Gunilla Persson är rasande på kommentarerna om dottern

Gunilla Persson – en extremt offentlig och känd person i Sverige
Gunillas dotter Erika – 45k följare på Instagram och exponerad från start av mamma i både tv-serie och sociala medier i försök att göra dottern känd

Med detta i åtanke är det kanske inte så konstigt att följarna kommenterar även Gunillas dotter på Instagram? Hennes extremt smala midja har väckt frågor som bilderna eventuellt är retuscherade men av andra bilder och videos att döma så är det helt enkelt så hon ser ut.
Det är ingenting konstigt med det, men att det är lite ovanligt, det måste väl till och med Gunilla förstå, på samma sätt som att offentliga människor som publicerar bilder på Instagram kommer diskuteras?
Vill man inte det så får man helt enkelt ha ett privat konto för enbart vänner, för offentliga människor har diskuterats i alla tider och är ingenting Gunilla kommer kunna ändra på.
Hon kan kontrollera OM bilderna diskuteras kring genom att hålla dem privata eller göra dem offentliga, men VAD som kommer diskuteras har hon ingen kontroll över. Tyvärr.

Det finns nog ingenting som far mig att ga igang mer an nar man hoppar pa min alskade dotter, Erika. Det ar ofattbart att det finns människor som har mage att nedvärdera och kritisera en ung flicka. Att saga att hon fejkar sin midja och att hon har anorexia i samma mening ar ju sjukt.
[…]

Det faktum att Erika ar mycket vacker ar val inte bara jag som ser sa ni otackingar som hoppar pa Erika, sluta for bovelen med det for hon fotoshoppar inte sin midja som videon pa min Instagram (thegunilla) bevisar. Den ar for övrigt inspelad av henne och har gatt pa Erikas Insta story. // Gunillas Persson

Hon försöker få följarna att gå in på hennes blogg för att diskutera henne i bikini eller underkläder istället, men den strategin är ju dömd att misslyckas.
Varför skulle följarna göra det? De är aningens svårare att distrahera än ett barn med pokemon-abstinens och kommer inte diskutera The Gunillas kropp bara för att hon vill det.
Antingen bemöt frågorna om retuschering och ätstörningar sakligt, eller ignorera dem helt men att skälla på alla som kommenterar frågor mm är ungefär lika effektivt som att försöka simma sig torr.

Inlägget är en video, publicerad på Gunillas Instagram.

Har offentliga människor någonsin kunnat styra eller kontrollera vad som skrivs om dem? 
Bara genom att inte synas någonstans skulle jag gissa på.
Vad säger ni?

Tillägg: Kommer det någonsin gå att få slut på kommentarer om kroppar? Här kommenterar jag ju kommentarer om kroppar men det ”vette fan” om det inte är lika illa?
Vad tycker ni?

Och tror ni att detta kommer förändras med de nya lagarna kring sharenting”?
Alltså en lag som kan komma att styra hur föräldrar exponerar sina barn på sociala medier, något som fick ny fart efter att Gwyneth Paltrow postat en bild på Instagram föreställande sin dotter i en skidlift?

Jag har täckt över dotterns ansikte.

Nu verkar ju Gunillas dotter vilja synas på sociala medier så det kanske inte appliceras här? 
Svårt att veta hur det kommer se ut och implementeras…

198 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Man ser ju hur kvinnans arm brevid är manipulerad. Eller tröjan rättare sagt.

      Tycker inte man ser något konstigt med den ?

        Nej, hon kanske är amputerad. Tycker inte vi ska diskutera Erikas kropp men att verktygen att manipulera en kropp kan verkligen diskuteras!

        I sådana fall har hon världens kortaste överarm, alternativt har en väldigt allvarlig armfrakur.

          Hon böjer armen, är ni blinda eller?

          Jag är en 24 årig kille och förstår fan inte vad som är problemet, när jag kollar igenom kommentarerna här så blir jag fan illamående, hur fan kan ni sitta och diskutera en 16/17 årings kropp? SKÄMS. Det sjuka är att om hon ist hade varit överviktigt så hade nästan ingen kommenterat ett skit. Fyfan spyr.

            Problemet är att kvinnor vill se ut så för att behaga er män.

              Problemet är att det finns killar med olika smaker, så där har du helt fel.

                Nej, problemet är att det finns folk som inte förstår problematiken med att de flesta känner sig tvungna att modifiera sin kropp.

                  Vad har det med att kommentera en ung tjejs kropp att göra? så bara för att hon är smalare så ska inte hon få lägga upp bilder på internet eller vad då? Man vet aldrig vad en annan människa har för komplex och därför ska man inte kommentera någons kropp i huvudtaget. En liten kommentar kan stanna kvar i psyket i flera år och tära på en.

                    För det första så svarade du inte på en sådan kommentar. Att kommentera en bild som är helt bananas redigerad, enbart kommentera det uppenbara redigerade är INTE samma sak som att kommentera någons kropp.

                    Folk får lägga upp hur många bilder de vill, men som sagt kommer problematiken med att de flesta känner sig tvungna att modifiera sin kropp. Antingen genom att redigera bilden, eller mer drastiska åtgärder som att göra en rumplyftning och sätta in rumpimplantat innan man är myndig. Förstår du verkligen inte på riktigt problemet med det?

            Förlåt, men jag som Anonym 15:43 förstår inte varför du citerat mig. Är det för att du vill provoceras med flit och vill ha ditt inlägg högt upp där så många som möjligt kan se det?

            Jag håller med dig om att man ska hålla sig ifrån att kommentera kroppar, oavsett hur de ser ut. Men jag tycker också att man ska få kommentera galna retuscheringar, vilket är det jag gjort och inget annat. Att bilden är redigerad ser man lång väg tex på armen på kvinnan bredvid, vilket var det jag kommenterade.
            Jag tycker också att det är oerhört viktigt att lyfta upp frågan om varför så väldigt många känner sig tvungna att redigera sönder sig.

            Så jag frågar ännu en gång, varför kände du att min kommentar var passande att svara på?

              För att det skulle hamna högt upp såklart.

                Så.extremt.douche

              Jag delar åsikter om den sjuka utseendefixeringen. Men det ska understrykas att det finns personer som har väldigt smal midja utan att de är photoshoppade. Hon har inte heller anorexia, då skulle man se höftkulorna trycka ut. En av de kändaste ”fallen” är skådespelerskan Maila Nurmi (Vampira). Kroppsliga avvikelser förekommer åt alla möjliga håll på oss människor, det är bara det att vi uppmärksammar det mer när det handlar om något så synligt som midjan. Vi är vana att se det vi brukar se.

              För övrigt tycker jag Gunilla P är ett dåligt exempel för de flesta, och det tråkigt att dottern också tror (som så många andra unga människor idag) att man måste exponera sig lättklädd. Men hon är varken Photoshoppad eller har anorexia, det ser man tydligt om man vet vad man ska kolla efter.

                Man kan ha anorexia utan att vara extremt smal. Det beror helt på hur länge sjukdomen pågått och hur mycket personen orkar stå emot och kämpa. Det kan också gå i skov. Så personen kan ta sig upp i vikt bara för att sedan rasa igen. Så nej, det behövs inte synas några höftkulor för att någon ska må psykiskt dåligt. Sluta leka hobbypsykolog på internet.

      Jag tror inte nödvändigtvis att bilden behöver vara manipulerad. Däremot är det uppenbart att hon har gjort en BBL, framförallt om man kollar på hennes Instagram

      Kanske amputerad? Det var iaf min första gissning.

      Nej. Kvinnan har på sig kort ärm och ärmslutet syns men armen fortsätter bakom Erika.

        Nej det är ingen kortärmad tröja. Jösses.

    Märkligaste var väl att hon inte skrev nåt om att dottern duger som hon är, utan ska istället ”förklara”…

      Fast hon duger ju inte alls som hon är enligt Gunilla. Minns när erika skulle sminkas trots protester…

        Lite det jag menade..

          Ja. Hur fan kunde jag missa det? Måste varit alldeles för frustrerad!

    Tycker Gunilla har all rätt i världen att bli upprörd när folk kommenterar hennes dotters kropp det sättet. Även om hon har ett offentligt konto så behöver hon inte acceptera vad som helst eller vara tyst när folk beter sig illa.

      Men herregud, gick in på Erikas instagram och fick fan dåndimpen över hur översexualiserad hon är. Fyfan. Inte inte inte ok för en omyndig att lägga ut såna bilder på sig själv. Hade hon varit min dotter….

        Samma här. Är det på riktigt. Vill denna kvinna att hennes dotter ska visa sig så?
        Vill dottern visa sig så? Jag blir mörkrädd.

          Ja och vem tar bilderna?! ?

          Granngubben eller?

            Ja och vem tittar på bilderna? Du! Vuxna människor sitter alltså och kollar på lättklädda bilder av en tonåring och kommenterar hennes kropp. Mår illa.

              Är det inte exakt det som är drivet i det här? Exploatera dottern och ge henne en karriär antingen som artist eller modell efter att folk fått upp ögonen för henne. Gunilla fördömer andra som fotas lättklädda men anser att dotterns bilder, precis som hennes egna i underkläder, är smakfulla. För en mor är väl alltid det egna barnet vackrast och mest talangfull. För andra så är det en i mängden.

              Är väl inte hennes kropp som diskuterades i just denna tråden… utan valet av bilder att lägga upp offentligt

        Framtida glädjeflicka?

          Lägg av.

        Ja, vad tusn har hänt med henne??? Sist jag kollade var hon ett blygt barn – och det är klart hon är sjutton nu och hormonerna och allt annat harnväl slått till med jesus… när jag tittade på hennes konto kände jag ännu mer att jag inte vill ha barn. Vet liksom inte hur jag skulle hantera en dotter som är så ung med ändå så beroende av bekräftelse att hon totalt översexualiserar sig själv på sociala medier. Alltså fy. Man undrar ju om den minst sagt konstiga uppväxten och gunilla som mor har lite med det att göra? Tycker fan det är sorligt att någon som inte ens blovit myndig ska försöka lajva wt crack hoe porr-looken och att mamman stöttar detta

          Camilla ☝️ Känns inte okej

    Jag tycker det är sunt att ryta ifrån. Har inte mycket till övers för sådana personer som hävdar att man inte ska lägga ut bilder på sin kropp om man inte vill att någon ska kommentera den. Folk beter sig som assholes på nätet och då ska man säga ifrån och inte bara vara tyst. Att vara tyst när folk beter sig illa är farligt.

    Den sista tiden har jag, ja, blivit mätt kanske är ordet jag söker efter. Midjor, läppstift, gamla tanter som drar in midjan med valfritt bildredigeringsprogram, hur länge man orkar festa, bloggare som inte vill reklammärka, glitteraladåber, Angelica Blicks arsle och så vidare. Va fan?

      Vet du va? Sluta läsa bloggar. Det är bara där sånt finns. Sånt som du är mätt på.

        Men sluta vara så snippy i dina kommentarer. Klart man som läsare måste kunna klaga på innehållet?!

    Jag är helt övertygad om att om kommentarerna handlade om motsatsen – att Erika skulle vara tjock och lida av ätstörningar i form av överätning – så hade ditt inlägg låtit helt annorlunda.

    Vad hände med ”sluta kommentera folks kroppar”?

      Ja, det har du fan rätt i…

      Men här handlar det ju om att dessa människor VILL att vi ska kolla och kommentera så klart.

    Tror nog de flesta hade sagt ifrån om folk kommenterade ens anhöriga på det viset! Verkligen inget konstigt med det.

    [Borttagen kommentar]

      Men sluta. Folk är byggda olika. Man är fin oavsett.

        Nej inte nödvändigtvis

        Ja och vissa fortsätter ombyggnaden under hela sina liv…

      [Borttagen kommentar]

        Men sluta

      Ge dig!!!
      Det har nog mycket med poserna att göra oxå

    Sämsta retuchering jag sett på länge…
    Tittade på gamla bilder Gunilla lagt ut på hur hon såg ut i sin ungdom…verkar som hon vill dottern ska likna henne.

    Så jävla sjukt.

      Fast det finns videos osv som bevis på att hon faktiskt ser ut sådär. Verkar inte vara retuscherat.

        Finns appar och filter som facetunar video

      Gunilla såg ju ändå inte lika sjukligt oproportionerlig ut på sina bilder, bara naturligt slank.
      Dottern däremot har ju fått något insprutat över röv och höfter

    Är så trött på att man inte får kommentera tjocka människor, men om man är smal är det fritt fram att kommentera.
    Syns tydligt att hon har den kroppsformen då hon inte är tanig, hon är mjuk och kurvig. I Latinamerika är den kroppsformen jättevanlig.

      Haha fast det där är ju fan sant. Tjockas kroppar kommenteras bokstavligen konstant.

        Inte*. Och det finns väl ändå inget som helst latinamerikansk med hennes dotter?

          Människor kommenterar ständigt min kropp, att jag är för smal och det har alltid varit socialt accepterat. När jag svarar och säger är personen i fråga väger för mycket blir det ett jäkla liv, trots att personen är överviktig.

          Nej hon är inte latina. Det jag menade är att i andra världsdelar är det mycket vanligt med den typen av kropp och inte alls något konstigt. Bara för att vissa inte är vana vid att se den kroppsformen betyder det inte att den är onormal.

            Ja har du bara fått några kommentarer har du klarat dig bra. Vet du hur mobbade tjocka barn blir i skolan? Hur man som tjock inte ens kan öppna en jävla dagstidning för att bli medveten om hur fel det är att vara tjock? Det går inte att jämföra. Och fullt medveten om att det är vanligare med mer kurvor i vissa delar av världen men då är de kurviga rakt av, de har inte den minsta av midjor som någonsin skådats samtidigt.

              Ordet ”ständigt” antyder att det är något som sker mycket ofta och så har det varit hela mitt liv. Jag vet att tjock barn också blir mobbade, det har jag inte sagt något om. Barn är elaka och mobbar för betydligt fler saker än vikten.

              Jag anser att det är mer socialt accepterat att kommentera smala människors kroppar men om man gör det med någon som är överviktig är det inte socialt accepterat. Varför skulle det vara värre att bli mobbad och få kommentarer om ens kropp när man är tjock än när man är smal? Det gör lika ont och är lika illa.

              Tragiskt att påståenden som onormal, opererad och ätstörd är accepterat för att man är smal. Min väninna har likadan kropp och jag har många kusiner med samma kropp.

              Tycker inte man ska antyda något om någons kropp.

                Naturligtvis är det mycket värre att folk kastar glåpord över en kropp som INTE ligger i linje med tidens skönhetsideal ( dvs, tjock, det anses fel att vara tjock i vår tid)- än att få kommentarer över att man ligger för mycket i linje med skönhetsidealet (= smal). Hur kan någon inte fatta det? Jag har varit alldeles för smal, folk kommenterade det men jag brydde mig inte. Sedan har jag även (tex i samband m o efter graviditet) varit lite mer mullig än genomsnittet. Inte mycket, men tillräckligt för att folk ska kommentera. Det sårade mig däremot, eftersom jag visste att jag var ”fel, åt fel håll”. Stor skillnad på att kommentera något som är i linje med, eller motsats till skönhetsidealet. Är en om man inte bör kommentera några kroppar (Men om man är orolig för tex anorexia bör man ta det med personen)

                  Det är det dummaste jag har hört, tyvärr.
                  Att få glåpord och ständiga kommentarer, som sägs i negativ benämning dessutom, tar på dig oavsett om du är överviktig eller inte.
                  Att få höra saker som exempelvis ”du är inte kvinna nog” ”hoppas du inte får barn med den kroppen du kommer skada barnet” fy vad osexigt” ”du är oattraktiv som är så smal” ”du är ju sjuk” är samma sak som att bli nertryckt när man ständigt får höra det. Människor säger negativa saker om dig. Så det spelar ingen roll vilken kroppshydda man har, det sårar lika mycket. Jättebra att du inte tog åt dig.
                  Jag pratar om ständiga, elaka kommentarer i tid och otid från människor som man inte ens känner eller träffat inne är bara elakt.

                  Tycker det är hemskt att du som vuxen person anser att det är mer okej att ”body shame” en person för att den är smal och ingår i skönhetsidealet.

                    Om det var ”det dummaste du hört” kan jag tyvärr inte ta resten av det du skriver på allvar. Det är självklart att det är värre att få glåpord för något som är motsatsen till det rådande skönhetsidealet, än tvärtom. Sedan att allt som sägs kan vara sårande är också självklart. Men det är stor skillnad på vilka glåpord som slängs över en. Har man varit med om ”båda sidorna”, dvs kritik för att man är såväl smal som mullig, kan man ju jämföra. Ingen jag pratat med som blivit utsatt för båda typerna av glåpord håller med dig. Samtliga anser det vara värre att få skit för att man är tjock.

                  Det är din högst personliga åsikt. Det är så du känner. Och det respekterar jag. Precis som du bör respektera att inte alla känner som du. Jag har pendlat mycket i vikt. Jag kan själv inte minnas att någon kommenterat min vikt när jag var överviktig, låg på 100 kg. Jag hade kanske tur. Alla artiklar i tidningarna var dock jobbiga. Och smalhetsen på tv. Det var jobbigt.
                  Men fan va inte roligt det var att hela tiden behöva försvara mig när jag var smalare. Det är som att det inte finns några regler eller filter. Och alla gånger i alla fall jag ser kommenterar på Instagram. Folk som är oroliga, folk som kritiserar och folk som ibland kommenterar mest för att vinna poäng för att de minsann inte tycker det är snyggt när en kvinna är smal, en kvinna ska ju ha kurvor.
                  Men det är bara min högst personliga åsikt. Det är så jag känner.

                Ja och varje gång har du tänkt : ”tacka fan för att jag iaf inte är fet!”

                Ridå!
                Dramaten har stängt

            Ja du har varit med om det och överviktiga är med om tvärt om. Kan vi bara komma överens om att ingen är fredad från att få sin kropp bedömd?

          Jesus är ju hennes pappa kan man tro enligt Gunillas uttalade. Kanske inte han från Nazareth då utan Jesùs?

          Vet vi det? Pappan kanske är latino.

            Om hon vore latino hade hon haft i alla fall ett sådant drag, finns inget i henne som tyder på det.

    Fast visst retuscherar hon sig, visst är flickan smal och hon är jättevacker (nej menar inte just för att hon är smal, menar inte att smal lika med vacker så ingen behöver bli upprörd och kommentera det) men jag är ganska säker på att hon inte är lika kurvig irl utan förstorar rumpan, lägger till kurvor på bilderna. Och vadå videon, jag fattar inte, den visar ju att det går att retuschera även i video, att hon är retuscherad där, det står ju till och med i text på videon. What!?

      Nej man kan inte retuschera videos med det verktyget. Texten i videon är oseriös.

        Videon är inte retuscherad.
        Jag har en vännina som har den kroppsformen och ser likadan ut över sin midja. Inget konstigt.

          Men det står ju att hon redigerat videon?

            Ironiskt menat tror jag.

              Hon är ironisk. Precis som ovan skrev går inte att redigera videos med den appen.

        Facetune 2 redigeras videos live medans du filmar så jo det är väldigt enkelt att göra det

        Senaste versionen kan man det

    Hur fan kan det vara okej att du gör ett helt inlägg om en 16-åring och hennes kropp i hopp om att fler parasiter ska spinna vidare på detta i kommentarsfältet? Men kommentarer (inte inlägg!) om till exempel Paula Rosas kropp raderas direkt då det ”inte är okej att diskutera någons kropp”? Och då är Paula en vuxen person men en historik av ätstörningar som uppenbarligen har problem igen. När folk skriver om det och oroar sig över att ingen reagerar så raderas det direkt för familjen Rosas är immun här då du har något för dom.. Men det är okej att diskutera en 16-årings kropp? Hej dubbelmoral

      Vad är det dock som är så fel på Paulas kropp? Jag började följa henne efter allt skriveri här, och jag ser inte alls någonting att oroa sig över?

        För folk inser inte allvaret i att gömma sin ätstörningar bakom ortorexi och en nyttig diet med sallader där man pratar om att unna sig pasta och få dåligt samvete för att man äter några godisbitar.

      Fast det är ju mångas kroppar och utseende som får diskuteras här inne. Bella, tungården, Rebecka Stella, angelica blick senast denna vecka. Så det är ju flera vuxna som kommenterats. Men håller med om att en 17 årings kropp borde man låta vara, fast helst hade jag sett att vi låtit bli att kommentera kroppar och utseende helt.
      Tycker det blivit ännu mer här inne senaste månaden och jag börjar bli jäkligt less på det.

        Som jag skrev, ”Till exempel’. Paula var den jag tog upp för att kommentarer om henne raderas. Men det är fritt fram att kommentera barns kroppar och de du nämnde. Helt galet

          Det var ju för att folk tjatade om det i i typ fem olika inlägg. Till sist räcker det liksom

    Om man går in på Erikas egna instagram och senaste bilden. Jag förstår att man kan vara naturligt smal men på t.ex den bilden ser det inte hälsosamt ut. Kommentarsfältet exploderar över hur magisk hon är och liknande. Hon har alltid varit smal och jag vet att på tidigare bilder har midjan varit mer i ”proportion” med höfter och revben. Med största sannolikhet har det manipulerats på något sätt.

      Hon har nog gjort en brazilian buttlift och därför ser proportionerna så skeva ut, just för att hon har så smal midja.

        Och tagit bort lite revben?

          Och typ bott i en korsett senaste åren?

          Man tar ju fett från midjan och sprutar in det i skinkorna och höfterna. Därav dom extrema proportionerna

        Gunilla gör vad som helst för att få sin dotter känd. Hon hjälper Erika att få Kardashian-kroppsformen och hoppas att det ska lyckas.

      Kan det inte bara vara så enkelt att hennes kvinnliga former utvecklades i ett senare skede?

      Undrar om det ligger avundsjuka bakom när människor, framför allt kvinnor, kommenterar på detta sätt.

        Nej så enkelt är det nog inte..

          Tråkigt att det måste anses vara onormalt, att hon har redigerat eller opererat sin kropp enbart för att den inte passar in i vissa personers norm för hur en kropp ska se ut.
          Min vännina har en sådan kropp, så är det bara.

            Tycker det är ännu tråkigare att folk försöker få detta att framstå som normalt och helt naturligt. Som att det inte är illa nog att plastikkirurgi går längre och längre ned i åldrarna och ger unga tjejer maximalt med kroppsångest.

              Precis. Jag tror hon har samma kirurg som Kylie jenner. Kylie hade heller inte mycket fett innan och hade noll höfter, plötsligt se hon ut som en helt annan person. Precis som den här tjejen som gjort en skinny Brazilian som går ut på att man verkligen suger ut fett som knappt syns för att få något att ”jobba med”. Har gjort en själv och bor i la, dock hade jag väldigt breda höfter och liten midja naturligt men vi la till på rumpan istället så nu är Kylie jenner kroppen där MEN låt mig säga att man nu fattar att 99% av alla instagram tjejer gjort denna operation.

        I ett senare skede? Jag tycker nog getingmidja och brazilian-höfter är lite väl tidigt påtänkt hos de flesta 16-åringar. Tänker mig att det behövs väl ändå några år för att utveckla såna här extrema drag. Nä jag luras inte av detta.

        Själv fick jag vidgade höfter först vid 25 så jag antar att jag hör till de riktigt sena.

    Ja jag har då aldrig sett en så smal midja. Hoppas verkligen dottern mår bra.

      Finns massor av tjejer som har sådär smala midjor, mer troligt att hon har gjort höfterna bredare genom kirurgi à la jenner

        Ja det är ju inte direkt vanligt med den höften till en sådan smal midja och minimala bröst. Hon är nog inte naturligt kurvig och det stör mig hur sexualiserad hon gör sig på sin insta. Hon lär ju bli en ny Gunilla på ett kick om hon är sådär utseendefixerad redan.

          Nä, men det finns, jag har en rätt saftig rumpa och väldigt smal midja samt små bröst. Har inte gjort någonting för att se ut så- varken träning eller ingrepp. Det är genetiskt.

            Fast chansen att man faktiskt gjort något ökar väääldit mycket om man bor där Erika bor. Oavsett om hom gjort något eller ej är det väldigt tydligt att hon gör något om det så bara är att manipulera med vinklar. Finns en bild på henne där hennes kropp syns som är tagen av någon annan än hon själv och där hennes kropp bara ser naturligt smal ut, inget speciellt varken med midja eller höfter. För nej, det är inte en naturlig kroppsform den hon manipulerar fram i sina bilder.

            Yea right att du ser exakt ut som Erika fast naturligt..

              Min vännina ser ut som Erika och hon har gjort det sedan sena tonåren. Inga operationer.

                Jag har en sydeuropeisk kompis som såg ut precis sådär innan hon fick barn. Jättesmal midja, små bröst och stor nedtill.

                  Med så smala ben också?

                    Är ju anmärkningsvärt att kroppsfettet enkom fördelat siv över höft och röv och noll vid magen eller bysten.

                  Stor nedtill? Är ni blinda?? Sorry men feta rumpor och lår till smalare midjor finns det gott om men det är inte den kroppstyp vi snackar om här! Det är en barnkropp med en Bratz-midja och kardashian röv. HUR man ni tycka det är normalt?

                  Har en kompis med liknande skev världsbild (kroppsuppfattning) hon hänger gärnet på instagram och kan inte längre se skillnad på opererade näsor och naturliga, eller Uppskatta en snygg normal röv (typ valfri supermodell från 90-talet) utan alla shameas om
                  De inte ser ut som kardashian. Skevt!! Det måste vara där ni format er världsbild också.

              Skrev väl inte att jag ser ut exakt som Erika?

            Samma här

    Fast dom flesta reaktioner är ju inte för att vara jävliga, även om folk självklart inte ska kommentera Erika. Men nu är det Gunilla p vi pratar om. Hon älskar uppmärksamhet. All reklam är bra reklam…..

      Oavsett om man vill vara jävlig eller inte så kommenterar du inte någon annans barns kropp. Man börjar inte kasta med order anorexia mot smala människor man inte känner. Förstår att man kan ta upp en orolig tanke om man har någon i sin närhet där man märkt av att personen kanske mår dåligt/inte äter ordentligt. Men att sitta på instagram och kommentera folks barn på detta sättet är ohyfsat.

        ”Folks barn” gå in och titta på Erikas egna bilder. Hon får inte mig att tänka på ett barn.

          Att kommentera Att hon behöver äta mer och lägga undan speglar och kamera för ett slag är ju endast av välvilja när alternativet är att hon ses som en sexdocka på sin egen insta

          Att kommentera Att hon behöver äta mer och lägga undan speglar och kamera för ett slag är ju endast av välvilja när alternativet är att hon ses som en sexdocka på sin egen insta och alla kommenterar hur sexig hon är

    Ska man ö h t kommentera nåns barn? Eller ska de helt enkelt låta bli att ha dom med i publika sammanhang? Svårt för dessa stackars kändisar. För de vill ju också tjäna pengar . Så inlägg som dessa hos Gunilla ger ju klirr i kassan. Tänker också på Graaf dusters som i deras såpa har med alla barnen. Har barnen ens fått välja? Jag tänker på de trötta tonårspojkarna som knappt orkar lyfta ett finger och bara bryr sig om sina frisyrer. Inte så smickrande bild av dom direkt.

    Men OJ vad vacker Erika blivit, gillar verkligen hennes ansiktsdrag.

      Vacker? Fina drag absolut, utöver det liknar hon väl 99% av alla skådis-sångare-modeller i Hollywood just nu. Så söndersexualiserade att det bara är sorgligt.

        Det är sorgligt och häpnadsväckande verklighetsfrånvänt att Erica skriver på sin Insta att tjejer inte lägger upp bilder i baddräkt för att sexualisera sig själva och ändå är det ju just vad hon gör på bilderna som tillhör påståendet. Tycker synd om denna generation. Jag simmar och ser varje vecka hur stringbikinin kryper ned i åldrarna. 12-åriga tjejer har simträning med klassen och vad har de då? Jo, minimala stringtrosor. Har inte deras föräldrar något ansvar?

          Fyfan, man tycker ju att simskolan borde steppa in och ha någon form klädkod för eleverna. Exempelvis att porrkläder inte är för barn som inte ens är gamla nog att ha en egen sexualitet

          Ja jag reagerade med på hennes bildtext till hennes i stort sett porrbilder med porriga poser och svankande á la ”kom och ta mej i röven alla gubbar”.
          Nä eller hur du vill inte alls ha gubbars uppmärksamhet med din överdrivna barnsexualisering. Fan skämmes Gunilla, sätt lite gränser för ditt barns skull

            Kan som simlärare flika in att jag fått sparken direkt om jag talade om för elever vad dom fick och inte fick ha på sig under lektioner. Dock säger vi alltid till av välvilja när badkläder är genomskinliga/visar bröstvårtan, men vi kan inte kräva att dom byter.

              Det är väl snarare så att föräldrar bör talas med om hur man bör vara klädd när man utövar en viss sport

    Va? Varför skulle man behöva räkna med kommentarer för att man postar en familjebild från en högtid?

    Har ni sett dotterns Instagram? Hon är 17 år och lägger ut bilder och filmer inget barn bör lägga ut. Hur i helvete kan Gunilla tillåta det? Det säger ganska mycket om Gunilla och synen på dottern och hennes kropp.

      DET håller jag med om!!! 17 år, inte ens myndig, och sexusliserad så fullständigt. Vad vill man med såna bilder? Vill hon ha bekräftelse från sexhungriga män som tänder på småflickor?

        *sexualiserad

        Svar : ja. Vad är väl en kvinna utan patriarkatets hungriga godkännande? Gunilla har gjort sig en mini-me att leva genom nu när hennes egna tid är förbi.

        Det reagerar jag också på! Som jag skrev här ovanför känner jag att det är sorgligt och häpnadsväckande verklighetsfrånvänt att Erica skriver på sin Insta att tjejer inte lägger upp bilder i bikini för att sexualisera sig själva! Medan det ju är precis vad hon gör på bilderna som tillhör påståendet. Utmanande, lättklädda bilder = mjukporr. Inte kvinnlig frigörelse!

        Tycker synd om denna Insta-generation. Jag simmar och ser varje vecka hur stringbikinin kryper nedåt i åldrarna. 12-åriga tjejer har simträning med klassen och vad bär de? Jo, minimala stringtrosor. Har inte deras föräldrar något ansvar? Bryr sig föräldrarna inte?

          [Borttagen kommentar]

        Men varför i helvete vill ni dra trafik till en 17-årig tjejs instagram där ni beskriver att hon gör sexualiserade poser? Ni är en del av problemet. Sluta!

          Ah, du är en sån som tror att om man inte pratar om problemet så försvinner det?
          Det stämmer tyvärr inte.

          Eh snälla vi är en del av lösningen snarare

        Inte bara från män faktiskt – en väldigt stor målgrupp nu är andra kvinnor. Kvinnor som tycker det är fotovänligt, sexigt, perfdkt, roligt, något att se upp till. Sen kan de kalla det allt från självförtoende till kvinnlig frigörelse. Men det är bullshit. Det är fan motsatsen

      [Borttagen kommentar]

        Men varför följer du ett barn på instagram och sitter och tittar på hennes kropp?

          Gick in där nyss pga det här blogginlägget, är väl inte direkt min grej att följa små patriarkat-pleasers eller gamla primadonnor alla thegunilla men najs try där med skuldbeläggandet

        [Borttagen kommentar]

    Jag tror faktiskt Erika har en naturligt väldigt smal midja. Har sett så många foton och videos, men rätt ofta håller hon ju även in magen så det i kombination med naturlig getingmidja gör att det kan se väldigt annorlunda ut från vissa vinklar. Att folk spekulerar i plastikoperationer är märkligt, Erika är väl 16-17? Och Gunilla är öppen med att hon är emot plastikkirurgi och verkar själv inte ha lagt sig under kniven, så det känns ologiskt.

    Jag är kanske cynisk nu men är nyfiken på om Gunilla varit lika ivrig med att lägga upp Erikas bikinibilder om Erika istället vägde 100 kg, hade akne och stor snok… Märks ju att hon är nöjd med att dottern ser ut som hon gör.

    PS. Hur kul att Erika identifierar sig som någon slags wicca och ibland lägger upp bilder i stories där hon och vänner gör olika ritualer med kristaller, tarotkort, rökelser m.m? 😀 Man undrar ju vad Gunilla tycker…

      Tror du att plastikkirurgi är ovanligt för 17 åringar i L.A? Lyckos dig får man väl säga då..

        Japp – jag är från en svensk småstad och har aldrig lämnat Europa så ursäkta min okunskap om plastikoperationer i USA. Svårt att ha koll på allt. I mina öron låter det galet med 16-åringar som plastikopererar midjan men det är jag.

          Men sluta utryck dig som att du vet något då du bevisligen bara sitter och killgissar baserat på dina egna erfarenheter som dessutom är väldigt begränsade.
          Bara sitt ner i båten och håll truten

            Wow hoppas du mår bättre idag eller att du mådde lite bättre efter att ha kräkt av dig på en främling på nätet som inte skrev någonting elakt. Kram!

              Kanske inte var elakt men det var jävligt korkat. Förhoppningsvis tänket du dig för ordentligt nästa gång

                Korkat för att jag inte visste att minderåriga plastikopererar sig i andra delar av världen? Nej vet du, din nätmobbing tänker jag nonchalera och jag kommer fortsätta kommentera precis som jag brukar. Otroligt synd att du bär på så mycket ilska och bitterhet att du förstör stämningen i kommentarerna här och ber andra hålla käft. Kommentarerna finns till för just diskussion så du får nog räkna med att andra åsikter och teorier presenteras än bara dina egna.

                Jag hoppas DU tänker dig för innan du attackerar personer på Internet igen. Det kan kännas enkelt att spy ur sig hat mot en främling men på andra sidan skärmen kan det sitta sköra och ledsna personer som tar åt sig.

      Du är väldigt naiv! Det är jättevanligt i LA att få en boob job eller brazilian butt lift på sin Sweet 16 birthday. Fillers kör de från tonåren.

    Varför står det på videon att den är retuscherad?

    Någon som fattar vad videon med dottern (?) betydde? Mammans kommentar säger att det absolut inte går att facetune:a videos men så postar hon en video där det står att den är facetune:ad. Väldigt förvirrande.

      Ironi

      Hon är sarkastisk, man kan inte retuschera videos med den appen .

    Nä, men bara sluta komentera andras kroppar! Jag ser ut precis som Erika. Är fullt frisk och t.om mamma! Det är helt sjukt hur människor ger sig på andra för att de är smala, tjocka eller står utanför ”normen” Helt övertygad om att kroppsfixeringen i samhället lagt sig om folk bara SLUTADE kommenterade andras kroppar och påpeka hur fel de är!

      Sanningen är ju att Erika vill få kommentarer när hon lägger upp lättklädda och ibland provokativa bilder.
      Men hon vill bara få positva sådana.
      Åh, vad fin du är! Slay all day! Snygging! osv osv
      Sen slinker det med några otrevliga och kritiska kommentarer också och då är det inte roligt längre.
      Då ska man inte kommentera andra kroppar.
      Att fläka ut sig offentligt kommer bjuda in till uppmärksamhet. Fatta det.

      Nä kroppshetsen hade slutat om folk slutade berömma sjukligt smala kroppar och opererade drag som vackra och goals.

      Om folk slutade lägga upp bilder på sina kroppar (med syftet att få många positiva kommentarer- alltså ”kommentera folks kroppar”) skulle ju mycket vara vunnet. De som säger att de gör det ”för sin egen skull” ljuger helt enkelt. Isåfall skulle de ha ett privat konto med bara folk de känner väl som följare. Nu väljer de att fläka ut sin kropp till allmän beskådan. Det är helt frivilligt att sluta med det. Många skulle må så mycket bättre då. Men, de väljer att fortsätta pumpa ut bilder på sina kroppar. För att folk SKA ”kommentera deras kroppar”. Men baaaara positivt, såklart! Hycklare!

    Ja, hon är naturligt smal. Ja, bilden är photoshoppad. Man kan väl ändå hålla två tankar i huvudet på samma gång?

    Lika lite som man kan styra folks kommentarer – lika mycket kan man säga vad man tycker om dem. Självklart har Gunilla och Erika satt sig i sin sits helt på egen hand, men de kan väl säga sitt hjärtas mening ändå!? Man kan inte bestämma över kulturen på internet men man kan verkligen säga vad man tycker.

    Mode är iaf inte hennes grej ???

      Äh, jag tyckte hennes outfit var rätt cool 🙂

      Lite roligt ändå att när barbien kom så blev det ramaskri för hur skulle detta påverka de unga kvinnorna.
      Sen kom bratz-dockorna…
      Och kardashians…

      Vem vill slå vad om att det blir läppfillers nästa för den här Erika?!

        Hon har redan massa fillers i sina läppar!

        Tänkte samma! Fattas bara

    Var inne och kollade på Erikas instagram. Skulle bli väldigt förvånad om de där höfterna r riktigt. Ser väldigt Kylie Jenner ut

      Eller hur! Höfterna kan inte vara naturliga, antingen photoshop eller fillers där om det ens är en grej?

      Förutom all sexualisering så undrar jag varför hon envisas med att se ut som en döende fisk på alla bilder. Öppen mun, tunga ögonlock… antingen ärmdet syrebrist i hjärnan eller så är flickstackarn drogad?

        Varför sitter du och tittar på lättklädda bilder av ett barn? Det är så osmakligt att sedan sitta och kritisera henne och säga att en 17-åring har syrebrist i hjärnan.

        Jag hoppas du inte är vuxen!

          Varför lägger ett barn ut sexualiserade bilder på sig själv? Varför säger föräldrarna inte ifrån? Borde vara åldersgräns för att få lägga ut halvpornografiska bilder- för alla unga, oavsett känd eller ej.

    Ja för har man anorexia ser man ju verkligen ut sådär, är folk knäppa eller bara avundsjuka? Hon har bara en väldigt kurvig kropp.

      Du tror alltså att hon ser ut så där ?

      En person som är sjuk i anorexi kan ha vilken form som helst.

    Klart bilden är redigerad. Många tjejer använder sig av samma app. Det är bara att kolla på bilder där Erika är taggad, hennes vänner håller på med exakt samma app, samma bilder osv. Detta är en sjuk(!!!) trend just nu.

      Och vad är det för app?

        Facetune

    Absolut redigerad, någon app eller något? Om man tittar på bilder från ett år sedan är hon absolut smal men proportionerlig.

      Nu händer det ju dock en hel del med tjejers kroppar i den åldern. Då är det rätt hemskt att få en massa hemska kommentarer om ens kropp, när man kanske har svårt att hänga med i den tillväxten

        Händer ännu mer om man går till en klinik…

    Hur får man musik på sina instastories? Vill ju ha julmusik till mina bilder??

    Min dotter hade inte gått ha ett sådant instakonto som Erika! Men det är inget ovanligt…….. finns många liknande!

      Gå in där du kan välja till frågor eller gifs, där finns musik som ett skilt alternativ 🙂

    Redigerad och/eller korsett.

    Who cares? Sluta ba prata utseende kanske flickor En dag kan sluta tänka på redigering och operering.

    Tycker inte Erika ser anorektisk ut. Hon har bara fått väldigt breda höfter vilket gör att midjan ser oproportionerlig ut. Sen är hon fortfarande inte så gammal, antagligen har hon inte växt färdigt ännu.
    Oavsett tycker jag att hon är skitsnygg.
    Gunilla var också skitsnygg under sina glory days.

      Absolut finns den kroppsformen. Rätt ovanlig iofs, med väldigt smal kropp i övrigt, även ben. Men det finns! Tycker det är assnyggt. Alltid varit ett fan av breda höfter ända sen jag var ung. Kristin davis i sex and the city har en vacker, bredhöftad kropp. Signe (glömt efternamn, nån stockholmsbrud vars blogg jag följde förr) är också genetiskt smal med breda höfter. Så bryr mig inte om det, dock förstår jag att folk undrar för på den bilden såg det rätt extremt ut och det är dessutom så pass vanligt nu att tjejer gör diverse kroppsm

        Kroppsmodifikationer att man inte vet vad som är äkta längre. Dock blir jag både chockad och förfärad över dotterns egen insta. Hur man kan låta sin tonåriga dotter vika ut sig öppet på socila medier

    Håller med ovanstående Mia. Tittar man på bilder från förr, där Gunilla är lättklädd, ser man att hon har lika kroppsform som Erika. Syntes även under biggest loser.
    Absolut är Erika smal, men hon har den kroppsform hon har med smal midja och bred pelvis. Inget konstigare med det, vet två personer i min vänskapskrets som har samma kroppsform och de ser extremt smala ut men är inte sjukliga eller anorektiska.

      Fast nä, det är stor skillnad på fettfördelningen på deras kroppar. Den ena är naturlig den andra manipulerad

      Haha nää bilder på Gunilla som ung visar att hennes kropp var spikrak. Hon hade knappt nån midja ens när hon var modell och smal.

    Men HUR kan folk anse att det är okej att skriva att hon ser ut att lida av ätstörningar? Hade de gjort likadant med somatiska sjukdomar?

    Att skriva så som många gjort hjälper absolut noll. Snarare får det en person, speciellt ifall denne verkligen är sjuk, att må sämre och känna sig attackerad. Nej, det är sannerligen inte av omtanke av dottern som de häver ur sig sina åsikter och det visar tydligt hur dålig förståelse de har för psykisk ohälsa.

    Måste ju säga att när man ser de gamla bilderna på Gunilla så slår det en ju verkligen vilken skillnad det är på bilder nu och då… Då har hon en ganska avslappnad posering och huden är inte helt utan veck. Idag ser folk folk ut som porslin och poserar som jag vet inte vad.
    Tror att om Gunilla då hade poserat som Erika gör idag, så hade det varit rätt likt.
    Sen var väl Gunilla en aningens äldre än vad Erika är nu

    Woah calm down Sophie. Jag har all förståelse för din psykiska ohälsa. Du kanske inte ska läsa den här bloggen?

    100 % redigerad. Hon är absolut smal naturligt men om man kollar på hennes egen instagram är det rätt tydligt. Hon la upp några bilder där man ser att en grind och hennes arm helt plötsligt är böjd på en av bilderna. Tråkigt att behöva känna sådan press på sig.

    Tre midjor är ju fotoshoppade på bilden. Gunillas, dotterns och kvinnan bredvid dottern.

    Lite naivt när folk inte ser att det är redigerat. Prickarna på pläden eller vad det är i bakgrunden är utsmetade runt henne, anatomin hänger inte riktigt ihop. Självklart är det redigerat. Skiter i folks kroppar men att vissa är så blinda för (dålig) redigering är för mig mkt naivt. Jobbade lite med fotoredigering tidigare och de flesta influencers går loss med diverse redigeringar. Det blir ganska lätt att se när en har fått lite erfarenheter av att redigera själv.

      Men eller hur!! Blir tokig ???

    Varför skulle man inte kunna se ut sådär naturligt? Jag gjorde det i tonåren, väldigt smal midja och väldigt breda höfter fast plattare bakdel. Min mamma såg också ut så i tonåren. Och min mormor.

    Ge er för fan. Så jävla trött på såna här kommentarer har fått höra det hela livet av olika människor som råkar ha mindre höfter. Gå och lägg dig och inse att alla inte ser ut som dig.

      Suck det här skulle va ett svar till en kommentar däruppe, vet inte varför den hamnade här. Vad fan… skitsamma..

      Absolut men rumpan är fake. Hon har jenners kirurg.

    Tror att alla som kommenterar att de minsann ser ut som Erika gör på den här bilden behöver kolla sig i spegeln igen.?

    Men va, man ser ju tydligt att bilden är photoshoppad? Bakom Erica är ju filten mindre prickig och konstigt utslätad, och linjerna på bordet (?) är inte raka… ?

    Varför svarar du på kommentarer själv?

    Absolut att man inte ska kommentera andras kroppar men när man så uppenbart ser att Erika photoshopar sin midja på alla hennes bilder (trots att hon nu tagit bort de bilder där det var allt för uppenbart) och då måste man väl få kritisera henne för det när hon ljuger om det? Hade hon varit öppen med att hon photoshopar sin kropp hade det ju varit en annan sak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.