                    ??‍♀️

                      För svår fråga att svara på, ser jag.

                    Jag är nedbäddad i förkyldning och kan inte sova.
                    Så tidsfördriv kanske är ett bra svar.

                      Snarare tragiskt.

                      Krya på dig! ?

                    För att hon ÄR trh.

            Det är så vackert det här med att spekulera i någons mentala hälsa. Ska ni inte fundera på om jag har diabetes 1 eller cancer också? ?

            I vilket fall, om du tycker det är ”svajigt” att bli besviken över någon som man har diskuterat med i snart ett decennium tar till personangrepp för att hon inte villa acknowledged vad jag egetligen ville komma fram till, så är jag helt ok med att vi tycker olika. Någon som jag i min enfald trodde hade någon form av ömsesidig repekt inför varandra.

            Mitt mistag för all del men jag skulle knappast tro att en psykolog skulle ta min besvikelse för att vara ”svajig”. ?

            Så där, nu är jag längst fram i toakön och önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. ?

              ”Vi säger så?” för att citera den enda du lyssnar på

              ”Det är så vackert det här med att spekulera i någons mentala hälsa.”

              Det behövs inte spekuleras så mycket, det är så uppenbart att din mentala hälsa är mycket svajig. Något som du är så ivrig själv att bevisa här varenda dag.

              ”Så där, nu är jag längst fram i toakön och önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. ?”

              In your dreams 😀

              Aha, den berömda ’toakön’ som tillsammans med ’ett glas bubbel’ ska ge illusionen av att ha ett liv…

                ??? trh balanserar mellan komisk och sorglig

                Dags att skaffa ett större badrum om man måste köa dit när katten är där.

              Är på krogen och kommer hit för att kommentera? 😀 Sluta ljuga Trh.

              Du trodde att du liksom var viktig för LD och LD svarade att du inte var det…. Du gick helt banans där. Dels hade du grava fel i sakfrågan trots att du gång på gång informerades om det och sen blev det total flipp när du för LD är precis som alla andra som kommenterar hos henne – en ingen, en anonym främling. Det var faktiskt på djupet oroande att läsa… Jag förstår om det sårade dig dock, men det blev jättetokigt.

          Det visste jag inte eftersom jag inte läser deras bloggar.

            Finns inget att veta. För att jag ska ha kommenterar flitigt hos Backman är en oerhörd överdrift så då kan du själv sedan räkna ut hur det står till ang hur jag agerart inne hos LD (om vi nu borstser från de gånger när SFK fick frispel på mig ?) ?

            I övrigt, puss på er. Ni vet vilka jag menar. ??

              Allt hos LD (och här) finns ju kvar för den som vill läsa. Eller är allt som du skrivit där bara sånt som alla andra har missförstått?

                ’Läsförståelse’

              Du måste verkligen ha sista ordet va, som flera skrev.
              Det är jag som undrade vad alla störde sig på med dig, jag ville dra igång lite diskussion ? och verkar ha lyckats!
              Kan jag få sista ordet?

                Nej ?

                  Trh är anna2. Trh gillar inte riktigt dahmer, anna2 hackade på dahmer igår i kommentarerna och försvarar här trh som om det vore hennes själsfrände. Pinsamt. Använder dessutom enl camilla förmodligen vpntunnel som gör att hon kan likea sina kommentarer många gånger för varje ny ip-adress hon får via vpn.

                    Hej anonym kl 20:07 ?

                      Fel. Det är jag som är 20.07 ? vi anonyma är överallt.

                    Precis! Ingen människa har så enormt behov av att försvara en helt okänd människa så intensivt. Och när tillfrågad, inte kunna svara varför hon gör det.

                    Läs på hur ett VPN fungerar.

                      Ja, Trh borde verkligen göra det.

              Vet ju mycket att veta, så sluta ljuga.

                Va? Full?

          Tror inte man kan vara normal om man hänger här dygnet runt.

            Hur normal är du då? Antar att du hänger här rätt så ofta du med.

              Om du ska härma mig får du göra ett bättre jobb. ?

                Det var ett dåligt saveförsök.

              Nyckelordet: anta. Till skillnad från dig som vi vet hänger här 24/7.

          Hon kommenterade väl som Hmm hos Elaine Eksvärd också. Vill minnas att hon inte var superhärlig där heller.

            Elaine verkade gilla henne i alla fall. 🙂

              Elaine är lika obehaglig hon med

                Varför tycker du att Elaine är obehaglig?

      Välkommen hit!

      Nej inte alla stör sig. Sluta och va ojusta . Man kan ha olika ideer och tankar och det är ok. Jag tycker det är intressant att läsa hennes kommentarer. Hej TRH hoppas du mår bra. ?

      Hon är bara en besserwisser som vet bäst i allt oavsett vem hon diskuterar med.

        Och även när någon ger henne länkar till vetenskapliga studier som påvisar att hon har fel, så har hon ändå rätt.

          Oavsett vad man tycker om denna TRH så är det en aningens anmärkningsvärt att personen kommentarer inlägg typ jämt. Hur orkar man? Hur ser en sådan persons liv ut IRL skulle jag gärna veta. Nästan lite läskigt att vara så onlinebesatt.

            Är också orimligt nyfiken på att förstå det här? Liksom sitter hen verkligen 24 timmar om dygnet framför en dator och uppdaterar kommentarsfält på bloggar? Och typ har varje blogg hon är aktiv på uppe i en flik var i sin browser? Och ett minikylskåp på sitt skrivbord fyllt med Redbull för att underlätta att sitta framför skärmen dygnet runt? Hon måste ju verkligen vara framför datorn HELA tiden om TRH inte är fler än en person?

            Så där ja. Nu får Anna2 akta sig för här dyker ”Anna0” upp . Så klart! ?

              Vem är anna1 då? Nu får någon byta nick så vi har 0,1 och 2 ?

          Och när doktorander och doktorer försöker påvisa hur fel hon har, har de fel enligt TRH. TRH blir jätteotrevlig mot dem som ifrågasätter hennes googlekunskaper.

            Hennes bidrag i amningsdiskussionen var ju komisk. Där behövde man nog inte ens ha gått ut högstadiet för att inse att hon var ute och cyklade.

              Jasså? Vad hade hon fel i?

              Hon hade ju helt rätt i allt hon sade. Det var LD med flera som dillade och inte ens hade rätt termer.
              Ett barn diar. Det ammar inte. Inte konstigt inte trh förstod deras fjant om att det är helt omöjligt.

              Det är det dessutom inte. Alla över 7 förlorar inte förmågan att dia och övrig kan få ut mjölk genom att mjölka med munnen.

              Lyssa på P3, kvällspasset om ni inte tror mig. Morgan gjorde det för en månad sedan med sin fru. ?

                Så du menar att trh inte förstod för att folk använder amma istället för dia? Snacka om att dumförklara trh i så fall. Är amma ett främmande uttryck eller är det något som används generellt för barn som bröstmatas? Så löjligt att påstå att LD och andra inte hade kunskap om amning för att de inte använder dia

                Moddades, men summa summarum så är din kommentar jättekonstig. Menar du att folk inte vet något om amning för att de inte använder ordet dia?

                Spelar ingen roll vilket ord som användes av vem. Hon hade fel i sak och gick bananas när LD kom in och diskuterade.

                  Det är inte vad som hände. Hon hade både rätt i sak och det var inte därför hon gick bananas.

                  Kan ni inte bara sluta hitta på nu? Snälla?

                    Kan du sluta försvara dig undra andra alias, TRH?

                    Allt finns kvar om du vill gå tillbaka och färska upp minnet. Hon hade fel i sak. Verkar inte bara vara hon som har svårt att acceptera det.

                      Hon skriver ju en del av försvarstal här. Utöver det är det några muppar som gör det, oklart varför de vill fjäska henne.

                      Och dessa fåtal muppar byter namn då och då för att få det att se ut som att de är flera. Men deras sätt att skriva känns igen direkt.

                      Det är ingen annan än Trh som skriver alla dessa försvarskommentarer. Mer uppenbart kan det inte bli. Trh kan inte må bra, annars skulle hon inte bo i kommentarsfältet och bli så desperat när folk har tröttnat på hennes elaka härskarteknik.

                    Och där kom också en like på din egen kommentar.

                Ganska intressant, att ni TRH anhängare använder samma slags språk och termer som hon… Du kan sluta skriva som anonym när du ska försvara dig själv, TRH.

                  Den gamla, ”Hej Simon”!?

                Trh varför använder du andra nicks nu? Alla fattar ändå att det är du.

                Vi som arbetar med barn som ”diar” samt forskar i ämnet brukar termerna ”amma” och ”amning” så varför TRH inte skulle förstå, när hon dessutom fick frågan rakt ut om vad hon menade men aldrig förklarade, är anmärkningsvärt märkligt. Vi kallar det också amningsteknik och amningsfysiologi. Ingen dillar om att dia. TRH drog till med den när hon fattade att hon hade fel för att ändå få det till att bli någon annans fel.

              Vad sa hon? Ngn som minns? (Trh?)

                  Tack!

                  Kallar du det för en härdsmälta? Jag tycker det var mycket sansat av henne.

                  Trh har även där förutom att använt sitt vanliga nick även skrivit som anonym. Så det är inget nytt att hon gör det, även här.

            Tycker det är konstigt att trh kan så mycket och påstår sig kunna så mycket men har stavfel i varenda inlägg hon postar. Går liksom inte ihop att kunna allt men inte kunna stava.

              Om hon inte är svensk då? Finns väl massor med förklaringar.

                Hon har själv sagt att hon stavar fel med flit för att förvirra oss här inne.

                  Det är inte vad hon sa.

                    Det är det exakta innehållet i det som hon sa.

                    Vad sa hon då? Och vet du ens vilket inlägg jag syftar till där hon sa det? Detta har ju diskuterats mer än en gång.

                      Inte av henne.

                      Nähä, du kanske inte har sett henne diskutera det mer än en gång. Men saker händer här inne även när du inte är här. Vill du påstå att du sett exakt allt trh skrivit här inne?

                      Ja. Jag läser bb varje dag flera gånger om dagen. ??

                      Okej. Jag tänker inte sitta här i någon evighetslång ”jo/nä”-diskussion. Jag har själv diskuterat hennes stavning med henne där hon talade om för mig och andra att hon stavar fel med flit på vissa ord för att förvirra. (Vi ska på så sätt inte kunna veta om hon stavar fel eller gör det med flit osv) Om inte du såg den diskussionen så kan jag inte göra speciellt mycket åt det. Gå tillbaka i arkiven om du inte tror mig.

                      Jag har läst samma kommentar som anonym 23.35. Så roligt med alla TRH anhängare som gapar och skriker och försvarar henne så mycket utan att ha nån aning vad den knäppskallen skrivit 😀

                      Gapar och skriker? Ni är inte kloka. ?

                      00.06, skulle inte du gå och sova nyss?

                      Nej, ”anonym 00.06” (hmmm) vill ha sista ordet. Som TrH vanligtvis gör, oavsett om hon skriver som anonym eller inte.

                  Hon vill känna att hon har makt alltså. Det var lite obehagligt.

                Jag är heller inte svensk men hade jag kunnat varenda ämne utan o innan hade jag väl också lärt mig stava till de enklaste orden.

                  Vem har sagt att hon inte kan stava och är du säker på att det stämmer? Men ditt resonemang är inte logiskt för man kan sakna ett intresse för språk och fortfarande ha andra talanger.

                    Flera som har kommenterat att du inte kan stava, gäller inte bara denna diskussion där det sagts. Och det stämmer ju.

                    ”Men ditt resonemang är inte logiskt för man kan sakna ett intresse för språk och fortfarande ha andra talanger.”

                    Jag skulle inte kalla det talang att man kan googla. Det kan ju alla.

      Men det är ju jättetydligt att TRH är camcam. Skriver exakt likadant och i nått inlägg svarade TRH som bloggbevakning på en fråga

        Det har hänt flera gånger att trh svarat som om Camilla skulle ha svarat men glömt byta namn. Själv är jag osäker på om de är samma person eller om trh bara älskar uppmärksamheten och spekulationer kring vem hon är.

          Och så är det trh som är paranoid. ??

            Hur tänkte du där? Vet du ens vad paranoia är?

          THR ser definitivt detta som sin blogg. Konstig människa som aktivt tycker det är trivsamt att vara illa omtyckt. Alla kan vi väl relatera till någon på vår arbetsplats som ska styra och ställa, lägga sig i allt den inte har med att göra och som de flesta verkligen inte tål

            Precis. Så här skrev hon tidigare: ”är dem som jag är extremt nöljd med inte gillar mig och skulle kunna gå väldigt långt för att få er att gilla mig ännu mindre.” (Länk nedan). Sicken psykopat.

            För övrigt har hon tappat det helt. Diskussionen på det här inlägget https://bloggbevakning.se/2019/01/01/svar-pa-fragestunden-del-3-4/ visar det så tydligt.

            T ex:

            ”TRH, har du någonsin avslutat en diskussion där du erkänt dig själv besegrad eller har du på riktigt så höga tankar om dig själv att du aldrig tror att du har fel? Känner du aldrig att du kan ta tillfälle i akt och lära dig av någon annan?”

            TRH svarar:
            ”På fråga ett. Har aldrig behövts för det har aldrig varit en kamp i mitt mening ergo fanns ingen att bli besegrad av.

            Fråga två är en halmgubbe och de är under min värdighet att svara dig och borde också vara under din att försöka hävda att det skulle vara så.”

              Jag är lite nyfiken på vad folk gjort som anses vara att gå långt för att få andra att ogilla en annan kommenterare

            Men ni skojar? Det där är i era huvuden, enda anledningen till att alla vet vem hon är och hon antar det (i kommentarsfältet) är ju att hon faktiskt uppmärksammades i samband med fejkis. Det är inte hennes blogg, varför bryr ni er?

              #sekundärkränkt

              Du läste inte kommentaren 23.49 där trh själv säger det?

                Läste du inte vad Vvv sa?

                Var ”choklad” på extrapris idag för hela drevet är fullt med tramsigt svamlande.

              Vvv: varför bryr du dig så mycket att andra bryr sig? Vad angår det dig?

                Alltså på riktigt. Ni är sjuka. Har ni inget liv?

                Gå och lägg er!

                  Du kan sluta be mig och andra att gå och lägga oss. Är du inte intresserad av att diskutera med oss så behöver du inte. Scroll scroll.

                  Om jag var du, TrH, skulle jag inte fråga andra om det inte har ett liv. Jag skulle heller inte använda alla samma fraser och maner hela tiden som avslöjar dig. Vidare skulle jag hålla reda på med vilket alias jag använder så att jag inte svarar som anonym på en fråga som har ställts till Vvv.

                Ni skriver ju om henne hela tiden det är rätt svårt att undvika. Hur kan man ens bry sig så mycket om nån okänd kommenterare?

                  Den frågan kan du TrH försöka hitta ett bra svar på. För ingen normal människa försvarar okända människor så rabiat som du gör under andra nicks.

              Det är det långa svamlet och konstiga, innehållslösa meningar som skvallrar när Trh skriver. Såsom Vvv och Q2 i denna tråd.

                Jag skriver antagligen likadant i andra trådar också… eftersom du antar att alla andra hittar på massa alias i en blogg bland okända människor (hur man nu skulle palla det) så är risken rätt stor att det är just det du gör?

                  Svammel svammel, Trh.

                    Jag har kommenterat med samma nick i flera år. Jag är ingen anonym tönt

                      ”Vi säger så?”

                      Precis, det är därför detta är så löjligt. Ingen vet något om nån så varför bryr ni er så mycket?

                      Men nu så vet ju jag också att det bara är en person som är såhär besatt av trh och det är väll inte helt mysigt att du är tillbaka fejkis. Det är sjukligt att bry sig såhär mycket om nån okänd. Sök hjälp

                      TrH: hur kan det vara så himla svårt att förstå att när du låtsas vara nån annan, kan du inte skriva som du brukar? T ex här lägger du kommentar efter kommentar, som du brukar göra, istället för att skriva allt i en kommentar.

                      Får väll säga tack, tycker nämligen trh verkar vettig ☺ jag stavar dock mycket sämre än henne pga min dyslexi.

                      Vvv, du måste bara ha sista ordet eller? ?

          Det är så att båda i stundens hetta råkat svara i fel namn. Cc som trh och tvärtom. Ingen slump när det nu har hänt många gånger. Trh är alltid inne och kommenterar när cc skrivit något i kommentarsfältet. Oftast bara någon minut efteråt.

        What? Visa, snälla! ???

          Också sett det senast häromdan. Det minns ju du också Camilla, så du kan lägga upp en länk själv kanske ?. Jag orkar inte leta reda på alla olika tillfällen, är inte så besatt som du/trh ???!

          Och vad svarar du på nu camcam? Som trh igen?

          Det händer inte ofta men det har iofs hänt tidigare här på BB, men jag saknar ord….alltså hela den här tråden med start kl 20 fram till nu…. ?

          #Projicera delux

          Hoppas du blir frisk efter en god natts sömn Anna2.?

          Hoppas att ”resten” gör detsamma. ?

            Inget projicering utan sanning som svider dig och hårt.

            Saknar du ord? Du var ju själv här inne och kommenterade hela tiden?? men visst, hoppas att ”anna2” har kryat på sig ?

              Inget fel på att kommentera, speciellt inte när vi hr 100 kommentarer om mig och mitt sätt att skriva/uttrycka mig själv.

                Varav mer än hälften är skrivna av dig?

                  Det stämmer säkert. Mer än hälften är garranterat skrivet av fejk-hmm kl 12:23 ??

                    Dåligt saveförsök. Det är så roligt när du tror att vi alla är så dumma att vi tror på att det var nån annan + att du inte har skrivit alla försvarsinlägg själv. Typiskt narcissistiskt beteende att så grovt underskatta andra och lyfta sig själv och sin egen förträfflighet.

                      Jag är i alla fall inte Trh, heter Anna på riktigt vet inte vart trh kommer ifrån men jag är från Gbg och bor kvar där 🙂

                      Och tyvärr har jag inte roligt blivit frisk än men snart så!

                      Nice try, bro.

                    ”Garrrrrranterat”

                ”när vi hr 100 kommentarer om mig” – narcissistens dröm!
                ”Åååååååh, det är MIG de slåss om!!!”, Lina i Katthult

    Först?

      Nej. Sitt ned i båten.

        Äh! Live your lajf J från Bryssel! Lev som om du var först! Låt inte anonym ruin your buzz!

        PS ifall det en dag kommer utgå pris för flest använda utropstecken väntar jag mig att VINNA!!!!!!

          Attans…. 😉

    Min partner berättade nyligen att han varit otrogen mot mig med ett gammalt ex till honom. Detta hände på en fest, han var full och hon var ledsen och såvitt jag förstår var det han som tog initiativ till att gå hem till henne och ha sex.
    Han har verkligen varit en jättefin pojkvän, nästan toffel-snäll, han har höjt mig till skyarna och jag trodde aldrig detta om honom. Han ångrar det jättemycket, gråter och förklarar sin kärlek för mig. Vi har pratat om det och jag vill jättegärna få det här att funka ändå. Men jag vet inte hur jag ska kunna släppa tanken på de två ihop, och att det hela var hans idé… Jag vet att han är en bra person och det är därför jag vill ge honom en chans till, men nu har jag fått se en helt ny sida av honom som jag inte gillar. Jag vet inte om jag kan lita på honom till 100% igen.
    Den här händelsen knäckte mig rejält. Känns som jag inte duger och att hon har något jag inte har, det spelar ingen roll vad han säger till mig nu. Jag har inte så höga tankar om mig själv och jag är den som tar åt mig istället för att bara bli arg på honom, tyvärr.
    Ni som varit i liknande situation och känner igen mig er i text – hur har ni hanterat detta? Har ni kunnat stanna och leva ett lyckligt förhållande?

      Jag har inte varit med om något liknande själv, men tänk på dig själv nu <3 Bli arg på honom, det förtjänar han. Du har ingen skuld i detta, det är INTE ditt fel.

      Stannade. Det sämsta jag gjort (förutom att pierca naveln när jag var 18. Let me tell you, DET var en dålig idé. Efter två graviditeter fladdrar naveln som om det var därur kidsen kom ut).

      Så min point är fortsätt inte med honom, men FRAMFÖRALLT – skaffa inte en navelpiercing!

        +1

        Piercar folk ens naveln nuförtiden?

      Dumpa.
      Finns annat i livet än karlar. Speciellt än karlar som behandlar en som skit.

      Jag har två barn med min sen tio år tillbaka. Hade aldrig stannat. Jag vet att det inte är vad du vill höra men jag hade aldrig haft samma tillit till min sambo efter en sån grej. Förlåta, ja men inte glömma och det hade rivit ner mig totalt inombords.

      Jag tänker så här – om du inte känner att du kan lita på honom (just nu), är det verkligen en bra grund för att fortsätta? Speciellt om du aldrig tror att du kommer kunna lita på honom igen. Tänker att det blir svårt med en sådan tillvaro och att ni båda kommer lida av det.

      Men, om du känner att du vill förlåta honom och tror att du kommer kunna lita på honom så tycker jag det låter som det är värt att kämpa för ❤️ Försök också jobba med din självkänsla för du är värd det bästa för dig och INGENTING i det som hänt är ditt fel. Han måste också jobba på sig själv och vad orsaken till att han var otrogen är. Ledsen att du behöver gå igenom detta, hoppas att du snart kommer fram till vad som är rätt för dig.

      Vill du ge honom en chans så rekommenderar jag parterapi. Där ni kan lära er att kommunicera osv

        Parterapi är det bästa jag och min sambo gjorde! Nu var han inte otrogen, men vi hade väldigt mycket andra problem och vill du ge det en chans så är det det bästa jag gjort. Om man hittar rätt terapeut då också 🙂

      Om du vill stanna så kanske parterapi kan vara en idé? Där får man hjälp att prata om dessa grejer och förstå hur man känner. Så leder det kanske till att ni får det bra eller till att du inte vill stanna. Det får man väl se!

      Hej!
      Jag var och är i liknande situation. Min sambo låg inte med en annan men han träffade en annan, ljög och undanhöll saker. Detta var i somras när det kanske va lite sämre i vårt förhållande. Jag blev arg och ledsen när jag upptäckte det, min kille blev jätteledsen och ångerfull. Att vara otrogen är det värsta jag vet så denna händelsen knäckte mig helt. Jag flyttade hem till mina föräldra och två månader senare köpte jag mig en bostad, (bodde innan i en hyreslägenhet). Idag är vi halvt tillsammans, vi ses någongång i veckan. Han vill ha ett liv med mig och delar av mig vill ha ett liv med han. Tiden får se vad som händer. Jag litar inte på han fullt ut och undrar om jag kommer göra det någonsin. Jag jobbar på det.

      Men det jag vill säga är att: 1. Det blir lättare med tiden, men stressa inte 2. Fokusera på dig själv och sikta på dina drömmar, livet måste gå vidare 3. Om man visar ånger och känslor tyder det på att man bryr sig. Alla människor kan göra snedsteg och i mitt fall så kommer jag nog ge min ex-sambo en andra chans. När jag känner att jag är redo och han har bevisat för mig att han också är det.

      Jag har varit ledsen och förbannad. Idag ställer jag mycket högre krav om det ska bli något mellan oss igen. Jag kommer nog förlåta sveket, men aldrig glömma.

      Kram Tilda

      Min pojkvän var otrogen mot mig. Vi hade varit tillsammans ungefär ett år. Han påstod att han var väldigt full och blablabla. ”Mindes typ ingenting”. Usch. Han var oerhört ledsen. Jag var förvirrad. Jag stannade. Kanske för att jag tyckte så synd om honom? Jag vet inte. Många bråk och diskussioner om den här tjejen han ”inte minns”. Många tårar från min sida…….. Jag önskar att jag hade lämnat då. Fan, ett år och jag var ung. Vi var ihop många år efter det. Har precis gjort slut och flyttat ifrån honom. Igår sa en kompis ”det känns som om du är kär? Lycklig?”. Jag är inte kär. Men jag börjar känna mig lycklig. Börjar hitta den jag var.

      Om du verkligen vill ge det en chans; flytta isär om ni bor ihop. Ett tag alltså. Om ni inte bor ihop: träffa inte varandra på ett tag. Du behöver perspektiv. Han valde att ha sex med ett ex. I min värld värre än någon random. För någon annan kanske en random är värre. Kan du förlåta honom? Vill du förlåta honom? Kan du leva med att han haft sex med någon annan under er relation? Jag tycker verkligen att de som genuint vill och vågar satsa på sin relation efter en otrohet är väldigt modiga, så jag dömer inte på något sätt. Men jag själv önskar att jag hade lämnat på en gång.

      Lämna, det kommer sakta men säkert äta upp dig inifrån och ut, DU förtjänar en man/kille som bara har ögonen för dig!

      Har du en ett uns av självrespekt så lämnar du han nu på en gång. Han har nada respekt för dig annars hade han inte varit otrogen.

      Jag stannade i ett år men sen gick jag. Ångrar idag att jag slösade ett år på en man som inte hade respekt för mig! Livet är för kort för att spenderats på egoistiska idioter. Dessutom kunde jag aldrig få tillbaka respekten för han, lämna bara lämna nu på en gång!

      Har varit i samma situation, två ggr dessutom. Försökte förlåta och gå vidare men det gick inte att reparera någon av relationerna. Så jag har lärt mig den läxan för framtiden nu, att jag inte kan få tillbaka förlorad tillit. Men alla är olika, kanske värt att ge det ett försök och samtidigt vara ärligt mot sig själv. Det blir bra igen på ett eller annat sätt, vill bara säga det!

      Nej han är inte en bra person, jag är ledsen att säga det. En bra person hade inte gjort så där.
      Dessutom, det är inte fel på dig, det är fel på honom. Han saknar spärren som han borde ha.
      Fortsätt inte med honom. Gå vidare och träffa någon som är värd dig.
      Lycka till!

      Dumpa din kille.

      Min pojkvän var också otrogen på fyllan för flera år sedan med en helt random tjej. Vi hade aldrig haft det dåligt och det fanns ingen förklaring mer än att jag vet att han levt destruktivt tidigare pga att han inte mått psykiskt bra och att han alltid förlorat allt han haft och den enda ”anledningen” han kunde komma på var just det – det vi hade måste ha varit för bra, snart skulle det säkert tas ifrån honom. Det jag menar är att det kan finnas skäl som kanske inte låter godtagbara och det ska kanske inte ens finnas några skäl för det ”ska absolut inte hända”, men livet är väl livet. Jag hade alltid sagt ”no way, dra snabbt och gå aldrig tillbaka” men det säger de flesta utan att ha varit där själva. Eller så är kärleken för svag.
      För ja, jag tror stenhårt på att kärleken kan vara lika stark trots att man felar grovt. Jag har ändrat min syn på mycket och jag har också lärt mig genom andra mycket värre händelser att det finns just betydligt värre saker man kan vara med om. Det betyder inte att det inte gjorde fruktansvärt ont. Jag grät i veckor, månader. Men jag kände faktiskt aldrig att jag ville gå ifrån honom. Och då är jag uppfostrad att veta mitt värde, jag har blivit sedd, bekräftad och älskad av mina föräldrar och anser mig inte vara svag. Utan jag såg precis som du den otroligt goda människan han är. Och jag tänkte: jag kan inte veta om jag själv skulle vara perfekt i alla lägen.
      Min kille var också djupt ledsen och ångerfull, han var inte sig själv på länge efteråt. Åt sämre, jobbade sämre, föraktade sig själv.
      Det finns ett citat från en film jag ofta tänkte på efter det hade hänt; ”I choose to forgive him. Not for the ONE thing he did wrong but for all the things he did right.”
      Vi är tillsammans åtta år senare, har barn och är så lyckliga. Gör det som känns rätt för dig, inte det man förväntas göra. Ingen annan vet vad ni har tillsammans och ingen annan vet hur mycket han älskar dig. Kram

        Nä sorry jag köper inte det där att man är stark om man stannar med nån som rent av skiter på en. Det för mig är intr styrka. Styrka är att inse sitt värde i praktiken, ta sitt pick o pack och dra. Har man inte kommit överens om otrohet så ska det inte förekomma. Men visst, bli inte förvånad när det händer igen. Finns ingen kärlek på jorden som är värd att bli så förnedrad för.

          Det sa jag aldrig. Jag sa att jag upplever inte mig själv som en svag person som inte vet mitt värde, vilket säkert många kan TRO. Och hur vet du själv vad du skulle kunna göra och inte göra? Han trodde han var den sista att kunna vara otrogen. Jag tror mig också vara det, men JAG KAN INTE VETA. Du behöver nog lite livserfarenhet. Jag har varit med om så pass mycket att jag fått distans och helt andra perspektiv på saker. Jag kan idag tycka att i en värld såhär stor och där det sker betydligt värre saker, saker som smärtat mig ojämförbart mer… vad är då detta? Det var fel, och fruktansvärt. Men det är fan ett jävla liv bara. Vi är inte kvar om 100 år. Vi kommer att stå inför så mycket annat som vi måste ta oss igenom. Och det sorgliga är att jag vet att de flesta faktiskt begår misstag, men försvinnande få berättar om dem. Det är bara så det är och det kan man tycka vad man vill om.
          Jag är åtminstone 100% trygg i hur mycket min pojkvän älskar mig, han visade innan det hände och efter det hände varje dag varför jag älskar honom så mycket. Han är pappa till mina barn och de kan inte få en bättre pappa. Jag är så otrolig glad att jag stannade med honom. Hade jag lämnat och hittat någon ny hade det säkert hänt där också, eller hos nästa eller nästa. Kanske jag själv skulle göra något jag aldrig kunde ana? Vakna ur era bubblor! Allt är inte svart eller vitt.

            Jo precis det är ett liv, så varför spendera det med något som inte älskar en / respekterar en/ är beredd att krossa ens hjärta? Nej tack.

            Säker på hur mycket din pojkvän älskar dig men ändå känns det som att du försöker övertala alla här inne
            om att han älskar dig när han varit otrogen mot dig, handlingar säger mer än ord… men visst, det är ditt liv och så länge du är lycklig så är det det viktigaste.

            Jag tycker bara det är dags att kvinnor ska sluta tro att styrka är att tåla att någon förnedrar en och att man ska ta det om det är kärlek.
            Det är inte kärlek, det är respektlöshet.
            Bara för att en sida älskar betyder det inte att det man har är kärlek, utan en sida som älskar och en som inte gör det.
            De flesta män hade stuckit om deras fruar/tjejer var otrogna, då de lärt sig att ta sig själv först. Man ska alltid ta sig själv först, och inte inbilla sig om att kärlek är att ta skit från den andre.

        Jag köper det du skriver Emma, känner igen mig helt i det du skriver.

        Om man lämnar så är ”kärleken för svag”?
        Jag anser nog att kärleken måste varit väldigt ljummen från hans sida om han ligger med någon annan….

          Är du korkad? Kärleken är troligtvis för svag från den ”drabbades” sida fattar du väl att jag menade? Och läs vad jag skrivit där uppe och försök komma ut i världen så förstår du den bättre. Inte fan behöver det betyda att kärleken är ljummen från den som felat? Jag betvivlar inte ett dugg att hans kärlek till mig var och är starkare än allt. Du vet inte hur människor fungerar hör jag, hur människor kan må, hur enorma mängder alkohol kan förändra någon och varför de hamnar i situationer de gör. För du har inga betydliga livserfarenheter, du verkar inte ha mött särskilt många olika sorters folk och du verkar inte ha sett så mycket. Säkert är du ung. Kanske har du blivit sviken själv av en som inte ångrade sig?
          Hade kärleken varit ”ljummen” från min killes sida hade han kunnat ta den bruden från krogen och fortsatt med henne, han hade kunnat ta gott om tid på sig de här åren och inse att han kanske inte känner så mycket för mig, han hade kunsnt få vem han vill så snygg han är och så otroligt snäll och fin han är. Men han är med MIG. Fortfarande. Han valde att skaffa barn med MIG. Han grät sig till sömns x flera, blev påtagligt påverkad av det han hade gjort. Men absolut, ljummen kärlek 😉

            Du förstod verkligen inte vad jag menade.

            Nej jag är inte ung, min äldsta dotter är 13. Din rant känns inte bra alls. Nästan som om du försöker övertyga både mig och dig själv.

            Ha en fin kväll. Nu ska jag i alla fall sova.

              Precis, håller med. Känns bara som att du försöker övertyga dig själv. Är någon beredd att stoppa in den i nån annan älskar den personen inte dig helt enkelt, sen visst, det går att övertyga sig själv om både det ena och andra, men fakta kvarstår. Du verkar rätt aggressiv för att vara så säker i din sak. Hade du varit så säker hade du nog inte behövt skriva en meterlånga utläggningar här.

            Helt otroligt som du gång på gång ska säga ”du vet inget om livet” ”du har ingen livserfarenhet” ”alkohol kan påverka en jättemycket”. NEJ. Jag är ung och har blivit utsatt för otrogenhet och jag skulle ALDRIG i mitt liv gå tillbaka till något sådant. Jag bryr mig inte hur mycket alkohol någon har inombords, det är aldrig någon ursäkt. Du är blind för kärleken. Det är jättebra och fint att ni är lyckliga tillsammans idag. Men snälla, be ingen annan att ta tillbaka en otrogen kille. Ingen ska settle for less bara för att du har valt att göra det.

        Du behöver inte alls dumpa honom. Det behöver inte vara slut för detta. Ni måste ta en funderare hur ni vil ha det. Och som någon sa: sök parterapi! Du är inte en push-over om du väljer att stanna hos honom, om du har gjort ett medvetet val.

      DUMPA! Någon som är otrogen har i botten ingen respekt för dig. Det finns en miljard män, vare sig din självkänslar bra eller dålig så vet du det. Dumpa, det är inte värt att spendera sin tid med någon som är villig att såra en så djupt. Vare sig han var full eller ej visste han vad han gjorde, han visste att han har en tjej hemma, men bestämde sig ändå för att göra det. Det är vidrigt.

      Jag var i den situationen och jag stannade. Nu 10 år och två barn senare så förstör det fortfarande ibland. Ångrar absolut inte mina barn men jag kan känna en sorg över att jag faktiskt inte litar på honom.

      För helt ärligt jag litar inte på honom. Jag älskar honom men går hela tiden och på nåt plan väntar på att det ska hända igen.

        ska du inte lämna han nu då? <3

          Nja. Visst tanken finns väl ibland men vi har det bra. Vi var knappt 18 när det hände och man mognar ju, livet händer. Men han kommer aldrig få en tredje chans om den dagen kommer 🙂

      ”Dumpa, dumpa dumpa!”. Herregud här dumpas och döms det från alla håll och kanter. Livet och omständigheterna kring en otrohet är ofta mer komplicerade än vad man kan förklara på en inlägg på bloggbevakningen. Eller försöka få många av er otroligt dömande och hårda människor att förstå. En otrohet behöver inte vara en undergång för en relation och behöver inte betyda att din partner ”inte har någon respekt för dej” och man kan gå vidare från en otrohet och leva lycklig tillsammans efter. Fundera på vad ni vill med er framtid, hur ni ser på den och om ni kommer kunna gå vidare. För det är ni två som lever i relationen och med konsekvenser av besluten. Inte vi är bland kommentarerna på bloggbevakningen. Allt gott!

      Det bästa du kan göra är att lyssna på dig själv. Förmodligen kan ni behöva gå i terapi men det går att hitta tillbaka till varandra. Kolla på Beyonce och Jay Z. Hon är en av världens vackraste kvinnor och ändå var han otrogen mot henne. Nu vet jag inte hela situationen men om han berättade detta för dig istället för att du fick höra det av någon annan så tycker inte jag att du ska ge upp om du inte vill det.

      Gör allt i din makt för att bryta med honom, och lägg inte skammen och skulden på dig själv om du inte lyckas med det.
      Jag blev bedragen av min sambo för snart två år sedan, efter en ett år lång relation. Jag blir än idag lätt påmind, och känner sådan ångest kring vad som hände. Det har blivit lite lättare med tiden men det är knappt, och att tiden löser alla sår är inte ett bra argument när det handlar om sånt här, där du och ditt liv nu i framtiden kommer präglas av bilderna av vad han har gjort.
      Din energi som du har, är till för att leva ditt liv med allt som gör dig lycklig, även det som inte inkluderar honom.
      Lägg för bövelen inte den på din gränslösa partner som jag har gjort med min, för du förtjänar bättre än att må så som jag gör.
      Jag lovar!

      Vill också säga att i slutändan är det du själv som väljer, ingen annan här. Ditt liv – ditt val. Lyssna till dig själv och inte var andra gjort och vad andra tycker. Ingen av oss känner varken dig eller din kille. Jag själv försöker att inte påverkas av andra och det blir lättare för mig iaf att veta vad jag vill. Ändå om det tar lite tid. ?

      Lämna honom, jag ska vara brutalt ärlig du kommer inte kunna glömma det. Det kommer att skava längst bak i huvudet och det kommer kosta dig så mycket energi att behöva grubbla, tänka och tom oroa dig när han ska ut osv.

      Jag ångrar att jag gav mitt ex en andra chans jag slösade min tid och de ändrar sig aldrig PLUS de är oftast de som är toffel snälla som är värst,

      Om du väljer att förlåta honom kommer han förlora respekt för dig även om han inte visar det och långsamt kommer han börja handla dig annorlunda eller ta sig friheter. Tro mig det är i människans natur folk är som gamar om man visar sig svag, och att förlåta ett svek tolkar många undermedvetet som att vara svag.
      Dessutom är det uppenbart att han fortfarande drömmer om sitt ex om han var den drivande parten bakom otroheten, det är på fyllan man släpper loss och verkligen är sig själv. Det är bara personer som inte vet något som psykologi eller är självförnekande till sin egen personlighet som inte förstår det. Alkoholen tar fram ens riktiga personlig och begär.
      Du kan förlåta honom och skiljas åt som vänner men att stanna med honom är en dum idé

      Mitt ex var bara psykiskt otrogen, aldrig fysiskt (vad jag vet). Jag förlät, men kunde aldrig glömma.

      Lämna honom. Du skriver det ju själv, att du nu fått se en helt ny sida av honom som du inte gillar. Du förtjänar bättre än någon som tar hand om sitt ex genom att ha sex med henne.

    Jag skrev under ett tidigare inlägg idag utan en tanke på att det var fredag, jag får helt enkelt skylla på att dagarna flutit ihop nu runt jul och nyår? förlåt till alla som tycker det svider med OT, jag var bara vimsig – inte otålig.

    Tack för tipsen! Hittade som sagt lite på egen hand men inget kändes helt hundra. Ska helt klart kolla närmre på det!
    Fint att det dessutom var så många godhjärtade som är stöttande när det finns en mindre skara rötägg som har problem med läsförståelsen. Ni är guld värda och en av anledningarna till att jag ens orkar lägga en kommentar här.

      Hur mycket tror du du behöver få ihop totalt? Var startade du för insamling?

        Det pendlar beroende på vilken tid/dag jag kollar men det ligger runt 17.000 totalt.
        Jag har inte satt mig in i någon insamling ännu men har i skrivande stund en mindre summa undanstoppat tack vare att nära och kära lagt det dom kunnat. Jag ska försöka sälja av det jag kan under kommande vecka också?

    Har alltid Cissi varit lite uppkäftig på sina sociala medier eller har det spårat? Tyckte synd om henne först men nu klickar jag bara bort så fort hennes namn kommer upp.

      Klickar också bara bort, för mycket attityd och konstiga saker för sig

        usch för tjejer m attityd…burr när ska kvinnor bara inse att de är för mycket…dryper av ironi

          Fast man följer säkerligen inte en del killar p.g.a. deras attityd. Allt behöver inte ha att göra med könet.

          Jag gillar ingen med dålig attityd. Sitter attityden i könsorganet?

      Uppkäftig tycker jag inte hon är alls. Pratar lugnt och trevligt. Sen att jag håller med henne om väldigt lite och tycker att hon går för långt i vissa saker är en annan femma.

    Är det någon mer än mig som ibland får illaluktande ”kulor” från halsen? Men ännu viktigare – HUR BLIR EN AV MED DEM?!
    Vet ni inte vad jag pratar om kan ni betrakta er som lyckligt lottade, för det luktar verkligen apa..

      Jo. Det enda som hjälper är typ att gurgla tills de lossnar eller ”pilla” med tungan. Tror de kallas tonsilliter om du vill googla mer.

      Mm får också det. Men typ 1-2 gånger om året. Är det inte typ plack från tänder som åker ner och fastnar? För plack kan ju också lukta röv. När folk har dålig andedräkt (tänk typ bajs-lukt) så är det ofta pga plack/dålig med plackers.

      Jag får dem ganska ofta. För mig funkar det att klämma på tonsillerna, ibland får jag ut stora, stora klumpar. Skitäckligt och luktar ju fruktansvärt illa. Har man stora problem kan man operera mandlarna. Hör med typ öra-/näsa-/halsläkare kanske?

        Hur menar du med att klämma på tonsillerna?? Snälla berätta exakt hur du gör för jag har samma problem hahaha

        Nej tyvärr är inte dessa problem en anledning att få operera bort tonsillerna. Jag jobbar för en önh-specialist. Enbart upprepade halsflussar eller andningsproblem pga mycket förstorade tonsiller motiverar operation .

      Haha kan bli besatt av såna klipp på Youtube? tonsil stones tror jag det heter på engelska? Har det inte själv däremot så har inga tips tyvärr.

      Åhhh, tonsil stones! Finns massa intressanta videos på YT. Jag brukar jag pilla ut med en tops. Har man större besvär så kan halsmandlarna rengöras under OP.

      Kulor från halsen? Aldrig hört talas om. Är det vanligt?

        Bara att googla som din idol TrH, det är inte så svårt.

          ? Har jag trampat på en öm tå?
          Hoppas du har en trevligare kväll en det låter som i alla fall ?

      Pilla bort dem med ”öglan” på en hårnål, var dock försiktig så de inte börjar blöda

      Jag har/får det emellanåt, mycket mer förut av någon anledning. Brukar pilla bort dem med tops när de kommer för att de inte lossnar när jag harklar mig. Förut kunde jag stå med tops i över 20 minuter, numera är där bara en eller två stycken jag behöver peta bort. Det luktar röv och jag tar gärna alla tips jag kan få för att bli av med det!

        Hur fan får ni in en tops så långt utan att kräkas?

        Men va? Aldrig hört talas om..

        Jag opererade bort mina mandlar! Orkade inte med att alltid lukta analsäck i munnen, de var fyllda med vitt stelnat var. Som bra sprutade ur alla fickor på tonsillerna när de tog med instrumentet för att greppa dom när de skulle börja

      Jag tycker de är coola, antagligen för att när jag var liten så trodde jag att det var vita blodkroppar som dött i strid med baciller ???

        Jag älskade både det var en gång och en cell-Sam historia, särskilt den sistnämnda. Var rädd för de ond bakterierna och vågade inte kolla på det ensam när de var med.

      Jaaaa, S Å J Ä V L A Ä C K L I G A!!!! Brukar trycka med fingret precis bredvid halsmandeln där dom sitter eller med skaftet till tsmbirsten eller något liknande så liksom halsmandeln öppnar sig eller vänds ut och in, då ”trillar” den ut.. plopp..,gäller att pilla dän fen med fingret snabbt för fy sjutton om den landar på tungan.. kräkvarning.. ?

        Hur vet man om man har det? Ser man dem? Är de mjuka eller hårda? Vita eller gula? Blir orolig nu!!!

          Om du har det så vet du. De både syns och känns. Människor med ”knöliga” och ”rynkiga” halsmandlar får det då det fastnar matrester och sånt i vecken och mandlarna vilket blir små ”bakterieklumpar”. Det är det som gör att de luktar så illa. Men det är ju inget farligt, om man inte har skitstora eller jättemånga.

          Gapa stort med ficklampa och förstoringsspegel. Men googla först så ser du hur det ser ut.

      JA! Riktigt vidriga är dom. Får dom alltid på vintern av någon anledning? Hade en fix ett tag när jag trodde jag hade dålig andedräkt pga dom och gjorde allt jag kunde för att få bort den dåliga andedräkten jag trodde jag hade. När jag sen fattade hur extremt vanligt det är med sånna klumpar gjorde det mig lite lugnare, då väldigt få man möter har en sån andedräkt som luktar lik.

        Tror det heter detritusproppar eller liknande på svenska, kommer och går hos mig men mycket mer sällan nu än när jag var i tonåren. Inte trevliga ?

      Fick såna jätteofta när jag var yngre. Sen läste jag någonstans att de kunde försvinna om man slutade med mejeriprodukter – sagt och gjort, nu har jag inte haft en enda på typ 7 år 🙂

    Nån med Aspergers syndrom här? När fick ni diagnosen? Hur är det att leva med det? Har ni nåt stöd? Ekonomiskt eller annat.

      Finns det verkligen ingen aspie här? Hello?

      Jag har fått utlåtanden från olika psykologer som grund vid en ev. utredning. Pga omständigheter så har jag inte gått längre med det… Vet inte om jag behöver/vill ha en diagnos. Å ena sidan tror jag att jag skulle bli väldigt ledsen men å andra sidan vore det skönt med ett ”svar”.

        Och eh glömde men nej, har inget stöd. Förutom en sjukskrivning och halv sjukpenning ?‍♀️

      Ej diagnos än, väntar på utredning. Kortfattat så typ normalt för det mesta. Skit emellanåt. Framförallt pissigt då alla neurotyper förväntar sig att du ska fungera precis som dom. För egen del är det en sorg att bearbeta hue jag alltid fått frågan om vad som är fel på mig(”jag ser att du är duktig och kan, varför gör/pluggar/säger/ändrar du inte?”), och inse att jag bara fungerar annorlunda. Jag är inte defekt eller sämre än alla andra. Blablabla bara ordbajsar.

      Hej!
      Jag har Aspergers Syndrom.
      Fick diagnosen våren 2017, var då 20 år gammal. Utredningen gjordes privat och jag fick den gratis då min gymnasieskola betalade det.
      Har ekonomiskt stöd i form av ’Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga’. Annars inget stöd, känns som om jag har hamnat mellan stolarna i vården. Blivit lovad samtal hos psykolog och även KBT för min ångest men inget har hänt.
      Först var jag livrädd för att få reda på om jag hade Asperger eller inte men när jag väl fick reda på det så förstod jag så mycket mer om mig själv.
      Jag har massa grejer som jag måste göra, t.ex. räkna 7st grejer i badrummet varje gång jag är där (måste vara samma saker varje gång), Alltid stoppa in höger arm och ben i kläderna först. Åka hemifrån senast 1,5 timme innan jag ska vara någonstans osv.
      Jag måste alltid följa mina rutiner och ingen/inget får ändra på det för då är hela min dag förstörd.
      Förlåt för långt svar ? Är det något annat du undrar över så är det bara att skriva ?

        Jenny och Vira blåtira.
        Jag är under utredning för ev diagnos.
        Många tankar…

    Min tuttpiercing har börjat vandra utåt ? Nån mer som haft så? Får panik här för vill verkligen ha kvar den då den är såååååå snygg men vill varken byta till böjd stav eller plast ??‍♀️

      Kontakta din piercade/annan duktig piercare. Troligast behöver du ta ut, låta läka och ta en ny.

        Var i kontakt med henne idag och hon gav mig 3 val. Plast, böjd eller ta ut. Drf jag vill ha andras erfarenheter med

          Du fick inte svaret som du ville ha av din piercare som troligtvis kan det här väldigt bra, så du vänder dig till främlingar i ett forum?

    Vad gör ni andra hör ni börjat tvivla på er relation? Hur övervinner man tvivlen? Jag älskar min pojkvän och vill spendera resten av livet med honom men ibland kommer dessa tvivel, i stil med ”tänk om det finns någon annan som passar mig bättre” eller bara generella tvivel. Det är jag själv som sätter griller i huvudet på mig, det har egentligen ingenting med honom att göra. Jag förstår ju att man inte kan ha en lång relation utan att man någon gång börjar tvivla men jag mår så himla dåligt av det när det kommer i perioder. Så, vad gör ni för att komma över tvivlen? Hur får ni eran relation att hålla?

      Det finns alltid någon annan som passar bättre, är snyggare, snällare osv. Det finns alltid ett bättre jobb, bättre bostad, bättre vänner. Om man fokuserar på det så går man under. Det finns också alltid något sämre. Är du så pass nöjd som du verkar vara och det inte finns några större fel så grattis. Njut medans det varar.

      Prata.
      Prata.
      Prata.
      Vi har haft en lång sån period för nåt år sen, och utan öppen ärlighet mellan varann och acceptans för att känslor varierar, så hade vi aldrig tagit oss igenom. Det kan bli tusen gånger bättre sen. Ibland är det värt att sitta still i båten.

      Det kanske är något inom dig som du själv saknar? Andra relationer? Arbete? Studier? Boendesituation? Något du längtar efter i ditt liv? Så är det ”lättaste” att börja tveka kring sin partner.

      Om du verkligen älskar honom, kanske kan ni dejta? Hitta på något kul bara ni två. Skriva ned små lappar i vardagen med vad ni gillar hos den andra, vad ni längtar efter, vad ni gillade med varandra när ni först träffades osv. Find a little sparkle igen, typ 🙂

    Jag har precis hittat de bästa stretchjeansen för min kropp! Lee Marion heter de. Tänk att en sådan töntig materiell sak kan vara så viktig ? Men det känns som att de är gjorda för mig. Supersköna är de också. Från och med nu ska jag bara ha dessa, i olika tvättar. Och självklart ska jag köpa dem på loppis och Tradera pga miljön.
    Vilka är era bästa stretchjeans?

      Älskar Molly från Gina! Har svårt att hitta skinnyjeans som går över mina höfter men som inte blir luftiga vid vaderna. Enda nackdelen är att framfickorna är fake

        Dom är the shit!

        tack för tipset! köpte ett par svarta idag, har aldrig testat så bekväma jeans!

      Jag har inga längre på grund av breddat om röva ? men ska kolla upp ditt tips. Mina bästa jeans har alltid varit lee, när de passade då förstås. ?

        Exakt! Det är ju det som är det svåra – att hitta jeans som passar när man har riktigt breda höfter och som samtidigt är lagom smala vid vaderna.
        Molly ska jag testa!
        Och Krösamaja – testa helt klart Lee igen! Min rumpa får plats, och den är stor ?

          Jag har också en stor stjärt! ??‍♀️ Och höfter. Molly kommer vara en game changer!

            Men att Molly-byxorna inte går upp till mer än xl är ju ett skämt. Visste att jag inte gillade gina längre, tycker deras kläder inte är så vidare längre och väldigt underliga storlekar.
            Men ska ändå gå och kolla på de där byxorna. Kan ju hända att xl funkar.. trots att jag har 36 på Lindex. Och 38 på någon annan butik. Men storlek är ju bara en siffra så ?‍♀️
            I Will try before I go craycraykrösis på dom.

              Molly storlek M går på mig som är en XL trots att de ser ut som en sjuårings strumpbyxor när jag håller upp dom så det är bara att korva på sig dom och sedan töjer dom sig enormt över arslet

              Det är en stretch bortom denna värld på de byxorna! Jag kan nog inte ha någon annan modell hos dem. Men var ett par år sedan jag provade andra jeans hos dem.

          Molly är verkligen livet, formar sig rätt snabbt och smiter åt på de rätta ställena samtidigt som det finns utrymme. Underbart!

            Levi’s nya superhöga super slimmade svarta jeans. Har alltid haft problem med jeans som töjer sig eller blir slappa i magen för jag har stort arsel och lite smalare midja, men dessa sitter verkligen på plats. Även smala i benen ???

        Ginas Gina curve jeans är de bästa! Gillar Molly också men de är för korta i benen för mig tyvärr men Gina curve är perfekta och passar bra för stor rumpa och höfter med mindre midja!

      Åh! Jag älskar också Marion!

        Åh! Då vet du vad jag menar! De är verkligen fantastiska!

    Jag blev dumpad av min kille för några veckor sen pga att han inte ser någon framtid med mig (vi vill olika saker, han vill ha barn men det vill inte jag bland annat). Vi var bara tillsammans i några månader men jag blev såklart jätteledsen ändå eftersom att jag ju är kär i honom fortfarande. Vi bestämde att vi fortfarande kan ses då och då och ”hänga” som vi gjorde innan vi blev tillsammans (dvs mysa, kolla film osv) eftersom att vi båda fortfarande tycker om varandra men att det inte kommer leda till att vi blir ihop igen. Vi har pratat en del och setts en gång efter att vi gjorde slut och det känns bra att göra så.
    Imorgon ska jag däremot träffa en annan kille (som jag hängde mycket med och var kär i för ungefär 2,5 år sen) på ett glas. Det tog slut mellan oss för att jag flyttade utomlands en tid, och nu ska vi ses igen för första gången sen jag flyttat hem igen. Det ska bli skitkul att träffa honom igen, men vet ju att det troligtvis kommer leda till att vi kommer åka hem tillsammans, och troligtvis kommer vi väl börja ses en del igen.
    Jag känner mig så jävla kluven i hur jag ska göra, för jag är fortfarande kär i mitt ex som precis dumpat mig och vill fortsätta träffa honom ibland som vi sagt, men känns på något sätt elakt mot honom att träffa andra killar samtidigt? Även fast det var han som gjorde slut med mig? Ska jag berätta för honom att jag träffar andra eller ska jag bara låtsas som ingenting?
    Förlåt för lång och förvirrad kommentar, är så himla snurrigt i mitt huvud just nu och behövde väl mest skriva av mig lite ?
    Trevlig kväll på er alla!

      Träffa den andra. Men berätta inget för ditt ex. Hr inte han med att göra.

      ”The best way to get over a guy is to get under another”

      Kör bara, kör

      1. Du har noll skyldighet att berätta att du träffar andra, ni har gjort slut.
      2. Ha absolut inte dåligt samvete för att du träffar andra, ni har gjort slut.
      ♥️

      Mitt tips är att du helt slutar träffa sitt ex och satsar på den nya killen alternativt andra killar

        Ja, varför plåga sig med att träffas och mysa med en kille man är kär i men som har gjort slut med en. Inte ett bra sätt att komma över någon.

      Släpp det gamla och satsa på det nygamla!!! Är du fortfarande kär under senaste exet så är det nog det bästa att inte träffa honom så länge det håller i… om det nu ör Säkert att det inte blir något mer!!!

      Tack för alla svar! Ni säger egentligen allt som jag själv tänkt, men ibland hjälper det att få höra det från utomstående. Anledningen till varför jag plågar mig själv och fortfarande vill träffa mitt ex även fast vi gjort slut är för att jag har sån jävla separationsångest och det känns som att det skulle vara ännu jobbigare att klippa helt med honom, vilket jag sa först att jag ville göra men sen ångrade mig.
      Jag ska i alla fall träffa den andra killen imorgon, sen får vi se hur jag gör med exet men jag ska i alla fall inte berätta något för honom ifall vi ses igen för det har han som sagt inget med att göra! ?
      Ni har gjort en förvirrad tjej lite mindre förvirrad ❤️

      Sluta träffa exet!!! Det kommer göra ont men den enda som kommer må bra av att ni träffas är exet. Har varit i precis samma sitaution där jag och exet träffades fast vi gjorde slut. Det tog så mycket längre tid att komma över honom och det kändes som att jag gick igenom uppbrottet två gånger istället för en.

    Känns som hur jag än formulerar mig och skriver så låter jag så j*vla fjantig.
    Mitt återfall fortskrider och jag är rädd för allting som det här innebär.

    Önskar och vill er alla ett lyckligt liv fritt från missbruk och allt som följer med.

      Tänker på dig, önskar dig ro och lycka.

      Åh nej ?
      Försök tänka att det är en ny dag imorgon, nya tag osv.

        Ja det här ska väl ordna sig igen förhoppningsvis.
        Det tar en evighet att bygga upp livet och knappt en dag att rasera det. Jag brukar lägga in mig/åka på behandling när jag återfaller. Önskar jag inte behövde, önskar att det faktiskt gick att bli frisk.
        Tårarna sprutar. Och jag vet att det inte hjälper att ynka på internet. Men kanske någon annan här är i samma sits och ser det här och inte känner sig ensam. Ensamheten och skammen är som en ankare rakt ner i misären. Men jag vet att jag inte är ensam och jag vet att hjälp finns.
        Just idag behöver jag bara få ynka.

          Jag hoppas att du en dag blir fri från ditt missbruk. Det måste vara fruktansvärt när man verkligen vill bli fri men faller tillbaka. Kämpa på, en dag står du där och kan se tillbaka på denna tid. Jag blir så stolt och glad när jag ser föredetta missbrukare som tagit sig ur och lever ett helt normalt liv , vill ge dom en klapp på axeln och säga ”det här gjorde du jävligt bra”.

          Lycka till!! Jag ska klappa dig på axeln en dag! ❤️

          Ynka på vännen, du är verkligen inte ensam.
          Att ta återfall suger verkligen. Skammen man känner går inte att förstå om man inte varit i sitsen själv.
          Att du tar ansvar och söker hjälp är ett steg i rätt riktning!
          Själv går jag i hemmets fyra väggar utan hjälp. ?
          Hade återfall vid jul.

            Tack så hemskt mycket för era svar. På tisdag ska jag till min gamla behandlare på missbruks-öppenvården. Dom har hjälpt mig helt sjukt mycket men vi avslutade kontakten när både jag och dom kände att jag var ”klar”. Nu lär jag erkänna mig besegrad igen.
            Tröttsamt. Så otroligt j*vla tröttsamt. Men det är bara att bita ihop och börja om igen.

            Tack för att ni är så snälla mot mig, ta hand om er. Kram ❤️

    Är lite intresserad av feminismens olika grenar. Vilken typ av feminist skulle ni kalla er och varför?
    Sitter ni på någon annan random fakta om dess olika grenar får ni gärna dela med er?

      Det finns en bok som heter ”Feminism” av Lena Gemzöe som ger dig precis den informationen du söker, tips!

      Vet inte om jag skulle kalla mig feminist idag. Känner att begreppet har fått en annan betydelse hos allmänheten som jag inte känner att jag kan ställa mig bakom.

      Säger bara feminist helt enkelt, inte någon specifik gren.

        Fast då är det väldigt intetsägande? Med tanke på att de olika inriktningarna är så pass olika som de är.

    Vilken myndighet/statlig organisation (vilket ord letar jag efter?) är högst upp på din hatlista?

      Och vilken är bäst? ( En vill ju inte vara (g)neggig. ??

        Skatteverket är väl de jag känner ordbajsar mest. Migrationsverket har jag aldrig haft några problem med så får väl säga de varit bäst. Men har inte haft så mycket kontakt med myndigheter.

          Trodde att de flesta skulle säga skatteverket! Men icke. Ska skatta på en bostadsvinst snart. Håller andan. Annars har jag nog bara haft kontakt med FK och CSN. Har inget emot dem. Men handlar väl om vilken situation man är i också.

            Ska med skatta på en bostadsvinst snart. Och blir nog återbetalningsskyldig till CSN pga nämna bostadsaffär… får se om jag ändrar mig om bästa/värsta myndighet efter det!

              Just det! Min placering av skatteverket handlar främst om att de alltid hänvisar till hemsidan om man undrar nåt. Men hade jag fattat vad det stod på hemsidan hade jag ju inte hört av mig… MEN det är ingenting i jämförelse med skatteverket i Norge, där kan vi snacka riktigt bottenverksamhet. De har så mycket pengar i Norge att de bara kan kasta mer pengar på verksamheter som inte fungerar istället för att effektivisera och faktiskt lösa problemen.

              Åh! Attans! Svårt att planlägga för en eventuell försäljning av bostad när man söker CSN i typ augusti.

                Det är inte så farligt, är ju medveten om det och har budgeterat för det. Ser det som att jag amorterar ner min skuld med en större summa, det är ju positivt! 🙂 hoppas bara det ska gå smidigt!

                  Håller tummarna!

          Skatteverket är ju BÄST!

            Åh! Ett myndighetsbattle! Go at it!

        Sämst: försäkringskassan när man har problem med ångest och depression och dom beslutar rakt emot läkarintyget..

        Bäst: hmm bra fråga, alltid fått bra hjälp av skatteverket men har ju hört andra problem så. Kanske någon kommun som fungerar extra bra hehe 🙂

      Arbetsförmedlingen

        Har sluppit vara i kontakt med dem! Varför?

      Arbetsförmedlingen

        En till! Varför? Hur skiljer de sig negativt från andra myndigheter?

          Har ju mist sitt syfte. Att gå dit, skriva lite i en dator tillsammans med 30 andra och ha ett kort samtal för att sen ändå få söka jobb på egen hand via andra sidor. De är värdelösa på att förmedla jobb…

            Hade ingen aning, har inte varit i kontakt med dem. Men låter ju botten!

      Bygg- och miljökontoret. På hatlistan alltså.
      Svårt att få någon på favorit-listan, men kanske Lantmäteriet.

        Okej! Ska ha kontakt med din shitlistetta snart. Får väl buckle up. ?

          Modigt att frivilligt ta kontakt med dom. Lycka till.

            Frivilligt o frivilligt… ?

      Försäkringskassan ?

      Försäkringskassan för deras fruktansvärda syn på assistans till främst barn.

        Okej, är inte så insatt. Men deras regler utgår väl från regeringens beslut? Eller menar du att handläggarna aktivt väljer att neka bara för att?

          Ja till viss del. Men trotts överklagan i högsta domstolen som givit rätt till tex assistans vid sondmatning hittar försäkringskassan kryphål för att ändå inte ge assistans utan enbart tiden det tar att sätta på slangen på ex magen (10 Sek) jämfört med tiden det FAKTISKT tar att sondmata, vissa dygnet runt.
          2016 ändrade socialdemokraterna lagen om stöd och service (lss), barn under 6 år är omöjligt att få assistans för, trots att dom inte kan andas, äta, kissa, eller överhuvudtaget röra sig och behöver sekundövervak. Andning och mat är inget grundläggande behov!? Hör ni hört något så dumt?

            sorry för felformuleringar, blir upprörd på systemet! Inte dig:)!

            Nej, det har jag inte. ?

            Vadå, att äta är väl ingen livsviktig rättighet? Helt knäppa är de. Min syster är förståndshandikappad sedan födsel och kommer således aldrig bli frisk. Varannat år måste vi få ett nytt läkarintyg på att tillståndet kvarstår och skicka till FK. Sånt jävla slöseri på allas resurser, och hemskt för min mamma att gång på gång gå igenom allt min syster inte kan.

            Högsta förvaltningsdomstolen var det. Skäms över FK och deras nonchalans.

      Migrationsverkets jurister kan vara vidriga. Har varit i domstolsförshandlingar där de gör ALLT för att utvisa ensamma barn till krigsländer. Fruktansvärt!

        ? Det är väl deras jobb att försvara/argumentera för sin tolkning av lag och underlag, men… Jeez… svårt att relatera till när man själv inte är juristmaterial.

      Livsmedelsverket!

        Berätta! 🙂

        Livsfarlighetsverket.

      Migrationsverket ligger högst upp på hatlistan.

      Arbetsförmedlingen har jag bara haft goda relationer med. Men å andra sidan har jag aldrig behövt dom för att söka arbete utan de har hjälpt mig enormt mkt med annat. Det har gått snabbt och en handläggare tog med sig jobbet hem en fredagkväll för att jag skulle hinna få hjälpen i tid. Guld värt ❤️

        Oj! Det var oväntat! Men snällt!

      CSN är min bästa myndighet. Det är väl i princip den enda myndigheten jag har haft kontakt med också i och för sig men de har varit väldigt hjälpsamma. Trafikverket har också alltid varit snabba med allt. Har nog ingen på min hatlista.

        Vad härligt!

    Någon som har tips på en mysig relativt billig restaurang i göteborg? Bra mat och billiga drinkar.

      Vad är mysigt för dig? Mas (restaurangmas.se) var det bästa restaurangbesöket jag gjorde 2018. Supermysigt och gott. Vet dock inte om det är så billigt.

      Bra mat och billigt vettefan om det går ihop.. Men hello monkey = as bra mat, kul koncept, okej pris.
      Tacos and tequila = god mat, kul koncept, bra pris.
      Mcdonalds = dålig mat, billigt.

      Den sista va ett skämt haha

        Mathilda, tur jag föredrar max då :p

        Älskar Tacos & tequila

      Här är några förslag:

      – Moon thai kitchen är supermysigt och prisvärt. Lite roligt galet och kitschigt inrett.

      – Restaurang Simba är också himla mysigt och har supergod ethiopisk mat och bra drinkar!

      – Tre Indier eller Thali (enbart veg på Thali) om ni gillar indiskt! Trevliga ställen båda två.

      – Hagabion – prisvärt och mysigt!

      Hej! Bästa indiern: Bombay palace. Bästa thailändska: Moon thai kitchen. God restaurangpizza: Magazzino. Drinkar: Heaven 23, Puta Madre, Tacos & Tequila, Tranquilo, Más. Trevligt mexikanskt: Salsa & Salsa. Traditionell god ”krogmat”: Bryggeriet. Alla dessa ställen är väldigt trevliga och har ok priser ?

        Glömde ju Athena, väldigt mysigt grekiskt ställe med jättebra priser och jättegoda grekiska smårätter ?

      Anonym 20:18
      Pinchos?

        Åh så överskattat. Aldrig bra mat heller, fick djupfryst dumplings en gång. Efter det, aldrig mer?

          Nästan allt på menyn är ju halvfabrikat från kjedjan som de beställer allt från så det bara värms upp. På så sätt skulle jag kalka det den dyraste restaurangen i Sverige beräknat på vad man får i mängd och kvalitet

      Tildas.

        Ja, om man vill åka över till Hisingen så finns även Tagaranis här ? Älskar deras mat och personalen är väldigt trevlig. Kurdiskt ställe med många goda grillade kött- och vegetariska rätter samt tillbehör. Personalen brukar bjuda det lilla barnet som varit med i vårat sällskap på pommes frittes i väntan på den andra maten.

      Tranquilo är mysigt och har god mat, sen beror det såklart vad som går under billigt för dig. Meny finns på hemsidan så du kan se efter själv 🙂

      Thali på Värmlandsgatan! Prisvärt och supermysigt.

      Steamy Pho för vietnamesiskt!

    Sjuk och uttråkad. Kan mycket om hudvård (kropp och ansikte). Fråga på ?

      Är inte det mesta bullshit och det går lika bra med nivea och goda gener?

        Beror på vad du är ute efter för resultat. Nivea är inte aktivt och kommer inte påverka rynkor/eksem/acne/pigmenteringar osv som aktiva produkter gör 🙂

          Jag ⬆️

          Men påverkas verkligen rynkor?

            Alltså jag har inte koll alls på krämer och tycker det hela verkar jättekomplicerat. Jag kan köpa att man kan få bukt med acne och liknande – men rynkor…

            Ja 🙂 Du kan få bra resultat av retinol och niacinamide. Det jämnar ut rynkorna. I kombo med massa fukt. Man får ha tålamod, det tar ett tag innan huden börjar förändras och ännu längre innan man får resultat, men det går ??

              Får kolla upp det här 🙂 mvh skeptikern. Tack för tipsen.

                Finns ju masker och så också som tillfälligt trollar bort rynkorna, men det är ju inte riktigt en lösning utan mer en mask man kan lägga innan en fest för att dölja dem tillfälligt 🙂

      Vilken produkt är bäst att använda vid torr hud?
      Hur ofta kan man använda peeling i ansiktet?
      Finns det någon ansiktskräm som på riktigt reducerar rynkor/linjer?

        Flera produkter. Hur ofta du ska peela beror på vilken peeling du använder. En till två gånger i veckan skulle jag säga, är det en stark exfoliering räcker det med en gång. Vid torr hud skulle jag köra på ett balm som rengöring, sen en exfolierande toner med aha, bha eller pha syra, sen ett fuktserum och en bra ansiktskräm och sova mimst två nätter i veckan med fuktmask.
        Japp, det finns det 🙂 Leta efter en kräm med retinol eller niacinamide i. Behöver inte vara i krämen, du kan köra ett serum med det också. Händer inte över en natt, så ge det tid

      Jag vill utrota varenda pormask i mitt ansikte. Shoot!

        Paulas choice bha toner ?? Läs om dem, och kolla vilken som passarbdin hy bäst, jag kör liquid. Du kan tacka mig sen

          Kan bara hålla med om detta! Var som att min dåliga hud utan lyster och glans som jag bråkat med i 15 år träffade gud när jag prövade den!! Och jag har köpt så dyra och prövat så mycket genom livet!

            Jaaaa! Är det någon produkt som kan stämplas med ordet mirakel är det Bha syran från paulas. Tror det tog 2 månader innan jag fick resultat, men nu kan jag inte vara utan den

              Ska den användas dagligen? Morgon + kväll?

                Beror på ens hy 🙂 Jag lät huden vänja sig långsamt. Började med var tredje dag på kvällen i två veckor. Sen varannan dag i en vecka. Nu använder jag den varje kväll och en toner med pha syra på morgonen

          Tack för tipset! Blev intresserad av den men de produkter från dem som innehåller BHA verkar vara något som de kallar peeling, är det den du menar? Om inte så hade jag varit väldigt tacksam om du skrev ut hela namnet på tonern ?

      På vintern blir jag torr om näsa, haka och panna. Torr som i fnasig (obehagligt ord!) samtidigt som huden också är åt det fetare hållet. Vad behöver jag?! ?

        Du har en blandhy. Satsa på fukt samt en bra exfoliering. Aha syra skulle vara bra. Har du problem med finnar eller porer testa bha istället. Fukt fukt fukt fukt! Lägg till en olja eller ett fuktserum i din rutin, det hjälper både mot deta feta och det torra. Har du någon nattkräm? Fuktmask du kan sova i?

      Vilken dagkräm och nattkräm borde jag ha? Jag har torr och känslig hud, och Burts bees, Neutrogena och Clinique brukar funka bäst på mig. Finns det något från de märkena jag borde ha som dagkräm och nattkräm?

        Använder du något serum? Några aktiva ingredienser? Är du yttorr?

          Nej, inget serum. Och inga aktiva ingredienser. Men har förstått att Retinol är det enda som funkar mot rynkor? Dock har jag typ inga rynkor eftersom jag aldrig har solat (plus bra gener).
          Borde jag ha något serum? Tipsa gärna om en ”basgarderob” inom hudvård!
          Och jag smörjer in mig varje dag, för annars blir jag torr och får eksem på en gång. Den enda tvålen jag tål är Lactacyd – alla andra gör mig sjukt torr på en gång.
          Av läkare har jag utskrivet en kräm innehållande karbamid (tror jag det heter?), och det är den jag använder mest. Samt märkena jag skrev om förut.

            Okej! Vänta med retinolen om du inte har aktiva syror idag och inget större behov än. Jag skulle köra på en rengöring med massa fukt om det inte är så att du har annat du vill jobba med (Pigment, finnar…). Det finns så många olika serier inom märkena, använder du någon produkt idag som du gillar? Från vilken serie?
            En bra bas:
            Morgon: Rengöring, toner, serum, dagkräm, spf.
            Kväll: Rengöring, toner, serum, nattkräm

            Exfoliering en gång i veckan samt sova några nätter med fuktmask

              Åh vad bra med alla konkreta tips!
              Just rengöring tänkte jag faktiskt fråga om! Jag sminkar mig nästan aldrig, och tvättar bara ansiktet med vatten och (ibland) Lactacyd. Om jag har smink så brukar jag ta bort det med ”Take the day off” från Clinique.
              I övrigt använder jag Ultimate care body lotion från Burts bees, alternativt Deep comfort body moisture från Clinique. Dessa använder jag i ansiktet också ? Så jättegärna tips på rengöring, toner, serum, dagkräm och nattkräm från de märkena?

                Just det – exfoliering och fuktmask vore superbra att få tips på!

                Jag har inga problem med finnar eller pigment, utan det är just fukt och bra rengöring som behövs.

                Oooh nooooo. Använd inte body lotion i ansiktet ?
                Testa:

                Rengöring: CLINIQUE EXTRA GENTLE CLEANSING FOAM

                Toner: CLINIQUE CLARIFYING LOTION 3

                Till dagen: CLINIQUE EVEN BETTER MOISTURIZER SPF 20

                Till natten: CLINIQUE SMART NIGHT CUSTOM-REPAIR MOISTURIZER

                Tycker inte de har serum värda pengarna.. Testa att lägga in ACO renewing face oil efter tonern istället ?? Eller kolla på fuktserum från annat märke.

                Jag skulle testa papya peelingen från Maria Åkerberg och Skin recovery hydrating treatment mask från paulas choice som fuktmask ??

                  Tusen tack för alla dina konkreta tips!
                  Nu ska jag gå till Åhléns de närmaste dagarna och köpa de produkter du tipsat om ☺️ Jag har länge känt mig helt lost när det gäller hudvård, och känt att jag behöver styra upp min hudvårdsrutin. Samt sluta med body lotion i ansiktet ?

              Vilken fuktmask om man är varken speciellt fet eller torr? (Torr i och för sig på vintern)

                Vilken som egentligen, alla behöver fukt 🙂 Deep hydration treatment från exuviance är en klar favorit ??

      Hej hudvårdsexperten:

      Är det okej att blanda produkter från olika serier i samma rutin?!

      Undrar även om man kan ha olika aktiva ämnen i samma rutin eller om de då kan motverka varandra på något vis?! Menar då typ BhA och retinol i samma kvällsrutin ex.

      Tack på förhand!!

        Heeeej. Om du frågar någon som får betalt för att sälja hudvård så är svaret nej för de ska försöka få kunder att köpa från samma företag ? Jag skulle säga att så länge du känner din hy och vet när den reagerar på något så testa dig fram. Märker du att du blir torr, utslag eller på annat sätt reagerar så sluta blanda. Jag blandar exuviance och paulas själv. Jag skulle inte köra på två aktiva samtidigt. Ta bha på morgonen (glöm inte spf) och retinol på kvällen isåfl ??

          Tack för snabbt svar 🙂

      Jag upplever att jag kan en del om hudvård själv, och har provat allt, men så fort jag sminkar mig blir jag fnasig i ansiktet, främst pannan. Har provat foundation med serum, foundation utan serum, BB- och Cc-cream, med puder, utan puder, fuktspray, flera olika primers men fnaset försvinner inte.
      Jag lägger stora summor på min hudvård, men så fort jag sminkar mig ser den hemsk ut. Jag har tagit hjälp från öppet spår ang. foundations mot torr hud förr men hittar ingen som fungerar.
      Tips?

        Det låter som att du är yttorr. Har du en blandhy? Ibland fet, ibland torr? Vad använder du för produkter idag? Om inget smink funkar låter det som att det är hyn som behöver mer fukt. Skulle satsa på en bra exfoliering, fukt serum (Vespera från exuviance är super när man är yttorr) och vänta 10 minuter efter din rutin innan du börjar sminka dig så det hinner sjunka in ordentligt och inte flyttas runt när du lägger på sminket

          Det känns som att jag använder allt. Upplever aldrig att jag har fet hud, utan är verkligen en torris. Jag känner mig som en riktig problemhyare, har pratat med säkert alla skincitys hudterapeuter vid det här laget ?
          Jag väntar typ 15 minuter mellan alla steg (rengöring, primer, foundation, resten av sminket) är det överkurs?
          Använder främst sensai, men har börjat blanda lite med paulas choice och exuviance också, serumet kanske vore något att prova. Är det dumt att blanda massa märken? Körde enbart sensai innan, men tyckte att paulas lät bra också, samt trevligare för kontot ?
          Tack så jättemycket för att du tar dig tid att svara! ❤️

            Det beror ju på ens hy. Egentligen ser jag inte varför man inte skulle kunna blanda, men om du inte får resultat så håll dig till ett märke ett tag! För mig kom effekten av vespera på flaska två 🙂 Sov med fuktmask! Kan varmt rekommendera radiance renewal mask från paulas några nätter i veckan ?? Hur ofta exfolierar du? Det är inte så att du överexfolierar hyn?

              Ska se över min exfoliering och kolla upp fuktmasken!
              Tack för hjälpen ?

            Har du testat dr jard + de gula förpackningarn( orkar inte kolla namn nu) du beskriver exakt min hy, exakt samma produkter testade jag. Inget funkar så bra som dr jard, sen sensei primer och foundation. Sminket håller sig inte lika fin hela dagen ( gör det aldrig på mig) men mycket bättre än innan.

              Nej, aldrig kollat, ska göra det direkt!
              På ett sätt skönt att höra att jag inte är ensam, samtidigt som jag tycker synd om dig som har samma problem ?
              Hoppas vi hittar något som funkar för oss, och tack så jättemycket för svar och tips ❤️

        Provat Alex BB-cream? Älskar den för den lägger sig så fin på hyn, dessutom är den lugnande och vårdande

      Jag köpte Set of Actives Oily Skin från the Ordinary – https://eleven.se/the-ordinary-set-of-actives-oily-skin

      Och jag fattar ju hur varje produkt ska användas, men inte i kombination med varandra, och mina andra produkter. Help?

        Vilken prisklass ungefär? 🙂

          Oj förlåt, fel person

        Hur ser din rutin ut idag? Vilka produkter använder du? 🙂

          Jag använder Clinique liquid facial soap mild som cleanser
          Lumene Pore minimizing toner
          Lumene Bright Now Vitamin C ansiktskräm på dagen, ska strax byta till
          Body Shop Oils of Life nattkräm, ska strax byta till
          Rituals Brightening face ansiktspeeling

          Jag har fet t-zon, värst är pannan och näsan. Ganska torra kinder. Blir lätt yttorr, men stora porer i t-zonen – speciellt haka och näsområdet, vita porer. ?

          Glömde skriva att dagkrämen ska bytas till Luemene Valo med C-vitamin (ej L-saken som stod i beskrivning) och nattkrämen ska bytas till Lumene Nordic Hydra ?

          Maskerna jag använder är lerbaserade, Body Shops Himalayan charcoal och Formula 10.0.6 Pores be pure, funderar på en tea tree mask

            Niacinamide 10% + Zinc 1% lägger du in på morgonen innan din dagkräm. De andra två på kvällen innan nattkrämen, du börjar med salicylic Acid 2% Solution och avslutar med oljan och sen nattkräm.

            När du maskar så multimaska, lägg lermask enbart på de områden som är feta och fuktmask på de områden som är torra. Lägg gärna en fuktmask efter lermasken också ??

              Taaaack ???

      Då har jag en fråga till dig Ama hud! Har problem med perioral dermatit som blossar upp vid kall väderlek (med andra ord, nu).. Tips på någon mild creme som ändå tar hand om huden lite mer?

        Vilken prisklass ungefär? ?

          Är Anonym ovanför med Perioral Dermatit! Är beredd att betala för hudvård som fungerar – börjar bli smått desperat med min kliande, flagnande hud.. Så inte priskänslig!

            Förstår det 🙁 Paulas choice! Alla produkter nedan är för hyperkänslig hy och passar dig med perioral dermatit.

            Rengöring: skin recovery softening cream cleanser

            Toner: Calm soothing toner

            Serum: Calm repairing serum

            Dagkräm: Skin recovery moisturiser SPF 30

            Nattkräm: skin recovery replenishing moisturizer

            När du har ett utbrott ska du inte behandla området, men du kan försiktig badda det med serumet.
            När du inte har ett utbrott kan du lägga till Bha 1% från serien calm för att mer aktivt jobba för att föehindra nya utbrott. Du
            använder den efter tonern. ❤️

            Och det ultimata tipset – det kan kännas dyrt när man köper allt på en gång, så när du igång så klicka hem en produkt varje månad sen och ha som back up så slipper man lägga massa på en gång 🙂 Krämerna tar slut snabbast

              TACK för ditt svar! Ska def kolla upp o testa! ?

                Ja gör det 🙂 Vet att dermalogica har en passande serie också, men tycker ärligt talat att paulas choice är bättre. Du kan kika på allt i calm serien, men tror inte du behöver mer än det jag skrev

        Har sån ful hy. Haft akne hela livet och är snart 30. Borde de inte försvinna. Min hy ser sliten ut och folk i 50 års ålderns har uu finare hy än en själv ?tips ?

          I feeeel you. Jag får kämpa hårt för att hålla min acne borta. Använder du några produkter idag, vilka?

          Testa det här, allt är från paulas choice.

          Rengöring: CLEAR PORE NORMALIZING CLEANSER

          Toner: CALM SOOTHING TONER (NORMAL TO DRY SKIN) (Finns en för oljig hud också, välj den om den passar bättre)

          Exfoliering: CLEAR EXTRA STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% SALYCILIC ACID

          Dagkräm:
          CLEAR ULTRA-LIGHT DAILY HYDRATING FLUID SPF 30

          Nattkräm: SKIN RECOVERY REPLENISHING MOISTURIZER

          Tänk på att hyn kan bli värre i några veckor upp till några månader i början, det är helt normalt och fast man vill lägga av helt så kämpa dig igenom den fasen för det går över ❤️

            Det toner och exfoliering, hur ofta ska det göras?

              Toner efter varje rengöring, och exfoliering en gång i veckan. En gång extra om du känner dig jättetorr 🙂

          Strunta i allt dyrt kör lrp micellar vatten och effaclar duo+ morgon och kväll det enda som hjälpte mig

      Använder Eucerins ultra Sensitive serie för jag har eksemhy men när vädret ändras och det blir kallare luft ute så får jag röda utslag på kinderna (har ju urticaria men) vad kan jag använda när det är sådant här väder som kan hjälpa mig?

        Blir du torr? Ändrar du din rutin från sommaren till vintern?

          Extremt torr och har väldigt känslig hy. Jag använder samma hela tiden för jag vågar inte byta eftersom jag inte vet vad jag ska byta till. Allt är parfymrerat och så dyrt och det har jag inte ens råd med.

            Okej. På vintern behöver du fukt ❤️ Jag skulle faktiskt testa 100% ren argan olja. Läs på om det! Bra vid eksem bland annat. Jag köper min på hälsokost, dryg så räcker länge och kostar max 100kr. Kolla ingredienserna bara så den är helt ren. Oljan är torr, går snabbt in i hyn. Du tar det som sista steg innan dagkräm/nattkräm

              Åh det måste jag verkligen testa! Tusen tack du är bäst! ❤❤❤?

                Ingen fara! Eksem suger. Argan olja är kanon 🙂 Funkar i håret också ??

                  Vänta va!?!? Funkar det i håret också? Jag har snustorrt hår men känslig hårbotten pga psoriasis. Kör med balsam och inpackningar vid varje dusch men håret är torrt och omedgörligt ändå. Frissigt och går inte att ha utsläppt för att det tovar sig, trots att jag klippt det axelkort. Berätta mer om denna magiska olja och vad den kan göra för mitt hår?

                    Absolut! Har självlockigt hår själv = alltid torrt. Jag använder den på olika sätt. Antingen DRÄNKER jag håret i oljan, så håret ser fett ut och sätter upp med en klämma och låter det vara minst 30min men oftast under några timmar när jag städar tex. Tvättar sen två ggr med shampoo och sen balsam.
                    Jag tar 3-4 droppar av oljan när håret är handdukstorrt och masserar in i topparna.
                    Och jag använder den som stylingolja i torrt hår.

                    Se till att det är den som är helt ren utan andra ingredienser bara, du vill inte ha massa parfym och skit i haha

                    Svarade men det hamnade i mod…

                      Jag går och sover och kollar här igen när jag vaknat? Har det inte dykt upp då så får jag googla. Tack för tips ändå! Kul med dina tips här inne?

      Jag använder tretoin (0,05%) på vissa delar där jag har ärr i ansiktet. Köpte salvan i Spanien. Råkade använda under ögonen och oj, fick brännskador.
      Om man vill köpa retinol i Sverige var skulle du vända dig då?

        Skincity, hudoteket eller salong

      Vilka hudmärken tycker du att man ska satsa inom budgetmärkena?

        Anvnder inte så mycket budget. Men lumene är bra om det bara är fukt man är ute efter. Tror lumene ligger i topp bland budget märken. The ordinary också, men där fungerar det för en del och andra inte.
        Några egna budget favoriter är:

        Ansiktsskrubb från Ren hud, apoteket. Använder den varannan dusch på bröst och rygg samt armar för att få bort porer, enstaka finnar och ”kycklingskinn”.

        Nivea soft, till kroppen. ÄLSKAR DEN.

        Dermalex acne kräm. Ingen aning om ifall den hjälper mot acne, men den är superbra på att hålla huden återfuktad

        Ccs handkräm och fotkräm

      Hej. Jag upplever inte att jag har några större problem med min hy förutom vintertorrhet. Tvättar med apotekets ansiktrengöring på kvällen och smörjer med apotekets dagcreme på morgonen. Sminkar mig inte så mycket om dagarna (endast mascara). Borde jag tänka på nåt? Lägga till nåt i min lilla rutin?

        Aco renewing face oil, du kan droppa lite i din kräm om du inte vill stå och smörja in i omgångar. Det kommer ge dig det där lilla extra 🙂

          Tack!

      Har beställt en Foreo då jag hört så bra om den.
      Har relativt problemfri hud som lätt blir yttorr på vintern. Nästan aldrig finnar. Lite pormaskar på näsan.
      Har fram tills nu rengjort ansiktet med mandelolja och sedan ansiktskräm efteråt. Men olja går inte ihop med Foreon… Tips på bra rengöring? Vill att den ska vara cf!

        Från Emma S. Dubbelkolla, men den ska vara vegansk och cf

          Hej vad kul att du svarar på hudfrägor. Har en sen om du orkar. Jag har blandhy, dock är jag inte fet i t zonen utan mer normal till torr på kinderna och torr i t zonen. Använder för tillfället det enda som inte ger mig finnar, en blandning av dr jart, ordinary, body shop basiron och acnicyl, benton och dermalogica. Mitt problem är att jag ändå får småfinnaf hela tiden. Får finnar om jag äter socker så jag undviker det men det blir ändå några här och där hela tiden. Vad kan det bero på och har du några tips på hudvård jag kan testa? Jag klarar inte av silikoner och mineraloljor alls. Sen har jag även en fråga ang ice pick scars, vet du vilken bästa metoden är för att få bort dessa? Har googlat och kommit fram till tca cross, vet du något annat som är effektivt för dessa? Trevlig kväll 🙂

            Det kan vara så att din hy inte tål att du mixar produkter från så många olika märken. Min egen hy går bananas när jag har mer än två märken inblandat. Du har en del uttorkande produkter, har du tillräckligt med fuktgivande? Uttorkande produkter torkar ut hyn, vilket gör att det produceras mer talg som samtidigt inte kommer ut ordentligt pga den torra ytan = finnar. Försök tänka på en fuktgivande för varje uttorkande. Exfoliera varje vecka! Jag har tyvärr inga råd gällande ärren, riktigt svårt på egen hand tyvärr :/

              Tack!

        Vet inte ens vad CF är men Emma s’s syramask är galet bra och billig dessutom. Gör under för min trötta hud och återfuktar även mina torra läppar

          Cruelty free (Gissar jag att Ida syftade på)

      Jaha är det du som är kort och jobbar på kicks i nordstan som kan allt om syror?

        Nope, inte jag. Och fy, hade haft konstant huvudvärk om jag jobbade på kicks ?

          Ama hud, har du något tips på vad jag kan göra mot finnar på ryggen och axlarna? Har nästan aldrig finnar i ansiktet och har aldrig haft det, men under senaste åren har jag fått mycket på ryggen. Är liksom inte små finnar som går att klämma, utan mer röda prickar och ibland mindre knölar. Ibland gör dom väldigt ont också… Mår så dåligt för det, går aldrig på massage längre och skulle aldrig bära en tröja med urringad rygg. Hoppas du ser det här även om det är ny dag ❤️

            Jag har också sådan acne, och jag behandlar det just nu med en recept belagd kräm som heter Differin. Skit bra, tar den på rengjord hud på kvällen och sedan lägger jag på återfuktande kräm på morgonen.
            Eftersom den är receptbelagd är den svårare att få tag på (jag bor i England och häre det väldigt lätt men Sverige är annorlunda tyvärr) men rekommenderar även Basiron, som säljs receptfritt på apoteket! Finns i två sorter, 5% och 10%. De brukar rekommendera att man början med 5:an, men det låter som att du behöver den starkare 10:an!

            Ja! Resist weightless body treatment 2% bha samt Clear Exfoliating Body Spray, båda från paulas choice. Jag skulle inte rekommendera basiron då det bleker både hy och allt du kommer i kontakt med, kläder, sängkläder, handdukar….

          Så kul att du svarar på hudfrågor!!

          Jag är 39 år gammal,aldrig haft problem hy. Kan bli lite torr under vintertid. Har varit EXTREMT slarvig med ngn hudvårdsrutin, sovit med smink etc….
          trots det har jag aldrig fått problem med utslag, finnar etc.
          Bestämt mig för att börja vårda och ta hand om min hy, känner att jag vill strama till den, få bort porer och ge min hud massa glow!!
          Vill gärna ha aktiv hudvård.
          Jan Marini….vad tycker du?
          Funderar på att köpa ett kit på skincity för normal hy, men då det kostar en slant så skulle det va nice med lite input.

            Jan marini är super. Leta efter aha syra, retinol, c vitamin och niacinamide i ingredienser 🙂

      Hej! Vet inte om du är kvar nu på morgonen men har läst igenom hela din lilla (eller ganska långa) tråd nu. Är en newbie på hudvård men intresserad! Vad jag aldrig riktigt lyckats förstå är vad serum och toner gör (även om jag vet att jag tycker min hy känns mycket bättre när jag använder serum) och vad skillnaden mellan dessa är?

        Nu kapar jag tråden men, kortfattat kan man säga att en toner återställer hudens PH-balans, tar bort de sista resterna av smink eller orenheter och förbereder ansiktet på fukt. Ett serum når djupast ner i huden och gör att din crème blir mer effektiv. 🙂

          Nästan rätt. Du tänker på ansiktsvatten som rengör. En toner är inte rengörande, den tar inte bort mer smink än vad som försvinner när man drar en bomullspad i ansiktet. En toner återställer ph balansen och förbereder huden för nästkommande produkter. Ett serum är det som är mest aktivt i rutinen och gör mest skillnad, det är därför bra att välja ett serum som jobbar med ens hudproblem

    Hej!
    Jag har under ett halvår träffat en specialist för att jag har problem med min käke (biter ihop och har huvudvärk varje dag). Nu har jag fått en remiss till en sk smärtskola. Är det någon som har varit på det och kan berätta om sina upplevelser? Har googlat runt lite men får inte helt grepp om det ?
    Önskar er alla en trevlig kväll!

      Botox Botox Botox är det bästa!!

        Jag vill så gärna prova det men specialisterna tycker att vi ska testa annat först… Har haft problem i flera år och det har inte blivit bättre. Har läst att många använt botox och är supernöjda.
        Är det inte väldigt dyrt och måste man gå till privat klinik?

          Kan tyvärr inte svara på hur dyrt det är (dessutom behöver det ofta upprepas) men det ska vara en godsend för dem som det har hjälpt. Beroende på landsting kan du bli remitterad via vårdcentral, alternativt att du går privat men då är det superviktigt att du går till utbildad personal (sjuksköterska etc) som utför detta och att du läser på mycket om kliniken som du ska till. Då ska det gå toppen, det var också ett inslag på nyhetsmorgon för ett tag sedan om botox mot spänningshuvudvärk (men också i käkarna) – kika på det! ?

      Massera dina axlar. Sedan jag börjat har min morgonhuvudvärk försvunnit. Finns filmer på nätet hur man gör.

        Tack för tips!

      Jag har också ont i käken och brukade ha ont i huvudet, nu gör jag käkövningar 3 gånger/dag ca 2-3 minuter varje gång.

      Jag öppnar upp munnen helt (gapar) och stänger munnen så tänderna möts, men med underbett. Det är viktigt att underkäkens tänder är längre ut än överkäkens. Gör det sakta upp och ner.
      Det brukar hjälpa till att slappna av i käkarna, och hjälper mig nästan direkt. Men man måste hålla på ett tag för att få bra resultat.

        Tack! Jag har fått övningar som jag gjort i snart tre månader, men jag har förstått att det kan ta längre tid än så innan det börjar hjälpa ordentligt.
        Men ska prova med den övningen också ?

      Har exakt samma problem. Min tandläkare rekommenderade bettskena till natten. Var skeptisk. Men WOW! Vill aldrig sova utan de igen. Haft den i 2.5 månader nu. Inte vaknat med huvudvärk en enda gång sen dess.

        Vad skönt! ? Jag har haft min hårda bettskena i två år och vaknar dessvärre fortfarande med huvudvärk. Nu sover jag med både en hård och en mjuk och det hjälper inte helt heller tyvärr!

      Hade samma problem och fick remiss till en specialisttandläkare. Hon gjorde en specialanpassad bettskena som jag nu sover med och mina besvär är borta!

        Vad skönt! Får kolla upp det här nästa gång jag ska till specialisten ?

    Hur tar man sig igenom en panikattack? Har haft flera panikattacker de senaste timmarna och det blir värre och värre… hur gör jag? skakar så mkt…

      Det är självklart olika för alla men nyckeln för mig iallafall är att andas rätt, och att slappna av i kroppen. Jag vet att det känns typ omöjligt men om man börjar andas lugnt in genom näsan ut genom munnen ett tag så tycker jag att paniken minskar något. Sen att acceptera att man har panikångest är faktiskt ett sätt också, försök inte bryta det eller så utan bara acceptera vad du känner utan att lägga någon värdering. Det är inte farligt även om det känns som att man håller på att dö. En annan grej jag kom på dunkar bra är att räkna saker, tex rutorna på en klänning, prickarna på en matta eller vad man nu har att räkna. Några tips, hoppas verkligen det hjälper.

        Har också hört att man ska räkna saker. Eftersom hjärnan inte klarar att göra dessa två saker samtidigt (ha panikångest + fokusera genom att räkna).

        Och en vän till mig ringer alltid någon och ber denna prata och fråga saker, så att hon får något annat att koncentrera sig på. Det hjäper henne och bryter attacken.

      Försök att hitta någon avslappningsövning! Finns på både engelska och svenska på Youtube, allt från att bara tänka på lugna saker till att gå igenom musklerna i kroppen. Eller duscha kallt och varmt, googla hur man gör.

      Hoppas att det slutar! Förut hade jag ofta panikångest men nu är det bättre. Vet hur hemskt det är.

      Har inga egna erfarenheter, men vet att min kompis brukar låsa in sig i sitt badrum och sätta sig i duschen där det var mörkt och tyst för att lugna ner sig. Kan något liknande funka för dig?
      Panikattacker suger och jag hoppas att du tar dig igenom det snart. Hur hemskt det än känns, så är känslan värre än vad det faktiskt är

      När du känner att ångesten stegrar innan själva attacken. Gör något med händerna, ta en bok och skriv av allt som står på ett papper, mening för mening. Sticka om du har grejer. Rita mustascher på alla gubbar i en tidning. Fläta ditt hår om du har långt i små små flätor. Klappa en hund.

      Det är det enda som har fungerat för att stoppa full blown panik. Att stänga in sig eller sitta still gör det bara värre. Det gäller att få hjärnan totalt fokuserad på något annat så andningen går ner.

      Jag brukar andas så djupt jag kan. Djupt och långsamt. Jag försöker också tänka ”ångest är inte farligt, i så fall hade jag varit död för länge sedan”.
      När det lugnar sig lite försöker jag titta på gulliga grejer på internet, för att det inte ska blossa upp igen. Typ kattungar, hundvalpar i pyjamas osv.

      Ta hand om dig

      Andas i fyrkant! För många hjälper det att lägga händer i kors och trycka mot bröstet, Kan även lägga något annat som tyngd mot bröstet. Viktigt att komma ihåg att det går över och är ofarligt, det blir värre om du är rädd eller försöker ”fly” från paniken. Bättre att andas och vänta ut för att sedan efteråt förstå förloppet och inte bli lika rädd till nästa gång. Sammanfattningsvis: Var inte rädd och andas, det går över!!

      För mig hjälpte det att läsa på om det fysiska som händer i kroppen under en panikattack. Då kunde jag liksom tänka under en attack att ”nu rusar hjärtat för att..” osv. Och att komma ihåg att det är en reaktion som går över. Den är tillfällig.

      Testa med att spola händer & handleder i iskallt vatten och andas. Andas andas andas

      För mig slutade panikattackerna när jag började ”välkomna” det. Försökte tänka att kroppen vill säga mig något, något behöver komma ut och att det är bra för mig att den talar om det. Ett tips är att be någon annan eller själv stryka sakta med händerna över sin kropp, för att bli mer ”jordad”. Och terapi.

      Hoppas du läser detta, trots småtimmen. Men jag led mycket av panikattacker i somras och ett grymt tips jag fick var att ta en dusch -så kall som möjligt! Kroppen som annars är i survival-mode tvingas tänka om och rikta fokus till att hålla dig varm istället. Gör under! Kan vara svårt att ”tänka klart” när man känner att det är på gång men försök att hoppa in i duschen utan att tänka, så fort du känner att attacken är på g. Kram❤️

        Sen höll det ju inte i längden då en attack kunde komma mitt i icakön, fick bli ångestdämpande.

    Dags att jobbahelahelgen skönt inga fritidsproblem. Jobba, äta, sova gå på dass ?

      Shit, insåg just att jag glömt köpa toapapper när jag läste ditt ”dass” ? Helsike! Jag orkar inte köra å köpa. Får använda tunna näsdukar tills imrg.

    Hur gör ni med gamla brev från era ex? Jag hittade en bunt idag som bara blivit liggande i nån låda. Spara eller slänga?

      Slänger. Men så rensar jag och slänger/skänker i parti och minut så nåt från ett ex skulle jag inte tveka att göra mig av med. Jag har sällan känslor kopplade till materiella saker.

        Slängt allt. Även presenter! Är iofs 32 och har bara två ex men varför ska jag påminnas om två dåliga relationer när jag träffat mannen i mitt liv nu…?

        Ett ex är ett ex. Släng skiten. Du kommer minnas de fina stunderna med exet utan dem.

      Åh, så svårt… kommer du någonsin läsa dem igen?! Det känns ju iofs alltid sorgligt att slänga saker som någon lagt sin tid och intresse på

        Eller hur, så känner jag med. Han la ner tid på dem en gång och så bara slänger jag dem nu, som om orden inte betydde ngt. De betyder ju inget nu, men de gjorde.

          Precis!!!

      Sparar!

      Hittade min sambos gamla brev från en flickvän när jag rensade. Jag la dem i en fin låda. Känner inte henne alls men det kändes fel att slänga dem

        Och innan någon undrar. Jag frågade såklart min sambo vad han ville göra med dem och han struntade i vilket.

        Ja självklart vore det fel att slänga någon annans grejer utan att fråga först ☺

      Slänger. Förutom två kärleksbrev jag fick när jag var 7. De hänger med än, 20 år senare

      Sparar det mesta. Kul att ha

    Hej och godkväll!
    Sitter ensam gravid i vecka 13. Lämnat en mycket farlig pojkvän. Någon som genomgått en graviditet ensam? Hur är det att vara ensam mamma? Vilken hjälp finns att få? Stöd? Oroar mig framförallt inför första tiden med bebis utan hjälp…
    Ser dock fram emot det ändå. Första barnet 🙂
    /M

      Önskar dig allt gott! Har inga tips tyvärr men tänk på att du har den största saken att oroa dig för borta! Allt blir ju bättre utan den farliga killen!!!

      Jag har genomgått en till vecka 22. Då gjorde jag en väldigt sen abort, men jag hann kolla upp det mesta om hur det skulle vara att vara ensam mamma. Jag vet hur det går till i min stad, men inte överallt. Det finns i alla fall mottagningar speciellt för sådant här där man kan få hjälp med terapi och annat praktiskt – och träffa andra mammor i liknande sits.

        Några gick ihop och åkte till Thailand i flera månader under mammaledigheten. Man får ju en hel del när man är själv. jag fick veta hur man skulle förlänga den också. Men det var 4 år sedan nu så lite har jag glömt. Jag vet bara att det fanns väldigt mycket stöd och hjälp. Jag var förvånad.

        Får man fråga hur det kändes och varför du gjorde en sen abort? Fick du se fostret?

      Kolla bloggen/insta solomamman. Hon genomgår en graviditet ensam ☺️

      Talar fritt utifrån egen erfarenhet nu, ber om ursäkt i förväg om det inte är det svaret du vill/behöver höra…
      Graviditeten hade jag klarat att gå igenom utan en sambo, verkligen helt utan problem faktiskt. Hade en lätt graviditet utan foglossning eller så, kunde vara aktiv igenom hela.
      Men… Vi har en 8 månaders bebis och jag hade ALDRIG klarat av den här första tiden utan avlastning i form av min sambo. Hormoner spelar en verkligen ett spratt och en av tio kvinnor drabbas av förlossningsdepression. Jag var nog inte deprimerad, men hade många nätter jag bara grät och grät, slet mitt hår och svor för att barnet inte ville sova. Googlade till och med på hur man adopterar bort ett barn i en av mina mörkaste stunder. Var helt förtvivlad till och från, och hade inte sambon tagit barnet i dessa stunder vet jag inte vad jag hade gjort. Vår bebis har inte ens varit särskilt skrikig eller sovit dåligt om man jämför med andra, tänk på att man kan få ett kolikbarn som kräver ännu mer tålamod.
      Du kanske har möjlighet till avlastning ändå? Är du nära dina föräldrar, har du syskon eller andra närstående du vet kommer kunna ställa upp när du behöver hjälp?
      Hur ser din ekonomi ut? Det är helt SINNESSJUKT dyrt med bebisprylar, men även äldre barn kostar i snitt typ 100 000 kr per år.
      Självklart är allt det här värt det nu när jag sitter med mitt underbara vackra barn bredvid mig. Kärleken övervinner allt TILLSLUT. Men jag önskar att någon hade varnat mig på riktigt för hur prövande den första tiden verkligen är, även om man är två.

    Funderar ibland på var s*mliga f*ta/förb*nnade kvinnor, Maria E tagit vägen. Väldigt aktiv på bloggar och insta och nu helt försvunnen?
    Hon hade ett scrapbookkonto på insta, men kommer inte på vad det heter… Vet någon blir jag glad!

      Har också funderat på det. Hon tröttnade kanske?

      Tänkte på henne senast i dag. Hon verkade må mycket dåligt iaf sista året hon var aktiv – här, eller drömmer jag? Hon kommenterade iaf en hel del hos LD samt var aktiv på flera Instagramkonton. Undrar ibland vad det blev av henne och karln hennes.

        Bra att hon tog bort sllt, det var ju väldigt tydligt att hon hade stora problem kopplat till sin kropp, män och nakenhet. Det var väl ett sätt att skrika ut måendet och pg av sitt sätt blev hon illa omtyckt

      Mariaengelwinge på insta

        Tack!
        Har sökt på deg men antagligen innan, ser att kontot är upprättat i oktober.

    Hurdan vet man att en man är intressert i dig? Jag önskar att män svarar då jag vill veta vilka signaler sänder ni när ni är intressert i en??
    Hur flörtar män?

      Är ju väldigt individuellt. Går ju inte att säga att män flörtar på ett vis på samma sätt som att alla kvinnor visar intresse på samma sätt. En kan vara blyg, den andre framåt osv.

      Ja tänk om det skulle finnas en handbok, det hade varit bra.

      Jag kan se när killar jag inte är intresserad av flirtar, men jag kan inte se om någon jag är intresserad av gör samma saker. Hur stört??☹

    Hur länge får man ”lov” (enl. lagar, regler, myndigheter) att arbeta på en arbetsplats, UTAN att ha någon typ av avtal?

      Du ska ha kontrakt direkt. Arbeta inte utan kontrakt, alls.

      Som ovan här skriver så bör du verkligen inte jobba en dag på ett ställe utan anställningsavtal, men som svar på din fråga – en månad.

        En månad?! Vart står detta skrivet ??!
        Jag har varit på arbetsplatsen i snart ett år.. Första månaden fick jag ett intyg, kommer fasen inte ihåg vad det heter. Intyget gällde att jag hade arbetat den månaden..

          6c paragrafen i lagen om anställningsskydd (LAS). Se till att få ett anställningsavtal och kom ihåg att det ska framgå att du tillträdde tjänsten då för ett år sedan så de inte försöker mixtra med något!

      Tänk även på att du inte är försäkrad eller något sånt när det inte finns några papper om anställning osv. Kan gå riktigt illa om det väl skulle hända dig något på arbetsplatsen. Rekommenderar dig att gå till facket och prata!

    Hur vet man att en kille är seriös och verkligen gillar en? Ibland känns det som att killar säger och gör rätt saker men ändå inte gillar, dem är bara uttråkade eller vill boosta sitt ego.

      Häng inte med killar (eller tjejer) som får dig att känna att de bara gör det av uttråkning.

        Hur hittar man någon som är annorlunda?? Känns omöjligt idag 🙁

          Man ställer lite krav. Sätter ett värde på sig själv och ger sig fan på att inte nöja sig med mindre. Vara trygg i att man är bättre ensam än med någon som bara är med en av uttråkning. Då kommer de fina människorna att dyka upp. De finns där.

    Blir galen på mig själv!!! Vet inte om jag helst kommer sabba en flirt för att jag har så svårt att prata ibland, speciellt i telefon… och eftersom vi nu inte bor på samma plats så är det ju det som finns tillgängligt för det mesta!
    Vi messar Ju en del, men det blir ju mest ytligt då han inte verkar så benägen att skriva längre grejer.. plus att det är ju så lätt att misstolka text, helst när en skriver ”smsspråk” mer ( jag skriver ju både snabbt och långt ganska lätt)

      Oroa dig inte, antagligen tänker han inte alls sådär. Du mår bara dåligt om du övertänker situationen:)

        Tack!! Jag hoppas… känns bara svårt ibland när man inte får fram det man hade velat säga! He lite svårt att läsas honom eftersom han uppenbarligen inte riktigt följer mönstret jag upplevt med andra killar!!

        Det är en lite knepig situation över lag, så får se vad som händer!!

      Kan ni inte snapa varandra? 🙂

        Snap?! Vi är nog för gamla •haha• Jag har inte ens insett vad det går ut på egentligen… förutom att man kan använda roliga filter 😉

        Men tack

      Säg det till han? Det släpper kanske sen!

        Han vet ju lite grann i alla fall… men vet inte riktigt att han förstår att alla inte har så lätt att prata som honom?

    Hur vågar man ta steget mot skilsmässa? Usch, känner mig så förvirrad, men är rätt säker på att jag vill skiljas. Tycker dock det känns skitjobbigt såklart, framförallt med tanke på barnen. Men sen också att typ alla andra ska se det som ett misslyckande? Jag tänker ofta och mycket på vad andra ska tänka om mig..

      Tänk inte så, jag blir snarare impad av dem som vågar ta steget! För mig satt det låååångt inne men var så skönt när jag väl gjorde det. Vi var dock inte gifta men hade varit tillsammans många år.

      Du kommer att bli olycklig och må dåligt om du stannar så börja prata med din partner. Fråga hur hen känner i fråga om ert förhållande och se var samtalet leder. Annars får du berätta hur du känner här och nu. Lycka till!

    Har börjat dejta en hel del men känner mig just nu väldigt förvirrad (surprise!) och lätt uppgiven. Känns inte som det kommer bli något seriöst med någon. En av killarna har jag träffat en del och vi har viss sms-kontakt men han ses främst på kvällar och då är typ alltid alkohol inblandat (tecken på att han bara vill ligga?). Gillar honom dock, men vet som sagt inte vad han är ute efter. Den andra har jag efter senaste träffen bestämt mig för att sluta träffa. Vi var då med några vänner och han talade öppet om vilka typer av tjejer som är ”tio-poängare” osv. Han var också extremt hemlig med sin telefon och jag fick typ känslan att han tindrade samtidigt som vi umgicks. Vet inte vad jag vill med denna kommentar, men tråkigt att man lägger ned tid på människor som sen kanske inte vill så mycket av en ändå…

      Vet känslan. Bäst är att backa. För dem hindrar dig från att träffa andra värdefulla personer.

        Jag vet, borde det. Men också rädd för att jag går miste om nåt. Lättast vore ju att fråga rakt ut men känner mig då för påstridig…

    Alltså hur säger man till någon utan att såra dom att dom är lite ”för mycket” ibland för vissa. Jag själv som känner personen i fråga vet ju om att han mest bara är väldigt överdriven och gärna säger saker för att ”chocka” och inte direkt menar vad han säger. Problemet är ju bara att folk som kanske inte känner honom så väl tänker ”vafan säger han?”. Ibland går det så långt att jag undviker ett tex restaurang besök för jag skäms över vad han säger när andra personer är med. Jag förstår att det låter som det är mitt problem nu om jag skäms över vad han säger men grejen är ju att jag ser hur detta påvekar hur andra ser honom och hur vissa situationer blir stela pga vad han säger. Har läst lite om att personer med ADHD kan ibland slänga ut sig ganska obegripliga saker och om nu så är fallet hur hjälper men någon med detta? Vill liksom inte att han ska gå miste om saker i livet för att han råkat säga något helkonstigt/opassande.

    Är gravid i vecka 31 och har nu blivit sjukskriven pga tungt industrijobb. Mitt jobb har även gjort att jag under fyra år inte har kunnat pierca öronen (smycken får inte bäras under arbetstid). Nu undrar jag om jag kan gå och pierca mig nu, fastän jag är gravid. Någon som gjort det och fått komplikationer?

      Ring 1177. Prata med en piercare.

      Eller vänta några veckor och gör det när barnet är fött, om du känner dig osäker.

    Igår åkte min kille oväntat ner till Uppsala för att hjälpa till med alla strömavbrott. Vi har inte sovit ifrån varandra en enda natt sedan vi flyttade ihop!! Jag är så förvirrad! Vad ska jag göra hela helgen? Inser att jag typ inte har något utom honom? Alla kompisar är upptagen med annat…

      Jobbigt att vara så beroende av någons närhet att man inte kan vara ifrån varandra en helg. Försök roa dig med något roligt. Har du något intresse? Träna, promenera med bra poddar, köp hem pizza och glass och ha seriemaraton,….

      Jag hade dammat av vibratorn, blaskat upp ett glas rödvin och satt på GOT. Oklart om det är pga Jason Mamoa eller Emily Clarke i ärlighetens namn.

        Bom shakalaka! ? f.ö så var aquaman riktigt bra, Momoa ännu bättre! ?

          Förstår inte hypen med Momoa. Han verkar så korkad av det man sett i intervjuer och dylikt.

            Vem suktar efter honom iom hans personlighet? ?

          Kan han göra något man inte uppskattar? Tvivlar. Det skulle väl vara om han var med i en film utan att ta av sig tröjan

      Njuuuut! Försök bli bekväm med att bara ha dig själv som sällskap. Sträckkolla en serie, köp gott snacks, lyssna på pod, ta en promenad…

    Hemma med två sjuka barn. Man känner sig så hjälplös när de små blir sjuka ❤️

    Åh, hade så behövt och sett fram emot en ledig helg men nu verkar det som att jag måste jobba ändå. ?

    Någon som jobbar inom vården som vet om gamlingar kan bli snurriga osv efter ett fall?
    Min farfar ramlade och bröt höften/lårbenshalsen (vet faktiskt inte riktigt vad diagnosen blev) för snart tre veckor sedan och har sedan dess varit jättesnurrig. Han har aldrig visat tillstymmelse på demens eller liknande, men nu vet han knappt var han är eller vilka folk i hans närhet är eller vad han har gjort eller vad som har hänt. Förra veckan blev han flyttad till korttids och har blivit än värre i princip dagligen sedan dess, och personalen verkade inte ha speciellt bra koll på honom? Han satt mest i rullstolen och fick varken i sig mat eller vatten och när pappa var där häromdagen sluddrade han jättemycket och yrade på om att han varit ute och plockat bär, samtidigt som han såg helt borta ut och satt och frös. Han fick en larmknapp, men var så borta att han inte förstod hur man skulle använda den.

    Idag åkte han in på sjukhuset igen för att han hade ”dåliga värden”, vad nu det betyder. Har inte pratat med pappa än som varit där, så vet inte domen. Men finns det någon förklaring på hur det kan ha blivit såhär? Samt vad gör man när personalen på boendet inte verkar hålla koll på en sjuk nästan 85åring?

    Jag mår så dåligt över den här situationen – dels för att jag inte vill se farfar lida såklart – och dels för att jag inte haft något dödsfall i familjen tidigare, och är jätterädd att det ska komma sådär hipp som happ helt plötsligt.

      Hej!
      Jobbar som uska på ett boende. Först och främst, är farfars hjärna röntgad? En förklaring till hans beteende skulle kunna vara att han tex fått en blödning i hjärnan och det var därför han trillade.
      Verkar han smärtpåverkad? Mediciner kan ju också påverka. Tyvärr kan ett fall där man slår i huvudet ge demensliknande symptom, hjärnan får helt enkelt stryk 🙁
      Är jättetråkigt att ni inte känner er helt trygga med personalen. Förhoppningsvis hjälper det att ni pratar. Ibland får vi nya boenden med infon att dom klarar allt själva, och inser sedan att det inte alls är fallet.

        De har undersökt skallen och ingenting fel där, han slog inte ens i huvudet när han ramlade och var helt klar i huvudet när farmor och min farbror kom hem och hittade honom på golvet. Han äter som sagt inga speciella mediciner.

          Kan han ha fått en hjärnblödning?
          Vi hittade min mormor på golvet, hon hade fått två hjärnblödningar. Innan dess hade hon varit snurrig ett tag, kunde glömma vad hon hade pratat om med oss och kunde fråga samma fråga igen.

      Ja, de kan bli snurriga. Varför ramlade han? Vad var orsaken? Han kanske har varit snurrig ett tag innan men att ni inte märkt det då han varit hemma o i sina egna rutiner. Väldigt vanligt att om man är i sin comfortzone så är man inte förvirrad. Men så fort man är utanför (ex sjukhus) så blir man det. Kan även vara biverkning av mediciner (smärtlindring=morfin) som gör att han blir snurrig. Han kan även få för lite medicin som gör att han blir förvirrad pga gammal, nervbanorna hinner inte med och de vet inte vad de ska göra av smärtsignalerna så då blir han förvirrad. Har han fått en infektion efter sin fraktur som påverkar hans minne. Väldigt vanligt att äldre som får urinvägsinflammation blir förvirrade.
      Tyvärr finns det inte så mycket man kan göra åt personalfrågan mer än att de är för lite personal. Det som hinna med är det mest basala idag, byta blöjor, vända i sängen, fixa fram mat. Anhöriga måste ställa upp mer och vara där o ta hand om sina äldre.

        Han snubblade på en mattkant, så det var inte för att han var snurrig eller någonting. Han var helt klar i huvudet när de hittade honom på golvet. Han äter som sagt inga speciella mediciner. Han åt morfin från början men fick sluta pga han mådde dåligt av det. UVI har han inte, det kollades när han började bli snurrig.
        De har mycket personal där, men bad honom larma om han ville något, vilket han inte var kapabel till. Farmor satt med honom nästan dygnet runt, men hon är också gammal och har inte möjlighet att vara tillgänglig hela tiden. Min pappa och farbror turades om att vara med honom timmar i sträck, så att anklaga ”anhöriga att inte ställa upp och ta hand om sina äldre” tycker jag är riktigt respektlöst.

          Fast det ÄR så. Anhöriga måste besöka och ta mer ansvar för sina nära och kära som ligger på hem. Har många som jag känner som jobbar på boenden där de aldrig får besök men när personen i fråga går bort, ja då kommer dem. För att bråka om de som ”finns kvar”.

      Hej!!! URINVÄGSINFEKTION hos gamlingar leder till att de blir virriga /”konstiga” och så börjar de ramla! Hänt morförälder flera ggr sedan 2017, lite läskigt när de blir ”dementa” men en redig antibiotikakur gör dem normala igen!

        Jag är medveten om detta, men det är inte det då det testades så fort han började bli snurrig.

      Det finns många tänkbara orsaker, och det är omöjligt för en som aldrig sett honom att veta. Men några tankar;
      Kan all förändring ha ökat en förvirring som förut varit hanterbar och ”osynlig”. Han var med om ett trauma, troligen smärtpåverkad osv. inläggning i ovan sjukhusmiljö och sedan flytt till korttids. Ibland kan begynnande demens eller liknande döljas länge genom att personen ersätter bortglömda ord eller undviker saker den inte kan hantera längre, och så kommer något omvälvande och ställer till ordningen = ökad och tydligare förvirring.

      Om han är inlagd nu, kolla med avd om de tagits b12 och folatprover, det brukar göras om nån blir förvirrad/verkar dement. B12 brist kan ge demenssymtom.

      Är han tillräckligt smärtlindrad efter fallet, verkar han ha ont? Smärta kan också bygga på en förvirring.

        Och ang boendet. Prata med enhetschefen, förklara oron, det är dennes jobb att se till att bemanningen är rimlig och att extra resurser sätts in för boende som behöver det. Du kan maila enhetschefen om det känns jobbigt att ringa.

        Han har varit världens piggaste gubbe i huvudet, både närminnet och långtidsminnet. Varken farmor, som lever med honom, eller min pappa eller farbror som träffa honom regelbundet har märkt några tecken på demens innan. Han kan upplevas lite förvirrad pga både hör och ser väldigt dåligt, men när man pratar med honom och han hör vad man säger så märker man att han är skärpt. Tydligen så hade de tagit massa prover på honom på sjukhuset och han hade både lunginflammation och infektion efter operationen som de börjat behandla. Pappa sa att han inte varit såhär pigg och klar som han var idag sedan han ramlade, i princip. Han var fortfarande förvirrad över att han var på sjukhuset och förstod inte riktigt varför han var där, men han kunde i alla fall föra en konversation utan att ”sväva iväg” och börja prata om osammanhängande och orealistiska saker. Så det är kanske det som legat och lurat, antar att vi får se hur det blir.

        Men undrar varför de ens skickade honom till korttids från sjukhuset för en vecka sedan när han uppenbarligen inte mådde bra ens då? Han varken åt eller drack då, och hade svårt att kissa. Och jag förstår inte att de på korttids inte gjorde något fast pappa sa till att hans beteende var avvikande? Pappa sa att han inte trodde att de ens fick i honom vatten, utan att han bara fick det när han, farmor eller min farbror var där och det låter ju helt absurt?! Det var pga att min farbror åkte dit och ifrågasatte som de ens skickade in honom till sjukhuset igen.

        Har några kompisar som har jobbat där, ska kolla med dem om de vet vem man ska kontakta. Tycker inte detta känns ok, även om han inte är kvar där längre. Han lär väl komma dit när han blir utskriven från sjukhuset igen, vilket inte alls känns tryggt.

      Jag säger inte att det är detta som har hänt men om han trillat så kan han ha slagit i huvudet och fått en hjärnblödning – då kan man bli förvirrad, personlighetsförändrad, få sluddrigt tal, bli svag i framför allt ena kroppshalvan, få svårt att äta och dricka mm. Symptomen kan komma lite krypandes varefter blödningen blir större. Hoppas att allt blir bättre med honom snart!

        Förlåt såg inte att du fått svar och vad du svarat tillbaka, var inloggad från igår och det hade inte uppdaterats.
        Pga den extrema vårdplatsbristen planeras och skrivs patienter ut så fort som de är färdigbehandlade från sjukhusets sida – även om de tex fortfarande är i behov av antibiotika men bara får dem i tablettform och inte direkt in i blodet. Såklart ska man se till att han kan nutriera sig ordentligt men om han verkligen inte hade varken ätit eller druckit något på boendet så hade de ju reagerat och testat att sätta tex sond på honom.
        Jag jobbar själv som ssk på sjukhus och vet hur extremt tungt det är och hur otillräcklig man ibland känner sig men att patienten får i sig mat är en väldigt viktigt förutsättning för tillfrisknande så det slarvas det aldrig med.

    Jag har fått vårkänslor. Känner på mej att våren kommer tidigt. Älskar påsken. Har flörtat med en snygg kille på mitt favoritfik. Han frågade om han fick sätta sig i soffan mittemot. Nu ska jag äta nyttigare och motionera mer. Såvärt för man mår så mycket bättre och blir gladare. Kramisar till alla goa öppet spår vänner. ??

      Chilla, julen är inte slut förens 20:e dag knut.

        Men titta vem som är här på ÖS ikväll. Tänka sig. Inte enda kommentaren i kväll väl? ?

        Jo du, jag läste lite kommentarer från tidigare idag från dig under ett annat inlägg. Du fixar otroligt bra att ha en nedlåtande ton mot andra här på bloggen helt utan att du kan beskylla mig för det.

        Vill du jag ska citera eller länka?

          Vart kom din negativitet ifrån?! Så tråkigt att ens behöva lägga en sådan kommentar.

            Trh kan inte bli överbevisad utan att börja bedriva personliga vendettor mot den som bevisade henne fel.

            Jag tror TRH är sur för att jag har klargjort att jag är så ointresserad av hen som person att jag inte ens brytt mig om att bry mig om att köna personen ifråga 🙂

            Speciellt i kombination med vissa kontroverser gällande om det går att få nobelpriset för en uppfinning eller inte, vilket blev extra kul efter att årets nobelpris i fysik offentliggjorts. Samt den där frågande om varför heliumnivåer är intressanta för sökandet efter mörk materia.

    Hallå alla människor där ute som sitter på kontor och i möten dagligen när ni arbetar.

    Någon med ibs? Hur gör ni för att klara av arbetstagarna utan att bli gasig i magen? Hehe

      Dricker bara kaffe under förmiddagen, tar max ett halvt tuggummi efter maten och sen dricker jag bara vatten.
      Äter en nyttig lunch som jag vet att min mage klarar av.

      Probiotika i samband med mat, men framförallt dimetikon som tar bort gaserna. Finns IBS-droppar som heter ibogast som du kan testa. Vågar ej dricka bubbelvatten eller ens äta en gnutta laktos (är intolerant) om jag vill undvika gaser. Funkar även bra för mig att äta basisk mat, typ ris och lax som är kryddad med salt och peppar. Men det med maten är ju olika för alla.

    Min bästa kompis mamma har fått cancer med dåliga utsikter. Vi bor långt ifrån varandra så vi kan mest prata på telefon. Ni som har haft en förälder med dödlig sjukdom, vad kan jag som kompis göra? Har sagt att jag finns där och att hon kan ringa mig när som helst. Men det känns så fjuttigt i sammanhanget. Vad kändes viktigt för er när ni gick igenom samma? Vad minns ni betydde mycket som era vänner gjorde?

      Har inte varit i en sån situation. Hemskt :(. Du kanske kan erbjuda dig att åka till henne om hon behöver ditt stöd? Skicka ett blombud med ett fint kort ”Jag finns här..”

      Hur är hon som person? Jag själv hade nog velat vara ifred och ta in allt innan jag skulle prata med någon annan. Har hon en partner kanske hon får mycket stöd från partnern?

        Alltså hon har man och barn och sina föräldrar och syskon i samma stad. De är en väldigt tight och kärleksfull familj så de finns där och stöttar varandra i allt det här. Så hon är inte ensam. Vill ju heller inte tjata på henne, frågar mest hur det går när vi pratar, frågar hur hennes mamma mår och försöker känna av hur mycket hon vill prata om det. Så svårt bara att finnas där utan att tränga sig på liksom.

          Fast man tränger sig aldrig på i en sådan svår stund. Fortsätt hör av dig, även om du inte får svar direkt. Det betyder jättemycket, även om det inte verkar så just nu.
          Det absolut jobbigaste för mig när min pappa var cancersjuk och dog, var att 99% av alla vänner och bekanta inte vågade fråga eller höra av sig. Jag vet att det (förhoppningsvis) inte är illa menat, men det är otroligt svårt att be om hjälp när man befinner sig i livets kanske största chock.
          Blev så besviken på en av mina bästa vänner som ej hörde av sig eller vågade lyfta frågan. För mig blev det liksom droppen, jag kunde inte bära både henne och mig själv bara för att hon tyckte att det var jobbig/obekvämt/inte visste vad hon skulle göra. Jag hade behövt blivit buren då. Efter allt som hände då, så har jag verkligen upptäckt vilka som räknas när världen rasar.
          Jag brukar använda frågan; om jag tycker att det här är jobbigt – hur jobbigt måste det då inte vara för den som är (ännu mer) drabbad? Du kan göra hela skillnaden för någon som har det svårt.

            Jag beklagar din förlust men tack för att du tog dig tid att svara❤ det betyder mycket att få höra hur andra som gått igenom något sånt här tänker, då jag själv inte har den erfarenheten själv, tack och lov. Jag tar till mig allt ni skriver.

              Håller med, det finns inget värre än det här ”vill inte störa” när man går igenom nått svårt. Jag kommer dock inte från Sverige urpsrungligen så när min papp gick bort var hemmet fullt av nära vänner. Våra närmsta vänner sov hos oss den första månaden, och jag kan ju lugnt påstå att allt det betydde allt.

      Ring henne, istället för att låta henne ringa. Man orkar inte ta de initiativen själv. Men var beredd på att hon inte alltid vill prata om det.
      För mig var det en frihet att få koppla bort all sjukdom en stund, att få ha en vardag och att få tänka på fullt normala saker. Har ni något speciellt ni brukar göra? Fortsätt med det 🙂

      Du är en fin vän som bryr dig <3

        Tack, ska tänka på det❤

        Håller med A! Ring henne och säg inte bara att hon kan ringa om hon behöver. Fråga om det finns något du kan göra! Visa att du finns där! Lyssna på henne när hon behöver prata eller gråta! Och vet du inte vad du ska säga så säg det!

      Eftersom ni inte bor nära varann så är det såklart svårare. Min mamma gick bort i cancer och det jag uppskattade av mina vänner var att de hörde av sig oftare, mer än vanligt alltså. Du har sagt hon kan ringa närsom men tror du får ta det ansvaret o göra de (jag hade noll lust höra av mig till folk). Fick blombud av mina vänner med fin text, något sånt kanske du kan skicka? Eller har du möjlighet åka hälsa på henne? Det vore nog det bästa.

        Tack för svar ❤ har tyvärr svårt att komma iväg från jobb men ska försöka planera in en resa hem någon gång närmsta tiden. Jag tar till mig att ni skriver att jag själv ska ringa oftare. Tack för det❤

      Det viktigaste för mig är nog att man inte är rädd för de jobbiga känslorna. Låt din kompis veta att det är okej att hon är ledsen, arg, panikslagen, bitter osv. Försök inte ’trösta’ bort känslorna. Lyssna på henne bara. Inget du säger kan ändå förändra situationen.
      Du verkar vara en fin vän som bryr dig ❤️

        Tack❤ ska tänka på det du skriver om att inte ”trösta bort” känslor när de kommer

      Jag pluggade långt ifrån familj och vänner när min mamma fick cancer. Mina vänner i min hemstad ringde, skickade roliga kort, blommor och små presenter. Jag själv skickade paket till min mamma med olika tidningar och godis som jag vet att hon tycker om.

    Kom nyss hem efter jul och nyårsfirande i min gamla hemstad. Har bott hos mina föräldrar i 13 dagar och kom hem till en kall och tyst lägenhet. Känner mig ensammast i världen och varenda tugga av kvällsmaten känns ångestfylld. Är ganska så nyinflyttad här och känner inte nån mer än ytligt. Kommer inte kunna åka hem på länge (bor i England så allting är osäkert pga brexit). Behöver få något roligt att tänka på!

      Kram ❤️

      Ge dig själv cred för att du faktiskt gör något som många inte vågar – lever i ett annat land långt hemifrån! Har också bott utomlands en period i livet och när jag längtade hem som mest försökte jag verkligen boosta mig själv med att jag var *världens coolaste som vågat flytta*. Töntigt kanske, men va fan. Försök att sysselsätta dig imorgon för att skingra tankarna. Ta en lång promenad med en bra podd i hörlurarna!

    En väldigt nära anhörig till mig här precis gått bort idag, helt oväntat (för oss) och hastigt. Men var på sjukhus och dom informerade ingenting om läget vad som hänt och att det blivit sämre. Vi fick ingen chans att komma, eller nånting. Inte ens efteråt. Känns förjävligt! ??

      ❤️❤️❤️

      Jag beklagar <3

    Behöver gå till en psykolog men det är för dyrt att gå privat. Är 23 år så vanlig umo funkar inte längre. Vad ska jag göra?

      Vårdcentraler brukar ha psykologer, kostar inte alls mycket och ingår i högkostnadsskydd.

      Är du anställd så kan du kolla om arbetsgivaren har någon via företagshälsovården

      Vart bor du någonstans?

      Marit: om du bor i en större stad kan du anmäla dig som klient till personer under utbildning att bli psykologer/terapeuter. De har handledare som hjälper dem och tar inte så mycket betalt men behöver klienter!

        Det blir ändå mycket billigare att gå på vårdcentralen med högkostnadsskydd. Dessutom tar inte personer under utbildning emot folk med alla möjliga problem utan det brukar vara ganska begränsat vad de jobbar med.

          I den stad jag bor i har de ungdomspsykiatri upp till 25 år. Blev hänvisad dit av vårdcentralen

    Hjälp! Har oerhört svårt att lita på killar pga ett ex som var otrogen upprepade gånger mot mig. Nu är killen som jag dejtar ute med sina vänner och dricker alkohol och jag ligger hemma och är orolig att han ska vara med någon annan. Hur hanterar man detta på bästa sätt?

      Brukar tänka så här: Jag överlever även om han skulle vara otrogen. Jag kan inte kontrollera honom. Jag måste bara våga tro att han väljer att vara trogen. Och glömma rädslan. Tar itu med en otrohet om den händer, lämnar. Det hände mig efter 9 år tillsammans, med ett barn i bilden och jag överlevde. Men inte fan har jag lätt för att lita på någon nu. Väljer nästa enligt hur stor självkontroll de har, och dumpar direkt jag ser antydningar om överdrivet festande kombinerat med dålig självkontroll och bristande självkänsla. Stort bekräftelsebehov är också en stor NO.

      Hoppas din nuvarande är annorlunda än ditt ex!

      Jag tänker så här: vill någon vara otrogen så är han det oavsett hur mycket jag kollar honom. Förbjuder jag han att gå ut och dricka med vänner så träffar han någon på gymmet. Förbjuder jag gymmet så träffade han någon online. Kollar jag hans mail så träffar han någon på jobbet. Osv. Vill jag leva i ett förhållande där jag måste kontrollera honom? Och hjälper det ens? Man måste bara lära sig att känna sig trygg i att han är med en för att han älskar en

        Försöker verkligen att inte kontrollera honom för vill inte framstå som kontrollerande och osäker men just nu känns det som om jag aldrig kommer kunna lita på någon kille igen och det känns svinjobbigt…

          Känner igen mig! Det enda jag vet som hjälper är att jobba med sig själv… <3

      Som en person före mig skrev – vill någon vara otrogen så är han det oavsett vad.

      I början när jag träffade min kille så hade jag supermycket ångest varje gång han gick ut eller ens vistades på samma förfest som någon annan tjej. Sen gick jag i terapi, och genomled dessutom fler kvällar med ångest för att han var ute och festade OCH: han har inte varit otrogen! Tror det kommer bli bättre med tiden för dig med. <3

    Jobbig sits, gravid efter att ha blivit dumpad…. ensamstående sedan tidigare.

    Lång historia kort. Jag separerade i höstas från min tvåårings pappa sedan han total-krisade och var otrogen på fler håll. Träffade rätt snabbt en ny, äldre man, blev dökär. Han gjorde alla rätt de första månaderna. Sedan började jag märka förändringar, strax efter att han bekänt starka känslor för mig, då han också medgav att det gör honom rädd. Jag började hänga upp all min lycka på honom, varvid vi snart gjorde ett snabbt avslut på relationen, då han tyckte distansen blivit jobbigt, och det att jag redan har ett barn. Under två veckor mådde jag skit, och lagom vid nyår började det ljusna, jag vågade tänka mig en lycklig framtid, ensamstående med min tvååring, utan denna rebound-kärlek som under 2 månader tagit upp all min tid och alla mina tankar.

    MEN. Så visade det sig att jag var gravid. Med rebound-killen. Är nu i vecka 5. Ska på abortkonsultation nästa vecka. Mitt rebound ville absolut göra abort och påpekar detta flera gånger. Han som bara för några veckor sagt att allt han vill, är att få en familj, han skulle offra allt. Här hade han fått det, men så bangar han utan bättre orsak än att det finns en distans mellan oss, inget att diskutera. Han verkar jävligt bekväm i sitt liv, och tar aldrig ett steg ur sin bekvämlighetszon. Ändå fick han mig att falla pladask, med alla medel! Då var distansen eller min tvååring inget problem! Tappade hoppet om att det finns män med självinsikt kvar. Ville bara vräka ur mig detta. Hur kan man bli så dökär så fort, och hur kan en man bara stänga av sådär helt plötsligt? Eller var allt egentligen en sjuk charad av en narcissist? Han verkade annars så ödmjuk, brydd, varm och härlig. Det med att vi inte ens diskuterar annat än abort gjorde mig väldigt förvånad med tanke på hurudan bild han gett av sig. Aborten är det bästa i min livssituation om han inte ens kan tänka sig annat.

    Så så ledsen och orolig.
    Sätter mig i bilen och åker 35 mil mitt i natten. Som tur är med min kille.
    Har precis fått ett telefonsamtal att min bästa väninna sedan 20 år.( vi är idag 24) åkt på en stor hjärnblödning och ligger i koma.
    Kan bara be till en högre makt att allt går väl med henne. Jag är inte religiös på något vis men jag hoppas att det finns något där ute som är med henne. Det får bara inte hända något med henne.

      ❤️❤️❤️

    Ja äldre kan lätt bli lite förändrade efter fall. Även en operation kan göra dom förvirrade. Blir så glad att du bryr dej så mycket. När min pappa som dog blev nonchalerad av personalen efter operation Ringde jag till dem och klagade. Och försökte prata med personalen när jag var hos honom. Han sista veckor var inte bra. Man kan alltid ringa patientnämnden. Dom är bra och man ska inte blunda om någon far illa. Kram.

    Tror ni att Kenza väntar en flicka eller pojke? ?

      Hmmm vet inte! Känns som att det kan vara 50/50 vilket som!

        No shit, kan det vara 50/50?!?

    Känner mig så dum och egoistisk men är såååå trött på att livet är så stressigt p.g.a av människorna runt omkring mig. Alla i min närhet är helt trasiga och jag är den enda som ska vara stark och hålla upp allt. Min man har gått in i väggen, fått ångestsyndrom och varit otrogen. Min mamma har diskbråck, är deprimad, har precis blivit utförsäkrad och håller på riktigt på att förlora förståndet (pratar med sig själv, kan inte tänka logiskt och lämnar inte hemmet eller promenerar sina hundar). Pappa lever ensam som pensionär, är bipolär och ringer vartannat och skäller ut mig eller gråter. Mitt ena syskon är arbetslös och vet inte vad hen ska göra med sitt liv. Mitt andra syskon är också bipolär, har försökt ta självmord och blev nyligen blivit utförsäkrad. Sen står jag här som alltid varit familjens ”starka kort”, jobbar inom skolan och sliter ut mig där med… Jag brukar inte klaga men just nu är jag så sliten av att hålla upp, slita, trösta och försörja andra utan att nånsin få ett tack eller ens ett samtal. Min dröm om barn är ju inte ens att tänka på då ingen ska behöva växa upp i detta. Blääää, nu fick jag spy ut allt (förlåt) och så är det bara att ta nya tag imorgon.

      Oj. LÅter verkligen svinjobbigt!!! Du ska inte behöva hålla ihop alla runt om dig. Ingen kommer må bättre av att du också rasar ihop. De får söks sig till samhällets instanser som faktiskt är till för att ta hand om dem. Ex vårdcentralen, socialtjänsten etc. Tycler du ska vara ärlig och säga det till dem, att de får söka hjälp själva och att du inte har möjlighet att vara deras psykolog eller vårdinstans. Både för deras och din skull och för att er relations skull.

      Ta hand om dig!

      Välj bättre partner. Kanske bryta med dem i familjen som bara drar ner dig, för ett tag iaf? Ibland gör människor som de gör bara för att de har en krycka att luta sig mot. När kryckan säger upp sig måste de stå på egna ben för att inte drunkna. <3

    Har det hänt något mellan Kenza och tanbyklara?

    Ni andra barnfria och barnlösa, upplever ni också att det BARA är mammor som talar om för er att ni saknar mening med livet, inte förstår sig på livet, inte har upplevt kärlek, att ni kommer att ångra er om ni inte skaffar barn, NÄR ni ska skaffa osv? Slog mig att jag umgås mycket med pappor både i arbete och privat men har aldrig fått dessa kommentarer av pappor, endast mammor. Vad kan det bero på?

      Ja men jag stänger öronen och kunde.inte bry mig om deras ordbajsaeri… !

      Att män inte är lika engagerade i sina barn som mammor oftast är kort sagt. Dock har jag innan jag fick barn fått kommentarer ”du vet inte vad äkta kärlek är förens du har ditt barn i dina armar” från både män och kvinnor.

      Jo min sambo är sån, han lider av att vi inte har barn, jag har sagt att jag inte vill ha barn på flera år, och jag kan på skämt ibland säga att skaffa barn med nån annan o han blir så jäkla arg o äcklad o säger att fattar du inte att jag har kunnat skaffa barn fram tills nu om jag velat det, men du är mitt livs kärlek och det enda barn på jorden jg vill ha är ditt, han har aldrig känt den längtan med någon tidigare.
      Han brukar säga att det är meningen med livet, att två personer som älskar varandra ska fortplanta sig och att den största lyckan i världen är antagligen att ha barn. Varje gång han ser bebiskläder tittar han ”menande” på mig, pratar om våra barns namn osv… jag lurade han att jag var gravid en gång o han blev så glas, när jag då sa att jag skojade blev han på riktigt skit ledsen. Han är världens underbaraste så jag har på något sätt ångest över att jag inte vill ha barn än.
      Ser så många idiot män som gör barn som inte är lämpade att vara pappor alls, och så har vi min sambo som är så god och bara drömmer om att bli pappa och han blir kär i mig som inte alls vill det än. Konstigt det där.

        Hur kan du skämta om något så allvarligt med din kille när du vet att han blir ledsen?! Usch!

          Jo det var elakt, men jag tänkte faktiskt inte att det var så djupt för honom

        Men det anser jag att han är värd att träffa en annan människa som faktiskt är intresserad av att skaffa barn. Du är fan inte en snäll människa som gör så mot din partner!

      Ok jag missuppfattade din fråga helt ?sorry. MEN jag har även upplevt det från den manliga sidan, frågor, meningen med livet blabla.

      Aldrig någon som sagt ngt faktiskt. Jag är 38… har dock ingen långvarig fast relation heller

    Boktips hos mig. Mest udda böcker 2018… inte en enda deckare, thriller eller dito. Välkomna!

      John Fowles ”Illusionisten” kom i nyutgåva på Modernista 2018. Bästa romanen någonsin. Sträckläste de 800+ sidorna på tre dar. När jag var klar kändes livet så tomt att jag började om från början igen. Läste alltså samma bok i nästan en vecka utan att kunna slita mig. Tänker fortfarande på romanen nästan varje dag, skulle vilja leva i den.

        Läst och står i bokhyllan, men det var inte riktigt en historia som bet sig fast hos mig tyvärr. En bra bok annars.

    Ni som köpt er lägenhet. Jag har precis köpt min första lägenhet i ett lägenhetshus med betongväggar??. Vill gärna hänga upp en hatthylla, någon större spegel och eventuellt min tv. Är rädd för att när jag ska borra i väggen att jag kommer åt vattenledning eller el. Kontaktar man bostadsrättsföreningen för att fråga om hur ledningar och el går? Elr riksbyggen? Elr hur går man tillväga?
    ?

      Det finns en liten pryl (minns ej vad den heter på fackspråk) som upptäcker elledningar och metall i väggar. Man drar den mot väggen så piper den och blinkar där det går el. Mycket fiffugt. Finns billigt på Clas Ohlson. Vattenledningar behöver du nog ej oroa dig för, borde bara gå vid badrum och kök. Lycka till!

        Tack för svar! Ska kolla upp apparaten på Clas ohlson ?

      Riksbyggen är tyvärr skit att ha å göra med.

        Ska höra med en i bostadsföreningen, någon måste ju veta hur ledningar går i väggarna ??

    Hur hade ni valt? Tryggt förhållande sen många år tillbaka, men finns knappt känslor kvar och har ganska tråkigt tillsammans.
    Eller passionerad kärlek och börja om på helt ny kula.
    Usch inte alls lätt när man går ur ett långt förhållande. Någon som vill dela med sig?

      Jobbat på relationen om det inte finns något oroväckande med den? Finns mycket man kan göra för att växa i en relation. Exempelvis parterapi, ny hobby, nya sätt att samtala, hitta på mer på varsitt håll samtidigt som man ser till att få bättre kvalitetstid med varandra…

      Tror du inte på er relation längre kanske det är dags att lämna?! Om ni båda tror det kan bli bättre så kämpa på ett tag till och kommunicera tydligt och mycket med varandra om vilken relation ni vill ha och hur ni konkret kan gå tillväga för att det ska bli så. Lycka till!

    Hej alla kompisar på bloggbevakning. Har alltid haft problem med kärlek, blivit utnyttjad eller trott jag varit känslodöd för alltid kännt 0 när jag träffat fina killar. Men åh nu kom jag precis hem från en dejt som varade i 6 timmar.. satte mig på bussen hem och ville bara le och fnittra. Och han vill träffa mig igen, flera gånger!!! Jag tror jag dånar. Snälla håll tummarna för mig nu kompisar ❤️❤️

      Ååå låter helt fantastiskt <3<3 håller tummarna hårt

    Jag har en (kanske dum) fråga om kamerastativ! Jag skulle vilja ha ett stativ (som ska användas med en systemkamera) som typ kan skruvas fast i ett bord eller som bara är långt och stabilt nog för att riktas över bordet. Jag vill kunna rikta kameran rakt ner mot bordsytan, tänk typ som Tasty-videor/alla populära receptvideor som florerar på FB just nu. Men trots ihärdigt googlande kan jag bara inte komma fram till vad jag borde söka efter?? Liksom jag vet inte om det heter något speciellt eller vilka sökord jag borde använda och jag tycker jag har letat på hur många webbsidor som helst utan att hitta något. Vet någon vad jag borde söka på, eller har ni tips på en faktisk produkt?

      Prova att googla på reprostativ om det kan vara det du söker.

        Reprostativ är det närmaste jag har kommit, men alla verkar ha en platta under sig? Eller är det bara för att jag inte hittar rätt typ? Jag vill ju nämligen ha en fri bordsyta att rikta kameran mot

          Okej, men ett ”vanligt” stativ då där du kan fästa kameran nedåt? Kolla bilderna här 🙂
          https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/foto-video/stativ/hama-tripod-traveller-163-kamerastativ-med-kulled-p57612

          Annars har jag tyvärr inget bra tips.

            Det kanske skulle fungera… får kika på om det vore något! Tack för tips ändå! 🙂

    Jag har sån abstinens just nu! Har snusat i ett år och gjorde ett nyårslöfte om att sluta snusa. Är inne på fjärde dagen och är så rastlös. Någon som känner igen sig? Hur fokuserar jag tankarna på något annat? Ha aldrig varit beroende av någonting tidigare, så det här är nytt för mig.

      Distrahera dig så du minimerar tankarna på snus. Träna, borsta tänderna, ta en promenad, tugga tuggummi, ingefära under läppen bränner bra. Den första veckan är värst, sen går det över! Jag körde med Onico i början, efter ett tag slutade jag även med det. Ge dig själv delmålspresenter! Mvh snusfri sedan 2,5 år

      Jag har inga egna erfarenheter, men en kollega till mig slutade tvärt och kämpade sen med abstinens. Han körde fishermans friend när suget blev för stort… kanske kan vara något?

      Njut livet är för kort för att föbjuau sig saker!

      Ingefära! Skiva små bitar och lägg under läppen. Och aktivera dig! Hejar på dig! ?

    Jag och sambon håller så smått på att planera vårat stundande bröllop. Än är det länge kvar men det lönar sig nog att börja i tid. Vi vill verkligen att alla som kommer ska ha KUL, och att det ska vara feststämning trots blandad ålder på gäster, osv.

    Försöker samla lite tips på ”do’s & dont’s”. Kan inte ni berätta om något riktigt kul/härligt bröllop ni varit på? Varför var just det bröllopet så bra?

      I somras var jag på det bästa bröllopet någonsin. Det var min brors bröllop och han gifte sig i polen med en polska. De skippade alla tal och hade roliga lekar då och då för att bryta isen. Lätta men väldigt roliga lekar. De till och med hade hyrt en som höll i programmet. Istället för att sitta på samma plats hela kvällen. 🙂

      Något tema kan ju vara kul… och nån aktivitet som får upp folk på fötter och ifrån slutna grupper, så att alla kan umgås med alla…

      Jag har bara varit på ett bröllop och det var inte jätteroligt för att middagen var så oerhört lång pga extremt många tal. Så försök korta ner antalet tal (tror det var 17 inbokade tal plus några spontanare).

    Wiiie nu har jag bokat resa till distanskillen så nu räknar jag dagarna. Inte träffats på ett halvår och längtar ihjäl mig nu??❤❤❤

      åh så stronga ni är som distansar utan o se varann på 6 mån! Ha en härlig resa! 🙂

      Hade en distanskille jag inte träffade på ett år. Fem år senare gifte vi oss. Bor visserligen fortfarande i olika länder, funkar om man vill! ?

    Hej! Vilka är era bästa tips för att bli på bra humör när ni känner er ensamma? ?

      Att ta hand om sig själv, typ hemmaspa

      Jag köper mitt favoritvin och lagar min favoritmat. Tar en lång dusch, skrubbar och smörjer, lägger en ansiktsmask medan jag filar fötterna. Kanske kollar en film jag velat se länge. Och så tänker jag på hur gött det är att inte behöva kompromissa med vad man ska äta, att ingen bankar på dörren och behöver in i badrummet utan jag kan ta huuuuur lång tid jag vill på mig, och att ingen klagar på att jag bara vill kolla på Leo dicaprio-rullar.

      Gör något skapande/kreativt…

      Tack för era tips ? Känner mig väldigt ensam då och då. Igår var dock värre än idag.

        Hoppas det känns bättre idag!!
        Fredagar är oftast den dag jag också känner mig mest ensam på

          Känns ok iallafall ? Vet ju att jag har familj och flera vänner, men ibland är det dålig tajming när sjukdomar/resor/jobb/annat gör att i princip ingen kan ses. Är man singel och bor själv så är man ju alltid beroende av andra för att inte känna sig ensam. Behöver egentid också men i lagom dos.

    Jag behöver era tankar om något jag funderat på. I somras hade jag vid ett tillfälle en sådan fruktansvärd mensvärk. Vid några tillfällen höll på att svimma och spydde en del. Har aldrig haft så ont och var faktiskt lite rädd. Något kände helt enkelt fel. Jag som aldrig kontakta vården ringde till Vårdguiden (jag var som sagt lite rädd och ensam hemma) där hon gav mig tipset att ta Alvedon, något jag redan hade gjort men säkert hade spytt upp. Värken gick över efter några timmars vila. Jag pratade med min kompis om det här för några dagar sedan, vi båda tyckte att det var konstigt att jag hade så ont vid mensvärk när jag inte haft så ont förut eller haft det efter det tillfället. Nu till vad jag vill komma fram till; jag har funderat mycket på den höga smärtan, tänker om det kan ha varit missfall. Jag blöder mycket de första dagarna vid mensvärk, och gjorde det även den här gången. Jag känner annars av mensvärk men har kunnat hantera det, oavsett om jag är på jobbet eller gör något annat. Kort sagt, det kändes helt enkelt som något var fel den dagen.

      PS: inga preventivmedel kunde påverka detta.

      Strumpan:
      Det var likadant för mig för några år sedan och då visade det sig att jag har endometrios. Hade superont, kräktes och blödde mycket. Kolla upp det hos en gynekolog för man ska inte ha så ont.

        Funderade först på om det var så. Bokade tid men hade svårt att komma iväg från jobbet (mitt eget val, min chef skulle inte haft några som helst problem med det). Men, kan det vara endometrios om man inte har så ont flera gånger?

      Det är väldigt olika hur ont jag får. Oftast är det hanterbart om än jobbigt… ett par andra gånger har man ju nästan legat och vridit sig på golvet!! De gångerna har blödningen oxå varit intensivare…

      Hade du ont under ett enda tillfälle under samma dag eller flera gånger under dina dagar som du hade mens?
      För det jag tänker på är att det kanske var någon äggstockscysta som du kan ha haft och som vid tillfället har spruckit eller tryckt på ordentligt? Det är oftast inte farligt men det kan göra så fruktansvärt ont att man svimmar av smärta, får frossa, illamående m.m. Chansen finns ju att den sprack bara av en tillfällighet när du råkade ha mens.

      Jag jobbar inte inom vården men det var första tanken som slog mig när du berättade om din smärta då jag själv var i en liknande situation nyligen.

    Hur går det egentligen för BB? Går de bra eller vad händer? Och har hon gjort sina bröst, är de sant?

      Ja hon har gjort sina bröst, synt ju på alla bilder ?

      Jag vill veta mer om varför ryktet kring henne och Stordalen uppstått

    Någon som fattar vad Madeleine Ilmrud ältar om i sitt senaste inlägg?

      Mirka?

    Tänkte våga fråga en gång till (frågade här för två veckor sen) om någon härligt fantasifull och kreativ hjärna skulle kunna hjälpa mig: vad för handling kan man ha i en roman om en melankolisk karaktär i 30-årsåldern som drömmer om att bli författare? Vad skulle vara intressant att hända? Vad kan man koppla till en sådan karaktär för att det ska få en att vilja läsa?
    (Inte mord eller övernaturliga saker, haha)

      Läste det bästa tipset någonsin om hur man skriver en stark berättelse. Fråga dig själv följande tre frågor:

      Vem är karaktären?

      Vad vill karaktären ha mer än någonting annat?

      Och hur kan jag förhindrar hen från att få det?

      Författare är rätt tråkigt att läsa om såvida de inte är mef stephen king handling.

        Hahaha S.K skriver inte om författare. Och som hon skrev så ville hon inte ha något med den genren att göra (alla vet vad King skriver om).
        Lönt att skriva en sån dryg kommentar för att du själv är en pissig person! Författare är as-intressant att läsa om! Det är ju såna karaktärer o människor irl man ser mest upp till, hatar när huvudkaraktärer i böcker är typ caféägare eller klädbutiksbiträde. Inte så mkt djup där 😉

      Jag tänker mig att det vore intressant att läsa en roman som kopplar till ett aktuellt ämne. Kanske blev din huvudkaraktär bortadopterad som barn och har någon slags identitetskris och vill söka rötterna? Personen kanske upptäcker att det skedde genom kidnappning, att föräldrarna inte alls ville adoptera bort sitt barn? Menar alltså inte att du ska skriva en spänningsroman om detta, snarare belysa ett problem.

    Hej! Har äntligen kommit igång med träningen, men hur gör man för att hålla igång sen? Gissar att det blir svårt sen när allt inte är nytt o spännande.

    Plus vad är era bästa tips på attgå ner i vikt och hålla den?

      Vardagsmotion skulle jag säga… promenera dit du skall om det går, gå ut en sväng när du kan…

      Jag var världens soffpotatis för ett pr år sedan men har hållt igång sex dagar -ish i veckan sen ett par år tillbaka. Helt ärlig, det finns inga genvägar. Skippa skräpmaten, ät nyttigt men ofta, drick mycket vatten och gå när du som minst orkar. Just den dan när det är -10 o du ör dötrött och vill skippa träningen är då du ska gå. Det bygger disciplin och blir som en drog. När du sen börjar se resultat blir du beroende. tänk på VARFÖR du började. Du klarar det! Hälsningar från gymmet 3:24 fredag natt.

      Man kan inte träna nog för att gå ner i vikt egentligen. För att gå ner i vikt är det oftast kaloriunderskott som krävs och för att nå det behöver man se över vad man äter. Då får man en uppfattning om vilken mat som ger för mycket kalorier för det resultat man vill ha.
      För att behålla motivationen för att träna behöver man hitta en träning som man tycker är rolig och sedan utvecklas och testa nya saker men behålla sin grundträning som man gillar.

    Är det bara jag som inte alls gillar F och H’s podd???? Tycker de har så himla dålig kemi

    Måste bara berätta hur glad jag är över att ha gått ner 17 kg sen i juli! Jag har nu ett hälsosamt BMI igen och jag börjar närma mig hur jag alltid såg ut förut, den jag identifierar mig med och saknat så himla mycket. Jag mår så himla mycket bättre, det här är JAG!
    Och som vanligt på fredagar har jag ätit typ ett halvt kilo lösgodis + chips och det är så nice att kunna göra det och ändå se resultat. Glaaaad tjej 🙂

    Var ute och gick i kallt, blåsigt väder och efter det blossade utslag upp runt munnen. Trodde först eksem men efter att ha googlat och konsulterat en kompis (läkare) är jag säker på att det är perioral dermatit. Någon som har bra tips på salva att använda, och som kanske vet vilka salvor som absolut inte fungerar? Jag har inte smort in området med utslag alls, utan låter huden vila. Har läst att man kan ta antibiotika men vill helst prova salva/kräm först. Irriterad som f-n är jag också över utslagen ?

      Vad rådde läkarkompisen dig?

    Har Linn Ahlborg gjort bröstförstonrng

      ja

    Hej
    Av någon anledning har Tanbyklara och Kenza sen i november inte likeat/kommenterat varandras bilder? Och dom umgicks konstant. Är det någon som vet vad som har hänt?

    Någon här som hört om något samband mellan att ta reda på barnets kön under graviditeten och lättare/snabbare anknytning efter att barnet är fött? Och vad är era tankar om det?

      Puh, er du klar for en lang tekst? 🙂

      Min jordmor/barnmorska viste meg forskning fra England som konkluderer med at uønskede barn har tilknytningsproblemer helt fra fødsel, man ser at det nyfødte barnet oppfører seg annerledes. Hun rådet meg til å snakke med babyen, både høyt og inne i meg, og det gjorde jeg så ofte jeg kunne. Merket at det føltes annerledes de dagene det var mye å gjøre på jobb og det gikk noen timer uten at jeg hadde hatt kontakt med den lille bebisen. Jeg hadde noen komplikasjoner da jeg var gravid som gjorde at vi var på ultralyd ca en gang i uken, og fikk følge med på hvordan den lille gutten vokste hele veien. Jeg hadde mye vondt, men var veldig lykkelig, trygg og kjente at jeg hadde blitt sterkt knyttet til ham under graviditeten.

      Så ble han født, og det var akkurat like vanskelig som jeg hadde trodd det skulle bli. Lite søvn, vondt og vanskelig å amme de første dagene, jeg hadde smerter og blødde masse, og var usikker og redd. Alt mitt fokus gikk med til å finne ut av hvordan jeg skulle klare å holde liv i det lille vesenet, som hadde kommet fra en liten, varm og trygg verden ut i den kalde, lyse, store hverdagen. Jeg husker at jeg la merke til at alle andre rundt meg kysset han på hodet når de gikk rundt og bar på han, jeg gjorde ikke det før han var et par måneder. Først da var jeg blitt mer trygg på situasjonen og min evne til å være babymamma. Det var da jeg begynte å føle på tilknytningen og mammafølelsene kom rasende på. Det var helt fantastisk ❤️

      Poenget mitt er: Det er mange faktorer som påvirker hvordan babyen din knytter seg til deg og du til den. Å vite kjønnet gjorde det lettere for meg å ha kontakt med babyen i magen. Men selv om du har masse kontakt under graviditeten kan det ta tid å føle den trygge, sterke kjærligheten etter fødselen. Det er helt normalt! Babyen knytter seg til deg og andre omsorgspersoner først og fremst igjennom kontakt, så bær babyen hud mot hud så mye dere klarer de første ukene. Masse lykke til!

    Har aldrig skrivit något här förut. Jag upplever att jag befinner mig i en oerhört tung livssituation. Har varit i ett förhållande med en åtta år yngre man som jag älskar djupt och jag är säker på att han älskar mig. Jag är 35 och vill ha barn men kommer behöva hjälp vid fertilitetsklinik för att kunna få en eventuell möjlighet. Tyvärr har han nu gjort slut med mig och jag är förkrossad. Vi var bästa vänner under fem års tid. Han blev oerhört rädd för att skaffa barn nu då han har mycket han vill åstadkomma innan och vi hade flera problem som var svåra att hantera men som nog med tiden och viljan från båda hade gått att lösa. Jag vet inte vad jag ska göra, gå vidare och försöka skaffa barn som ensamstående eller strunta i barn? Har flera misslyckade kärleksrelationer bakom mig de senaste åren och känner mig ganska färdig med det. Den enda som finns i mina tankar är mitt ex. Någon som varit i liknande situation? Till råga på allt har jag mått så dåligt över min barnlöshet att jag inte klarar av mitt arbete (arbetar med barn) då deras ibland tragiska livssituationer tär så enormt och blir förtvivlad över att jag inte orkar ge det jag borde. Biter ändå ihop på jobbet och har fått höra att jag gör ett bra jobb men jag har ingen ork eller livslust. Letar nytt arbete men måste bort nu! Orkar inte påminnas mer. Jag vet inte blir mest rambling detta och vet att jag låter som ett offer osv men är bara så oerhört ledsen.

      Varför inte dejta en ensamstående pappa?

    Den 16e mars 2018 skrev jag ett inlägg här i öppet spår. Ett inlägg om hur jag och mitt ex hade det, jag hade svårt att lämna men jag mådde väldigt dåligt i vår relation. Ikväll, när jag sitter och dricker ett glas vin (bara en sån sak gör mig glad, han tillät mig inte att dricka alkohol), så kom jag att tänka på.. hur fint livet ändå blev. Jag har en ny pojkvän som uppskattar mig högt, han är så himla fin. Bestämde mig ikväll för att gå tillbaka och läsa det inlägget, hade frågat om jag gjorde fel som lämnar och när jag läste svaret från ”Din syster” som löd ”Nej, inte en dag för tidigt! Tänk på dig själv vännen ?” så blev jag nästan lite gråtfärdig. För det var exakt det jag gjorde, jag tog mig ur ett destruktivt förhållande med fysisk och psykisk misshandel. Och det blev bra. Tack <3

      Även en annan kommentar som löd ”Du kommer se tillbaka på uppbrottet som ett av de bättre besluten du tagit i livet, tro mig. Oacceptabelt och omoget beteende”. Ni hade SÅ rätt!!

        Så underbart att läsa.

    Min sambo har inga vänner. Vi har varit tillsammans i sju år men har egentligen inte haft något socialt liv med andra par. Jag har flera vänner, men mestadels är det singeltjejkompisar så det blir mest naturligt att man hänger med dem själv. Han flyttade till mig i Göteborg, och han har ett fåtal vänner från den mindre orten som han kommer ifrån, men dem träffar han sällan. Han är väldigt dålig på att nätverka och knyta nya kontakter vilket gör mig frustrerad. Vill så gärna att han ska ha ett socialt liv med vänner så jag inte behöver känna skuldkänslor när jag planerar in träffar med tjejkompisarna. Men framförallt saknar jag att ha andra par att hänga med, som man kan fira nyår, midsommar med etc. Jag har tagit upp detta med honom och då säger han att han gärna vill lära känna andra par men att det hänger på mig då han fick flytta till ”min” stad.

    Har letat som en tok efter en film, kommer inte på vad den heter.
    Det är en film som baseras på en bok. Handlar b.la om en kvinnlig chefredaktör som blir kär i och börjar ligga med en kvinnlig (snygg och blek) modell. Chefredaktören har en man som hon är gift med. Boken slutar med att modellen flyttar in till chefredaktören och hennes man och dom har nåt polygamiförhållande.

    Läste boken för några år sedan. Har för mig att chefredaktören hette typ Amber och att alla i personalen var lite rädda för henne. Under en fotografering för nåt träffar hon en modell som beskrivs som vacker och blek (tror hon heter typ Luka/Lykke el ngt nordiskklingande namn) och dom börjar ses i smyg och ha sex. ”Ambers” man är en cuck och har t.ex aldrig sex med Amber, utan tillfredställer sig själv genom att kolla på henne när hon onanerar.
    Utspelar sig i New York.
    Såg reklamen på bio typ i våras??? Och blev så sugen på att se filmen. Men har ju glömt boken, författaren och filmens namn.
    Shit vad frustrerad jag är över att inte hitta titeln på boken/filmen! Hjälp mig gärna!!!!

      Kan det vara boken som heter dödens klackar? 🙂 Tror författaren heter Rebecca Chanse eller liknande.

        Det var den!!!! Så otroligt tacksam nu! ❤️❤️❤️ Dödens klackar, dramatiskt värre ?

    har ett tryck i bröstet (vänster sida) vågar inte googla och hoppas bara på att det är den gamla hederliga ångesten som är på nattbesök igen.?

      Lunginflammation? Hostar upp färgat slem? Tungt att andas? Fast det kanske är på högra sidan det brukar kännas. Sen var de nåt med böj benet o dra det uppåt. Liggande. Nåt att om det gjorde ont där eller nåt… Sura uppstötningar? Ätit liggandes? Det blir nog ett virrvarr. Smärta-oro-spänna- puls-mer …. har själv ångest till o från. Men även haft en helsikkes sur uppstötning. Trodde inte att det kunde kännas så. O lunginflammation som är lätt att behandla. Om du har sjukdomen där man tror att allt som händer o känns är farligt/någon sjukdom (hypokondriker) så vet jag inte vad det går att göra.

      Googla Tietzes syndrom och se om du känner igen dig. Jag känner inte igen mig exakt, men har fått den diagnosen av läkare. Tietzes syndrom är oehagligt men ofarligt. Kram 🙂

    Hej. Antar att många unga inte vet vem denna person är…. men här kommer ett ’scoop’
    Per Holknekt är på gång med sin otrohet. IGEN!!!
    Nyss dått ny fru o barn.
    Jag sitter på bevis!

      vad för bevis har du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.