Lilla Berlin på Instagram

Bild av @lilla_berlin på Instagram.

Lilla Berlin är en stripserie av Ellen Ekman och igår – på Internationella kvinnodagen – publicerade hon de här fyra rutorna på Instagram.
Jag har sett den delas många gånger – bland annat av krönikören Amanda Oxell –  med anledning av att Gina Tricot igår höll ”Power Girl Awards”, en gala där de hyllar starka kvinnor, samtidigt som kvinnorna som syr många av företagets kläder nog inte har det så bra.
Det verkar inte som att företag har så mycket framgång med sina ”starka kvinnor-kampanjer”. Bara häromdagen kritiserades Lindex kampanj med Kakan Hermansson å det grövsta. 

Är det skenheligt att utse ”powerkvinnor” samtidigt som kvinnorna som möjliggör företagets framgång arbetar under allt annat än bra förhållanden?

Galans vinnare var för övrigt – om någon är nyfiken:

Årets Superwoman: Nina Rung
Årets Framtid: Mouna Esmaeilzadeh
Kvällens Power Look: Viktoria Andersson
Årets Power Girl: Oliwia Lundgren

28 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är allmänt störigt att kvinnodagen används till att hylla ”starka kvinnor”. Vad är en stark kvinna, till skillnad från en ”svag kvinna” då eller? Framgångsrik? Känd? Rik? Vacker? Chef? Lyckad? Trodde dagen handlade om att belysa orättvisor och förtryck i samhällets alla skikt, diskutera åtgärder, vad kan samhället göra för kvinnor i Sverige respektive kvinnor i andra länder. Hur ska företagen agera, skolan, massmedia, sjukvården, forskningsvärlden.. Och uppmärksamma gärna positiva historier som lett till ökad jämställdhet och trygghet för flickor och kvinnor, hemma och ute i världen. Men allt detta tjat om starka kvinnor, power, mäktiga entreprenörer som tjänat massa pengar, som om detta är det enda som räknas. Det blir så ironiskt när Gina tricot gör som de gör. Snälla låt inte Internationella kvinnodagen spela ut sin roll och bli ett ytligt kommersiellt jippo.

      Tack Milla, du satte ord på mina tankar ❤️

        Håller verkligen med dig JenPen. Milla satte just ord på något som jag kände när jag skrollade igenom sociala medier igår!

        Håller med! Jan pen och Milla.

      Jag känner precis så utan att ens förstå vad det var som skavde.

      Gick in på Läckbergs konto där hon bara hyllar sig själv och sina jämlikt framgångsrika Quenns som hon kallar dem alla.
      Hon beundrar alltså kvinnor som trots allt har allt förspänt och är allmänt respekterade. Där de har miljoner att investera.

      Det är ju farao inte det som kvinnodagen handlar om , snacka om ankdam och navelskåderi. Lyft blicken för i helvete och se vad som pågår med både ute i världen och i Sverige gällande kvinnors utsatthet.

      Tack för ditt inlägg som fick det mesta vad Internationella kvinnodagen ska handla om!

      *Intro-låten till Cheers*

      Is it a hypocrisy to appoint ”powerful women” at the same time as those women that help the company succeed under any good conditions? sonic games

    Sandra Beijers kommentarsfält.

      ?

      Kommer inte in i hennes kommentarer… klickar på kommentarer och kommer till inlägget men utan att kunna se kommentarerna…

      Det är sönder, hon skrev det på instagram stories.

        Det är ”sönder” = avstängt av Elle pga hon inte tålde kritiken hon fick för hennes reklam-inlägg.

        Om det skulle vara ”sönder” på riktigt skulle det vara genomgående för alla Elles bloggar som använder samma kommentarsfunktion och ligger på samma plattform med samma kod.

        Är alltså en omöjlighet att det är ”sönder”, hon vill bara ha helg

          Vilket, kry? Hon har ju postat massa inlägg sen dess. Eller har det kommit annan kritik?

            Kanske sminkreklamen på kvinnodagen?

            Nej, ett nytt inlägg, hon gjorde ett reklaminlägg för ett sminkmärke

          Fast de andra bloggarna använder väl disqus som kommentarsfält, det gör inte Sandra

    Var är alla kommentarer nu? Alla feminister?

      Läs exempelvis första kommentaren i det här kommentarsfältet. Sen vet jag inte om det blir så mycket debatt då jag tror många feminsiter som läser detta inlägg instämmer.

    Vem vinner Mello ikväll? Ska Benjamin blir den första att vinna som låtskrivare två år i rad, eller det kanske har hänt förr?

      Hoppas på Mohombi, Anna eller Bishara.

    Den här bloggen har verkligen dött. Du får kanske satsa på öppet spår oftare.

      Blir så när Isabella gått på tomgång för länge hon har väl utgjort 50% av inläggen under en lång tid. Nu när hon bara kör samma inlägg på repeat finns inte så mycket att jaga upp sig över där.

    OT:
    TanbyKlara är i Costa Rica med Kenzas kompis Humlan. Undrar vad som hände mellan K och TbK, om humlan ändå kan umgås med henne?

      Hon avslöjade väl hennes graviditet för närstående, har jag läst i kommentarsfältet på den här bloggen. Hon har också semi-verifierat det på sin egen blogg, något i stil med att man inte alltid ser eye to eye med alla.

    Håller helt med alla ovanstående angående starka kvinnor!

    Nina Rung var ett bra val! Hon rockar fett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.