Magdalena Graaf drar till Thailand i månaderna tre

Bilden har inte med inlägget att göra men kjolen var bara för skitsnygg för att inte läggas upp!!! 🙂

Imorgon ska jag till den Thailändska ambassaden och fixa med visum, spela in en podd, ett trevligare möte med mina vänner på socialkontoret.

Jag och Charlie myser och Filip sover med Louie

Om ca två veckor åker vi! Sen blir jag och de små killarna borta i 3 månader. Filip ska pendla och de stora killarna hälsa på och komma ner så mycket som det bara går.

(Tristan går ju ut 9:an, så det blir svårt för honom att plugga på distans) // Magdalena Graaf

Jag är inte lika modig som Magdalena som åker till Thailand bara veckor efter att hon legat inne för komplikationer med hjärtat, men jag antar att hennes läkare både givit henne grönt ljus, råd att följa och mediciner så det räcker för att hon ska känna sig trygg i att åka iväg till Asien.

Kritiken är inte lika utbredd som när Kenza och Alexandra Bring åkte till Duabi men jag antar att skillnaden är att de båda fick betalt för att framställa Dubai som ett hyvens resmål att besöka – kränkta mänskliga rättigheter till trots – medan Maggan är en helt vanlig turist som visserligen stöttar regimen i Thailand men får inte betalt för att göra reklam för den.

Och som en tredje och sista punkt i detta något uppstoplade inlägg:
3.
– Ett trevligare möte med mina vänner på socialkontoret.
Är det bara jag som automatiskt tänker orosanmälningar när jag läser om socialkontoret hos en influencer? Vad mer kan man tänkas göra där på ett besök?

143 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon borde äta!

      Du borde hålla käften.

        Heja anorexi, idioter!

          Släng inte med ordet anorexia hur som helst!

          Förr i tiden va folk smala. Nu är hälften av människorna feta. Vårt största hälsoproblem.

            … Och därför kan det inte vara ohälsosamt för enskilda individer att vara för smala? För att fetma generellt är ett större problem? Fattar ej.

            Förr i tiden var folk typ döda vid 40 års ålder.

              Vilket ”förr i tiden” pratar du om nu?

        Man blir ilsken av att inte äta…

      Tycker hon ser fantastisk ut! Hon äter väl vad och hur hon vill?

        Japp, heja ätstörningar! ?

          Man har inte automatiskt ätstörningar för att man är smal/gått ned i vikt!

          Mår du lite bättre nu när du klankat ned på hennes vikt?

          Klart det är missunnsamhet.

          Skulle inte ha något emot att bli så smal.

          Men seriöst? Jag är smalare än Maggan och har definitivt inte ätstörningar. Dock led jag av ångest under stora delen av uppväxten för att jag var så smal och så gärna ville gå upp i vikt för ”killar vill ha något att ta på”, ”vad är det där för smala lår?” Osv osv osv i all oändlighet.

            Samma här. Jag åt mer än dom flesta men ingen i min familj är ens lite kraftig… och jag led absolut inte över detta förrän andra började kommentera att dom tyckte jag va smal ??

      Det borde vi väl alla? Eller kör alla dropp nu för tiden?

      Alltså… det är sådär människor egentligen borde se ut. Det du ser på gatorna idag är däremot ett enormt samhällsproblem.

        Nä men lägg av. Bor du i Texas eller var kryllar det av människor som väger 160 kg och åker permobil till pizzerian dagligen?

          Var skrev hen det? Över 60% av Sveriges befolkning klassas som överviktiga idag. Det är ett samhällsproblem i hela västvärlden oavsett vad du tycker personligen.

          Självklart så klarar sig barnen därhemma med pappa osv men varför vill man som mamma vara så frånvarande ? Tre månader är jäkligt lång tid att vara borta från ett barn som går i åk 9. När min tjej haft pappavecka så saknar jag henne en hel del.

            Men Jessica nu läste du inte Maggans inlägg ordentligt.

    Varför har man pistoler i öronen?

      Dålig smak och otajmad? Kjolen är jättesnygg men polon och kängorna till drar ner den. För att inte tala om örhängena. Men Magdalena har verkligen dålig klädsmak. Billig på något sätt. Hon får liksom inte till det. Vilken stil hon än verkar vilja ha så fattas det alltid själva det, som gör stilen liksom. Snälla sluta kommentera utseenden.

        Men kul att det går bra att kommentera stil

          Det är väl en jäkla skillnad? Löjla dig inte, du förstår nog vad skillnaden är om du tänker efter lite.

            Ingen skillnad tycker jag.

              Lägg ägg, det är stor skillnad på att diskutera utseende eller klädstil. Det fattar nog du också om du tänker ett varv till.

              Inte på det sättet som 06:26 gör det. Nej tycker det var ett elakt, icke konstruktivt påhopp. Hade själv blivit lika ledsen över den som att ngn sa att jag var fet/ful/finnig välj själv. Tycker man ska passa sig för båda typer av påhopp f.ö.
              Men att efter den svidande harangen om Maggans brist på stil, och allt vad det var, avsluta med att man inte ska kommentera utseende -blir ju bara pinsamt. Säger mer om ts än någon annan.

                Men vad spelar det för roll vad någon random människa tycker om mina kläder? Kan inte skapa något livslångt trauma. Älskar jag min stil så står jag för de. Håller jag med går jag till garderoben och byter. En kommentar om utseende eller kroppen kan skapa kropphets och dåligt mående och skuldsättning för dyra förändringar. Komplex och ätstörningar för resten av livet.
                Förstår du verkligen inte skillnaden?

                  Oj, då har man nog lite problem med självkänslan om man bryter ihop på det sättet. Och skuldsätter sig för en elak kommentar på nätet. Jag tyckte kommentaren var onödigt elak det är allt. Tycker inte man behöver racka ner på någons stil på det sättet. Vi får enas om att vi är oense.

                    Ja man kanske har problem med självkänslan? Tycker du att det är ok att håna och hacka på någon för att de har problem med självkänslan? Det är ju en riktig mobbarmentalitet. Självkänslan blir ju inte direkt bättre av att bli utsatt för det.

      För att man ska till Thailand och vill klä sig lite lämpligt…? #regimturism

      Ja, pistoler har man i hölstret eller i handen.

        Gissar på en del av kollektionen från hennes vänner som har Revolver Hotel på Gotland?

      För att det passar ”jefla bra” när man ska på möte på soc?

      Fövuxen fjortis ?

        Uppfattar henne som mer omogen och tonårig än vad hennes barn är. Klarar inte av att se programmet alls. Tyckte även hon var pinsam och tillgjord i postkodlotteriet. Ocharmigt som bara den.

          Ändå så lägger du ner energi på att svara här… Jösses???

            Krävs kanske inte så mycket energi att skriva en kort kommentar…..

              Klart det gör. Du tar dig tiden att läsa inlägget samt att du lägger tiden på att skriva till någon som du egentligen inte gillar. Så vad är egentligen själva idén med att du skriver överhuvudtaget?

      Men snälla tagga ner med moralpaniken…..

      Ja det är sjukt otrevligt. Hon och syrran har det på massa olika saker för dom har någon ”vän” som tillverkar saker med pistoler på….
      Sen skulle jag inte vilja säga kjol, det är mer gobeläng för mina ögon.

      För att man inte har riktig koll på vad man bör och vad man inte bör.

    Och snart är Magdalena inne och skäller, om 4,3,2,1….

      Eller troligtvis hennes beskyddare och bloggvakt Mona.

    är det bara för att det är så tidigt eller är detta blogginlägget verkligen så negativt som det verkar? – hjärtkomplikationer, stöttar regimen i Thailand, orosanmälningar – Kunde du inte ha fått med ett enda positivt ord?

      Många som vaknat på fel sida ?

      Allting är relativt. Tänk IL agera på det sättet. Mamma Mia vilket liv det blivit! ?

    Ska tonåringarna ta hand om 2 hundar i 3 månader? Varav en som kräver massor av motion..

      Hahahahahaha gnällis

      Hundarna verkar ofta vara utlånande. Så för dem blir det nog ingen större skillnad. När man lever ett liv när man flänger och far och ofta jobbar borta som de verkar göra i Magdalenas familj så förstår jag inte varför man köper in nya hundar hela tiden. Några hundar har har de lämnat bort för att tid inte fanns. Livssituationen kan förändras för alla så inte fel att lämna bort en hund som man inte hinner vara med och sköta om. Verkar dock inte lära sig av sina misstag.

      Räknar du in maken bland tonåringarna då, eller? ?

        Han jobbar väl? Eller är tanken att han ska semester hemma med hundarna samtidigt som Maggan är i Thailand..?

          Har hon ens make?

      Är Drago såld/ bortlämnad? Har inte synts till på länge, förr var han med på nästan alla bilder…

        Undrar jag också?

          Man lämnar bort hundar och barn för att kunna ha kul och resa! Kanske dags att tänka sig för innan nästa valp och nästa bebis?

        Maggan skrev i ett inlägg i höstas att hon inte ska lägga ut fler bilder på Drago eller skriva om honom för hon vill inte att ev stalkers och knäppgökar ska veta om han är hemma eller ej.

          Hahahahahahaha. Mera för att det blir så jobbigt att förklara varför han är bortlämnad. Var inte så lättlurade.

      Drago verkar ha flyttat.

      Läs bloggen så får du alla svar! Dessutom tror jag inte att du ska förminska Magnus Hedman som far?‍♀️

      Är inte hundarna utlånade och ofta verkar det bo andra personer i huset som hjälper till med allt möjligt. Är väl mer regel än undantag.

      Den stora hunden finns nog inte kvar.

    Ingen flygskam där inte… En sak om familjen flyger dit och stannar länge, men att åka fram och tillbaka som de stora barnen och sambon ska göra känns ju vansinnigt onödigt rent klimatmässigt. Eftersom hon är en ”influencer” så blir det ju indirekt så att hon uppmuntrar andra att vilja göra likadant.

      Undrar vad Thailand ska göra utan sin turism?

      Flygskammen är tack och lov död!

      Hur mycket ”uppmuntran” man än får ökar inte storleken på plånboken för det. Dom flesta av oss har inte råd åka

        Har du sett lyxfällan nån gång? Folk tar lån för resor och annan konsumtion tyvärr…

    Vad taskigt mot de stora barnen att bara dra i tre månader (vet ej hur gamla de är, men alla grundskolebarn har skolplikt). Kanske det som socialen har åsikter om.

      Lol ta det lugnt

      Tycker både Magdalena och hennes man jämt är borta från barnen. Verkar inte direkt vara prio 1 för någon av dom. Nu har ju de stora barnen sin pappa hemma men jag skulle aldrig vilja missa tiden med mina barn. Dessutom har ju vissa barn, enligt Magdalena lite problem. Barnen blir stora, Thailand finns kvar. Samma med hundarna. Varför utsätta djuren för massa förändringar hela tiden? Bättre inte skaffa några.

        Tonåringar brukar inte vilja umgås särskilt mycket med sina föräldrar ändå och dom har ju sin pappa (och Filip). Chilla, hon ska åka bort 3 månader inte 3 år

          Betyder det verkligen att de inte behöver sina föräldrar då? Klart de ska frigöra sig men det är svårt att frigöra sig från frånvarande föräldrar. Jag förstår inte Magdalena som åker från barnen jämt. Så är det bara!

            Men dom har ju sin pappa (och en bra styvmamma)! Och mamma Maggan finns på telefon dagligen plus att dom ska hälsa på i Thailand.

            Om pappa Magnus skulle åka bort 3 mån skulle ingen ens höja på ögonbrynen, för dom har ju sin mamma…

            Sluta upp med att skamma mammor!

              Jo verkligen! Säg mig en pappa som drar till Thailand i tre månader utan barnen och inte får skit för det?

          Tonåringar behöver föräldrar nästan mer än vad små barn gör. Det är däremot vissa föräldrar som inte orkar med tonåringar. Då låtsas man som att det är för tonåringens skull man släpper taget.

          Jag skulle aldrig någonsin åkt iväg tre månader från mina tonåringar, de behöver så mycket kärlek och stöd även om de vill verka vuxna. Det händer så mycket och varje liten grej känns så stor när man är tonåring. Då vill man ju som förälder finnas där som stöd och kunna ha en dialog.

            Jag håller med dig om att tonåringar behöver sina föräldrar väldigt mycket mer än många verkar tro. Men dom är ju med sina fäder under denna tiden?

              Det är ju per automatik svårare att orka och hinna finnas där som ensam förälder, pappan i detta fall. Att lämna sina barn i tre månader när de är i en känslig ålder är faktiskt rätt konstigt, speciellt att göra det för en semester!?

                Den ena sonen går ju i nian som är extra viktig för att få bra betyg och kunna komma in på den gymnasielinje man önskar. Men som vanligt skiter Maggan i detta och prioriterar sig själv. Varför skaffar man barn när man inte vill ta något ansvar utan bara ha skoj. På riktigt är jag förbannad hur kan hon vara så in i helvete egoistisk. Nu kommer ni säkert påtala att pappan är hemma men vad gäller dessa föräldrar behöver dom nog hjälpas åt för att underlätta för sonen. Snälla Camilla skriv inte en endaste rad till om denna familj

                Barnens pappa är ju inte mer ensamförälder än vad deras mamma är. Båda har ju en partner. Hur tänkte du?

      Varför skulle soc bry sig om hur familjer lägger upp sina liv? Pappan tar ju hand om sina barn. Däremot har väl Magdalena sagt att de två äldsta har diagnoser och problem så det kan ju vara det?

        Diagnoser och problem och så åker den ena föräldern iväg i tre månader? Låter helt sjukt ju.

      De ska gå i svenska skolan där.

        Nu gick det inte så bra när du tänkte va?

          Men! På Koh Lanta finns visst svensk skola, behöver inte vara spydig om du inte vet.

          Svenska skolan i Thailand finns på följande platser:
          Kamala (Phuket)
          Koh Lanta
          Huay Yang
          Hua Hin

          Läs gärna mer på https://svenskaskolanthailand.se

          (Apropå otur när man tänker)

        Finns skola på Svenska i Taihland

          Nej men en internationell skola på engelska där det bl.a går svenska barn

            Det finns FYRA svenska skolor i Thailand.
            Företaget som skriver dem heter t.o.m ”Svenska skolan i Thailand”.

            Det är alltid bra att ha koll innan man uttalar sig ?

        Nej det ska dom ju inte. Inte dom stora.

      Dom har jullov och sportlov.

    Lite avis faktiskt, låter underbart.
    De stora killarna bor kanske hos sin pappa. Gissar att någon bor i huset och tar hand om hundarna.

    Men visst att pendla fram och tillbaka till Thailand finns det ingen ursäkt för.

      Det är väl klart dom bor hos sin pappa Magnus hela tiden Maggan är borta!

        Men jösses Lance är väl typ 20? Han behöver ju verkligen ingen passning. Och Tristan bor ju hos pappa. Inge konstigt med det.

    Vi på socialtjänsten gör betydligt mer än att hantera orosanmälningar. Det finns många anledningar till varför man kan ha kontakt med oss.

      Japp, tänkte skriva det samma. Man kan tänkas ha ansökt om någon form av stöd kring barnen, ekonomin, våld, missbruk/riskbruk osv. Man kan tänkas vara delaktig i någon arbetsmarknadsåtgärd, man kan vara där för att man vill hjälpa till som kontaktperson, kontaktfamilj eller något annat osv osv. Det finns så många anledningar! Tänker man socialtjänst = barnutredningar är man snett ute.

    Shit vilket soft liv!

    Stora killarna. Men en går i nian. Känns sådär att lämna sonen själv i den åldern i tre månader. Han ska kanske bo 100 % hos pappan.

      Varför skulle han inte klara sig själv menar du? Är väl inte helt ovanligt att ungdomar flyttar hemifrån vid 15? 9an är ju nästan gymnasiet.

        Vad har ”klara sig själv” med saken att göra? Ingen har skrivit att han kommer svälta ihjäl. Det handlar om att finnas där som förälder, stötta och hjälpa mentalt.

        Visst kan man flytta hemifrån i gymnasiet men det är väl en helt annan sak.

      Självklart ska han göra det! Och säkert ska han vara hemma med Filip ibland.

        Ja men då behöver han väl inte sin mamma då. ?

      Dåligt att lämna en tonåring i tre månader.

        Han har en pappa

          Ja? Dåligt ändå att lämna en tonåring i tre månader för att åka på solsemester. Att ha barn är ett ansvar för båda föräldrarna. Jag förstår absolut om en pappa eller mamma åker på semester några veckor. Det här är tre månader, det är en jättelång tid. När man går i högstadiet är det så mycket drama och kaos i livet, humöret går upp och ner, den fysiska närheten att kunna krama och tanka närhet hos både mamma och pappa är jätteviktig!

          Folk borde inte skaffa bebisar om de inte orkar ta ansvar för tonåringar.

            Pojkarna kommer ju åka till Thailand. Vänta och se.

              Ja, över jullov och sportlov kanske? Knappast mer än så eftersom i nian har man np.

    Förstår inte varför hon nämner socialen ens? Känns som hon vill skapa spekuleringar

      Eller så vill hon avdramatisera eftersom hon vet att det finns många som har kontakt med soc av fler anledningar än orosanmälningar.

      07:15 Hon vill ha trafik på sin blogg som genererar pengar. Hon bloggar inte för att det är ”kul” att dela med sig av sitt privatliv. Hon bloggar för att tjäna pengar, få samarbeten och slippa ett 08.00-17.00 jobb. Tänk vad mysigt att sitta hemma varje dag och blogga lite om ditten och datten, åka ut på några lunchmöten, ta lite bilder för diverse produkter och få bra betalat, 50.000 kr för ett samarbete. Fyra samarbeten i månaden 200.000 kr, sedan kan man ligga på soffan resten av månaden, och se framemot nästa månad med samma upplägg. Och kanske ska hon filma i Thailand! Produktionsbolaget betalar kalaset plus att hon får betalt.

    det är verkligen uppenbart att de flesta skiter i klimatet ändå. konstigt tänk när man satt barn till världen.

      Det är klart att de flesta skiter i klimatet.
      Tycker de fick fram det klockrent i förra avsnittet av Solsidan: man måste låtsas bry sig om klimatet.

      Själv hycklar jag inte ens utan reser glatt så länge flygen går.

        människan är verkligen det mest ointelligenta djuret…

          ta ett chill pill och googla holocene period.

    Du borde ta upp hur poddcasten ”Spill The Tea” lät en tjej göra en illustration åt dem gratis och sen klagade på att det tog så lång tid :):) Inte riktigt någon koll på vilka tjejerna är som har podden men de har drygt 40k följare var (även om typ hälften måste vara fejk med tanke på antalet likes på bilderna).

      Okej de som har podden är visst då avdankade ph-deltagare men ändå värt att nämna.

      Dom nämner det en gång. Inte ens en hel minut ägnat åt det i podden. Är det du som har gjort illustrationen eller? Förstår att det känns bittert. Den va fin. Du kan släppa det nu.

        Hahaha nej jag är verkligen inte den tjejen, långt ifrån så duktig. Såg att det blivit en grej på twitter.

      Varför tog tjejen inte betalt och tog fram ett avtal där leveranstiden framgår?

        Framgår inte av hennes inlägg på Twitter ??‍♀️

    Hon kanske hinner göra operationen (ablationen) innan hon åker och tänker att det är bra sedan? Att ligga på sjukhus i Thailand kan ge krångel efteråt pga risk för resistenta bakterier. Säkert inget fel på vården i övrigt.

      Det är ingen s.k öppen operation som ska göras. Läkarna går in genom ett blodkärl i ljumsken

        Jag vet, har gjort den själv, är odramatiskt. Menar om hon reser innan operationen och får en arytmiepisod i Thailand och tvingas uppsöka sjukhus. Då kan det bli problem när man vill resa till vissa länder, att man legat på sjukhus i Thailand.

          Det var jag, ovan.

    Ha en riktigt trevlig resa Maggan.

    Så jävla mycket utsläpp. Att barnen dessutom ska pendla den sträckan så ofta som möjligt. Ignoransen är total likaså besvikelsen över bristen av helt utebliven utveckling av miljömedvetenhet hos influencers. Våra ekosystem och samhällen är så jävla körda.

    Hon är fan inte modig för att hon flyger till Asien. Det är rent och skärt vansinne.

    Åh härligt!?

    Har alltid gillat Maggans blogg , men som ngn skrev mkt borta från barnen samt att barnpassning är med på alla resor . Sen skrev Annika Leone ngt som antydde på ngn stor i influenser , som op sig ( som tydligen många vet ) samt kränger vitaminer hej vilt / behöver iof inte vara MG !

    Hoppas att hon har kollat upp att det är OK med sitt försäkringsbolag. Det räcker inte med läkarutlåtande. Vård i Thailand är verkligen svindyrt. Vi talar miljoner här. Bolagen går inte med på att ersätta för personer som är sjuka redan när dom reser iväg.

    Låt familjen resa och fara, tror inte att hennes läsare kommer att få henne att ändra sig. Vi är alla födda med mer eller mindre bra omdöme och antagligen tycker hon att de som kritiserar är lika borta som den kritiserade gruppen anser att hon är. Att vara dum är inte olagligt ?

    Hon kanske måste åka dit för att få den minsta blöj- och nappfri? Han kan gå omkring naken hela dagarna och gnaga på en bit kokosnöt istället.

    Jag blir bedrövad när man läser vissa kommentar här. Det är lätt och sitta bakom datorn eller mobilen och klandra ner på andra människor. Jag kallar det svensk avundsjuka. Förmodligen för att det inte går bra för er i livet och att ni inte har råd att åka till Thailand. Njut av livet i Thailand och hoppas ni får en underbar vistelse där nere?

      Själva inlägget uppmuntrar inte till positiva kommentarer.

      Den här bloggen riktar sig inte direkt till Maggan så du måste gå in på hennes egen blogg och skriva din hälsning där

      Tror faktiskt inte att det handlar om avundsjuka. Tror att många tänker på miljön.
      Nej, jag är inte avundsjuk på en fyra barns mamma. Jag skulle inte åka till Thailand om jag så fick en års resa gratis.
      Har träffat många kvinnor från Thailand som är gifta med svenska män, som berättat om landets två sidor.
      Den fattiga sidan är en stor tragedi för barn, som vi inte ens kan föreställa oss. Mammor som skickar ut sina flickor på gatan för att få ihop pengar till mat och äckliga gubbar (turister) som köper deras kroppar, fruktansvärt.
      Däremot skulle jag kunna tänka mig Florida i tre månader.

    Jag personligen hade inte kunnat lämna barn hemma och åka iväg på det viset. Men jag hade lätt tagit med mig barn och bott en längre period i Thailand.

    Min pappa bodde och jobbade i Thailand, och vi var i Sverige, blev folk av oss också och han fanns ändå.

    Vården i Thailand är grym – om man har bra försäkring. Skulle hellre behandlas för cancer där än här. (Under förutsättning att jag hade en sjukförsäkring som sagt)

    Läste kommentarerna på MG blogg och förvånas över hur vissa kan vara så naiva, går på allt som hon skriver och vill vara hennes ”rådgivare” vid medicinering. Bland annat skriver MG att hon hittat några gamla tramadol som hon ska ta för smärtan i sin höft, efter kortisonspruta. Vad hände med hennes ”supervitamin”? Många har ju kommenterat att hennes vitamin hjälper mot värk!
    Tror att det är hon själv som kommenterat för att sälja. Säga vad man vill om MG, men smart är hon, skrattar säkert åt alla ”rådgivare” som köper alla hennes hittepå i repris. Ka-Ching, Ka-Ching, hela vägen till banken…

    Jag har aldrig semestrat i Thailand men tänker att turismen dit ändå kan hjälpa lokalbefolkningen medan Dubai inte behöver pengar från turismen. Åk hellre till gästarbetarnas hemländer så kanske de slipper åka till Dubai.

    Det gör du rätt i, önskat er en UNDERBAR resa.
    VACKER är du också. ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.