Har matbloggaren 56kg.se precis myntat ordet ”smygflyga”?

Med tanke på att flygresor och dess påverkan på miljön är lite i ropet nu så är det kanske inte så kul att behöva erkänna att man är med och bidrar till jordens undergång genom att själva ta planet till Holland, men att hävda att man åkt tåg till Amsterdam samtidigt som man finns med på bild från Kastrup?
Är det så jäkla genomtänkt verkligen?
Hur tänkte hon där?

Har Aningslösa influencers rätt?
Är ”smygflyga” det nya ordet som kommer sammanfatta 2019? 🙂

1 kommentar

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läser inte hennes blogg, men blev nyfiken nu, i bloggen skriver hon att hon reste i långkofta för ’ den värmer så bra vid en flyning ’

    Hon flög till Nederländerna men åkte tåg till just Amsterdam? Hon säger ju inte att hon åkte tåg hela vägen till Nederländerna.

      Hur menar du? Amsterdam ligger i Nederländerna.

      Så om jag flyger till JFK (som ligger i USA) och tar tåget från flygplatsen in till Manhattan, då kan jag svara ja om någon frågar om jag tog tåget dit (bor i Sverige)?

        Ja, Amsterdam ligger i Nederländerna. Men det ligger också andra städer där, som man kan ta tåg till och från. Det hon säger är att hon tog tåget till Amsterdam (från Dalfsen). Hon säger ingenting om hur hon kom till Nederländerna från början.

        Om någon specifikt undrar hur du kom till Manhattan (som någon undrar hur hon kom till den mysiga staden Amsterdam) så kan du svara tåg ja, det vore ju inte orimligt. Om någon frågar hur du kom till USA så vore det lögn däremot.

          Men skärp sig, nu har hon ju förtydligat hur hon menade – nämligen att hon åkte tåg till Amsterdam från en annan nederländsk stad, så det är inte rimligt att basera ett helt inlägg på att man ljugit om flyget när det förtydligats vad man menade. Ej heller att sitta och bjäffsa om det i kommentarerna. Och det är väl INTE så himla orimligt om man frågar en människa som REDAN vistats i en annan stad, i samma land, svarar att man tog tåget till Amsterdam? I posten före står nämligen att hon är i en annan nederländsk stad och kör runt i bil. När någon då frågar hur tog du dig till denna STAD så är tåg rimligt svar, om man åkte tåg. Förmodligen undrade personen om de bilat även dit eller tagit tåget. Vet du vad som hade varit ett jättekonstigt svar? ”Flyg.”…

            Ja? Det är exakt det jag säger…? Vet inte om det är jag som ska skärpa mig riktigt.

      Ja, hon svarar att hon åkte tåg till Amsterdam men bodde i en stad som heter Dalfsen.
      Den ligger 94 km öster om Amsterdam och tågresan tar max 1,5 timme.
      Om det är smygflygning eller inte kan diskuteras. Kanske det blir vanligare att infliuencers försöker mörka att de flyger?
      Men hur ska man slippa massor av bilder från deras uppgradering till business? Då blir flygbolagen sura och nästa gång influencern flyger blir det trånga ekonomiklassen med alla vanlisar.

      Nej, men tror du att det var det frågan gällde? Inrikes förflyttar man sig ju mer sällan med flyg, så de flesta förstod nog vad frågan gällde. Så hon valde att svara på frågan på ett sätt som inte är en lögn, men en ganska kraftig vinkling av sanningen. Bästa sättet att svara på frågor utan att uttryckligen ljuga. ”Jaha, menade du så. Jag svarade på den här istället”. För hon visste ju precis vad frågan egentligen gällde och ville inte få kritik för flygandet.

        Ja, jag tror absolut att det var det frågan gällde. Hon var ju inte i Amsterdam utan tog sig dit – med tåg. Hon kunde också kört bil till exempel.

    Eller så är 2019 året då ”influencers” lär sig att man med utvecklar-läge i Android kan fejka GPS-positioner.

    Sen kanske någon borde kolla dom där som shamear alla som flyger.

    Jag har inte och har aldrig haft körkort utan bara åkt kommunalt, jag äter knappt kött och har inga barn.

    Jag kanske faktiskt kan flyga (jag är inte rädd..) och ändå ha ett mindre klimatavtryck än dom.

    Det verkar onekligen som om 56:an inte direkt tänker sig för. Om det som står i inlägget stämmer är det ju riktigt pinsamt. Men 56:an och Vickan på matplatsen känns å andra sidan som en klass för sig. Inte i positiv bemärkelse.

    och kommentaren om ”ett helt gäng sötnosar” , alltså det låter som om det pratas om treåringar på utflykt (eller kanske hundvalpar?) snarare än vuxna människor. Har folk den här jargongen?

    Fast va?!? Hon flög ju till Nederländerna och bodde inte alls i närheten av Amsterdam. Så dom fick ta tåget dit från den stad som dom semestrade i. Inge smygflyg, det har hon inte hymlat med.

    ”smygflyga” *lol* Bättre att hon vågar stå för sina val även om de inte faller alla på läppen. Tåg söderut från Sverige brukar fungera bra (du kommer fram), men norrut om det blir förseningar kan göra att du strandar i Malmö och sen är det stopp. (om inte familj eller vänner kan hämta dig)

    Men gud!! Din läsförståelse är ju sämst. Ja hon tog tåget till Amsterdam men hon flög till Holland. Skvaller skvaller…

    Suck. Det här börjar bli väldigt löjligt. Ska alla stå till svars för varenda flygning de gör nu? Fy skäms. Hur vågar de?

      Ja? Alla ska stå till svars för vad de gör.

        Fast flyga får man herregud

    Hon menar ju att hon tåg tåget in till Amsterdam från den orten hon bodde i när hon var på plats i Nederländerna. Hon tog alltså både flyg och tåg?!

    Fast där är ju även en tågstation under Kastrup. Så man kan faktiskt ta tåget från Sverige till Kastrup och sen byta tåga där.

      Bra att veta om fler influencers tar tåget ut i Europa och byter tåg på Kastrup.
      Vi ska inte anklaga dem för smygflygning utan att ha tagit reda på om de var på Kastrup tåg eller Kastrup flyg.
      Verkar för övrigt vara en trevlig tågstation där av bilden att döma. Restaurang och allt.
      Man kan nog få en bättre frukost där än på tåget.

        Ja tågstationer i större stader brukar ju ha allt möjligt 🙂

          Städer*

        Men vi måste anklaga dom?

      Fast man kan inte komma in till restaurangen som de är på utan att passera säkerhetskontrollen och för att komma genom den ska du ju ha ett giltligt boardingpass ?

        De flesta restsuranger på kastrup ligger dock på andra sidan, dit alla når alltså.

          Nja, det skulle jag inte påstå att det gör. Visst att Kastrup har ett fåtal utanför säkerhetskontrollen men långt ifrån de flesta ? Jag har arbetat där så är rätt säker ?

            Haha, jag är också säker 🙂 okej, har aldrig räknat men vi kan väl åtminstone enas om att det finns gott om restauranger utanför säkerhetsområdena.

    En fråga till alla er som tycker att man ska ta tåget vart man än reser. Har ni någonsin själva testat att ta tåget från Sverige ut i Europa bortsett från när ni backpackade och hade all tid i världen? Jag har testat att få ihop en tågbiljett flera gånger men det var för krångligt, funkade inte tidsmässigt och blev för dyrt. Jag tycker det är viktigt att tåg blir ett alternativ att räkna med, men det krävs förbättringar för att det verkligen ska bli det. Så alla de som shamear människor som flyger, t ex instakontot aningslösa influencers, påverka istället politiker, tågbolag etc så att det blir ett alternativ att räkna med!

      Yes åkt tåg med min sambo och 2 åriga dotter (aka klimatboven) ner i Europa till Portugal för att surfa. Funkade över all förväntan, har aldrig flugit med barn så inget att jämföra med men vår unge gillade det. I sommar blir det Spanien med tåg tror jag. Rekommenderar alla att våga testa! För oss som åker för att surfa blir det ju lite knäppt att flyga iväg (och fucka upp jorden lite extra) och njuta av naturen typ. Tror naturen helst sett att vi stannat hemma om vi flugit. Iaf, testa tåg! Mysigt och ett annat sätt att resa som inte är så dumt!

        Men det handlar ju inte om att våga eller inte våga. Det finns såklart massor av aspekter att väga in, men om jag har en veckas semester, och vill åka till Portugal t.ex, så är det ju dels en fråga om pengar, flyger jag kostar det ett par hundralappar om jag är snart, det är en aspekt.

        Min vecka blir också helt plötsligt bara 4 dagar, max, eftersom resten spenderas på tåg. Kan tågresan ses som ett ”äventyr” i sig?
        Kanske, det kan också ses som dötid fullt jämförbar med den ”cubicle” jag har semester för att slippa.

        Så eftersom jag klimatkompenserar genom att inte skaffa barn så flyger jag med gott samvete.

          *smart (vilket jag uppenbarligen inte är, jag kan inte ens stava)

            Hehe så jäkla lätt att skriva fel, alltid lika störigt.

            Tror du att det går att klimatkompensera? Alltså att om man avstår x (tex barn) kan man göra x (flyga)? Jag är så jäkla skeptisk till det för det känns inte som det går ihop? Tex flyg är ju så exceptionellt värdelöst utifrån klimatsynpunkt att kommersiellt flyg känns ju som att det måste förändras annars går jorden under inom kort. Och hur kompenserar man för det? Finns det ngt som funkar? Får sån jäkla ångest över att världen mår dåligt.

            Och jag förstår helt hur du tänker kring tidsoptimering! Måste ju vara ett av dem största hindrena för förändring? Lätt för mig att peppa för tåg när vi var iväg 2 veckor. Tycker det var bra tips som ngn skrev att resmål närmare hem är ju faktiskt inte så dumt det heller.

              Vad hemskt att må så dåligt att du får ångest haha

          Kanske dags att prova på en semester på hemmaplan? Måste man åka utomlands för att känna att man har semester?

            Mycket roligare att se något annat än tråksverige

        Vad är prisskillnaden för att åka tåg till Portugal jämfört med att flyga?

      Jag bor i München och tar alltid tåget när jag åker hem till mina föräldrar i Sverige och tillbaka, förr var det lite blandat med flyg ibland men sedan tre år är det uteslutande tåg som gäller. Även långhelger låter sig göras. Gå med i gruppen tågsemester på fb. Den ger både tips om hur du bokar på enklaste sätt så som det ser ut just nu och den utövar även tryck på samhälle och politiker för att det ska bli enklare.

      Det finns en grupp på Facebook som heter tågsemester med många bra tips

      Åkte tåg från norra Tyskland till Sverige förra sommaren och höll på att bli galen. Eftersom vi stannade på två olika platser hamnade slutpriset för två vuxna och ett barn på 8000 kronor. Interrail hade varit lika dyrt och var superkrångligt eftersom SJ vill att man bokar många sträckor och med barn behöver vi vara flexibla. Hade vi bara haft en destination hade flyget varit betydligt billigare vilket är helt sjukt. Hyrbil hade också varit billigare tydligen. Plus att det tog en hel jävla dag att reda ut allt (på tyska, svenska och engelska). Och sen rädslan att råka ut för nån jätteförsening i hettan med barn, vilket har hänt tidigare och då är det för jävligt att inte ha bokat hela resan i ett stycke, vilket delvis inte är möjligt eller mycket dyrare.
      Och sen komma till Sverige och inte ens kunna köpa en bussbiljett för att det bara går med svenskt mobilnummer eller må-fre i bussterminalen …

        Måste dock tillägga att vi i familjen älskar att åka tåg när det funkar. Sällan vi har så mycket tid ihop alla tre annars.

      Att skippa flyget handlar inte om bekvämlighet, att det går fort och är bekvämt att åka tåg. Vi måste sluta flyga för att våra barnbarn ska kunna leva på vår planet. Finns det inte tillräckliga tågalternativ får man skippa semestern. Så enkelt är det.

        Vår värld blir allt mer global och att förvänta sig att människor ska sluta röra på sig är väldigt orealistiskt. Jag skulle älska att åka tåg till Europa men jag har inte den möjligheten pga bor i Finland. Ta färjan till Stockholm och vidare därifrån är ett alternativ men det har ju kommit fram att färjorna är ännu värre för miljön än flyg. Åka via Ryssland är inte heller något alternativ. Dock försöker man nu få en tunnel mellan Helsingfors och Tallinn och jag hoppas verkligen det blir av! Överlag tycker jag man borde hitta på mer miljövänliga lösningar istället för att straffa och skuldbelägga andra, ger mycket bättre resultat 🙂

      För mig tar det minst 18 timmar att åka till Malmö med tåg. Det är som att en stockholmare skulle åka tur och retur till Malmö två gånger.
      Jag kommer alltid att välja flyg i första hand men å andra sidan flyger jag ganska sällan, kommer inte upp i en gång per år.

      Japp – också testat att boka. Flyger alldeles för mycket.

      Tyvärr funkar det inte ens rent tekniskt ännu att ta sig med tåg från Sverige till typ Italien/Frankrike/Spanien – OM det nu inte är så att man har all tid i världen och gillar krångligheter. Precis som du säger Chaupette så är det viktigaste att påverka researrangörer och tågbolag att samarbeta bättre – informera mer – lägga upp bättre rutter.

      Uppmanar alla att vara aktiva på t.ex. FB-sidor från TUI, Ving, Apollo, SJ, Lokala tågbolag i de länder ni brukar besöka. Ser att en del händer där nu men oftast löjliga svar från bolagen typ ”vi har redan prövat det men det fanns för lite intresse”…

    Fast hon flög till ”landet” och tog tåget från flygplatsen.

      Grattis! Du går vidare till nästa nivå 🙂

      Det finns inte många alternativ om man vill flyga Sverige – Nederländerna. Vad jag vet är det Schiphol (Amsterdam) eller Eindhoven som gäller.
      Med tanke på antalet flighter från de två alternativen är sannolikheten hög att hon flög till Amsterdam om hon nu flög.
      Man kan såklart argumentera att Schiphol inte är Amsterdam, det ligger ju flera kilometer därifrån. Men betydligt närmare stan än tex Arlanda/Stockholm.
      Men, hon kan ju ha tagit tåget (via Hamburg då, finns inga direkt längre såvitt jag vet) eller buss. Eller bil såklart.

    Anitha har ju spårat ur fullständigt i sitt kommentarsfält just i debatt med aningslösa influencers. Hon känns så elak/vass ibland, har man inga bra argument trycker man ner andra eller?

      På tal om Anitha, vad är det för snack om att surfande är lika illa som flygning?

        Ja, den var ny!

        Spännande detta att tid vi tillbringar på internet är fullt jämförbart med att flyga alltså. Anitha som då flugit till Mexiko (?) menar att den som kommenterar på insta är ’lika illa’ eftersom hen uppenbart använder internet.

        Dock använder ju Anitha också uppenbarligen internet när hon svarar på kommentarer från Mexiko och belastar väl då dubbelt. Hon kanske kan kompensera genom att inte instagramma nån vecka sen när hon kommit hem?

        Det stämmer! Alla server-hallar som finns förbrukar mer energi än vad flygtrafiken gör.

    Förlåt för OT.

    Vill bara kolla om någon här har tips på hur man ska göra när man får panikångest?
    Det kommer så ofta nu att jag bara ligger och skakar när det kommer.

      Kontakta en psykolog, då kan du få hjälp med att hantera panikångesten.

      Man får tyvärr inte skriva ot mer

        Bara OT om det är sociala medier-relaterat.
        Panikångest-OT får vänta till fredag eller lördag.
        Det är ett stort ämne som säkert många har egen erfarenhet av.

          Ja går man tillbaka till valfritt öppet spår så finns garanterat tips mot ångest där??

    Blondonbellas ex är aktiv på tinder, vilket också är ett bevis på att han är i landet

      Ok. Bra att veta..

      Dagens scoop ?

      Varför skulle han inte bara i landet? Hade du hängt med så skulle du veta att det bara är Bella som blåst upp hela den dr grejen.

        Han kom hem för flera veckor sedan… före jul.

        Blåst upp? Hur då blåst upp? – Han lämnade väl landet, tydligen, och han själv har gått ut med att han förlorat 30 miljoner av andras pengar, och att någon sökt honom hos Isabella (kanske ville pressa IL på pengar) så vad var uppblåst? Hon kanske ser det mer allvarligt än vad han gör, folk är olika och ser olika allvarligt och lättsamt på saker – behöver inte betyda att något är ”uppblåst”.

    OT – Ang löwengrip och hajen
    Men detta måste ju ändå varit hajens inspirationskälla?!?
    Frågan är bara varför hajen inte lärde sig en läxa av denna killes enorma misstag…
    Creepy att Hampus och den där killen ser lite lika ut också

    https://m.eonline.com/news/1006538/fyre-festival-s-failure-was-only-the-tip-of-the-iceberg-inside-billy-mcfarland-s-greatest-party-that-never-was

      Måste vara hans inspirationskälla? Och de ser inte alls lika ut, båda har mörka hår men likheten stannar där. Det som är creepy är att du måste hitta på så långsökta saker.

        Tycker dom är väldigt lika, båda lätt mulliga och runda/fyrkantiga ansikten. Och ja de måste varit hans inspirationskälla för hans fiffel, H använde lånehajar och Billy använda lånehajar, båda blåste folk. Se hur de gick. Se dokumentären så fattar du nog poängen

    Tänker på allla som inte är Influencers, som sitter här bakom sina skärmar och kan flyga hur mycket de vill, för ingen ser dem. Inga spotlights på dem. DET kallar jag smygflygning…

    Tänker på alla businessgubbar som flygpendlar i kostym. De skulle behöva en uthängning av @aningslösakostymnissar

      Inte fan tackar man nej till en karriär pga av flyg!!! Hur vore det om Kalla tog tog till sina tävlingar. ? Börja använd hjärnan! Sluta med alla ONÖDIGA flygningar, börja där!

        Undrar hur mycket Zlatan och Ronaldo skammas när de flyger?

          Menar du på allvar att de inte åker BÅT!?!?!?

            De flyger väl Ballon d’Or 🙂
            (Guldballong alltså)

              Fan vad lyx! Vi andra får ju flyga vanliga vit ballong liksom…

          Precis, vi kan ju börja med att lägga ner alla VM och OS. EM kan ju fungera om alla tar tåget. Men OS i Sverige känns ju väldigt dumt ur klimatsynpunkt. Bättre vi bara lägger ner alla stora idrottstävlingar. Och filmer och serier som spelas in utomlands borde vi bojkotta, bara titta på serier som utspelar sig i landet som skådespelarna/producenterna/teamet bor i. Glöm game of thrones på en gång.

        Vad är onödigt då? Vem bestämmer det?

          Alla människor har väl lite sunt förnuft och kan avgöra när en flygresa är befogad eller inte? Känns lite hoppfullt om inte den enskilde kan ta ansvar utan att andra ska påpeka. Det är väl inte olagligt att tänka själv?

          De som är barnlösa och därmed kan flyga hur mycket som helst. Så du Carina bestämmer. Grattis.

        Jag var inte seriös när jag skrev den kommentaren. Kände att om vi nu ska jaga varenda människa som gör en flygning, anklaga folk för smygflygning osv, så kan vi ju lika gärna… [insert tidigare kommentar] ?

          Ps. Influencers reser ju också i jobbet – varför skulle de vilja tacka nej när kostymnissarna inte vill det?

        Fast det är ju en svensk idrottsstjärna som tar tåget överallt så visst går det. Kommer inte ihåg namnet på rak arm, men han har blivit nämnd några gånger har på bloggen

          Tänker du på Björn Ferry kanske? 🙂

        Kostymnissarna kan också börja åka tåg och välja bort flyg. Alldeles för många som flyger Stockholm – Göteborg och Stockholm -Malmö Köpenhamn . Jag reser en del i jobbet, men numera främst med tåg. Tog nattåget till Malmö igår och sitter nu på tåget hemåt. Billigare än flyg, i stort sett inte mer tid borta från familjen.

          Nattåg är så mysigt!

        Marlena Erman har ju gjort det? Jag gissar att hon hade fått många fler spelningar om hon hade accepterat flyg.
        Bristen på miljötänketnpå min förra arbetsplats var en del i anledningen till varför jag slutade där så visst händer det.

      Tänker att de flesta kostymnissar (av båda könen) ändå har ett vettigare jobb än influencers. För influencers är dessutom alltid gränsen mellan semester och jobb så flytande att man får känslan av att det mest kallas för jobb för att kunna vara avdragsgillt. Men i sak är det helt rätt att börja fundera på om alla möten verkligen måste tas på plats, eller om det är försvarbart att t ex veckopendla till ett annat land (men då har man ju oftast hela familjen att ta hänsyn till).

    Amsterdam ligger ca 20-25 min med tåg från Schiphol (flygplatsen). Det är väldigt smidigt att åka tåg i NL eftersom det är så korta avstånd och många tågförbindelser. Mvh fd boende i NL.

    Så nu kan en tydligen ta åt sig ”äran” genom att inte skaffa barn o flyga istället…Lite elittänk över dem som avstår antingen för att de inte har råd att flyga eller ens vill skaffa barn….men jag är bättre än du för nu passar en in i rätt tänk. Jag ska flyga i år o jag har 2 barn. Dock håller jag med om att det är dax att tänka om. Gillar aningslösa influencers.

      Vem är personen bakom? Rätt kul när det blir känt..

        Varför vill du veta vem som ligger bakom kontot? Är det relevant?

          Ja det tycker jag! Det är ju uppenbarligen en person som gör stor sak av att påpeka hur andra borde leva sina liv och kritiserar andras livsval. Rimligtvis borde det alltså framgå vem personen är och hur den själv lever sitt liv.

            Men det är så kontraproduktivt. Du ska inte behöva leva ”perfekt” för att våga ifrågasätta andra. Hur sjutton ska vi då ta oss framåt?

              Men då kan man ju inte klaga på andra, dubbelmoralen alltså…

    Nu är det nära.
    Can’t wait longer for HH:
    https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/01/22/isabella-lowengrip-lanserar-varumarke-med-hjalp-av-data-fran-instagram/
    Undrar om Hermès kommer att protestera. Nu kommer kanske hårsnodd att få en ny mening 🙂

      ”Den nya tidens kunder kräver möjligheten att ge sin input till varumärken och att de lyssnar på den.”

      Jag måste vara väldigt gammaldags kund som inte gör det.

        ”…att ge sin input till varumärken och att de lyssnar på den”
        Är detta vikingars och karoliners språk?
        Vilka lyssnar på vem?

    Om vi nu ska vara petiga. Var kommer elen till tågen ifrån?
    Någon som funderat på att målet för bl.a. Sverige är att alla fordon m.m. ska vara eldrivna, var kommer elen från? Hur ska vi få all grön el som Sverige producerar att räcka till?
    Eller ska vi importera ”fulel”, fler vindkraftverk, fler vattenkraftverk, fler kärnkraftverk, fler ”solkraftverk”? I framtiden kommer dagens produktion inte att räcka till.

      Bra tänkt. El kommer ju inte bara av sig själv och jag är så gammal att jag minns allt bråk det var när älvarna i Norrland skulle byggas ut och vilket motstånd det var. Nu finns inga orörda älvar kvar och då kanske det måste byggas flera kärnkraftverk för att klara efterfrågan på elström? Hur långt ska vi gå bara för att få leva det liv vi gör och vilka konsekvenser får det i längden?

        Jodå, det finns 4 outbyggda älvar, Vindelälven, Pite älv, Kalix älv och Torne älv men de är i dagsläget skyddade för utbyggnad.

      Jo, man ska självklart tänka på var elen kommer ifrån, MEN oavsett går det åt 6 gånger mer energi för att frakta en person samma sträcka med flyg, jämfört med tåg:
      https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/miljo—for-dig-i-branschen/energi-och-klimat/Jamfor-trafikslag/

        Det jag mest funderar över, är hur all el ska räcka till allt. Sverige måste börja producera mer el i framtiden. Hur?

    Bra tänkt. El kommer ju inte bara av sig själv och jag är så gammal att jag minns allt bråk det var när älvarna i Norrland skulle byggas ut och vilket motstånd det var. Nu finns inga orörda älvar kvar och då kanske det måste byggas flera kärnkraftverk för att klara efterfrågan på elström? Hur långt ska vi gå bara för att få leva det liv vi gör och vilka konsekvenser får det i längden?

    Vad tror ni planen är med The Lowengrip-house-grejen? Instakontot där man får se Bellas personal stryka hennes skjortor och där de visar högar med noggrant vikta sponsrade handdukar? Allt det känns så ”Truman show” eller vad jag nu ska kalla det. Bellas dokusåpa liksom. Är det ett nytt grepp då lanseringen av Gabbi Löwengrip verkar ha gått dåligt? Kommer det att spridas till fler kanaler än insta? Har vi snart en youtube-kanal med filmer a´la Marie Kondo med tuturials på hur man bäst viker en Gant-skjorta blandat med kockens bästa recept på rawfoodveganmat?

      Igår kom mat till en hel barnkoloni för en vecka. Spons och smygreklam.

      Skatteverket!!!!

        Ja. Onekligen ett sätt att slippa betala NÅGONTING alls privat. Allt kan väl anses vara ”på företaget” om det visas upp på sociala medier? Hus, mat, kläder, möbler, leksaker osv.

          Eller spons dvs gratis ?

        Behövs ingen anmälan till Skatteverket för Bella skattar redan extra mycket för allt hon får från sponsorer, annonsörer och samarbetspartners. Revisorn är ju ”extra hård” hur det nu går till. Kanske revisorn sitter och lusläser Bellas kanaler för att kunna kolla att Bella skriver upp vad hon får och vilket värde grejorna har så revisorn kan deklarera beloppen en gång per år i Bellas självdeklaration.
        Så här skrev Bella och då är det säkert sant:
        ”Jag fick en fråga om jag köpte huset privat eller på bolaget. Självklart köpte jag huset privat. Jag kommer inte ens dra av för kontor hemma eftersom det rummet inte har en egen igång. Jag har bett revisorn vara extra hård mot mig på mina avdrag eftersom media skulle älska dom rubrikerna. Jag har alltid gjort lite extra för skatteverkets skull, t ex alla gåvor man får måste ju skattas för, även dom man får och väljer att ge bort till vänner. Vi skickar alltid tillbaka alla gåvor som vi inte väljer att ta upp förmånsbeskattning på. Mina sociala kanaler omsätter snart 2 miljoner kronor i månaden så att skippa en liten skatt kortsiktigt är bara idiotiskt.”
        Källa:
        https://www.isabellalowengrip.se/2018/11/12/ny-checkpoint-i-livet/

      Tycker det är en smart idé. De som söker sig till att jobba med Isabella gör det antagligen för att de lockas av hennes livsstil och vill få en del av spotlighten. De drömmer om att bli influencers, och det här blir ett sätt att få deras jobb som piga/nanny/hemmafru/städare att kännas lite mer glamouröst. De blir en del av varumärket, och deras jobb stiger i status helt enkelt.
      I nuläget verkar de ha en idé om att inte förekomma på bild på mycket själva, men det tror jag är ett misstag. Bilderna blir intressantare när man ser ansiktsuttryck. Isabella behöver nog inte oroa sig för att bli utkonkurrerad av dem, så släpp på selfieförbudet!

      Hon äger ju fortfarande inte huset heller… Och kommer aldrig göra ?

      Hon yrar om Odd och pantbrev men det sker aldrig ett ägarbyte…
      Undra vad hyran är …?

        Jo, försäljningen (26.5 milj) är registrerad och lagfart på väg.

          Inte i mina källor

    Någons flygande som verkligen borde uppmärksammas är Nicole Nordin. Följer henne på Instagram och dels verkar hon i princip aldrig vara med sina barn och när hon är det ska allt dokumenteras i stories och dels flyger hon världen över varenda vecka. Tror inte hon är mogen att ha en familj, någon annan måste ju ta hand om hennes barn, hon (och Peter) skulle aldrig klara av att själva behöva vara hemma och faktiskt vara med barnen.

      LK, allvarligt talat. Läs igen va du skriver om en person jag antar du 1. inte känner 2. dömer på väldigt lösa grunder. Har ingen anng om vem Nicole är men ge fan på att du går långt i dina anklagelser. Den här kommentaren säger mer om dig än någon annan. SKÄMS!!

        Va? Om du inte följer henne så ska du knappast uttala dig. Att självvalt vara borta så mkt från sina barn är sorgligt och helt oförsvarbart. Oavsett om jag känner henne eller ej så delar hon ju SJÄLV med sig av hur mkt hon är borta från dem, det är inget jag har har hittat på.

          Men swooop – min poäng verkar gå dig rakt förbi. Jag reagerar på ditt sätt att dra slutsatser om en annan familj utifrån vad du ser på några enstaka bilder på sociala medier. Det är fint att du engagerar dig för barnen, men jag ifrågasätter ditt sätt att dra slutsatser. Vad vet du om hur de lever? Det vi ser i sociala medier är bara en liten del av ett större sammanhang.

          ”Tror inte hon är mogen att ha en familj, någon annan måste ju ta hand om hennes barn, hon (och Peter) skulle aldrig klara av att själva behöva vara hemma och faktiskt vara med barnen.” Vem säger sånt?

          .

            Utifrån framför allt hennes stories så framgår det att hon är borta från barnen väääldigt stor del av tiden och då är det ju inte en långsökt slutsats att hon inte vill/orkar vara med sina barn eftersom detta är självvalt.

              Det är iofs en extremt långsökt slutsats.

                Ok fair enough, så vad för andra slutsatser kan dras av att man självvalt är borta från barnen en så stor del av tiden?

    Hej! Vet inte om du sett det men Alice och Lovisa har fått rätt hård kritik efter senaste avsnittet i Alice och Biancas podd. Kanske något att rapportera om!

      Det ska jag.. inläggen för idag är tidsinställda för jag behöver åka till läkaren akut men jag ska lyssna på avsnittet under dagen så jag vet vad som sägs, onte bara vad som sägs om det som sägs. Tack för tips!!!

    Varför skulle hon inte kunnat åka tåg ner bara för att hon synts på Kastrup flygplats? Jag är på läkarbesök i Danmark flera gånger per år, åker alltid tåg och tågen ankommer till OCH avgår från Kastrup flygplats

    Jodå, det finns 4 outbyggda älvar, Vindelälven, Pite älv, Kalix älv och Torne älv men de är i dagsläget skyddade för utbyggnad.

    Är restaurangfotot verkligen taget på Kastrup? Tycker nämligen inte att det ser ut som Kastrup ett dugg.

      Känner inte heller igen men hur som så både inkommer och avgår tågen från just flygplatsen så det vore ju inte jättekonstigt med en bild från flygplatsen trots att man åker tåg. Vet inte om Camcams och aningslösas inlägg känns riktigt genomtänkta

    Ewquzer Atleyohep xzo.woud.nyheter24.se.cay.ui http://slkjfdf.net/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.