Vad är priset för en copy/paste-kampanj?

Hundratals identiska inlägg, där de flesta publicerats vid exakt samma klockslag – är det bra marknadsföring?
Det hela framstår som nästan humoristiskt när inläggen sätts bredvid varandra som här ovan.
Och då är det bara en bråkdel av alla inlägg som publicerats, vilket man ser om man klickar på hashtaggen ”notolonesharks”

En redan färdig bild att publicera tillsammans med en redan skriven text – vad tror ni man kan få för pengar där?
Nästa alla konton jag varit inne på för att skriva det här inlägget har tillhört mikro-influencers. GabJossan är den enda influensern jag kände igen av alla jag klickade på..

Vad tror ni?
Bra marknadsföring eller pengarna i sjön för Anyfin?

Tack för tips!

52 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hjärntvätt funkar säkert på svaga människor

      Nej, jag är helt opåverkad av detta…

        Ha, ha! Det där var snyggt!

    Tycker mest det är pinsamt göra reklam för sånt. Ta typ gabjoss, HAR hon ens något lån? Annat än bolån, vilket Anyfin inte är för.

      Som precis ALLT annat de gör reklam för?

        Ja men exakt! Trovärdighet noll.

    Vad får de betalt? Ett par hundra?

      Eller de kanske får lån utan ränta ?

    Går det ens ut till rätt målgrupp detta? Jag menar de flesta som följer dem måste ju vara yngre… Har de en massa smålån som behöver samlas finns det nog andra mer effektiva lösningar.

    När man klickar på de olika inläggen så är det samma personer som kommenterar varenda ett också, undra om de även får betalt för att interagera på de andras inlägg…

    Jag blir väldigt anti mot ett företag som flera influencer marknadsför vid en och samma tidpunkt.

      Eller produkter som fler marknadsför överhuvudtaget. Det får omvänd effekt på mig. Jag tänker vilken skitgrej/ eller märke när jag ser det marknadsföras av influenser.

    My har också hoppat på tåget ?. Surprise!!!

    För mig funkade det bra! Hade en delbetalning på klarna och sparade nästan 2000 kr 😀 men kan hålla med om att det kanske känns lite galet med copy paste hahah

      Värt att notera är dock att Klarna delbetalning/konto inte syns på en kreditupplysning medan lån från Anyfin syns. Så ska man tex ta bolån kan det vara dumt att ha en Anyfin-kredit på sin upplysning. Klarna syns inte. Betala av Klarna istället är ju bästa, är väl rätt ovanligt att en har typ 100k på Klarna så bör ju gå fort att bara kötta på och betala av det man ev har.

      Sen är även en del av den summan på 2000 kr administrativa avgifter, då Klarna har administrativ avgift på 29 kr som på 24 månader blir nästan 700 kr då anyfin inte har administrativ avgift. Så att spå mycket sparar man egentligen inte.

      Sedan ljuger de i sin kampanj, Klarnas 12 månaders delbetalning har ingen ränta men där står det 19,90% men det är bara deras basvillkor som har 19,90% årsränta.

    Kändes nästan lite pinsamt att se alla inlägg under hashtaggen?

    hahahha… hörde någon som sparade typ 5 lax genom dom, det låter fan orimligt?????

    Jag tycker det är bra! Tydligt budskap att kosumentkrediter (så som Klarnas delbetalningar) är skit. Det verkar inte riktigt som att ni har fattat skillnaden mellan Anyfin och andra kreditgivare. Well well…

      vad är det som är såå bra? ??

      Varför är Klarnas delbetalningar skit? Undrar uppriktigt, är inte så insatt…

        För deras räntor är sjukt höga, helt galet.

    Hoppas ingen går på det – delbetalning och lån är ju generellt sett skitkasst!

    Har du börjat skriva ”influensers” med s nu? whyyyy? det är så fult! tänker på influensa. eller är det ett skämt, som en ordvits typ, som när folk skriver ”bästaste” istf bästa?

      Hur böjer man influenser i plurar korrekt?
      Alltså, finns det verkligen riktlinjer på ett så hyfsat nytt ord?

        Alltså jag menar med S istället för C; influenCers –> influenSers.

        Influensor obviously 😉

        Enligt Språkrådet ska vi skriva influerare på svenska. Så en influerare, flera influerare?

      Du kan ju även tänka på det svenska ordet influens (in­verkan, på­verkan, in­flytande). Ordet influensa kommer från italienska ordet påverkan (av stjärnorna), som man trodde förr orsakade sjukdomen. Numera blir vi påverkade på annat sätt av influenser…

      Rättstavningsprogrammet i WordPress rödmarkerar ”influencers” och vill ändra det till ”Influensers”. Själv föredrar jag att stava med C så jag ska kanske ha en liten omröstning?

        Jag hade följt språkrådets rekommendation influerare ☺️

          Åh nej, ett TREDJE alternativ?

            Dagboksskrivare?

          Ja, det är nog mest korrekt. Jag svarade på den kommentar som kallade att stava med ett s ”fult, skämt och ordvits”. Med c funkar bra i detta sammanhang. Alla förstår vad som menas…

          Hälsning från en f.d. korrekturläsare av bland annat lagtexter (viktigare där med korrekt språk)

        Influensers måste ju avse ordet influens i possesiv plural.

    Blev själv erbjuden en kampanj med Anyfin och kan avslöja att de erbjöd mer betalt än vad jag normalt sett brukar få för ett liknande samarbete. Jag valde att tacka nej då jag inte vill göra sådan reklam, men kan förstå att vissa kanske inte kan stå emot bra med cash ???

      Spill the tea, vilka summor pratar vi om?

      Säger du A får du säga B förstår du väl! Snackar vi fyr-, fem- eller sexsiffrigt belopp?

    På Twitter finns det en Kult som jag inte tänker nämna namnet på som har en större mängd bootar vilka då och då gör masspostningar liknande denna. Bootprofiler, svårt att fatta vitsen med det hela. Folk blir verkligen bara förbannade…

    Känner mig som en gammal tant, men är det så här vanligt med konsumtionslån och att köpa vanliga prylar typ kläder, heminredning osv på avbetalning, för det är väl liksom såna slags lån som klarna är till för?? Inte konstigt att andelen skuldsatta ökar ??
    I min värld lånar man till stora köp, typ bil och boende?
    Fler kanske borde prova att spara ihop till sina inköp och tänka efter både en och två gånger innan man shoppar ?

      Eller hur? Precis vad du sa är vad min pappa lärde mig och mina syskon. En tar lån till hus och bil och vill man ha något nytt i hemmet så sparar man ihop till det. Jag är typ livrädd för lån haha, har inte ens abonnemang till telefonen ? Vet att jag överdriver min rädsla men skulle aldrig ta ett lån för att köpa kläder eller TV.

        Man tar inte lån till bil heller. Man tjänar ALLTID på att spara ihop (och investera) pengar jämfört med att betala ränta.

    Det som jag brukar få via samarbeten från samma byrå *1.3 minst vill jag minnas ?

      Svaret skulle hamna där uppe, men hamnade här av någon anledning ?

    Låter som en utmärkt kampanj för Paow att kunna få ta del av! Så kanske hon slipper köpa en lägenhet baserad på sms-lån…

    Jag kan tänka mig göra samarbete med anyfin. Vad tror ni, tror ni jag kan få 20k för ett inlägg på Instagram? Har ändå nästan 90 följare ?

    Jobbar också som Influencer, eller ja, en liten Influencer 😉 men många fick Mail igår av en mass pr byrå och gav 1000:- i ersättning. Tackade såklart nej haha

    Eftersom att man via anyfin får 400kr rabatt på sin egen avbetalning när man värvar andra. Om jag förstått det rätt. Innebär inte det då att följarna betalar av alla influencers krediter? Iallafall hjälper till rejält.

    My martens hade den i din story med.

      *sin

    ”100 profiler som publicerar identiska inlägg vid exakt samma tidpunkt – det var greppet när fintechbolaget Anyfin ville testa att bygga räckvidd med hjälp av influencers. Enligt marknadschef Mimmi Grafström ser Anyfin stor effekt.”
    ”– Om du tittar i kommentarsfältet hos Bloggbevakning så har folk faktiskt börjar diskutera skillnaden mellan till exempel Anyfin och Klarna, och det var där vi ville att debatten skulle hamna.”
    https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/10/18/fintechbolagets-annorlunda-grepp–anvander-influencers-som-frekvenskampanj/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.