Öppet Spår

Eftersom jag undanbett mig OT-kommentarer på övriga inlägg så lägger jag in ett litet uppsamlingsheat så här mitt i veckan för era allra mest akuta kommentarer. ?

So get it all out of your systems!!
GO!

584 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hej alla kloka människor i öppet spår.
    Jag har nyligen flyttat in i min pojkväns hyresrätt som har en stor orange missfärgning på köksgolvet. När han flyttade in i lägenheten i maj frågade han fastighetsskötaren om det fanns möjlighet att göra något åt fläcken, fick ett nej och nöjde sig där.
    Ni som har erfarenhet, är det värt att tjata? Hur argumenterar man?
    Det stör så otroligt att leva med den där missfärgningen på en redan ful plastmatta i köket.

      Min erfarenhet är att det ofta är det ett visst antal år som måste ha gått enligt hyresvärdens policy. Fråga hyresvärden hur länge sedan det var golvet sattes in och hur länge det är meningen att det ska sitta enligt deras regler. Är det nära i tid för att ändå bytas ut, borde det vara enklare att kunna få det utbytt tänker jag! Värt ett försök iaf 🙂

        Lyssna gärna med den förra hyresgästen om denne fått betala för det förstörda golvet. Då har ni ju verkligen ett argument.

      Helt klart fortsätta ta kontakt med hyresvärden och be dom åtgärda det. Hyresvärden är skyldig att åtgärda fel (låter helt klart något som inte är naturligt). Kontakta hyresgästföreningen annars och be om råd hur man går tillväga 🙂

      Sätt en matta tillfälligt!

        Den tidigare hyresvärden borde ha fått betala om fläcken är något annat än normalt slitage. Har man tex orsakat en fläck på en tapet blir man betalningsskyldig för omtapetsering vid flytt.

        Kontakta hyresgästföreningen om ni är medlemmar.

      Kan ni inte lägga en matta över? Ett estetiskt ”fel” kommer de aldrig lägga en ny matta för. Det är för dyrt och Inter på något sätt miljövänligt. Den är ju hel. Bästa lösningen är täcka över den eller lära sig leva med den 🙂 ni kommer väl inte bo där för alltid?

      Ja! Det är värt att tjata. Fick en ny matta i köket just för att den gamla va väldigt ofräsch.

      Det här med att det ska gå ett visst antal år är bs, det gäller inte alls.
      Det ska renoveras vid behov , oavsett tidsintervall. Gå med i hyresgästföreningen och gå vidare om det inte löser sig med hyresvärden . (Att gå vidare ska dock vara en sista utväg)

        Vill iofs också påpeka att det kan bero på hur ni fick lägenheten , har man bytt så förväntas det mer att det är i ”befintligt skick” som gäller

          Icke! Hyresvärdarna påstår gärna att ”befintligt skick” gäller men det finns ingen grund för det i hyreslagen. Om något är tillräckligt skadat eller dåligt i lägenheten så har den nya hyresgästen rätt att få det åtgärdat. Om skadan är utöver normalt slitage så kan däremot hyresvärden kräva att den föregående hyresgästen åtgärdar detta (dvs den som orsakade skadan).

            Äh det är väl bara att leva med fläcken.
            Det är slöseri på resurser att byta om inte mattan är trasig eller eländig. Egentligen borde lägenheten besiktigats innan din pojkvän flyttade in så den förra hyresgästen fick bekosta en sanering av fläcken om det var hens fel.

            Är det en stor ful fläck så kan det löna sig att tjata för att få en ny matta.
            Du kan alltid själv lägga ett nytt golv över mattan som ni själva bekostar och som du kan ta med dig om ni flyttar alt att ni får avdrag på hyran för hela eller en del av kostnaden om golvet blir kvar. Alt att ni själva frågar om ni kan byta mattan för egna pengar/avdrag på hyran.

              Du menar att man ska ta med sig köksgolvet när man flyttar?
              Hur vanligt är det? Hur vanligt är det att det passar i en annan lägenhet? Jättekonstig kommentar.

        Klimatvänligt du. Jävligt fräscht

          ?

      Ni ian betala extra för att få mattan bytt tidigare. Kolla hur många år det är kvar så kan ni betala mellanskillnanden.

      Jag skulle lägga klickgolv om jag var du! Bara att plocka bort när man flyttar ut

    Varför ska man inte klämma pormaskar?

      För det kan lämna ärr

      Alltid klämt, har inga ärr.. Tillhör dem som inte förstår hur folk kan låta bli stora, tydliga porer/finnar.

        Det KAN bli. Inte alla som får, men det händer.

          Har inte sagt emot det?

      Äh, det gör jag utan att få ärr.

      Blir lätt bakterier i som sedan blir till en finne och så är du på och klämmer på den sen och blir det lätt mer bakterier och fler finnar osv.

        Och sedan ramlar näsan av.

          Skrattade högt åt detta ?

        Och helt plötsligt får du lära dig finska ??

      Ska och ska… Kläm om du vill, om du inte vill så strunt i det. Alla gör som de vill ??‍♀️

      Alltså jag fattar inte ens hur man klämmer pormaskar? En rejäl finne, sure, men hur lyckas man komma åt pormaskar? ?

        Gå och gör en ansiktsbehandling med portömmning. ? good times

          Nu ska region Stockholm utreda om de ska införa remisstvång när man ska besöka akuterna i Stockholmsområdet. Hur har de tänkt sig det? Och var ska alla skottskador ta vägen?

            Det är ju lite skillnad på att själv promenera in på akuten med valfri åkomma och att bli inkörd med ambulans. ? Knappast remisstvång på det sistnämnda även om det hade varit lite humoristiskt.

    Vad tror ni, filmar dom en all time favourite of PH? Paow, Aina Lesse, Samir Badran? ?

      Kommer en all star säsong nästa höst!

        Det kommer va som säsongen 2017(?) när många killar som redan varit med några gånger är med igen (smail, haidar, Eric osv) fast denna gång kommer tjejerna va dom som är allstars

          ”All stars” ???? All losers snarare

        STAR?

      Fy fan vad sorgligt iså fall….

      Så jäkla tråkigt att se samma hela tiden. Ja, de gör bra tv men att komma in som helt ny kan det inte vara kul att ”tävla” mot någon som redan vet hur spelet funkar.. Bara min tanke ?

    Vad tycker ni om kulturpolitik?

      Viktigt. Särskilt för ett litet språkområde som vårt. Hur så?

        Funderade på Sds kulturpolitik. Håller med dem i mycket, men att bara ge pengar till dataspel som handlar om Asa-tro och filmer som porträtterar Sveriges historia tycker jag låter snark…… Älskar film och skulle gärna se sverige satsa mycket på film! Även att sd bara vill ge bidrag till typ hemslöjd och sånt tycker jag låter väldigt bakåtsträvande.

          Alltså SD och kulturpolitik är något som inte hår ihop. Kallade det för vad det är, reglering och censur.

            *går

            Läs igenom SD partiprogram, det är väl inte så svårt! Vill ni fortsätta att leva med mord och sprängningar/våldtäkter Ja men då är socialdemokraterna och MP/C Jättetoppen. Och massinvandring på det! SD är det enda som kan rädda sverige. Om det inte redan är försent.

              Och vad ska SD göra åt alla fall av våldtäkter, mord och misshandel, och terrorism som svenska män står för? Aldrig hört dom prata om de. Du säger att dom är dom enda som kan få stopp på det. Vad ska dom göra?

                Svenska män är i minoritet gälande dessa brott. Hade gärna utvisat dom också men det går av förklarliga skäl inte. Jag blir nöjd så länge vi inte fortsätter ha öppna gränser mot tusentals nya män som föraktar västvärden och vårat sätt att leva.

          Troll från socialdemokrater!

      Det låter jävligt torrt.

      ”Kulturpersoner” som inte vill/kan/orkar skaffa sig ett jobb, och istället vill få bidrag från staten. Nej tack.

        fast kulturbidrag går ju till tex musikskola för barn, subventionerade replokaler och ateljéer. Och som bidrag till teatrar och konsertlokaler så biljetterna kan hållas låga och på så sätt vara tillgängliga för fler. Utan det skulle ju kultur bara vara något för de rika. Dessutom är det så himla lite pengar som går till kultur, en spottstyver om man jämför med te x idrott. Tycker det är väldigt viktigt att det ges mycket bidrag till kultur! Det ger så mycket tillbaka.

        Herregud vad många nya Goebbels det kryllar av i Sverige idag. Blir fan mörkrädd.

          ”Jag kräver pengar så att jag kan leva på min dockteater för blinda.” Ehhhhhhhhhh. Nej tack.

            Haha, jag skrattade både högt och länge!!

            fast en dockteater för blinda låter ju underbart. tror ingen av dessa konstnärer kräver detta. de jobbar o sliter o försöker allt de kan för att få göra detta som de tror på. och många ger ju tillbaka gånger hundra till samhället, te x genom en dockteater för blinda… eller danslektioner för barn i utsatta områden, eller ett galleri med gratis utställningar.

            tycker denna attityd är så trist. bara för ni inte är intresserade av att ta del av något av detta? en massa personer tycker om det och varför ska då skattepengar inte gå till det i så fall? jag själv är inte ett dugg intresserad av fotboll, men jag tycker ändå att pengar ska gå till det.

            tycker det är hemskare att man skippar värnskatten eller att företag får skattelättnader än att en fattig performancekonstnär får ett stipendium.

          Haha jag trodde det var dom som var rädda för mörkret annars?

        Vilket hemsk samhälle att leva i som inte har någon kultur!

        Arkiv t ex är kulturdepartementet, det är väl i allra högsta grad en viktig institution? Svensk historia – på riktigt. 5 års utbildning till arkivvetare.

      Jag tycker att kultur är oerhört viktigt och vi ska bejaka och bidra till en kulturell utveckling och finansiellt stötta de verksamheter som finns i form av skattepengar. Däremot tycker jag inte det ska delas ut statligt finansierade bidrag till individer – författare/poeter/konstnärer etc.

        Varför inte?

          Därför att bidragandet innebär att staten betalar för något som potentiellt finns i framtiden. Att köpa sånt som faktiskt existerar är bättre, istället för att betala för något man inte ens vet om det kommer att finnas.

          Men kulturpolitik är ett otyg i sig. Detta därför att kulturen formas i enlighet med regimen snarare än att vara fri och växande som den ska vara. Kulturpolitik skapar inte konst, bara regimtrogen propaganda.

    Politisk fråga: Om rymdvarelser landade hemma hos dig och bad dig att ta med dem till dina ledare, skulle du kunna göra det utan att skämmas?

      Ja.
      Jag lever efter devisen att är det något jag vill förändra eller påverka så gör jag det.
      Jag klagar inte bara och tycker en massa.

      Därför kan jag, i vetskap att jag gör vad jag kan, ta ejlierna till den person som månde vara ledare vid den tidpunkten det blir aktuellt.

        Så man får inte klaga menar du?

          Nej, det menar jag inte. Jag menar att JAG inte skulle skämmas av att ta en ailien till min ledare. Och så förklarade jag anledningen.

          Skrev jag att man inte får klaga?

            Ja, det var ju din devis?

              ”Jag lever efter devisen att ÄR DET NÅGOT JAG VILL FÖRÄNDRA ELLER PÅVERKA SÅ GÖR JAG DET”

              Det var min devis.
              Min devis var inte att andra människor inte får klaga. Det hade varit en konstig devis.

        Som vi säger i Norrland: ”Tig och lid, eller gör något åt det. Men gnäll inte.”

      Löfvén?
      Rothchilds? Kissinger? Rockefeller?

        Min katt ofc

      Ja… Eller ja, vad vore alternativet då? Om jag ba nope och dom grillar mig med laserstråle eller nåt så lär dom väl bara fråga grannen istället och jag dog i onödan. Bättre att bara dra iväg dom till kommunhuset och sedan gömma mig och familjen i bunkern.

      Måste komma ihåg att fixa en bunker.

      Jag skulle ta dom till Lamotte. Inte för att han är min ledare utan mest för att se om han skulle vara lika arg på dessa ”främlingar”.

        ?

      Lätt!
      Jag skulle ta dem direkt till Blondinbella. Jag tänker att det är en stor chans att rymdvarelserna bara ”HELL NO!” och åker hem igen.

      ”Hjälp! Ta mig med härifrån!” skulle jag nog säga.

      Hm det är ju väldigt troligt ?

    Någon som minns Nbitchie? Den absolut första skvallerbloggen, bara nyfiken ?

      Jag minns!! Var så besviken när hon la av?

      Bästa!

    Hej hej ös!

    Jag har 3000 i friskvård som jag inte vet vad jag ska höra av. Har till 31 dec att utnyttja det, vill inte strunta i summan i år igen.

    Problemet: beräknad förlossning den 16 februari, så när tror ni att jag kan börja träna? Vill inte gymma, tycker det är jättetråkigt. Tips?

      Finns det något spa i närheten med träning på schema? Har själv kunnat utnyttja min friskvård på ett spa, räcker att man kan uppvisa att det finns träningspass.
      Tänkte kunde kanske vara göttigt just nu ??

        Mys!!!! Älskar kryphål, tack för ett bra tips haha!

      Gravidvattengympa och gravidmassage

        Vill helst ha något när bebisen är kommen för att bygga upp ryggen och benen.
        Är sängliggande pga foglossning så kan inte gå på sim 🙁

      Kunde använda mina 2000 kr för ett presentkort på en massagesalong. Du kanske kan göra samma? Presentkortet gäller i mitt fall i två år hehe…

      Klippkort på simhall?

        Haha läste samhall, trött plugghjärna.

      Jag har använt min friskvård på gravidmassage och fotvård ? jag ska få bebis om mindre en än måndag. Rekommenderar gravidmassage starkt!

      All massage får man väl ta på friskvårdsbidraget nu för tiden? Kolla annars efter tips på denna länk. https://friskvård.se/friskvardsbidrag/

      Tack gör alla tips, massage låter det som att ni älskat. Har aldrig gått på massage så det är lite främmande, ska nog kila ned till thaien vid stationen och se om det går att få gravidälskare. Tack igen 🙂

      Köp presentkort i ditt namn eller tillgodokvitto på massage.

      köp ett presentkort/klippkort som du kan nyttja för massage(ok som friskvård), spa etc.

      Får du ta ut det i presentkort och nyttja det vid annat tillfälle?

      Om du inte varit gravid, så skulle du ha kunnat lägga friskvårdspengarna på Sturebadets restaurang.

      Simmar! Det bästa när man är gravid! Kände mig helt utan vikt i vattnet! Det är värt mycket 🙂

      Vi har ett äventyrsbad i min stad där där det även finns gym. Köpte årskort som går till badet för hela summan. Aldrig gymmat bara tagit med dottern som är under 3 år och därför kommer in gratis. Skulle annars kostat mig 350 kr för inträde och 150 för dottern (!!) Så värt! Skönt att kunna åka lite då o då, speciellt en vardag då det är dött utan att känna att man måste maxa tiden pga betalat massa ? väntar nu vårt andra barn i januari och köpt ett nytt årskort för att pengarna inte ska brinna inne. Räknar med att inte kunna bada den första tiden men kommer säkerligen användas massor resten av året 🙂

      Hos oss har det nu blivit ok med massage för friskvårdspengen. Kolla det.

    Hm-anställda behandlas som skit, någon som är förvånad? Har själv jobbat inom handel på två olika företag och är inte förvånad. Man får 0 kontrakt och förväntas va nöjd med några timmar här och där.

      usch och ingen reagerar på varför kläderna är billiga..

        Tror inte anonym syftar på fabriksanställda då de inte är anställda av H&M.

      Samma skit pågår i en mängd olika kedjor, inte bara H&M.
      Hela butiksbranschen fular sig med timanställningar.

      Var det inte på uppdrag granskning för (rätt många) år sen om hur hemskt Zara var som företag? Inte handlat där mycket efter det. Antar det är likadant på många av dessa kedjorna ?

        Ikea är lika mycket skit som H&M. Anställer på så få timmar som möjligt men du får inte skaffa ett annat jobb för att täcka upp till heltid utan uppmuntras gå på a-kassa. Inte okej.

          Har jobbat på cubus en längre tid och mådde fruktansvärt. Tog lång tid att komma tillbaka. Fruktansvärd kultur inom handel…

    gillar ni kladdkaka? jag åt det första gången idag och det var sådär. mest en chokladklump i munnen. nä det var inge gott alls

      Vart har du levt?????? Det är supergott ^^

      Nja, jag tycker det är sådär men det är en alldeles för söt efterrätt för mig. Räcker med en liten bit sen är man liksom mätt! Sambons favoritdessert.

      Jättegott ju! Ska vara sega kanter och riktigt geggig mitten ?

      SÅ överskattat. Kladdkaka är sjukt äckligt. ??

      Dålig kaka helt enkelt ?

    Jag är gravid och äter neferix järntabletter varje dag.
    Det luktar STALL när jag varit på toa!! Fy fan! Jag mår illa av lukten som sitter kvar FLERA TIMMAR!!!!!!
    Tips på någon mirakelgrej jag kan ha inne i badrummet som doftar gott så jag slipper må illa varje gång!?

    Och herregud vilken förstoppning jag får också ?

      Haha hör dig. Och kolsvart bajs ?? Blev livrädd första gången jag såg det. Prova klassikern: tänd tändsticka, släck den och vifta runt lite med röken.

        Jag tar apotekhjärtats multivitamin i 1 månad nu. Märkt också att min avföring är mer åt det svarta hållet. Så det är alltså att det kan ha med järn att göra? Hade ingen aning…

      Be om att få byta till duroferon och se om det blir bättre.

        Be? En vuxen människa behöver inte be om att få byta märke på sina järntabletter.:)

          Men kan du svenska?! Att be om något är synonymt med att fråga om att få något.

      Ha wc duck i toan innan du går. Brukar hjälpa lite. Kaffebönor i en burk kanske? ?

      Såg en spray liknade grej på coolstuff som ska sprayas i toan innan man bajsar. Ska enligt recensionerna funka! Värt att testa:)

        Ja den funkar, heter go poo eller något liknande, hade den förut men det är ganska längesen så glömt vad den heter ??

        Universumskan säljer på via sin blogg. Skitbra säger hon. Annars kan man göra det själv bara kolla på nätet så finns det tips. Billigare och bättre eftersom du själv blandar den doft du vill!

          Eller handla billigare i matvaruaffären.

          Varför skulle man vilja gynna henne?

        Poo-Pourri och ja det funkar. Har provat.

      Byt till sideral forte!

      HÖR OCH HÄPNA!!!

      Har hittat en drömspray eftersom jag inte kan gå på offentliga toaletter och insåg att det inte är hållbart att åka hem från jobb och skola när man behöver gå på toa. Köpte Salts Odour Eliminating Spray på apotea, jag är i chock!!! All doft försvinner på en gång. Kan varmt rekommendera! Hur kan jag ha levt såhär alla dessa år.

        ??? Apotea nästa

          Apotea är bäst!. Köper all min skönhetsvård, mediciner osv därifrån. Köpte t.om julklappar därifrån i år. Tyckte de hade massor med fint ?

            Jag med, jävla drog. Blev chockad när jag såg vad jag handlar för under ett år. Och den där leveransen som kommer under natten och ligger sådär mysigt utanför dörren ???

      Både neferix och duroferon kaosade upp min mage. Sideral Forte är tusen gånger bättre men också mycket dyrare 🙁

      Salts Odour Eliminating Spray 50 ml! Finns på Apotea!

      Fungerar strålande och då är det lukt från hög stomi och Nifereix?

      Vi har poo pourri hemma. En spray som tar bort ALL lukt (även sambons vedervärdiga). Ger alltid bort i present pga väldigt uppskattad 😉

      Men byt tabletter. Jag tog Blutsaft och Holistics järntabletter.

      Fast bajset kan lukta kattskit ändå när man är gravid, bara så du vet.;)

      Testa tablett Hemofer istället som inte ger dig trög mage.

      Aseop poo poo drops ?

      Finns andra järntabletter/preparat, testa runt. Annars blutsaft, järnrik kost, tillaga mat i gjutjärnspanna osv. Kolla med en dietist, de har massa bra tips

      Finns ett järnprep som heter sideral, mkt bättre! Inte alls blivit förstoppad som jag blev av niferex. Och annars, doftspray! Köp nån typ rumsspray, har alltid en ståendes på toan för att jag eller gäster ska kunna lämna toan i luktbart skick ?

      Finns ”bajsspray” hos typ ICA och Willys. Spraya ett per gånger, gör det du ska och spola.
      Ingen stallukt. Du kan ju också köpa den lilla sprayen, tror den heter one touch.
      Sen finns det ju en hel drös med sprayer som man kan använda.

    Om man har svamp i underlivet kan det klia där bak också?

      Nej men du kan få svamp även där.

        Kan man använda canesten där också? Eller finns det anpassad salva för svamp runt/i rumpan?

          Använd samma. Svamp som svamp.

      Kliar det på örat när du har eksem på handen?

        Haha ?

        Dålig jämförelse, underliv och anus är väldigt nära grannar, inte konstigt alls om det skulle sitta på båda delar, hand och öra däremot är ju inte ens i närheten av varandra.

          Det var menat att vara en extrem jämförelse. Underlivet är INTE samma sak som rumpan. Har man svamp i underlivet där det liksom där man har det. Det kan omöjligt klia någon annanstans

            Men herregud….

        Sitter din hand 5 cm från ditt öra?

          Fair enough, kliar det på ögonbrynet när du har kliande ögon? Kliar det på tinningen när du har irriterande mycket vatten i örat?

      @intresseklubben
      En gång hade jag mens, svamp och herpesskov samtidigt. ?

        Nä fy fan ? Lider med dåtida dig haha! Måste varit överjävligt?? ?

        Samma! ?

        Det är nästan normal för mig. Mina herpesskov kommer alltid i samband med mens, samma sak med svampen. Ibland råkar allt sammanträffa samtidigt.

      TACK! Har haft klåda och sveda i underlivet i ett par veckor nu.. mycket där bak också men trodde det berodde på att jag varit dålig i magen längre och torkat mig lite för hårt/ofta. Inte tänkt på att det kan vara svamp där också. Yay……

    Igår skrev Cam en jätteviktig text om förintelsen, hoppas alla läste den. Tack vare Anne Applebaum får vi nu även lära oss om Holodomor:

    https://www.expressen.se/kultur/per-wirten/nar-sovjet-fick-barn-att-do-pa-lektionen-av-svalt/

    Det svenska Vänsterpartiet (V, tidigare VPK) är systerparti till det sovjetiska kommunistpartiet som genomförde detta folkmord genom svält. Viktigt att komma ihåg i dessa dagar när det talas så mycket om partiers historik.

      För att inte tala om alla sovjetiska koncentrationsläger Gulager som fanns över hela landet där oliktänkande arbetades till döds.

        Ja, jag har faktiskt läst hela Solsjenitsyns svit (alla fyra böckerna). Tänkte att det här var mer okänt, det var därför jag ville uppmärksamma det. Sedan blev jag väldigt (illa) berörd av bilden på statyn av flickan (”Minne av barndom”), hon ser ut som en utmärglad Greta Thunberg.

          Föraktet för bönder och landsortsfolk har sina rötter hos Karl Marx, de var kapitalister som kastade pinnar i hans kommunistiska hjul. Eftersom maten snabbt tog slut i städerna så tog man maten från landsortsmänniskan med tvång. Därmed löstes två problem, köerna i staden och utplåningen av makten på landet.

          Har du även läst eller hört talas om ”200 Years Together” av samme författare?

      Inte tack vare Applebaum, Holodomor tillhör väl allmänbildningen?

    Varför är alla mammor så lättkränkta? Minsta lilla och folk blir beskyllda för momshaming.

      Kombination av samtiden + osäkerhet. Det är inte lätt att vara mamma, det är ett ”jobb” som man verkligen inte vill misslyckas med. När någon pekar fingret så hamnar man i försvarslös då det är lätt att ta åt sig p.g.a. denna osäkerheten.

      Kvinnor med många barn brukar vara lite lugnare, de har insett att de gör sitt bästa och att alla gör fel, det är bara att bita ihop och kämpa på.

      Sen är alla lättkränkra idag verkar det som. Alla tar allt personligt och triggas av minsta lilla, det är rätt trist…

      Ett barn är ju det käraste och finaste man har, och alla vettiga föräldrar vill det bästa för sitt barn… Det som kan irritera mig är att andra bara klampar rätt in i andras föräldraskap och domderar med ”goda råd” och pekpinnar ?

      Gäller inte endast mammor ??‍♀️

      Alla är lättkränkta nu för tiden, det är nog inne nu.

        M

        Skulle säga att man ärväldigt lättkränkta… svenskarna alltså!

          Vadå svenskarna ? det får du utveckla

        Det är lite inne att vara lättkränkt.

    Hjälp, behöver lite input…
    Jag har ett vikariat där jag jobbar inom autismspektrat vilket jag aldrig jobbat med tidigare…
    Och nu efter 2 månader så känner jag att jag bara mår sämre där.
    Jag är rädd och har ont i magen varje dag då jag känner att jag inte kan hantera situationerna med utåtagerande och självdestruktivitet.
    Funderar varje dag på att sjukskriva mig, men har inte gjort det än..
    Om jag säger upp vikariatet, om jag ens kan det så påverkar det dom negativt för dom behöver ju personal men jag vet inte hur mycket mer jag klarar och vet inte vad jag ska göra nu.

      Du ska inte må dåligt av ditt arbete. Har du möjlighet att söka annat så gör det? Klart du kan säga upp dig från ett vikariat, du har troligen 1 månads uppsägningstid. Tänk dock på att du inte har rätt till a-kassa om du säger upp dig.

      Tänker att det finns två val:
      Antingen jobbar du på att bemästra rädslan. Ta hjälp av kollegor och chef. Läs på mycket om autism och se om det finns möjlighet till fortbildning inom ramen för din tjänst.

      Eller så säger du upp dig och söker annat.

      Jag jobbar själv med personer inom autismspektrat med utåtagerande beteende.
      Jag tycker att du ska avsluta ditt vikariat och prata med din chef om varför. När du känner som du gör så kan du inte ge det stöd som behövs och brukarna känner av din oro, rädsla mm och det förbättrar inte situationerna som kan uppstå.Att arbeta med utåtagerande är inte för alla och det är jättestort av dig att kunna erkänna det. På jobbet ska man må bra, inte vara rädd och ha ont i magen.
      Du kommer hitta det som är rätt för dig?

    Hur fasen klarar man av en graviditet? Alla tycks uppleva att det är sååå värt det trots illamående 24/7, trötthet och hormonella besvär.
    Jag känner mig fullständigt FÅNGAD i min egen kropp och vaknar upp i panik flera gånger varje natt. Kommer det förbli såhär? När går det över?

    Jag vet ju att hormonsvallet går över med tiden, men tvekar på om jag kommer stå ut med ”fångad i min egen kropp”-känslan i 7 månader till. Jag vet inte om ett barn är värt det. Jag kan inte se det.

    Någon som HATADE att vara gravid? Finns ni?

      Japp. Hatade det, mådde så fruktansvärt dåligt psykiskt. Båda gångerna. Gick dock över i samma sekund som bäbisen var född.

      Minns att jag – på återbesöket på mvc när min yngsta var född – sa att jag inte vill ha fler barn, då ville dom skicka mig till en psykolog

      Ja! Hatade det.
      Men det är ju bara att vänta ut eländet.

      ?‍♀️ Det var en jävla plåga att vara gravid alltså, båda gångerna. Kan inte ens skriva nåt genuint peppande mer än att barnet faktiskt är värt det. Men tänk att du just nu odlar en människa, det är ju skithäftigt egentligen. Tiden går fort och snart är du ensam i din egen kropp igen. Under tiden får du passa på att försöka göra saker du mår bra av 🙂

      Jag är gravid och gillar inte det. Jag hatar det inte, men ogillar starkt. Mina kläder passar inte mig mer, jag har halsbränna, allt jag älskar får jag absolut inte äta (blodigt kött, rå fisk). Jag blir trött av att gå en mini promenad, är grinig och ointresserad av sex…. är i 3 månaden, så det är ju ett tag kvar….

        Man kan äta sushi som gravid. Kolla livsmedelsverket.

          Du skojar?!? Om det stämmer så har denna kommentar räddad mitt liv!!!

          Kollade precis upp, jag får ju äta hur mycket som helst enligt dom! I Tyskland, där jag bor för tillfället, förbjöd mig barnmorskan typ att äta allt…. men det står ju t.o.m. att man får äta kött som är ros, bara det har varit upphettat till över 60 grader!
          Min graviditet är räddad!!! ?

        Sorgligt ? jag hade turen att må perfekt under mina 4 graviditeter, men nu är det värre när man blir äldre, skavanker både här och där. Höfterna är värst?

        Ofta blir man piggare och gladare i andra trimestern. Men så återkommer visserligen trötthet och halsbränna i sista trimestern haha. Nåväl, allt som är värt något är svårt.

      Japp. Hatat varenda sekund av mina graviditeter. Den andra spydde jag dessutom hela j*vla graviditeten; fram till samma vecka dottern föddes. Varför jag nu tyckte att det skulle vara en bra idé att skaffa en tredje, vet jag inte.

      Har inget tröstande mer än att man överlever, för vad är valet? Och att i samma stund som barnet är ute, har man glömt alla plågor.

        Då kommer nya plågor istället ?‍♀️

      Hatar men ändå sitter man i stolen ännu en gång ?‍♀️

      Nä, graviditeten var inte så jobbig, magen växte mest och jag kände mig förväntansfull och mysig. Dock hatade jag förlossningen. Verkligen, den känslan och då tog jag ändå all bedövning som fanns. Haha…Blir det ett till barn krävs psykolog-besök x flera för att gå igenom en förlossning igen. Fy.

      Jag är också gravid och mår sämst, känner inte igen mig själv alls. Är så trött att jag inte fungerar öht. Lyckligtvis har jag semester denna veckan men hur jag ska orka jobba på måndag är en gåta.

      Jag har även halsbränna, illamående, all mat är äcklig, svinarg och otröstlig är mina konstanta känslostillstånd, ont i kroppen, sover dåligt och drömmer som fan. Till råga på allt mår jag så dåligt psykiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen när ångesten slår till. Och just det, förstoppad är jag också.

      Hoppas verkligen att detta går över (alla säger ju att i vecka 12 så kooommmmer du må såååå mycket bättre) , är i vecka åtta så det är en bra bit kvar. Känns skönt att andra känner likadant.

      Tack för att jag fick klaga av mig, känns skönt att göra det för någon som inte är min man. Lycka till med resten av graviditeten ❤️

        Berätta på ditt MVC är du mår dåligt psykiskt! Jättevanligt men jätteviktigt att det fångas upp! Psykisk ohälsa under graviditeten är också en stor riskfaktor för förlossningsdepression.

        Har haft turen att må mestadels bra. Första 13-14 veckorna var pest och pina med spyor. Vecka 14-typ 35 var bra. Nu är jag i vecka 39 och är sååå jävla trött. Sover skitdåligt på nätterna, halsbränna, sura uppstötningar, foglossning, dålig i magen…. Yey!! Tyvärr är man dum i huvudet som signar upp på att jobba ända fram tills denna vecka också 🙂 Men imorgon är det fredag och sista dagen innan f-ledighet! Jag ska sova dygnet runt fram tills bebisen anländer

      Här är jag. Jag hatar det. Är i vecka 15 och spyr varje dag och har gjort sen v 6. Mår illa konstant och kan knappt äta. Är trött och dränerad och lättirriterad. Känner att jag nu hatar mitt jobb som jag vanligtvis älskar, stör mig på min kille och varje enskild dag är en kamp. Är första barnet så jag kan inte heller föreställa mig vad jag ska få – barnet och kärleken. Just nu känns fet som att jg aldrig vill göra det igen. Är arg på lin sambo också att det bara är jag som mår dåligt. Blääääääää så långt kvar

    Hade hellre legat på soffan och ätit popcorn än jobbat just nu! Ni då??

      Ligger i soffan och åt nyss upp mina popcorn ?

        Lät ju helt underbart ?

      Eftersom jag har världens bästa jobb är jag glad att jag slipper ligga på soffan och äta popcorn.

        Jag hade världens bästa jobb, men de gick i konkurs så har ett nytt som är helt värdelöst ?

      Ja samma här, men jag har en julmust och en chokladtomte som väntar efter jobbet så det är min motivation. Onsdagar när jag jobbar sent har jag myskväll efter jobbet?

        Härligt! Man ska unna och belöna sig ibland!

          Ja! Hade en tuff start på året och behövde något att se fram emot när man gick upp på måndag morgon, så då införde jag myskväll på onsdagar. Då var det varje onsdag, nu bara varannan:)

      Unpopular opinion: popcorn är inte gott

    Vem i hela helvete bakar lussebullar utan saffran???

      Haha, glömde ha i saffran en gång. Tyckte lussebullarna såg lite konstiga ut. När jag gräddat klart kom mamma och frågade varför jag inte haft i saffran ?

      Bra fråga. Och vilka är de dumma jävlar som använder sig av russin?

        Russin är det första jag plockar bort.

          Kan man använda canesten där också? Eller finns det anpassad salva för svamp runt/i rumpan?

            Hahahhahaahaah

            Haha

            I lussebullarna!? Va?

            Nä, jag tycker inte canesten passar så bra i lussebullar. Prova i muffins istället

            Skulle inte rekommendera det i lussebullar dock. Kan påverka smaken.

            Skrattar! Testa, och berätta för oss …

            ??? Bästa idag.

              Camkila snälla notera och lyft detta fantastiska inlägg som hamnade under fel ämne ?

      Min mamma för att ingen gillar saffran i familjen.

        Jag vill verkligen gilla saffran för jag är en allätare och det verkar så “lyxigt” haha. Men det smakar fan gift i munnen på mig varje gång jag prövar något med saffran. Försöker alltså utsätta mig för smaken för att börja gilla den då det tar minst 12 gånger innan en smak sätter sig. Men har prövat bra många gånger över det.

        Det är saffran och koriander, mina två absolut giftmat objekt! Ge mig insekter, kotunga, ostron eller typ krokodil (smaklöst förövrigt) men inte saffran och koriader uuh

          Vad intressant! Koriander är genetiskt, kanske samma sak med saffran? Saffran har inte en speciellt kraftig smak i min mun, så låter som att det är något med dina smaklökar.

            Ja det med koriander genen har jag läst om. Smakar tvål för mig haha.. Saffran smakar typ elektriskt, som ett batteri kan lukta ibland så har saffran alltid smakat för mig. Varesig jag ätit en hederlig lussebulle, paella i spanien eller blivit serverad skaldjurssoppa med saffran. Samma smak hua

          Samma här! Saffran, koriander och mandelmassa. Fy fan.

        Varför bakar man ens lussebullar då?

          För att vissa gillar lussebullar trots avsaknaden av saffran. Mamma har till och med pärlsocker på sina istället för russin, sug på den du 😉

            Då är det ju bara vitt bröd?

              Det är faktiskt gott utan saffran också 🙂 även om jag föredrar med. Smakar ju inte som vanligt bröd för det ?

                Lussebullar utan saffran är ju bara vetebröd. Det är ju saffran som skiljer en vanlig bulle från en lussebulle. Det är som att beställa en cheeseburgare utan ost eller en hawaiipizza uran ananas.

          Inte alls konstigt.

      Lussekatter är nog världens tråkigaste fika

      Tja, i Norge smaksätter man vanligtvis med gurkmeja för att få färgen. Saffran är jättedyrt och inte så vanligt att använda här.

        Är inte norrmän rika..??

        Kanske göra det till en business? Importera saffran till Norge för liiiite bättre pris.. Packa in i gladpack och hoppas inte hundarna tar dig.. ?

    I ett av Kissies youtubeklipp ryter hon till mot sina tittare eftersom dom kritiserat henne för att ha reklam i varje video. Hon säger bland annat att tittarna ska vara glada över att hennes videos (videor?) är gratis att titta på.

    Finns det en blogg eller youtubekanal som du skulle tycka att det var värt att betala för att få titta på?

      Verkligen inte

      Order of the green hand
      In deep geek
      Brian Barszyk

      Men inte mer än en 20-lapp i månaden.

      Skulle inte ens kolla på Kissie om HON betalade MIG.

      Är ju inte gratis om hon har en massa reklam.

        Blunda när reklamen kommer så blir det gratis

        Va ? betalar du då för att se hennes videos eller hur menar du?

        Hur tänkte du nu? Betalar du för att hon har reklam?

      PaulsLey, James Turner, Jenna Marbles.

        Och Good Mythical Morning!

      Jag älskar Helen Torsgården. Skulle lätt kunna betala för att se hennes videos. Dock störs jag mig inte av hennes reklam.

        Åh ja! Helen verkar så jäkla mysig!

        Tyckte om hennes videos förut, men nu blir jag bara upprörd över all hennes konsumtion. Helt sjukt hur mycket inredning/kläder etc hon köper till hemmet och barnen.

        Ja, jag har också två barn och mina barn har knappt hälften av det hon visar upp och då hinner vi knappt använda allt. Samt att hon väljer fleece från HM istället för bättre material. ?

          Och hur ungarna förpassas till tvn dagarna i ända??? Jämt sitter dom framför tvn!!!

            Du måste skämta? ? De om några är väl duktiga på att aktivera sina barn med annat än skärmar. De är ju ofta ute i skogen, fixar på gården, fixar med djuren etc. Och även om de skulle suttit 24 timmar om dygnet framför tvn – vad rör det dig? Sluta titta om det är så upprörande isåfall

            Jämt? Ser du vad de ”jämt” gör dagarna i ända? De är ju lika ofta ute vad vi ser.

            Och skulle inte kalla deras konsumtion för ”helt sjuk”.

            Jämt? Dagarna i ända? Är du med henne hela dagarna? Eller är det så att du ser en video på hennes barn framför TV-n och tänker att dom alltid sitter där? Eller är videon typ 10 timmar lång?

          Agree to disagree, tycker inte hon konsumerar särskilt mycket alls. Har typ aldrig sett en video där hon visar att hon köpt kläder till barnen? En youtuber som däremot konsumerar mycket är väl Elin Kungsman? Iaf förut, vet inte om hon lägger upp videos längre. Hon har även pratat om detta själv i någon video tidigare.

      Fattar inte varför folk klagar, jag spolar bara förbi folks reklam. ??‍♀️ Gör samma sak i poddar.

      Nej.. hade inte betalat för en enda youtube kanal

    Hur fasen klarar man av en graviditet? Alla tycks uppleva att det är sååå värt det trots illamående 24/7, trötthet och hormonella besvär.
    Jag känner mig fullständigt FÅNGAD i min egen kropp och vaknar upp i panik flera gånger varje natt. Kommer det förbli såhär? När går det över?

    Jag vet ju att hormonsvallet går över med tiden, men tvekar på om jag kommer stå ut med ”fångad i min egen kropp”-känslan i 7 månader till. Jag vet inte om ett barn är värt det. Jag kan inte se det.

    Nån som känner igen sig?

      Känner igen! Gå till en kurator eller någon annan du kan prata med. Här där jag bor kan man snabbt få en tid att prata med någon via familjecentralen på BVC ?? Så slipper man väntetid via vårdcentralen. I övrigt mådde jag piss under båda mina graviditeter, spydde, gick med kryckor, sjukskriven nästan hela graviditeten. Men ändå värt det när det väl är över. Man måste inte njuta som många tror. Man kan bara få försöka överleva det och det är också okej ❤️

      Det går i faser. Efter 3 månader till typ 7 mår man ok (iallafall jag). Det är som olika faser. Jag saknar verkligen inte att vara gravid men nu när jag sitter med min underbara dotter i knät här (som varit jättejobbig idag) känner jag hur värt allt var <3
      Aldrig älskar ngn så mkt som henne 🙂

      Usch ja. Jag har tre barn och avskydde graviditeterna. Det är inte jag! Usch för att gå runt och må illa/ha jättemage/känna lukter.

      Tur det går över.

      Hatade också att vara gravid! Illamåendet, inte kunna sova, tröttheten.. Enda tipset är att försöka ta hand om dig så gott det går. Jag fick bli sjukskriven sista månaden, tack och lov, då passade jag på att äta gott och maratonkolla på Netflix! Sen ja, det går ju över även om det inte känns så nu ?

      Tänk på att allt förändras även under graviditetens gång. En del känslor man har i början försvinner och så kommer det nya. I takt att barnen växer försvinner oftast känslor och känningar från första trimester och allt blir mer konkret med nya känslor närmare tredje trimester.
      Tänk på att det är ändå lättare tid jämfört med strax efter förlossningen. Största plus är nog att illamående och hälsbränns försvinner efter förlossningen 🙂
      ..och så få du ny kärlek som du aldrig känt tidigare.

    Ska man fortsätta vara vän med en nära killkompis om man vet att personen har känslor för en?

      Är du singel?

        ja

          Då är det väl inget problem. Hans känslor kanske svalnar.

            Har inte sett tecken på det, snarare motsattsen under de 2-3 åren vi känt varandra…

              Vad är det för känslor han har för dig och hur vet du det?

                han har inte sagt något direkt till mig men pratar ofta om en tjej han är kär i en tjej utan att nämna namn, att han är redo för ett förhållande osv och har mer och mer sagt och gjort saker som bara inte går att misstolka + vänner till mig har förstått detta långt innan mig. så inget tvivel om att det är mig det handlar om

                  Men kan ni inte bli ihop då? ?

                    Känner ingen fysisk attraktion. Plus att han stundvis behandlar mig illa för att såra mig, som att försvinna i veckor/månader och ljuga för att göra mig svartsjuk

                      Är han så mycket att ha som vän då? ? Jag hade nog lämnat den vänskapen därför, inte för att han har känslor men för att han inte sköter det snyggt, och är oschysst mot dig.

                      Varför umgås du med en sån människa öht?

                    Alltså ingen vill väl bli tillsammans för att nån mer eller mindre tycker synd om en… eller för att ställa upp (”vi är ju kompisar, kan väl lika vara ihop då om han nu vill det”). Man vill väl att den andra ska vara kär tillbaka?!

                    – Brevbäraren är alltid så trevlig mot mig.
                    – Men kan ni inte gifta er då??

                    Krävs ju lite mer tänker jag.

      Inte om du inte är villig att ligga.
      Han kommer försöka, upprepade gånger. Han kommer även att bli sötis om du träffar någon.
      Blir han verkligen förbannad + desperat så kan det sluta med att han utnyttjar dig så fort du påvisar svaghet i omdömet.

      Snällare mot er båda att bara dra dig tillbaka…

        Om man ska prata snällhet så vore väl det väldigt snällt om han inte fortsatte att försöka om den andra personen inte vill?

          Har du aödrig varit kär? Det är som en drog, man ser bara den mån är förälskad i. Tappar typ allt vett…

            Inte nu alla… Jag var kär i flera år men gjorde aldrig några närmanden eller så eftersom jag visste att det inte var välkommet. Var precis som med mina andra kompisar. Bara dagboken som visste annat typ.?‍♀️

      Ja. Tänk hur du själv skulle känna om någon som du tycker om bröt med dig av den anledningen.

      Jag var kär i min bästa tjejkompis i fleeera, flera år. Jag föredrog att vara ”bara vänner” framför att inte ha henne i mitt liv alls, så jag höll känslorna (som hon nog visste om ändå, men vi pratade aldrig om det) för mig själv. Jag lyckades ändå gå vidare till slut när vi inte umgicks så tätt längre (jobb på olika orter).

      Hade personligen uppskattat att få känslorna bekräftade, typ ”jag vet att du är kär i mig men jag ser dig bara som en kompis”, så hade jag nog snabbare kunnat gå vidare. Men det är bara en liten detalj. Det här är flera år sedan nu, är med mannen i mitt liv nu. ?

      Kuriosa… hon gifte sig senare med sin flickvän. Kändes då som att det finns inget surare, än att ens gaycrush dessutom också är gay/bi men ÄNDÅ inte intresserad haha.? Ok om hon varit hetero liksom då har man ju ändå ingen chans.

        Var kanske otydlig men poängen i 1a stycket är att ja, jag tycker man kan fortsätta vara vänner.

          Fast känner lite att det är hans ansvar att ta upp sina känslor och säga det rakt ut än att jag ska ta upp det? Skulle inte bli förvånad om han förnekade allt, då blir det bara pinsamt.

            Bara lyfte vad jag hade uppskattat, menar inte att jag på något vis såg det som personens ansvar att ta upp det. Absolut inte ditt ansvar! Och speciellt om du tror han skulle neka.

    Jag och min kille har bestämt oss för att ”ta en paus” under vilken vi ska känna efter om vi saknar varandra och om vi vill ha varande eller om vi bara är ihop pga vana och lite som att vi har bestämt oss för att det är vi.

    Nu till min fråga. Hur förhåller jag mig till det han gör under pausen? Vi kanske tidigare har pratat om att åka på en weekend ihop, nu väljer han eventuellt att åka med någon annan … och jag menar, det är saker man inte kan få ogjort! Så den dagen vi eventuellt känner att vi vill ha varandra och satsa på varandra så kommer han ha gjort massa saker jag inte kommer kunna leva med eller förlåta honom för.

    Gah. Jag vet inte vad jag vill ha sagt egentligen, ville mest skriva av mig. Någon som varit i samma sits, att man tagit en paus för att sedan hitta tillbaka till varandra?

      Inte haft paus, men känns som att ni behöver sätta upp tydliga ”regler”. Gör ni slut under pausen, så att det är fritt fram att göra vad man vill med vem man vill, eller ska ni bara vara isär men ändå trogna? Ska ni höras av alls? Platoniskt eller hur ni vill? Hur länge ska pausen vara, och får den brytas tidigare?

        Håller med. En paus är inte till för att leka av sig på. Gör upp lite regler som Rebecka skriver, annars kan man lika bra göra slut.

          Håller med och vill lägga till att om man gör slut och end tankar är på att vara med andra bör man inte vara tillsammans

          Hade en kompis som ”fick till” en paus med sin sambo. Grejen var den att hon hade blivit intresserad av en kollega och ville se om det kunde bli något.
          Jag tänker att paus aldrig är bra. Älskar man varandra så vet man att man vill bo ihop.

        Vi har typ gjort upp regler. Reglerna är att vi inte ska höras men heller inte ligga med någon annan. I övrigt är det fritt fram. Men jag skulle ändå känna mig sviken, och gör det redan, när han börjar skapa sig vanor själv och börjar göra saker med andra som vi brukade göra tillsammans.

        Allra helst vill jag ju bara att han ska titta på filmer, läsa böcker, träna, ta långa promenader och hitta sig själv. INTE att han ska skaffa sig och vänja sig vid ett liv utan mig.

          Men det är väl det ni har pausen till – att se hur det är att leva utan varandra? Det låter som att ni gått med på pausen med olika målbilder och inställningar, och behöver prata igen. Eller göra slut, tyvärr.

            Jo, jag inser ju att vi både så småningom kommer att må bättre när vi byggt upp egen grund att stå på… och kan träffas igen, och välja varandra igen, och lägga allt halvdant bakom oss. Men det är så jääääkla tufft att se honom leva life och jag är sjukt rädd att han ska istället landa i att det är bättre utan mig. Pendlar så mellan att ligga och gråta och bara vilja ringa upp honom, och att ”låtsas vara stark” och gå till gymmet och träna och lyssna på ljudbok för att undvika att tänka på honom. Usch.

              Men. Han ska ju må bra även utan dig? Ett förhållande funkar inte i längden om man är helt beroende av varandra.

              Låter som att du trots allt vill leva med honom, att du vet vad du vill efter pausen med är rädd att han inte vill desamma..?

                Ja, men lite så är det nog. Jag vet att han är den jag vill bilda familj med och allt det där. Men jag vet också att vi inte har det jättebra just nu och för att ”bryta dåliga cirkeln” behöver vi en tid isär. Sedan är det såklart att inte heller jag kan lämna några garantier om vad jag kommer känna efter 6 mån isär, men som det känns nu så vill jag ju ha honom och är extremt rädd att han ska landa i något annat.

                Så hur hanterar man det, utan att vara ”på” honom? Hur jag man någon space när man är asrädd och det enda man vill är att vara nära och känna trygghet?

                Vem började diskutera paus? Ärligt.

          Fast de sakerna måste han ju få göra oavsett paus eller inte? Ha ett eget liv liksom. Man vill ju inte göra allt med sin partner. Låter som du håller han för hårt.

          Nej nej nej. Inga ”fritt fram”. Tiden ni har valt att vara ifrån varandra ska gå ut på att tänka över hur ni vill ha det. Alla känslor och tankar så gå ut på att komma fram till ett beslut. Sen.. Att bara ens tänka tanken på ”henne/honom hade man ju kunnat hångla upp” är lika med att göra slut. Då vill man ju göra annat än att vara med sin respektive.

        Hate to say it… och förhoppningsvis finns det många andra som kan motsäga mig. Men min erfarenhet är att ”ta paus” egentligen betyder att det är dags att göra slut. Bättre att dra av plåstret så att säga.

          True dat.

      Hur länge ska ni ha en paus? När bestämde ni att ta en paus med tanke på att han redan hittat någon att åka på en resa med? Är hon medveten om att han kanske kommer gå tillbaka till sitt ex efter resan?

        Vi har sagt alltifrån 3-6 månader, det har gått 1 månad nu. Det är ingen ”hon”, utan han ska åka med en kompis. Men det är fortfarande ”vår” resa, men han ser ju uppenbarligen inte det så. För mig är det så viktigt att det finns ett ”vi” i saker, men han verkar bara vilja leva sitt liv och utgår ifrån sig själv i allt. Han vill åka på resa, då åker han med den som vill följa med, det är lite struntsumma i om det är jag eller någon annan. Det gör mig så ledsen, men jag fattar att jag inte kan ställa krav på något i det här läget.

          Jaha, då förstår jag att det är känsligt oavsett.

          Känner du att det var så här under förhållandet också? Jag kanske märker ord, men du skriver ”han verkar bara vilja…” Är han medveten om att du känner så?

          Fast det kan du ju inte ställa krav på annars heller? ? Varför är det så viktigt att ni är ”en” individ istället för två?

      Du skriver om hur du ska förhålla dig till vad han gör under pausen, men vad tänker han om pausen? Är ni på samma nivå? På något sätt är det viktigt att villkoren blir desamma och att om du inte tänker testa att dejta någon annan men han tänker det så kommer det bli fel om ni inte kommit överens om vad som gäller innan. Om du har en gräns för vad som är ok att göra så är det så. Vad är din plan för pausen?

        Han säger att han vill ha möjlighet att känna efter vad han känner (eller inte känner) för mig. Att han har hamnat i en spiral där han bara gör saker som förväntas av honom, och inte för att han vill de sakerna. Att jag kväver honom. Att han tar mig för givet eftersom jag är så kärleksfull och alltid finns där, vilket han vet om. Att han vill ha möjlighet och tillfälle att sakna mig.

          Tycker du låter lite klängig. :/

            Eller bara kärleksfull

          Han vill inte vara med dig! Du är besatt och ser/hör inte vad han försöker säga. Släpp taget!!!!!!!

      Paus är sååååååå dömt att misslyckas.
      Gör slut eller var ihop! Paus är för mesar som inte vågar göra slut.

        …eller för de som inte vågar stadga sig. Ens partner blir i längden ett val. Jag tänker att jag väljer min partner även under de dagar det inte känns bra.

        1000+ på den. Man säger paus för att lite enklare kunna flytta ut. Då är liksom det värsta gjort.

      Hate to say it… och förhoppningsvis finns det många andra som kan motsäga mig. Men min erfarenhet är att ”ta paus” egentligen betyder att det är dags att göra slut. Bättre att dra av plåstret så att säga.

      Tydliga regler innan. Annars kommer ni båda känna igen er allt för mycket i ”WE WERE ON A BREAK!!”

      Som utomstående uppfattar jag det bara som att han vill testa på livet som singel och om gräset inte är grönare på andra sidan vill han ha dig tillbaka. Låt inte han ha all kontroll, ställ lite krav. Men vad vet jag… kram på dig!

      Jag och min kille tog en ”paus” eller ja,jag flyttade ut i 5 månader för att han ”tvingade” mig till det. Det var verkligen alldeles hemskt och hatar att ens tänka tillbaka på den tiden, eller ja mest för hur det hände.. vi bråkade liksom hela tiden och han pallade verkligen inte mera så jag fick flytta. Jag försökte vara självständig och att njuta över att ha ett ”eget” liv och bestämma själv, men när han märkte att jag gled ifrån honom så ville han ju ha mig och ångrade sig och bad mig komma hem igen. Vi slutade aldrig prata men bodde isär och hade egna liv mer eller mindre, och vi gjorde inte slut eller var med andra under tiden. Det var skitjobbigt, vi bråkade en massa under tiden jag var borta och jag försökte verkligen distansera mig ifrån honom och visste att om jag vill göra slut är det då jag skulle göra det men jag kunde inte släppa honom fastän hur jobbigt vi hade det och även om det inte blev perfekt direkt så har det ändå blivit bättre på dessa 1.5 åren sen dess och nu försöker vi få barn. Förstår dina rädslor till 10000% och i din sits skulle jag känna exakt likadant. Vet inte om jag har några konkreta råd men försök njuta utav din självständighet och att du kan göra precis hur du vill utan att ta hänsyn till någon annan alls. Kram, hoppas allt slutar bra <3

      Jag och min kille tog en ”paus” eller ja,jag flyttade ut i 5 månader för att han ”tvingade” mig till det. Det var verkligen alldeles hemskt och hatar att ens tänka tillbaka på den tiden, eller ja mest för hur det hände.. vi bråkade liksom hela tiden och han pallade verkligen inte mera så jag fick flytta. Jag försökte vara självständig och att njuta över att ha ett ”eget” liv och bestämma själv, men när han märkte att jag gled ifrån honom så ville han ju ha mig och ångrade sig och bad mig komma hem igen. Vi slutade aldrig prata men bodde isär och hade egna liv mer eller mindre, och vi gjorde inte slut eller var med andra under tiden. Det var skitjobbigt, vi bråkade en massa under tiden jag var borta och jag försökte verkligen distansera mig ifrån honom och visste att om jag vill göra slut är det då jag skulle göra det men jag kunde inte släppa honom fastän hur jobbigt vi hade det och även om det inte blev perfekt direkt så har det ändå blivit bättre på dessa 1.5 åren sen dess och nu försöker vi få barn. Förstår dina rädslor till 10000% och i din sits skulle jag känna exakt likadant. Vet inte om jag har några konkreta råd men försök njuta utav din självständighet och att du kan göra precis hur du vill utan att ta hänsyn till någon annan alls. Kram, hoppas allt slutar bra <3

    Någon som kollar på Bonde söker fru?? Alltså den där Jimmy, han stör mig så mycket. Det kommer ALDRIG att hålla med honom. Kan ta gift på det. Och Oscar, man visste att han skulle ta lastbilschauffören från dag 1, varför fortsatte han ens dejta de andra?

      Haha håller med!!!

      Jimmy håller jag med om. Han är så extremt egocentrisk och pratar bara om sig själv och älskar att höra sin egen röst. Han är extremt lik mitt x, undra varför det tog slut ?

      För att han är med i ett TV program där han ska dejta ett gäng tjejer.

    KÖKASSISTENT!!!

    vilken är egentligen bäst?, Vilken har ni (om ni har någon såklart) och är ni nöjda?.
    Har precis beställt en Smeg men börjar bli osäker på om det var ett bra val av mig.
    Help

      Jag har en Kenwood chef XL som jag är väldigt nöjd med, men jag tror att din smeg kommer bli toppenbra för dig 🙂

      Har en som är över 40 år gammal. Electrolux Assistent. Fungerar hur bra som helst! Kan verkligen rekommendera. Ibland kan man hitta billigt second hand, Tradera eller på återvinningsbutiker när någon t.ex städat ur ett dödsbo. Min ärvde jag av mormor. Otrolig kvalitet och så ser den väldigt cool ut.

    Är så fruktansvärt trött på att vara utmattad och deprimerad. Mår bättre fysiskt men ännu sämre psykiskt, har utvecklat panikångest och orkar ingenting. Jag vill bara kunna orka laga mat, städa lägenheten och läsa ett kapitel i en bok. Istället ligger jag bara på soffan och gör ingen nytta alls.

      Massa kramar till dig ❤

        Tack ❤ Hade verkligen behövts nu men har ingen nära. Sambon är borta på jobb till på måndag och mina föräldrar flyttade utomlands i helgen. Sitter själv med streaming och färdigmat, vilket inte direkt gör mig gladare.

          Rebecka
          Kram

            Kram ❤

          Fast vet du det är ok att ligga på soffan. Du kanske kan bestämma dig för att göra en aktivitet om dagen (bara EN utan krav) som är något som du vet med dig att det skulle göra dig gott. För mig hade det inte varit att städa utan att ta en promenad eller ett bad. Det ska vara låga trösklar och inga sådana här ”måste-saker” som alltid finns hemma. Då ökar man energin lite lite i taget. Hoppas innerligt att det vänder snart för dig ❤

            Ja, jag har såna småsaker och jag orkar ju mer nu än för ett halvår sen. Men jag är så trött på att bli helt slut av att gå till affären 400 meter bort, duscha, eller hacka lök till maten. Ska nog ta ett bad ikväll, tack för idén ❤

              Går du i kbt? Det hjälper mig mycket.

                Ja, jag har för ca en månad sedan avslutat en lång rehabperiod med fokus på KBT och ska fortsätta att gå till den psykolog jag träffade där, på hans privata mottagning. Ska dit på fredag.

              Jag känner så väl igen det. Är inte den jag var för 2 år sedan då jag åkte på min smäll. Men det är ok! Orkar du inte duscha, så blaska av dig. Orkar du inte hacka lök så finns det färdighackad, det är ok det också! Du kanske orkar gå ut och handla just nu, men kanske gå ut och göra något annat? Vira in dig i en filt och släpa ut en stol du kan sitta på och dricka en kaffe? Grattis i så fall, du kom ut! Och våga prata med folk, och ta hjälp! Tänker på dig. ❤

                Tack Charlie ❤ Ligger i soffan under en filt med kolasnören, julmust och Good Mythical Morning på YouTube. Ska snart sova, för imorgon är det kanske bättre.

                  Du ser! Det finns ljusglimtar. Blir uppe en stund till, hojta till om jag kan göra något eller om du vill prata! Ta hand om dig.

                    Tack, vad fint av dig. ❤ Är tyvärr helt slut rent känslomässigt efter gårdagens panikattacker. Men kanske nästa ÖS?

                      Vi siktar på det. Sov gott!

      Känner tyvärr så mycket igen mig. I några år har jag slitit och kämpat för att komma förbi mina kvarvarande tankespöken om några mycket negativa händelser som hänt i mitt liv (både för länge sedan och nyss). Det känns som att så fort man kämpat slut på kraft för att kunna känna sig trygg, kommer livets ironi och slår en i ansiktet. Har kommit underfund med att, finns det något högre väsen så är det en väldigt ondsint typ med kraftigt sadistiska tendenser. Vid denna tid på året blir jag dessutom extra förlamad och deprimerad. Avskyr julen och allt som händer i december. Skulle bara vilja radera ut hela december från kalendern och livet. Proppar i mig sömntabletter men kan inte sova. Jag undrar vad jag gjort i ett tidigare liv för att förtjäna att må så här. Jag har så mycket panik inombords att jag inte kan andas ordentligt, det blir bara ytliga, stressande andetag. Varför, varför är det så här? Vad är meningen med att må så dåligt att man inte vill leva?

        Känner igen mig så mycket. Men vi tar oss igenom det här också ❤

        Läser aldrig öppet spår. Men ikväll gjorde jag det och nu förstår jag varför. Här är en till som är sjuuuuukligt trött hela tiden, exakt hela tiden. När klockan ringer på morgonen sätter jag mig sängkanten (efter att snoozat i 1,5) och gråter för att jag nu inte bara är trött har även försovit mig.

        En stor eloge till oss som kämpar så jävla hårt!
        Livet är kaos just nu. Mycket på jobbet, mycket i privatlivet. För två år sedan var jag sjukskriven pga utmattningssyndrom i kombo med depression. Känner att jag är på väg dit igen. Förutom depressionen. Den har försvunnit sedan jag la om mig kost helt. Men stressen, paniken, sömnlösa nätter, oroligheten som alltid ligger där i kroppen. Ett huvud som aldrig är tyst. Saker och ting ska och händer hela jävla tiden.
        Det jag kan kontrollera försöker jag kontrollera för att få är bättring på. Men tyvärr är det 80 % av allt mitt skit i livet jag inte kan påverka. Hur lär man sig att leva med det? Hur gör man för att må bra och få sova igen? Äter just nu imovan. Funkar skit!

          Som sagt, så jävla trött att jag t.o.m. tappar ord i min text. Ber om ursäkt att texten blev knas. Sen raden ”eloge till oss” var det sista jag skrev. Varför hamna den i mitten ??

    Varför hamnade min kommentar i mod för?

      Kanske för att du använder ”för” efter meningen när du redan använt ”varför” i början.

        Har du en dålig dag eller är du bara allmänt dryg?

          Eller bara stockholmare?

            #inteallastockholmare

            Jag måste erkänna att jag är både dryg och stockholmare.

              Jag också!

    Hej! Någon som pluggar/jobbar som biomedicinsk analytiker inr. klinisk fysiologi och kan svara på om utbildningen/arbetet innebär att man tittar mycket i mikroskop? (Förstår ju att inr. Laboratorievetenskap gör det) Jag vill gärna söka utbildningen till hösten då det är mitt drömjobb men har en jobbig migrän som triggas fruktansvärt av att just titta i mikroskop så kanske måste tänka om. Tack!

      Eh. Finns miljoner jobb, o du vill in o jobba just där mikroskop är ett av arb verktygen? Ödets ironi??✨

    Vilket volymschampo är bäst för nordiskt, tunnt och fint hår?

      Har personligen inte hittat ngt bra schampo för just volym men har i produkter efteråt som hjälper.

        vilka då?

        Vilka produkter är det? Är lite väl trött på mitt trötta hår så allt som kan tänkas skruva upp volymen några snäpp är jag intresserad av.

          De här funkar för mig;
          Maria Nila – salt spray, ger lite struktur o enklare o ”puffa upp” håret
          Living Proof – strukturspray, samma funktion som ovan
          Maria Nila – sånt pulver man har i hårbotten, också för o puffa upp o få lite volym vid rötterna
          Löwengrip (ja faktiskt) – The cure, quick dry and volumizing lotion (tror det heter lotion, är leave in i handdukstorkat hår iaf, har i det efter varje tvätt).

          Funkar EJ:
          Eleven – salt spray, blir tuggummi
          D:fi – samma som ovan
          Paul Mitchell – hair plumper, använt några ggr men upplevde aldrig ngn direkt effekt

          Tycker nästan alla kerastaseprodukter för fint hår är mirakel på burk.

          Lanza Keratin Healing Oil Hair Plumper Spray är det bästa jag testat. Sjuk volym.

    Tips på storkok som man kan göra matlådor av.

      Korvstroganoff. Är du veg så byt ut till havre eller sojagrädde och vegokorv.

      Köttfärsås, samma där byt bara ut till vegoprodukter.

      Hemgjord pizza och frys ner i bitar.

      Olika grytor.

      Fryser du ner potatis eller pasta så häll eller klicka lite smör över så blir det godare att värma sen.

      Soppa (älskar gulasch fast gör med nötfärs så inte behöver koka så länge och potatis- och purjolökssoppa)
      Torsk i ugnen (köper färdig sås) och potatismos (brukar bli 4 lådor)
      Wok

      Köttfärssås spaghetti
      Chili con carne
      Tacopaj

      Porterstek
      Kreolskgryta
      Mustiga Mexikanska grytor med linser och bönor och massa kryddor
      Köttfärsgratäng med potatis
      Laxpasta, eller byt lax mot valfri fisk eller räkor
      Risotto
      Olika sallader
      Kyckling med currysås och ris
      Pasta med skinksås och broccoli

      Lasagne

      Paj!

      Indisk dhal med bulgur! Funkar alltid och blir mycket mat + billigt!

      Vegetarisk chili

        Alltså vanlig chili då? Den är ju vegetarisk ?

    Inspirerat av en fråga i ett tidigare ÖS kommer här ”kiss, marry, divorce” influenser style. ???

    Vilken influenser skulle du vilja…
    1 …hänga med på en utekväll/fest/event?
    2 …vara bästa vän med?
    3 …sätta ner för ett snack att det kanske är dags att ta en paus eller göra slut med sociala medier? (”Det är inte du, det är de” ”det är dags att gå vidare” osv)

    Bonusfråga till ”familjelivsgänget” (dvs föräldrar ?) med tanke på alla influensers som fått barn: vem skulle du vilja ha playdate med?

      1. Kenza, festade med henne förr och det var alltid roligt.
      2. Ingen. Gillar inte ytliga personer.
      3. Maggan.

        Hur tycker du Kenza är som person privat? ?

          Jag umgicks aldrig med enbart henne privat. Bara med hennes tjejgäng från förr tillsammans med mitt gäng. Då var hon snäll, rolig, lite blyg.. Allmänt trevlig bara. Kan inte komma på någon gång vi inte hade kul. Men det är väl de flesta i sånna situationer. 🙂

      1. Margaux
      2.Kenza
      3. Isabelle
      4. Forni eftersom våra söner att födda samma dag!

        Ångra mig på Nr 2!! Tar Helen torsgården såklart!

      1. Svårt, men Linn Herbertsson tror jag. Typ konsert eller middag.
      2. Michaela Deler (inte största influencern men tycker hon verkar härlig)
      3. Isabella löwengrip, mest för hennes egen skull men också för att många i detta kommentarsfält skulle våndas hehe.

      4. Janni Deler

        Har hört att Michaela deler är fett dryg

          Inte hört något sådant men tycker hon verkar härlig på sin blogg och podden. Håller inte med om allt hon säger men tycker hon verkar rätt skön 🙂

      1. Kylie Jenner
      2. Zach King
      3. Nu har ju Anna Book redan slutat, annars var hon ett klockrent val. Nu måste jag säga Paow
      5. Christiano Ronaldo

      1. Sandra Lindahl!!
      2. SaraSongbird. Hon verkar vara världens bästa vän som är mån om alla + allmänt härlig och go och tror faktiskt vi skulle kunna klicka. Kan dessutom behöva öva lite på att ha kroppskontakt med vänner, hon skulle nog utmana mig lite på den punkten ?
      3. Hannalicious pga alltid tyckt att hon är överflödig. Går iofs att applicera på alla influencers som bara visar yta och inte gör någonting vettigt med sin makt.

    Mensvärk. Ska ner till ica och köpa precis allt jag känner för att äta. Hatar mens.

      Ja, djävulens påfund. Hittade en gammal dagbok en gång som jag skrev i början av mitt mensliv. Hade skrivit ungefär ”VARFÖR måste man få mens och VARFÖR måste den komma mellan benen?! Tänk så bra om den hade kommit ur näsan istället.”

      Jag vet inte om jag var seriös med det, vet bara att jag hatade mens.

        Näsblod 5 dagar i månaden?

          Ja, men jag var typ 13 år och hatade mens så det var väl något jag slängde ur mig där i min dagbok.

          Dock är näsblod fem dagar i månaden inget konstigt för min del, har superlätt för att få näsblod?‍♀️

    Testar igen…..
    Jag har ett vikariat där jag känner att jag tagit mig vatten över huvudet.
    Jag mår sämre och sämre och funderar varje dag på att sjukskriva mig.. men har inte gjort det än…
    Känner att jag inte kan göra ett bra jobb, inte leva upp till kraven som ställs på mig och jag har ont i magen varje dag…
    Men om jag sjukskriver mig så sätter jag dom i skiten pga personalbrist…
    Och samma sak om jag säger upp vikariatet, om jag ens kan det…
    Någon som har någon input eller feedback på min situation? ?

      Fokusera på din egen hälsa först <3

      Gör det du behöver. Inget vikariat är värt din hälsa.

      Låter tufft ☹️ Men du sätter ingen i skiten. Ett företag måste räkna med att personal kan sluta/få barn/bli sjukskrivna och det är inte den anställdes problem utan faktiskt arbetsgivarens. Sen är det klart att man kan agera på ett sätt som underlättar för dom, för att vara snäll! Man får också tänka på hur mycket man själv ställer upp och sen fundera på hur mycket de skulle ställa upp tillbaka. Ofta får man inte lik dåligt samvete då för man kommer på att de skulle göra det som passade dom själva och inte en själv som person.

      Sök ngt annat och byt när du får det.

      Prata med chefen. Vad är det som gör att du känner så?

        Jag jobbar med en målgrupp där utåtagerande beteende samt självdestruktivitet förekommer, jag har inte reell erfarenhet och jag känner att jag inte alltid kan hantera situationerna fastän jag förstår att kollegor stöttar så gott dom kan så är jag ofta rädd för de olika situationerna som kan uppstå och även när det sker.
        Tänkt att jag vänjer mig men jag får mer och mer panik när jag skall arbeta.

    Efter de senaste dagarnas kommentarsfält undrar jag: varför folk så himla besatta av att kommentera folks utseende?
    Jag vet att vi lever i ett utseendefixerat samhälle men tycker det är lite galet hur folk här inne går igång och skriver rätt elaka saker om andras utseende, oavsett opererade eller inte. Är det ens egen osäkerhet som ligger bakom?
    Och när någon säger ifrån så skriver folk ”de får skylla sig själva som valt att vara kända, man får kommentera när de opererat sig eller det är yttrandefrihet i detta land”. På riktigt vad är det för argument?!

      Tänkte lite på samma sak när jag läste kommentarsfältet om Rebecca Stella. Stämningen blir snabbt väldigt elak när Rebecca diskuteras. Känns lite som att hon ”får lov att ta skit” för att hon plastikopererat sig…

      Häcklare har alltid funnits och fyller en funktion de med antar jag. Det tar liksom ned allt på jorden igen, allt det där som är i luften och lätt blir falskt och förljuget om alla instämmer.

      Men på riktigt hur tänker du om att dessa tjejer/kvinnor lägger ut bilder på sig själva 24/7.
      Dom visar upp sitt utseende. Är det inte lite konstigt då att tro att folk inte kommer att säga vad dom tycker? Elakheter gills inte.

    Nybliven diabetiker typ 2. Tips på vad som är gott att dricka förutom vatten.

      Lättdryck? Måltidsdryck kanske. Citronvatten. Gurkvatten. Light läsk kan du dricka också, som Cocacola light eller cocacola zero.

      Min kille dricker Cola Zero i mängder, och smaksatt bubbelvatten.

      All dricka finns ju nu för tiden med sötningsmedel istället för socker. Och sötningsmedel höjer inte blodsockret alls.

        Sötningsmedel kan visst höja blodsockret. Inte på alla men på vissa. Inte heller alla sötningsmedel på dessa personer. Man behöver testa sig fram.

      Jag var på ett cafe där de hade lagt mynta, lime, ingefära i vatten och det var supergott – som en mojito typ.

      Men kräks på sötningsmedel, det kan trigga sötsuget. Försök med ketokost, det kommer få saker som inte smakar sött i vanliga fall att bli värsta lyxen.

    Hjälp!

    Armeringsgaller som inredning, hiss eller diss??
    Har köpt ett och tänkte sätta upp med diverse pynt men min sambo tycker det är trashigt och endast ”Carpe diem människor” som har!

    Vad tycker ni?!

      Spela roll vad andra tycker. Gör vad ni tycker är snyggt.

        Jag tycker det är fint men inte min sambo! Därför tänkte jag kolla lite vad andra tyckte ?

          Men du får ju lyssna på din sambo om han inte ger dig ok? Han bor ju där, är väl skitsamma vad folk här tycker.

            Önskar alla sambos (framförallt snubbar) resonerade så när man tar till alla medel för att få ut deras gamingdatorer med tillbehör ur hemmet.

              Tycker dock inte att det är samma sak som inredningsdetalj. Gaming är ju en hobby. Där tycker jag att det är rimligare att ställa krav på hur mycket de sitter vid datorn än att få ut själva datorn.

                Inredning kan också vara en hobby

              Sitter din snubbe så pass mycket framför sin gamingdator att denne räknas som inventarie eller?

              Skönt, har ingen gamer till man. 🙂

      Skit i vad andra tycker, kör på det du tycker om.

      Haha, jag hatar carpe diem-stilen men har armeringsjärn på väggen som tavla typ med polaroidbilder, nån dikt jag gillar, prints osv. Tycker det är fint men kanske är trashig! ?

      Jag har ett. 😀 Är kanske lite trashig med Bloggbevaknings-mått mätt, gick utan vantar idag och det är snö ute. Men i övrigt tycker jag dom är snygga och rätt neutrala, aldrig tänkt det skulle vara carpe diem-style.

      Vill egentligen ha det ganska asketiskt likt Yasuragi hemma men sambon föredrar att ha massa inredningsgrejer överallt och efter att han satte upp ett armeringsjärn i hallen fäster jag typ vykort (kul att en del fortfarande skickar det snigelvägen!), foton, kvarglömda hörlurar, solbrillor etc där. Blommorna jag hade i mitt hår som brudtärna hänger också där.

      Fet diss.

    Jag är säkert dum i huvudet men vad betyder /P på HM:s storlekar? Ex. L/P ?

      Petite

      ”Petite” har jag alltid antagit att det betyder. Men då måste det ju vara S/P.

        Att vara smal är inte samma sak som petite. Man kan ha storlek L men ändå vara petite.

        Petite är kläder för dem runt och under 160 cm.
        Kan man bara ha storlek S om man är runt 1,60? Eller hur tänker du som nu?

          Ahaa, tack! Haha hade aldrig fattat det ?

          Petite har räddat min garderob. Jag är kort men mullig så alla kläder har alltid varit för långa på mig. Nu sitter de fint fast man måste ”gå upp i storlek”

    Annie Lööf har fått en dotter till:

    https://www.instagram.com/p/B5qWz_LAHjO/

      Hoppas hon blir smartare än sin mamma

        Verkligen.

        Vilken osmaklig kommentarer.

      Gillar Annie <3

      Definiera smart?!
      Vad jag vet hade Annie Lööf MVG i alla ämnen i gymnasiet. Är väl rätt smart, eller?

    Jag har en crush på min tränare. Fruktansvärt jobbigt.?

      Och jag på min psykolog. Och typ alla andra genomsnittligt snygga män jag hamnar i beroendeställning till.

        Där har du något ni kan tala om iallafall! ?

          Nej nej nej, då kanske han avslutar behandlingen av ren professionalism. Tindrar lite extra med ögonen under besöken bara.

          Haha tack för ett välbehövligt skratt

        Älskar dig, nyckelpiga!

          Haha, tack! Kul att ens bekräftelsebehov och daddy issues kan få någon på bättre humör ❤

        Haha nej vad jobbigt? du vinner!

        En tränare är man väl inte i beroendeställning till tänker jag, i alla fall inte alls på samma sätt som en lärare eller psykolog osv??

          Näe, i och för sig. Men alla som jag möter där han är i yrkesroll och jag privat. Lärare, psykolog, naprapat, sjukgymnast … verkar ha nåt för vårdkillar, märker jag nu.

        Och jag är kär i en på mitt jobb. Varje gång våra blickar möts så blixtrar det till i magen. Han ler alltid då vi ses, men jag blir så jävla nervös då så då vågar jag knappt prata om honom. Säger bara ett ynkligt ”HEJ”. Gud han är så sjukt fin!! Han är från Australien så han har världens sötaste accent… Tror han är lite blyg också… Men drömmer typ att han ska trycka mig mot väggen och kyssa mig i korridoren på jobbet! Haha
        Förlåt för tragisk och fjantig kommentar. Är fan 28 år men beter mig som 14… Måste skärpa mig

    Hoppas hon blir smartare än sin mamma

      Eller dig som uppenbarligen inte ens vet hur man kommenterar på rätt sätt

        Ha, ha, så rätt!

        Hoppas också hon blir smartare än sin mamma. Ska du inte läxa upp mig också? ?

          Varför då? Du vet ju uppenbarligen redan om att du är en douche. Att jag skulle berätta det för dig skulle bara vara att mansplaina.

        Haha skyller på att jag ammade samtidigt och skrev med en hand ?

          ”ok”

          Skyller du på det öppna politikerföraktet och ditt bidrag till ett giftigt och otrevligt klimat i kommentarsfältet på amningshjärna?? Eller vad? Jag förstår inte.

            Haha nej det står jag för! Skyller på att min kommentar hamnade fel på att jag ammade samtidigt och skrev med en hand

              Jag står fast vid min kommentar 21:12.

              Jag är övertygad om att med de generna kommer barnet bli smartare än 99% av alla som kommenterar här.

                Hahahaha

    Ett stort TACK till dig som tipsade om serien Exit i helgens ös. ASBRA serie!!

      Så bra serie, plöjde hela i helgen! Nu tittar jag på Fartblinda, inte riktigt lika bra men spännande och sevärd tycker jag. Älskar filmer/serier som utspelar sig i finansvärlden. ☺️

      Yay!! Hoppades att du skulle gilla den lika mycket som jag gjorde ?

    Finns det någon som gått en utbildning men sedan valt att jobba med något helt annat?

      Ja

      Ja

        Känns så hopplöst när man gått snart 3 år och har kommit fram till att man inte vill jobba med detta. Samtidigt är livet för kort att vantrivas på jobb och må dåligt.

          Ja

          Min kommentar skulle hamna under din…. ??‍♀️ Jag som undrade vad du pluggat.

          Jag är socionom och vantrivdes nästintill hela utbildningen. Jobbar idag som tekniker på labb.

      Ja??‍♀️

      Haha JA.

      Har en kandidatexamen och började sen vicka som lärare(obehörig), nu 33 år gammal ska jag börja plugga till lärare.?‍♀️ För att min 1a utbildning aldrig gav jobb… dåligt väl av bransch… Bor på mindre ort så lärare känns säkrare att ge jobb resten av mitt yrkesliv. Vill inte flytta för jobb så utbildar mig till annat istället.

      Hej kompis! ?? Är i exakt samma sits… Lider med dig/oss. Vad har du pluggat?

        Sjuksköterska, dudå?

    Så trist när Claudia galli concha börjat göra samarbeten på löpande band. ( Där även barnen är med mycket). Tyckte hon var så bra innan. Nu är det collagen hon gör reklam för. Hon är väldigt lik sin släkting Josefin bornebuch( stavade jag rätt?) när hon gör parodi på influencer i parlamentet.

    Skulle verkligen behöva lite pepp. Dumpad efter lååångt förhållande och ska orka ”börja om” livet. Ser ingen ljusglimt at the moment. Någon som har något tips eller bara allmänt pepp?

      Ge det tid bara. Enda som funkar. Och försök att inte snoka på personen. Tala inte om han, kolla inte Facebook osv.

      Det enda konkreta som hjälpte mig förutom att ge det tid (ja tiden läker alla sår) var att hela tiden tänka på hans negativa aspekter och sidor när jag började sakna honom. Tex när jag saknade hans närhet bröt jag tanken och tänkte istället på hur olika vi var, allt elakt han sagt osv. Sen tänkte jag att jag faktiskt nu har chansen att i framtiden träffa någon utan dessa negativa saker <3

      Gör sådant du verkligen tycker om och som får dig att ”glömma dig själv” ett tag. För min del var det att gå på bio och se spännande filmer (inga skilsmässodraman, tack).

      Skaffa ett intresse som kräver tid. Engagera dig ideellt i föreningen. Köp häst t.ex. eller hund och börja tävla med i nån rolig gren.

    Min pojkvän sen snart ett år tillbaka är världens bästa, men tyvärr har han ett ex som skriver till honom konstant ihop om att få tillbaka honom då hon fortfarande är kär i honom och ser honom som sitt livs kärlek, de gjorde slut ett år innan vi blev ihop så det har varit slut mellan dem i snart två år men hon ger sig inte. Han har blockat henne överallt men hon skapar hela tiden nya konton hon skriver ifrån och har även skrivit till hans familjemedlemmar. Kanske är konstigt men tycker det här är extremt jobbigt! Litar på honom Och han visar alltid om hon skriver för att inte oroa mig eller så. vet att han är ihop och kär i mig och inte ens ville ha tillbaka henne när han var singel, men är så jobbigt att hon konstant ska försöka Kontakta honom och hans familj, är även extra känsligt då vi har en stor ålderskillnad (jag är ganska mycket yngre) och hon är från samma hemland som han, blir typ orolig att hans föräldrar börjar sakna henne även fast jag har jättebra relation med hans föräldrar, tänker liksom att när hon försöker hålla kontakt med föräldrarna kommer det distansera oss? Om det ens är logiskt?

      Förstår verkligen att du tycker det är jobbigt. Men hon kan inte tjata till sig kärlek från dem.. Om hans föräldrar fortf. tycker att hon är en fin tjej så okej, vad gör det? De gillar ju uppenbarligen dig också. Skulle vara konstigt om de ba.. alltså, nu har hon skrivit från 10 olika konton, ska de inte bli ihop igen ändå hon verkar ju så mysig? Hon verkar ju ha stalkertendenser :/

      Kanske kontakta polisen.

        Eller hur? Stalking är ju nuförtiden olagligt. Trakasserier ju. Polisanmäl.

    Vad händer med kommentarerna ikväll, känns om många hamnar helt snett?

    Vad hände med Stina-lee? Kom och tänka på henne idag . När jag sluta följa henne hade hon ett barn två hundar och var i hop med någon som hette Bobby tror jag. Googlade lite, hon verkar jobba som doula men hittar inte hennes blogg, vad hände sen och under tiden? Någon som kommer ihåg?

      Stinalee.se på instagram.

      Hmm, hon bodde i Gbg ett tag. Sen blev hon gravid o flyttade till Bobby i Malmö tror jag. De hade väl då varit ihop i ganska många år. De fick ett till barn sen och hon har jobbat på förskola ett bra tag tror jag. Jobbar som förlossningsfotograf o doula också. Bloggen la hon ner, men finns på IG! Bobby har det tagit slut med och äldsta barnet är 10 år nu!

    Jag har en hormonspiral insatt sedan 4 år tillbaka. Har inte haft mens under tiden. Men ibland får jag sån brutal ”mensvärk”. Får för mig att det är för att jag ”egentligen” skulle haft mens nu så därför förbereder sig allt där inne. Eller så är det spiralen som vandrar och gör ont 🙂 Anyways, är det samma för någon av er??

      Mirena skadade mig. Fick såna fruuuktansvärda smärtor av skiten. För mig skulle det hjälpa mot endometriossmärtor, men fuck no. Gjorde det bara värre (för mig).

      Sorry för väldigt ärligt men du frågade om smärtorna ?

        Same! Hade den i över 3 månader och tog så mycket smärtstillande konstant… hade så jävla ont, var som de värsta mensdagarna varenda jäkla dag….

    Vad har gjort just dig så tacksam? Vad är du extra tacksam över?

      Att jag lever och förhoppningsvis får se mina barnbarn växa upp (canceröverlevare).

        ?

      Att jag har en stor familj där alla umgås, även våra skilda föräldrar och deras nya osv. Som bonusfamiljen gånger 10 och alla är sams. Älskar min familj.

        Så fint!! Grattis till det!

      Att jag och sambon skrev på huskontrakt idag! Vårt första egna hus! Nu är vi snart sambo på riktigt!

      Att jag har min sambo.

      Att min gamla hund är frisk och kry och förhoppningsvis finns hos oss några år till.

      Att jag är uppskattad på jobbet (även om jobbet i sig inte är världens roligaste varje dag… grundlärare…)

        Vad fint skrivet!

      Idag är jag tacksam för mina fina vänner som var här idag och bakade pepparkakor med oss. Jag umgås sällan med folk men idag var det riktigt trevligt!

        Härligt! Jag är glad för din skull!

    Nån som använder hairtalk extensions och ”recensera”?

      Och vill recensera

      Jag har i två års tid. Älskar dem! Använder dock bara vanliga produkter (endast volym-eller färgbevarande schampon och ingen inpackning/balsam nära fästena) för Hairtalks egna produkter är skit. Sätter om håret var 5:e vecka, byter helt ca var 6:e månad.
      För mig som har tunt och halvlångt, slitet skandinaviskt hår har det räckt perfekt med tre paket 40 cm’s extensions för att få längre och fylligt hår, klippt till strax nedanför skulderbladen.
      Orkar aldrig styla och locka, det ser fint ut ändå. Det enda negativa är att håret tar lång tid att torka och att jag saknar skalpmassage.

      Det enda minuset är att det är dyrt. I övrigt bara plus! Enkelt och snabbt att sätta i och ta ut, du kan förändra hårfärgen med hjälp av extensionsen, när du stylar håret håller det väldigt bra…. etc, etc. Prova vettja 🙂

        Tack för svar! Antar att det är för sent nu, men hur känns de? Jag föreställer mig att det känns tungt och konstigt och att man kanske inte vill sätta upp det?

          Känns bara lite första dygnet när man satt om eller satt i nytt hår. Kan bli lite ömt. Inget som stör mig alls.
          Nu har jag ju iofs bara tre paket i, vilket räcker perfekt för den där fylliga naturliga känslan i långt (men ej jättelångt) hår. Jag hade haft råd att ha i mer, men föredrar såhär.
          Så, nej – inget som känns konstigt, man ”adopterar” håret omgående och det känns som om det var ens egna.
          Tips! Ta en bild på ditt hår innan du sätter in extensions, annars är det lätt att tro att de ”sabbat” ditt egna hår när det egentligen alltid varit sådär tunt.. 🙂
          OCH! Använd hellre Tangle teezer-borstar, de fastnar inte i fästena men reder ut mycket bättre än HairTalks egna som känns vassa.

    Ska på slutintervju för ett jobb jag sökt imorgon och är sååååå nervös! Vill väldigt gärna ha det här jobbet. ? Trodde aldrig att jag ens skulle få komma på intervju när jag sökte och nu när jag kommit så här långt i processen skulle jag bli så deppig om jag inte fick det. Den som vill få gärna hålla en tumme eller två.

      Jag håller tummarna! Försök att göra allt för att få till bra sömn inatt. Tro på dig själv! Tänk på stunder då du verkligen har lyckats, var i den känslan.

        Tack för pepp! Ska verkligen försöka att tänka bara positiva tankar. Försöker också påminna mig själv om att jag inte skulle ha kommit så här långt om de faktisk inte tyckte att jag var en bra kandidat och att det nu bara är det där sista de vill se.

          Exakt! Rätt tänkt!!

          Lycka till idag!! ?

      Gick det bra idag?

    Har någon jobbat som handläggare på kronofogden? Hur var det? Positivt/negativt med kronofogden som arbetsplats?

      Tänk själv, det är Kronofogden liksom.

        Vilken onödig kommentar. ?

      Jobbar där nu. Ska söka annat 🙂

      Japp, har jobbat som handläggare på bokföringsavdelningen på Kronofogden i flera år. Väldigt bra arbetsplats med grymma förmåner pga statligt! Och flextid är guld värt.

        L/ Vad har du för utbildning? 🙂 vad har du för uppgifter? Vilka förmåner har du? Berätta mer! Vad tjänar du?
        Pluggar statsvetare, kan man få jobb där med den utbildningen tror du? 🙂 tack som fan om du vill svara 🙂

    Kan man drickas i appen på foodora? Har försökt men hittar inte hur. Känns så otacksamt att bara säga tack och stänga dörren men har sällan kontanter på mig. (Jaa vet att foodora inte är bra osv men det är så smidigt och kan man dricksa kan man ju iaf kompensera lite)

      Nej det finns inget i appen 🙁 min sambo jobbar som foodora-bud och blir alltid svinglad när han får en 20lapp – sker dock väldigt sällan trots snöstorm eller ösregn

        Tusan! Får börja se till att ha kontanter på mig helt enkelt!

    Vad har ni utvecklats inom? (Utbildning, personlig utveckling eller liknande)

    Vad vill ni slipa på / bli bättre än idag på?

      Var superblyg som ung och allmänt rädd för människor haha men flyttade till utomlands förra året och har kommit över det totalt! Nu vågar jag ta plats o prata med människor, dessutom vågar jag prata på ett annat språk, för bara 3 år skulle jag aldrig gjort det.

        Jag är så glad för din skull!! Bra jobbat!

      Få bättre självkänsla och självförtroende och inte vara nervös i obekväma situationer.

        Ja, jag ska hålla tummarna för att du lyckas med det. Bra tänkt!

          Tack! ❤?

            ❤️?

      Jag har utvecklats personligen, på det sättet att jag prioriterar min hälsa, jag vågar på riktigt tro att jag gör ett bra jobb och att jag är omtyckt av fler än min familj. För tre år sen låg jag inlagd för att jag inte skulle ta livet av mig för jag avskydde mig själv. Jag är faktiskt bra.

        Så stark du är! Jag blir inspirerad av dig!

          Tack ❤️

            ❤️ Du ska vara stolt över dig själv!

    Mår så fruktansvärt dåligt och har gjort det i några dagar nu. Känner mig väldigt ensam och också ouppskattad utav min kille. Känns verkligen som han bara gillar mig när jag beter mig ”rätt”. Får inget utav detta förhållande och har sån ångest över hela mitt liv just nu. Allt känns jobbigt och ledsamt. Stängde in mig hemma i två dagar och ’var sjuk’ för mådde så psykiskt dåligt. Jag vet verkligen inte om han älskar mig på riktigt eller bara gillar uppmärksamheten jag ger honom och de är så hemskt att inse. Han verkar inte bry sig alls om mig, eller mina behov. Ville egentligen bara skriva av mig lite. Finns det någon annan som känner så?

      Jag känner så med dig! <3

      Lämna. Ett kärleksförhållande skall vara upplyftande, göra dig till en bättre människa. Jag finns här i ett par timmar till om du vill prata.

      Jag kände så. Nu vad det massa hemskheter inblandat,men det va så det började. Jag såg det tyvärr inte, hade inte dom färdigheterna. Va glad att du har upptäckt det, och gör något åt det.

      Handlar det om en empatistörd människa, så är mitt råd att börja anteckna, situationer osv så det finns svart på vitt.

      Vill du ha det så här?❤️ Om inte, gör något åt det i tid.

        Det har varit så i fem år nu, känns som jag inte vet något annat? Vill inte vilja lämna, if that makes sense. Han är extremt empatistörd, han blir tex arg om jag är ledsen och gråter. Han vet själv också om att han inte kan relatera till andra människor/deras känslor. Vad ska jag göra med anteckningarna osv? Vill att det ska bli bättre och att han ska jobba på sig själv, inte bara för min skull utan sin egen också.

    Camilla, tycker det skulle vara intressant att höra din åsikt om influencerlöner. Alexandra Nilsson har för några dagar sedan lagt upp en video på hur mycket man kan tjäna under black week, helt sjukt enligt mig!! Skulle vara kul att höra din take på detta.

    Låt bloggen växa! Orda ett riktigt forum här!

    Vill ha hjälp att komma över en kille.

    Är gift, har barn men kan ändå inte sluta tänka på en kille jag träffade för ca 10 år sedan. Vi träffades en del men det blev aldrig något och sen har vi haft förhållanden i olika omgångar.
    SAMMA dag jag och min man officiellt blev tillsammans stötte jag på killen som jag inte kan glömma. Han sa ”tror du att det skulle kunna bli vi om vi gett det en chans?” och den meningen sitter fast i mitt huvud.
    Han dyker upp i min skalle så fort det är lite tjorvigt mellan mig och min man osv osv.

    MEN jag har nu bestämt mig helt- han måste bort från min skalle. Hur fan gör man? Vill inte ha han i bakhuvudet som en clownen i lådan som dyker upp i tid och otid.

      Exakt samma problem..

        Tror det är ganska vanligt, att man har någon som man tror att man är kär i som man gjort till en drömkille i sin fantasi. Jag har också en sådan kille, har inte sett honom på fem år och är i ett lyckligt förhållande, men varje gång vi har haft ett tjafs så tänker jag ’så skulle Karl aldrig gjort’, haha.

          Okej känns lite ”skönt” att höra att jag inte är helt ensam i världen med dessa tankar.
          Och det är som du säger, någon man gjort till en drömkille men kanske inte alls är det egentligen.

      Träffa honom. När sågs ni senast? Det kan ha flutit en hel del vatten under broarna sedan dess. Träffa honom och får ett avslut på en av relationerna, antingen den med din man eller med den här snubben. Lycka till!

        Såg honom här om dagen på avstånd, men han var med en tjej så troligen en ny flickvän. Vill verkligen inte skilja mig från min man utan vill få ut han ur min skalle.

    Är det någon som vet om Foreo verkligen är så bra som alla betalda sponsrade recensioner säger att den är?

      Jag har en Foreo Luna play plus (drivs med AAA batterier). Tycker bra om den, känner att hyn blir renare än att bara använda händerna. Är lätt och smidig att använda, lätt att hålla ren.
      Planerar att köpa någon av de större modellerna framöver.

      Jag har en Foreo Luna mini. Min hud har aldrig varit så här fin

      Jag har en foreo play plus. Märkte skillnad redan första dagarna efter användning. Tycker huden känns lenare och ser renare ut. Märker stor skillnad på användning med och utan den

      Använde min Foreo Play Plus för första gången idag, och känner mig redan renare än innan. Tror absolut det funkar.

      Finns det någon som inte höjer den till skyarna?

        Har en mini luna 2. Jag känner inte att min hy har blivit sådär sjuuuukt mycket bättre av den. Brukar dock köra lite extra på ställen jag känner en finne är på gång vid och ibland så hinner den inte bryta ut

      Lisette Alfredsson på Youtube har gjort en upp till bevis-video som inte är sponsrad.

        Hon tyckte att den var helt ok, men hennes sätt att rengöra fungerade typ lika bra

      Jisses, hon får ju Bella att framstå som nobelpristagare i ekonomi.

      Ja? Jag förstår henne till fullo, det är ju så.. Alla betalar ju samma % i skatt upp till en viss summa, min man tackade nej till löneförhöjning, pga av att då skulle han få ut Mindre pengar iochmed att skatten skulle höjas så mycket. Det är sjukt. Samtidigt pratar politikerna om att skatten ska höjas för dom rika och sänkas för dom fattiga.. Dom rika betalar ju hutlöst med skatter och bär hela vårt samhälle så give them a break känner jag.

        Hur kan han få ut mindre i scenariot du beskriver? Det är en genuin fråga, ej retorisk.

          Tjänar man 150.000 i månaden så får man bara ut 75.000 i månaden man betalar alltså 50% i skatt. Tjänar man tex 500.000 i månaden så får man ut 220.000. Och % på skatten höjs ju mer man tjänar, hade man tex tjänat 9 miljoner i månaden, så skulle man få ut 3 miljoner och betala 7 miljoner i skatt ? inte konstigt att dom rika flyttar till skatteparadis.

            Jag menar att man skulle betala 6 miljoner i skatt, på 9 miljoner.

        Man skattar bara mer på pengarna över taket. Inte på allt bara för att man mår upp dit. Vanligt missförstånd.

      Hahaha så dumt. Jag tycker att en av kommentarerna har en väldigt bra poäng, att det handlar främst om hur mycket man har kvar efter. Man kan inte påstå att de som tjänar mer nödvändigtvis jobbar hårdare och därav ska ha mer kvar, utan skattesystemet ska jobba för att jämna ut detta. Sen från ett ekonomiskt perspektiv så rör pengarna mer på sig om man ger dem till folk som tjänar mindre.

      Och vad har du svarat henne? Har du förklarat ekonomin och hur det funkar eller är du bara en översittare och hånar?

    Halloj!
    Har ni några bra ”husliga” bloggar eller instas? Typ lite som Helen torsgården! Det ska vara lite bak, matlagning, inredning m.m

    Tack tack

      Den här kvinnan tycker jag är trevlig (lite mognare än många som tas upp här):

      https://sweetspotstories.com/

      Åh, måste bara tipsa om My Feldt, hon skriver om lite allt möjligt. Vet faktiskt inte om hon har en blogg men kände att jag ändå måste tipsa om hennes IG iallafall 🙂

      https://thepioneerwoman.com
      Hon heter Ree Drummond men kallas ”The Pioneer Woman”.

    Är det någon mer som sett Margaux video när hon överraskar / love-prankar Jakob med julpynt? Alltså hans reaktion i videon kändes verkligen sjukt otrevlig…? Okej om man inte gillar jul eller pynt men att svära och höja rösten. Tycker så synd om Margaux för man riktigt såg hur hon försökte hålla god min men blev ledsen. Eller var det bara jag?

      Ja den kändes typ lite aggressiv (hans reaktion alltså.) Kan ju dock vara så att han är en person som säger vad han tycker bara och inte menar något illa, margux skrattar ju ändå.

      Nej jag såg det också och det kändes inte så bra….

      förstår jacom till 100%. För det första är han inte ens kristen. För det andra är han pedant. För det 3dje så delar dom på en lägenhet, då ska båda ha något att saga till om. För det 4de vet hon om att han inte kommer uppskatta det men gör det ändå för att få content till sin youtube. Dessutom medans dom har en dålig period I sitt förhållande. Hade blivit så arg på margaux om jag va Jacob.

      Well, försök sätta dig in i tanken på att din partner går bananas med Ramadanpynt. Och enda anledningen till att partnern gjort detta är för att reta gallfeber på dig för att få bra content till sitt jobb.
      Skulle du själv välkomna ett sådant prank med öppna armar?

      Fast samtidigt, vad hade hon förväntat sig? Hon visste att han inte gillade julpynt, ändå köpte hon julpynt för tusentals kronor och maxipyntade deras gemensamma hem. Vad är det för kul med det?

      Ärligt talat så hade jag också blivit arg, knappast så som Jacob men ändå.. och då älskar jag ändå julen. Så jähähävla onödigt att köpa en massa skräp man inte ens vill ha/tänker behålla bara för att göra ”skojigt underhåll”, och Guess what margaux det va inte ens skoj! Och nej du är inte duktig för att du recyclar skräpet som blir efter att du köpt en massa skräp som du inte behöver! URK.

      Iofs kanske det inte va därför Jacob blev sur men jaja

    Ser just nu filmen ”Freaks” (2018), riktigt speciell skräckfilm. Så bra!

      Tack för tips!

    Finns det något sätt att få spam-mail att upphöra, utan att behöva byta mailadress?
    Jag får i snitt 10 spam-mail om dagen och jag är så jääävla less på det. Har försökt blockat vissa ord i Outlook, men det verkar inte funka? Är det någon annan som fått det att funka, eller på något annat sätt fått bort allt spam? Eller är det bara för mig att leva med att få en miljard bitcoin-mail i veckan?

      Men gud jag med!!! får utan att överdriva kanske 15 stycken VARJE dag. Skickar alla direkt till skräp men ändå kommer de fram.

    Jag har insett att jag inte längre är kär i min sambo. Vi har bott tillsammans i fem år och har överlag ett fint liv tillsammans. Har gjort allt jag kan för att vårt förhållande ska bli bättre, innan jag till slut insåg att det är jag som inte har några känslor kvar. Problemet är att jag inte vet hur jag ska göra slut. Tycker om honom så himla mycket och vill inte såra honom, även om det kanske är oundvikligt. Då vi äger lägenhet ihop kommer jag ju även behöva träffa honom efter breaket så att säga, och det känns fruktansvärt. Har ni några tips?

      Kanske inget bra tips men jag tror att det bästa sättet är att bara dra av plåstret liksom. Man kan gå och grubbla ihjäl sig på alla olika sätt man kan göra slut men resultatet är alltid densamma, den man gör slut med blir sårad oavsett så det bästa är nog att bara vara rak och ärlig. Säga som det är och svara sedan på eventuella frågor…

      Margaux? Är det du?

    Har precis börjat ta avstånd från mitt kompisgäng, eftersom jag känt att de tagit så oerhört mycket energi från mig på senaste tiden + att flera av dem upprepat svikit mig. Har känt mig lite utanför ända sedan jag började hänga med dem, och har insett att jag har så oerhört lite gemensamt med dem att jag inte får ut någonting positivt av vår vänskap längre.

    Nu känner jag mig som världens ensammaste människa och vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Önskar att jag bodde i en större stad, där det är mer accepterat och en större grej att kompisdejta. Vill bara ha en eller flera tjejkompis/ar som jag klickar med, och där relationen är ömsesidig och jämställd. Att hitta kompisar som vuxen är fan inte lätt alltså… 🙁

      känner igen mig väldigt mycket i din beskrivning, jag är i en liknande sits också

    Camcam, Theres Lindgren förlorade 10.000 följare på youtube under en dag (igår, tisdag).

      Therese*

      För att hon gjort något eller för att det var köpta tillfälliga följare?

        Ja jag misstänker att det är så. Nu har hon prick 1.000.000 följare. Alltså på pricken.

          Bella har tappat till 464k nu på Instagram

            Är inte det typ alla hennes följare??

      YouTube och Instagram brukar radera fejk och inaktiva konton oftast när året börjar vara slut.

    Vad är det finaste någon har skrivit åt er här inne på Öppet spår någon gång?

    Hur har blivit hjälpta av andra här inne?

    Min mens startar ej. Nej är inte gravid. Är 32:a dagen snart. Jag brukar få den 25-28 dagen. Är över 34 så har blivit jättenojig att den har försvunnit helt. Jag vet inte har blivit jätteorolig.

      Jag hade inte mens på 36-37 dagar och var jättenojig också, var definitivt inte gravid (tog typ 5 test) och trodde jag hade någon sjukdom.. skulle precis ringa till läkaren men så kom den plötsligt! Aldrig hänt mig innan

      Försök slappna av och inte stressa, så kanske den kommer 🙂

      Att mensen blir annorlunda efter viss ålder är väl vanligt? Min mens cykel har också blivit weird, är typ i din ålder.. sen brukar det ju va så att sitter man och väntar på den så kommer den inte pga stress, har jag varit med om många ggr, typ trott att jag varit gravid =ingen mens, gått omkring och nojjat! Glömmer bort det för nån dag och *poff* kommer mensen som på beställning! Försök tänk på nåt annat.

    Bonde söker fru!?

    Någon annan här inne?
    Also Uffe och Anna
    Och sen Oscar och ?
    Vem blir med vem vad tror ni?

    Sömnbrist är jobbigt

      Hoppas att du kunde somna sedan! <3

    Jag byter arbetsplats efter nyår. Nån som har något förslag på vad jag kan baka och bjuda på på min sista dag på min nuvarande arbetsplats? Ca 20-30 pers

      Rulltårta! Lätt att variera, går att göra vegan. Olika sorter för olika smak.

      Klassisk rulltårta, mycket ovanligt att man stöter på sådana längre.

        Oj! Såg inte att 08:04 skrev likadant … Nå, ett tecken på att det är just rulltårta som gäller!

    Då har fröken Löwengrip checkat in på Arlanda VIP igen (enligt instastory). Börjar hålet i plånboken tejpas ihop med silvertejp? Vissa saker kan man ju inte vara utan.

    Någon här som pluggat statsvetare eller som kan en del med jobb efter denna utbildning? Undrar mest vad för jobb man kan få med en statsvetenskaplig ubildning?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.