Mot Sydafrika…till slut…

Så då är jag tillbaka i Sverige för att fixa ett nytt pass. När jag lämnade Sverige såg vi att det precis var på gränsen att jag skulle klara av att komma hem så jag bestämde mig för att besöka ambassaden i Haag igår morse. MEN de kunde inte göra ett provisoriskt pass för just Sydafrika så jag har nu åkt tillbaka och sitter på Arlanda i en lååååång kö, eftersom allt strulade med passet igår, haha.

Vad är oddsen, det kändes ett tag som att det var meningen att jag inte skulle kunna åka, men nu är jag nästan klar här och planet går tillbaka till Holland ikväll och att jag förhoppningsvis hinner fira nyår i Amsterdam med kompisar och sen lämna till Sydafrika så att jag är framme den 2 januari i alla fall. //Margaux Dietz

Som någon skrev under inlägget med Margauxs pass-kaos från nyårsdagen:

Jag skulle vilja skriva något raljant om ”dålig koll” och hur man inte kan veta när ens pass går ut när man ska ut och resa, men med tanke på att mitt körkort gick ut i somras och jag förnyade det i grevens tid, och sedan missade att hämta ut det då jag var i Småland så ska jag nog mest sitta ner och vara tyst. 🙂
Men inte gjorde livet det enkelt för Margaux att komma iväg till Sydafrika, det kan vi nog alla vara överens om men skam den som ger sig.

Nu verkar Margaux och Viktor Frisk i alla fall vara på plats i solen, och med tanke på att hon kallar honom för ”lillebror” på Instastory så vet jag inte om jag köper er teori som ni spekulerat fram om att de skulle vara ett kärlekspar. Eller är det en dimridå?
Jag tror helt ärligt de bara är riktigt bra vänner – en tjej och en kille KAN vara det, jag lovar – och med tanke på att flera av Margauxs närmaste vänner är just killar ( Superhunken Max bland annat) så känns nästan det MER rimligt än en ”Inter-letsdancig-romans” i stil med Sigrid Bernsons tillsammans med Samir Badran och Robin Bengtsson. (Dock inte samtidigt)

Jag vill också ha sol.
Jag tycker det känns som vår i luften, så kan vi inte komma överens om att det inte kommer komma mer snö nu utan att tussilagon är på g?
Selma och jag ska förresten ut i svampskogen i dag. Mest för att bara rasta av oss, men tänk om det går att hitta en och annan trattkantarell att fylla på förrådet med?
Lyckan vore gjord. 😉

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Varför åkte hon inte ner med arnold?

      Hon skulle väl partaja? Å brorsan tog hand om contentet.

      Skit i det eller fråga henne själv om du på riktigt känner att svaret är relevant för dig.

      Finns en förklaring om man läser hennes blogg.

      Hon var hos sin sjuka mormor i Holland

      Hur skulle det ens vara möjligt? Är inte Viktor gay?! ?

        Tror att han är Bi…. men har fått för mig att han har en BF nu, men det kanske han inte har…

        Jo exakt, så de är nog bara BFF:s! Åh jag vill också har en härlig gay-killkompis att hänga med.

      https://img1305712.free-pick.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Pallar inte henne för fem öre. Efter gråtvideon förstod man nåt inte står rätt till.

      Vilken gråtvideo?

        Hur hon ”lärde” sonen somna själv

    Åh nej, det har inte ens blivit vinter ännu i Skåne så våren kan gott vänta. Önskar mig -10 grader och 50 cm snö till nästa vecka, tack! 🙂

      Hoppas de 50cm och -10 graderna håller sig i Skåne i så fall? här i Västsverige vill jag inte ha dem. Fryser som det är, och då har vi 6°C nu.

        Skaffa bra kläder!

          Det har jag!

      Nä, nu får det bli vår ?

        Ledsen men det är sällan det blir det första veckan i januari…

          Hoppar gärna över jan- mars och direkt till våren ?

      Fat chance hörru. Snarare -1, snålblåst och kladdigt, ishalt slask. Kanske lite underkylt regn och lera också, om vi har tur!

      /annan skåning

        Jag vet, men måste få drömma lite! 😉

    First Class / Business class – enda rätta sättet att flyga. classyyyyyy maggan – I like.

    Hon har förändrats så mycket i mina ögon… tyckte verkligen om henne innan men nu blir jag bara irriterad. Varför prioriterar man inte sin son framför att festa? Vad är det som gör att man vill skicka iväg honom till Sydafrika för att göra andra saker själv? Jag förstår inte

      Fast du måste nog ändå logiskt kunna inse att Margaux inte är ansvarig för din brist på logik och slutledningsförmåga.

      Lite sånt som händer när vissa skaffar barn i ung ålder. Det är roligt och sånt i början med föräldraskapet men sen inser man vad man ”missar” när alla ens kompisar är ute och festar.

        Fast nä, varför kan man inte göra båda? Han har väl en pappa med? Jag reser lite vartannat med mina vänninor och med min man utan barnen. Vi festar och hittar på saker som inte är praktiskt när man har barnen med sig. Man måste ju hitta någon slags balans.

          Oh du hemska förtappade kvinnohäxa. Modermariakollektivet på bloggbevakning kommer straffa dig nu.

          Klart man kan göra båda men jag har sett att unga föräldrar gärna festar mer och gör saker på egen hand än vad äldre föräldrar gör. Sen är ju alla olika men det är i alla fall hur jag har uppfattat det.

            Kanske har en enkel förklaring i att yngre, föräldrar eller ej, har ett större behov av att kunna festa med sina vänner? Har du fyllt 40 är det sällan lika intressant längre, inte heller är det ute på krogen du hittar dina vänner och bekanta.

              Har väl och göra med vad man har för intressen helt enkelt. Jag var 25 och min sambo 33 när vi fick barn.
              Har aldrig gillat alkohol eller varit den som festat så jag kände inte riktigt behovet. Har inte ens varit ute på 2-3 år. Bjuder hellre hem Vänner och spelar brädspel lagar god mat och dricker läsk medan sambon och hans vänner endast vet hur man umgås genom öl och utekvällar typ. Margaux gillar och festa?

          Ja barnet har en pappa också, och föräldrarna ska separera så de delar på barnets tid. M väljer att lämna bort barnet på sin tid.

          Nej det har han k te. Arnold reste ner med MD:s bror och fru.

        Fast Margaux var väl 27 år när hon fick barn? inte jätteungt.

          Jag som fick mitt första barn vid 44 tycker hon är en bebis 🙂

            Ändå inte ungt. Vill man ha många barn är det kanske till och med sent.

              Yngre än snittåldern, så visst är 27 att betrakta som ung i sammanhanget.

                Det borde ses som normalt till gammal (osäker på vad faktiskt, men inte ungt). Med tanke på hur kvinnans fertilitet fungerar. Då är det dåligt att gå efter något genomsnitt och säga att det är ungt när det kanske till och med börjar bli för sent beroende på hur många barn man vill ha.

                Hellre uppmuntra folk att växa upp och skaffa barn tidigare än att vänta tills de kanske inte har chansen längre.

                  En barnmorska sade till mig en gång att kvinnor är som mest fertila mellan 25-30 år så utifrån det perspektivet är hon varken ung eller gammal. Utifrån Stockholmsperspektiv är hon ung.

                29 år är medelålder för förstagångsföderskor, så 27 är inte så ungt. I Sthlm skaffar ju många barn sent dock.

            Ja allt är relativt såklart 🙂

            Fick mitt första vid 21. Inte planerat men valde inte heller att festa istället för att ta hand om honom. Så droppa åldersrapakaljan.

              Har inte nånstans påstått att äldre skulle vara bättre föräldrar än yngre, inte heller tycker jag det är konstigt om en mamma är ute och festar. Kommenterar bara på huruvida man fortfarande är ung vid 27 eller ej.

              Fick barn vid 19, håller med dig helt ???

            Och att va 44 är enligt många hysteriskt gammalt när man får sitt först barn! Jag fick mitt första vid 24! Måste ändå säga att dom som va mest party i min mammagrupp va dom som va 35 år och uppåt. Jag har vart och festat 4 gånger på 2 år och då älskade jag ändå att festa innan jag blev mamma!

              Ja, jag var garanterat äldst i mammagruppen 🙂 Tror en del trodde jag var mormor…

                Har du fler än ett barn? ?

            Snarare du som va gammal än Margaux som va ung

            Det finns kvinnor som föder barn när de är 50, det betyder inte att du är en ung mamma.

        Ung? Hon är 29 år.

        Och det är väl därför de flesta separerar så enkelt. För att få lite egentid och förverkliga sig själv eller vad man nu kallar det. Så lite ansvar som möjligt.

        Fast hon är inte ung. Hon är snart 30 och hon fick sin son när hon var 27. Då är man inte ”ung förälder”.

        Jag är 40+ och ensamstående mamma till ett barn i Arnolds ålder. Man måste få komma ifrån och ladda batterierna ibland. Inget fel i det. Jag gör det inte själv då jag inte har Margaux sociala backup, men fan vad jag skulle vilja det.

          Skulle du göra det så mycket som Margaux om du kunde?

        Men så ung är hon inte. Hon är 29år.

      Hon skulle åka till Holland först pga hennes gammelmormor/farmor ramlat. Och vadå skickat iväg honom, han är med sin mormor. Inte jättekonstigt.

        När du skriver ”hennes gammelmormor/farmor”, så ser det ut som att hon är från en släkt som ägnat sig åt djup inavel.

        *magen vänder sig*

          Hur fick du till det nu? Hur gick tänket?

      Hon skulle till sin sjuka mormor i Holland och Jacob skulle på bröllop på annan ort, därför Theo tog med Arnold till Sydafrika tills Margaux möter dom där, var inte så snabb att anklaga folk.

      Jag håller med, och jag fick ändå barn tidigt! Aldrig att jag skulle lämna mina barn när de var små, sen har jag lämnat dem någon vecka hos mina föräldrar när de var i skolålder, men det var för att jag var tvungen att jobba för ekonomins skull och de skulle ha det roligare på landet än på fritids (hade jag varit influencer med miljoner så hade jag inte lämnat dem för allt smör i småland).

        +1. Trött på att allt kallas för momshaming när man festar varenda helg. Skaffa inte barn om ni måste dricka (eller värre) hela tiden

          +2. Självklart slutar man inte leva för att man får barn. Men när man får barn bör man ju vara medveten om att man hittar nya sätt och umgås och leva på när man har små barn och se efter..

          Man behöver inte sluta leva för att man blir förälder, bara prioritera och planera, man kan ju inte supa varje helg, men klart man ska kunna festa någon gång ibland om man vill, barnet har ju en pappa som borde kunna ta ansvar så att mamman kan få en ledig kväll och göra något kul med vänner, tex bio, bowla, festa eller vad hon nu vill göra.

      Hon åkte till Nederländerna eftersom hennes mormor blivit svårt sjukt innan hon åkte till Sydfrika, inte för att festa!

        Dock åkte ju sonen ner redan innan jul, och då passade hon på att fira jul genom att festa.

          Så hon firade jul utan Arnold? Schysst mot barnet..

            nej Arnold åkte ner efter jul, Margaux firade jul med honom på förmiddagen och Jacob på eftermiddagen. Ta reda på vad som faktiskt är sant innan ni yttrar er.

      Dem har väl delad vårdnad, så då kan hon ju festa när sonen är hos pappa, och passa på att vara med sonen när hon har honom hemma?
      Klart man kan vara förälder och festa, inga problem, handlar bara om planering. Men att skicka barnet med morbror till släkten i sydafrika för att festa över jul känns som konstiga prioriteringar.

    Jag har aldrig följt Margaux så detta är mest en fråga utav nyfikenhet: varför är hon intressant?

      Måste erkänna att jag bara följer henne för Arnold.

        Och bara det är ju skrämmande. Pojken har aldrig valt det liv han tvingas leva, med en massa kameror i ansiktet prick hela tiden, från det att han bokstavligen föddes.
        Tycker så himla synd om honom.

          Märkligt att ni som bryr er så fruktansvärt mycket om Arnold är samma tokkärringar som följer honom. Borde man inte sluta med det om man ömmar så mkt för hans exploatering?

            Jo, men det där argumentet kan man ju applicera på det mesta. Bekymrar sig över Arnolds integritet, men läser om honom ändå. Irriterar sig på Bella, men läser om henne ändå. Bryr sig om miljön, men flyger ändå osv osv. Människan är inte alltid logisk 😛

              Jamen så länge du är medveten om att du hycklar och snackar skit är det ju okej. Självklart bryr du dig inte ett dugg om Arnold eller huruvida han exploateras, hade du verkligen gjort det hade du ju låtit bli att flukta. Att läsa om nån som irriterar dig för att det är kul att bli irriterad är lite en annan sak.

          Det är ändå något jag tycker Isabella Löwengrip gjort riktigt bra: Inget offentliggörande av barnens födelse eller exponerande av deras ansikten.

            Fast det tror jag barnen kan tacka sin pappa för. Hade Isabella fått bestämma så hade vi nog sett mer av dem.

              Fast det vet vi ju ingenting om, odd var väl knappast känd för att hålla sig borta från rampljuset när han var gift med IL.

            Fast det gör hon visst. Hon delar bland annat privata samtal som hon har med barnen och hade till och med dottern med i en självhyllande kampanj för Ralph Lauren. Hon har också erkänt att hon använder sina privata familjestunder med barnen för att få goodwill från läsare. Med tanke på det känns det som att hon endast inte visar barnens ansikte som ett krav från Odd.

      Typ gullig och lite annorlunda i att hon har nåt sorts samhällsengagemang.

      Den frågan gäller väl alla influensorna? 95% är ju nåt otroligt karaktärsbefriade

    Eller så var han bara monogam när han var tillsammans med din kompis? Supermärkligt bestämma sexualitet åt andra?

    Men orka diskutera någons sexuella läggning i ett inlägg i en blogg. Om Viktor är 100% gay, fine men låt snubben komma ut med det själv. Tills dess är han bi i mina ögon då har uttalat sig så – han äger sin sexualitet, inte din kompis.

    Du är 75 % lesbisk känner jag. Kanske vet du inte om det själv men det kommer.

    Vill ha update på diademen hos molimenti någon som använder?

      Nej, skulle aldrig köpa

    Sydafrika accepterar inte svenskt provisoriskt pass vid inresa om det inte är maskinläsbart och biometriskt. Sådana provisoriska pass utfärdas inte vid ambassader och konsulat utan endast av polisen i Sverige.

    Brukar väl vara så med de som påstår sig vara bi. 😉

      Nej, verkligen inte. Sluta med sånt här trams, osynliggör och förminska inte bisexuella. De mår redan sämst av alla inom hbtq+.

      Skriver du det bara för att du vill provocera eller för att du är en inskränkt människa? Jag är en bisexuell tjej som blir fysiskt, sexuellt, känslomässigt och romantiskt attraherad av både tjejer och killar. Inte hetero, och inte homo. BI. Och det finns många som mig i denna värld! ?

      Tycker ofta att det är tvärt om.. att de säger sig vara bi men när det väl händer att de träffar the One och slår sig till tonics skaffar barn så är det med det motsatta könet

        Att merparten av bisexuella slår sig ner med en person av motsatt kön är även många gånger kopplat till samhällsnormen. För det är inte så att bisexuella oftast bara råkar stadga sig med en av motsatt kön bara för att. Dock finns det en del bisexuella som stadgar sig i ett enkönat förhållande. Och en del bisexuella som gör sitt val utan att ha samhället i åtanke!

        Stigmat som det heteronormativa samhället än idag draperar på HBT+-personer skapar en hel del problem. Många är också medvetna om att livet blir lite enklare om partnern är av motsatt kön (bl.a. i möten med vården och i föräldraskapet som skola, andra barnfamiljer osv.). Helt enkelt i möten med personer som är heterosexuella så kan det fortfarande bli knackigt för HBT+-personer. Ta bara hur enkönade par upplever bemötandet många gånger inom vården av inkompetent personal som möter sina patienter med sina fördomar bl.a. att en familj kan inte se ut på ett annat sätt än mamma, pappa och barn. Det finns en podcast som heter ”Elsa och Cornelia gör barn” och i den så beskriver kvinnorna hur det mellan varven har blivit ett trist bemötande med vården där den kvinnliga partnern som inte är gravid ibland har negligerats och inte blivit sedd som en blivande förälder, och istället är det frågor om ”pappan”. TROTS att journalen har lästs och kvinnorna kommer dit som ett par, men blir bemötta som väninnor, och pappan är upptagen och den andra kvinnan är något tillfälligt inhopp för dagen under läkarbesöket tills pappan kan återkoppla. Suck!

        Undersökningar har gjorts och Sverige har en HEL del att åtgärda i sitt vårdbemötande av minoritetsgrupper. En mörkhyad, ensamstående, lesbisk, arbetslös, överviktig kvinna kommer sorgligt nog inte bli bemött korrekt i vården. Men hade hon varit vit, heterosexuell, normviktig, högutbildad, anställd, man, gift, så hade bemötandet blivit korrekt i princip vid alla möten med vården.

        Det tål att tänkas på!

    Jag tror dom är tillsammans. Och vilken tur hon har. Viktor är så fin. ❤

      Det tror inte jag, Viktor gillar killar 🙂 Inget fel med det, tur för den killen som han blir tillsammans med.

        Han gillar väl ändå både killar och tjejer? Har för mig att han sagt det själv i en video nu nyligen när han och Emil byggde pepparkakshus

          Men HERREGUD! Lägg ner spekulationerna kring människans läggning…

            Fick veta för en vecka sen av en av Margaux vänner att Margaux har en väldigt intim relation med Emil (Som även är med i Sydafrika) sedan en längre tid tillbaka. Sen hur seriöst det är vet jag inte men eftersom det är en gemensam vän till henne och Viktor kan man ju kanske utesluta att även Viktor skulle ha något på gång med henne, oavsett läggning. Sen åt jag lunch på Teatern i mellandagarna och hamna bredvid Jakob som var fly förbannad över att Margaux hade lämnat Arnold på julafton för att festa och satt länge och beklagade för sin lunchkompis hur fucked up allt var. Han prata även om hur hennes läsare måste fatta snart vad som egentligen pågår för att det är sjukt hur hon kommer undan med allt. Satt som sagt bredvid och hörde hela konversationen

    Han är bi. Han har varit tillsammans med aina leese.

      Det bevisar ingenting ?

        En persons sexualitet är ingenting den ska behöva ”bevisa” för en massa personer.

        Begär du även att heterosexuella ska ”bevisa” sin sexualitet? Eller det är bara något som personer som är HBT+ ”bör” göra?

        Varför så investerad vem som är i vems säng? Är det inte mer intressant för dig att fokusera på vem som är i din?!!

      Jag har barn med en man som uppenbarligen inte tänder på kvinnor alls.. han ville inte kliva ur garderoben innan hans föräldrar dog. Det känns vill jag lova

        Intressant. Hur märkte du det? Menar inget illa utan verkligen nyfiken.

        Förstår inte hur man kan göra så mot någon. Det måste ha varit hemskt för dig. ❤️

    MM tyckte att det var bra att katterna inte blev rädda för fyrverkerierna. Undrar hur hon visste det när de varvi stan och hon lämnade Märsta 03.30.

      Du låter som en riktigt otäck stalker.

      Det vet man på att man ser hur katterna övriga tiden på året hanterar plötsliga händelser.
      Mina katter sover igenom i princip allt. Till och med ljudet från dammsugaren.

        Fast det stämmer inte. Mina katter sover igenom det mesta, men när det började smälla blev de redigt ängsliga. Det är inget ljud de är vana vid. Om man har djur så får man ta ansvar och vara hemma på nyårsafton.

          Alla djur reagerar olika på olika saker, precis som du & jag!
          Min hund kunde inte bry sig mindre om rakter men blir väldigt orolig och ängslig när det blåser – fast det skiter vi i och stannar hemma på nyår, för så är det ju för alla djur
          ???

            Haha min katt är livrädd för blåst och åska, dock inte raketer/fyrverkerier.

          Min katt är livrädd för dammsugaren men sover sig igenom nyårsafton alternativt sitter och lugnt tittar ut genom fönstret. Och då bor jag mitt i stan. Man kan inte bara utgå från sitt eget djur, de är individer.

          Bara för att dina katter sover igenom det mesta förutom raketer så innebär inte det att alla katter beter sig likadant. Men jag förstår vad du menar.
          Dock så tycker inte jag att man är ansvarslös om man åker iväg på nyår om det är så att man vet att katterna inte blir nervösa av raketer. Så bara för att man har djur är inte det synonymt med att man måste vara hemma på nyår för att vara ansvarsfull.

    Tycker det är lite anmärkningsvärt att hennes senaste bild på insta är att hennes bröllop med Jacob var det bästa som hänt under förra året, lite udda med tanke på att de nu separerat.

      Fast hon nämnde väl att de va en väldigt fin/bra/rolig dag?! Margaux och Jacob verkar ju ändå komma överens!

      Varför märkligt? Du menar att hon måste ändra sin upplevelse av bröllopet för att relationen inte höll?

        Det kanske är jag som är udda då, hade jag gift mig och sen separerat inom loppet av några månader så skulle jag haft svårt att inte ångra att jag gifte mig, det är ju ett misslyckande.

          Så då hade du tvingat dig att säga eller känna att ditt bröllop var skit fast du egentligen tyckte det var fantastiskt? Låter inte helt sunt.

          Två av mina ex är något av det finaste och bästa som hänt mig även om jag inte är tillsammans med någon av dem längre. Så hade absolut kunnat se ett bröllop som ett av mitt livs bästa dagar även om inte äktenskapet höll.

          Hon var ju förmodligen väldigt lycklig där och då.

            Varför är ni inte tillsammans längre trots att de båda är något av det finaste och bästa som hänt dig? Är bara nyfiken 🙂

          Fast det var ju aldrig något riktigt bröllop… så hon kanske bara är nöjd med hur lyckad festen blev

            Hur mycket spons och uppmärksamhet hon fick?

      Nu var det ju inget bröllop utan ett sponsrat jippo!

    Lite skumt, i en video nämnde hon att hon skulle åkt till Sydafrika i december men att hon fått ändrade planer och lät väldigt besviken över det. Tänkte att det kanske var jobb men så firade hon både jul o nyår med kompisar? Vill inte vara en mom shamer men tycker nog det är märkligt prioriterat..

      Och Jacob verkar inte heller ha varit så intresserad av att umgås med sitt barn dessa dagar.

        De har ju delat upp tiden. De kanske ska ha varannan vecka. Jag tycker att det är bra om man inte tjatar om vad den andra föräldern gör på sin vecka.

        Sen tror ingen att A far illa, men det är en konstig prioritering att lämna bort en 2-åring för att festa i en vecka… det tycker jag som förälder!

          Men Arnold kommer ju vara typ 3 veckor i Sydafrika.

          Men hon var ju och hälsade på sjuk mormor i Holland också. Så festade i en vecka – nej.

          Barn under 3 år rekommenderas inte att ha varannan vecka, dom behöver nära kontakt med sina föräldrar. Följaktligen borde inte barnet vara iväg själv heller från båda föräldrarna.

            Hur föreslår du att man gör när föräldrarna inte längre är ihop då?

              Känner många som separerat med mindre barn som har 2-2-3. Säkert väldigt individuellt vad som funkar bäst dock.

              Man säger 0 år 0 nätter från primär anknytningsperson, oftast är det mamman. 1 år 1 natt, 2 år 2 nätter enligt anknytningsteorin.

            Arnold har nog en hyffsat nära relation till sin mormor som det verkar. Man behöver ju inte vara biologisk mor eller får för att vara en anknytningsperson. Det är ju en sådan man bör ha tillgång till. Någon man är 100 % trygg med.

      ”Vill inte vara en mum shamer men kan liksom inte hålla mig”

      Alltså Margaux och Jacob delade upp dagen mellan de båda, hon hade förmiddag med familjen+sin pappa och Jacob tog Arnold på kvällen… skulle hon suttit ensam hemma då på kvällen menar du?

      Margaux firade halva julafton med Arnold+sin pappa, jacob hade andra halvan. Fattar att hon hellre spenderar kvällen med kompisar än helt ensam utan sin son som hon helst velat vara med..

    Finns det ens nån influencer överhuvudtaget som inte totalignorerar klimatkrisen och som väljer att inte flyga 72 gånger i månaden?

      Nej! Eller jo, Greta…

      Jag skiter i klimatet och tar flyg till Sundsvall från Stockholm. Jag har liksom insett att det är försent så jag bryr mig inte. Finns inget som kan ändra på detta…eller jo..om flygskatten skulle tredubblas kanske jag skulle ta tåget varannan gång.

        Det är inte försent, klimatet kan återhämta sig!

        Som om flyget skulle vara det största problemet…

      Flyget står bara för en liten liten procent av världens klimatutsläpp. Är faktiskt mer oroad för den enorma konsumtion som influencers håller på med samt uppmuntrar. Den om något är starkt kopplat till klimatkrisen.

      Att sluta flyga/dra ner på det som privatperson gör mycket för din egen klimatpåverkan men gör ytterst litet sett ur ett globalt perspektiv. Tycker vi ska höja blicken lite och tona ner moraliserandet kring flygande lite grann med tanke på hur mycket annat som verkligen gör skillnad för klimatet…

      Therese!!

        men det är ju inte för att hon bryr sig om miljön, det är ju för att hon har flygfobi.

      Intressant, det ska bli dyrare och dyrare att åka bil, men flyga verkar inte bli lika dyrt, håller med om att dyrare flygskatt för att minska onödig flygning vore en ide

    Är det någon mer än jag som har en egen häst??? Jag är ofta i stallet och det är så härligt för själen och även att komma bort från sambon ett tag (fy på mig! Fniss ?)

      ?

      [Borttagen kommentar]

        Åh förlåt! ? jag är ny här på BloggBevakning och tycker ni alla verkar så mysiga ? Men jag kände inte till detta med Öppet Spår! Jag sparar min fråga till det. Men du behöver väl inte vara så otrevlig tycker jag? Kram! ??

    Och jag gick i samma skola som Viktor, och umgåtts i vuxen ålder. Han är bi.

    Tänk att inte ’give a fuck’ om att ha med passet till flygplatsen och att inte ha koll på giltighetstid. Det går alltid att beställa ny bilresa till flygplatsen, köpa nya biljetter, åka fram och tillbaka i onödan.

    Skådade vintergäck, krokus och snödroppar på väg upp idag ?

    /Hälsning från Skåne

    Tillsammans eller ej, något skumt är det iallafall med deras förhållande. Visst kan man vara sjukt nära men att ha sleepovers hos en kompis föräldrar bara sådär och fira jul med killkompisar när man har familj.. gör man så? Dessutom har Viktor avföljt Jacob från Instagram och svarar de som ifrågasätter varför med ett ”❤️”. Varför avföljer man en person man tidigare uttalat sig vara nära utan vidare om man inte ligger med hans ex?

      Hahaha är enda anledningen att avfölja folk på insta att man ligger med deras ex? I think not.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.