Öppet Spår

Ett inlägg att diskutera Coronaviruset återfinns direkt under detta.

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli sattes på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

547 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har ni tips på träningstights som man inte ser igenom (”squatsäkra”)?

      Lululemon är bra men dyra 🙂

        Håller med, absolut bästa!

      Blacc

      Herregud hur många ggr ska denna fråga komma upp ? onzie, six deuce, Kari traa

        Ja, jag vet. Förlåt >< jag har sett ett sånt inlägg tidigare men var inte intresserad av frågan just då.

          Det var seriöst den här veckan ?

            IGÅR VAR DET och gymsharks svarta som svar som vanligt ?

              Och brallorna är jävligt bra – så här kommer dom igen – VARSÅGODA ?
              (Billiga och säkra och jäääävligt sköna!)
              https://se.gymshark.com/products/gymshark-training-7-8-leggings-black

            Alla läser iofs inte alla ÖS, det måste man ändå komma ihåg☺

              Exakt, jag läste inte det inlägget. Sist jag läste om samma fråga som jag ställde var någon vecka sedan. Jag förstår inte varför man måste göra en grej av att jag inte läst tidigare ställa fråga. Som att man ska skämmas för att man inte alltid läser alla inlägg här ?‍♀️

                Fast ta det inte så hårt, jag menade det mer skämtsamt, frågan har kommit upp typ i varje ös och det är alltid samma svar vilket är roligt, alltid svarta gymsharks och några svarta från hm, menade absolut inget illa????

                  Söt

                Snarstucken?

      Kolla in Better Bodies hemsida. De listar vilka av deras tights som är ”squat proof”! Superbra kvalité.

      Köp rätt storlek

      Tack för svar, alla!

      Jag har faktiskt ett par från hm som både sitter på plats och som inte är genomskinliga. För typ 249 kr. VÄRT! Och jag är kurvig också så brukar ha svårt att hitta bra

        Jag med! Tre olika par och inga är genomskinliga. Alla deras seamless är i tjockt tyg.

      Stronger!!!

        Det stämmer att de är squat proof men sämst passform.

      Har ett par från Uniqlo som är helt amaaazing och billiga dessutom!

      Aimn

      Snart får Gymshark sponsra mig – för JA här kommer dom igeeen ? Dessa är de bästa jag äger! Snygga, sköna och säkra! Happy träning ??

      https://se.gymshark.com/products/gymshark-training-7-8-leggings-black

        Får man betala extra för tull? ? Då Storbritannien gått ur eu?

          Brexit är inte genomfört än vad jag vet?

          Oj hmm.. Jag har aldrig betalat tull, men vågar inte lova något ?

          Dubbelkollade nu, står att de skickas från Belgien och därför tillkommer inga tullavgifter. In o shoppaaa! ?

            Tack för svar! ?

      Röhnisch shape tights!

      Svarta tights å svarta trosor?

        Nej? Förstår inte hur folk kan tro att svart under svart(eller vitt under vitt för den delen) gör att trosorna inte syns igenom? Man kommer ju se skillnad på trosornas färg och personens hudfärg. Hudmatchande trosor är det enda som funkar om man inte vill att det ska synas igenom.

      Måste tipsa om dom här:
      https://www.decathlon.se/leggings-120-svart-dam-id_8405288.html

      Supersköna och inte genomskinliga, och billiga, 179 spänn.

    Jag behöver hjälp, tack! Jag vet, och har nog alltid vetat men varit för osäker för att ansöka till universitet, att jag vill jobba med något inom mänskliga rättigheter. Inte enbart i Sverige utan även internationellt.

    Vad är det man ska läsa till då? Socionom? Jurist? Ekonom? Finns det andra yrken?

    Ha en fin påskafton ?

      Mänskliga rättigheter eller internationella relationer som kandidatprogram. Jag läste freds-och utvecklingskunskap och arbetar nu som mänskliga rättighetsstrateg i en större kommun. Superkul!

        Åh, tack! Vart läste du någonstans? Och ger det många jobbmöjligheter? Får jag även fråga vad du har för arbetsuppgifter? ?

      Jag har en kandidat i statsvetenskap, och läser nu en master i mänskliga rättigheter ? vill du ha en bredare utbildning kan du läsa en kandidat i statsvetenskap, sociologi eller liknande. Annars går du direkt på en kandidat i mänskliga rättigheter.

        Hej! Tack för svar. Jobbar du något nu under tiden du läser? Och hur lång är din moster? Vad hade du tänkt jobba med efter din utbildning?

          Jag jobbar extra inom privat sektor, men inte det jag är utbildad inom ? min master är tvåårig, jag ska till hösten ha praktik på en svensk ambassad i Asien. Förhoppningsvis får jag jobba på olika ambassader i världen, men ett jobb hos FN eller EU är ju inte heller fel ?

            Men om jag väljer att läsa en kandidat i mänskliga rättigheter istället för att gå den vägen du har gjort – ger det mig lika mycket möjligheter i framtiden eller färre?

            Vad kul att du ska på praktik och jag hoppas verkligen att du kommer iväg!! ?

              Som jag har förstått det kan man alltid få ett jobb med en kandidat med, men i ett urval har jag mer ”kunskap” än dig, och kan bli vald före dig. Men det stämmer inte alltid ? gör en skitbra praktik, så att de vill ha dig! ?

                Tack för att du tar dig tiden att svara!! Men om jag läser en en kandidat inom MR, kan jag då läsa en master inom det också? Eller blir det kaka på kaka?

                  Jag är inte helt säker, men en master kräver statsvetenskap, mänskliga rättigheter eller liknande som förkunskapskrav, så det borde inte bli kaka på kaka 🙂

          Hur lång är din moster! ???

        Hur lång är din master menade jag hahahahahaha

          Haha, men min moster är 173 😉

            ??????
            jag dör. Hälsa moster!

      Jag läser juridik nu, tycker det är väldigt givande. Jag vill arbeta med mänskliga rättigheter i framtiden. Mänskliga rättigheter är såklart mer eller mindre genomgående i alla terminer, men det är endast framförallt två terminer i Uppsala som behandlar ämnet, termin 1 och 6.

      Men jag tycker att det är jätteroligt att lära mig om alla andra ämnen också! 🙂

        Tack för svar! Vad är det exakt du vill jobba med då? Är det något som bara juridikutbildade kan jobba med? 🙂

      Jag är socionom, vill du jobba internationellt skulle jag rekommendera ett annat program. 🙂 Jag har familjevänner som jobbar/har jobbat på UD med just frågor kring mänskliga rättigheter, dom har en fil. kand i statsvetenskap och sedan gått diplomatprogrammet på UD.

        Jag är Anonym som ska göra praktik på en ambassad. Sökte de fler än en gång, eller kom de in på första försöket?

          Den ena ansökte direkt efter avslutad utbildning och kom in (detta var dock en hel del år sedan), den andra jobbade några år emellan avslutad utbildning och programmet men kom in på första försöket.

            Tack ?

        Och vilka språk har dem? Är det mer troligt att komma in om en behärskar mandarin eller arabiska, eller väger alla språk lika tungt?

          De skrev på franska under antagningsprovet men behärskar även tyska, italienska etc. Tyvärr vet jag inte om vissa språk väger tyngre än andra. Dock har dom tjänstgjort i länder som har andra modersmål än språken dom behärskar, så man verkar inte bli begränsad så. 🙂

            Tack för dina svar ? jag känner mig pepp på livet nu! ?

              Vad roligt att jag kunde bidra med något. 🙂 Jag tycker själv det är väldigt intressant så har frågat ut dom vid varje tillfälle jag fått, hehe. Kör hårt, du har en fantastiskt intressant och givande karriär framför dig om du väljer den vägen! 😀

                Jag måste ta mig in bara ?

            Men om bara kan språk som inte talas av så många i världen? Det enda stora språket jag kan är engelska. Sen kan jag andra språk men det är minoritetsspråk.

              Diplomatprogrammet har ett intagningsprov med olika språk 🙂

                Tack!! Hänger du ofta på öppet spår? Tänker om jag behöver fråga mer i framtiden haha… Vad har du för arbetsuppgifter som socionom?

                  Hej! Jag joinar här med det jag vet om programmet (som jag själv ska söka). Både min pappa och svåger är diplomater (och pratar båda kinesiska). Gällande Diplomatprogrammet så är mandarin, arabiska och ryska (just nu, ändras beroende på vad som sker i världen) meriterande. Men även franska, spanska och tyska anses som ett gott ytterligare språk (förutom mycket goda kunskaper i svenska och engelska). Minoritetsspråk skulle jag säga inte hjälper dig till antagning till Diplomatprogrammet, då språkproven endast kan skrivas på just dom språk jag nämnde ovan.
                  Du hittar tidigare prov till Diplomatprogrammet om du googlar, vilket ger en bra bild av vad som krävs. Lycka till!<3

        Tack för svar! ? men varför skulle jag inte kunna jobba internationellt som svenskutbildad socionom? Eller har socionomer helt andra arbetsuppgifter? Jag kanske har missuppfattat yrket.

        Åh, vad kul! Vet du vad för arbetsuppgifter de har?

          Socionomer jobbar ju oftast för kommunen, oftast på socialtjänsten. Men många inom regionen också (som kurator). Inom privat sektor kan de jobba för ex assistansbolag… Inte mycket internationell diplomati där int hehe.

          Kan också tillägga utifrån det du skrev tidigare att hela utbildning är fullsmockad med redovisningar inför klassen, inte minst under juridikkurserna. Alltså det är seminarium med redovisningar typ varje vecka i början. De som har stage-fright pallar ofta inte trycket och hoppar av första terminen.

      Jag skulle välja juridik! Vet inte om det är bäst inom mänskliga rättigheter men det ger bäst möjlighet på arbetsmarknaden. Man kan kolla med så mycket olika saker inklusive mänskliga rättigheter som du vill nu! Lycka till oavsett vad du väljer!

        Jobba*

      Om du inte har någon vass kontakt som kan få in dig någonstans på arbetsmarknaden så rekommenderar jag verkligen juristprogrammet.
      Gick själv statsvetenskap och praktiserade i Bryssel och absolut INGEN vill anställa mig. Jag har helt enkelt inte rätt kontakter. Gör inte misstaget jag gjorde. Välj ett program som du vet med säkerhet leder till arbete.

        Tack för ditt tips. Vad jobbar du med nu då? Nej, jag har inga sådana kontakter..

        Har också tänkt på juristprogrammet, men det jag bävar för är alla redovisningar framför klassen. Då menar jag där man återskapar ett fall och alla blir tilldelade roller och att man ska hålla på och argumentera framför alla. Jag kan göra det annars men redovisningar framför grupp har alltid varit jobbiga för mig i skolsammanhang.

          Klarar du inte av att varken redovisa eller argumentera för din sak inför en grupp kanske du ska välja en annan inriktning än mänskliga rättigheter och arbete internationellt?

            Jag klarar av det, men inte i skolsammanhang som jag skrev innan. Har alltid varit bra på att argumentera för min sak bland människor men pga lite grejer som hände under högstadiet, eller snarare vad en lärare gjorde, så får jag panik så fort jag haft redovisningar i skolan.

          Jag pluggar juridik (på SU) och har behövt göra det du skriver 3-4gånger under hela programmet med en termin kvar. Så det hör inte till vanligheterna. Är inte alls så jobbigt som man kan tro heller!

      Jag ha en magister i mänskliga rättigheter och blev klar 2007. Skulle inte läsa det igen om jag fick läsa om, är svårt att få jobb inom det området. Det äe klart att de finns dem som kan få jobb, men det är mycket få. De som det fått bättre arbete inom området är dem som antingen läste en pol. mag. med kurser i MR eller läste juridik. En kandidat inom MR kommer inte att ge dig mycket.

      Jag tänker att du behöver fundera på exakt vad är det inom MR du vill jobba med. Är det lagstiftning -juridik, är det med människor, för att hjälpa och förbättra – socionom, är det inom företag, kommun att jobba med riktlinjer etc – juridik el pol mag osv.

      Pol kand i (särskilt Uppsala) kan också funka:-)

    För ett år sedan fick jag reda på att min man haft ett förhållande bakom min rygg med en kollega. Det varade nån månad men under den månaden hände nog det mesta mellan dem.. jag valde att försöka förlåta honom för jag hade precis blivit gravid med vårt andra barn och vi har nu flyttat till nytt boende för att läka. Mycket har så klart blivit bättre, vi har en fungerande vardag igen och vi älskar varandra, men hur går jag vidare ytterligare? Hans svek finns ju alltid där. När jag är själv tänker jag på henne och dom tillsammans. Att hon hade nåt jag uppenbarligen inte har.. han är verkligen ångerfull och har visat det hela året… kommer det fortsätta bli bättre? Finns det några som tagit sig igenom otrohet när sex mer än en gång skett? Snälla kom med peppande tips.

      Har ingen aning hur man kan gå vidare från en sån sak men en sak kan jag säga och det är att det absolut inte behöver betyda att hon har något du inte har. Det verkar ju snarare som tvärtom eftersom det är dig han älskar och vill vara med. Dock hade jag lämnat.

      Man lämnar är mitt mest peppande tips. Att spendera livet med någon som man vet inte älskar en tillräckligt för att inte stoppa den i nägon annan kommer döda din själ dag för dag tills du till sist börjar hata honom och äcklas av varje millimeter av han.

        Tråkigt att komma med ett helt motsatt svar än vad hon söker. Jag förstår ditt budskap men hon bad om något helt annat. Kan man inte försöka vara tillmötesgående?

          Sorry, missuppfattade nog att hon vill ha tips på hur man överlever men stannar. Då är jag iaf fel person att ge dig svar, nån annan har säkert något bra. Lycka till 🙂

          Fast hon har ju rätt… har varit med om samma sak och jag ÖNSKAR jag inte stannat en enda dag. Jag höll ut i ett år men bara tanken på att han kunde dela det mest intima med nån annan var bara för mycket. Träffade mitt livs kärlek ett år efteråt och även han hade varit utsatt för otrohet och tycker det är det vidrigaste som finns och förstår inte ens hur ens tanken kan komma upp när man älskar någon. Vi har varit gifta nu i 18 år. Bara tanken på att jag hade missat honom om jag stannat med mitt skit till ex skrämmer mig!

            Jag förstår vad du menar men jag vet inte hur mottaglig man är om man inte är mogen i det beslutet. Jag tycker i och för sig att tonen är väldigt varm i alla kommentarer, kanske det faktiskt hjälper henne att tänka i andra tankebanor. ♥️

              Jag förstår att det är det bästa att göra – om barn inte finns inblandade. Vi hade en son på 2 när han gjorde detta och jag var som sagt gravid så vi har ju två små grabbar ihop nu. Vill inte ha dem halvtid..

                Man måste inte bara lämna. Det är något helt annat när man har barn. Själv skulle jag aldrig ge upp halva mina barns uppväxt. Det är ok att känna så också. Du vet vad din väg framåt är och vill ni kämpa på ska ni göra det!

                Jag håller med. Hade aldrig velat ge upp mina barn på halvtid. Hellre ett dött äktenskap då ?‍♀️

                  Fyfan vad sorgligt. Barnen kommer ju växa upp med föräldrar som vantrivs med varandra. Gör barnen en tjänst – separera.

                    Varför skulle man vantrivs? Väljer man att stanna är det ju ens val? Då jobbar man givetvis på relationen och att t asig framåt i den.

                      Personen svarade förmodligen på detta: ”Hellre ett dött äktenskap då”.

                      Dött äktenskap kan syfta på sex och intimitet. Betyder ju inte att man vantrivs.

                      Men det är ju sjukt lätt att vantrivas i en relation med tanke på att den man lever med har varit otrogen. Eller tror du att man glömmer det?

                    Människor är mänskliga och gör fel ibland. Att man inte slutar älska någon för att den gör fel är väl mänskligt?

                      Om någon gör samma fel gång efter gång i typ en månad då?

                      Att ha EN relation är ett misstag. Att upprepade ggr ha sex med olika människor på krogen är flera misstag. Det är givetvis upp till partnern att avgöra hur den känner och vill leva sitt liv oavsett antal misstag.

                    Nu är mitt äktenskap väldigt bra, men jag tänker att man inte behöver vantrivas med varandra för att äktenskapet är dött. Man kan väl ändå vara vänner och bo ihop. Separera och bara få ta del av barnen hälften av deras uppväxt? Får magont av bara tanken, det är min största sorg.

                    23.02 Jag håller med dig till 100%
                    Barnen får det jättebra med båda föräldrarna.
                    Och man klarar att leva med barnen på halvtid.
                    Livet är kort, man kan inte leva i ett dött förhållande.

                Men du vill leva resten av ditt liv med en man som sårat dig in i själen?

          Fast är det verkligen bara det man vill höra, hur man går vidare och förlåter?
          Vem gör det liksom? Vem kan någonsin glömma?
          Lämna och hitta någon som respekterar dig.

      Har inte varit i samma sits men frågan är ju om du kommer att komma över det han gjorde eller inte. Gör du inte det så är ju det enda alternativet att göra slut.

      Tänker att det måste vara okej för dig att älta och må dåligt en stund men om det inte går över så kommer inte förhållandet fungera.

      Känner med dig. ?

        Man gör inte bara slut. Man väljer även bort halva sina barns uppväxt. Lägger ingen värdering i hur folk lever dina liv men det är verkligen inte bara att göra slut när barn är inblandade.

          Fast jo, om man själv går under så är det bäst så. Jag började hata min pappa när jag fick reda på hans otrohet, och hade verkligen inte velat att min mamma stannat med honom då det för mig innebar att han inte respekterade sin familj och min mamma tillräckligt. Är glad att hon lämnade då jag är lika stark jag själv.

            Men sluta nu. Man är inte mer stark för att man väljer att lämna istället för att välja att kämpa för sin relation. Så länge man gör ett medvetet val och inte låter sig trampas på. Man väljer att göra det som passar en själv och ens Familj. Det ett stort beslut och man sammanfattar inte ett livsavgörande beslut till att ”det är bara att göra slut”. Speciellt inte när det finns barn inblandade. Din mamma valde vad som var rätt för henne men du har ingen insikt i hur deras relation såg ut och varför hon gjorde valen som hon gjorde. Världen är inte svart eller vit.

              Men nä, jag håller inte med. Det som är starkt är att inse sitt eget värde och lämna, det är tyvärr därför det är så svårt för folk att göra det. Det finns inget starkt i att nöja sig med att vara med någon som varken älskar eller respekterar en, men visst kan man intala sig det om det får en att må bättre.

                Men någon annan definierar. Inte ens värde det gör man själv. Jag är inte mindre värd för att min man är otrogen. Vad är det för logik? Att jag dessutom måste upprätta mitt värde genom att lämna honom. Jag väljer själv vem jag spenderar mitt liv med. Accepterat jag att min man är mänsklig och potentiellt kan göra misstag korrelerat det inte med mitt egenvärde?

                  Vart skrev Tina att man är mer värd om man lämnar? om din man misshandlar dig och du stannar är det ok för det definierar ju inte ditt värde? What? Ens värde definieras utifrån hur man behandlar sig själv, och det innefattar hur man låter sig bli behandlad, sen får du med din otrogna man inbilla dig vad som helst. Den andra kvinnan kommer alltid skratta åt er ändå.

                  Om man väljer att spendera sitt liv med någon som inte älskar en respekterar man inte sig själv, det definierar inte ens värde men hur man behandlar och låter sig behandlas gör.

                  ”Upprätta mitt värde genom att lämna honom”. Är man med någon som sårar en och inte respekterar en så behandlar man sig själv utan respekt, alltså är man inte lika stark som den som väljer att lämna och behandla sig med respekt. Jag har ingenstans skrivit att ens värde definieras utav någon annan, det är hur man agerar på att bli behandlad som skit som definierar ens styrka.

              Fast vadå kämpa för sin relation? Varför ska man kämpa för ”sin relation” när han slängt skiten i vattnet? Jag tycker det är så patetiskt och påminner mig om kvinnor som skriker ”fight fo yo man girl”, alltså vadå? Varför ska man kämpa när han sätter på någon annan? Visst att man kan nöja sig med att ha en död relation för att inte behöva ha sina barn på halvtid, precis som ts säger, och sen försöka överleva och tåla mannen i några år till, men att påstå att kvinnor som blivit så svikna att deras partner gått bakom ryggen på dem (NÄR DE VARIT GRAVIDA TILL OCH MED), och bör kämpa för dessa män är så fel så det finns inte. NEJ, det finns inget starkt i det alls!

                Nu skrev jag inget om att kvinnan skulle kämpa för relationen. Det är givetvis den som gjort fel som ska kämpa. Oavsett innebär barn en enorm påfrestning på en relation och vill man behålla sin relation behöver man vara beredd att kämpa för den.

                  Och hur menar du att mannen i det här fallet kan ”kämpa för förhållandet”? Vad kan han göra för att ha otroheten ogjord? Nej just det, ingenting.
                  Han har sabbat det förhållandet. Sabbat förtroendet. Sabbat tryggheten.

          Det här känns som ett konstigt skuldbeläggande argument på den som har blivit sviken.. Mannen (i det här fallet) har gjort fel, men det är kvinnan som ”väljer bort”. Tycker snarare att det är mannen som borde skuldbeläggas mer, han valde bort halva sina barns uppväxt när han var otrogen mot deras mamma. Ja, misstag sker, men det är alltid ett val den otrogne gör.

            Jag tycker att mannen valt bort sin familj genom att vara otrogen.

        Har en vän som skilde sig och hon ångrade sig. Alternativet var inte bättre. Barnen på halvtid, taskig ekonomi, allt var kämpigt. Hon önskade att hon hade försökt lite till. Så nej det är inte så lätt. Vantrivs man med varandra så gör man slut. Men relationer kan vara bergochdalbana ibland är de sämre. Men kan man hitta tillbaka till varandra stärks det. Dock känns det viktigt att du måste släppa otroheten. En relation kan inte vara att man ha en upp på den andra hela tiden. Det var hans snesteg i livet och det får han stå för. Han verkar ändå vilja vara med dig eftersom ni fortfarande är tillsammans. Skulle vilja rekommendera familjeterapi eller någon terapi till dig tror det kan hjälpa er relation. Sen måste du vara ärlig mot honom att det här gnager dig men att du inte vill det samt att han måste hjälpa dig. Kram

          Hur kan man någonsin ”släppa” att ens partner varit med någon annan?

      Man ställer sig frågan: kan jag gå vidare och förlåta? Måste du övertala dig själv är svaret nej. Känner du i hjärtat att du kan förlåta, då kommer du att hitta svaret själv.

      Jag vet att det inte var det du ville ha svar på, förlåt för det. Å andra sidan kan du ju se det som att han ändå har valt dig, och inte den andra personen, om du finner tröst i det.

      Kan man gå till någon terapeut? Som kan ge en verktyg till att gå vidare?

        Det är jätte bra och hjälper verkligen! Förhoppningsvis får man en bättre relation än vad man hade innan eller så blir det väldigt tydligt att man inte kan fortsätta framåt.

      1, du måste ta reda på vilka resurser du har för olika alternativ. Du borde ta kontakt med en kurator för att läka det som skapades hos dig av otroheten, om den bekräftade en osäkerhet hos dig eller vad det nu kan vara. Detta kan behövas oavsett om du stannar eller går, eller går vidare med någon annan.
      2, du och han måste ta och läka ihop eran relationsbubbla. Hans otrohet har gjort en spricka i den som det slinker in allehanda olika hot i. Den måste ni reparera. Ta hjälp av en familjerådgivare. De flesta kommuner erbjuder detta till lågkostnad 150-200kr/h.

      Jag tror inte det handlar om att hon har något du inte har. Det spännande är att det är någon ny som man inte har en vardag med. Jag var själv nära att göra samma sak. Har aldrig förstått folk som är otrogna men gud vad jag plötsligt ville. Det var också mitt i småbarnsåren. Jag ville nog mest bort och få vara någon annan för en stund utan en massa krav jag inte orkade leva upp till. Han jag smsade var inte ett skit i jämförelse med min man. Han var inte hälften så snygg eller en bra personlighet i jämförelse. Men där var en sexuell laddning. Han såg inte mig som mamma och fru utan jag kände mig fri. Sluta jämför dig! Han vill uppenbarligen vara med just dig och kämpar för dig. Men gå i parterapi för att verkligen komma vidare och stärka ert förhållande så du kan känna dig trygg. Det förtjänar du verkligen efter allt han fått dig att gå igenom ❤️

      Jag slukade all information som jag kunde hitta om otrohet när jag var med om samma sak. Någonstans läste jag att det tar ca 18 månader att komma över första fasen av svek, och i mitt fall stämde det. Det blev inte bra direkt, men de absolut värsta känslorna la sig. Plötsligt märkte jag att det gick längre och längre tid mellan att jag tänkte på den andra kvinnan. Idag har det gått 5 år, varav 1 år gick vi i parterapi. Nu kommer det upp ibland, men bara om det triggas av något. Men jag kan tänka på det idag utan att få alla de där känslorna som var i början, det är mer som ett konstaterande. Klart jag är besviken på honom fortfarande, men det stannar vid det. Jag har jobbat mycket med mig själv och han med. Hade han inte gjort det, då hade det aldrig funkar. Jag är betydligt tuffare, rakare och mer krävande idag än före det hände, så på ett vis var det väl bra att det hände. Men jag hade helst skippat hela upplevelsen ändå.

        Får jag fråga vad han gjorde? Alltså hur otroheten såg ut? Och hur var förhållandet?
        Tack för dina peppande ord ❣️

          Han inledde en relation med en fd kollega, det var tydligen hon som startade det hela och efter ett tag följde han med i det. Han spekulerar idag om det handlade om bekräftelse, känna att han har ”ett värde” utanför vår relation. Men egentligen har han inget bra svar på varför det hände eller varför han lät det fortgå. Han tänkte inte på det där och då säger han, men ändå tillräckligt för att göra aktiva val för att dölja det för mig. Det är väl det som kan reta mig än idag, jag skulle vilja ha ett tydligt VARFÖR men han kan verkligen inte ge mig det svaret för han vet inte och mår jättedåligt över vad han gjort.

          Vår relation var absolut inte dålig när det hände, vi hade ingen svacka eller lite sex. Men vi gick väl lite på rutin, och kommunikationen var inte den bästa. Ingen av oss sa vad vi egentligen tyckte, tänkte eller önskade oss. Jag uttrycker mig mycket mer idag, kräver min plats och säger ifrån att ”nu när du sa/gjorde så, blev jag besviken för att” ect. Eller ”nu behöver/önskar jag att du….” Det samma gäller för honom, men han har och får fortfarande jobba mer med det eftersom det lite går emot hans natur och personlighet. Han är inte den mest verbala mannen.

            Klart han säger att det var hon som startade det…..

              Så jävla naiv ? och folk väljer att spendera sina liv med såna skitstövlar, jag orkar inte. Man borde lära ut självkärlek i skolan.

      Kan varmt rekommendera kommunens familjerådgivning! Jag var i en liknande situation, barnets pappa gick lika långt med en kollega under graviditeten och jag förlät honom. Han valde dock inte att satsa på att reparera vårat förhållande utan fortsatte i smyg med den andre, och två veckor efter förlossningen gjorde han helt slut på oss. Både innan och efter själva separationen har familjerådgivningen varit väldigt bra. Vi har tvingats konfronteras med saker att reda ut nu, som annars hade legat och grott länge, och kan redan ha ett fungerande samarbete som föräldrar trots att vår dotter inte är mer än ett halvår gammal.

    Varför räknas vissa yrken som statusyrken och andra inte? Varför just ekonom men inte lärare exempelvis? Beror det bara på att lönen är högre?

      Killgissar att det generellt är hög status = mansdominerat yrke. Låg status = kvinnodominerat yrke.

        Tror jag också på faktiskt. Kan inte komma på något kvinnodominerande yrke just nu som har hög status.?

          Intressant

            alltså ej drygt utan på riktigt intressant. Kommer heller inte på något.

              Tyckte det var väldigt intressant faktiskt, haha. Har försökt komma på något ett tag nu men kommer inte på något alls.

                PR-konsult, marknadsförare

                  Är det status?:)

                    Det tycker jag nog. Mer så än ekonom iaf? Haha

                      Håller inte med men aja 🙂

          Åklagare.

            Är det mest kvinnor som jobbar som det? Det har jag alltid trott varit mansdominerat?

              Jo, det finns faktiskt fler kvinnliga åklagare idag än manliga. Dock är det ff löneskillnader.

          PR-konsult

          Läkare? Är ju mer å mer kvinnor där

            Men det är ett traditionellt manligt yrke.

          Läkare är (numera) kvinnodominerat, det är ju ett statusyrke.

      Haha ekonomer har inte alltid bra lön.

      Lön och lång utbildning som är svår att ta sig in på.

        Ekonom är väl lätt att ta sig in på? Alla högskolor erbjuder det och vissa har ett snittintag på 15,0.

          Ekonom är väl inte ett statusyrke?

          Nja, det är ju inte status att bli bara ekonom från typ högskolan väst och sen jobba på litet lokalt/kommunalt bolag. Däremot att gå Handels (Sthlm eller GBG) eller Lund/Uppsala och sen få riktigt bra jobb på internationella bolag alt stora svenska bolag är ju status. Finns skillnader inom allt. Samma med juridik.

        Lärare pluggar 3,5-5 år ?

          Vissa läser 5 1/2 år, de lyckliga satarna som fått för sig att bli Svenska / Samhällskunskapslärare för gymnasiet ?

          Ja, men lärarutbildningen är lätt att ta sig in på och lönen är inte hög.

            Fast lönen är inte heller så dålig längre. Ingångslönen för en lärare i grundskolan är ca 35 000 och uppåt (södra Sverige)!

      Men har verkligen ekonomyrket status? Jag tänker (väldigt grovt generaliserat!!) att det är som att söka samhäll på gymnasiet, man vet inte riktigt vad man vill göra men det finns på typ alla skolor.

        ?

        Är det inte för de som tar en kandidat i företagsekonomi då? Jag tänker mig att nationalekonomi är svårare och inte lika flummigt kanske.. eller de som jobbar inom finans.

      Beror nog i vilken krets man rör sig i…
      men kan det ha med lönen att göra?!

      Håller med, uppfattar inte ”ekonom” generellt som något högstatusyrke, eller utbildning.

      Men vad anser ni vara just högstatusyrke?

        Kirurg. Vissa typer av ingenjörer.

          Känns typ som att titeln ingenjör oftast räcker för att det ska vara status

        Jag tror inte att det finns något yrke som jag ser som högstatusyrke. Däremot blir jag (omedvetet?) mer imponerad av en position, typ VD eller annat.

      Väldigt intressant att lärare i Sverige inte är ett statusyrke, då det nog är det i Finland… Vet någon vad det beror på?

        Tror/tycker du verkligen att lärare är ett statusyrke här i Finland? ? Det har jag aldrig själv upplevt

    Jag får en känsla av att alla offentliga par som hela tiden kärleksförklarar varann på sociala medier, eller berättar om alla motgångar de har eller haft, inte har ett stabilt förhållande. Till exempel Paula och Hugo, Bianca och Philippe. Det känns inte som att de kommer att hålla. Absolut att man kan skriva fina saker om varandra men just de två paren gör det ofta.

      Är inte det så med alla förhållanden? Ju mer man hävdar förhållandet desto sämre är förhållandet?

        Tror också det. Blir lite ledsen när jag hör Bianca skryta om hur kär Philippe är i henne och han typ skämtar om att ”det är han inte alls”. Jag känner att varför ens skämta så efter allt de varit igenom? Köper inte alls att han älskar henne, han hade inte hållt på som han gjort ifall det var riktig kärlek

          Tror han utnyttjar henne genom att försöka göra sig själv känd. Helt plötsligt har han en Youtube och är med på andras kanaler.

            Klarar inte av honom. Vet inte vad är värre, hans attityd eller dialekt

              Hahaha hatar göteborgska

            Exakt dom vibesen har jag också fått. Det går inte ihop för mig att man kan vara så kall som han verkar vara mot henne (det lilla man sett, vilket inte är ett bra tecken) och på nåt sätt sen vara dödskär i henne. Plus det han gjort mot henne. Ingen mysig kille direkt! Detta konstanta kärleksförklarande utåt blir bara pinsamt i det sammanhanget.

    Gillar baka med Fridas bakbinder, men orkar inte se en till story med hennes nya bok. Tips på liknande konto som bara är bakinspiration?

      Camilla Hamid

        Gillar inte Camillas recept. Testat flera stycken nu. Fridas däremot ?

      Goda.grejer

      Bakbinder ?

      Brinkenbakar !!

    Första gången jag skulle ha sex var jag 15 år och ville använda kondom. Så jag viskade i killens öra ”Har du gummi?” Hade hört någon på TV säga så och tänkte att det var ett coolt slang för kondom. Skäms så mycket över mitt 15åriga jag.

      Hahaha jag tycker du ska vara stolt över ditt mycket ansvarsfulla 15-åriga jag, bravo! Hur det kom ut är sekundärt.

      Va, skäms du fortfarande? Eller hur gammal är du nu? Tyckte det var lite gulligt 🙂

        Haha nej jag skäms såklart inte fortfarande. Jag är snart 30 idag, så går såklart inte och skäms över det nu.

      Modig15åring tycker jag!! Absolut ngt att vara stolt över istället

      Haha jag kan också komma ihåg vissa ”pinsamma” saker man gjort. Kan helt random börja funderar på någon konstigt jag sa i högstadiet typ. Påverkar ju inte mitt liv såklart och har ingen ångest men det sticker till lite

      Första gången jag blev riktigt kåt med en kille fattade jag inte vad som hade hänt i mina trosor på vägen hem, kunde inte förstå varför det var så blött ? uppväxt före Google ?

    Mina föräldrar ska käka hos mig på lördag och jag har ingen aning om vad jag ska laga. Har några tips på goda men enkla maträtter? Får ej innehålla grädde, smör eller gröna saker pga mamma har gallsten.

      Är inte bekant med gallsten. Vad räknas som gröna saker? Allt som är grönt liksom? Gurka, spenat, ärtor? Säkert dum fråga, sorry.

        Yes, allt som är grönt! Gurka funkar dock 🙂

          Räknas gröna oliver in? ? kapris och liknande?

            Nej, allt som är genomgående (heter det ens så?) Grönt får hon inte äta. Gurka vet jag faktiskt inte varför hon kan äta. Men hon kan det iallafall. Gröna äpplen kan hon också äta och kiwi.

            Alla gröna örter, grönsaker, avokado, smör och grädde. 🙂

              Okej, min go to mat är färskpasta med en mix, jag skriver vad jag har i så kanske du kan anpassa? ?

              Jag kokar pastan enligt förpackning. Finhackar rödlök och vitlök i olivolja (rapsolja går också bra om olivolja inte fungerar), hackar en hel röd chili och har ned i mixen, avslutar med kapris och gröna oliver. Tänker att du kan ta räkor, röd paprika och liknande saker istället? Blandar samman allt och toppar med 10kg parmesan ?

                Tack snälla!! Ska testlaga den här rätten imorgon haha. Det lät väldigt gott med kapris och gröna oliver!

      Någon köttbit alternativt kyckling med klyftpotatis och lite såser?

        Ja tänkte samma. Typ tzatziki om hon är känslig mot grädde osv

      Pasta med räkor, surdegsbröd och vin.

      Hasselbackspotatis är så jävla underskattat! Med någon god sås mmmmmmmm. Och grilla!!!!! Oj oj oj

        Hahaha märker man att jag inte ätit middag än och är svinhungrig?

      Åh Hej fellow-unge-till-gallstensmamma ??
      Fett är ju generellt sånt som inte är så topp med gallstensproblem, så tänker fisk i ugn (kan lägga typ torsk i folie med salt/peppar/citron/dill) o kokt potatis till? Kanske en stor tomatsallad till? ?

        Osso Bucco på kycklinglår, går inte att misslyckas med.

        Hejhej kompis! ? tack för tips! Tänkte också på fisk först men gör alltid det och ville prova något nytt haha. Men du vet nog själv, man blir ganska begränsad och så vill man ju att ens mamma ska kunna äta ordentligt!

      Ett tips om du vill laga något med smör och grädde (potatisgratäng, sås osv) är att byta ut smöret till mjölkfritt margarin och framförallt grädden till oatlys havregrädde 🙂 Om det är mjölkprodukter som hon skall undvika då 🙂

    Tjejer.. berätta era värsta raggningsrepliker ni fått? ?

      Detta är väl inte en raggningsreplik direkt men en kille skickade under en period bilder på lättklädda kvinnor till mig och frågade vad jag tyckte om kläderna… så osmakligt.

      En snubbe som ramlade med flit mitt på östermalmstorg för att ”visa mig” hur snygg han tyckte jag var. Jag stod med min kompis och pratade och han gick förbi och bara slängde sig och skrek du är såååå snygg och ramlade. Det värsta var att han slog i huvudet och började blöda. Så pinsam.

        ?

      ”Jag såg att du spanade in mig”, nej jag letade efter min kompis som var sen :/

        Usch, den värsta sorten!

        Gaaaah får rysningarrr

      en kille kom fram på krogen och sa ”Du är mycket snyggare än din väninna så jag väljer dig” HAHA VA???, blev så förolämpad å min kompis vägnar, kräktes lite i min mun, stirrade tyst på honom tills han gick iväg.

        En kille sa till mig en gång: Jag ville egentligen ha din kompis, men du funkar också.

      Jag och en kompis satt och snackade vid ett bord (krogen). Fram kommer en kille o bara ”Är denna stolen ledig?” Jag bara ”Nja min jacka sitter där” (dryg ton haha!). Han bara ”Men om jag betalar för den då?” Haha jag bara ”absolut”. Han bara ”Nice, jag har swish – vad är ditt nummer? ?” ??? Smart ändå! (Han fick inte mitt nr)

      En man kom fram till mig på ett uteställe och frågade när jag har ägglossning ?

        Haha, så märklig grej att säga☺️

      ”Skulle du vara ett fotbollslag skulle du spela i champions League”

      Är dessutom en av de minst fotbollsintresserade människorna så det sa mig ingenting heller☺️

    Pinsammaste sexminnet: jag träffade en kille för andra gången och vi skulle ha sex. Det var mitt på dagen och solen lyste in. Han ville att vi skulle köra doggy, så jag ställer mig på alla fyra plötsligt känner jag typ hur han slakar och avslutar sexet. Han ligger tyst en stund och det var såå stelt. Han säger att jag blödde från stjärten. Jag känner efter men det var inget blod. Han frågar vad det då var. Jag undrar än idag vad det kan ha varit. Typ en hemorrojd kanske? Vi hördes inte mer sen. Sjukt pinsamt. Er tur!

      Kan du ha rivit dig? Skurit dig när du rakat dig?

      Mens?

      Hahah mitt mest pinsamma minne får mig att rysa än idag. Var med en ex-pv åtminstone, och vi hade varit tillsammans ett tag, vilket var tur. Jag red honom och kände att jag nog var på väg att squirta, och rutinen brukade gå som så att jag liksom reste mig så kuken åkte ur, för att jag skulle kunna klämma ut squirten ordentligt. Men, i stället för att squirta, så fes jag en riktig trumpetbrakare :’) var såååå pinsamt och jag ville dö. Exet tog det bra iaf, men skrattade så han kiknade. Har haft rätt svårt att squirta öht efter det tyvärr?

        Har också råkat prutta på min kille medan jag red honom. Skäms än idag!! ?
        Obs, vi hade precis börjat dejta!

    Varför finns inte fanta citron på mcdonalds / resturanger m.m?

    Fanta lemon/citron är så HIMMLA GOTT!!!!

      Agree!

    Fyller 30 år idag! ?

      Grattis ??

      Gratulerar! ?

      Grattis ?

      Grattis!!

      Grattis Agge! Hoppas du haft en fin dag! ?

      Är det du Pia?

        ?

      HURRAAA för dig!!! Grattis grattis grattis!!! 🙂 Är också 30, älskar det!

    Dasha skriver ett inlägg om att att folk ska lägga av och kallar dessa personer ”självutnämnda experter.” Detta är för att hon får kommentarer att hon är oansvarig med smittspridning/Corona. Exempelvis är hennes kille och barn som bor i samma hem ute på stan och röjer?

    Är det ändå inte Dasha som kan kalla sig själv för självutnämnd expert ändå? Hennes frågestund och allt.. Förstår hon inte själv hur pinsamt detta är?:/

      ELLERHUR! Alltså hon är så jävla pinsam. Att hon inte ser hur hon själv håller på.. Sjukt självisk så det finns inte. Hon ska fan inte peka finger på nån. Se sig själv i spegeln borde hon göra. Och komma ner på jorden!

        Hennes sätt att hantera hennes Corona är en sak. Men hennes sätt att vara/besvara frågor/ta emot kritik är det allra värsta.

        behöver verkligen någon som kontrollerar hennes inlägg typ, också för att hon driver Sveriges tråkigaste blogg som hon lägger ner typ 10 minuter per dag på. 🙁 Bilderna också… herregud

          +1

      Alltså blir så trött på hela det gänget. Både Dasha och höggravida Petra är helt blåsta. Vill hon verkligen föda utan sin partner med personal i full skyddsutrustning? Eller ännu värre vara sjuk utan symptom och smitta ner personalen.

        Ja Petra borde verkligen tänka längre som höggravid. Men de två går ju inte att jämföra, Petra har iallfall stil, och en blogg i toppklass ?

          Stil och en blogg i toppklass? ?

            Bara för att du kanske inte gillar hennes personlighet eller åsikter så kan man inte förneka att hon verkligen sköter sitt ”jobb.” Lägger ner massa tid på inläggen, professionella bilder, intressanta inlägg mm.

    Min bror är sjukt förälskad i en tjej.. som bor granne med vår mormor.. han vet inte hur han ska säga att han gillar henne? Någon som har tips? Tjejen är sjukt vacker o säkert trött på att bli raggad av killar.

      Lägg en ”får jag chans på dig? ja [] nej [] kanske []” – lapp i hennes brevlåda

        Nej.. Nej.. Nej.. Dom är väl inte 10år?

          Kanske 11 då

          Nej 8!

            Tänkte väl det!

      Hur gamla är ni?

        Alltså inte drygt menat!!

        Alltsåå är Nina Glimsell och den där Dennis fortfarande ihop?

          Ja.

    Vad är det med föräldrar?? Vi på förskolan har fått så DUMMA frågor under denna tid…. en förälder undrade vad han skulle göra med sitt barns kalas.

    En annan frågade oss med oro i rösten om han måste ha sitt barn hemma nu när han blivit permitterad.

    Den tredje var med sitt äldsta barn i parken varpå hanss yngsta barn såg dem och började gråta. De går iväg och gömmer sig men kommer sen tillbaka och säger suckandes ”Det var inte meningen att hen skulle se oss, tänkte inte hämta hen förrän kl 17”

    Varför skaffar vissa barn?

      Gemensamma nämnaren: ”han”

        ????
        Bra spanat!

        Tro mig, det är nästan lika många mammor också.. det jag skrev däruppe är saker som sagts för under veckan.

      Snark, ja varför tar man sig ensamtid med ett av sina barn? Varför rådfrågar man om hur man kan göra med kalas eller om ungen får vara på förskolan med sina vänner när man blivit permiterad? ”varför skaffar vissa barn”? Du borde ju uppenbarligen inte jobba som dagisfröken och ta hand om andras barn när du kallar föräldrarna till barnen för DUMMA och att dom inte borde skaffat barn pga dom 3 sakerna du listade. Du låter jävlig dum.

        Uppenbarligen en öm tå det där för dig….

          Nej, jag har inga barn på förskolan än, men tycker det var otroligt triviala saker att kalla föräldrarna dumma och att dom inte borde skaffat barn, kul att lämna det dyraste man har till fröknar som tänker så om en.

            Jag tycker att det där ”ensamtid med ett av sina barn” är det enda som är dumt i dessa exempel. Självklart lämnar man väl inte ena barnet på förskolan och har egentid med det andra? Då skaffar man väl barnvakt eller nåt. Är man ledig ska barnen vara hemma.

        Fast håller med om kalasfrågan. Varför var det en dum fråga? Kan ungen umgås med 5 kompisar om dagarna på förskolan kan den väl det en söndag på kalas.

          Men varför fråga personalen på förskolan? Varför skulle de veta vad som är rätt och fel att göra just nu?

    Blää för högtider just nu. Har efter en seperation med mitt första barn varit mellan boende i flera månader nu så känner aldrig att att vi fått nåt ordentligt firande med någon högtid senaste året… Blir så ledsen när man ser firanden mellan andra familjer, jag skulle ju äntligen få vara en av dem trodde jag när jag blev gravid, men livet ville annurlonda.
    Mitt barn är hos sin pappa i påsk så jag är ensam… sorry för bitterhet, men vill bara spola fram livet tills jag har en egen bostad så jag kan börja skapa egna minnen och traditioner.

      Vi och de flesta andra har ställt in allt firande i år..

        Tack för peppen, men det har varit fler högtider det senaste året som inte blivit påverkade av Corona, så tror poängen gick dig förbi. Det handlar om en generell ensamhet som inefattar sig just högtider.

    Tycker ni det är pinsamt att panta burkar?

      Absolut inte. Jag pantar mer än gärna ? Vet andra som tycker det är pinsamt men då tycker jag att man ska tänka om. Ser någon dig så är det ju en BRA sak du gör, varför då skämmas?

      Älskar att panta burkar!

        Samma här! Brukar ockupera pantomaten med mina 2-3 svarta sopsäckar pant och njuta av rasslet. Det kommer alltid någon Nisse-gubbe och ser förvirrad ut med sina tre Loka-flaskor, men men ”jahapp, ja detta kommer ta tid”.
        (P.S Det finns fler maskiner” D.S)

      Nej

      Nej, tycker det är roligt. Om jag är själv brukar jag stå en bit ifrån pantmaskinen och försöker kasta in de i hålet. Typ som kasta boll i hål men med pant.

        Hahaha, det här måste jag prova nästa gång!

          Gör det! Så sjukt kul hahaha

      Haha jag gör! Men fattar inte varför. Dock har jag alltid så mycket med mig när jag gör det, tror det hänger ihop med det

      Nej… varför skulle man tycka det?! Det är väl ngt som alla gör förhoppningsvis

      Jag tycker det litegrann

        Men jag gör det!

      Jag har aldrig pantat burkar. Är 30+. Jag ger alltid bort mina pantburkar till samma person.

    Ni smarta människor! Måste en uppsats vara baserad på ett problem? Kan jag inte bara svara på en hur fråga, exempelvis hur en viss aktör arbetat och hur detta tagits emot, det finns liksom inget problem, det är bara en beskrivande studie. Funkar det eller är jag körd?

      Vad är det för uppsats? Uni eller gymnasie?
      Vi behöver info

        B uppsats på universitetet ?

      Vad skriver du i? Högskola eller gymnasium? Ämne? Metodval? Satsa på en förklarande studie istället?

      Du måste kunna problematisera din fråga och analysera det ur olika perspektiv men det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem du skriver om. 🙂

      Läs i betygskriterierna för kursen och instruktionerna för uppsatsen! ☺️

      Är de inte oftare baserade på en hypotes?

    Vilken film ska ni se på ikväll?

      Train to Busan ?

        Åh den har jag sett såå många gånger, en av mina favoriter i genren under 10-talet haha. Mvh zombienörd

      Vi kollade på the commuter! Rekommenderar!

      Såg klart dokumentären om Dag Hammarskjöld, värd att se

    Hur blir man av med sötsug?

      Man slutar äta sötsaker. Tyvärr :/ finns nog inget annat knep om man som jag har noll självbehärskning

        ?? Disciplin borde läras ut i skolan.

          Är väl det enda vi lär oss,ständigt.

      Ge det tid. Ge det först två veckor och se sen om det har blivit lättare. Lättare att först satsa på två veckor och kunna se målet än att tänka sig ett helt liv utan sötsaker

      Ät en 200g chokladkaka

      Aktiverar sig

      Ät något annat, typ en smörgås. Eller borsta tänderna!!

      Äppelcidervinäger.

      Jag löste det genom att äta en chipspåse om dagen! Rekommenderar! ??

    Ni som bokat resa innan corona har ni fått pengar tillbaka?

      Nej, fick byta till juni, lägga till 2500 och nu kanske jag inte kan resa då heller, vad gör man????

      Jag hade en resa som jag bokat hotell och flyg separat. Tre hotell på en resa. Ett hotell har stängt så de själva återbetalar pengarna. De andra två hotellen försöker fortfarande med att man ska betala 30% i deposition och inte få tillbaka det eftersom att det är hotellets villkor på booking.com.

      Flyget kommer nog flygbolaget själv att avboka eftersom att det är en destination som inte tar emot europeiska turister just nu.

      Jag har ingen aning vad som gäller med hotellbokningarna, om man kan kräva av hotellet att betala tillbaka 30% i deposition eftersom att det är inreseförbud i landet… svårt att läsa sig till eftersom att det är hotellets regler som gäller på till exempel booking.com.

      Någon annan som har erfarenhet?

        Nej egentligen inte. Man får se det som välgörenhet ?

      Vi skulle rest 25/3 med Ving. Har inte fått tillbaka pengarna. Drygt 18.000 ?
      Hoppas vi får dem!

        Skulle också resa med Ving. 7/4. Ej fått pengarna än.. ca 20k

      Fick boka om alt på bonuspoäng

      Ja fjällresa fast på deras bevåg

    Jag har vikarierat på många förskolor, och jag har en fråga till er förskollärare. I personalrummet pratas det ofta ”skit” om föräldrar som lämnar tidigt och hämtar sent, att det är synd om barnen, att föräldrar borde jobba max 80% för att kunna hämta barnen tidigare, för så gjorde de själva, osv. Om ni tror på ert uppdrag, varför tycker ni synd om barnen då? Förskolan ska ju vara tex kompenserade, och om barnen blir så trötta av alla fritidsaktiviteter och långa dagar på förskolan, varför erbjuder man inte barnen ett lugnare tempo och en möjlighet att få vila mer om man tycker synd om barnen? Det är ingen kritik, jag är bara väldigt nyfiken hur ni tänker. Och hur bygger man relationer till föräldrarna när man har så mycket agg mot hur mycket tid barnen spenderar på förskolan? Varför utgår man inte ifrån att de behöver jobba för att få det att gå runt?

      Hahaah jag vikarierade ochså på förskolor o personal snackar skit om föräldrar… väldigt ofta

        Vad säger dom då?

      Nojar alltid över vad pedagogerna tycker om mig, nu blev det värre ?‍♀️ har mina barn typ 20-max 30 timmar i veckan dock så kan inte anklagas för det åtminstone. Hoppas jag.

      Sorry, inget svar på din fråga.

        Förskollärare här. Jag blir så jävla less när jag hör om ”kollegor” som gnäller över sånt. Ibland messar föräldrar ”Sorry sitter fast i trafiken, kommer så fort jag kan!”
        Svarar aaaalltid ”Ingen fara! Kalle har det hur bra som helst, stressa inte – vi finns hör och har det hur bra som helst. Kör försiktigt!” Typ.

        Föräldrar ska inte anklagas för något sålänge de inte gjort fel (typ skriver upp en tid men aaalltid kommer en annan). Men då hjälper det inte att skvallra i personalrummet, då får man ta det med behöriga.

        Så, oroa dig inte! Jag hoppas att majoriteten är så professionella som vi är hos oss iaf. Vi är glada att vi får ha barnen hos oss, jobbar jag till 16.30 så är det den enda tiden jag behöver ha koll på.
        Glad påsk ???

          ❤️ Kan inte du bli mina barns dagmamma

            Det finns inget som heter dagmamma längre, så det blir nog svårt. Personen är dessutom förskollärare.

              I vår kommun heter det fortfarande det. Varför skulle man inte kunna vara det som förskollärare?

            Bara att komma till Helsingborg ?❤️ (Och jag är inte dagmamma, jag är förskollärare haha ?)

          Åh! Du verkar vara en fantastisk förskolelärare, jag hoppas jag kan hitta någon som dig den dagen jag får barn ❤️

            Nä men åh ????? TACK! Jag älskar mitt jobb och tar det på allvar. Älskar att få hänga med mina barn på jobbet! ?

          Fick ångest av detta.
          Jag har ett flexibelt arbete och vill ha min unge så lite som möjligt på förskola (eller asså så mycket som möjligt med mig, snarare). Jag skriver upp en tid som är liksom ”worst case scenario”-tid, om jag verkligen inte kan sluta tidigare liksom. Meeeeeen allra oftast kan jag komma innan den tiden, och då kommer jag ju och hämtar så fort jag kan. Känns ju dumt att sitta och ”vänta” eller slöa mig på jobbet för att jag hinner det? Så jag är alltså en sån förälder som typ aldrig kommer på utsatt tid (har aldrig kommit senare än vad jag skrivet, bara tidigare).
          ÄR JAG HATAD AV MINA FÖRSKOLEPEDAGOGER??? Hur hade du velat att man gör i min situation? Skita i att hämta tidigare fast jag kan?

            Hej Belle! Jag är en annan förskollärare som svarar nu men du kan lugna dig! 🙂 Det är inte föräldrar som dig det handlar om. Då talar jag alltså för mig och mina kollegor. Det är de föräldrar som hämtar senare än utsatt tid! Det är de man irriteras på och inte dig, du är inte hatad 🙂 ha det fint!

            Verkligen inte! Det som är det tuffa med föräldrar som hämtar senare, är att vi anpassar våra scheman och personalstyrka utifrån barnantal. Vi har tex åtta avdelningar, ca 130 barn. Öppet från 6-18, för att kunna täcka upp behöver vi veta när vårdnadshavarna hämtar. Sen att man fastnar i trafik osv är ju inget man kan rå för.

            Hade en diskussion om detta med en förälder häromdagen. Hen va orolig att hen kom för tidigt. Absolut inte! Ni är välkomna att hämta era barn när ni slutat jobba ? Ha ingen ångest över det! Och har du en bra relation med pedagogerna, berätta om dina känslor så lovar jag dig att de bemöter dig på ett professionellt och bra sätt ? Ha en glad påsk! ?

      Vi snackar om de grejerna på vår förskola men där vet vi att de föräldrar som bara måste lämna precis vid öppning eller hämta precis vid stängning, inte har det behovet. De gör det för att de kan alltså utnyttjar de förskolan. Skulle det inte vara för såna idioter så skulle vi kunna fördela om timmarna så att vi slipper gå på knäna hela tiden.

        Det vore ju kanske rimligt ändå att behöva visa sitt jobbschema… Kanske inte för förskolan men typ att kommunen kollar att timmarna stämmer? Nån gång ibland sådär.

          Vi får inte göra så här för Stockholms kommun är mesiga.

        ”Idioter” – OJ vadglad jag är att jag varken är barn, förälder eller kollega till dig/er.
        1. Ta upp det med behöriga istället för att älta det i personalrummet.
        2. Tänk såhär – WOW att just ni får ha de barnen hos er. Om nån förälder mot all förmodan nu utnyttjar systemet så har kanske barnet det bättre hos er.

          Snälla My. Vi har tagit upp det med behöriga flera gånger. Skickat ut mail flera gånger och det har även rektorn gjort. Men vi respekteras inte alls av många av föräldrarna. Vi har de bästa barnen på förskolan! Men många av barnen har idioter till föräldrar, ja.

          Mot all förmodan säger du haha. Detta är mer vanligt än vad du tror.

            Jag väljer dock att tänka positivt, för så som du och trådstartaren beskriver det så låter det otroligt dömande och negativt. Men jag kanske har fel!

            Glad påsk på dig ?

          Oftast är det VÄLDIGT många som utnyttjar detta och då blir det såklart personal som får stanna över. Som i sin tur kanske har egna barn att hämta och blir sen till det och dess ev aktiviteter.

          Det är bara att hämta sina barn raka vägen efter jobb. Vad är det att snacka om?

      Det där har jag funderat på mååånga gånger.
      De vill kalla sig pedagoger för de utför viktig pedagogik, de passar inte bara barnen.
      Men tydligen är pedagogiken inte tillräckligt viktig för att barnen ska ta del av den. Nej det är bäst för barnen att vara hemma. Och föräldrarna är dåliga som värdesätter sina jobb mer än att lära ut den där pedagogiken som de inte alls är utbildade för och som pedagogerna slåss för att få status för. Men som de helst inte vill arbeta med.

        Fast hur mycket man som pedagog än tror på sitt jobb så är det ju ändå ganska synd om ett litet barn som går kanske tio timmar om dagen, fem dagar i veckan, alltid. Jag fattar att vuxna människor måste jobba men ur ett barnperspektiv känns det inte helt okej ändå.

        Det är väl både och? En del pedagogisk verksamhet och en del mer passning och fri lek, vila etc. Inget barn orkar väl med att ta in pedagogisk aktivitet 10 timmar om dagen? Och säg att t.ex. 3 timmar av dagen är av mer pedagogisk karaktär, barnen blir ju trötta av att spendera väldigt långa veckor på förskolan, så att om de gick kortare dagar skulle de kanske ta till sig bättre av de 3 timmarna? Stor skillnad på en ettåring och en femåring också i hur mycket de får ut av verksamheten.

      Vi har ju dock inte en pedagogisk verksamhet alla timmar de är på förskolan, oftast har man undervisning på förmiddagen för då är barnen som piggast efter vilan är det i princip bara fri lek. Absolut kan vi ta tillvara och undervisa under fri lek och fördjupa lekar och så vidare men barnen blir trötta på eftermiddagen. Självklart varvar vi undervisning med vila det är lag på i och med barnkonventionen.
      Men jag har en princip att jag snackar inte skit om tider barnet är på förskolan, för att vi alla måste jobba, vissa har inte den möjligheten att gå ner i tid. Och så ska de allt för oftast läggas på mamman så ska hon få sämre pension osv osv. MEN jag kan ha två tankar i huvudet samtidigt- att såklart ska barnen få vara på förskolan när föräldrar jobbar OCH att 9,30h för en 1-3 åringar är jävligt lång tid.
      Men man borde inte sitta och snacka skit om det.
      Vill dock inte låta som heliga Maria här, jag snackar skit också men då handlar det om föräldrar som typ skickar sitt barn mitt i vintern med vanliga galonisar.

      Hur bra pedagogiken är så mår inga barn bra av att vara ifrån sina föräldrar 10h per dag. Hur mycket en förskolelärare än försöker ge kärlek, trösta, utveckla och lära barnen kan det aldrig ersätta relationen barnen har med sina föräldrar. Vi har reglerat i lagstiftning hur många timmar vuxna får jobba men inte hur många timmar barn får vara på förskolan. Det är ju faktiskt motsvarande deras arbetsplats.

        Svårt att lagstifta om det utan att det blir en lag som förbjuder föräldrar att arbeta heltid. Ett sådant förbud riskerar att slå rätt hårt mot ensamstående föräldrar.

          Om vi nu får spåna fritt kanske det vore rimligt att personer som tjänar mindre får gå ner till 75% arbetstid med 95% av lönen fram till barnen är, låt oss säga, 3 år. Men hur det skulle se ut behöver man givetvis göra en omfattande utredning av och sedan förarbeten kring en eventuell lag. Men att i ett modernt samhälle ha små barn på förskola i 10h känns inte värdigt. Jag och min man arbetar båda 75%. Vi har inga höga inkomster men bor i en mindre stad och har därför lägre boendekostnader. Vi prioriterar bort mycket för att få det att gå ihop men det är för oss värt det under åren barnen är små.

            Alla har dock inte jobb där 75% verkligen också är 75%, utan där man förväntas göra samma mängd jobb för mindre betalt istället

              När man går ner i arbetstid behöver man givetvis diskutera med sin chef vilka arbetsuppgifter som ska delegeras till någon annan..

    Tjejer kan ni ge tips på något gott man kan äta/dricka istället för godis och läsk?
    Inget med nötter eller naturgodis!
    Frukt är ja allergisk mot

      Ramlösa? Finns massa goda smaker ☺️ grönsaksstavar med dipp! ☺️

      Grönsaker i dipp kanske. Någon god cider eller must?
      Något du tycker om bara? Min man äter rostad lök som godis, vilket jag tycker är sjukt äckligt, haha. Själv tycker jag om att snacksa på en trevlig sallad, eller gurka och tomat med lite salt på.

      Rostade kikärtor, popcorn poppade i kokosolja, god ost etc.

      Barebells?

      Frysta vindruvor röda kärnfria

        Sorry missade att du var allergisk

      Dadlar rullade i kakao stevia, kokosolja och havregryn. alltså!!!? Och absolut inte som Katrin zytomjerskas äckliga dadelbollar utan de här smakar chokladheavenz

        Heaven* det där z:t var inte med flit, lovar

      Lohilo!!!!!! Den rosa ?

      loka päron/rött äpple är såå god! smakar verkligen som äppelcider, svårt att tro att det är vatten ??‍♀️

      Loka päron/mango (bästa någonsiiin), sen grönsaksstavar med dipp ???

      Oliver

    Vad är det som denna kille gjort? Tror jag är lite för ung för att veta, var liten när han var ”känd.” Hade han sex med ett barn?

    Några andra undersköterskor här inne som känner att ni snart går under? Vad gör ni för att orka?

      Sjukskriv dig. En dag här eller fler i rad. Ligg hemma och se på tv, läsa, vila, promenera. Gör det nu när det kanske räcker med ett par dagar och det inte rör sig om utmattning som tar flera månader att läka. Ta hand om dig ❤️

      ❤️
      Vidrigt vad ni ska behöva utså. Som om det inte var tillräckligt illa innan covid. Ni ska inte behöva stå ut men jag hoppas ändå att någon ska ge dig hopp och något som underlättar.

        Tack så jättemycket för era fina svar ?

      Jag försöker peppa mig själv med att efter detta så bara måste politikerna och folket inse att vi förtjänar bättre. Att statusen och lönen kommer att ökas markant.
      För det är ju inte bara nu i Corona-tider som det är tufft, vi har varit underbemannade allt som oftast innan dess och fått trolla med knäna.

    Bara jag som inte har sex när ja har mens? Asså är det inte äckligt o kladdigt? ..????

      Trodde det skulle vara det men icke. Har dock inte sex under de dagar jag blöder som mest ?

      Nja, inte för mig. Det är ju värre för killen som måste titta på eländet. ?

        Är väl inte värre än näsblod?

        Måste han titta?

          Det är ju han som får blod på sig, så han ser mer än jag iaf.

      ja tycker inte det är äckligt men jag gillar det inte så har aldrig någon lust då.

      När jag hade mens (har hormonspiral och slipper nu) så hade jag inte det nej. Hade ofta ont och så känns det äckligt och stökigt. Ska man ha ett plastskydd i liksom? (En handduk lär ju släppa igenom blod tänker jag..) Nä, väntar hellre några dagar.

        Ett plastskydd i sängen skulle det va…

      Vill inte ha sex och fästmannen vill det inte heller. Vi provade en gång men var så kladdigt och kändes konstigt. Oftast känner jag mig inte sugen heller under mensen.

      Håller med, känns snuskigt och mens luktar ju mens liksom. Första dagarna med mens är jag rätt öm därnere dessutom så allt är bara väldigt osexigt. Men om både är med på det good for yall ^^

      De flesta jag känner, inklusive mig själv, har inte sex vid mens.

    Kan vi diskutera fruvidecarlsson/patriciavidelind och hennes ex? Alltså är så fascinerad av allt med dom så jag inte förstår det själv. Det är som att följa en realityserie. Han lägger upp massa texter som insinuerar att hon ska ha varit otrogen och jag bara väntar på att hon ska lägga upp något för att hämnas det. Like a beautiful disaster. Så intressant med människor som låter främlingar kolla på och jag kan verkligen inte låta bli trots att det säger mer om mig ??‍♀️?

      Vem?

      Är väl inte alls kul? Finns alltid två sidor av varje historia. Tro inte på något som du läser på sociala medier.

        Jaaa jag fattar det. Det är ju därför detta är så fascinerande att följa. Men tack för din input❤❤❤

          Fascinerande? Så du menar att det är kul att se på när någon blir uthängd & hånad? Jag tycker det är patetiskt när en vuxen man beter sig som ett dagisbarn.

            Precis som du skrev, finns alltid två sidor 🙂

      Båda har ju privata konton nu så inte så mycket att se där

        Privat och privat när man har över 10 k följare ??‍♀️

          Ja men jag menade mer om den som startade ts ville att man skulle gå in och läsa så kan man ju inte ??‍♀️

      Åh jag är inte den enda då!! Är heelt med dig! Vad händer där riktigt?! Sjukt vilken vändning allt tog!

        För dom berättar säkert allt som hänt de senaste åren! ?

          Helt säker på det!! Vi har inte sett allt än

        Ellerhur?? Bara väntar på att hon ska gå ut med att han varit ett as ?

        Och seriöst vad är grejen med alla tjejer(?) som kommenterar hans inlägg om otroheten som skriver att han är en så bra kille osv. ?

          Aa va fan vet dom lixom? ?

            De kanske tänker att han är up for grabs?

              Finns alltid såna! ??

          Team P eller team L? ???

      Oj måste ha missat det. Ska in på hennes Instagram nu. Min första tanke nu är synd att han steriliserat sig nu när han är singel igen. Tänker om han träffar jag en ny tjej som vill bilda familj.

        Han vill ju inte ha fler barn så varför är det synd om honom?

          Jag har inte sagt att det är synd om honom. Om han nu skulle träffa en ny kvinna som kanske drömmer om att starta familj…. Aja då får hon väl acceptera att han inte vill ha fler barn och ta beslutet därifrån.

      Är också fascinerad av de två, vet inte varför egentligen. Men blev genuint ledsen när de skulle separera. Vid nyår så hyllade hon relationen, att de värdesätter tiden ihop, men sen måste något ha hänt. (Såklart har inte vi fått tagit del av allt). Läste i en annan tråd något om otrohet med någon pt. Sen trodde man de skulle hitta tillbaka till varann men då lägger hon ut om nya bostaden. Men de har separerat en gång förrut.

    Vad tycker ni om att en 50 årig man ligger med en 25 årig tjej?

    Båda är med på det.

      Ungefär samma som när en 50-årig kvinna ligger med en 25-årig kille.

        Ts är det Paolo Roberto 51 och hans tjej Elin 25 du syftar på?

        Ts är det Paolo Roberto 51 och hans 25-åriga tjej du tänker på?

      Sjukt äckligt! Han är vidrig som tänder på så unga och hur kan hon tända på gubbkuk??

        Och om det är en äldre kvinna: ”Sjukt äckligt! Hon är vidrig som tänder på så unga och hur kan han tända på kärringfitta??”

        Alltså det här återkommande med gubbkuk varje gång man pratar om sex mellan en ung tjej och en äldre man. Vad är ens en gubbkuk? ”Gubben” jag har sex med har en renrakad, slät och fräsch kuk, ingen skillnad mot en yngre killes.

      Helt ok så länge båda är med på det. Jag hade regelbundet sex med en äldre man när jag var 25. Bästa sexet. En gentleman som visste vad han höll på med till skillnad mot osäkra ängsliga killar i min egen ålder.

      Tror antingen är man en sån som tycker något om andras samtyckessex eller så skiter man i vad andra har för sig i sängen. Den första kategorin tycker säkert det är lite äckligt, att han är gubbsjuk och att hon har ett faderskomplex alt är ute efter hans pengar. Om det är du som är 25-åringen eller 50-åringen tycker jag du ska omge dig av folk i den andra kategorin.

      Mitt bästa ligg var 27 år äldre än mig. Han var 47 när vi låg, Gud så nice.

      Har inga problem med det, men jag tror att det är få sådana förhållanden som överlever. Känner dock till lyckliga förhållanden som har ännu större åldersskillnad.

      Man kan ju fundera på varför han inte kan hitta någon att ligga med i sin egen ålder. Är ju en varningsflagg så att säga. Män i 50-års åldern som har ett bra liv och år känslomässigt stabila ligger inte med 25-åringar.

        Vad gör att hon vill ligga med en 50-åring?
        Spelar väl ingen roll om båda vill det.

          Jag tycker det spelar roll eftersom den äldre parten har mer erfarenhet och ett mer etablerat liv. Där är således en maktobalans. Varför hon vill det? Hon kanske tänder på rynkiga snoppar, har daddy issues eller faller för att han vet precis vad han ska säga för att få vd han vill? Finns ju en rad anledningar. Men att någon utnyttjar yngre personers osäkerhet, oerfarenhet, änslighet eller något annat för att hen vill ha sex anser jag är fel oavsett om det är en man eller kvinna.

          Att man som ung känner sig vuxen och mogen när någon äldre ser en är ju allt annat än sant. Hade hen velat vara med någon mogen hade hen legat med någon i sin egen ålder.

            Tycker resonemanget är lite skevt ändå. Varför skulle en rynksnopp vara förpassad till att vara attraherad av en rynkmutta? Det är brutalt men måste en femtioårig man vara attraherad och intresserad av en femtioårig kvinna för att vara normal? Daddy issues och annat håller jag med om men med det sagt är en 25-åring vuxen och kan också vara less på jämnåriga som inte hittar klitoris, som är porrfilmsskadade, som kanske helt enkelt har andra kvaliteter i sängen att bidra med än en äldre kille.

            Femtioåringar är liksom inga gamla gubbar. Många av dem är sjukt fräscha och i sin bästa ålder.

              Anser du samma sak om kvinnor i 50bårs åldern?

                J lo, ja. Fräschare än de flesta svenskor när de är 28

          Jag tyckte det var asnice att ligga med äldre män när jag var 20. Nu när jag närmar mig 35 och ser tillbaka på det tänker jag mest att jag var så sjukt naiv. Även om sexet var bra var de skit rent ut sagt. Fan vad de utnyttjade situationen. Ingen kvinna i deras ålder hade tagit deras skit. De visste bättre, det gjorde inte jag.

      En person som ligger med någon som rent åldersmässigt skulle kunna vara hens barn – Nej tack usch

    Hur långt orkar man egentligen pendla? Är snart färdig med mina masterstudier och har börjat söka jobb. Med vissa jobb blir det ca 1 timmes pendling dörr till dörr enkel resa med kollektivtrafik, orkar man det? Bor bra där jag bor nu och har inga barn att tänka på. (OBS! Bor ej i Stockholm där jag förstått att de flesta mer eller mindre pendlar långt/länge, så dumförklara mig inte tack)

      Jag hade 40 min ett tag och jag tyckte det var på gränsen till för mycket.

        Mvh stockholmare

        Hade 1h förut, absolut inga problem. Hade 1.5h när jag pluggade och det var heller inga problem, men hade nog inte velat ha 1.5h för att jobba, då är 1h max.

          (Var inte meningen att svara dig)

      Se inte den timmen som en plåga, utan en gåva. När annars på dygnet har du en timme över? Läs böcker du annars inte hinner, ha en bärbar dator som du skriver din första roman på, skaffa en iPad + penna som du kan teckna med.

      Jag pendlade 1,5 timme enkelresa i ca 2 år förut. Gör inte om det i första taget igen. Min gräns går nu vid ca 40-45 min

      Har ca en timmes enkel pendling till jobbet och har inga problem med det. Läser, kollar tv-serier osv på tåget. Hade tidigare lika långt men med 3 byten på vägen och då var det jobbigt, minsta försening och man missade byter och det tog ännu längre tid, men nu med bara en 45 minuters tågresa är det rätt lugnt ?

      Jag åker närmare 1 timme enkel resa till jobbet varje dag. Jag har avtalat att jag får jobba den tiden, alltså ”förlorar” jag inte så mycket privat tid ? Kollegor till mig som måste bilpendla 1 timme har istället avtalat att jobba hemifrån 1 dag i veckan. Kanske du kan höra om något sådant är möjligt på ditt blivande jobb?

      Jag tycker det beror på din livssituation. Är du själv eller i ett förhållande/sambo what ever så skulle jag inte ha några problem att pendla. Jag gillar att sitta och lyssna på musik/poddar. Men om du har barn så skulle det inte funka. Jag sökte ett jobb nyligen som låg 1h resväg bort vilket skulle resultera i att jag skulle få umgås med min son så himla lite. Tack och lov så fick jag ett annat jobb som ligger 15 min gångväg bort. Men såhär, jobb måste man ha så ifall du inte hittar något närmare ta det först och sedan leta efter ett annat som ligger närmare.

      En timme är min gräns men det är något på gränsen Vad jag mäktar med. 30 min dörr till dörr känns lagom. Jag har pendlar mycket i mina dagar och nu är jag så less på det. I bland la jag över 2 h av dagen på pendling. Var borta 11 h om dagen Man var helt slut efter arbetsdagen fanns ingen ork till något sen

    Om man tar tjänstledigt för att starta eget, behöver ens arbetsgivare se när företaget är startat eller liknande? Tänkte ifall man redan startat det samtidigt som man jobbat men vill ta tjänstledigt ett halvår för detta som man har rätt till. Någon som vet?? ?

      Nej

        Jaha ok tack! Men de kan neka förstår jag!

    Är Nina Glimsell och den där Dennis (vars efternamn jag ej vet) fortfarande ihop??

      JA det är dem

    Tack för tipset om Alkispodden generellt! Tittade in på den och tror den kan vara intressant för mig som både är medberoende och som själv vill bli nykter.
    men vilken var den andra podden från 2017 du menar Nemo var med i? Vill lyssna och jämföra samtalen.

    Så jag skrev ett långt patetiskt meddelande till mitt ex. Jag är så jävla hjärtekrossad och kommer inte över honom. Ett långt jäkla pinsamt meddelande om hur mycket jag älskar honom, inte kan glömma honom, vill ha tillbaka honom osv osv i all jävla oändlighet.

    Han läste det. Fick inget svar.

    Sitter här flera dagar senare och tänker ”han svarar nog snart” Eller, jag fattar ju att han inte kommer svara. Jag vill bara inbilla mig själv det så jag slipper vara så hjärtekrossad.

    Era bästa tips för att kommer över en man? Känns som jag testat allt förutom att träffa nån ny för det vill jag inte.

      Distans! Ta bort exet från alla sociala medier. Blocka så du själv inte kan snoka. Byt hans namn i din telefonbok till ”nej” eller ”usch” eller dylikt. Ingen kontakt alls via sms eller irl. Det är steg 1. Sedan börjar bearbetningen.

        Det gjorde jag för ett halvår sen. Han har inte försökt kontakta mig och jag höll mig ända tills nu. Fan också.

          Vad fick dig att kontakta honom nu iom att du hållt dig så länge?

            Jag vet inte. Saknar honom så det gör ont. Behövde få ur mig allt jag skrev. Jag förstår inte hur jag ska kunna gå vidare och glömma när allt jag vill är att ha honom bredvid mig. Usch, tänkte väl att han skulle mjukna och ångra sig när han läste hur mycket jag saknar och älskar, men det är ju tydligt att han skiter i vilket. Fan.

              Men du, det var väl jätte bra att du skrev till honom. Nu vet du ju. Han kommer inte ge dig vad du behöver och värdesätter inte dig så som du förtjänar. Det gör inte mindre ont för att han tror att du inte bryr dig. Nu vet han vad du känner och du vet vad han känner. Men nu skulle jag verkligen blockera hans nummer och försöka se framåt. Din match finns där ute ❤️

          Vi är många som ångrat det där sista meddelandet, när man bara måste få något sagt men ångrar sig så hårt sedan.

          Men tänk att du hade gått och undrat annars, länge också. Dessutom är det inte ditt svar du ångrar, utan du ångrar svinet som inte ens kan skicka någonting tillbaka. Det är HAN som får dig att må dåligt nu, inte ett sms❤️ snart är allt över! Du är inte ensam.

            Tack, dina ord behövde jag ❤️

      Förstår precis. Jag var vän med mitt ex i ngra år efter att vi gjorde slut och jag kom aldrig över honom. Jag berättade inte för honom att känslorna var kvar men han visste säkert. Så en dag skrev jag ett mail till honom om att jag tänker på honom när jag gör roliga saker, saknar honom etc men att jag nu släpper honom och går vidare. Han svarade, jag minns inte vad. En mkt kort tid därefter träffade jag en ung vacker man. Så kan det bli. Det kommer att bli bra. Det tar bara tid!

      Jag hade en bästa vän i några år. Vi blev ihop då vi var 16/17 men det varade bara i 6 månader på grund av att jag flyttade utomlands. Jag var så jävla kär i honom, han var min första kärlek och vi var bästa vänner. Hela vår vardag handlade om varann i flera år så det kändes som vi varit ihop längre. Trots drama och svek så fortsatte vi vara vänner, vi hade många gemensamma kompisar och vi låg några gånger till. Jag var egentligen den som tog beslutet av att göra slut för jag var ung och ville leva lajvet i mitt nya hem. Det tog mig någon månad för att inse att jag gjort ”största misstaget i mitt liv” men då hade han redan kommit över mig. Skickade en massa obesvarade fyllesms osv. Det tog mig två jävla år av smärta för att komma över. Tillslut skaffade han ny tjej och vår vänskap rann ut i sanden. Två år och en månad efter att vi gjort slut, satt jag mig ner i mitt flickrum och skrev ett mail åt honom. Jag hade äntligen bestämt mig för att släppa taget helt och hållet, jag var redo. Jag skrev om hur jag förlät honom och bad om förlåtelse för saker jag gjort. Jag grät när jag tryckte ”skicka”. Han svarade och bad om förlåtelse med. Det var väldigt fint att få ett avslut och sen den dagen har jag aldrig tittat tillbaka igen. 4 månader senare flyttade jag land igen och träffade min nuvarande man. Vi har hållit ihop i 5 år och väntar på vårt första barn ihop. Fast det var svårt och jag aldrig trodde jag skulle se det fina i livet igen, så tog det bara tid för mig för att läka och komma över det. Nu har jag absolut 0 känslor för honom, inte ens en fin ”min första kärlek” känsla utan jag ser relationen och personen för vem han verkligen var och önskar mig faktiskt att aldrig se honom mera för att påminnas om den perioden i mitt liv. Väldigt väldigt skön känsla. Du kommer klara detta. Mitt bästa tips är att låta det ta den tid de vill och fortsätta med vardagen fast än du inte kommer ifrån den där värken i hjärtat vad du än gör. Det kommer bli bra, jag lovar dig ❤️

    Aaah, min fd kompis har lagt ut grejer på Tradera jag vet är mina saker som hon har lånat. Jag har konfronterat henne via SMS, messenger och tradera men får verkligen inget svar. Hon säljer dessutom presenter hon fått. Sälj presenterna, men ge mig mina saker?! ?

      Men va!! Kan man anmäla hennes traderannonser?? Blir ju stöld?!

        Det är tyvärr inte stöld, utan kompiser besitter sakerna, så om du tar tillbaka de är det du som begår stöld tyvärr :/

          Meeeh, viderkompis. Jag vill ju inte köpa sakerna heller. Vem gör ens så?!

          Men borde väl vara stöld om de är lånade men någon annans egendom? Polisanmäl om hon inte lämnar tillbaka sakerna omedelbart. Polisanmälan kan du göra via nätet. Om hon ändå säljer dem så anmäl henne för häleri också. Kontskta köparen om köpet hinner gå igenom och förklara att det är stulna saker.

            Men är det stöld om man får låna dem?

              Om man försöker sälja dem mot ägarens vilja så borde det väl räknas som det?

              Ring 11414 och rådfråga polisen, de borde ha koll

      Vinn alla auktioner och konfrontera sedan!
      Typ ”jag tänker inte betala för dessa eftersom sakerna redan är mina”

    Jag skrev igår om min hund som hade blivit attackerad ??

    Idag har hon fått 3 dränrör ditsydda plus antibiotika och smärtstillande plus tratt. Hon är så galet missnöjd! Vägrar lägga sig, sitter med sin tratt och svajar och piper. Vill ha mat men inget vatten. Vill inte kissa. Är arg för att hon inte får klia eller slicka på såren. Enligt veterinären är allt detta normalt.
    Är så himla glad att hon vaknade efter narkosen och att allt gått bra, dock har vi snart inte sovit på två dygn och börjar känna oss schitzo. Denna påsk glömmer man inte. Ska dessutom ge grannen fakturan i morgon, 17.000 är den på…

      Tänk bort fakturan, om han är skyldig till att skada din hund så kommer han att betala och skämmas. Inte ska du skämmas! ❣️

      Försök lägg vovven ner, klappa och lugna. Då kanske den får lite sömn, och framförallt måste du sova nu! Har du en vattenflaska så du kan ”tvinga” i din hund vatten?

      Och vilken tur att allt gick bra. Det värsta är över nu!

        Du har rätt, ska tänka bort den delen!
        Hon ligger ner korta stunder men sätter sig sedan upp igen. Vet inte varför. Hon var fortfarande inte velat dricka men har kissat iaf. Har en spruta hemma så vill hon inte dricka inatt så får jag spruta i henne lite i morgon. Hoppas så på att få sova någon timme iaf…

      Testa sån uppblåsbar ring istället för tratt kanske? Missade igår, vad hände din stackars hund?

        Kollade på en sådan men läste att de inte får sova eller vila med den på? Enligt veterinären måste hon ha tratt hela tiden.
        Det var vår grannes hund (schäfer) som attackerade vår hund helt oprovocerat då den slet sig loss från en långlina när vi passerade deras hus ?

      Jag var hon som ville veta hur det gick med hunden igår 🙂

      Får hon inte i sig vatten till imorgon så gå till apoteket och be om en spruta så får ni spruta in vatten i munnen på henne.
      Kan ni sätta på en ren, tight t-shirt istället och se om hon låter såren vara? Så slipper hon tratten. Ett alternativ är att köpa en uppblåsbar nackkrage, de är mer bekväma.
      Som ovan skrev, sitt med henne och bara klappa och försök att lugna ner henne. Inte ömka! Bara klappa.

      Vill gärna veta imorgon hur grannen reagera på fakturan… bara för dom att punga!

      All styrka till er. Det kommer bli bra. Jobbigt just nu, jag vet ❤

        Åh, hej! ?
        Det har gått jättebra, hon klarade sederingen och allt gick som det skulle förutom att ena såret var djupare än de trodde så det blev 2 rör i ena bettet.
        Det har dock varit en lång dag, hon är så ledsen och ynklig och arg. Vill inte vila, inte ligga. Bara sitter och svajar och piper. Legat ner i korta stunder bara. Just nu ligger min kille och sover på golvet och jag hänger i soffan med en arg vovve. Vet inte om tshirt funkar pga dränrören? Hon har 2 på bröstet och 1 i sidan vid armhålan. Hon vill gärna klia med baktassen med…
        Kan hon vila med en sån uppblåsbar grej?
        Tack för din pepp! Det var inte såhär vi ville spendera påsken i vårt nya hem men måste ju såklart finnas här för vår fina tjej ❤

          Stackars tjejen ? jobbigt för er också såklart…
          De kan absolut vila med en sådan på. Sedan vet jag inte hur det är med att sova obevakat med en sådan, aldrig hört något om det men om er veterinär säger att det inte är bra så lyssna på det ❤
          Oerhört tråkigt att eran påsk blev såhär. Vilket trauma! Min hund har blivit påhoppad flera ggr. Som tur är har skadorna inte varit så allvarliga att vi behövt söka vet men däremot har han blivit lite avvaktande mot andra hundar. Vilket inte är så konstigt, men oerhört tråkigt.
          Hoppas ni får sova lite ❤❤

      En nyopererad hund tar ett tag på sig innan den mår bra. Den kommer vakna, gny, inte hitta någon bekväm ställning och ha ont. Detta går över!! Ha tratten på, den kommer vänja sig (troligtvis fortfarande vara arg men bli mer ok med den).
      Om hon inte kliar, slickar när ni är ute på promenad hade jag tagit av den då så hon får vara lite fri. Eftersom hon ändå har koppel på sig så har ni ju mer koll än om hon är lös hemma, och kanske vill hon kissa då? Koka lite köttbuljong och häll på torrfodret så får hon i sig lite vätska och vill nog äta lite mer. (Jag brukar ta en stor klick leverpastej och blanda ut i varmt vatten och hälla på torrfodret när mina inte vill äta). Ibland behöver man trigga igång att de ska förstå att de är hungriga, speciellt när de kan må lite dåligt av antibiotika (tänk att du inte har någon aptit när du är sjuk) så kanske ge små bitar av korv el dylikt. Börja bara med lite så magen får vänja sig om hon inte ätit ordentligt på ett par dagar.
      Lägg ut ett gäng kuddar på golvet. Min ena sov bättre om hon kunde komma upp med huvudet från golvet genom att lägga det på en kudde. Som att tratten satt bättre då.
      Detta är bara under läkningen så detta kommer snart gå över. Och du, sov som vanligt. Hon behöver ha kvar sina och era rutiner. Lycka till med sjuklingen! 🙂

    Gjorde abort i januari då jag verkligen INTE ville ha barnet eller graviditeten. Nu, 3,5 månader senare, är jag bebissugen, känner mig redo och funderar starkt på att försöka bli gravid i sommar. Får dock så konstig ”samvetskänsla” och rädsla då jag verkligen precis avslutat en graviditet.
    Har detta hänt någon annan här inne? Snälla lite input och hjälp! Hur ska jag tänka? Dock gärna inga påhopp då det är känsligt.
    Stabil relation sedan flera år tillbaka, äger hus, 25 år.

      Våga ifall du önskar det nu! Alla ändrar åsikt, kan gå så snabbt som en timme. Många Känner ju direkt efter en abort att de ångrar valet. ❣️

      Du kan ju inte göra det ogjort, så låt inte det hindra dig från att bli gravid igen om du nu vill det. Sedan är det nog delvis en rent biologisk reaktion då kroppen inte kan känna skillnad på ett missfall och en abort. Det kroppen förlorar vill den försöka få tillbaka, därför kan bebissuget vara större nu än tidigare. Men det spelar egentligen ingen roll. Är du beredd att satsa och tror att den du lever med blir en bra pappa, go for it.

        Jag ångrar faktiskt inte valet då jag verkligen inte ville… Är ju hemskt att erkänna men varje gång jag behövde kissa önskade jag verkligen att se blod och få missfall. Därför det chockar mig hur jag känner nu. Bortsätt från att en närstående har gått bort så har inte mycket ändrats i livet heller.
        Tack för er snabba input, känns bra att få utomstående syn på saken ❤

          Ge det en månad eller så så du får landa lite. Men känner du likadant sen så kör på.

      Vad var det som gjorde att du inte ville behålla? Vad känner din partner?

      Jag har varit bebissugen (alltså RIKTIGT sugen) sen jag var 18, skaffade barn när jag var 25 för jag visste innan att jag egentligen inte var redo för vad ett barn faktiskt innebar. Det är inte bara gos och kel, det är mycket slit som ligger bakom ett barn.
      Med tanke på att du kände dig så motvillig för så kort tid sen skulle jag verkligen rekommendera dig att tänka igenom detta ordentligt. Jag är en sån mamma som inte har ”gett upp” mig själv fast jag har barn och lever ett, enligt mig, kul liv med mitt barn MEN barnlivet passar inte alla trots det.

      Sätt dig ner med din partner, börja läsa på, börja prata om vad för typ av liv ni förväntar er att leva. Var realistiska och ärliga, är ni okej med att ge upp spontana utekvällar, vuxenresor, egentid generellt. Familjelivet är mysigt och härligt om alla är förberedda på vad som händer när en ny liten kommer in familjen och om man inte romantiserar det för mycket.

      Hur ni än gör så hoppas jag det känns rätt för er ❤

        Tack för bra svar! Har egentligen ingen konkret anledning till att jag inte ville behålla, snarare massa halvtaskiga anledningar men en sjuk stark känsla. Min sambo har velat ha barn länge.. Men stöttade mig i vad jag än ville.

        Utekvällar osv har vi inte mycket av nu heller pga hundar och hästar, men händer såklart ibland och då oftast spontant. Vi är det där paret som folk tycker ”borde” skaffat barn för länge sedan. Vi äger en gård, varit tillsammans sedan tonåren, har häst, hund, katt och kombi.. ? renoverat och jag har jobbat på förskola. Festar sällan och åker på husvagnssemestrar.
        Vill inte heller ”ge upp mig själv”, och då syftar jag mest på mitt liv i stallet, och det var nog största uttalade anledningen till aborten, en extrem känsla av jag vill INTE, jag vill rida… ?

          Det är stor skillnad att ha häst med och utan barn. Dels kan du inte rida under hela graviditeten. Får du foglossning tidigt så är det kört sen. Det är ganska vanligt men alla får det verkligen inte. Samma sak med trötthet, illamående och allt annat man inte styr över. Vissa har fantastiska graviditeter, själv kände jag mig döende under hela graviditeten med båda barnen och var sängliggande stora delar. Jag kunde inte ens gå och klappa mina hästar de flesta veckor. Det finns även en stor risk för att bristningar, uttänjd bäckenbotten och sömnbrist kommer att hålla dig borta från hästarna flera månader efter. Igen finns det barn som sover hela nätter från början. Våra barn har vaknat varannan till var tredje timme fram tills det att de varit 1-1,5 år gamla. Jag tänker att man ska hoppas på det bästa men även vara förberedd på det värsta. Sen kan ju barn födas med sjukdomar eller få kolik osv. Jag har aldrig ångrat mina barn men hade jag vetat vad de skulle göra med min kropp, mitt psyke, min relation och mitt liv hade jag nog väntat betydligt längre.

            Det där är min mardröm rent praktiskt ? och det kan man ju varken styra över eller planera…
            Sedan har vi det smidigt med hästarna utanför dörren, lösdrift och ridbana. Samt att vi delar intresset så sambon rider och tävlar också…
            Man hör så olika från olika hästmänniskor så förstår verkligen att det är individuellt. Kan tänka mig att det går bra och känns överkomligt om man får må bra i grunden, men ska man prata rädslor är jag även rädd för förlossningsdeprission då jag haft depression tidigare, dock var det en VÄLDIGT stormig period i livet.
            Tips för att lyckas med häst och småbarn?

              Jag var också jätte orolig för det. Men vet du, det gick jätte bra. Dessutom finns det jätte bra stöd från bvc. Jag gick själv till en psykolog där efter förlossningen eftersom jag fick ptsd. Verkligen fantastiskt bra hjälp. Är man orolig för att hamna i en depression kan man prata med dem redan under graviditeten. Den aspekten skulle jag faktiskt oroa mig minst över. Du har haft en depression redan och vet vad du ska vara uppmärksam på. Men de tipsen jag kan ge är att din pertner är beredd på att dra hela lasset. Då blir det positivt när du orkar istället för negativt om du inte orkar. Men prata mycket om det inför och som sagt hoppas på det bästa men planera utifrån det sämsta. Du får säkert en sån graviditet där man bara går runt och lyser ?

      Det hände mig. Jag skippade mina p-piller och hoppades på att bli gravid igen bara några månader efter aborten. Det tog ett år innan jag blev gravid igen men det slutade i MA. Otroligt jobbig upplevelse. Det tog ytterligare ett år innan jag blev gravid igen.

      Jag gjorde abort också och sedan var jag så ledsen och besviken att jag ville ha en bebis nästan direkt. Tills slut hade jag barn med fel person. Om du mår dålig försök prata med en kuratorn.
      Om inte mår dålig tänk på varför har du gjort abort om du hade förhållanden och hus och allt.
      Ibland när såna känslor efter en abort man känslorna är så starka att man börja tänka på vad kroppen känner( abort käns mot natura till kroppen) så tänkt på varför inte i januari ? Och nu? Varför nu? Du slutade i te väl en graviditet för ingenting?
      Hoppas att du låsar det. Men jag kan sågar från egen erfarenhet det är inte så enkelt att va mamma.

    Någon annan här som hade planerat att gifta sig i sommar? Hur tänker ni nu? Har ni ställt in eller avvaktar ni och hoppas att det ska blåsa över snart?

      Min bror ska gifta sig i augusti. Dom hoppas att allting ska vara bättre då.

        Det kommer det inte att vara.

      Jag/vi gifter oss i slutet på sommaren. Vi kommer ha vigseln ute vid havet. Sen senarelägger vi fest och resa till nästa år.
      De som känner att de vill komma till vigseln får göra det.

      Skulle gått på en väns bröllop sista helgen i augusti men de valde att ställa in.

      Vi skulle gift oss i sept men har bokat om till 2021.

      Två bröllop jag va bjuden på har ställts in. Tackar för det. Hade inte velat vara på bröllop i coronatider.

    Finns det några här inne som tränar med fitnessblender på youtube? ?
    Älskar deras träningsvideon. Man blir verkligen svettig och får ofta träningsvärk.

      körde en del popsugar för något år sedan men blev lite väl mycket dansvideos efter ett tag. tack för tips!

        Alla har såklart olika mål med sin träning. Men jag lyckades gå ner över 10 kg tack vare fitnessblender. Jag är fortfarande överviktig men har fått så smal mage jämfört med innan haha.

          Hur många månade tog det för dig? 🙂

            ca 2,5-3 månader.

    Min mensvärk är i vanliga fall inga problem. Det brukar vara på nivån att jag inte är sugen på att ha tajta jeans, tar en ipren och lever som vanligt.
    Idag är det som att jag tar igen 17 år av missad värk. Herrrrregud vad ont jag har. Inget hjälper.
    Ni som lever med värk är fan hjältar.

      Tips, 2 alvedon + 2 voltaren. Det är vad du får efter förlossning ?

      Men du är säker på att det är mensvärk pch inte tex ett missfall eller liknande? Tänker så att du inte lider hemma om du behöver mer hjälp. Levde förr med extrem mensvärk som endast avhjäptes med jättestarka värktabletter (tradolan) . Det som kunde lindra lite innan det gick till tradolannivå var värme. Och att distrahera kroppen genom att exempelvis ligga varmt nedbäddad sängen och vicka på en fot medan jag lyssnade koncentrerat på musik, så att jag kunde stå ut. Eller om du har någon parner, låta hen massera ryggslutet . Eller om du har katt, låta katten sova på magen. Eller ta ett supervarmt bad om du har badkar. Hoppas det går över snart för dig, vet hur jävligt det kan vara. Och ta de värktabletter du har till hands såklart

    ja måste få klaga lite på ungdomsmusiken som spelas på radio nu… när jag lyssnar på texterna till artister som hov1 och estraden och allt vad dom heter så ryser jag. Det är helt fruktansvärt!! Det låter som texterna som 9 åringar skriver till lilla melodifestivalen om att hålla varandras händer och ”du och jag varje dag” och liknande dåliga rimm. oxå är det lite modernt att sjunga att man ska ligga med varandra… det är helt fruktansvärt. börjar jag bli gammal eller är musiken idag faktiskt så jävla dålig haha? fyller snart 35…

      Dagens musik är dålig. Fyller snart 27 år. Jag kan tycka om dagens musik som släpps men tröttnar så otroligt fort. Medan låtar från Roxette, Abba, Queen osv kan jag lyssna på än idag trots att jag hört dem en miljon gånger

      Håller inte med till hundra procent men förstår vad du menar och ääälskar din text! Så skön. ???
      Vad tycker du är bra musik?
      / 36-åringen

    Någon annan som stör sig på Alexandra nilsson? ? Orkar inte se på hennes vloggar mera. Tyckte bättre om henne när hon bloggade.

      Stör mig inte direkt men kan inte kolla på henne eftersom hon är så triggig när hon pratar om sina gamla ätstörningar. Hon har väldigt mycket åsikter om vad folk skriver till henne men lägger själv upp i sin thumbnail hur många kcal hon åt per dag, och ofta rena klickbaits som anspelar på viktgrejer för att det ger klick osv… Men egentligen är hon ganska rolig men kan personligen inte kolla tyvärr.

      Klarar inte av hennes röst och sätt att tala. Känns så tillgjort.

        Samma här!

      Jag har svårt att kolla på henne då jag inte tycker hon är vacker.

    Hade en sjukt konstig dröm i natt. Drömde att Kenza hade fått en helt egen tunnelbana som endast hon kunde använda ? Fattar inte vart min hjärna fick det här ifrån…

      Jag drömde att aliens kom och skulle ta mina barn. Minns att det var jätte läskigt. Men sen plingade ett av barnens kompisar på dörren 07,30 så hann inte tänka på drömmen nog länge för att komma ihåg den.. ÄLSKAR drömmar och att höra om andras drömmar.

    Alltså jag funderar på Petra Tungårdens ansikte. Alla har ju antagit att det varit fillers. Ja hennes ansikte ser så mycket bättre ut nu men hon har ju fortfarande väldigt konstig mimik. Hon måste ju fått någon nervskada av ett kirurgiskt ingrepp? Jag vet bara att hon har opererat sin näsa men då borde hon rimligen gjort något mer? Har aldrig hört talas om någon med den typen av nervskador av en näsplastik.

      Tror snarare det är en kombo av lite för mycket botox och fillers?

        Men hon har varit gravid i 9 månader. Hur mycket skulle egentligen vara kvar?

          Med fillers vet jag att det håller längre för varje gång man fyller på. Tänker det kanske är nåt liknande med botox? Och hon har ju säkert fyllt både det ena och andra i flera år.. så det sitter nog i

          Fillers kan sitta över ett år, och längre än så om man fyllt flera gånger, som sagt.

      Haha, sluta så illa är det väl inte? Hon är lite väl stel. Men det är väl det

        Hon kan ju inte ens le ordentligt? Ser ju ut som om hon har fått en stroke. På riktigt ser du inte det? ?

      Botox?

        Hon är höggravid så det har ingen effekt längre.

          Fast när man gjort botox flera gånger på samma ställe behöver man bara fylla på en gång per år!

    *SNÄLLA SÄG ATT NÅGON MINNS DETTA*

    För några år sedan kom ett filmklipp (”trailer”?) på svenska med typ feministiska hämnare som tog fast random män och hämnades. De fångade typ in männen och utsatte dem för skit som kvinnor blivit utsatta för. Männen skriker ”nej!” och kvinnorna typ ”hur var det nu, nej betyder väl ja!”.

    Vet någon vad i hela världen det är jag osammanhängande babblar om?!?!

      Nej minns också detta!!! Visst var den svensk? Försökt fundera en stund på vad den hette men kommer ej ihåg namnet.

        Ja precis!!!! Svensk var den ja… Åååå snälla säg att någon vet

      Jag ser flera sekvenser framför mig, men kan inte komma på vad programmet heter. Hoppas någon vet.

      Kan det vara serien heder som du tänker på?

      ”Women in horror” kanske?

      Audition på SVTplay kanske? 15 min om tre män som blir förnedradrade under en provfilmning, typ ombedda att klä av sig o.s.v. likt det kvinnor kan få höra.

      Dom jävlarna ska skjutas skulle den heta!

      Är det ”Dom jävlarna ska skjutas” kanske? 🙂

    har senaste månaderna haft otroligt låg sexlust, har ett jättefint och bra förhållande och är väldigt kär i min kille, men av nån anledning har lusten försvunnit vilket gjort att vi inte legat på typ 2 månader. Ibland blir jag så nojig över det här och känner typ att vi ”borde” ha sex, att det krävs för ett sunt förhållande osv. vi myser och är nära mycket, och min kille lägger absolut noll press på mig, han är väldigt förstående och känner att myset räcker. men jag blir nästan ännu mer orolig pga att han inte heller verkar vilja… ahh blir galen på tankarna. vad är det för fel på mig

      Det är fullt normalt och sexlust går och kommer i perioder. Gör inte problem av något som inte är det. Ett sunt förhållande bygger inte bara på sex. Ni har ju dessutom en massa närhet. Tänk på alla par som precis fått barn och kanske inte har sex på 1 år. Det är normalt ❤️

      Det går upp och ner! Tidningar och media försöker tuta i oss en massa regler och mallar, typ ”såhär ofta bör du ha sex för ett lyckat förhållande”, osv. Skitsnack säger jag. Någon period kanske man har sex tre gånger per dag och vid en annan period i livet kanske man inte har sex på ett/flera år. Livet kommer emellan med stress, dålig sömn, jobb, träning, hobbies, barn, brist på d-vitamin och ljus, brist på tid för återhämtning, osv. i all oändlighet. Förstår att du känner en press, men försök bortse från det och lyssna på din kropp❤️

        Vill tillägga att ibland behöver man inte en yttre anledning heller. Våra kroppar styrs av hormoner, dvs. ljus, mörker, allt vi äter, motion (och massa annat) påverkar våra hormoner. Allt hänger ihop. Tips är att läsa på om hormonhälsa! Bara för att lära dig mer om hur kroppen fungerar! ^^

      åååh tack för era fina svar! uppskattar det verkligen. för det är ju framför allt media/samhället som skapar den här oron hos mig. Min kille känner sig nöjd med mys – det är nog bara mina hjärnspöken som gör mig nojig….speciellt nu under pms då jag typ inbillar mig att han inte vill pga inte attraherad längre. men får försöka tänka att det är normalt och lita på att han säger som han känner.

      Så var det för mig med. Kunde gå månader tills jag ville ha sex. Jag har svårt att fokusera på sex. Men jag söka info online och Tack vare sex experters artiklar som jag läste så började jag och min man göra små romantiska saker. Tex duscha ihop utan att ha sex. Utan mer kel/mys/hångel. Fina middagar där man klär upp sig. Rollspel utan att ha sex utan bara leka lekar sexuellt. Sen kommer tiden utveckla detta till mer sex och öka driften lite. Funkade på mig. Nu har vi sex varannan/varje vecka.

    vad ska man ge för råd till en kompis som precis efter att ha kommit ut från ett långt förhållande, nu håller på falla för en kille som har tjej men verkar inte alls ha nåt emot att vara otrogen. Hur ska jag få henne att förstå att det hon/de gör är så fel och sätter så djupa ärr i den andra tjejen? vill inte skuldbelägga henne, för känner att han manipulerar henne mycket men vill att hon ska öppna ögonen och förstå att det är fel och att han är en skithög

      Säg att om han verkligen vill ha henne gör han slut med sin tjej innan de börjar inleda något.

        har sagt det! men hon säger att hon inte vill vara orsaken till att de gör slut… som om det förhållandet inte redan är förstört och skadat. stackars tjej känner jag bara… känner att jag verkligen vill göra allt i min makt för att hon inte ska bli bedragen (känner inte henne öht).

      Skithögar båda två.

      Jag tycker du har all rätt att säga det som det är. Ingen idé att ”försköna” det faktum att hon kommer skada en tjej för resten av hennes liv. Att bara få höra att killen flörtar med en utan sex måste göra så ont det med.

      Nej säg ifrån, helst nu! Inte ok. Hade en vän som uttryckte att hon inte tyckte det va fel att ha sex med en kille som har partner, att det va killens fel inte hennes. Hängde alltid kvar i mitt bakhuvud, tänkte att tänk om hon skulle göra något med en närståendes kille?

        Här en kollega som säger likadant, att det inte är hennes fel eller problem. Jag fattar inte det synsättet. Man har väl en allmän skyldighet att inte vara ett svin mot andra människor, vare sig man känner dom eller inte?

        Ja jag har verkligen försökt prata lite vett i henne. tyvärr är hon i en väldigt ”svag” punkt i livet där hon känner sig vilsen och precis gjort slut med sitt ex, och den här nya killen utnyttjar hennes naivitet genom att ge henne allt som hon saknade hos sitt ex. han säger bl.a. just att det inte är hennes problem att han har tjej, att det inte är så illa osv. jag försöker få henne och förstå hur illa det låter, och hon inser nu hur skevt hans beteende är. men hon har svårt att sluta svara/umgås med honom.

    Nån mer här som ser på the circle? tankar om serien?

    Det var jag som igår skrev om min man sen 10 år tillbaka som helt plötsligt vill separera då jag är för ”tråkig”. Vi har gått igenom ett helvete på jorden och mycket har jag aldrig delat med mig av. Men idag har jag äntligen efter 10 år vågat öppna upp mig för min syster om hur mitt liv egentligen sett ut under dessa år. Jag har levt ihop med en psykopat som sakta har brutit ner mig till en liten smula. Jag har utstått fysisk och mental misshandel. Min syster sa idag ”jag förstår inte hur du fortfarande är vid liv, att du orkar”. Då har jag ändå bara skrapat på ytan hur mitt liv varit. Min rationella sida förstår att ett liv utan honom är bättre. Men ändå sitter jag här nu och saknar honom så fruktansvärt mycket. Idag är min 29-års dag. Han valde att dumpa mig för två dagar sen. Hur tar man sig vidare när man levt ihop med en psykopat i 10 år?!
    (Tusen tack för alla svar igår ❤️)

      Du tänker på allt det dåliga med honom, hela tiden. Till sist äcklas du nog av honom! Dessutom kommer allt bli bättre utan en psy, tänk att du med största sannolikhet kommer träffa RÄTT man❣️

      Har ingen utbildning i detta så känns olustigt att ge råd men enda rådet jag kommer på är att söka hjälp. Så någon kan vägleda dig tillbaka till dig själv, bygga upp dig, ge dig verktyg osv osv.
      Och tänk vilken tur att idioten gjorde slut nu och inte om ytterligare 10 år, du är ju bara barnet 😉 Grattis på födelsedagen! Nu börjar ditt nya liv mot riktigt lycka eller vad man ska säga. Hoppas verkligen att du hittar det. Och väldigt modigt att berätta, fortsätt med det.
      Vet inte hur jag ska avsluta men lycka till med allt! =)

      Du behöver traumaterapi ❤️ Det är en lång väg men det blir bara bättre från och med nu. Även om det blir bakslag så är du äntligen fri. Jag är så tacksam att du kom ifrån honom med livet i behåll.

      Jag levde också med en psykopat i 10 år. Han slog mig ibland och psykiskt misshandla mig. Gjorde typ sjuka saker så som att jävlas med mig så min vardag skulle bli dålig. Tog med flit dåliga bilder på mig så att jag skulle hata mitt utseende. Eller att han hela tiden skulle förnedra min kropp och fälla kommentarer om den. När han gjorde slut och kicka ut mig så blev han en sån elak mobbare. Fryste ut mig och behandla mig så illa. Det tog 2-3 månader att gå vidare för mig. Jag insåg att jag faktiskt inte alls var ledsen att han dumpa mig utan blev paff över hur jag ens kunde va med honom.
      Förhoppningsvis blir det samma sak för dig. När du kommer över honom och har gått vidare så kommer du bara känna dig äcklad av han.

      Tacka gud att han lämnat fig och gå aldrig tillbaka

    Asså hur MÅR Forni egentligen? Tycker att varje inlägg hon skriver på bloggen eller lägger ut på instastory vittnar om hur extremt jobbigt hon tycker det är med sitt barn, och kort därefter kommer som på räls alltid ett överkompenserat ”HAN ÄR SÅÅÅÅÅÅ GULLIGGGGG”-inlägg. Finns det någon annan här som får den vibben? (obs ifrågasätter såklart inte hennes kärlek till sitt barn, bara systematiken i hur hon fläker ut allt på soc medier)

      Tror hon kanske vill vara en sån som känner att det är ”okej.” Okej att känna att det blir för mycket liksom.

      Tycker synd om henne. Hon säger själv att de fått en krävande bebis, och hon får ju knappt sova 🙁

      Fast det där är ju typ varenda förälder. Varje dag går jag igenom de känslorna, dör sötdöden 100ggr om dagen samtidigt som man måste andas i en fyrkant 100 ggr om dagen. It’s normal =) Men sen att hon fläker ut kan jag inte uttala mig om, följer inte henne.

      Men ett exempel från idag- min 4-åring satte på sig sin nya tröja och gör grimaser som är så söta och roliga och jag pussar de godaste kinderna i världen. Ungefär 1h senare lackar han för att han inte fick äta allt sitt påskgodis när jag stod och lagade middag och ”grät”, och skrek i typ 10 min så man räkna till 10 i huvudet och försöka tänka tillbaka på när han var så gullig nyss. ^^

        Jag har velat strypa mina barn hela dagen idag. De är ju fortfarande söta ?

      Tycker många föräldrar är sådär. Sådär håller mina kompisar på. Fast där är det iofs gulligull och underbart på sociala medier och klag privat… ??‍♀️

    Jag är så ARG på min sambos mamma som ordnar påskfirande och som har världens HOSTA när vi kommer dit???? Och ingen vågar säga något till henne. Tycker min sambo kunde sagt ifrån. Men han är så jävla feg när det kommer till sin mamma

      Varför går man ens på påskfirande? Om man nu går och märket hostan så vänder man väl vid dörren? Stannade ni? Ingen sa något? Har de läst valfri tidning på senaste? Hitta 5 fel liksom.

        Jag ville inte gå men min sambo ville verkligen att vi skulle gå. Så jag gjorde det för hans skull. Hon hostade vid matbordet så vi märkte inte de första 1-2 timmarna hade hon hostade. Hon är dessutom läkare så jag förstår inte hur man kan göra så?? Jag är så arg.

      Varför sa inte du något?

        För att min sambo hade inte blivit glad på mig då. Man ifrågasätter typ inte hans mamma. Och man får bara prata om trevliga saker…men vad hade du sagt?

          Se upp lite med där.. Kan bli andra problem. En man som är för fäst vid sin mamma och som inte tar sin partners sida.. Nej tack.

          Eh. Lever du för att alltid vara din sambo till lags? Jag,en annan anonym än den som skrev innan hade sagt ”det verkar som att du har hosta. Blir vi smittade så kan vi inte jobba på flera veckor och kanske inte har råd med det eller det”. Alternativt, ”Har du läst nyheterna? Har man minsta lilla symtom så ska man inte träffa människor för oavsett om vi
          ÄR unga och friska så kan vi faktiskt dö av det”.

      Du kunde väl sagt nåt till henne!

      En fråga hon äter inte någon blodtrycksmedicin då? Min pappa gör det och en av biverkningarna är torrhosta. Han hostar hela tiden när han börjar ny kur

        Fast i dessa tider spelar väl orsaken egentligen ingen roll…. har du hosta – stanna hemma.

          Sätter du nått i halsen – stanna hemma!

      Skulle sagt att jag ville gå hem till sambon och sen gjort det själv om han inte hänga med.. Men ja, helt fel gjort av henne såklart.

    Bästa sims spelet och vatför? Själv tycker jag det går i den här ordningen –> 3, 2, 4, 1. I sims 3 finns alla valmöjligheter! Semester, semesterhus, HÄSTAR, styra husdjur, allt Man kan skaffa barn med allt och alla, man kan hälsa på alla utan loading screen, man kan skaffa barn med alla kvinnor i samhället och ha hundra barn samtidigt. Man kan köpa mat, tatuera sig, åka på spa, man får ha kvar gravstenar av alla som dör. De man inte spelar fortsätter att leva, dvs gifta sig, skaffar barn, flytta osv. Allt är möjligt i sims 3. Nya invånare flyttar in i hus var åldringar har dött. 4an har grymt fin grafik och jag gillar multitasking men annat än det så är det lika dåligt som 1an. 4an har inte alls lika mycket saker att göra, barn är inte barn och simmar som man inte styr direkt är helt värdelösa. 2an är mer lik 3an och det finns mycket att göra men inte lika mycket som 3an ofc.

      Jag är typ den enda som gillar faktiskt sims 4 mest utav dessa. Grafiken är riktigt Nice, jag tycker simmarna har mer personlighet. Och nu när det har kommit flera packs så har den utvecklas, finns mycket att göra i spelet. Dock skulle det va kul om de la fler tillägg/aktiviter till Island living.

      Installera mc command center till the Sims 4. Du kan göra så att simmar som du inte spelar med kommer gifta sig, skaffa barn osv.

      Kan kan spela sims utan att betala för det nu för tiden? Hur i så fall? Älskade att spela det när jag var yngre och det hade varit perfekt att ta upp nu i karantän-tider.

    Hur gamla var era barn när de slutade tro på påskharen, jultomten osv? Jag trodde att min 6, snart 7 åring inte trodde på det så jag var inte noga med att köpa nya påskägg eller dölja att det var jag som gjort ledtrådarna till påskäggsjakten som vi brukar ha. 6 åringen var ledsen på kvällen och jag blev smått chockad och sa bara ”sov nu” typ och han somnade en halv minut senare.. Så imorgon, ska jag prata med barnet och berätta att det var jag eller ska jag låtsas att någon hade lämnat äggen åt mig så jag gömde dom? Jag vill ju helst inte lura barnen med jultomte, tandfe osv, men samtidigt så tror alla kompisar och skolan och förskolan har alltid spätt på allt. Samt att barn måste få vara barn och ha sitt magiska tänkande så länge som möjligt. Så vad är bäst för barnet?

      4 år. Hon sa nyss atr det var jag som gömt äggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.