Varför är folk inte mer chockade över att någon annan skrev Biancas blogg?

OMG!!!!! <–med STORA bokstäver!
Ungefär SÅ reagerade influencervärlden när Foki gjorde slut med sin före detta pojkvän och han avslöjade att han legat bakom vissa av hennes inlägg.
Det var ett ramaskri av sällan skådat slag och det var många som inte trodde att Foki skulle kunna komma tillbaka från det här enorma sveket där läsarnas förtroende för henne var minst sagt kantstött.

Att Fokis dåvarande pojkvän skrev vissa av hennes inlägg – ett större svek för svenska folket än Mona Sahlin och hennes felköpta Toblerone.
Att Bianca Ingrosso avslöjar att det var hennes mamma som skrev alla blogginlägg på hennes numera nedlagda blogg, förutom de när de hade bråkat – får inte  ens ett höjt ögonbryn a Michaela Forni.
Hur kan det komma sig?
Är det för att vi inte ens förväntar oss att saker ska vara som de framställs längre?
Har vi blivit så pass skadade av sättet influencers skapar content på, att grundinställningen blivit att det vi ser med största sannolikhet inte stämmer?
Om någon la upp en bild på sig själv och en tallrik mat så antog man ju (kanske taskigt att anta, men ändå..) att maten på tallriken var det influencern hade tänkt äta just då.
Nope, inte längre.
Nu för tiden beställer influencers (Johanna E Olsson) in mat, enbart för att ha som rekvisita i en bild. De drar sig heller inte för att klipp och klistra in sig själva i andras foton, även om resultatet blir en smått svävande influencer på en bro i Paris. (Också Johanna E Olsson)

Är det här anledningen till att ingen tycks ha reagerat på Biancas blogg-avslöjande i programmet Luuk & Hallberg?
För att ingen längre ens förväntar sig att det som publicerats av en influencer är sant, på riktigt eller med någon typ av verklighetsförankring?
Att ”fabricerat” numera är utgångsläget?

Nu framgår det ju inte hur länge mamma Pernilla skötte Biancas blogg.
Var det några få veckor för att få lite trafik på sidan och att Bianca sedan tog över den, eller har det varit mamma Pernilla hela den här tiden, ända fram till det avskedsinlägg i vilket Bianca lägger ner bloggen pga allt näthat hon får i kommentarsfältet?

Om sanningen visar sig vara alternativ två – Pernilla har skött bloggen hela tiden – så borde väl dessa (och andra) priser tillfalla Pernilla istället, eller hur?

141 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nej alla är fake, säger de något annat så e d fake

      Men jag har väldigt svårt att tro att alla inlägg faktiskt är skrivna av mamma? Kollade precis igenom bloggen och ser inlägg som noggrant beskriver hur hennes dag ska se ut. Låter lite konstigt att mamman skulle veta så mycket? Sättet hon skriver verkar inte heller så mycket som Pernillas. Möjligtvis de sponsrade inläggen, men inte övriga, om man frågar mig.

        Bianca sa att en del skrevs av hennes mamma, inte alla.

        Bianca sa klart och tydligt i inslaget att Pernilla startade bloggen (i princip mot Biancas vilja) och skrev inläggen i början. Vid denna tidpunkt var alltså Bianca 16-17 år. Hon slutade sedan med bloggen och sedan hon FRIVILLIGT startade bloggen igen har hon gissningsvis skrivit inläggen själv. Hon är 24 idag. Varför skall hon straffas för ett beslut som Pernilla tog när Bianca var tonåring? Orimligt!

    Inget förvånar mig längre

      Japp, så är det nog för många

      Haha ditt nick ?

      Marbles?

        The dead one?

    De viktigaste man kan lära sig i skolan är kritiskt tänkande!

    OMG

    !!!

    Really…..

    Jag vill veta mer…

    Ponnymamma höll i pennan i många år.

      Undrar om hon faktiskt gjorde sig till med dålig meningsuppbyggnad, stavfel osv för att låta som en unge eller om hon skriver sådär uselt i vanliga fall.

        Kolla 2 sek på instagram. Nellie och mamman skriver likadant.

          Det är ju så pinsamt att som 40 åring skriva likadant som en 18 åring. Men hon kanske inte har så stora studieskulder eller så vill hon verka yngre än vad hon är.

      Hon skriver fortfarande vissa åsiktsinlägg

        Har mamman bytt jobb eftersom det inte längre förekommer reklaminlägg från det där klädföretaget som tidigare hade så fantastiska kläder.

          Japp

            Vet du var hon arbetar nu? Bara ren nyfikenhet..

    Åh jo jag reagerade.
    Men Bianca och resten av hennes familj bara osar fake. Skulle aldrig köpa någon av hennes produkter eller något hon rekommenderar. Snarare att jag tar det som en varning att en produkt är skit med dåligt innehåll om hon gör reklam för det.
    Foki kommer från den generation bloggare som faktiskt bara bloggade, innan instagram och all annan sociala media tog över.
    Bloggare hade en närmare relation till sina läsare då, närmare så som att man skrev till sina läsare på ett annat sätt.
    Bianca är ingen influenser för mig, hon är ingen bloggare. Hon saknar talanger och är endast ”någon” pga av att hennes mamma är känd.
    Den enda som lyckats ta vara på att sin mamma är känd är Benjamin.

      Vilket magsurt inlägg! ?

        Va? Jag håller helt med den första kommentaren, vad är det som är magsurt?

        Vad menar du? Det var en rationell utläggning. Jag håller med, Wahlgrens i allmänhet och Bianca i synnerhet känns otroligt fake… Vilket de ju iofs gör rätt i – det gäller att smida medan järnet är varmt. Om ett år är någon annan mer intressant.

          Håller inte med!
          Tycker ni är negativa surpuppor! Thats it! ?

            Bara för att du lägger till en smiley gör inte att din kommentar inte är besk

              Inget jämfört med den första

            Okej så man är en negativ surpuppa för att man ser igenom folks falska fasader ?
            Det är det klassiska argument falska personer kör med ”gillar du inte vad vi gör så är du negativt eller avundsjuk”, de måste ju ha något att försvara sig med när folk ser igenom vad de sysslar med… ?
            Nu råkar det vara så att jag jobbat i branschen i många år och Bianca hade aldrig någonsin kommit fram om det inte vore för att hennes mamma lyckats hålla sig kvar i rampljuset.

            Om du bortser från Biancas efternamn och att hennes mamma är känd, säg att Bianca hade varit en helt vanlig Stockholmstjej som absolut inte har några kopplingar eller kontakter inom branschen.

            Hur långt hade hon då kommit?

            Hon kan inte skriva bra, hon tycker inte ens om skriva och hon vill inte sjunga.
            Hon kan flamsa lite på video men har ingen riktig charisma att gå igenom rutan och få med sig folk som t ex therese Lindgren har.
            Bianca klagar och gnäller mest i tv serien eller i sina videoklipp.
            Hon har inte heller några coola åsikter som t ex Greta Thunberg som blivit känd för de, hon gör mest narr av sig själv i tv programmet genom att visa hur obildad hon är, som t ex när hon ringde fastighetsskötarens akutnummer för att hon trodde de kunde komma och flytta ett element till en annan vägg….

            Hennes bilder är extremt average och hon har ingen unik stil eller ett snyggt instagram konto.
            Hon har ett normal snyggt utseende men har ingen riktig star power som t ex Kylie Jenner eller Kim k har.
            Nu pratar jag inte om någon personlig åsikt om någon av dessa människor utan en enkel analys av vad de har att komma med i denna bransch.
            Bianca har inget att komma med om det inte vore för sin mamma.
            Som hon dessutom behandlar illa inför allmän publik och nu som cherry on top har hon tvingat sin mamma skriva bloggen.
            En blogg som hon la ner för hon skyllde på tuff kritik, troligtvis la den ner för att mamma Pernilla inte orkade skriva mer.
            Dessutom så gör de reklam för saker de aldrig själva skulle använda, ett bra exempel är att sakerna som bloggare får säljer de direkt efter eller ger bort till kompisar.
            Om du tror att någon bloggare använder t ex ideal of sweden mobilskal så fort kameran stängs av så tror du fel.
            Bland bloggare anses märket vara mycket skämmigt att använda men de tar gärna betalt för att göra reklam för det.

              Ja, du verkar ha en big hang ups på Bianca!
              Varför? Avundsjuk?
              Hon har säkert fördelar att hennes mamma är känd, men det räcker ett tag sedan måste du upp till bevis själv. Som för övrigt varenda kändisbarn är tvungna till om de vill synas osv, inga konstigheter.
              Ideal of Swedens skal är ju jättefina! ?

                ??? Orkar inte..

                Men lol på dig ?

      Skulle nog säga att Bianca lyckats bättre än Benjamin med att förvalta sitt berömda efternamn, i alla fall om man kollar vem utav dem det är som drar in stålar och hårdbevakas av media. Och till dig som skrev att Bianca inte ens kan skriva och är obildad, well sådant bör man aldrig klaga på hos andra när man själv har massa stavfel i sin text.

        Jag tror nog att skribenten menade att Benjamin åtminstone lyckats åstadkomma något av substans inom branschen – hans så kallade ”musik” faller ju inte mig i smaken men han har ju vunnit Melodifestivalen (tror jag) och har väl en del annat på lut.

        Bianca har dock lyckats etablera ett sminkmärke men personen som skrev inlägget i fråga kanske inte känner till det. Som entreprenör kanske hon kommer kunna göra sig ett namn i framtiden; hittills har hon dock mest levt på att vara bekräftelsetörstande och visa upp sitt privatliv för allmänheten och detta är knappast ett gott sätt att förvalta sitt efternamn.

        Jag besvärar mig icke att rätta mina auto Correct kommentarer i ett kommentarsfält. Jag tjänar inga pengar på att skriva här och jag gör inga samarbeten i detta kommentarsfält till skillnad från Bianca. Jag lovar att när jag börjar dra in cash på att skriva här tillsammans med min mamma, då jäklar kommer det stavas rätt

    Jag har inte sett Bianca som en bloggare eller läst hennes blogg, så blir inte chockad. Dock tycker jag att du borde tagit reda på hur länge mamman skrev bloggen innan du gjorde inlägget ?
    När avslöjandet om Foki kom fram blev jag däremot väldigt chockad för bloggvärlden var så stor då och jag läste hennes blogg dagligen och trodde hon och Ricky hade det perfekta förhållandet ?

      +1.

      … Även för att omständigheterna kring deras uppbrott var så sjuka, och Ricky började skriva inlägg på Flashback om massor skattefiffel angående F, som han skulle avslöja. Man hittade även grovt rasistiska inlägg och annat ”smått och gott” på hans konto. Helt klart något av det mest förvånande och största som hade hänt bloggvärlden då. 🙂

        R kändes ju sjukt obehaglig på många sätt

          Ja! Han ville väl att hon skulle klä sig sådär sött och se ut som en animefigur också. Och så var hon jätteung när de träffades ?

            Fy vad sjukt

      Har för mig att bloggen bestod av skicka PM om jag ska skriva upp er på listan på ”nattklubben” ikväll.

      Vad var det egentligen som kom fram mer i det avslöjandet?

    Var det inte hon som gnällde så över att hon inte fått några särskilda fördelar genom familjen?
    Att mamma gör jobbet åt en kan väl anses vara en favör…

      Smart mamma får man väl ändå säga.
      Hon har en lat unge liggandes hemma på soffan. Ingen skola inget jobb.
      Med lite blogghjälp från curlade mamma, titta på hennes bankkonto idag.
      Den snyltande spydiga dottern är utflugen. En unge mindre i sängen.

    Jag reagerade, men blev samtidigt inte särskilt förvånad. Hade B inte vunnit några priser för sin blogg så hade det väl egentligen inte varit en så big deal, fake och märkligt men ”ja ja” – Men nu har ju läsare röstat på Bianca och hon har vunnit istället för bloggare som själva(?) har drivit sin blogg.

    Det händer mycket i influencervärlden just nu verkar det som, luftslott som pyser, skilsmässor och spökskrivare haha.

      Älskar ditt namn!!!

        Haha, förmodligen endast The big bang theory fans som förstår va ?

          Bob Newhart var med i sex avsnitt av TBBT. Inte många kanske med tanke på att det blev totalt 279 avsnitt under 12 säsonger.

            And still, you’re my biggest fan.

        BAZINGA

      Tänker att de borde egentligen ha röstat på innehållet på bloggen och inte personligen på Bianca. Så kan tycka att det är hennes mamma som borde få cred i så fall.
      Samtidigt som jag inte blir förvånad så har jag ändå lite svårt att förstå OM Pernilla skulle skrivit alla inlägg även om Biancas kämpande med ätstörningen osv.

    Bianca kan vara en av de mest bortskämda snorungarna jag sett. Hur folk kan tycka om henne är helt bortom min förståelse.

      Hon är dock väldigt trevlig irl

        She better be!

        Hej Bianca ?

      Och hur kan hon vilja visa sig på det viset i WV?
      Varför vill man vara en skitstövel?

        Det här är helt och hållet spekulation från min sida men jag tror att hon medvetet spelar över och är nöjd med rollen som puckad och dryg bimbo så länge hon får in pengar och uppmärksamhet. Jag vet, det är inte snällt att klä sådana tankar i ord men jag känner att mycket som kommer från henne är överdrifter. Hon är väl en försäljerska, helt enkelt.

      Tycker hon är väldigt charmig. Alltså hon är bra som hon är.

        Hahahaha vilken värld lever du i?

          Den världen där alla inte tycker likadant som dig förmodligen ???

    men lite konstigt ändå, om man tittar på hur mycket hon klankar/klagar på sin mamma i sociala medier, hennes stil m.m.
    Uppenbarligen duger hon till att skapa content åt henne så hon ska tjäna pengar.. ?

      Tycker så synd om hennes mamma. Hon behandlar henne som skit. Pappan som är en slit däremot…

        Skit*

    Influencerbranschen har fått samma status som TV-Shop. Grattiskramar!

      Spot on!

      Synd att de sågar av grenen de sitter på. Trist för de som försöker vara seriösa.

    Var och när kom detta fram? Missat det helt!

      Luuk & Hallberg (SVT play)

    Ingen som reagerar på att Pernilla tjatade på Bianca om att ha en blogg och när hon inte orkade så skrev Pernilla i Biancas namn? Är väl värre att morsan gör så istället för att lyssna på Bianca och låta henne sluta när hon inte ville.

      Men oj stackars barn

      Hon ville inte blogga.
      Hon ville inte plugga.
      Hon ville inte jobba.
      Hon ville ingenting!

        Tycker inte ni ska vara så hårda, Bianca har själv sagt att hon inte mådde bra den tiden.

          Men när mår Bianca egentligen bra?

    Att hennes mamma skrev alla blogginlägg avslöjade hon väl inte men hon sa att hon skrev en del. Jo jag regaerade, och du reagerar nu, men Bianca kommer undan med mycket. Tänker bl a på ryktet om att ett av hennes företag är skrivet på Malta, att hon gör mycket smygreklam och har strategier med att säga att ”det sålde slut, ni köpte upp hela lagret, mina älsklingar, puss jag älskar er…”, gör vloggar för att nå ut med reklam för sina sminkprodukter och annan smygreklam osv.

    Det är ju även andra som sköter hennes företag och det mesta runt henne, hon säger ju själv att hon inte har någon koll. Dessutom så vann hon nog bloggpriset första gången pga att hennes mamma raggade röster åt henne, bloggen var ju inte så flitigt uppdaterad på den tiden men ändå vann hon så det berodde definitivt på mamma Pernillas alla läsare och röstfiske.

    Jag tyckte det lät som om hennes mamma i början skrev några inlägg för att starta igång bloggen medan Bianca typ chillade? Fokis kille skrev ju en okänd del av hennes blogg när den var som allra största och populär. Ändå en viss skillnad.

      Håller helt med!

      Stor skillnad. Sen att bianca blivit känd via wv och inte var enbart en ”bloggare” vars mamma agerade spökskrivare som man försöker få till det här.

      Så förstod jag det också som. Bianca fick ett erbjudande om att blogga mot pengar av någon bloggportal (ej av Pernilla alltså) och efter att hon tackat ja men inte uppdaterade så gjorde Pernilla det åt henne i början, inte hela tiden.

    För att det inte är särskilt ”chockande” eller förvånande to be honest… I min mening så tillhör Bianca verkligen gruppen av den ”nya typen av influencers” (Nya för mig om är gammal i blogg-gamet hehe) som egentligen mest fungerar som levande reklampelare. När jag ser Bianca skriva om produkter, kläder eller mobilskal så förväntar jag mig (sorgligt nog) inte att hon är ärlig liksom? Jag vet att hon får hutlösa summor för det och förmodligen inte ens har provat produkten.
    Jag kan verkligen sakna den ”gamla” bloggare och influencer-eran då tex Kenza visade upp dagens shoppingkassar och man kanske såg något man gillade och sprang till H&M för at köpa en likadan, nån bloggare hade ett extra snyggt lipgloss nån dag och man kunde fråga i kommentatorsfältet vilke det var och hade man TUR så såg bloggaren det och svarade osv. Man visste att bloggaren själv förmodligen gillade det hen använde och lade sina pengar på, och därav var det så himla mycket mer inspirerande. Foki-skanalen tror jag blev så stor just därför, att läsarna verkligen förväntade sig och trodde att dom fick ta del av Fokis egna favoriter, det var liksom den eran.
    Inte för att vara nedvärderande mot Bianca, men som bloggare och youtuber gör hon ju inget nytt eller innovativt. Hennes inredning har någon annan gjort, hennes kläder har blivit skickade till henne, i hennes sminkvideor drar hon upp den ena HUTLÖST dyra produkten efter den andra och kör layering med. Det är liksom ingen konst att bli snygg då, eller ha ett fint hem…Allt är köpt. Allt är motsatsen till inspirerande eller folkligt eller något man kan applicera som tips till sig själv.
    MVH Blogg-nostalgikern

      Sär satt du den! Så bra rutet ??
      Håller totalt med dig.

      Va nostalgisk jag blev när du beskrev hur Kenza visade upp nyinköpta kläder och att man hade tur som fick svar från bloggerskan på frågan ”vart är ditt läppglans från?”.

      Nu ska jag kolla igenom Kenzas arkiv. Jag må vara besviken på dagens Kenza men hennes arkiv är en vän som ger trygghet. Påminns om det enklare livet när man var tonåring, inga pebgar i fickan så jag fick leva genom Kenzas kläder, resor, drama och liv.
      Minns någon jordgubbshalsbandet? Alla smycken från kyssjohanna, speciellt armbandet med ett kuvert som gick att öppna? Kenzas sminktips, ärliga inlägg, dagens outfit och uppdateringar flera gånger om dagen. Skulle gärna sätta mig i en tidsmaskin och se mig själv uppdatera hennes blogg för att spänt läsa vad hon haft för sig idag (för 11 år sedan).

      Man kom hem från skolan, det var vinter och snökaos. Så kom man in genom dörren, bytte om till pyjamas, sat t e på vattenkokaren och brödrosten, sprang in och tvättade av sig smink. Bege sig till köket, fixa mackor och te. Tända ljus och starta igång datorn. Sen hade man underhållning i flera timmar. Öppna MSN och se vilka som är online. Skriva till någon. Nu kom lillebror och storasyster hem. De fixade mackor och satte sig vid ps2 och andra datorn. Sen surfade man in på Kenzas blogg följt av Kissies, BB, Natacha, Foki, Dessie, Paow, Aliette, Stina Lee, Englas, skvallerbloggen, bloggkommentatorerna, kolla om Classes är öppen. Hela kvällen gick åt att läsa inlägg, svara och skriva kommentarer och bara vänta på kvällsinläggen. De hälsade alltid god natt. Herre vilka bra tider! Va mysigt allt va. Så originellt, genuint och simpelt. Webcamsbilder, mobilbloggar och små suddiga klipp. <3

        Till Anonym 16.00
        OMG sluta jag blir gråtfädig! Vilka tider <3 Klart jag kommer ihåg jordgubbshalsbandet! Kenneth Jay Lane va?? (herregud att namnet bara satt där bak i minnet?) Sparade inte Kenza ihop till ett sådant? Kommer ihåg att det var för dyrt för mig att köpa men att man tyckte att det var såååå fint! Och jag beställde sådanna där "wrap armband" i olika färger med små hängande berlocker från Kyssjohanna och kände mig så trendig haha!
        Kommer också ihåg lyckan när Forni (på den tiden Rar <3 <3 <3) tipsade om en superfin blå/vit tunika hon fyndat på Lindex för typ 199 :- (perfekt pris när man bara hade studiebidraget att rör sig med!) och jag lyckades hitta den i min storlek nästa dag <3 .
        Otrolig igenkänning på "kolla om Classes ä öppen", gud vad juicy den bloggen var! 😛 Stina-Lees hårfärgnings och löshårs-hack, Aliettes Disney och myskvällar, bloggkommentatorerna! Åå take me back

          Take me back with you!!!!!!!!!!!
          Igenkänning 10000%

          Vilka mysiga tider. De var VERKLIGEN influencers, idag, inte lika mycket.
          Jag minns också att halsbandet kostade över 1000 kr haha, så fort jag läste det så bara ”happ, får bli något från Ur&Penn”.
          Igen: take me back!!! <3

          Classes blogg som bara var öppen ibland! Nostalgiiii. Fick vi någonsin reda vem som egentligen drev den där bloggen? Så många rykten om vem Classe egentligen var?

            Claes Ek var väl en gissning haha. Fanns folk som grävde, kolla tråden ”Vem är tomten Classe-Kinzakenza?” Där hissas det hejvilt men det spelar ingen roll om det var Dani Karlsson eller en 50+ förtidspensionär, bloggen var grymt bra!!! Saknar den verkligen.

              jag tänkte alltid att det var en typ 50-årig man med förtidspension och mycket tid. Köpte aldrig teorin om Dani men tror hon var involverad på något sätt. Kanske som informatör typ hehe.

          Och?

        Hahha mmm får verkligen nostalgifeelings av detta! Minns ni äpple- och päronhalsbanden från Marc Jacobs med en klocka i? Vet att de lite äldre bloggarna bar dessa. Alla babydoll-klänningar som bars av Kenza och gänget, gud Gina Tricot bör ju gjort en enorm vinst på alla pastellfärgade koftor och spetslinnen som bloggarna hade i olika färger. Jeffrey Campbell-skorna, de små diademen och Loréal glam shine lipgloss. ”Vloggarna” som bestod av att Kissie typ filmade sig i badrumsspegeln i sin pappas lägenhet på Kungsholmen och berättade att hon egeeeentligen inte hade tid att snacka, men nu skulle hon minsann ut och fika med Amir på Espresso House.

        Nästan så man föredrar ett gammalt hederligt bloggbråk a’la dra varann i löshåret framför ännu en haul från Madlady…

          Haha de gräsliga skorna! Ville så gärna ha dem men skämdes typ för att ingen ”normal” hade så höga skor i skolan.
          Köpte dock lipglosset för att det var så fint på Kenza (som bara använde försvarets!!) och jag fick för mig att mina läppar skulle se lika stora ut som hennes i det haha.
          Kollar igenom arkiven och Gud va Kenza var snygg! Hon är fortfarande snygg men som 18 åring var hon liksom…väldigt snygg!

            Kenza och hennes första kille hon var förlovad med! Minns fortfarande bilden från hennes vardagsrum där han lyfter upp henne och de båda ler in i kameran, haha GUD vad jag var avis!

            Visstja, försvarets och så tog hon pussbilder in i kameran med det påsmetat haha

              Anthony <3 !! Var också SÅ avundsjuk. Blev typ depp när de gjorde slut. Tänk att man var så insatt i deras liv! Läskigt ju! Kunde komma på mig själv säga "min kompis köpte bla bla" och mena Kenza, som jag aldrig ens träffat. Sjukt.

          Haha alla bloggbråk… Är det någon som minns bråket mellan Kenza och BB? BB kallade Kenza fattig eller nåt när hon var på bloggturne i Norrköping ?

          Eller minns ni när BB hånade sin lillebrors bebis och hennes pappa skrev ett inlägg om att hon fortfarande typ är ung och inte inser saker ???

        Omg Classe! Har helt glömt bort honom?

        Vill tillägga lyssna på piratad musik man fått av systers kille 20 låtar på mp3 på repeat och spela wow samtidigt som man lyssnade på musik i winamp <3

        Det var mindre business på den tiden, folk bloggade för att de tyckte det var kul. Nu är allt så tillrättalagt och alla är så lika tycker jag, de har likadan inredning, likadana möbler och klär sig likadant och använder samma språk. ”Vi är live!” Tack för att ni stöttar!” osv. Influencers kollar jag sporadiskt och läser här för att hänga med lite i vad som händer på nätet, vill jag t ex får inredningsinspiration kollar jag bara konton med få följare och utan betalda samarbeten för det ger bättre variation och mig mer idéer.

          Det var de bloggarna som byggde vägarna som dagens influensers idag åker 120 på…

      Back in the good ole days ??? bloggmiddagar och dagens outfits tagna med en liten digitalkamera varvat med hederliga dissande inlägg, aja iaf från några av de som vågade vara ärliga redan på den tiden

    På tal om det du skriver om mat och Johanna E Olsson – Bianca la upp en bild på omelett på sin instagram och jag tror hon skrev något typ det godaste jag vet ungefär – men kort därefter så gillade hon ju inte omelett, enligt äggröre-debclet. Så verkar som även hon lägger upp vissa matbilder bara för att… Jag reagerade lite på att hon som påstår sig ha ätstörning/bulimi valde att göra en bild till sin podd med munkar, pizzor, ostbågar och annat runt sig, som om de svullade typ men sedan kunde hon inte göra mukbang – lite dubbelt och motsägelsefullt liksom. Märkligt också det där med den påstådda bulimin – att ingen i familj el närhet vetat om det men hon pratar med följarna om det, går ut med det offentlit och stort – mediastrategi? Hon har inte sökt hjälp för det heller så ingen allvarligare sort antagligen och inte så att hon varit sjuk/inlagd av det men det har blivit väldigt stort och hyllat. Hon har säkert haft en del matångest och kroppsnoja och kanske spytt vid tillfällen men är det att ha bulimi?

      Lite okunskap om hur bulimi fungerar tyvärr. En ätstörd person kan göra allt för att få det att se ut att man äter, älskar allt, har cravings osv. För att sedan ha sådan ångest kring mat att man sällan äter det man visar upp. Talar själv ur eget perspektiv som haft anorexia och tampats med bulimi av och till. Det är en riktigt pissig sjukdom. Det går också i perioder. Vissa år har jag spytt flera gånger per dag, för att sedan äta lite en period/gå på någon diet/träna mycket och sedan bli så hungrig och sugen att man hetsäter och ”trillar” dit igen. Under sommaren brukar det vara värre för mig då man visar sig mer i ”lättklädda” kläder, bikinis osv. Hon har ju dessutom berättat att hon förut legat inne flera dagar och bara ätit och spytt, haft ångest över att äta in public för att där kan hon inte spy osv. Det är osunt, en ätstörning och bulimi.

    Jag hade helt missat detta! Ska ta och titta på intervjun (?) vid tillfälle! Jag tvivlar dock på att det är Pernilla som skrivit ALLA blogginlägg på Biancas blogg… Jag tycker att Biancas personlighet verkligen lyser igenom i många av hennes blogginlägg, plus att hon till stor del använder ett helt annat språkbruk än Pernilla (bitvis mer ”ungdomsspråk”, smeknamn, hjärtan, grammatiska fel osv). Har också svårt att föreställa mig hur Pernilla kan ha skrivit och tipsat om sådant som Bianca ätit eller gjort om dagarna då Pernilla inte varit med, eller att Pernilla faktiskt skulle sätta sig och skriva om Emilio och Åsa och hylla dem osv. Tvivlar inte på att Pernilla varit med i uppstarten av bloggen eller skrivit något inlägg här och där dock!

    Fast att Pernilla skrev inlägg till henne har hon ju talat om förr, inget nytt. Kanske därför ingen reagerar särskilt mycket?

    Anna B OT
    Anna är stolt, med all rätt, för att hon ligger etta på någon blogglista.

    VEM är då snabb att skriva i Annas inlägg gällande detta (insta) att hennes blogg minsann legat nere och inte räknat statistik, jo MY såklart. Strax efter påhejad av en annan stjärna, Åsa någonting.

    Aldrig får Anna glädjas. ?

      Anna, Åza och My är en härlig trio …. ?

      Tänkte också på det. Så viktigt för dem att få påpeka.

    De var väl bara när Bianca nyss startat bloggen som Pernilla skrev? Så tolkade jag det verkligen när jag såg intervjun.

      Ja men ingen som kommenterar har väl sett programmet . Bianca sa ju tydligt att det var precis när hon började blogga vilket är flera år sen. Någon som vill ha drev som vanligt!!!

    Haha jag är såååå fel målgrupp för den här bloggen men hänger här ändå för inläggen om Bella och Anna Book. Vet inte vilka alla andra som ni diskuterar är men har både kul och blir förfärad över samtiden. Det finns alltså uppenbarligen många människor som tar dessa sk influencers aka blåsta brudar (och en del killar) på allvar! Herregud! Vakna upp för helvete.

    …och det var många som inte trodde att Foki skulle kunna komma tillbaka från det här”

    Blev inte det ”Fokis undergång”? Skandalen plus all drama med Fokiwa gjorde väl att massa följare försvann och idag är bloggen ganska död om man jämför med dom andra veteranerna

      Jo. Fokis blogg är död för länge sen.

        Japp ??

    Alltså, jag förstår inte hur Löwengrip kan vara så oprofessionella gällande de samarbeten hon gjort senaste veckorna och framförallt gårdagens. Hon är ju hårdare granskad nu än någonsin eftersom tidningar gärna vill se henne falla nu. Så varför bemöter de inte kritiken? Att bara hålla tyst skadar hennes varumärke ännu mer. De behöver pudla för att rädda upp situationen. Är Marisol så oprofessionell att hon inte förstår vad som krävs? Eller är det Blondinbella som styr så hårt och förbjuder att någon uttalar sig?

    Det är ingen som reagerat på att Bianca drog om hela fastighetens elsystem för att hennes våning förbrukade så mycket så att systemet de hade skulle slås ut… är inte det rätt bisarrt?

      Fnissade högt och förskräckt när jag läste din kommentar. Det är SÅ jevla absurt faktisk.

        Och detta för att bla ha 8 upplysta vitrinskåp som hon inte ens hade tillräckligt med tallrikar eller glas för att fylla. I cant even…

          Hantverkaren lyckades även med konststycket att spackla igen uttaget för wifi i lägenheten så nu måste de dra upp väggen och få fram uttaget igen..

            Men det drabbar ingen fattig ….
            Bianca Ingrosso har ett eget sminkmärke Caia Cosmetics.
            Sminkmärket ägs av bolaget Beauty Icons AB där Bianca Ingrosso äger 29 procent av aktierna.
            Övriga aktier ägs av Bianca Ingrossos agent Vanessa Lindblad via hennes bolag och av affärsmännen Jesper Matsch och Mikael Snabb via deras respektive bolag.

            Bolaget omsatte under sina första nio månader 8,7 miljoner kronor och gjorde en vinst efter finansnetto på 2,7 miljoner kronor.

              Äger hon inte ens 40% i Caia? Himla märkligt då hon ger bolaget all försäljning samt marknadsföring..

                Inte enligt den stora granskningen Expressen gjorde över de största infunecerna
                https://www.expressen.se/dinapengar/ilskan-vaxer-mot-influencers-metoder-for-att-tjana-pengar/
                Tror att den är låst, men kostar en krona att låsa upp

      Men snälla det är ju för att vissa gamla hus har några gamla elgrejer som inte tar ens kan ta ett helt hems elförbrukning. Nån förklarade det med fackord, men det var ingen stor grej.

        Det verkar ju ha fungerat för alla hem inklusive hennes lägenhet innan hon flyttade in?

    Foki lurade massa unga bloggläsare på pengar när hon slutade skicka varor till jättemånga som redan betalat för sina varor. De fick aldrig något, ett stort bedrägeri helt enkelt.

    Det var när Foki levde lyxliv utomlands och drev en webshop med billigt krafs hon krängde dyrt till sina unga naiva läsare. Att det sedan senare även kom fram att Ricky skrivit bloggen var ju droppen så att säga..

    Jävla fakebransch, hela Stureplan 18 (No18) kontorshotellet är fullt av influencers och deras spökskrivare. Bianca, Petra Tungården och Isabella ”rule the world” Löwengrip för att nämna några. Det sitter massor av småtjejer som är spökskrivare där och hittar på massor via deras sociala flöden. Allt går bara ut på en enda sak, reklamintäkter och pengar. De skiter och den som läser. Märkligaste bransch som startats efter människohandel på 1800 talet.

    För det var i början när ingen visste vem hon ens var..

    Varför inget inlägg 18.00?

    Vem orkar bry sig om Ingrosso/ Wahlgren-klanen?!
    Finns inga människor som är så ointressanta. Skrollar alla inlägg och har aldrig läst någons blogg ett sett någons teve-serie.

      Du både läser ju och kommenterar det här? Plus hur vet du att de är ointressanta om du inte sett dem..?

    Det allra allra sorgligaste är att Bianca nu börjat operera sig. Eller förlåt fillersa sig. Att hon inte förstår att det är samma mekanismer som spelar in i ätstörningar som i utseendehetsen är för mig ofattbart. Så många små små tjejer som ser upp till henne som nu också kommer börja tänka på sin lilla mun eller mörka ringar eller whatever. Att de inte känner mer ansvar är så förkastligt. Sabbar så många liv den här jävla skönhetsmyten som bara boostas och boostas av varenda influenser. Skäms Bianca.

      Du kan väl ändå inte skylla hela skönhetshetsen på Bianca!!!
      Ge dig för f-n!

        Eh haha nej det gör jag inte, om du kan läsa innantill. Men att hon försöker hjälpa unga tjejer med ätstörningar samtidigt som hon visar att det finns ett ”rätt” sätt att se ut är att hjälpa och stjälpa, med samma hand. Naturligtvis är hon bara fast i utseendenormen som alla andra men har ett (jo det har hon, det är inte antifeministiskt) ansvar som inte icke-influensers har. Det ser du nog också om du tänker efter. Den här fillersfeminismen är så sjukt kass för alla. Farliga ideal.

          Håller med om att denna osmakliga utseendehets är av ondo. Men Bianca är lika mycket offer i det som hennes följare, oavsett vad man tycker om det.

            Jo det var ju just det jag skrev. Men offer med ett ansvar.

      Men ärligt, Bianca skönhetsfixar sig för att hon är helt fixerad av sig själv.
      Enligt mig har hon redan förstört sitt förut så vackra ansikte. Men det är hennes ensak och jag är säker på att det kommer bli värre.
      Bara det att hon smetar ner sitt ansikte så det är helt kladdigt och alldeles blankt, visar att hon har blivit ” hemmablind”. Lite till, lite till, lite till…..
      Men hon ska inte behöva ta ansvar för småtjejer som vill göra samma sak.
      Se till att dessa småtjejerna har andra idoler än självupptagna spydiga respektlösa tjejer med noll koll på allt annat än sig själv.

        Jo det låter ju bra med andra att se upp till, men alla de som redan SER upp till henne?

          Men Bella då???

    Bianca ville väl inte, eller trodde inte att hon kunde, dålig själkänsla, dåligt självförtroende
    var utbränd, vilket man riskerar att bli när man växer upp med bråk år ut och år in. Ville inte ta plats. Hon ville väl först och främst bli mer sedd av sina föräldrar.
    Pernilla ”the show must go on” körde bara på.

      Bianca var 4 år när dom skildes.

    Dock så har Bianca redan sagt detta när hon var med i Varvet förra året (runt minut 15 om ni vill höra), och det korrekta är att Pernilla hjälpte Bianca att komma igång genom att skriva inlägg – inte att Pernilla gjorde det när Biancas blogg var stor och hon vann priser mm. Så anledningen till att folk ej reagerar är väl förmodligen pga 1) det är inte nya uppgifter och 2) det är inte en lika stor skandal med utmärkelser osv. inblandat som detta inlägg samt kommentarsfält får det att verka

    Känns som Bianca och Alice glidit ifrån varandra efter dom lagt ner podden…

    Men alltså???
    Lyssnade ni inte på inslaget i ”Luuk och Hallberg” med båda öronen?
    Hon sa ju klart och tydligt att när bloggen startades, det vill säga när Bianca var 16-17, så var det Pernillas idé och det var hon som ville att Bianca skulle blogga vilket B var helt ointresserad av så länge det inte var bråk mellan dem för då tog Bianca över och skrev ut allt om bråket.
    Hon slutade ju sedan med den bloggen och har börjat nu på senare år att blogga självmant. Idag är hon 24 år.
    Varför ska Bianca straffas och få kommentarer om brist på trovärdighet när det var Pernilla som i princip tvingade Bianca att starta bloggen?
    Det förstår jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.