Jag älskar Egoinas funderingar och kommer här med en egen

?? Vad menas med och är egentligen poängen med ”snabbuppvärmning” på ugnar. En helt idiotisk funktion ju. Eller? Varför blir det inte varmt lika fort om man sätter på ugnen som vanligt, eller om man skruvar upp värmen på max exempelvis? Måste det verkligen finnas en egen funktion för ”snabb uppvärmning”? Fattar noll. //Egoina

Ifrågasättandet = Livets elixir
Och jag har ett eget ifrågasättande som jag bara MÅSTE få svar på!
Ok. Here goes.

För några år sedan (eller när det nu var) så lanserades Panodil Zapp – den lite snabbare värktabletten.
Panodil Zapp innehåller natriumvätekarbonat, som gör att magsäcken töms snabbare och därför kommer också effekten snabbare jämfört med den hos den ”traditionella” tabletten.
Min fundering är: VARFÖR säljs den långsammare tabletten fortfarande? Finns det människor som inte vill ha den snabbaste lindringen och i så fall varför? Ska det kännas som att man verkligen har förtjänat den, när effekten slutligen kickar in?
Något lurt är det..
Man vill väl ALLTID ha den snabbaste lindringen mot exempelvis huvudvärk varje gång? Eller?
Det är väl knappast så att man exempelvis sitter på ett flygplan och kallar på flygvärdinnan med orden:
”Ursäkta, har ni huvudvärkstabletter? Tack, jag tar gärna två stycken, men kan ni vänta en kvart innan ni kommer ut med dem till mig för jag vill verkligen längta efter att bli av med värken idag? Åh, tack!

Kan NÅGON snälla, please förklara resonemanget bakom detta?
Det stör mig nämligen VARJE gång jag står och ska handla receptfria smärtstillande. M kan intyga att jag ställer frågan till honom med irritation på rösten, VARJE GÅNG.

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ugnen har väl extraslag or som skulle bränna maten om de var igång hela tiden.

    Och jag kan tänka mig att det där som tömmer magen kanske är värre för individer med magproblem, låter lite brutalt på något sätt.

      Precis, på apoteket säljer de vanlig Ibuprofen (Nurofen) och en ny som ska vara extra ”snabb” (fast caps) och jag skyr de där extra snabba, köper dem aldrig, just eftersom jag tänker att det är något lurt med dem som säkert inte är nyttigt för kroppen. Allt som är ”snabbt” är inte bra, tvärtom är det ju bra att tagga ner och ta det lungt. Oftast är det enda kroppen behöver för att återställa sig ordentligt med vila och ett par glas vatten.

      Jag stör mig på att det finns så mycket reklam för smärtstillande och sura maguppstötningar m.m. Istället för att lyssna på kroppens varningssignaler fortsätter folk i samma vansinniga tempo tills utbrändheten, depressionen eller hjärtinfarkten sätter stopp! 🙁

        Jag tror inte jag känner någon som försökt bota sin depression med Panodil.

          Det skrev hon ju inte heller?

          Hur läste du in det? Snacka om att ta vilket tillfälle som helst bara för att få trycka till lite.

        du låter lite som en lite-version av personer som tror att alla kemikalier är skadliga för kroppen och gör juice-detoxer varje månad lol. om dessa produkter är så dåliga för kroppen hade det inte kunnats säljas. plus som någon annan sa är det väl ingen som försöker bota utbrändhet eller depression med panodil, så vad du försöker säga med det vet jag inte.

          Det hon menar är väl att istället för att bara dämpa kroppens varningssignaler med olika tabletter så borde man kanske gå till botten med varför man mår som man mår, om man har återkommande problem.

            Exakt! Och läkemedelsförgiftning är alldeles för vanligt nuförtiden, ofta orsakat av kontinuerligt användande av smärtstillande.

              Tacka gud att det finns smärtstillande. Annars skulle jag få lida i dagar av min migrän. Man väljer ju själv vad man vill stoppa i halsen. Ryser när jag tänker på folk för då det inte fanns bra mediciner. Hur klarade dom sig. En som inte lider i onödan.

            Fast är det därför man tar smärtstillande/ febernedsättande? Jag tar det när jag ligger ordentligt sjuk eller har mens värk från helvetet. Men jag borde inte använda tabletter som hjälper smärta/feber snabbt utan gå till botten med orsaken och genom detta vara en bättre människa och må bättre då? seriöst.

            Tack, det var exakt det jag menade. Jag funderade ett tag på om jag skulle lägga till att har man riktigt ont är förstås vatten och vila inte alternativet, men tyckte inte att det verkade nödvändigt. Uppenbarligen hade jag fel??

            Jag går själv med en stödkorsett sedan november pga diskbråck och jag har fått ta en hel del smärtstillande bara för att kunna sova några timmar! Nu är det tack och lov mycket bättre.

          Anonym, 06:49. Då kan jag berätta för dig att INGA kemikalier är bra för kroppen. Det knepiga är att vi inte vill se det utan kör på för att det är så accepterat.
          Du låter som att du väljer att misstolka texten här..hon skrev att vi bromsar allt med tabletter idag, istället för att ta reda å orsaken till varför vi mår som vi mår.
          Om du är intresserad av att lära dig finns det massor av alternativa sidor. Om inte, så är det fine också.

            Haha nej GUD vad farligt det är med kemikalier. Ännu värre med kemikalieföreningar.. typ H2O, marknadsförs som vatten men är egentligen en superfarlig kemikalie… själv sväljer jag bara mitt eget saliv, tycker synd om er andra..

              H20 ska du absolut inte få i dig. Vatten som vi dricker är inte destillerat H20 så jag skulle inte råda någon dricka H20. Läs på lite först.

                ??

                Tror det är du som ska läsa på…

                  Vill du utveckla?

            Kroppen består till 100 av kemikalier. Allt är kemikalier.

          Herregud vilken otrevlig kommentar. Vad är det med folk som hackar på människor som uppenbart är noga med vad de stoppar i sina kroppar? Klart kemikalier och tabletter inte är bra för en, såvida man inte är sjuk. Kroppen försöker ju säga en något, det ska man inte dämpa med tabletter.

            Jo det handlar om livskvalité för mej. Hellre ta en tablett änn att plågas och ha ont. Tur man väljer det själv.

          Läkemedel är inte bra för kroppen men i vissa fall är det bättre med läkemedel än med smärta. Man måste ju så klart väga nackdelar mot fördelar. Levern kan ta skada av smärtstillande varför man får ta leverprover om man av någon anledning behöver äta smärtstillande konstant.

          Alla läkemedel är ”skadliga” och har biverkningar. Nyttan övervägar oftast nackdelarna, och det är fantastiskt att vi har läkemedel, men det är inte naturlig frukt.

          Produkter som är skadliga säljs inte? Cigaretter ngn?

        Håller med dig i viss mån. Börjar känna igen mig själv i det. Är stressad så jag spänner käkarna, får spänningshuvudvärk, tar en Ipren och fortsätter istället för att ta itu med problemet; stressen.

        Men gud vad märkligt att tänka så?? Det kan ju appliceras på det mesta tills man blir helt paranoid? ”Jaså är juice A nyttigare än juice B?! Nej det låter skumt! …Jaha, så tvättmedel X är drygare än tvättmedel Y? Då är det något fel på det!”…

        Håller med helt. Är tvungen att gå på tabletterna pga ett nytt diskbråck och jag vägrade i flera månader, kan knappt gå normalt nu så jag bestämde mig för att ta det som jag fått på recept. Läste biverkningarna där det står att medan man tar tabletterna är risken för stroke och hjärtattack högre och att ens chanser att bli gravid kan minska. Blev typ chockad, då jag aldrig läser bipacksedeln men gjorde det nu pga att jag började kräkas av tabletterna. Så jag förstår verkligen intr folk som tar tabletter för minsta lilla, eller såna som tar Treo varje morgon pga ingenting? Alltså, vad är grejen?

          Diskbråck är för jävligt. 🙁 Skolios på tre ställen i ryggen + stillasittande jobb + otillräcklig träning gav mitt. Det kommer att återkomma om jag inte ändrar mina vanor.

        Natriumvätekarbonat minskar upptaget av vissa antibiotika. Det kan även vara olämpligt att ge till patienter med njursvikt eller hjärtsvikt då natriumet kan leda till vätskeretention, att de samlar på sig för mycket vätska i kroppen.

        Annars kan jag tänka mig att det hos patienter som behöver väldigt regelbunden smärtlindring fungerar bättre med vanlig panodil då effekten kommer samtidigt som hos annan smärtlindring, tex tramadol. De kombineras ofta för bättre smärtlindring då de förstärker varandras effekt tillsammans. Tar man 4 doser per dygn så kan man då ta båda sortens tabletter samtidigt och få en jämnare smärtlindring.

      Så var det i alla fall med vår gamla ugn, råkade vid något tillfälle glömma stänga av snabbuppvärmningen. Maten blev bränd.

        Och snabbuppvärmingen drar gissningsvis mycket mer energi, varför funktionen med vanlig uppvärmning är kvar.

        Vad konstigt? Vår ugn funkar så att det värms upp till den temperaturen man vill ha mycket snabbare, men sedan stannar det ju där. Det blir ju inte 400 grader när man ställt den på 200 liksom, bara att den kommer snabbare upp i 200.

          ?‍♀️

            Vad ?

          Ha ha ha. Snillen spekulerar?

      Cam cam när ska du bemöta kritiken du fick för din egen nätcasinoreklam under inlägget om Laila Bagge?
      Seriös undran.

        Ja du kanske ska gå till botten med din egen moral innan du pekar finger åt andras reklamsamarbeten och vill trycka till andra bloggar för att de inte tänker på vem/vilka deras reklam vänder sig till?

        Fast hon har ju svårt flera gånger angående reklamen på bloggen?Det är Nyheter24 som säljer och väljer banners inte Cam

          Men hon klagar på andras reklamer på sin blogg medans hon gärna avsäger sig allt ansvar för sin egen? Tyckrr hon kan sluta peka på andra bloggare då ju.

          https://www.dn.se/insidan/fler-sjalvmord-bland-spelberoende-personer/

            Jag vänder mig emot influencers som marknadsför – i mitt tycke, oetisk reklam med hjälp av sin person, trovärdighet och det förtroende som följarna har för influencern.
            Jag har aldrig kritiserat någon som helst typ av banner-reklam så blanda helst inte ihop äpplen och päron här när det är någonting helt annat som diskuteras här.

    Låter spontant som att folk som har problem med magen hellre hade dratts med huvudvärk en halvtimme extra. Men detta är spekulation.

    Inlägget är kategoriserat ”Kissie”.

      Tack för att du sa till.

    Precis denna fråga har jag ställt flera gånger själv. Om det finns en utveckling av en produkt, en som är mer effektiv, varför säljs fortfarande den andra som är mindre effektiv? Tror dock aldrig att jag kommer få något svar så jag grubblar vidare. ?

      Vad det gäller ugnen tror jag helt enkelt det är så att det drar sammanlagt mer ström att värma upp snabbt. Så har man tid sparar man pengar på att ta det lugnare där.

      Samma sak med diskmaskinen, iallafall min har ett tillval som halverar programtiden men då drar det mer ström och går åt mer vatten.

        Nu syftade jag i och för sig på tabletterna men det var jag som inte var tydlig där. ?

      För att tillsatsen som har gjort att den får snabbare effekt inte passar alla personer som tar originalpreparatet. Då är det bra att originalpreparatet finns kvar för de som behöver det.

    ”egen fundering” var väl att ta i, när exakt samma finns bland egoinas kommentarer

      Cam cam queen och copy paste

        Of *

          Hade gått bättre om du kört copy-paste…

      Cam kanske också har tänkt på samma sak? ?

        Ja klart hon har när hon proppar i sig smärtstillande som en annan äter popcorn.

          Proppar du i dig pop-corn?
          Själv äter jag smärtstillande och pop-corn ungefär lika ofta – någon gång i halvåret, dock inte alltid samtidigt!

          Det där var jävligt tyket skrivet. Du har inte en susning hur hon mår eller vad hon gör för att orka igenom dagarna! Döm ingen förrän du gått en mil i deras mockasiner.

      För att ingen annan har aldrig tänkt på samma sak, menar du??

        Skulle vara en skojig regel om man inte fick lov att nämna något som någon annan redan tänkt/sagt – tyst och skönt skulle det bli!

          Samt helt tomt i detta kommentarsfält…

            Skulle inte bli några inlägg att kommentera så det säger ju sig självt.

    För alla oss som behöver ta tex paracetamol regelbundet pga ständig smärta är det mycket bättre med de vanliga varianterna. Det blir en jämnare smärtlindring så.

    Som svar på egoinas fundering handlar det sannolikt om att snabbuppvärmningen är väldigt energikrävande och därför bara är tänkt att användas i undantagsfall. Som svar på din fundering är snabb-tabletten förmodligen inte särskilt snäll mot magen. Har du mycket problem med värk kan den nog därför orsaka mer problem än nytta.

    Är det samma pris på panodilen?

    Tror snabb och grill är samma funktion på vissa ugnar. Det är högre effekt, drar mer energi.
    Har tänkt på samma angående värktabletter! Men fick nu svar ??

    Gällande värktabletten så är min gissning att det handlar om att få ut så mycket pengar som möjligt ur en produkt så länge man har läkemedelspatent på produkten och konkurrenterna inte kan kopiera den rakt av, utan måste själva sätta ner pengar på att utveckla en motsvarande produkt. Det är dyrt att få fram en ny godkänd produkt, även om produkten i sig inte är dyrare än den gamla versionen att tillverka. Då har man kvar det gamla eftersom alla inte vill köpa eller har råd med premiumprodukten och så har man kvar premiumpriset på premiumprodukten så länge som det finns en marknad för båda produkterna.

    100 % gissning!

    Jag vet inte om det är anledningen men jag som har problem med magen (magsår vid 23 års ålder, därefter magkatarrutbrott genom hela livet) tål inte snabbverkande paracetamolpreparat så jag är tacksam för att de långsamma varianterna finns kvar. Jag har testat själv och fick ett magkatarrskov som ett brev på posten. Även sonen, som har en känslig mage, får ont i magen av den typen av tabletter.

      Samma här. Haft problem med magkatarr länge och min mage mår inte heller bra av de snabba tabletterna.

    Kanske den snabbvärkande tabletten fortare går ur kroppen?

      Innan nån hinner före; snabbverkande.

    Det är ju inte heller alla som bör äta extra natrium under lång tid, om en skulle använda Panodil som smärtlindring dagligen. Tex personer med hjärtsvikt, njursvikt, hypertoni m.fl.

      Det är också så att orsaken till att man får snabbare frisättning har nog inte med magtömningen att göra, utan att upplösningshastigheten är snabbare.

      För att svara på frågan: Skillnaden i tid till effekt är marginell. Snabbfrisättande (vilket även orginalpreparatet är) är dessutom dyrare. Snabbare frisättning behöver inte innebära bättre. Effekten och eliminationen är den samma. Och som J säger, den högre halten natrium är inte funktionell för vissa personer.

    Hej! Jag vet att när det gäller alvedon Novum som ger snabb effekt så innehåller de natriumvätekarbonat som inte alla tål. Därför finns båda delarna kvar. 🙂

    Jag läste ungen och tänkte vad är det för sjuk fundering ?
    Skyller på att det är morgon

      Jag läste också ungen och försökte dessutom relatera det till snabbverkande kontra vanliga värktabletter… Gick sådär ?

    Jobbar på apotek och jag brukar vara tydlig med att förklara vad som är skillnaden mellan Alvedon/Alvedon novum alt. Panodil/Panodil Zapp. I majoriteten av fallen baseras valet på priset. Alvedon ligger på 40kr medan den snabbverkande ligger på 48. Folk är villiga att vänta 10-15 minuter extra för smärtlindring om de kan spara pengar.

      Ja, och som jag skrev ovan, skillnaden i tid till effekt är minimal. Att tillverka dessa ”snabbare” tabletter är bara ett sätt att försöka tjäna mera pengar.

    Var inne på bloggposrtalen och såg att Linn Herbertsson bara hade 8793 besökare förra veckan. Trodde hon var betydligt större, skulle man kunna klassa detta som en micro-blogg?

      Och då ska du dela den siffran med tre för att få i runda slängar korrekt siffra från Google Analytics,

      Definitivt, men hennes sambo är ju tät så det spelar ingen större roll för henne, så länge hon håller uppe fasaden att det verkligen är ett 24/7 jobb samt umgås med petra tungården och co

    De snabba rackarna är väll också större- svårare att svälja för stor del av befolkningen och då är det bra de små finns också .
    OCH som någon skrev, ett sätt att få ’merförsäljning” . Det är ju inte som de kan göra olika smaker eller annat hippigt för att konkurrera med parallellimporten

    Använder aldrig snabbfunktionen på ugnen pga energikrävande och ett mindre miljövänligt alternativ.

    Skulle heller aldrig välja snabbverkande smärtstillande pga dyrare. Fattar inte varför man väljer att betala mer bara för att slippa ha ont i 10 minuter extra (det här gäller ju liksom smärtstillande för värk av normalgraden, inte någon förlossningssmärta).

    Det bästa för snabb smärtlindring är väl suppositorier?

      Så varför säljer man fortfarande tabletter som ska tas oralt?

        För att jag inte vill stoppa in ett finger i rumpan och sen efter en stund känna hur Alvedonfetter rinner ut ur analen. I synnerhet inte om jag behöver ta smärtstillande på en föreläsning. Lol.

          Hahaha din kommentar fick mig verkligen att skratta högt :’)

        För att det inte finns många vuxna som gärna tar med en ask suppositorier och trycker upp i rektum ex på jobbet. Då är det smidigare att svälja ner tabletterna med lite vatten.

      Ja fick suppar när jag hade gallsten och dom verkar snabbt.

      Nej. Man får inte snabbare upptag och således inte snabbare effekt. Upptaget är istället sämre och sannolikheten att man inte drar nytta av hela dosen är stor.

        Va? På bvc där jag bor säger de tvärtom.

          Ja, läkare och sjuksköterskor har inte alltid så god kunskap om läkemedel, farmakodynamik och -kinetik.

      Stämmer inte.

    Vet inte om folk har hunnit svara detta än men originaltabletten har längre verkningstid. Har du en hisklig huvudvärk eller febertopp vill man kanske åt snabb smärtlindring för att sedan gå över på vanliga innan smärtan skjuter i höjden. Om man går på ett schema med smärtstillande vill man att effekten håller i sig så lång tid som möjligt eftersom du bara får äta ett begränsat antal. Tex brukar reutmatiker stå på schema för att värken ska hållas i schack. Känns rätt logiskt att något som går in snabbare också går ut snabbare ^^

      Precis ? Jag som kämpat med diskbråck går på daglig smärtlindring där man försökt täcka dygnets alla timmar, då har Alvedon 665 mg som är en depå tablett varit en bra lösning medan om jag har feber/ont i huvudet kanske väljer en snabbare lösning den gången.

        Men de tabletterna har ju inte funnits på länge.

          Jag bor i Danmark, det är det enda landet i EU som gått emot ”förbjudet” och fortsatt sälja den styrkan/depå ?

      Nej, verkningstiden är den samma eftersom substansen i de båda tabletterna är den samma och halveringstiden således är den samma. Upptag och verkningstid har inte med varandra att göra.

    Panodil Zapp eller Alvedon Novum är bra för de som vill ha snabbare effekt vilket kan ha stor betydelse vid migrän eller annan riktigt jobbig värk, men de som lider av exempelvis högt blodtryck ska inte ta den. Samma för de som ordinerats saltfattig kost.

    De ”snabbare” tabletterna kostar mer, det handlar väl om att läkemedelsföretagen vill tjäna så mycket pengar som möjligt förstås.

    Eftersom den tömmer magen snabbare kan jag tänka mig att det irreterar vissas magar och tarmar.

      Finns ingen sådan biverkning. Enkelt att kolla FASS. Annat gäller NSAID.

      Den tömmer inte magen snabbare. Och snabbare magsäckstömning innebär inte direkt irritation för mage och tarm. Att NSAIDs är tarmretande har med dess verkningsmekanism att göra.

    Tips! P3 nyheter skriver om Ida Wargs och blondinbellas reklam för cannabis oljan.

      Okej, är det positivt eller negativt?

        Läkemedelsverket har inte godkänt oljan och tycker inte att influencers ska marknadsföra den. (De tycker heller inte att den ska säljas alls.)

          Så P3 nyheter har tagit ställning i frågan och tycker inte att den ska säljas alls? Låter seriöst. Heja Public service!

            Nej. Läkemedelsverket.

            Ok, ser nu att du antagligen menar att Läkemedelsverket inte vill att det ska säljas alls. Det är för att de vill ha egen patent på den och tjäna pengar. Sverige är ungefär det enda landet i Europa som försöker förbjuda försäljning av detta naturläkemedel. CBD-olja innehåller inte THC och har således inget med en drog att göra. Det är industrihampa den görs av. Men ändå används till exempel namnet Cannabis-oja för att göra oinsatta människor förskräckta.

              Nån som testat cbd? Har diskbråck och vill bara ha bort smärtorna så jag kan träna som förr. Hatar att gå på piller.

                Har testat för diskbråck och det fungerade väldigt bra. Dock så vande sig kroppen efter ett par månader och då ska man pausa ett tag. Man kan även prova olika styrkor och doseringar. Finns en bra CBD-grupp på Facebook som du kan kolla upp.

                  Tack snälla för svar!

    De är väl dyrare har jag för mig? Skiljer inte jättemycket men jag köper alltid vanliga tabletter eftersom de är några kronor billigare (student, finns roligare grejer att lägga pengar på).
    Tar i stort sett bara värktabletter vid mensvärk och tycker inte de snabba tabletterna är mycket bättre heller.

      På Apotea.se (kolla topplistan) finns 30st tabletter med paracetamol (samma substans som panodil/alvedon) för typ 15kr, likaså Ipren-kopia för typ 10kr. Plus gratis frakt 🙂

    Är det inte så att den vanliga ”långsamma” tabletten är billigare? Det är ju skönt att kunna välja om man vill betala 40 kr eller 32 kr, om man verkligen har det tight ekonomiskt alltså. Sedan är det många som mer eller mindre står på paracetamol kontinuerligt och då finns det ingen poäng med en tablett som ger snabbare effekt eftersom de ändå har ämnet i sig i 24/7.

    Varför finns vanlig cola kvar om zero smakar som orginalet men är hälsosammare (iom inget socker)??????

      Huruvida sötningsmedel är bättre än socker kan man ju diskutera. Bäst att dricka vatten om man nu vill vara nyttig.

      Det är definitivt inte hälsosammare med allt sötningsmedel.

        cola zero smakar inte alls som vanlig cola. Den ger dessutom en vidrig eftersmak så där har du svaret på din frågan.
        För att inte tala om de som är allergiska mot vissa sötningsmedel och får värsta rännskitan av allt som innehåller fejksocker.

          Älskar zero, vanlig colamed socker är sjukt vidrig ?

          Sötningsmedel är ju osmotiskt aktiv, så att säga, vilket menar att det drar med sig vatten.

      därför att cola zero Inte smakar som originalet.

        Nej den är mycket godare!

      Det finns ingen forskning som bevisar att sötningsmedel är farligt. Att det smakar vidrigt kan jag dock hålla med om.

        Vilket inte betyder att det är mer ”hälsosamt” som ts påstår.

        Det börjar komma fler och fler indicier på att sötningsmedel är dåligt framförallt för kvinnor (ökad risk för tex hjärtinfarkt).

        Inget som är naturligt eller som man behöver så har man inte diabetes så anser jag att det är bäst att avstå.

        Mums ?

      Älskar cola zero ❤️ Kan inte dricka vanlig cola längre, känns så himla sött och som allt socker bara lägger sig som en hinna i munnen.

        Jaaaaaa asvidrigt med allt socker runt tänderna ?

      För att Zero är äcklig.

    Har ofta huvudvärk, tar inte panodil nej inte ens Zapp. Har i stället bokat tid hos optikern i mitt fall (Specsavers) då jag tror att glasögonen måste uppgraderas.
    Det är ju så att när huvudvärk kommer ofta beror det på något.

    Mvh Gerra

    http://www.gerra.se/

      Gerra K-son
      Det kan också ha med muskelspänningar att göra, el att du dricker för lite vatten. Ibland kan det vara att man får huvudvärk om man inte tar tabletten som man brukar. Hoppas det löser sig för dig.

      Prova dricka mer vatten. Skallebank är en konsekvens av begynnande uttorkning

        …är IBLAND…

          Fastnade i modd så fick inte med att det KAN vara en orsak till huvudvärk men tack för att du besserwissrade, gjorde hela skillnaden!

    Jag har en fundering, varför lägger Blondinbella upp en bild på sig själv, gapskrattandes, sittande i morgonrock i ett hotellrum som skulle kunna vara vart som helst i världen, men skriver ”I miss Sydney”? Vad är det i Sydney som hon saknar? Anonyma hotellrum?

      Suck

    De snabbverkande säljs medan de vanliga finns kvar bara för möjligheten att kunna ta mer betalt för de snabbverkande. Det enda de snabbverkande innehåller som de vanliga inte gör är bikabonat. En väldig precis mängd bikarbonat hjälper kroppen att ta upp paracetamol snabbare. Det är alltså inga hemliga farliga kemikalier.

    Detta är vad jag fått förklarat för mig när jag för några år sedan jobbade tillsammans med den reklambyrå som var med och lanserade den snabba versionen av alvedon.

    Jag visste inte ens att det fanns snabbuppvärmning. Lät praktiskt, måste kolla min ugn när jag kommer hem.

    Det där om värktabletterna har jag också undrat över sååååå mycket. Varför välja det långsamma om/när de uppfunnit en snabbare variant? Skrota den långsamma då ha ha.

      Ett tips är ju att läsa kommentarerna för där finns flera svar på frågan.

    ”Snabbverkande” värktabletterna skulle jag absolut köpa, om de kostade lika mycket som vanliga. Nu är det ju så att de kostar typ dubbelt så mycket, för att verka 10min snabbare.
    För en smärta som förvisso är oönskad, men helt och hållet överkommlig. Jag vet inte, är jag för snål eller? Jag märker oftast inte hur lång tid det tar innan smärtan försvinner i alla fall liksom.

    Läkare här, jobbar med smärtlindring.

    Paracetamol ger ofta en kännbar dipp i effekt innan nästa dos kan tas. Har du en smärta som varar så länge att du kommer behöva upprepa dosen finns det ingen stor fördel att ta de snabbverkande – visserligen mindre ont första halvtimmen men risk för mer ont sista timmen innan nästa dos. Vid långvariga smärttillstånd ger det generellt bättre lindring att få en så jämn effekt som möjligt.

    Sedan finns det tillstånd där det är bra att undvika onödigt natrium (särskilt i stående medicinering), t.ex. hjärtsvikt och njursvikt.

    Som Alvedon Forte. Har man ont vill man väl bli av med så fort som möjligt så varför skulle man ta en vanlig Alvedon istället för Forte?

      Sist på bollen upptäckte jag…

    Jag är den som får dom där ovanliga biverkningarna. Jag är superallergisk mot Ibuprofen sen 15år tillbaka, och fick en mildare allergisk reaktion när jag testade Panodil Zapp för några år sen. Är väldigt glad att dom gamla hederliga Pandoli fortsatt finns!

    Tandkram ar ju annu varre, antingen maste man valja en som ger vitare tander, ELLER en som ger friskare tandkott, ELLER for kansliga tander. Kan man inte vilja ha vitare tander samtidigt som man vill ha friskare tandkott? Och vem har nansin bara, nej tack, mina tander ar tillrackligt vita, jag tar en som inte gor dem vitare??

      Nu blir ju inte tänderna vitare av tandkräm, men även om de skulle bli det är iaf jag helt ointresserad av göra mina tänder vitare.

      Min tandläkare har sagt att jag absolut inte ska köpa tandkräm för vitare tänder då min emalj inte är så bra.

      Som jag har förstått det så är det många av tandblekningarna som sabbar emaljen en aning. Ingen är gladare än jag om jag slipper ett endaste litet hål.

      Hellre gula och fula än trasiga.

        Ja, man ska inte köpa tandkräm som är ”whitening” alls. De innehåller ofta microkristaller (eller liknande) som slipar ner emaljen gradvis vilket kan göra atttänderna ser vita ut, men egentligen är skadade. Och man kan inte reparera det. Så, nej tack till det!

      Folk vill väl ha olika resultat och det kanske inte är bra att mixa alltför många kemikalier/ämnen i en och samma produkt.
      Själv väljer jag Zendium eftersom bytet till den har gjort att jag nästan är fri från munsår!!!

    Orkar inte kolla alla kommentarer om någon tycker samma sak…

    Men Panodil zapp är ju jättehemskt… den får der ju att bubbla i magen… känns som man har svalt en brustablett

    Den snabbverkande är dyrare och därför köper folk ännu den långsammare

    Jag tror att snabbverkande paracetamol iaf innehåller natriumväterkarbonat som gör att medlet absorberas snabbare i tarmen. Det är dock inte bra för personer som ordineras saltfattigt kost och då behöver det vanliga alternativet finnas.

    Vad gäller ugnar som hettas upp snabbt så finns det väl vissa grytor som ska värmas upp långsamt för att inte bli dåliga? Köpte en creuset till min pappa en gång som han hade sönder när han alltid tog högsta värmen på spisen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.