Försöker Calle Schulman lura American Express?

Igår skrev jag ett inlägg där jag spekulerade kring huruvida Calle Schulman gjorde smygreklam för American Express eller inte – läs det HÄR.
Han beskriver nämligen ingående hur man ska gå till väga för att ansöka om ett kort och alla bonusar och fördelar man kan åtnjuta som kortinnehavare.
Det finns bara ett yyyyyttepyttelitet problem med Calles upplägg:
Enligt Amex hemsida så får du bara bjuda in närstående, alltså vänner, familj, kollegor och andra personer i din närhet eftersom bonusen är ganska så generös.


Calle har, genom sitt inlägg, bjudit in 143 000(!) st av sina absolut närmaste vänner.
Jag undrar vad Amex tycker om detta uppenbara brott mot reglerna, och vad kan egentligen hända om man inte följer dem?
Så här står det på Amex sida:

Om du inte följer villkoren för att bjuda in en vän kommer ditt medlemskap i programmet att avslutas. Poängen du belönats med genom att bjuda in vänner kommer förfalla och du kommer inte längre att kunna tjäna ytterligare SAS EuroBonus Extrapoäng genom ditt American Express-Kort.

Tack för tips, Joakim!

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Calle som reklampelare…. redan där tar det stopp för mig vad Amex pysslar med

      Fast har du läst inlägget? Tydligen samarbetar de inte med honom i detta fallet. Han försöker tjäna bonus genom att bjuda in random människor trots att man endast får bjuda in närstående.

        Men ge dig med ditt modd Camcam hahaha säger allt… så sjukt.

          Calle har hållit på med detta i många år nu. Det måste ha blivit ganska så mycket flygresor betalda för honom. Rör sig om minst 2-3 år, med stor sannolikhet över 5 år. Har tagits upp i någon annan blogg för många år sedan. De kanske har någon special avtalat med honom.

        Massa gratis flyg fy fan att han inte skäms

    Kan inte vara lätt att vara Calle Schulman. ?

      Nej kan inte vara lätt att vara en av de få utvalda här som ska hånas, sänkas och det ska vändas och letas fel på.

      Men hur var det nu.. ? är det smygreklam eller inte? Nu är det istället Calle som försöker tjäna bonus? Och lurar AmEx? Eeh.. fast han bjuder ju liksom inte in 143.000 personligen så… njaa lite långsökt va. Och so what om han förlorar medlemskap och poängen.. Och Jocke har tipsat ?? är det Jocke Lundell ??

        Sluta va så blåögd!

        Fast om de skriver familj och nära vänner räknar de med 5, kanske 10 personer. Att lägga ut det öppet på sociala medier är inte vad meningen familj och nära vänner innebär.

      modd ?

      Men nu får du ge dig Cam?! Vad är det man inte får skriva?!? När man försvarar C så blockas/moddas man haha.

        Alla hamnar i modd titt som tätt oavsett vad man skrivit så tagga ner.

        Vad finns att förvara, rätt tydliga regler!!

    Man ska även be om tillstånd från alla man bjuder in.

    Hohoho humor!

      Och Joakim har tipsat.. Är det Joakim Lundell? 😉

    Smygreklam också på hans senaste bild, jajemän. Han är klipsk han.

    Åhh Calle, Calle, Calle ????

      På spången?

        vilken calle?

          Jo calle

            Vilken Calle?

    Jag följde CS på insta för längesedan när han la upp mkt filmer på Penny, då hade han över 200k följare… han har tappat över 50k följare sen dess?! Helt sjukt ju. Är det hans nya dryga stil som orsakat följar-raset månne?

      ”nya”…

        Jag tyckte inte han var spec dryg när han och Anitha var gifta, tycker att drygheten har kommit efter skilsmässan.

      De flesta har ju tappat följare.

    är det någon som vet vad Calle jobbar med?

      +1!!!!

      Undrar jag också, eller är han BARA en influencer egentligen?

      Yes, bara!

      Han driver en mediabyrå med Erika Heizinger (Nova Rimérs mamma) och Amoury De Poret (Emilia de Porets man).
      http://www.goodenoughmedia.se

      Nej, ingen vet och ingen bryr sig heller.

    Vet någon vad bonusen är som Calle får per person?

    Modd modd modd modd modd ? SUCK

      Men släpp det.

    Nu har jag lyssnat på den omtalade Alice & Bianca avsnittet med Lovisa. Jag pluggar till psykolog och kan jag instämma med andra kommentarer som har lyfts i kommentarsfältet i den här bloggen. Både Alice och Lovisa talar med kränkande och mobbande ton genom hela intervjun. Jag får intrycket att dem inte riktigt tar hänsyn till hur de framställer dig eller hur du reagerar på deras öppna kritik gentemot Bianca som person, inte ens som business woman, utan som person. Det är mycket personangrepp genom hela intervjun. Hon går ut och gråter och de sitter och skrattar och avvisar hennes reaktion som något larvigt och säger sen att hon är konstig.

    Bianca, om du läser det här: de är inte dina vänner – så reagerar inte vänner med riktig vänskap. De kanske är bra kollegor, men inte vänner. Tycker det var mycket ”mean girls” över det hela. Hoppas du hittar riktiga vänner som uppskattar dig, inte ditt kändisskap.

      Jag kände samma sak. Fick ont i magen av att lyssna på avsnittet. Det skulle säga positiva saker om Bianca, men det öste på med negativa.

        Seriös fråga. Får du ont i magen på riktigt eller har du hoppat på tåget med detta modeord?

          Visste inte att det var ett modeord. Men ont i hjärtat är bättre beskrivet.

      ”De kanske är bra kollegor, men inte vänner”

      Jag tycker inte att assistenten är så bra som kollega heller. Hon är så dryg mot Bianca och tycks visa noll respekt fast Bianca är hennes chef och den som betalar hennes lön. (Samma sak med managern). Om assistenten jobbade på ett vanligt arbetsplats och var lika dryg mot sin chef där, skulle hon fått tillsägelse for sure.

      Krävdes inte direkt en psykologstudent för den analysen. Vi är många som gjort den.

      Funderade över när assistenten säger att hon medvetet tackat nej till inbjudan från Bianca att gå ut och festa, ”så hon inte ska tro” att det handlar om kändisskapet. Jag tycker DET om något visar på att hon faktiskt vill rida på kändiskskapet genom att hon medvetet tackar nej idag, för att ”se vad som händer (med deras relation) i framtiden” när hon fått jobba där ett tag.

      Och deras jävla ”oimponerade”. Är de helt dumma i huvudet? Kan man inte bli imponerad av någon åstadkommit en hel del, utan att vara ett typisk fan eller typ bli starstrucked? Är de BRA kollegor för att de inte imponeras utav henne? Jag imponeras av min morsa, betyder inte att jag vill utnyttja henne för det. Tror om Bianca hade tuffat till sig lite så skulle dessa nog börja smöra sönder för henne. Men hon verkar dras åt folk som trycker ner henne lite fint.

      And again, en sån jävla skillnad mellan dessa nötter till kollegor till Bianca, med Kenzas poddkollega. ?

        Mår du bättre av att du var tvungen att börja med en kränkande kommentar om min utbildning? Har du någon mindrevärldskomplex? Berätta!

          Skärp dig!

    Varför hamnade jag på modd?

      Men herregud sluta spamma

    Kan du snälla skriva ett inlägg om Bianca och Alice senaste podd?!?! Detta är förjävligt!!! Så jävla äckligt beteende mot Bianca.

      Man undrar om det egentligen är ett pr-trick? Nu är ju Kenza gravid och aktuell med ny podd, då måste man göra något som får folk att uppröras för att inte falla i glömska.

        Pr-trick för att få Bianca gråta framför hela folket? Tror inte det.

          Det där var definitivt inte ett PR trick. Det där var äkta.

          Jag trodde kenzas podd skulle slå ut Bianca helt men nej, Bianca är verkligen topp 1 just nu.. trots kenzas graviditet. Men det kanske är just pga hennes graviditet som hon tappat lite, många av oss är inte intresserade av att lyssna på prat om moderkakor och ”bebor”.

            Är nog elak nu men jag likställer ”Bebor” med BB:s ”heja” och ”bygga bolag”. Ligger liksom inte fint på tungan

              Tycker också Bebor låter så sjukt töntigt. Spyr och får rysningar när hon säger/skriver så. Förlåt men.. ?

                En till här ? kräks alltså.

                Hur kan ni störa er så mycket på vad någon kallar sitt ofödda barn? ?

          Det har ju uppenbarligen blivit en snackis, och jag gissar att många har gått in och lyssnat på avsnittet just för att det blivit uppmärksammat. Vad är det som säger att Bianca inte var med på hela grejen och ”började gråta” för att locka nya lyssnare.

          Självklart behöver hon pr som alla andra, utan pr hade hon inte varit så framgångsrik som hon är.

        Bianca behöver verkligen inga pr trick.. tycka vad man vill om henne, men bruden säljer slut varenda vara hon tipsar om..

      Fast är det bara jag som inte märker något extremt? Det låter mer som en riktigt hård jargong men inget mer än så.. jag är precis som Bianca och har svårt med att ha nån nära och prata känslor men tycker det lät mer som typ hårda skämt.. k

      Det jag dock reagerade mest på är hur respektlös hennes assistent är och hur mycket hon spelar att hon inte bryr sig, jag menar, om hon nu hatade Bianca så mycket, varför sökte hon jobb hos henne? Verkar jätte konstigt.

        Håller med! Och jag TÅL verkligen inte hon Lovisa. Hon tror hon är nåt genom att spela obrydd.

        Hahaha, hon verkar bry sig extremt mycket men spelar oberörd!

        Roliga citat:
        Assistenten: Jag är ingen assistent! Jag är cordinator.
        Assistenten: Jag hade aldrig följt dig, din blogg eller annat, visste knappt vem du var [2 min senare] hittade annonsen om jobbet på din blogg, typ 3 sidor bak när jag hade bläddrat i arkivet! Kommer även fram att hon minsann följde Bianca på IG och att hon hade sett Bianca på Wahlgrens men ogillade henne.

        Varför fasiken söker man då ett jobb hos någon? Nej.. Tycker hon lever och glider lite på räkmacka tack vare Bianca. Verkar dock lite otacksam och märklig i intervjun med tanke på hur hon svarar den person som faktisk ser till att hon får lön varje månad 🙂

          Jag är dock inte så förtjust i tanken på att man ska vara rädd eller tacksam mot sin arbetsgivare. Bianca är inte snäll för att hon betalar ut lön till sina anställda. Jag är definitivt inte tacksam för att min chef betalar för att jag jobbar minst 8 timmar om dagen, det är en självklarhet.

    Mycket vill ha mer! ?

    Jag tjänar 1500/mån på ett simpelt inlägg från en kled och kladd kedja för att folk använder min länk på mina lilla blogg. Gissa vad han tjänar på detta?!

    Camcam dags att skriva om det omtalade poddavsnittet Bianca/Alice/Lovisa och kanske även Kenza och danis där Kenza fick rätt mkt kommentarer om att hon var egoistisk i sin blogg och på insta.. roligare än Calle ?

      Men JA!! Så mkt roligare än Calle och Blondinbella och Mona och Cissi och alla andra som du skriver om som man inte ens vet vilka de är.

      Skriv mer om tex Kenza, Bianca & co, Sindy, och Angelica Blick för att ge några förslag.

      Vilka mer scrollar igenom typ 80% av inläggen i denna bloggen? ??

        Ja riktigt tråkigt då det faktiskt finns material att hämta just nu då poddar verkligen genererar massa kritik och åsikter.. nu har det ju blivit väldigt mycket i och med biancas o Alices avsnitt och även kenzas så det är synd att camcam inte tar vara på det i tiden… tråkigt om det liksom kommer om 3 dagar..

          Så himla tråkig bloggen är senaste dagarna. Alltså anita(vem?) Calle (irrelevant?), bb(igen?!).. det syns liksom på kommentarerna. 40 kommentarer på ett inlägg? Och så undrar folk varför det brukade vara massa ot i inläggen, tycker att det gjorde kommentarsfälten mer dynamiska när det var så tråkiga inlägg som det är nu. Kom igen camcam, det finns massa material att hämta så snäll ge oss några intressanta inlägg ??

            Håller med! Nån som vill starta en LÄSVÄRD och INTRESSANT blogg om bloggar och influencers ihop med mig?!

              Lätt på!

                Jag tycker Camilla är riktigt bra men just dessa dagar är hon lite sen på bollen, men hon är ju lyhörd för sina läsare så det kommer får vi hoppas 🙂

                  Jag håller helt med i kritiken och det hela har sin förklaring tyvärr. Ingenting jag kommer gå in på närmare men som sagt – det finns en anledning till det men jag ska göra mitt bästa för att det ska märkas så lite som möjligt i fortsättningen.

                    Jag gillar din blogg och tycker att du gör ett toppenjobb 🙂 mitt svar till ?är mest för att jag tycker det verkar så himla kul. Hoppas att allting är okej i alla fall!

                    hoppas det ordnar sig, vad det nu är ?

                      Tack! <3

              Måste du skrika?

              Tror inte din blogg kommer att bli så INTRESSANT och LÄSVÄRD, hur mycket du än SKRIKER.

                Ps. Jag tycker det är så roligt att folk som inte gillar denna blogg hänger här dagarna i ända. Varför? Är ni masochister? Varför spendera sin dyrbara tid på nåt man ogillar så skarpt?

      Kenza var ju super egoistisk, jag är förvånad att CamCam inte har skrivit ett smaaack om det. Tyckte synd om Dani som inte vågade bli glad på riktigt pga Kenzas reaktion…

    Vilket är det effektivaste sättet att få bort slapp och tjock mage full med celluliter? Jag är skitsmal (men slapp och ”dallrig överallt”) i övrigt men just magen.. kan inte knäppa mina byxor för magen får inte plats! Vill börja på gym men vet inte HUR jag ska träna? Nån som har ett bra träningsschema att rekommendera? Är nybörjare och kan ingenting om träning och vilka övningar man ska göra och så. SJUKT TACKSAM för alla tips och råd!!

      Gå till gårdagens Öppet spår eller vänta tills imorgon kväll. Såna här OT-inlägg är inte önskvärda nån annanstans än på Öppet spår och Camcam kommer att radera dem.

        Tydligen är de ju önskvärda då jag får många svar!? Folk är villiga att faktiskt hjälpa mig på traven och det är fantastiskt fint!

          Inte önskvärt av Camcam och många läsare.

      Träna och lyft vikter. Jag har noll celluliter när jag tränar och lyfter vikter men fick tillbaka en liten del efter en operation då jag var tvungen att vila från träningen. Men gick bort sen igen. Finns massa träningsscheman på nätet, gör övningar med vikt, för både över och underkroppen, antingen fria vikter, maskiner med vikt eller banden som finns på ställningar, eller boll. Gör core övningar (du hittar en massa på Google). Kör även kondis, helst intervaller. Google is your friend här. Och torrborsta dig 3 ggr/v och smörj in varje dag!

        Inte konstigt med ot när det är så tråkiga inlägg. 3 st om Calle och exakt samma situation?

          Att du tycker det är tråkigt betyder inte att alla andra gör det. Det har funnits massor med OT under inlägg som har varit populära och engagerat folk.

      Träna de inre magmusklerna! Hjälpte mig sjukt mycket när jag slutade göra massa sit-ups och började med övningar som verkligen byggde styrka inifrån. Finns massa om du googlar! De flesta är även lätta att göra hemma om det känns jobbigt att gå till gymmet

      Sen vet jag inte vad du äter, men även om du är smal är det viktigt att tänka på att få i dig rätt sorts näring, skippa skräpmaten och massa snabba kolhydrater och försök äta mer proteinrikt med bra kolhydrater så får kroppen lättare att sålla bort det fett du har och hjälp dig bygg upp dina muskler istället.

    En ”influencers” variant av att panta tomburkar, går det så dåligt nu Calle?

    Skulle inte han sluta med insta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.