Sex och snusk på Youtube

https://www.instagram.com/p/B9lmCwwHAGJ/

Jag blev taggad i den här bilden i morse, vars frågeställning är relevant trots att den kommer från ett nästintill tomt konto.
”Varför får Therese Lindgren ett fripass vad gäller att anspela på sex i sina videos rubriker och thumbnails”?

Får hon det? Ett fripass? Det får hon kanske?
Jag diskuterar gärna kring varför det inte pratas mer om det, men det jag tycker är mest intressant är varför hon GÖR det.
Det måste ju finnas en anledning till att hon publicerat så pass många videos på detta sätt att folk reagerar.
Är hon en sexgalning? En nymfoman? En nymfparakit?

Det finns en förklaring och den är ganska nedslående om jag ska vara ärlig.
Jag vet inte exakt hur strategisk Therese är här, om det här är en noga slipad plan eller om hon bara märkt att det fungerar och fortsätter på det vinnande konceptet utan närmare eftertanke?
Med tanke på att Therese nått över 1 miljon prenumeranter på Youtube så tvivlar jag på att hon gör saker av en slump, eller höftar men vi låter den frågan förbli öppen då jag faktiskt inte vet.

Men..
Sanningen är den att – på samma vis som Youtube kan känna igen musik i olika klipp och koppla dem till korrekt rättighetshavare – så har systemet en liknande algoritm för titlar och nyckelord.
Skriver man namnet på en annan stor Youtuber i rubriken så kommer Youtube ranka den videon högre än utan namnet. Därför är det inte så konstigt att exempelvis Lina Dawood satte Biancas namn i rubriken på en video som visade sig innehålla mycket lite av henne.
Ju fler namn på stora Youtubers, desto högre ranking och man uppmuntras även att skriva med ENBART STORA BOKSTÄVER I RUBRIKEN FÖR ATT STÅ UT EXTRA.

Du bör även optimera din thumb nail (startbilden i din video) då det visat sig att en intressant och högkvalitativ thumb nail leder till att fler klicka på den. (vilker ger dig en högre CTR (click through rate)
Youtube rankar även ett kontos videos högre om de alla på ett ungefär är lika långa.

Och så keywords…
Keywords, keywords, keywords…
Nyckelord för Youtube är lite i en egen värld…
Det finns mängder av sidor att använda sig av för att få fram nyckelord som kan leda till en högre ranking för en video.
Antingen väljer man ett populärt nyckelord eller så försöker man hitta ett utan allt för mycket konkurrens.
En snabb gissning, vad tror ni exempelvis många unga killar skriver in för sökord på Youtube och vilken video av dessa två tror ni de väljer att klicka på baserat på hur startbilden/thumb nails ser ut?

Therese Lindgren (och många andra) verkar helt enkelt ha anpassat sig till Youtubes olika sätt att optimera sina videos för att få så många views, clicks och prenumeranter som möjligt.
Jag tycker det är SKIT(!!!) och instämmer i kritiken som riktats mot många profiler av den här anledningen, men jag skulle gärna se en del av kritiken byta mottagare och istället riktas mot Youtube och Google, som är ansvariga för att det faktiskt blivit så här.
”Don’t hate the player, hate the game” typ… 🙂

Jag har svårt att se hur mastodontföretaget Google ens skulle notera eller rycka på sina stora kooperativa axlar åt saken, men man måste ju börja någonstans, eller hur?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hon är frispråkig och pratar om sex. Det är väl en bra förebild för barn?

      Så att klä av sig och ta bilder där det ser ut som man suger d*ck för att locka tittare är en bra förebild tycker du?

        Barnen har väl föräldrar som ska ha koll på vad de gör på internet.

          Men va? Nyss tyckte du ju att hon var en bra förebild sen ändrar du dig till att föräldrarna ska ha koll? Dubbelmoral much?

            Hellre dubbelmoral än ingen moral!

            Mvh
            Stordalen

          Föräldrarna har INTE koll. De tycker det är jätteskönt när ungen sitter framför paddan så föräldrarna kan få sitta och titta i sin mobil i lugn och ro.

        Håller helt med dig.

        Ps. Läs gärna nya sociala medier bloggen https://nouw.com/socialamedierbloggen

          En kommentar vars enbart syfte är att få in en reklamlänk, bra jobbat där!

        Följer Therese och noterade detta för lääängesen, hon har många thumbnails / rubriker som anspelar på sex och nakenhet, it goes way back så att säga. Gillar Therese men just detta, clickbaits osv, får mig att tappa respekten för henne lite och hennes trovärdighet sjunker i mina ögon.

          Håller meeeed

      Måste hon vara halvnaken på bilden när videon handlar om att organisera saker? Tycker inte det är samma som att vara frispråkig ?

        Men alltså. Sex och nakenhet är ju natuuuurligt som alla ni internetkrigare jämt hävdar. Hur ska ni ha det??

          Skillnad på sex och nakenhet och porr kan jag tycka?

        Hon är ju det för att locka klick, hon är strategisk.

      Och jag tycker frispråkighet tyder på en dålig förebild.

        Ja, det är ju inte ett dugg ”frispråkigt”, det är en metod att få fler likes och klick genom att exponera sig själv sexuellt. En väldig skillnad.

      Detta var tänkt som en provokation för att förstå hur absurt hennes förhållningssätt till barn är. Självklart tycker jag att hon är allt annat än en förebild för barn.

      Hon är bra äcklig
      Uschh dessa videos

      https://photo013856712.imgfast.pw ­❤️­­­­❤️­­❤️

    Ja vissa kommer undan med allt medans andra knappt kan andas utan att kritiseras.
    Therese är ju helgonförklarad.

    Märklig tjej!

    Känner bara URK ang Therese, väldigt trött på henne

      Jag tycker om henne. Men ibland blir det fel.

        Ibland?
        Therese har under lång tid använt sex och tvetydiga rubriker och bilder för att locka till klick och visningar.
        Therese är inget helgon. Hon är slipad. Använder förmodligen Excel hon också för att hålla reda på allt.
        Bara att titta på vad hennes bolag omsatt de senaste åren.

          Pengar…. Vad gör man inte för pengar, liksom? Hur mycket pengar behövs för att man ska balansera på gränsen till porr? Ett litet tag bara, tills man tjänat ihop tillräckligt. Ungefär….. Och hur mycket är tillräckligt, sen? Och var drar man gränsen?

    I Nemos podd så fick hon bemöta påståendet om att hon anspelar på sex i bl a. sina thumbnails. Det förnekade hon starkt, vilket följdes av en märkbart sur Therese i resten av podden.

      Wow. Att hon inte ens kan erkänna det ger verkligen en ny nivå av smaklöshet. Varför göra något man uppenbarligen skäms över?

        Jag tror att det är rättare sagt att hon skäms över att det uppmärksammas att hon måste locka tittare med sexuella antydningar och anspelningar.

      Haha…

    Har väntat såå länge på detta inlägg hos Bloggbevakning. Det är inte okej att anspela på sex så mycket, i varenda tumbnail.

      Ja, vi är flera som upprepade gånger frågat efter ett inlägg om Thereses clickbait-titlar och sexuellt suggestiva thumbnails. Men Cam verkar ha varit upptagen med Bella.

        Det finns annat än Bella! Halleluja att Cam inser det! 😀

          ??‍♀️

        Den här är ändå värst! En avklädd barn i miniatyren med titeln ”älskade unge”

        https://bloggbevakning.se/2018/07/31/tank-lite-langre-therese-lindgren/

      Nej det borde inte vara ok och i första hand om man vet med sig att många följare är minderåriga och kanske 10-12 år.
      Där finns det någon konstigt i Thereses upplägg.
      Hennes videos är till stor del riktade till barn men hennes samarbeten förutsätter att man är myndig för att handla och har kort att betala med.
      Går hennes följare i dubbla led?

        Therese talar ju sitt tydliga språk, hon går efter pengarna.

          Till skillnad från..?

            Till skillnad från none skulle jag vilja säga, men skillnaden är väl att resterande har kritiserats och finkammats med luskam för varenda brist, fel och ordval medans Therese (fram tills nu) har helgonförklarats och under inga omständigheter fått ta emot ens en tredjedel av övrigas kritik. Vilket hon även har spelat på, oskyldig och rar, men blev plötsligt en s*xanspelande influencer likt alla andra, och you do you – men stå åtminstonde för det.

              Notera att hon fortfarande inte får kritik här dock.

        Men ÄR hennes följare 10-12 år i första hand? Finns det någon statistik på det? Det kanske är de som syns i hennes kommentarsfält bara.

        ***

        Kunde själv inte bry mig mindre om folks thumbnails dock.

          Fast 10-12 är ju inte den enda kritiska åldern. 14-åringar? 15? Fortfarande väldigt unga tjejer som ser henne som dels en förebild, dels en metod att tjäna pengar. (Utan att behöva gå en massa i skolan och plugga och göra annat besvärligt…)

            Håller med om det andra, men så tänker jag om alla influencers. För jag tänkte på det tidigare idag faktiskt när jag lyssnade på podden Innan vi dör. De pratade om influencers och vem som är en bra förebild eller inte. Och då tänkte jag att jag har väldigt svårt att tro att t.ex en 15-åring vill bli en förebild, känns mer som att den vill tjäna mycket pengar och få en massa gratisprylar och som du säger, inte behöva någon utbildning.

            Vet endel 6-åringar som följer henne.

              ? Men ärligt talat så tycker jag att där är det ju verkligen föräldrarna som är lite korkade.. Hur låter du din 6-åring följa en vuxen influencer likt therese??

          Oavsett pratar hon och gör mycket content som riktar sig till yngre barn. Blir skumt med alla innuendos och sexanspelningar mitt i allt. Hade inte uppskattat hennes thumbnails ändå, men varit lite lite annorlunda om hon gjort videor för äldre personer. Väldigt sällan hon gör det ??‍♀️

    Varför ska youtube och Google ha ansvar för att Terese hör allt hon kan för att få maximalt antal klick? Tror att hon också har ett excelark och tyvärr vet vi ju alla att detta lockar fler tittare.
    Tycker det är tråkigt att ansvaret i detta lyfts bort from Terese och även att det övergår i att diskutera i hur youtube är uppbyggt istället för den faktiska frågeställningen; varför får hon fripass?

      Jag säger detsamma – varför är det Googles ansvar vilka bilder och titlar Therese använder sig av?? Mycket märkligt tänkt, det är väl enbart Thereses eget ansvar och hon gör det för klick och tjäna pengar – inget som hon måste göra. Therese är strategisk. Som sagt Therese får fripass, hon kommer undan…

      Exakt! När detta inlägg kom tänkte jag ”ÄNTLIGEN!!”. Men så börjar jag läsa och får inte alls ihop det.

    Jag tycker det är rätt billigt och smaklöst att anspela på sex /porr/naket o.s.v säger en del om dem som gör det. Att de inte tar sitt varumärke på så hemskt stort allvar. Man måste inte gå med på att vara naken/prata sex/intima detaljer i varje jävla klipp. Man måste inte alltid va värst. Man får ha integritet.

    Sex säljer visserligen men till vilket pris? Värt att bli reducerad till objekt för mera likes och klicks? Är det verkligen unga flåsiga killar som är Therese (och biancas tex) målgrupp?

    Youtubern ANJO gjorde en kompilationsvideo (nu raderad) av de gånger Therese visar upp sina bröst eller bröstvårta (som hon täcker över/pixlar).

      Vore intressant att veta varför den raderats.

        Man får inte ifrågasätta Therese. Ingen vågar gå emot. Hon är ju YouTubes lilla darling

    Någon annan som inte gillade att svara knappen var till höger men helt plötsligt scrollar med vänster hand nu när knappen är på vänster sida? ?

      Haha ja jag med! Tror det är för jag började lära mig att scrolla med vänster innan knappen bytte plats. Har dock vant mig tillbaka att scrolla med höger ?

        Hahahaha +1

    Jag tröttnade på Therese för länge sen. För mig är hon som ett barn i en vuxens kropp. Pratar med bebisröst, gör sig till och förlöjligar sig själv för att verka lite sådär tokig. Känns som hon vill vara lite som Grynet var men misslyckas.

      Exaaaaakt så!!!!

        Kunde inte ha sagt det bättre själv! Jag är 29 år och tycker absolut inte att man måste bli stel och tråkig för att man blir äldre, men känns bara larvigt att bete sig/prata som en tonåring när man är närmare 35 (34 kanske hon är?).

          33

            Va?! Är hon så gammal!? Trodde hon var typ 19? Jaha.

            My bad, 33 år*

      Jag med hennes falska

      Hiii allesammans och så ler hon med ögonen, pratar bebispråk , viftar på händerna som en kanin och är så putiinutii gullig positiv.. hade jag vart Anders hade jag aldrig pallat

      Började irritera mig på att hon hela tiden frågade tittarna ”förstår ni?” Och man satt där bara ”…ja?” För 100de gången

        JAAAAAAA precis! Hur nedlåtande kan man vara mot sina tittare?

        Håller med, men sen när man scrollar igenom hennes kommentarer så ser man att tittarna inte förstått någonting. Därav att hon är så extremt överpedagogisk. Synd.

    Du ställer frågan och du ger ett bra svar Camilla. Hon spelar spelet och det belönas med click. Det är beklagligt att vissa har grönt kort och kan/får anspela på oralsex etc etc. Sen nekar hon dessutom och är oförstående.

    Jag gillar Therese och anser hon vara en av få mogna personligheterna på YouTubes plattform. Men ser vad du just nu uppmärksammar och håller med. De är mycket fixering av bröst, hud och inta föda på ett sätt som anspelar på de du skriver.
    Lite märkligt på en så klok och duktig kreatör som Therese ska behöva lägga sig på så låg nivå.
    Scrollade igen nyss hennes arkiv för videos. Och ser en hel del video ”omslag” utåt är beklätt på ett inbjudande sätt som anspelar.
    Tror Nemo Heden hade en fråga om detta på sin podd nyligen, där lyssnare fick ställa fria frågor till hans gäst.
    Även Anjo har gjort video om detta. Men valt tagit bort den.

      Mogen?! Therese beter sig ofta som en tonåring som dessutom pratar bebispråk.

    Fast här tycker jag att ditt engelska citat är att du tog det ett teg för långt och att det inte passar med orden så skrev före det.

    För tillskillnad mot tex Bianca som har en sjukdom som grumlar omdömet så vet Therese precis vad hon gör, samma som du gör, och som alla andra som inte blivit intvingade i spelet så har man ett val att spela efter andra regler än de som erbjuds eller inte spela alls, tills youtube och gooolge tvingas att ändra sig.

    Tycker ni inte?

      vad för sjukdom har bianca?

        Ätstörningar.

          Det är inte en sjukdom.

          Aha missförstod dig trh, trodde du menade att Bianca också anspelade på sex pga dåligt omdöme pga sjukdom ?

    Harvey Weinstein får 23 års fängelse!!!

      Justice!! Tyvärr lär han väl komma ut redan efter ett par år för gott uppförande ?

        Nä, han är för hatad för det.

        Nej, han är rökt, rättegång väntar även i Los Angeles/Kalifornien.

        Haha nej, det gör han inte. Är det Amerika så sitter han inne den tiden som är bestämd. Det funkar inte som i Sverige direkt….

      Måste vara billigare att skicka han till Italien. Enkel biljett. ????

      ??????
      Yes!

    Therese har brutit mot Youtubes regler flera gånger.

    Don’t post content on YouTube if it has any of the items below:
    *Depiction of genitals, breasts, or buttocks (clothed or unclothed) for the purpose of sexual gratification
    *Using or displaying sex toys to provide viewers with sexual gratification
    * Nudity or partial nudity for the purpose of sexual gratification

    https://support.google.com/youtube/answer/2802002?hl=en

      Vad heter ”sexual gratification” på svenska?

        Sexuell tillfredsställelse/lust?

    Asså orkar inte med att allt måste va så pk o hur orkar folk? Förstår att du orkar som tjänar pengar på detta men…. Har de inget jobb? Sysselsättning? Hur orkar man hålla på granska och leta efter saker och haka upp sig på.

    Och kan föräldrar börja vara involerade i sina barn liv och sluta släppa ut de obevakade pp sociala medier? Alla vet vad som finns pp internet. Ta lite eget ansvar

      Eller hur!!!!

    Sex säljer och har alltid gjort det.
    Allt för klick och likes syndromet.

    Sex säljer, fråga Bella och hennes bhuppvisningar.

      Fråga henne själv

    Oj alltså det är lite över gränsen.. det är barn som kollar liksom. ”organinseringporr” eeh och locka med att vara naken asså… Ja men hon gör det ju för att locka click för hon vet vad som drar mest click. Therese är strategisk, hon är både slipad och har märkt vad som lockar mest click – och det är ju då strategi. Hon har strategier precis som du Camilla.

    Varför skulle det vara Youtube och Googles ansvar vad Therese väljer för bilder och titlar – det är väl enbart hennes ansvar att hon väljer att anspela på sex för att tjäna så mycket pengar som möjligt?

    Jag tycker man kan jämföra Bianca och Therese kanaler – båda har främst barn/unga som kollar på deras videos och följer deras kanaler. Jag tror att om Bianca hade lagt upp thumbnails som dessa så hade det blivit bra mycket mer kritik riktat mot henne som person och hon hade fått stå till svars för vad hon lägger upp på sin kanal och vad för slags förebild hon är. Therese behöver sällan ta emot sådan kritik – eller?

      Nä Therese är lite untouchable, ”Queen av youtube”, ingen vågar ifrågasätta eller gå emot henne

    Hennes Youtube klipp är extremt tråkig
    Det var mycket bättre förr…

    Jag med hennes falska

    Hiii allesammans och så ler hon med ögonen, pratar bebispråk , viftar på händerna som en kanin och är så putiinutii gullig positiv.. hade jag vart Anders hade jag aldrig pallat

      Och jag hade aldrig pallat en dag med Anders. Han pratar så tillgjort och konstlat att det bara kryper i hela kroppen av obehag…

    Varför pratar Therese Lindgren som ett barn?
    Med bebis röst
    Heeeei allesammans ja hoppas ni mår super duper bra för de gör jag

    Jag klarar inte av och kolla youtubeklippet utan att cringa så hårt

    Varför pratar Therese Lindgren som ett barn?
    Med bebis röst
    Heeeei allesammans ja hoppas ni mår super duper bra för de gör jag

    Jag klarar inte av och kolla youtubeklippet utan att cringa så hårt

      Hon pratar som ett barn för hon pratar med barn. Hon vill (måste i jobbet) vara en som kidsen

        Skulle hellre vilja att mina barn kollade på barnprogram på tv istället för nån random brud på YT. Barnprogram har ju manus och en tanke bakom. Kanske kan vara lite pedagogisk också.

          Barnprogram brukar heller inte innehålla pornografiskt innehåll. Nä tacka vet jag Youtube kids, har åtminstone hittills inte stött på något opassligt där..

    fast vi alla minns väl hennes livesändning? Haha då betedde hon sig ju inte alls som i sina videos. Då fick man ju en bättre bild av henne som person. Det där med bebisröst och de andra fjantiga som hon har för sig är ju endast för hennes tittare.

    Kollar sällan på hennes videor men när jag väl kollar tycker jag det är så förutsägbart, man vet direkt att hon har klippt in nån ljudeffekt eller försöker skoja till sitt intro etc.

    snark…..

      Hur var hon i live-sändningen?

    Hade bianca haft sånt som förstabild på Youtube eller något lite naket på instagram så hade hon blivit anmäld. När det kommer till Therese så är det inte lika illa för det ”är ju bara Therese”.
    Var heller inte lika illa när grabbarna vlad och Daniel var nakna på Instagram med endast en flaska/burk för kuken. Då var det enbart kul och häftigt. Alla dessa har unga följare/tittare men bara några få har frikort i vad de får göra och säga. När bianca skämtar i videos om sex, att det kan hända magi i sängen så är det en jättestor sak. Men när Therese gör det så är det gulligt och kul.

    Men hon har ju också gjort massvis med videos som handlar om bröst, underliv, sex osv. Känns som om hon gärna vill exponera sig i sina videos.

      Ja precis. Det är många videos om BH-tricks, när hon testar underkläder från skims, sheetmask på snippan, testar att ånga snippan, testar bröstuppfinningar, testar bröstdeodorant osv i det oändliga. Fanns också någon video som hette ’Se inte denna video med dina föräldrar’ med en thumbnail på en naken Therese i duschen.

      Så visst genererar det click och pengar, men därtill så vill ju Therese uppenbarligen visa upp sin kropp.

        I förra videon jag såg (tror det var den nyaste) så satt hon i början av videon på en stol med benen ihop, sen särade hon på benen snabbt som ett”move” liksom och så skratta hon och sa ungefär ”Oj det därfick mig att tänka på en gång när jag gav Anders en lapdance blablabla hihihi” och det var så pinsamt tydligt att hon planerat det men skulle få det att låta som en ex tempore grej liksom.. ? Skämmigt

    Therese kan vara normal och vuxen också.
    Det här reportaget visar en annan sida av henne.
    Dessutom är det ”mitt” ICA Maxi så det var extra intressant:
    https://www.youtube.com/watch?v=Sf1FEEhX02Y

    När Theres gästade Alexander Pärleros poddcast fick hon en fråga av en tittare som löd något i stil med ”varför hon anspelar på sex i en del videos”

    Detta avfärdade hon snabbt med att hon aldrig hört någon säga det tidigare och att det inte stämmer.
    Jag har inga problem med att Theres gör detta, hon är en vuxen kvinna. Men jag tycker att hon skulle kunna stå för att hon gör det? För hon är ju medveten om vad hon gör när hon väljer dessa bilder som omslag till sina videos 🙂

      Samma fråga fick Therese hos Nemo Heden podd – Nemo möter en vän
      Så nog vet Therese om detta.

        Ber om ursäkt, förväxlade Alex och Nemo. Det var där jag hörde det också.

    Jag undrar hur Bianca tänker när hon döper sin senaste video till ’Jag spydde på Sturebadet’ när alla vet att hon lider av bulimi, att hon utöver det tränar så hårt så hon spyr.. Jag vet inte, tycker hon skickar dåliga signaler med en video som denna. Men vad gör man inte för views?

    Hon gjorde en video där hon gjorde en kroppshållning på en tjej. Den videon fick rekordmånga views, även utomlands. Var välnärts efter det hon fortsatte på det spåret

    Therese är nästa blondinbella, hon har definitivt ett excell-ark! ALLT är noga uträknat. Hon vet precis vad hon gör

    Så vad är orsaken till att min kommentar inte släppets fram här då?

    Tycker det är rätt uppenbart att hon har ett större sexuellt och kroppsligt intresse. Är det något fel i det, nej inte direkt, men passar det för att sälja videos som delvis är riktad till en ung målgrupp? Nej givetvis inte. Gillar Therese men tycker det är synd att antal visningar går över goda värderingar.

    Hon har väl sagt i en video att hon mer eller mindre är beroende av orgasmer. Inte så svårt att lista ut att hon är väldigt sexuell och därmed också vill ha sexuell bekräftelse. Tror inte thumbnailsen bara är en plan för views, tror hon gillar det.

    Through our experts, we offer all kinds of Economics Essay Writing Services and Economics Research Paper Writing Services to suit the needs of every student when they are given any Economics Coursework Writing Services.

    Har ingenting med Therese Lindgren att göra, men Google är väl inte direkt ett kooperativ…

    Äntligen tas detta upp! Vet inte hur många år vår Youtube drottning fått fritt spelrum att vara storrökare, köra eviga sexanspelningar och förespråka samarbeten med fastfashionföretag för ”hon är ju ändå vegan och lider av psykisk ohälsa”.

    Nu räcker det! Jag gillade verkligen Therese förr men herregud vilka fria händer hon har att göra vad hon vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.