Framtidspax?

Under gårdagens inlägg om Monas Universum och hennes smygfotade bild av en stor svensk skådespelare med nagellack var ni många som tyckte att det var att gå över gränsen.
Igår kväll fick jag veta att huvudpersonen själv mest garvat åt alltsammans när han fick Monas inlägg skickat till sig, men han hade ju rent tekniskt kunnat ta illa vid sig.

Nu vänder vi fokuset mot det här inlägget av Anitha Clemence där hon diskuterar utseendet hos den kända amerikanska sångaren i gruppen ”Faith No More” och hur har inte åldrats väl. 
Anitha undrar om hans fru någonsin anade att han inte skulle vara ett ”framtidspax” med tanke på hur han ser ut idag.
Ingen av kommentarerna under bilden protesterar mot detta utan alla diskuterar personens utseende i negativa ordalag.
Är detta okej eftersom han med största sannolikhet aldrig kommer läsa hennes inlägg, eller kanske för att han är internationellt känd och det således är att sparka uppåt att publicera ett inlägg som Anithas?
Eller är det alltid okej eftersom han är en ”kändis” och man får diskutera kända människors utseende precis hur mycket man vill?

Och var går gränsen för vem som är en kändis?
Är Anitha en kändis? I Sverige räknas hon väl som det?
Är hennes kille en kändis för att han syns ihop med henne? ”Sekundärkänd”?
Var drar man gränsen?

Vad tycker ni?

249 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Mike Patton har mer talang i sitt lillfinger än vad den här donnan har i hela kroppen, det är väl därför hon diskuterar dessa saker i stället för att ägna sig åt något vettigt.

      Ja det blir extremt ironiskt att hon ska sitta och kritisera honom. Take a seat gumman…

      Kunde inte sagt det bättre själv…livet handlar inte om looks..
      Intressant att House of Philia har kommenterat, men hon är ju lika åldersfixerad och fylld med skit och operationer.
      Livrädda människor, vilket handikapp de har.

        Fast för dem handlar det om Looks. Så mkt ”ansiktsbehandlingar” de tjejerna gör. Malin ( som jag förövrigt gillar) har ju blivit helt stel. Det är bara ögonen och munnen som rör sig.
        Folk får så klart göra som de vill, men då förstår man kanske varför de lägger tid på att prata om sådant och varför Anitha gör ett sådant inlägg.

      ????????

      Självklart har han det, men det är ju också därför det inte spelar någon roll vad hon säger, han skulle knappast ta åt sig ens om han visste om det. Vad Anitha tycker är ju fullkomligt irrelevant för en världsstjärna som han.

    Man får diskutera andras utseende. Men man kan göra det tillsammans med andra där det stannar mellan fyra väggar, inte på stora offentliga plattformar tycker jag.

      Vad räknas som en offentlig plattform då?
      Anithas instagramkommentarer, som enbart är på svenska diskuterar en amerikansk musiker som inte vet mer om Sverige än att den staden tillhör landet Skandinavien och att det går isbjörnar mitt inne i Downtown?

        Men det handlar om vad det säger om personen som gör det. Alla pratar utseende, men få lägger upp folks före- och efter bilder från när de var unga vs gamla och sitter och diskuterar detta öppet på nätet. Det föregående är normalt, det andra skulle jag inte säga är normalt beteende för en mogen, välmående människa.

          Det är därför det tar google 0,5 sekunder att få fram över 158 000 000 träffar när man söker på ”before after celebrities”.
          Det är alltså på över 158 miljoner offentliga plattformar som folk sitter och diskuterar detta öppet, och det bara på engelska. Då har vi inte tagit alla världens övriga språk.

            fortfarande, jävligt töntigt beteende att göra det som offentlig person på en offentlig plattform. Vad folk diskuterar anonymt i forum är en helt annan grej.

              Fast hur offentlig är Anitha egentligen?
              Är det någon utanför stockholms bloggvärlds ankdamm som egentligen vet vem hon är?
              Hon är en stureplansprofil och sådana kommer aldrig att kunna bli offentliga väster om birger jarlsgatan, norr om Karlavägen och öster om Sibyllegatan.

                Nopp, hon är världsstjärna på Stureplan!

                  Anithhhha clementin är väl en ytlig och passe’ ö (sista bokstaven)-kändis!? Så patetiskt att klanka ner på människors utseende.

        Offentlig plattform är precis vad det låter som, en plattform som är offentlig.

          Hur offentlig är den dock i just det här fallet?

            Den är ju tillgänglig för alla som vill, så då är den ju offentlig.

              Inte riktigt va? Du behöver ha ett instagramkonto, veta vem Anitha är, vilja besöka hennes konto, scrolla ner lite, du måste kunna svenska för att förstå osv osv.

              Det där inlägget är offentligt för mindre än 0,00000000000000000000000000001% av befolkningen

        Du verkar bara vilja rättfärdiga sånt äckligt beteende

          Rättfärdiga och rättfärdiga. Jag är en sådan som värderar yttrandefrihet och liberalism väldigt högt.
          Om vi inte ska leva i ett censurerat samhälle måste vi tillåta folk att få skriva vad de vill på sina plattformar. Oavsett om den är öppen för alla och har ett högt besöksantal.

          Sedan är jag inte speciellt lättkränkt av mig heller och blir aldrig någonsin sekundärkränkt. Jag är av uppfattningen att kommentarer om sitt utseende är en del av offentligheten, eftersom vi de facto är extremt utseendefixerade av naturen. Jag är dessutom övertygad om att den här personen bara skulle skratta med Anitha, hålla med inlägget, skratta åt de som tycker att det här är en megastor grej och skaka på huvudet och undra om de inte har något vettigare för sig.

            Yttrandefrihet och censur.. Sveriges två mest misstolkade begrepp.

            Att använda yttrandefriheten som argument för att få säga taskiga saker om någons utseende är inte vidare skarpt av dig. Det är ingen som diskuterat hennes lagstadgade rätt att säga vad hon vill, utan huruvida det passar att göra det eller inte, och vad det egentligen tillför och egentligen säger om henne själv. Man får skita med öppen dörr hos tandläkaren, det betyder inte att man bör göra det eller att det här till normal beteende, precis som att vara offentlig och kommentera någons åldrande genom att lägga upp bilder på den personen inte är normalt beteende. Sen får du babbla på om yttrandefrihet hur mycket du vill, det har inget med saken att göra.

            Censur har verkligen nada med sociala regler kring hur man behandlar varandra/andra människor. Man kan kulturellt sett skifta fokus till att inte diskutera andra människors utseenden helt utan att censurera någon. Censur är när staten eller annan makt går in och systematiskt tystar vissa individer eller grupper i vissa ämnen. Har inte med detta att göra. Du som individ kan inte bli censurerad av en influencer eller av instagram. Det är fritt fram att plocka bort kommentarer eller ändra användarvillkor som man vill.

            Det är ju skillnad på vad man FÅR säga och vad man BÖR säga. Det är ju inte olagligt men olämpligt.

            Anonym 11.04, du framstår som ganska lättkränkt iom att du ägnar ett långt inlägg åt detta o måste intyga att du inte är lättkränkt…. sounds pretty lättkränkt to me…

        Anonym 9:44, du måste väl ändå skoja?
        Inte ok att skriva så någonstans, man kan tycka, men håll det där och inte publikt.
        Varför heter alla Anonym?? Ha nick istället så blir det lättare till vem man skriver.

          Jag heter anonym för att mitt nick inte sparas mellan gångerna jag kommenterar och jag är för lat för att fylla i varenda gång.

            Men du måste skriva din mejladress varenda gång. Är inte det extreemt jobbigt för dej då?

              Nej det fältet lämnar jag också tomt.

                Det visste jag inte att man kunde.

                  För mig går det i alla fall. Men vet att andra påstår att namn sparas också så det kan vara olika kanske.

        Vad jag menade var att man, på grund av att det är otroligt ohyfsat, INTE diskuterar människors utseenden offentligt på sociala medier, bloggar, twitter osv. För det är förbannat ouppfostrat. Man kan hävda yttrandefrihet hur mycket man vill, men faktum kvarstår att det är väldigt otrevligt att diskutera andras utseende offentligt, även under anonyma nick. Att man sitter och pratar om kändisars eller andras utseende hemma i vardagsrummet med vänner eller partner skadar inte någon eftersom det inte är offentligt.

          Och vem skadar det här aktuella inlägget egentligen?

            Är du dum eller spelar du bara? Det skadar genom att ytterligare en person bidrar till att det anses vara fult att åldras. Jag är 24 år och börjar redan tänka på att jag inte vill åldras utseendemässigt, vilket är helt sjukt. Jag personligen påverkas inte av hennes korkade uttalanden, men det är ett stort strukturellt problem att åldrande ses som något fult, och jag tycker helt enkelt att allt utseendeprat har gjort mer ont än gott, så man borde vara lite mer utvecklad i skallen att fatta att det är dags att sluta prata negativt om utseenden.

              Fast nu är det ju fakta att den här killen åldrats som mjölk istället för whiskey. På första bilden tycker jag att han är rätt så lik John Depp och där kan vi prata om någon som åldrats snyggt!

              Så om man är ett slutet sällskap som pratar om det bidrar inte det till en taskig syn på åldrande? Glömmer sällskapet bort vad de pratat om direkt efter att de klivit ut ur de här fyra väggarna, eller vad är skillnaden?

              Förändringen börjar med dig. Sluta bry dig bara. Ja, det är faktiskt så enkelt.

        Inom ungefär samma väggar du får prata om en våldtäktsman som inte blivit dömd, till exempel.

        Hon har satt det i system. Kränker ofta människor på sitt instagram. Även barnen och hennes pojkvän.

          Då är det väl bara så enkelt att sluta följa henne?
          Eller? Om folk inte tolererar att hon kränker folk så är det effektivaste att sluta följa, droppande följarsiffror vill ju ingen ha och om man då ser att man förlorar stort antal följare för varje kränkande inlägg ändrar man sitt beteende och ger följarna det de vill ha istället.

    Fy satan vad drygt inlägg..

      Ja, och vad vet Anitha om vad Mikes fru tänker om sin man? Älskar man nån och åldras tillsammans så är väl det för f*n ett ”framtidspax” oavsett utseende!

    [Borttagen kommentar]

      Nu gjorde du ju precis samma sak…

        Och? Anitha verkar ju tycka att det är helt OK att kommentera andras utseende. Skrev jag någonstans att jag inte tycker det är OK att göra det? I think not, but nice try 🙂

          Osmakligt att dra in hennes pojkvän i detta

            Osmakligt att dra in andras utseende i detta?

      Skurt

      Skurt ????

      Skrattade högt till liknelsen med Skurt

    Tycker Anitha generellt ger ett oskönt intryck, inte minst i sociala medier, en släng av hybris och otrevlighet. Tex. något respektlöst när hon la ut en story på nyheten om mannen som legat död i en lägenhet i tre år (som hade hängt sig själv) med en kommentar för att driva (minns ej exakt vad det var ordagrant men var något ironiskt). Tycker hon är oempatisk.

      JA just det, minns den grejen med lgh, typ hon skrev något ironiskt som ”goals” eller något liknande.
      inte kul typ någonstans.

      Kanske Kul I. En värld. Hon tidigare. Levde I.

        Exakt, så var det! ”goals”. Äcklig kommentar faktiskt. Det är ju en otroligt sorglig händelse som speglar verkligheten, att många människor är så ensamma att de bara kan ”försvinna” och man inte märker det på flera år. Eller att folk tar livet av sig pga ensamhet. Nä usch.

      Man kan väl inte förvänta sig något annat från en person som varit tillsammans med C.S. ?

    Tycker Anitha har lite ”osköna” händelser titt som tätt på sin story.
    Lite på gränsen till ”jag är en sån härlig människa som alltid säger vad jag tycker” vibbar.

    Dessutom lät hon en vän sitta och orera och kränga ”Forever living” aloevera i hennes storys en dag, hej MLM liksom.
    Där skapade jag snabbt massa fördomar om Anithas intelligensnivå i och med att hon tyckte det var en bra idé.

      Vännen sa att Aloe Veran i tuben var 100 procent och som om man tog den direkt fån växten. Någon kommenterade att det inte stämmer och kopierade innehållsförteckningen med alla tillsatser som fanns i gelén. Den kommentaren raderades naturligtvis men vännens helt felaktiga påstående fick vara kvar.

      Är inte förvånad att hon och C Skulman var gifta. Samma skrot och korn med missunnsamhet, stor attityd och noll genuina. Hon är densamma nu!

    Hallå Michaela Fornis senaste inlägg om hur hon inte får sova. Det där låter ju helt ohållbart, varför delar de inte upp nätterna? Snubben får sova hela nätterna till 06 varje morgon?

      De delar nog inte upp nätterna för att det funkar bäst för dom att ha det så där. Att dela upp nätter är inte raketforskning, de har nog sannolikt tänkt på det och diskuterat den lösningen.

        Verkar ju dock inte funka så bra för henne. Är så trött på farsor som inte steppar upp, och kvinnor som inte säger ifrån.

          Word!

          Alternativet kanske funkar ännu sämre

            Nu har jag ingen koll på hennes liv så killgissar bara men hon är väl mammaledig och han kanske jobbar?

              Att gå till jobbet är ju dock semester i jämförelse med att vara hemma?

                Nej
                //börjat jobba efter mammaledigheten

                  Ja för du är ju den enda förälder som börjat jobba efter föräldraledigheten någonsin. Väldigt många upplever det som semester att jobba jämfört med att vara hemma med barn. Men din upplevelse kanske väger tyngst?

      Så trött på pappor som inte tar sin del av halva föräldraskapet. Alltså ursäkten att man inte kan ta nätter är så löjlig. Hur tänker de göra när båda föräldrar jobbar? Ska forni ta nätterna då också? ?

        Om man ammar och ungen inte tar flaska är det ganska svårt att dela upp nätterna…

          Vårt andra barn skrek rätt ut om han låg i någon annan famn än min de första sex månaderna. Hade pappan tagit nätterna hade jag ändå varit vaken när han skrek (tro mig, vi provade. Hur skulle jag kunna somna om när han skriker i panik?). Alla barn och familjer är olika och gör nog så gott de kan.

            #inteallamän

            Eftersom det var Fornis inlägg som diskuterades: hennes bebis skriker ju uppenbarligen oavsett vem som bär den på nätterna. Är det så svårt för pappan till barnet att avlasta?? (nej att kliva upp klockan 06 är inte att avlasta)

              Precis. Han får väl lägga sig 19 och gå upp 03 så stackaren får sova. Det är ju inte svårare än så ?‍♀️

                Jag vet inte men bland de mammor jag umgås med så hörde jag ofta dom säga att de inte kunde somna om de hörde barnet gråta. Därför hjälpte det inte att pappan tog nätterna eftersom mamman ändå var vaken när barnet grät. Men så är det ju inte för alla.

                  håller def med! Kan inte sova om barnet skriker, plus att min första ville amma, sjukt ovärt att gå upp och ge flaska mitt i natten. Funkade bäst om jag bara ammade. Kommer man inte till ro är det ju helt meningslöst att pappan ska ta det, men absolut, kommer man till ro är det inget snack tycker jag.

                  Är väl bara att stoppa in ett par öronproppar? Så trött på att an ska hitta ursäkter för varför pappor minsann inte kan ta ansvar. Sluta tro att ni är så jäkla oumbärliga för era barn. Att ungen inte accepterar mamman likamycket som pappa säger ju mer om föräldrarna än om barnet. Pappor kan ta minst lika mycket ansvar som mammor. Så trött på kvinnor som antingen älskar känslan av att någon är beroende av dem eller lever i förnekelse över att pappan inte tar sitt ansvar och hittar på ursäkter.

                  Köp öronproppar och sov i ett annat rum? Sluta få det att låta som pappan minsann inte kan ta ansvar. Pappor är ofta jäkligt bekväma och stöttar inte mammor i den mån de behöver. Titta på statistik över vem som tar ut mest vab, tar ut föräldradagar, packar idrottsväskor, köper presenter och blir utbrända. Inte fan är det männen. Det är ett strukturellt problem som exemplifieras med Forni. Att ni minsann inte alls kunde och inte hade något val tar inte bort fenomenet.

                    I vårt fall funkade det inte att pappan tog nätterna, som jag sa så provade vi på alla sätt vi kom på. Jag uttalade mig inte generellt om saken utan bara mina erfarenheter. Hoppas du kan gå vidare i livet trots att jag tog alla nätter. Styrkekram

                    Bla bla bla. Säg till din partner då. Ta lite eget jävla ansvar för ”strukturerna”, det är ingen som tvingar er att leva på ett visst sätt bara för att ”strukturerna” dikterar det.

                      Jag har gjort det. Men det var en jäkla fajt. Hade ett jämställt förhållande innan jag fick barn. Det är inte alltid lätt att kämpa mot strukturer speciellt inte när omgivningen tror att ens föräldraskap är öppet för allas åsikter. Med andra barnet var det något helt annat. Men är inte bara att säga till när man samtidigt försöker hitta sin roll som förälder och idioter sprider klyschor som ”men vadååå ammar man får man ju ta barnet”, ”men pappan jobbar ju och mamman är ledig” eller ”mamman är ju viktigast under barnets första år”. Folk kör ju ner skuren i halsen på en oavsett vad man tycker. Inte konstigt att mammor tvivlar på sig själva och sina behov. Sluta sprid skit. Det är väl inte så svårt? Ganska självklart 2020 att dela lika på föräldraskapet? Styrkekramar till er alla ❤️

                      Mammor är viktigast under barnens första år. Vill man ”förverkliga sig själv” får man göra det sen, efter att barnen har växt upp. Har man valt att skaffa barn får man åsidosätta sig själv, svårare än så är det inte.

                      Nej, mammor är inte viktigare än pappor under barnets första år. Det finns tvärt emot mycket forskning som visar att det är viktigt att barnet tidigt knyter an till båda primära anknytningspersoner. Enda undantaget är om mamman ammar. Det kan mannen inte göra och skapar ett visst band mellan mor och barn. Men det borde väl snarare motivera pappan att lägga ner mer tid på att skapa en lika stark anknytning till sitt barn?

                      Vi har för övrigt varit hemma med våra barn tills de var 2,5 år. Vi har dessutom båda valt att gå ner till 75% för att få mer tid till våra barn. Att enbart mamman ska sätta sina behov åt sidan låter absurt. Givetvis ska man ta ansvar för sina barn. Men det ansvaret kan delas jämnt.

              Är det bättre med två vakna föräldrar som är trötta på dagen eller en?

              Du får väl skicka ditt tips om att dela på nätterna till henne om du tror att det är så revolutionerande att de själva inte redan tänkt på det.

                Nej givetvis ska ju inte mannen behöva vara trött. Han har ju ett viktigt jobb att göra. Inte ska han behöva nedlåta sig att ta hand om SITT barn..

                  Vem ska dra in pengarna då? När den ena är föräldraledig måste den andra prestera på jobbet, och det är så klart ett viktigt jobb, för hur sjutton ska man annars överleva, utan pengar?

                    Ja för man kan ju inte jobba och ta ansvar för sina barn som man. Det är tydligen bara kvinnor som kan sånt ?

                    Vill man som man inte jobba finns det något som heter föräldrapenning. Går utmärkt att ta ut.

                      Exakt, och är man föräldraledig så får man ta ansvar för barnet och inte jobba? Det är exakt så föräldraledigheten funkar.

                      Är man föräldraledig tar man ansvar när den andra föräldern jobbar. När båda föräldrar är hemma är de givetvis lika mycket ansvariga och delar sådeles på det som görs efter arbetstid.

                    Vem tänker du ska ta nätterna när båda föräldrarna jobbar? ?

                      Vad spelar det för roll så länge bara en jobbar? Den dagen båda jobbar får väl det problemet lösas då. Om det ens är ett problem då.

                      Då delar man så klart upp det? Ser verkligen inte problemet. Ännu bättre vore om en förälder var hemma med barnet under åtminstone de första tre åren, med anknytningen i åtanke, men idag är det ju viktigare att jobba än ta hand om sina barn så då får man dela lika.

                      Men då är det ju inga problem för pappan att redan nu hjälpa till med nätterna om mamman uppenbarligen har det väldigt jobbigt? Eller menar ni att det är en principsak? Kan man inte jämställa föräldraledighet med jobb och att man delar på ansvaret när båda föräldrar är hemma? Eller att pappan tar barnet mer då han missat tid med barnet?

                      Men Herregud det är väl inte konstigare än att varje familj löser det på sitt sätt?

                      Nu är detta en blogg om sociala medier och Forni lyfte fenomenet där. Ska vi sluta kommentera allt eller är det bara de som har andra åsikter än dig kring föräldraskapet som ska sluta kommentera? Är väl inte konstigt att folk 2020 reagerar på att man inte delar lika på föräldraskapet? Förstår inte varför du till varje pris ska propsa på att mamman minsann kan ta nätterna själv. Uppenbarligen fungerar inte det speciellt bra för Forni.

                  I mitt fall kör mannen buss. Fungerar inte att han är uppe en natt med bebisen när han ska jobba. Jag är då hellre vaken så att han kan dra in pengar, eftersom han är den av oss som jobbar just nu.

                  Alla familjer är olika. Sköt du din egen.

                    Min man är takläggare. Han gick och la sig 19 och tog barnet från klockan 3 till han åkte till jobbet. Han varken trillade ner eller somnade när han körde till jobbet ?

                      Ja eftersom alla är olika. Det som funkade för er är inte en generell lösning som funkar för alla. Vilket var min poäng också.

                      Om det var din poäng kan man ju fråga sig hirdin erfarenhet har något med Fornis situationatt göra? Onödigt att ta upp det om nu alla gör det som passar en själv.

                      Jag delade med mig av min erfarenhet precis som du delade med dig av din. Det ena utesluter väl inte det andra?

                    Men sluta då dra in dina erfarenheter. Sköt din egen familj???

                      Fornis man kör väl knappast buss?

                      ?‍♀️

          Nu ammar ju inte Forni

          Fast hur är det relevant när Forni inte ammar? Dessutom behöver ju inte ungen äta varje gång den vaknar i den åldern?

      För att hennes kille kanske jobbar och att dom har kommit överens om att hon tar nätterna?
      Alla kanske inte vill dela upp nätterna. Själv tog jag gladeligen nätterna för att jag kunde sova på dagen, om det behövdes. Min man kunde liksom inte ta en tupplur på jobbet hursomhelst

        Men herregud, det är väl inte rimligt att hon ska lida av grav sömnbrist och må dåligt för de ”kanske kommit överens om det”?

          Har de kommit överens om det så är det så de valt att ha det. Vad du personligen tycker är rimligt är orelevant.

            *irrelevant
            Vad någon här tycker om något alls är väl med din logik irrelevant? Vi kan ju bara stänga ner hela kommentarsfältet?

              Haha eller hur, här trodde jag att vi var på en blogg där vi diskuterar bloggare? I’ll see myself out ?

        Det är så jävla orimligt, förstår inte hur någon kan gå med på det. Dessutom jobbar ju hon 50% också enligt inlägget och kan ju inte bara ”ta en tupplur” hur som helst på dagen.

          Jobbar med vad? Hon kan mest troligt styra sin arbetstid själv och sova på dagen när hon har möjlighet till det.

            Läste du ens inlägget? Kundmöten mm som man kanske inte vill boka om hur som helst.

      Så glad o tacksam för min partner. Nej han kanske inte köper mig 20.000kr väskor o love-bracelets. Men fan han är så mkt bättre än så! Är på fötter i sitt jobb konstant (snickare) OCH fixar en massa hemma + tar bebis de nätter eller ggr jag vill sova (och då ammar jag tillskillnad från forni). Min kille lyckas lugna bebis och jag får sova! Sen kliver han upp runt 5 o drar till jobbet. Fyfan vilken ordentlig man jag har, tillskillnad från forni vars man har typ ett ”låtsasjobb” o ändå inte kan step up som halv förälder. forni Verkar ju vilja göra karriär också så tycker just i hennes fall där hon ej valt att va passiv hemmafru så är hennes man SÅ JÄVLA SÄMST. Fan ta hand om din kvinna din jävla tölp.

        ?

        Han är säkert glad och tacksam för dig med, du verkar ju superhärlig!

        BebisEN!!!!!!!!!!! Inte bebis ?

      Haha mammamaffian alltså..

        Ja alltså jag dör… är allt jag har att säga. Hur de lagt upp sin vardag är väl 100% upp till dem och ingen annan. Och även om Michaela är helt enig om deras rutiner kan man väl få gnälla och må dåligt ändå? Att deras rutiner just nu är jobbiga betyder ju inte nödvändigtvis att Michaela är totalt förtryckt av sin man vilket många får det att framstå som…

          Är väl skillnad på att ”gnälla” och ligga och gråta av utmattning på nätterna. Fan är felet på hennes snubbe, hur kan man inte känna behovet av att hjälpa ens partner i den situationen. (nej vi vet ingenting, men det låter ju på hennes inlägg som att han knappast är med där på nätterna i skrikkaoset)

      Ingen aning men själv tog jag också nätterna för jag ammade. Helt onödigt att mannen skulle upp då eftersom han ändå inte hade en tutte att ge lillen. Men jag var döööd. Men fick sova hela förmiddagarna på helgen. 🙂

        Men alltså bara för man ammar behöver man inte stoppa in tutten i munnen på ungen varje gång den vaknar?‍♀️ Jag ammade min första til hon var över 1 år. Inte tog jag varje natt i 400+ dagar. Så trött på mammor som ska vara såååå ovärderliga för sina barn att pappan minsann inte kan ta bebisen. 50-talet ringde och ville ha tillbaka sin syn på föräldraskap.

          Behöver och behöver. Nej klart man kan dela upp det så pappan får ta uppvak och lägga 30-60 min på att lugna skrikande bebis istället för att lite bekvämt peta in tutten, ha en nöjd bebis och sova vidare alla 3. Blir så harmoniskt och fint för mig som mamma att ligga och lyssna på skriket också <3

            Men du tror inte bebisen vänjer sig vid att pappan nattar om utan dina bröst? Nejdå det kommer för alltid ta 60 min att natta ?‍♀️ Bebisar vänjer sig vid nya saker väldigt fort. Givetvis ska ett barn ha lika stor rätt till båda föräldrar och känna sig lika trygg med både mamma och pappa. Förstår inte varför man ska göra sig själv oumbärlig så pappan inte får vara förälder fullt ut från start. En mamma med sömnbrist är inte en lika bra förälder som en utvilad mamma.

              Vill du ha medalj?

                Gärna! Vill du ha en för oumbärlig mamma of the year? #äntligenbehövd

                  Eller en för du är så himla duktig som minsann tar ALLA nätter själv utan minsta problem ?????✨?

                  Jag var helt ensamstående med mitt barn från vecka 21 så ja, jag var (är) oumbärlig.

                    Bra kämpat! Du förtjänar en medalj! Eller ja tio. Nu har Forni en partner som uppenbarligen inte tar lika stort föräldraansvar. Hon är inte ensamstående och ska givetvis få hjälp och stöttning av sin partner.

            Du får väl göra som du vill men jag reagerade på att Forni verkar må uppenbart dåligt över situationen. Hon ammar dessutom inte så vet inte ens vad du ville med din kommentar, då den situationen inte är applicerbar.

        -Stackar mamman som är helt slutkörd och inte får sova. Konstigt att hennes partner inte hjälper till mer.
        -Jag tog minsann alla nätter själv heeelt utan hjälp.
        Så himla sympatiskt att lyfta fram hur himla duktig man själv är någon uppenbarligen kämpar väldigt mycket med sin situation. Varför få allt att handla om en själv och förminska vad någon annan upplever?

    Vidrigt beteende. Fult om man gör det hemma vid matbordet, men totalt genomvidrigt att lägga ut offentligt. Hade hon tyckt att det var OK då att någon lade ut så om hennes kille? Eller hennes son?

      Eller om en man skulle skriva så om en kvinna…framtidspax! Det skulle vara helt gaaaalet om en man skulle skriva så. Kvinnoförtryck i allra högsta grad.

        ”Om” en man skulle… ni får det att låta som att det aldrig händer att män kommenterar kvinnors utseende, paxar, pratar om kvinnor som ägodelar osv.

          Klart män kommenterar kring kvinnors utseende. Men här ser man också bevis på att kvinnor också gör det…offentligt!
          Komma sen med pekpinnar att män gör si och så mot kvinnor, kvinnor gör det inte så mkt bättre, och det är bra att det skrivs om det.

    Det verkar vara ok för att han är man. Tycker det är jävligt sorgligt beteende att sitta och lägga upp en människas bild och kommentera dess åldrande. Vem håller ens på så?

      Eller hur! tänk om det varit en manlig influencer som lagt ut en sån story om en kvinna som gått ner sig. En i samma ålder, 40+ med egna barn.. Hade tagit hus i helvete..

      Könsmaktsordningen. Har väl alltid ansetts vara mer okej att sparka uppåt än neråt.

      Säger dock inte något om vad jag själv anser om inlägget och kommentarerna.

        Okej men då kan vi väl kalla män fula feta äckliga öppet bara för någon ”könsmaktsordning”. Vi kan visa att vi inte är ett dugg bättre själva men KRÄVA att våra utseenden aldrig blir kommenterade, speciellt inte våra bröst. Vilken logik.

          Det var nog inte det som åsyftades. Ingen som tycker det är ok men var en förklaring till varför det är mer socialt accepterat.

          Nu var det inte riktigt det jag sa. Var mer ett svar på varför många (långt ifrån alla) anser att det är mer okej.

          Jämför med att skoleleverna har ett öknamn på läraren och att läraren har öknamn på eleverna. Inget är okej men det ena anses vara lite mer illa kanske.

          Bara ett svar på frågan, inte min egen åsikt.

            Ja jag förstår mitt dryga svar var inte riktigt till dig utan mer de som är av den åsikten

    Fast varför är det alltid de som själva inte är supermodeller som har mest att säga till om andras utseende?

      Fast vad är det där för argument? Hur snygg måste man vara (och enligt vem) för att få ha en åsikt om någons utseende? Och hur snygg är du själv när du indirekt kommenterar hennes utseende?

        Att ha en åsikt om någons utseende och att skriva elaka saker öppet om något en person inte kan kontrollera (förutom med injektioner och operationer) är två helt skilda saker.

          Så hur snygg och på vilken skala ska man vara för att det ska vara okej enligt 09.18s logik…?

            Jag 9:18 tycker inte det är ok att kommentera någons utseende elakt, hur snygg man än är. Jag menar, för varje ”ful” grej man kan hitta på någon annan har man en själv i någons ögon, hur snygg man är, ska man få höra det då? Jag formulerade mig olyckligt men det känns alltid som att det är en viss typ av person som ska kommentera andras utseende negativt. Det blir fel hur jag än skriver så jag släpper det. sen är det skillnad på att bli ”checked” och påmind om att man inte är perfekt och säga vad man tycker om nåns utseende offentligt utan att ha blivit ombedd. Nu släpper jag det ?

    ”Tänk om en man skrivit så om en kvinna…” in 3….2….1…..

      Ja, alltså, tänk om en man som råkar vara offentlig person lagt upp en bild på en kvinna och kommenterat ”stackars hennes man” pga åldrandet så hade det tagit hus i helvet.e

        Swosh.. ?️

          Ellerhur. Hade ju blivit artiklar i tidningen om en man gjort likadant ???

    Fast vem är hon att säga något?

    Anitha är inte en kändis.

    Jag var tvungen att googla Mike Patton 2019. Tycker faktiskt han är jättefin för sin ålder❣️

      Håller med. MEN hur kan det ha betydelse hur någon ser ut. Världen är så vrickad. (Räknar så klart in mig själv där…)

        Nej, det har verkligen ingen betydelse! Och har Mikes fru valt att dela sitt liv och åldras tillsammans med honom så är han ju ett ”framtidspax” för henne, alldeles oavsett! Anithas inlägg är så jävla dumt.

          Vad menas med framtidspax?

            Det är ungefär som forntidspax, fast åt andra hållet.

              Haha, aldrig hört ngn av termerna

    Är väldigt dubbelt inställd till Anitha. De gånger jag lyssnat på henne i poddar har jag fått intrycket av en vettig och intellektuell person stundtals, på Instagram raseras den bilden gång på gång, till något ungdomar skulle säga ”cringe” om skulle jag gissa. Lite ”åh herregud vad hon försöker”…

      Intellektuell?
      Wow…

      Intellektuell?????
      (orolig för artens framtid)

      Känner som du, fast ofta är hennes utläggningar som skall vara så analytiska mest jobbiga. Tur man kan välja om man ska lyssna eller inte. 😉

    Ska Anitha verkligen dissa någons utseende? ?

      Och vad gör du nu…?

        Haha jamen, hade hon varit ok med samma behandling? I think not?

      Alltså jag håller inte med om beteendet men jag fattar, det är som att någon som är fattig ska skratta åt nån annan fattig, det blir typ va?! Eller typ någon med skruttig bil skrattar åt nån annans skruttiga bil, folk blir lite sådär ”men se på dig själv”.. typ så om jag förstår rätt.

      Menar mest att Anitha själv verkar väldigt utseendefixerad/sätta stort värde i det yttre men har en ganska osäker/oskön personlighet. Tror hon hade blivit ledsen om någon gjort samma sak med henne. Därför borde hon inte dissa någons utseende.

    Följer henne inte och ser/hör henne inte någonstans. Förutom tidigare giftermål, vad är hon ”känd” för? Nog bara läst om henne relaterat till efternamnstvisten som nog nämndes här.

      Undrar också vem det egentligen är

    Anitha och hennes kille är nog superkändisar hos en begränsad skara människor. Men helt okända för de flesta.

    Alla ni som dissar Anithas beteende med kommentarer som har andemeningen ”ah men du rååå”

    Ni gör exakt samma sak.
    Värderar en människas utseende, även om ni inte går all in och dokumenterar med bilder, så gör ni samma sak.

    Kan vi enas om att skönheten sitter i betraktarens öga, och om man tycker någon är ”oskön” utseendemässigt så kan det hanteras på annat vis.

    Varför gör man som Bianca Ingrosso och säljer en ny espressomaskin för 25000kr? Helt oanvänd dessutom? Det måste ju vara spons, för inte ens hon kan väl köpa en espressomaskin hon inte vill ha…?!

      Ja, säkert spons som hon fattade att hon antagligen inte behöver…

      Det är Åsa som tvingat på henne att köpa den i samband med renoveringen av köket. Samma med alla 561 stycken olika glas hon fick köpa för att fylla
      upp alla femtioelva vitrinskåp som ingick i designen. En vinkyl slängde hon även inte som Bianca inte ens har användning för, och sådana är inte heller billiga…

        Varför har hon ingen användning av vinkylen?

      Och hon rensar ut jackor för att ”köpa” nya hehe för att göra reklam… och det hon ”shoppa” visste hon inte vad det kostat ehmm… Inte en chans att hon slutar med Youtube och ger upp den inkomsten – ja hon tjänar mycket pengar på vloggarna därför som de görs, hon gör reklam i alla vloggar, inte så lite heller, och det ger stora pengar. Men hon verkar ha slutat med reklamen för Norrdryck nu hehe den visas inte upp ständigt längre och fanns inte längre fyllt i kylen.

    Alla runt Schulman klanen verkar så gamla och tråkiga. Calle, vad har han åstadkommit? Alex med sina förnumstiga pekoral …

      Alex S har definitivt lyckats. Vunnit årets bok, varit med i min sanning, fått sitt bokmanus att bli dramatik etc
      Tycker man kan hålla sig till sanningen om man nu ska trycka till folk. Blir löjligt annars

      Gillar Alex ? tycker inte han verkar tråkig eller gammal. Calle däremot verkar bara elak och ego.

      Alex Schulman har ändå skrivit flera riktigt fantastiska böcker. Jag är inte lika förtjust i krönikor jag läst av honom men ingen tvekan om att han är en fantastisk författare. Calle S har ju en reklambyrå. Dessutom var ju Allan Schulman en stark medieprofil.

      Vad har du åstadkommit?

    Anitha är ingen B, C eller D kändis.
    Snarare en typ ”Ö-känd”-is…

      Ö för överskott?

      E-kändis, där e står för efterbliven.

    Anitha är en tragisk person, gör ALLT för att hänga sig kvar i Instagram-rampljuset.

    Vem var mannen som Mona skrev om?

      Jonas malmsjö

    Hur drar du själv gränsen? Du godkänner dagligen inlägg med negativa åsikter om andras utseende.

      Kommentarerna i denna blogg godkänns inte innan publicering??

        Nej men de får stå kvar = godkänns

          Ja, för CamCam sitter ju och läser alla kommentarer i realtid, 24/7. Suck.

            Det sa jag inte. Men kommentarer som får stå kvar i flera dagar eller för gott, där kan vi nog anta att hon haft tid att se dessa.

      Tänkte samma sak. Folk gick lös på Rebecca Stella´s utseende igår. Och det gick definitivt över styr på många kommentarer där.
      Råttizar hela högen.

        Men åååh! Här kommer en riktig tvättiz in! Cringe

    Vem fan ser ut som man gjorde när man var ung?

    Tragiskt att allt bara handlar om yta för vissa. Vad sänder hon ut för signaler till sina barn.

    Att håna och gör sig rolig över andras utseende är oattraktivt.

    Vet inte vad ett framtidspax är för något men varför skulle man inte få diskutera en känd persons utseende menar du? Han är väl fullkomligt offentlig så vad är problemet?

      Självklart får man diskutera utseendet på vem som helst, men det är tvivelaktigt att göra det på Instagram inför en hyfsat stor följarskara. Dessutom när det handlar om att hans fru skulle vara besviken på hur han ser ut nu i jämförelse med när de blev tillsammans… som att det skulle spela någon roll. Tänk omvända roller, en man publicerar en bild på en äldre kvinna och hånfullt skriver ett inlägg inför sina 67 tusen följare att hennes man säkert är besviken på hur hans fru har åldrats. Inte så trevligt

      Så du som är känd i din omgivning är fullt bekväm med att de sitter och diskuterar ditt utseende?

      Hur korkad är inte du? Bara för att något är tillåtet betyder inte att man bör göra det. Är du ok med att vi kommenterar ditt utseende? Känns som att folk gömmer sig alldeles för mycket bakom att de ”inte är offentliga”. Varför ger någons offentlighet dig rätt att spy galla över någon? Bara för att den är offentlig betyder inte det att personen inte är människa.

        Kom igen, det är knappast så att en världsstjärna som han kommer ligga vaken om nätterna för att en svensk B-kändis dissar hans utseende på Instagram. Klart att hon inte är sympatisk men det visste vi ju innan. Men det är rätt fånigt att bli upprörd över det, jag livar att han inte bryr sig.

    Kan vi prata om hur obehaglig Margaux video är när de ”love” prankar? När Jacob inte vet att han blir filmad…. de visar ju på deras dåliga relation 100%

      Verkligen!

      Där är en människa jag inte tål längre. Margaux.

        Samma… Tyckte så mycket om henne innan.

        Åh jag har också så svårt för Margaux numera, och för Viktor, retar ihjäl mig på dem. De känns så falska, överlägsna och giriga och gör allt för att synas och tjäna pengar. Usch

          Känns som att alla influensers håller på att gräva sin egna grav. Ger dom högst ett år till sen kommer det ”yrket” ha självsanerat sig bort.

            Influencers och influencer-marketing är här för att stanna, tyvärr.

              Inte så säker, man ser mer och mer direkt reklam i flödet på Instagram istället för via influensers.

              Nu ska likes tas bort också.

        Inte jag heller. Gillade henne väldigt mycket innan hon fick tokhybris. Följ inte sånna här människor på sociala medier. Ge dom inte massa följare..

      Gillar inte Margaux men hennes kille har alltid framstått som en otroligt otrevlig person i hennes vloggar.

      Åh hjälp. Första Margaux-filmen jag kollar på. Fan vad osmakligt gjort.
      Nu kollar jag knappt några youtubers alls, men har sett några av Alexandra och nån Bianca, och tycker att alla verkar köra bil så jävla ansvarslöst?! Nu var det iofs biancas assistent som körde när jag kollade, men jag tänker på alla kids som kanske övningskör och längtar efter att få gasa på mellan rödljusen och äta hamburgare däremellan. För så gör dom på youtube. Inte okej med en så avslappnad inställning till bilkörning enligt mig…

      Ja han börjar väl dock tröttna på att hon beter sig som ett barn hela tiden och gör sjukt omogna saker och slänger massa pengar på sånt där?

        Ja Jag hade också varit less om jag hade varit på ett ”riktigt” jobb hela dagen och kommer hem till ett barn till ”fru” som spenderat sin dag på att dekorera hela lägenheten med fruktansvärt fula juldekorationer.

        Hon är verkligen otroligt omogen för sin ålder.

    Hej.
    Skulle du kunna skriva om pixee fox? En av världens mest kända för diverse plastikoperationer, och svenska dessutom.
    Det som hänt nu är att hon varit frånvarande i så många månader, folk har varit oroliga, och hon har under senaste dagarna uppdaterat sin instagram med att hon fått permanent ”brain damage” och bor hemma hos sina föräldrar. Ser ingen media som tagit upp detta just nu, det är en story som bör komma ut, just med hur det kan sluta med plastikoperationer.

      Så hemskt och så onödigt! Här är en artikel från förra året om henne .
      https://www.expressen.se/noje/svenska-modellen-martina-dog-under-skonhetsingreppet-nu-berattar-hon/

      Hon lät sig alltså opereras av en tomte som annonserar på Instagram och har whatsapp som kontaktnummer? Tror inte hennes brain damage orsakades av honom om man säger så ?

      Men är detta något att ta upp? Personen verkar ju ha mer djupgående problem med sig själv än bara att göra plastikop. Dessutom att hon ska fläka ut sig och berätta om det på instagram/bloggar gör ju bara att man misstänker att hon har nån djup bekräftelsesökande störning. Nog bäst att låta henne va och inte elda på cirkusen..

      Jag är nästan för skönhetsoperationer i måttlig mängd, men det är uppenbart att den här tjejen har grava psykiska problem. Att vilja se ut som en ”cartoon” och ta ut revben, lägga implantat i ögonen är inte ens plastikkirurgi längre utan ren galenskap. Hemskt att hon fått en hjärnskada och hoppa hon blir bättre, men hoppas främst hon slutar med allt sjuka skit hon håller på med.

      Googlade. Herregud vilka risker hon är villig att ta, operera bort revben och ändra ögonfärg.. ? hoppas verkligen att hon börjar må bättre och att hon kanske kan acceptera sig själv som hon är nån gång. Fruktansvärt.

        Det sjuka är att hon bara bytte nyans på sina redan blå/gröna ögon… hade fattat om hon gick från typ blått till brunt eller annan kontrast men att byta nyans med implantat.. wow..

      Det är väl över ett år sen?

    Mike Patton – then, now, always ???

    Vad betyder framtidspax?

    Tar hellre 50-plus-Mike Patton än Calle eller Joel alla dagar i veckan.

      Eller hur?!!

    Denna sjuka fixering vid ålder och utseende idag börjar gå för långt. Tacka fan att folk i olika åldrar mår psykiskt, för fan börja fokusera på er själva och så fokuserar vi andra på oss själva

    Att sitta och tycka om andra utseende kan väl vara lätt att ramla in i emellanåt, men det är väl inget att vara stolt över, och jag skulle definitivt inte vilja visa den sidan av mig på sociala medier. Tycker det är rätt otrevligt personlighetsdrag och även om det är lätt att häva ur sig en kommentar så tänker jag att man borde hinna tänka efter innan man postar ett inlägg. Vad vill man uppnå? Vill man vara rolig? Jag tycker bara man är dryg och oskön.

    Anitha clemence?? Vem sjutton är det och varför är kvinnan känd?
    (Nä, jag googlar inte, jag frågar här)

    Mmmm… Som att Calle S ens var nåt nutidspax… Och då syftar jag inte på hans utseende.

    Det är ju klart det är okej, han är ju man, då är det bara att hoppa på honom. Män har ju inga känslor, det vet ju alla…. Skulle det gälla en kvinna så skulle kommentarerna vara ”åh vad naturlig hon är” eller ”you go girl”. Sån dubbelmoral.

    Mvh ironisk kommentar av en icke-feministisk kvinna.

      Ok?

      Män har skapat forum enbart för att sitta och jämföra och kritisera kvinnor, och är bra mycket elakare än folk i det här kommentarsfältet. Det är bara korkat och naivt att sitta och säga ”om en man hade gjort så…” för dom gör det hela tiden.

    Anitha själv är väl inte känd för att vara någon beauty heller…

    Vem är Anitha, varför är hon kändis? Vad har gjort henne till kändis? vem har bestämt att hon är kändis?
    Trodde i min enfald att en kändis är en erfaren skådespelare/skådespelerska eller musiker som har nått ut till en stor publik med sin roll eller sin musik.
    Dessa ”kändisar” som har varit gift med en annan ”kändis” (som däremot har kända föräldrar) eller har ett instagramkonto och kör lite instastorys eller vad man gör, blir man automatiskt en kändis då? Att vistas på Stureplan är man en kändis då?

    Tycker så synd om alla unga idag som tror att man måste synas annars finns man inte.
    Vilket gör att de har en enorm press att förändra sina kroppar eller ställa upp på idiotiska samarbeten för att, syns man inte finns man inte.

    Tänk så många ”ickekändisar” det finns i Sverige, du, jag, de flesta som kommenterar här på bloggen.
    Det är vi ”vanlisar” som gör de andra till kändisar, undrar om de förstår att om vi inte följer, läser eller kommenterar så är de som oss” vanlisar”. Själv tycker jag om att vara en helt vanlig kvinna, trots stor press på att ändra mitt utseende för att passa in i mallen som alla dessa ”kända” försöker att lura på mig att jag behöver köpa eller utföra för att bli lika lyckade som de.
    Om inte vi finns, ja då finns/syns inte de heller.
    Detta är absolut inget kritik så ni behöver inte alls kommentera och skriva en massa tråkigt.
    Jag tycker att det är ett litet nöje att läsa här på bloggen och få sig lite skvaller.
    Reagerade bara lite på inlägget då jag också ifrågasätter vad som gör att Anitha kritiserar en person på sin IG även om inte ”hela världen” ser hennes inlägg. Tycker att det är lågt, hon kommer också att åldras, vem vet hur hon kommer att se ut då.

    Kan vi inte bara SLUTA kommentera andras utseende! Oavsett kön, ålder osv. Så jävla destruktivt. Du får tycka, ha åsikter, känna precis vad du vill och ventilera med dina vänner MEN skit i att skriv det på nätet. Det blir så jävla sunkigt! Min åsikt?

      Till det kan jag bara svara: Du kan aldrig förändra vad andra människor väljer att säga eller göra. Det enda du kan förändra är hur du reagerar på det.

    Uppenbart ett försök att få reaktioner och att folk ska börja bry sig om henne igen. Hennes och Schulmans glansdagar var ju när Penny var ”ny och rolig”, sen blev hon bara en helt vanlig unge (med all rätt) och deras sociala medier: ⬇️

    Förlåt hann inte läsa allt idag! Tackar för granskning av en person som mobbar ofta. Ibland även okända personer på resor.. fy för hån och mobbing. Hoppas hon skärper sig.

    Hon är ”mega influenser”. Hennes insta sitcom gick åt helvete och nu säljer sin själ på den nya lägenheten dvs filmar allt. Hennes barn stackarna filmas dygnet runt av både mamma och pappa.
    Förvånad att hon tjänar pengar på att klippa sig och få behandlingar hela dagarna. Fattar inte faktiskt.

    Den som sa’t va’t. Att bedöma andra efter yta är att vara inne på ”privat område”. Ingen har med andras utseende att göra!

      Nej, ”den som sa det var det inte” – heller, men jag vill inte se fler sådana elaka kommentarer om folks utseende. Det är mycket viktigare hur man är som person, än hur man ser ut.

        (Det är samma Anonym 18:29 och 18:38 (och nu),

    Undrar om Joel kommer att tycka att en äldre upplaga av Anitha kommer att vara ett framtidspax om dom lyckas vara tillsammans ett tag till?

    Och f-tigaLisa på instagram ifrågasätter henne som förebild haha vilket skämt och hyckel, har liksom sett hur f-ttigaLisa håller på och ständigt h-nar och skriver skit på vissas instagram och verkar helt okej med att andra mo-bas och kallas saker och liknas vid grisar och annat. Sånt j-la hyyckel, gissar att den personen är en viss c som troligtvis har flera fejk och mobb-konton.

      Anitha… ???

    Jag förstår inte att någon följer henne hon är ju så otroligt otrevlig om någon ifrågasätter något på hennes inlägg. Jag tror hon mår ganska dåligt, tror att hon lever över sina tillgångar och börjar känna panik.

      ? kommer i flödet som förslag ibland. Förra sommaren hade hon ett stoooort kalas med massor med ”kändisar” och östermalmstanter (totalt sponsrat men inte markerat alls) för att fira sig själv för att hon fyllde 40. Downhill sedan dess.

    Anitha är väl knappast en kändis? Ingen utanför sthlm vet vem hon är haha

    Anithhhha clementin är väl en ytlig och passe’ ö (sista bokstaven)-kändis!? Så patetiskt att klanka ner på människors utseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.