Årets sämsta och bästa med Monas Universum

Årets Chock: När jag i mars klev in i rättssalen och såg min exmans förvandling från att ha varit en snygg man till att ha åldrats 30 år och se ut som en gammal gubbe. Karma is a bitch

Årets Beslut: Vi sålde vårt hus för 1,5 år sedan och planen var att omgående köpa ett mindre i samma område. Hittade inget vi ville ha och hyr ett hus i närheten av vårt gamla för 26.000 pickadoller i kallhyra varje månad. ?Skulle bo där en kvart fjorton dar, typ, men inser efter ett par månader att vi trivs svinbra.

Årets Nederlag: Jag blev inte sugen på att börja träna … i år heller!

Årets Vänskap: Känslan att jag och Magdalena har kommit tillbaka till där vi var innan en tredje part förstörde vår vänskap för några år sedan. Ärlighet varar alltid längst. Jag är i övrigt oerhört tacksam för mina vänner och de betyder allt för mig. Uppställningen och kärleken i samband med min rättegång fick mig verkligen att förstå värdet i att ha fina vänner.

Årets Misslyckande: Lovade mig själv för ett år sedan att bygga upp min självkänsla och mitt självförtroende. Jag tar ju e x t r e m t illa vid mig när troll är i farten. Avskyr på riktigt människor med taskiga agendor. Skit kan man prata men då ska man a) kunna säga samma sak face to face och stå för det b) ha 100% på fötterna om man ska sprida dynga

Årets Jag-Skiter-I-Vad-Andra-Tycker: Jag är ytlig som f-n. Kommer aldrig att sluta med botox, fillers och annat som gör mig och min hud glad. Har dock det jobbigaste kvar: bröstförminskning och det har blivit fördröjt av att jag var tvungen att fixa mina tänder. Målet är dock att få brösten ”lösta” under det kommande året. Sjukt trött på att dom är i vägen och att jag alltid måste köpa stora kläder.

Årets Misstag: När jag missbedömde en människa som jag trodde var genuin.

Årets Fuckfaces: Fruar som stannar kvar hos sina pedofilmän. //Monas Universum

Här är några av Monas Universums ”årets”.
Håller ni med henne? Vissa är ju självklara medan andra inte är det för mig.
Förminska brösten hade varit trevligt men det passar inte riktigt in i mitt schema.

Har ni några ”årets” ni skulle vilja bidra med?
Här är mina:

Er tur…
Både ”bästa” och ”sämsta” är välkomna.

304 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    årets bästa. bloggbevakning

      Säger Greta.

        Greta is Great

        Näst bästa: Greta.

      Paradise Hotel Marcello.

      Årets fundering under inlägget vid din sida på Monas blogg hur kan en hemlös pensionär har råd med en chihuahua valp?
      En chihuahua valp kostar över 20.000 kr i Sverige vilket ger mig själv som hundförare dåliga vibbar att allt inte står rätt till.

        En hemlös pensionär? Nja, måste nog göra dig ledsen men du hittar chihuahuavalpar på blocket och liknande sajter för 3000. Eller kanske en rescue valp.

          Du menar att den hemlösa pensionären köpt hunden från blocket för 3000 kr? Ok vi hoppas alla att han råd att försäkra hunden med sitt autogiro!

            Jaa det hoppas vi! Finfint med autogiro ju. Pussokram på dig ”hundföraren.”

              Helt apropå ingenting hemlös med en chihuahua valp (oavsett valp/ hund/ pris) är det bara jag som undrar hur det går ihop. En hund ska väl ha ett hem= trygghet, plats för vila, värme trygghet. Hundar kostar en hel del att äga. Vacciner, veterinär kostnader, försäkring matkostnader etc. Har man inte råd/ vett att behålla ett hem… hur fasiken ska man kunna sörja för en annan ”individs” trygghet.
              Autogiro? vart skickar man försäkringsbrevet för hunden? Försäkring för en hund är inte gratis heller.
              Ibland undrar jag hur en del människor är funtade.

                Hundens hem är väl dess husse/matte som säkert ser till att hunden äter bra.

                Människor kan bli hemlösa av många olika anledningar. Allt handlar inte om pengar.

                Om t.ex sambon (ej gifta alltså) dör och lägenheten står i den personens namn så får inte den andra bo kvar. Och alla vet ju hur lätt det är att få en hyfsat billig hyreslägenhet idag…

                  Det där är inte sant. Kan efterlevande sambon bevisa att han/hon bott där under äktenskapsliknande former ( varit skriven på adressen under längre tid) får man överta kontraktet.

                    Ja, under minst tre år.
                    Men hyresvärden kan vägra att överföra hyreskontraktet om inte villkoren är uppfyllda t ex viss månadsinkomst och frånvaro av betalningsanmärkningar.

                TokMamman, finns tyvärr gott om hundägare som varken har råd med veterinärkostnader eller försäkring, men som säger sig ääälska hundar och därför gärna skaffar både två och fler, så man definitivt inte kan betala för älsklingarnas trygghet och vård. Känner en sådan galning som klämde in två amstaffkorsningar i en etta, hade varken råd med kastrering eller vaccinering och insåg heller inte stackarnas behov av motion. Nåja, båda är omplacerade nu och trivs ute på landet, alltid något.

                  Jessica rabbit. Nu får du det att låta att den hemlösa är en dålig människa! Vi vet ju inte hur hon har fått hunden. Snälla skäll på våra politiker istället.

                Enda gångerna man inte behöver oroa sig för en okopplad schäfer mitt i stan är ju just om en hemlös äger den. Fantastiska hundägare generellt som ger massa kärlek. Inte heller har jag sett några hundar som sett undernärda ut. Så du kan nog sluta oroa dig.

                  Nja, om det är hemlösa missbrukare så brukar hundarna inte alls se ut att må bra. Har sett en del tvivelaktiga fall under åren och misstänker att de inte alltid sköter sina hundar när de är påverkade eller lider av abstinens.

                Ungefär som när folk skaffar barn under krig och jävelskap i Mellanöstern och Afrika. Jäkla idioter säger jag bara och stackars barn…

          Han kanske räddade hunden när den stod ensam utanför mataffären?

            Mycket sunkiga fördomar om hemlösa?

          Hört talas om att spara?! ?

          Skrämmande okunskap om smuggelhundar här ser jag. Chihuahua är en av de vanligast förekommande smuggelraserna dessutom. Och blir man erbjuden en Chihuahua (eller annan populär och trendig ras) för 3000 kr finns all anledning att dra öronen åt sig. Valpsmuggling omsätter miljoner varje år och hundarna kan ha alla möjliga fel och sjukdomar. Och vi riskerar att få in farliga sjukdomar i landet, t ex rabies.

          Dessutom är transporterna fruktansvärda och hundarna har oftast vuxit upp i misär.

            Men vem har sagt att den hemlöse pensionären köpt en smuggelhund?

              Jag menade inte just den hemlösa pensionären. Det här var svar till personen längre upp som skrev ”men du hittar chihuahuavalpar på blocket och liknande sajter för 3000”.

              Men mitt svar hamnade åt helsike långt ner. Sorry om mitt svar föll ur sitt sammanhang.

          Verkligen toppen att kunna köpa en smuggelhund för 3000 kr! Rena kapet!
          Och så länge folk fortsätter att köpa hundarna kommer smugglarna fortsätta sin vidriga verksamhet.
          Hej djurplågeri!

            En hund är en hund inget annat.

            ”woof woof soup” (also known as gaejang-guk— with vegetables such as green onions, dropwort and perilla leaves with spices such as perilla seed powder, soybean paste fermented with dried rice plants and brine (doenjang), red chilli, rice and fermented soybean powder paste (gochujang). Variations of the dish contain chicken

        Inte sant. Du får fina SKK reggade valpar för halva det priset. Varför hittar du på?

          Exakt! I skick som nya… el bättre begagnade iaf.

        Du är uppenbarligen inte hundförare. Inte heller har du någon aning om hur mycket chihuahuavalpar kostar i Sverige. Varför får jag dåliga vibbar om att nåt inte står rätt till?

          Tycker du ska läsa på om just hemlösa pensionärer! Dom är inga missbrukande gangsters som hamnat på gatan av den anledningen! Jag tycker det är otroligt fint att se en gammal hemlös ensam människa ha åtminstone en hund som sällskap. Hen får ju pension och har säkert betalat för hunden själv.

            Jag håller helt med dig, man ser dessutom på många hemlösa hur bra koll de har på sina hundar (är hundägare själv). Däremot förstår jag inte varför du gnäller på mig 🙂

              Bra koll på sina hundar?
              Nja, inte direkt. De saknar försäkring och får inte den veterinärvård de behöver i form av vaccination, hälsokontroller, tandvård, hud- och öronproblem, avmaskning och behandling av sjukdomar. Och under mer ansträngda perioder har de inte ens råd med foder.

              Det är bara att prata en stund med valfri veterinär som varit engagerad i projektet där en del veterinärmottagningar testat att ta emot hemlösas hundar en dag om året för att ge dem kostnadsfri vård. De veterinärerna ser en hel del brister.

                Är ju inte bara hemlösas hundar som uppvisar brist. Hur många övergödda hundar med rutten andedräkt och oupptäckt foderallergi har man inte träffat och deras ägare älskar dom mest i hela världen !!

            I Stockholms kommun finns ett litet antal, ca10-15 personer som är akut hemlösa och kända av socialtjänsten. De är personer som levt i missbruk och utanförskap i många år som nu har blivit 65 och uppåt. Snacket om stackars skötsamma pensionärer som jobbat och betalat skatt i alla år och som hamnat på gatan när det blivit gamla är inget annat än politisk retorik.

      Årets sämsta
      klimatalarmister

      Årets yttrandefrihetsmotståndare
      DN Wolodarski

      Årets bästa
      SwebbTV

      Årets roligaste
      Sosselandet Instagram

      Årets mest lyckade provocerare
      Katrin Zytomierska

      Årets cojones
      Eriksson Ubbhult

      Årets uppkäftigaste
      Katerina Janoch

      Årets buissneswoman
      Gynning

      Årets största hycklare
      Linnea Claesson

      ✌️??

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Årers sämsta: nästan hela 2019.
    2019 var ett skitår, sällan jag känner så men usch för 2019. Vill inte ha en repris, dock har årets två första dagar varit allt annat än bra. Livet❤

      Håller med dig till fullo. 2019 var ett riktigt skitår och 2020 verkar inte bli bättre. ?

        Inte so far i alla fall?

          2019 var inte jättenice för mig heller, speciellt inte nu i slutet/början av 2020 men samtidigt har det gått 2 (!) dagar på 2020, det går absolut inte att avgöra om hela 2020 kommer gå åt h*lvete. Man får försöka göra vad man själv kan göra för att det ska bli så bra som möjligt, resten går ju inte att styra över. Så tänker jag ❤

            Det vet nog de flesta om. I mitt fall handlar det om en kille, det kommer vända tids nog.

      Håller helt med. Spenderade dessutom nyårsafton själv (med min dotter) vilket kändes som en lika dålig avslutning på förra året som start på det nya. ☹

        Lite (eller väldigt) sorgligt att du omtalar det som ’dåligt’ att vara med din dotter. Varför inte göra det till en (mys-)fest? Hon borde väl vara det absolut viktigaste i både det gamla och nya året?

          Eller hur. Hon var ju dessutom inte själv om hon var med sin dotter!

      Nyårsafton är ingen magiskt gräns då allt helt plötsligt blir bättre eller sämre. Det är inte antingen eller. Det kanske vänder för er i april? Juni? September? Alltid så stort fokus på att allt ska vända efter nyår. Löften osv kan man börja med vilken dag som helst tex.

        Det tror jag de flesta förstår, att det inte är en magisk gräns. Jag är medveten om att det kan vända när som helst, det är bara nåt man säger. Men det är just det, det hade börjat bli lite ljusare precis precis innan nyårsafton. Igår fick jag en magkänsla om att det inte alls skulle vända på den fronten, och magkänslan verkar aldrig ljuga. Att det vänder vet jag, bara jävligt tråkigt att det började med en vändning till det lite sämre igen.

    Men vem är denna Mona kärring och vem läser hennes blogg?

      Jag undrar också vem hon är, vad hon gör och framförallt vilka som är intresserade av att läsa om henne?

        Ja samma här, varför följer folk trista mäniskors bloggar/Instagram? Internet verkar svämma över av denna typ av människor. Och de har vissa saker gemensamt, gillar en viss typ av inredning, kläder, håller på med skönhetsingrepp, reser till Dubai och så vidare.

      Jag gillar henne lite faktiskt. Lite av ett unikum. Klagar på ALLT. Trivs inte med något. Uttrycker sig väldigt speciellt.

        Hon har ett Tantgäng som älskar allt som skrivs och dom köper alla varor hon säljer. Hur dyrt det än är. Om man säger emot henne, så är det taggarna ut. Hon tycker själv att hon är snäll mot alla, hjälpsam, generös, jefligt bra på det mesta faktiskt om man frågar henne själv.

      Får lite Tabita-feelings:)

      En riktigt ful människa utifrån och in!!

      Kollade precis in henne blogg och det känns lite… wt

      Ibland ser jag kvinnor på stan och tänker ”Där är en sån som älskar Monas blogg och har Magdalena Graaf som idol”. De har oftast pilotglasögon (inte sol utan vanliga men det kallas väl pilot ändå?!), oäkta plutläppar och ser inte särskilt vänliga ut.

        Du har sett dig själv speglas i ett skyltfönster

    Årets bästa tv-serier: Atypical och Vår tid är nu.

    Årets bästa Instagram: Greta Thunberg.

    Årets bästa bloggläsare: Bloggbevaknings, främst på Öppet spår.

    Årets bästa tips om det mesta: alla vi får på Öppet spår.

      Årets bästa blogg utan konkurrens: Bloggbevakning.

      Är det Cam*lla själv som skriver här som 18:12 och 18:05 😉 Men är inte många stollar och vidriga som skriver elakheter, skit, spekulerar och hittar på dynga och sprider lögner? Så det finns ju alla sorter och jag tycker man ser mycket elände här. Man blir oftast ganska nedstämd av att läsa denna blogg plus att den stressar. Tror många skulle må bättre av att hänga lite mindre här och leva irl istället. Jag ska försöka med det iaf.

        Till Anonym 18:23: 18:12 är jag och jag menade förstås inte det negativa i kommentarsfälten. Det finns fortfarande många som tillför mycket bra och positivt. T ex just i Öppet spår.

        Det gör du rätt i. Hade bb påverkat mig negativt så hade jag också slutat läsa.
        Det ligger i sakens natur att det skrivs massa dynga när man kan vara anonym. Har man inte förmågan att filtrera själv så kan det bli tung läsning ibland.

          Fast inläggen skrivs inte anonymt.

    Vem är egentligen denna Mona? Läser om henne rätt ”ofta” här på BB. Men är hon en känd bloggare? Eller ja förmodligen eftersom hon omskrivs här men har hon många följare? Är hon ny eller gammal i gemet?

      Edit: såg att någon annan redan frågat samma sak.

    Årets bästa: jag sparkade mig själv i röven och lämnade mitt jobb efter väldigt många år.

    Årets sämsta: jag gick från ett sjukt bra ställe till en jävla katastrof.

    ?

      Know the feeling. Jag hoppas du har orken att söka nytt för det är så viktigt att man trivs och mår bra, jobbet är ju en så stor de av livet.

      Alltså den här kommentaren var underbar. Inte för situationen, men för humorn.

      Du får ta och sparka dig igen 🙂

      Jag gjorde samma 2015. Bytte jobb för att jag behövde nytt. Hamnade på ett ställe som det var pinsamt så här i efterhand att ha jobbat på. Bytte efter 6 månader till ett annat ställe. Inte mycket bättre, men det gav mig kontakter, efter 7 månader hamnade jag på mitt nuvarande jobb. Bitvis är det slitigt. Men jag trivs väldigt bra med det jag gör. Så det var ett (två) steg jag var tvungen att ta för att hamna här i slutänden. Så kämpa på.

      Men alltså snälla!!! Sluta skriv r-ordet som namn på din rumpa!! Det är osnyggt och gynnar de mörka krafterna i vårt samhälle. Jag är på riktigt rädd för hur landet ser ut idag,är inte ni det???

        Hahaha! Och priset för sjukaste kommentar hittills 2020 går till 12:55.

        Ps. Röv. Röv. Röv.

    Årets värsta: mina försök att kontrollera min pms med antidepressiva
    Årets bästa: när jag insåg att jag kan kontrollera min pms med p-piller

      P-piller är ofta en miljöfara!

        Ja, det kanske det är, men i vissa fall har man inte så mycket val. Jag vill ta livet av mig av min pms utan hormonellt preventivmedel. Testar flera olika varianter till jag hittar vad som passar för mig och det är ett p-piller. Utan dem kan jag inte leva ett fullgott liv.

        Men snälla, håll truten.

          Fast det är ju sant att det är en miljöfara. Alltså bara för att det är bra mot oönskad graviditet så måste man ju inte låtsas som att det inte är en miljöfara. Allt har ju positiva och negativa sidor.

            Ska man hålla på så så är allt miljöfarligt.
            Chilla lite.

              Jag är både chill och äter ppiller men många reagerar ju som att TS sagt nåt konstigt och häpnadsväckande. Klart ppiller är en stor miljöbov, det är ju lite löjligt att vägra inse att det är det bara för att man känner ett behov av sina ppiller. Alltså, jag kommer inte sluta äta för det men det är ju lite hyckleri att säga åt TS att hen är dum i huvudet när hen har helt rätt 🙂

            Är det relevant att påpeka det i denna kontext?

            Man behöver inte påpeka det heller..Gretawannabe..

        Anonym 19.31, var det din ”årets bästa ”?

        Nä, det måste vara din ”årets sämsta” kommentar för 2020.

        Grattis

        Det är du också.

        Nä precis vad jag trodde. Svenskars miljötänk är inkonsekvent och politiskt styrd. P-piller förstör miljön och påverkar djurliv negativt, även om vi slutar spola ut hormoner i vattnet idag, så är skadan redan gjord och kommer bli nedärvd i flera generationer av djur.

          Men alltså… att existera är en miljöfara. Att ligga på sjukhus är en miljöfara. Att skaffa barn är en miljöfara. Allt är en miljöfara. Vad ska vi göra åt det? Bäst är väl om vi utrotar oss själva så kan jordklotet och djurlivet köra på utan oss människor. P-pillret är dock det minsta bekymret i denna situation.

            P-piller är en stor miljöfara. En som kan helt förändra naturen så som vi känner den. Om inte bättre reningsverk byggs eller kvinnor ändrar preventivmedel. Det är dessutom en enkel grej att fixa, byt bara preventivmedel!

              Inte alltid så bara dock.

              Kunde inte bry mig mindre om miljön i det fallet. Vad tycker du att man ska byta till om man har provat allt men p-piller är det enda som får en att inte må skit och blöda ihjäl varje månad?

          Okej, tack för informationen. Tänker fortsätta med p-piller med gott samvete ändå.

            Klart du kommer. Svenskar slår hellre ner på miljöbovar som inte är särskilt stora problem i den delen av världen, men hormoner som infertiliserar västvärldens djurliv bryr de sig inte om, veganer hotar bönder men knaprar piller själva, osv.

              Ok. Men du kanske hellre ska hoppa på dom som äter p-piller för att det är bekvämt att kunna styra mensen och inte dom som äter dom för att överhuvudtaget fungera normalt?

                Personer ovan som försvarar pillret anser ju att alla människor borde dö, varför tar du inte illa upp av dem?

                  Jag tar inte illa upp av varken dom eller dig, vill bara veta hur du tänker.

                    Tog tillfället att påminna folk om den stora faran med p-piller, som är framförallt prevalent i västvärlden! Här kan vi göra en stor och märkbar skillnad.

                      Okej.

                      Det bästa svenskar vet är att skriva andra på näsan. Du skiter i p-pillrens miljöpåverkan. Du vill bara visa hur duktig du är.

                      Vilka är dessa ”svenskar” du pratar om hela tiden. Låter jättekonstigt när du argumenterar. Om du vill gnälla på nåt, gnäll på antibiotikaresistensen som vi utvecklat i världen. Eller på alla kemikalier som dumpats i hav och sjöar från olika industrier i Sverige. Fattar verkligen inte varför just p-piller är ditt life mission. Det har ju varit känt i flera flera år men det är bara en droppe i havet av all miljöförstöring som finns, förlåt.

                      Jag är inte svensk utan samisk. Jag bryr mig väldigt mycket om naturen och att miljoner kvinnor årligen spolar ner hormoner som hotar djurliv och påverkar allas dricksvatten. Det är en enorm miljöbov som media sällan lyfter trots att forskningen unisont år efter år påpekar dess effekter. Detta är något som lätt kan förbättras! Förstår inte varför ni blir upprörda? Varför skulle jag ta upp antibiotikaresistens när tråden handlade om hormonpiller? Tror du bara försöker avleda.

                      För mig med endometrios väger det tyngre att jag ska slippa vara sängliggande och vilja dö(eller värre) samt bli försämrad successivt kommer det ALDRIG vara ett alternativ att sluta med hormoner. Och nej, hormonfritt hjäper inte mot endometrios. Jag dör hellre än att vara utan min medicin, mitt liv är ändå över då. Lägg mer än gärna krut på forskare och vård att utveckla något som fungerar och inte skadar vår natur och vårt djurliv, utan att skamma folk som behöver hormonpreparat

                      Det handlar inte om att ”avleda” utan det handlar om att det är osmakligt att i sammanhanget ”en kvinna har kommit på att p-piller får henne att inte vilja ta livet av sig” – välja att spamma undertrådar med att p-piller är farligt för miljön. Det är som att säga att det är farligt för miljön att köra bil när någon beskriver att en ambulans räddade hens liv för att den körde fort till sjukhuset. Och sen att börja jiddra om ”svenskar” och annat, känns som att det försöker trollas fram nån slags provokation men det låter bara löjligt.

                      Jag är glad att p-piller har hjälpt dig som skrev innan. Mig har det haft motsatt effekt på så jag använder ingenting i hormonväg.

                      Jag ”jiddrade” inte om svenskar bara så där. Svensk miljöpolitik slår ner där det går att applicera en straffskatt och där ideologiska mål sammanfaller. Intresse saknas i fall där politiska poänger inte kan göras. Tjejer på piller gör stor skada och vet sällan om det.

              Så med det menar du att du skippar p piller för miljön men knaprar i dig animalier? Då kan du sluta peka fingrar ang miljön och låtsas bry dig om djurliv

                Du måste nog acceptera att jag har rätt att begära hormonfritt vatten till mina barn och djur, trots att jag äter renkött och fiskar.

                Svar i modden.

                Jag är inte den som hycklar? Eller hotar. Det är ju militanta veganer på p-piller som bör sluta hota andra. Poängen ligger i hyckleriet, snälla du.

        Det är en miljöfara att helt enkelt LEVA.

          Japp. Vänta så ska jag blanda en härlig hormondrink åt dig och din familj, medans vi skiter i allt ändå. Sa jag att förändringarna du kommer uppleva efter ett tag är genetiska och kommer påverka dina barnbarn med, tills dina ättlingar tillslut är nästintill helt infertila?

        Det kan pms med vara

      Kort sammanfattning, Mona är en wannabe-famous som byter bästisar varje vecka. Man är såååå jefla bäst så länge man köper presenter, hejar på olika projekt och är en ja-sägare.
      Kritiserar du eller ifrågasätter då åker du ut i kylan fortare än Mona hinner säga jeflars.
      Att hänga ut sin dotter i bloggen och låta hela Sverige läsa om övergrepp, psykiskt lidande är vidrigt
      Men för rubriker och dollars på kontot finns det inget som hindrar
      Tror inte ett dugg på att hon tänkte sluta blogga, hon tjänar alldeles för bra/månad.
      Mona har bloggat i ca 10 år och bloggen är hyfsat stor

      P-spruta är ännu bättre! Man slipper helt mens också.

    Mona är en mästare på att skryta om pengar. Det blir bara pinsamt men tanten är på tok för korkad att inse det. Så skönt att hon slutat skriva fjanterier i Maggans kommentarsfält.

      Men jag tror att det fortfarande är Tant Mona som sköter Maggans kommentarsfält.

    Mona har nog skrivit lite fel.
    Årets chock, nederlag, misstag, misslyckande och fuckface ska nog vara: oj, jag har en kallhyra på 26.000 pickadoller men ingen inkomst 😀

      Där har dom tydligen bott i 18 mån. Typ nästan en halv miljon. I kallhyra.
      Sa du att hon var korkad?

        Nej, det har jag aldrig sagt…hennes man försörjer henne enligt ett domslut:-D

    Årets värsta: hela jävla 2019. Död, olyckor och ett skitjobb

    Årets bästa: fick nytt jobb den 2 oktober som jag börjar den 7e.

    Årets Instagram: Filip Dikmen sjukt rolig och smart.

    Årets blogg : denna blogg gör mitt liv roligare

    Årets raring: min man för att han orkar. ❤️❤️❤️

      En kompis hyrde lägenhet av Filip Dikmens kusin (?) vilken hans karaktär Chantelle är baserad på. Behöver jag nämna att det blev rörigt? Haha.

        Berätta mer!! Haha

    Mona hänger ut sitt ex och även exets nuvarande kvinna! Och även my m. Känns som en lite obehaglig kvinna.

      Hon älskar att prata illa om folk. Hon hängde ut en politiker för några år sen, med bild om jag inte minns fel. Det var hans fel att det inte var plogat/skottat ordentligt där hennes mamma bodde…..

        Bra att hon håller folkvalda ansvariga.

      Påstår du och Mona. Var du där och bevittnade händelsen?

        Nej. Påstår dottern. Varför är det lättare att tro en pedofil än den drabbade, i detta fall hans egna dotter?

      Men Roger snälla.. var gör hon det, VAR ser du det? Nej det är det snarare du som gör ”Roger”. Du spekulerar och hänger ut och det är snarare Du som är lite obehaglig.

    Vad slöt Schulman och Birro för fred på instagram, om vad?

    Har det slutits någon fred mellan Cissi Wallin och Lady Dahmer eller hur är status där? Blev det ovänskap mellan C och CW, är det årets krig i social medier?

    Årets bästa på tv håller jag med om Vår tid är nu (sämst PH) och så gillade jag verkligen Systrarna Graaf.

      Tveksamt om det är fred mellan Wallin och Lady D, på Instagram såg det ut som om båda firade jul i varsit hus i Delsbo men Wallin ut julmiddag på restaurang och Lady D körde julmiddag hemma.

    Årets sämsta: blev sparkad i huvudet av en häst och fick en nackskada som efter nio månader fortfarande är smärtsam. Hela kroppen har rasat ihop pga skadan.

    Årets bästa: blev sparkad i huvudet av en häst och fick bara en liten nackskada som hur långsamt det än går faktiskt läker. Utan hjälmen hade jag varit död. Tack hjälmen! ❤️

      Så klokt och inspirerande skrivet! Hoppas du blir helt återställd ❤️

        Tack snälla! Det tänker jag bli, hur lång tid det än tar. Och tänk så bra att jag äntligen får öva mig på att vara tålmodig. ?

          ❤️till dig Emma.

    Bästa är öppet spår. Tack för det camcam. ☺?

    2019 har varit ett rikgit jobbigt år. Men några bra saker:
    En av mina närmsta vänner har fått barn
    Varit på 2 underbara bröllop
    Framförallt så har min och min pojkväns relation blivit fantastisk. Var nära på att göra slut i början av året pga olika tankar om framtiden men nu är allt underbart.

    Förutom detta har 2019 varit ett riktigt jobbigt år. Hoppas på ett bättre 2020

      P

    Årets sämsta: att min älskade sambo dog ?
    Alla mina drömmar och framtidsplaner dog med honom.

      ❤️Blinkar bort tårarna.

      ❤️

      Det hade min också kunnat gjort men en transplantation räddade honom. Beklagar verkligen!! Kram!!

      Så otroligt hemskt och sorgligt.
      En stor kram till dig ♥️

      Ger dig massor med kramar. Jag förstår att livet är nattsvart och ingen tröst hjälper. Men jag skickar alltså digitalt… en miljon varma kramar till dig.

      ❤️

      Stor kram ❤️ Beklagar verkligen sorgen.

        Varför beklaga sorgen som är en naturlig del av förlust en nära persons bortgång?!

        Det du beklagar är att personen har rycks bort, och inte sorgen som kommer till följd av bortgången!

        Det blir fel att säga ”beklagar sorgen”.

          *av en nära

          Det är ett äldre artigt uttryck som uttrycker ledsamhet över att något hemskt inträffat. Inget fel att säga alls.

          Herregud. Detta kommentarsfält har verkligen spårat ur.

      ❤️❤️

      ❤️❤️❤️

      ❤️❤️❤️

        ❤️❤️❤️❤️

      Önskar att jag kunde ge dig en stor kram. ❤
      Detsamma hände mig under 2019.
      Folk undrar hela tiden vad man önskar i julklapp eller vad man vill att 2020 ska bringa. Det enda som jag vill är att han ska komma hem.
      Vet inte hur du har det, men hoppas att du har någon att prata med. Själv har jag upptäckt att lyssna på Nora McInerneys TED-talk och följa olika sorgekonton på Instagram gör att jag känner mig mindre som en alien.
      Om du har orkat andats, ätit något eller varit artig mot någon har du gjort nog för idag. Allt som gör att du orkar dig igenom en dag till är du värd.

        Känner starkt med dig.

      ❤️ skickar extra styrka och känner med dig ? det hände mig också för fyra år sedan. Jag minns knappt någonting från första året efter, men sedan börjar man uppskatta små ting igen och tillslut återkommer tron på livet. Iallafall tron på att det fortfarande finns en mening med sin egna plats kvar här på jorden Trots att allt är så jävla orättvist ❤️

      Jag letar fortfarande efter min plats och syfte här, men det känns mer okej idag. För i sökandet har jag med mig så många fler perspektiv, känslor och tankar, som till skillnad från före han försvann, inte spelade någon roll. Därför känns det okej, att det tar tid.

      Alla känslor är okej. Var snäll mot dig själv och låt dig själv känna allt som kommer.

      När ljusglimtarna dyker upp längst din väg, våga stanna kvar I dessa och känn in.

      Inom sinom tid kommer de oftare och du blir trygg igen ❤️

    Det inte alla tänker på är att ”här inne” i kommentarsfälten är det som en fritidsgård. Vi får komma hit när vi vill. En del deltar genom att skriva, andra är mest här för att läsa vad andra skriver.

    Att vara här fyller en funktion för många. Det vill jag tacka Camilla för. ?

    Vad menar hon med uppställningen och kärleken? Nu vet jag inte vem personen är men är det förstafemman i någon hockeyturnering?

    Årets bästa online är helt klart cissi wallins spektakulära krasch. She had it coming. ?

    Årets sämsta måste ju vara Marcellos botox.

      Eller bara marcello generellt ??

        Jaaaa 🙂

      Hans sportBH-tatuering!

    Årets sämsta: att allt färre använder sina gamla nick eller inte skriver längre. Saknar er!

      Ja, var är personen som arbetade hos IL? Donna eller vad hon nu kallade sig

        Dolly, tror jag

      Förstår varför! Har själv slutat med nick.

        Samma här! Förutom nu ?

          Haha jag kommer ihåg dig från Mogigate!

            Vad kul ?

          Hej Beatrice! <3

        Samma här! Om någon är negativ mot mig när jag inte använder nick, (vilket få är då) så tar jag inte in det känslomässigt. Så det är mycket enklare.

        Nackdelen är att man missar de mer personliga och fina svaren av andra.

      ??

        ??

    Årets bästa i influenservärlden: luftslottet som rasade.

      Det gäller även mig själv, men det är enklare att skriva ”Anonym”.

        Svarade (19:11) under fel kommentar. Den ska stå under 19:01.

    Sämsta: Min fru har varit riktigt deprimerad och försökte ta sitt liv. Hon har inte blivit hjälpt av psykiatrin utan vi har fått kämpa massor för att hon ska få hjälp. Jag blev diagnostiserad med ums innan sommaren för situationen var så belasta de.
    Bästa: Vi överlevde båda året. Vi verkar båda ha hittat en kombination av mediciner som faktiskt hjälper. Jag har lärt mig hur psykiatrin fungerar och vad man ska be om och hur man ska uttrycka sig för att få hjälp. Psykiatrin har lyssnat och vi har fått oehört bra och kompetent hjälp. Vi har lyckats ordna så att våra barn inte påverkats nämnvärt av situationen men hjälp och stöttning från släkt, bvc, psykiatrin, VC och förskolan.

    Det absolut bästa är att året är slut och vi förhoppningsvis äntligen hittat en väg framåt.

      Grattis till att det vände för er och jag hoppas att det blir ett mycket bättre år för er nu!

        ❤️

          ❤️

      Det bästa som hände mig i år var att jag blev frisk nog att avsluta min behandling hos psykiatrin efter två år! För två år sedan trodde jag typ allt var över. Önskar er all lycka och hoppas att ni får rätt hjälp och blir bättre. <3

        Grattis även till dig, 19:28!

        Stort grattis till dig! ❤️

      Kan du snälla berätta vad det är man ska be om och hur man ska uttrycka sig för att få hjälp från psykiatrin?

        1. Be om en vårdplan.
        2. Be om en kontaktperson.
        Du har rätt till båda ovan och det är inget de kan neka dig. I din vårdplan ska det tydligt framgå hur ni ska följa upp din behandling. Be att få den utskriven så du lätt kan gå tillbaka och läsa den. Svårt att svara mer specifikt än så när jag inte vet vad det gäller. Har svarat utifrån att du redan har en etablerad kontakt så säg till om du bara är hos VC. Hjälper gärna till om du vill ❤️

      ❤️

    Bästa 2019 årsresumén står Tramsfrans för. Han är en av dom bästa all year every year tycker jag.
    https://tramsfrans.aftonbladet.se/2019/12/arsresume-2019/

      Årets bästa blogg?

    Årets bästa: Jag blev med valp?❤️ Nu är han sex månader och min livskvalitet har ökat med 100%. Älskade lilla liv.
    Årets näst bästa: Jag tog ut min första examen. Master nästa??‍?
    Årets näst näst bästa: Jag återfick kontakt med gamla vänner och har så härliga människor i mitt liv just nu.

    Minns 2019 som ett överlag bra år, äntligen!

      Åh! En valp! Så fint!

      [Borttagen kommentar]

        Håller verkligen med!

        Man kan bli med många saker. Som valp, eller hus, eller dator, eller bil eller vad tusan som helst. Uttrycket är inte paxat för att enkom avslutas med ordet ”barn”.

        Till 21:05: jag tycker att det är ett fint uttryck och hon kan väl fortsätta vara glad över det?! Ni får tycka, men det går att kombinera med att vara bra mot folk.

        Varför obehagligt. Sånt har ju sagts länge. Bli med hund, lantställe mm. Man har ju nåt man inte hade innan, låter logiskt.

          Det är ju inte direkt något nytt uttryck och det har inte kommit till här inne heller.

    Alltså hon har 7000 följare. Förlåt men ingen känner till henne. Sluta skriv om henne.

      Vem???

        Mona som inlägget handlar om…

    årets bästa serier:
    the witcher (netflix)
    sharp objects (hbo)
    the mandalorian (disney)

    😀

    Vem är den här Mona? Började läsa bloggbevakning för någon månad sen. Aldrig hört talas om människan. Men här verkar hon dyka upp titt som tätt. Försökte kolla upp henne på insta men hon hade ju bara 7000 följare. Vart ligger intresset i henne? Är hon någon gammal dokusåpadeltagare eller? Eller någon Graaf-hangaround?

      Ja lite Graaf hangaround, lite Toftby hangaround. Träffar hon någon offentlig person så ”klickar” dom direkt.

        Haha då tänker jag nog inte lägga mer tid på att ta reda på något mer om henne. Men varför får hon så mycket andrum här på bloggbevakning?

          För att cam har personligt agg mot henne och vill gärna få elaka kommentarer om henne och skriva elaka kommentarer om henne. Har du hört talas om alla andra bloggare som dyker upp här menar du S? Märkligt att du frågar om hon är Graaf-hangaround om du inte känner till Mona alls eller vet att hon och Graaf hänger. Lika udda som att någon längre upp skriver vem är denna kärring Mona och låtsas inte veta, och de som verkar läsa hennes blogg ivrigt men ändå klagar haha. Ingen mobbning alls på denna blogg, bara fina människor som mår såå bra och inte är det minsta bittra, elaka och vill kasta skit. Ingen galenskap alls härinne.

      Hon är så tråkig att man somnar. Samma upprepningar hela tiden. Samma tjat om finhood, dyr-Ica och hur hennes man får spader när hon är för ”snäll” och sänker priserna på krimskramset hon säljer.
      Och hon är sjukligt lättimponerad, titelsjuk och skrytig. Alla är sååå snygga hela tiden.
      Lätt tråkigaste 50+ i landet.

        Glöm inte alla identiska inlägg om hennes fransar. Samma historia. Varje gång. Gäsp fest.

          Måste ha slutat läsa bloggen innan hon började med några fransar. Men kan lätt föreställa mig hur det vevas runt runt runt.

    Årets värsta. När jag skrek som en galen hyena av smärta (stackars taxichafför) ?åkte in till sjukhus och trodde det var njursten. Nej. Inn kommer läkaren efter röntgen och säger du har en stor tumör på äggstocken. Vilken chock.

      Oj, hur gick det sedan? Var den godartad? Är den bortopererad nu?

      Åh, hur har det gått? Äggstockscancer är ett helvete! Jag fick min 28:e cellgiftsbehandling pga äggstockscancer häromdagen….

        Känner med dig, 20:47❤️❤️

        Dom tog bort den och äggstockar och äggledare. Hade kraftig infektion så var ca två veckor inlagd. Sedan säger dom allt är ok. Men det är inte ok. Jag börjar blöda från urinrör några veckor efter. Akutläkarn säger när han går ut ur rummet. Du kan ha cancer i urinblåsan. utan att kollat upp?! Sedan skickade mej tillbaka till gyn. Efter ca 13 undersökningar där även röntgen ingick upptäcker gyn livmoderskanten är förtjockad. Och säger bered dej på det värsta?! Där blev jag knäckt. Ska nu ta bort bit av livmodern och kolla i urinrör m m. Fyfan. Gynläkaren fick mej att tappa hoppet. Jag vill att dom skickar mej till Solna och tar bort livmodern. Är så jävla rädd. så slarvigt av dom.

          Hoppas du får bra vård som du känner dig trygg med ❤️

          Kriga för att få komma till Solna!! Min dotter höll på att dö och dom räddade henne. Dom är GALET kompetenta där. Sen när hon blev stabil kom vi till Huddinge….. inte alls samma sak. Krya på dig ❤️

          Till Anonym 19:56 / 21:02 (TS)

          ❤️. Känner så med dig!!

          ❤️ kriga ?❤️❤️❤️ skickar extra styrka?

    Årets chock: när jag såg min fd och tänkte helvitti vad många operationer hon gjort.
    Årets mest ologiska: jeflar vad jag inte kan fixa bopparna men ändå shoppar för ett mindre afrikanskt lands BNP per månad.

      🙂

      Hur gamla är ni som använder ordet boppar? Gissar på 40+

        Så fult ord.. brrr.

        Hahaha det är nog lite ironi. Det är tant Mona som benämner sina bröst på det viset.
        Hela 19.58 kommentar är en omvänd kommentar från Mona.

        och???

    Årets bästa: skiljde mig från min dåvarande man. Inledde 2019 med detta och firar snart 1 år på det. Med skilsmässan följde massa andra saker som på denna punkt också är en del av skilsmässan och årets bästa. Såsom att jag äntligen vågade komma ut som lesbisk. Fick en underbar flickvän på det som gör mitt liv till en stig med guld genom grandoftande skogar, blomstrande ängar och krispiga vinterlandskap om vartannat.
    Är numera inte beroende av någon utan roddar mitt liv, med 2 barn och jpbb samt plugg på högskola helt själv.

    Årets sämsta: vägen av skit i några månader som ledde till årets bästa.

    Vem är tredje part som förstörde?

      My Martens?

        Fegt att skylla på tredje part…

    Bästa: jag fann min passion och det jag verkligen skulle vilja jobba med ?

    Sämsta: min passion kan jag inte leva på… och den förstör min hälsa när jag försöker kombinera den med mitt heltidsjobb och ”vanliga” liv

    Som att välja mellan pest och kolera nu ?

    Lite, nyfiken på detta Camilla, nått du tänker ändra i din blogg 😉
    Det är ju det ända du gör kränker, mobbar, och näthat! och får dom flesta här inne att näthat också…
    Eller?

    ”Om nån undrar var detta står.så gör det det överst på din blogg, under ”fliken” vad händer här då”
    Jag tröttnade på dåliga skvallerbloggar som sällan uppdaterades och när de väl kom med nya inlägg så var fokuset på näthat, kränkningar och annat som gav en besk smak i munnen.
    Här hos mig skriver jag med glimten i ögat, en stor dos humor och ironi med högt till tak.

    Ni kommer möta våra kära bloggare – stora som små – Tjocka Hetsätarkatten och så mig förstås.
    Jag som skriver den här bloggen heter Camilla och är gammal i gemet.

    Ni når mig på kontakt@bloggbevakning.se

      Snark. Var är näthatet i det här kommentarsfältet menar du?

        Inte just i detta! Men hela året, 2019 har det väl bara varit näthat! Från C sida? Eller?

          Om du måste svara på en fråga med en fråga så tycks du inte ha mycket på fötterna. Du hävdar en sak, men sen väljer du att lägga frågetecken efter din ståndpunkt som ett svar när någon ber dig svara på ditt påstående.

          Om man inte kan ge ett enda konkret svar och istället svarar med en fråga så kan man lika gärna lägga ner! För att prata om ”näthat” som är en grov sak så ser det märkligt ut att du inte har på fötterna när du lägger din ”dom”. Vad tror du händer när du enbart insinuerar på det här sättet?!

          Vad vill du åstadkomma?

            Men läs, själv!

            Är väl, bara att läsa bloggen?

            Nu består väl inte den här bloggen endast av det här inlägget? Det finns väl all anledning att ifrågasätta Camillas beskrivning av sin blogg kontra verkligheten. Det förekommer både utfrysning, mobbing och shaming dagligen här och Camilla vet precis hur hon styr oss alla mot de inbillade fienden hon tror sig ha. Att du inte ser det betyder inget annat än att du inte ser det. Vilken annan vuxen som helst ser precis vad som försegår här. Här finns varken glimten i ögat, fakta eller några avslöjanden som är av vikt för någon. Camilla använder den här bloggen för sina personliga vendettor. Det får hon väl göra som hon vill med. Säger mer om henne än dem hon skriver om. Det som är till hennes nackdel är att hon inte står för det. Utan försöker inbilla oss att hon har som syfte, det som Monica skrev. När ska hon ändra beskrivningen av bloggen till den verkligheten? Rimlig fråga, enligt mig, Monica och många andra. För kritiken finns fast Camilla inte står för det heller.

              Du tycker väldigt mycket vilket är din fulla rätt att göra. Dessvärre gör du dig själv till talesperson för alla andra här på bloggbevakning också.
              Bara för att folk inte tycker som du gör betyder det inte att de blir manipulerade av Camilla. Frågan är om det överhuvudtaget är så att Camilla manipulerar eller om det är ditt eget försvar du tar till för att du inte gillar budskapet?
              Vad får dig att tro att allt Camilla skriver om är personligt för henne?
              Och den större frågan; Uppfattar du allt som skrivs som personligt riktat mot dig, oavsett om det står här på denna blogg eller på annan plats?

                Nu tolkar du likt Camilla. Jag tolkar för alla dom som likt jag tycker den här bloggen och Camilla är likt ett rusande tåg man vet kommer sluta i en krasch men ändå inte kan sluta titta på. Inte alla, på långa vägar. Om du är manipulerad eller inte lär nog uppenbara sig för dig med. Vilket budskap pratar du om? Vet du ens vad du skriver? Finns inget budskap här att prata om. Vad får mig att tro att Camilla tar det personligt? Jag tror ingenting. Jag läser förstår det jag läser och ser att Camilla inte har förmåga att separera yrkesroll och personligt. Hur kan man läsa den här bloggen utan att förstå hur man verkligen ser skillnad på proffsskibenter och amatörer? Finns väl inga proffs som ältar privatliv, drar oändligt långa obegripliga slutsatser av ingenting när de påstår sig informera och upplysa? Dessutom är det väl väldigt sällan någon skribent med lite värdighet lägger in sina personliga åsikter om dem de granskar. Dom förvanskar en del, det gör dom men inte så man förstår att de inte ens fattat vad de hört eller läst.
                Hur skulle jag kunna ta något personligt om det inte är riktat mot mig av någon som betyder något för mig. Om du har svårt att känna empati för andra människor så får det stå för dig. Jag har inga problem att vara empatisk och inkännande.
                Du verkar faktiskt extremt engagerad i Camilla. Det passar henne så länge hon har någon nytta av det. Sen… Skjuts in i ugnen! ?

        Typ överallt i detta kommentarsfält finns elakheter och mobbning dvs näthat 22:11 ser du inte det? Skrämmande.

    Sämsta: Vi inledde ivf behandling som var skitjobbig med oro, osäkerhet och dåligt mående

    Bästa: Tack vare den här ivf behandlingen blev jag gravid för första gången och snart väntas vårt mirakel komma till världen!

      Stort grattis!

      Samma här. Vi gjorde IVF i sommar o de va skit men är gravid! Hurra för oss! 🙂

        Grattis även till dig, Hanna!!

    2019 så födde jag min dotter
    Och pappan till henne försvann, gör ont i hjärtat
    Även fast jag tror nystart inte sker vid ett årskifte så känns 2020 skönt att lägga 2019 bakom mig.
    Jag tror dem som tror att ett nytt år är lösningen på deras problem bara kommer bli besvikna, saker löser sig inte så fort raketerna skjuts vid midnatt. Saker tar tid. Vet inte om jag någonsin kommer vara kär igen någonsin. Skaver i mig. Har någon annan erfarenhet?

    Två dikter :texter som talar till mig just nu:
    Av Pablo neruda
    I love you without knowing how, or when, or from where,
    I love you directly without problems or pride:
    I love you like this because I don’t know any other way to love,
    except in this form in which I am not nor are you,
    so close that your hand upon my chest is mine,
    so close that your eyes close with my dreams.

    Och sedan denna

    ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden

    Men för att vara positiv jag och min dotter kommer ha det bäst hon är världens finaste <3

      Ja ni kommer att ha det bra!❤️

    OT jenni Hammar och Malin Eklund har en podd ihop . Malin pratade i podden om hur hon gladeligen använda cbd och weed. Men var livrädd att bli beroende av botox! Nu så fort nån kommenterar det på Instagram så raderas kommentarerna. Nån ångrar mig sitt uttalande!

      Gladeligen? Hon sa att hon provat. Och det är ju dessutom helt lagligt sedan flera år, så jag vet inte…?

      Att hon inte har lust att se tråkiga och hetsiga kommentarer betyder inte att hon ångrar sitt uttalande i podden.

      Hon vill väl inte ha bråkstakarna i sitt flöde verkar det som, och det kan man inte klandra henne för. Kvinnorna som har som tidsfördriv att läxa upp andra blir rätt tröttsamma i längden.

      Inte konstigt att det raderas. Vem orkar med gaphalsar?!

      Cbd är ju ingen drog och inget du blir hög av, så det kan hon gladeligen fortsätta använda.

    Årets bästa:
    *Började i en ny klass och har fått nya, fina vänner som får mig att orka gå till skolan varje dag?

    Årets sämsta:
    Blivit ”hjärtekrossad” tre gånger under året, men är ändå stolt över mig själv som vågat satsa på kärleken och jag hoppas på att detta år bjuder på mer tur när det kommer till relationer?

      Modigt! Ska försöka göra som du och våga ändå?

        Det tycker jag verkligen att du ska, man ska alltid våga!?

    Årets slutade-följa-på-instagram-och-mår-så-mycket-bättre-för-det: Blondinbella, Katrin Z och Bingo R.

    Årets bästa: Mansbebisar och Greta Thunberg. Girlpower och ned med patriarket!

    Årets sämsta: att Trump fortfarande är president, högervindarna och korkade människor i överlag.

      Har samma ”slutade följa” som du!! Så skönt!

        Ja!! ❤️❤️❤️❤️ Superskönt att vi tycker samma!!! Kram på er och kom ihåg att ni är värdefulla!!! ???

          Du är också värdefull Mimmi som är så positiv och vänlig!

    Märkligast är hur ett helt plastiksignat nylle kkan kränga så mycket kosmetika. Ni vet vem jag menar

      Nej, faktiskt inte.

    Så sunkigt med dessa damer som blir ovänner kors och tvärs, sen skyller dom på ” tredje part”.

      Precis, om ngn inte vill vara vän med mig för att ngn säger ngt osant om mig UTAN att fråga och reda ut det mig så glöm att jag hade velat ha den vänskap igen… men är man kändiskåt så är man som Mona…

    Årets bästa: Flytta ihop med sambon.
    Började på hemtjänsten och hittat nya underbara kollegor ? Börjat spara ut håret.
    Sålde massa skit. Blev gudmor för andra gången. Var till Sthlm. Slutade snacka med en kompis.
    Årets sämsta:
    Piercade naveln ? för gammal för sånt skit. Har ett fult ärr nu. Slutade gymma, saknar det. Var på rättegång.
    Flyttade inte ihop med sambon (flytt till annan stad innan flytten till sambon).
    All jävla ångest som uppstod.
    Och förlorade drömlägenheten på det, men våran har så stor toalett så det gör liksom ingenting ?
    Vi funderar på att flytta, han vill norröver och jag vill söderut. Blir förmodligen norröver typ Umeå/Övik. Vet inte än.
    Sambon ska ta körkort. Vi ska ringa å fixa in diskmaskinen och köpa tvättmaskin.

    Årets sämsta: hela fucking 2019… Hoppas på ett lite bättre 2020…

    Årets bästa mat: grön ärtsoppa med saffransaioli
    Årets sämsta granne: hen som vispade grädde/mixade ett kadaver kl 7 på nyårsdagsmorgonen
    Årets bästa serie: Ozark som jag plöjde igår
    Årets bästa ligg: inte ett enda?
    Årets sämsta köp: en rutten ananas för 5kr

    Och det har bara gått två dagar på året?

    Årets sämsta: Chocken jag fick innan och under förlossningen, ingen sa det gjorde SÅ ont?! Hahah. Fy. Vädret (det är alltid med på listan). Folk som skrivit de glömt bort en varje gång de struntar i att svara.
    Bästa: Att det gick framåt även 2019, bebisens och min gulliga karl. Samt även att de som gång på gång ”glömt” en inte kan såra en längre.

    Bästa: Min dotter föddes!!
    Sämsta: Min sambo sen 9 år blev en helt annan person och vår relation gick åt helvete så nu ska vi separera.

    Ser fram emot ett lugnare 2020. Och kanske en ny kärlek.

      ❤️

    Bästa: När jag gråter och att jag nu klarar av att titta på tv.
    Sämsta: Att mitt liv tog slut 2019. Hade allt, förlorade allt. Från frisk och lycklig till medicinmisshandlad och döende.
    Ångrar att jag känt mig ensam ibland, otacksamt.

      ❤️

      Så fruktansvärt ❤️
      Tänker på vad Bodil Malmsten skrev:
      ”Att vara frisk är att vara lycklig. Synd bara att jag inte visste om det. Till dig som är frisk – vet om det”

      ❤️

    Årets sämsta : veckorna innan jag påbörjade min terapi.

    Årets bästa : att min terapi börjat ge resultat.

      Grattis!!

    Det är inte mycket i huvudet om man äger sitt hus, och sedan väljer att sälja huset för att sedan HYRA ett annat hus för 26-tusen kronor i SAMMA OMRÅDE!

    Dock har hon rätt i att en förälder som inte skyddar sitt barn och bryter upp med en som förgriper sig sexuellt på barnet är inte mycket till förälder det heller.

      Ok

        Ehhh… ursäkta men det heter faktiskt OKQ8 sedan ganska många år. Vi kan väl ändå komma överens om att använda rätt namn på företagen?

      Kan ha funnits behov att skaka fram pengar till något.

    Årets bästa: Bloggbevakning

    Årets jävlart värsta: Alla förbannade rövhattar som inte gör annat än märker ord i kommentarsfälten på ovan nämnda blogg!

    Hanna Widells nya kille har tatuerat hennes namn i stor text på armen .. kunde väl gjort något mindre ändå ??

      Jag såg den. Jättefin!

      Romantiskt och fint gjort, ju!

        ??

        Idiotiskt

          Idiotiskt vet jag inte men tycker de va lite väl maffigt kanske, va ju inte direkt en liten tatuering .. hennes dotter har även kommenterat och de va inga smileys eller något så svårt avgöra om de är på skämt eller om hon menar allvar men hon skrev något om att ”ni är dumma i huvudet” ??‍♀️

        Man tycker olika 🙂
        Finns andra sätt att visa sina känslor på, de är fint med tatueringar men jag kan tycka man kunde gjort en mycket mindre, den typ av tatuering han gjorde är ju typ sån som folk gör med sina barns namn. Men kul för dom att dom hittat varann!

      Hahaha, oj vad han kommer att ångra sig!!

        Jag tycker att det är fint att folk vågar tro på ?kärleken? och de ser jättekära ut. Det är fint; tycker jag.

    Årets bästa: camcam, du påstår dig vara inbiten fotbollsnörd??? för att du såg Sveriges matcher i VM sist eller? Dör

      Förstår att du ställer frågan, för precis som du själv insett, så vet varken du eller jag ifall C tittar på minst 1-2 matcher per vecka.
      C är, vilket jag förmodar att du inte är, närmre 50 än 20 och har levt många händelserika år och har således haft mycket tid på sig att utveckla ett intresse för aktuell sport.

      Hoppas detta svaret kan hjälpa dej med dina funderingar och hindra dig från att dö, som du själv skriver.

      god helg

    I år kan väl så många som möjligt av oss försöka bidra till ett mer positivt och vänligt kommentarsfält?! ??

    Många har ett ganska tufft liv, men att ta ut det på andra här i kommentarsfältet gör ingenting bättre,
    tvärtom.

    Ju fler som orkar vara bra mot varandra, desto bättre blir stämningen.

      Fast många kanske skriver av sig här i stället för att ta det i verkliga livet.
      Om någon skriver ett skitsvar till mig här tar jag inte åt mig.
      Är man så känslig att man blir upprörd av ett svar i ett kommentarsfält på en blogg ska man nog inte skriva där.

        Det är sant att många skriver av sig här och det hjälper dem och för min egen del har det lärt mig att ta saker mindre allvarligt.

        Men en del läsare kan nog inte stänga av känslorna så och dessutom beror det på hur det är skrivet av de andra.

        Detta kommentarsfält bör få finnas som en ventil även för de som blir besvikna på bemötandet. Det fyller en funktion för dem också. Så menar jag. ?

          Och det där med att lägga över ansvaret på den som tar åt sig, genom att anse att den är ”känslig” är exakt det folk gör även i IRL. Det är att flytta problemet till de som inte skapar det.

          De flesta kan försöka att inte ta åt sig, men ibland är det omöjligt för en del. De kanske har varit med om något som gör att de inte har det ”skyddet”.

          Därför kan vi alla vara varsamma mot varandra och tänka till en extra gång innan vi skriver något som kan såra en annan person. ?

            Exakt, varför har vissa ett behov av att trycka till och vara genuint elaka mot andra?
            Och varför skall det finnas en ”ventil” för dessa personer att göra det här?

            Vissa kommentarer är så uppenbart ENDAST till för att vara genuint elaka mot en annan person. Känns det skönt att veta att någon eventuellt blir ledsen kan man undra. Och om nu alla känsliga försvann härifrån så finns det ju ingen anledning längre att skriva elaka saker, för ingen tar illa vid. Då får alla elakingar surfa vidare och hitta andra människor att göra ledsna – för det måste väl trots allt vara deras syfte?

            Bättre att alla elakingar försvinner tycker jag personligen.

              Sant, Alex! Däremot hade jag ändrat sista meningen till att de kan försöka ändra sig till det bättre.

              Jag tror att många inte tänker på att när gränserna förflyttas, för vad som är okej att ta åt sig för här inne. Då flyttas även gränserna på skolgårdarna och i fikarummen på jobben.

              Då blir det nog en annan sak, för de som anser att andra ska ”tåla” den hårda stilen. De är nog inte lika positiva till att deras egna eller andras barn ska ”behöva tåla” vad som helst.

              Vi påverkar mer och fler än vad vi tänker på när vi skriver här inne.

                Är man endast intresserad av att göra andra människor ledsna så finns de facto inget intresse av att ändra sig.
                Varför skulle de vilja ändra sig??

                De sitter och njuter och av de ledsna och besvikna svar de får på deras elaka beten de kastar ut.

                  Jag förstår hur du känner, Alex! ?

                  Jag vill ändå tro på att även de som är så där, kan ändra sig.

      Håller verkligen med! ⭐️

        Tack! <3 Ha en fin dag, Rrrr!

          Jaaaa ? Du med! ❤️ Kramar till er båda.

            Tack Mimmi! Ha en bra dag du också❣️

    Årets bästa blogg: mybabydolls.se
    Årets överraskning på Sociala medier: Margaux Dietz och hennes killes separation, att my baby dolls man gick med på ett nionde barn.
    Årets mest sponsrade tillställning på sociala medier: Margaux Dietz bröllop.
    Årets influenser med sämst hälsa: Ida Warg, tiingelinn.
    Årets influenser med bäst hälsa: Paula Rosas
    Årets lyckligaste influenser: Kenza.
    Årets influenser som reste mest: Isabella Löwengrip.
    Årets mest tillgjorda influenser: Rebecca Stella.
    Årets ödmjukaste influenser: mybabydolls.
    Årets roligaste influenser: knivlisa.
    Årets tråkigaste blogg: vet ej.
    Årets bästa mamma av influenserna: Underbara Clara.
    Årets mest vilsna influenser: My Martins, Isabella Löwengrip.
    Årets finaste influenserhem: Jessica Lagergrens.
    Årets sunkigaste influenser: Madelen Ilmrud.
    Årets mest upptagna influenser: Greta Tunberg.

      Tänk om någon skrev att du var årets sunkigaste? Eller att du läste det om din förälder eller någon annan som står dig nära?

      Madeleine Ilmrud har haft ett riktigt tufft år, om än även underbart tydligen. Vad skapar det för känslor i en människa att läsa att man är ”sunkigast”. Jaja.

        Och du behöver inte svara Lu. Du får tycka vad du vill och jag har inget emot dig. Jag bara kände att hoppas att Madeleine och hennes nära och kära inte läser de där orden.

        Jag läser hennes blogg ibland. Tittar på alla hennes foton. Önskar henne och hennes familj allt väl och även dig, Lu.

          Och jag har inget med din lista att göra och vill inte själv tillföra någon negativ känsla för någon. Jag blev bara berörd. Jag kommenterar aldrig negativt annars. Det var en utförlig och i det stora hela positiv och bra lista, Lu.

            Okej. Tack för feedback. Ibland är det lite svårt att veta var gränsen går och jag håller med om att det var lite väl mycket. Jag tar tillbaka det.

              Tack Lu❣️God fortsättning på det nya året!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.