Borta bra, men hemma bäst – särskilt i tider med covid-19

Vi åkte ut till Steffi och Jonas och hälsade på tvillingarna!! Alltså så små så gulliga glömde givetvis ta en bild men vi höll distansen de är ju premature så jag tittade på dem med några meters avstånd. Vi åt även libanesisk mat utomhus och det var så roligt att träffa dem. Längesen!

KORRIGERING

Vi tittade alltså på tvillingarna med ungefär 5-7 meters avstånd – utomhus! Även fast vi gjort ett COVID19 test och är extremt säkra på att vi haft det och inte alls smittar längre då det är över tre veckor sedan vi blev friska skulle vi såklart aldrig äventyra någon i riskgruppen. // Dasha Girine

Dasha har gjort ett covid-19-test och är extremt säker på att hon haft corona, men om hon inte VET så undrar jag vad det är för test hon tagit?
Och även om det är ett Läckberg/Saliba-antikroppstest så är det ju inte ens fastslaget att antikroppar betyder immunitet.
Jag fattar helt enkelt inte folk och deras hysteriska lappsjuka, men så är ju jag en introvert som älskar att vara hemma och att det finns en anledning att vara det så mycket som det bara går just nu.

Dashas läsare verkar inte heller förstå hennes beslut att åka och besöka prematura tvillingar, men jag tycker att de missar en väsentlig sak.
Hur kan föräldrarna till dessa tvillingar tillåta besök av Dasha med familj? Eller av någon överhuvudtaget?
Det finns Facetime, people!

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Säkert flera meter bort från de små, absolut, och när de gick så hostade de litet på värdparet. Makalöst vilka korkade människor det finns. Darwin, kom tillbaka och ställ allt till rätta!

      Det är ju precis detta som är darwinism… Utrensning av de svaga individerna.

      Förlåt men vad skulle D*rwin göra menar du? Hela poängen är att det löser sig av sig självt.

      Med D*rwins resonemang kan en potentiellt smittande Dasha eventuellt smitta de naiva föräldrarna, som i sin tur smittar sina pr*matura tvillingar, som, om allt vill sig väldigt illa, så småningom avl*der, och vips förs inte föräldrarnas g*ner vidare. Detta vore vad man kallar ”det n*turliga urvalet”, applicerat på scenariot ovan.

      Vore såklart ett m*rdrömsscenario och inget jag önskar någon, vill jag klargöra.

      … Maskar loss då jag inte vet vilket av alla ord som försatte mitt inlägg i mod.

        Din * tangent verkar ha hängt sig.

          Haha ja, inte så lätt när man är helt clueless gällande vilket ord som blockade orginalinlägget.

          Camcam, du får gärna släppa fram orginalinlägget istället för detta, båda hamnade ju i mod så förstår inte riktigt varför du skulle välja att avblocka detta spektakel framför det andra, haha.

            Bianca och Anges i denna tråd är alltså samma person. 🙂 Skrev det andra från mobilen och ett annat namn var ”sparat” där.

              Vet du inte vad du heter?

                Jo men vill gärna vara anonym, brukar dock välja något random namn eller nick när jag ska kommentera, tycker det är så jobbigt att försöka följa en tråd med 15 olika ”anonym”, och försöka lista ut vem som skrivit vad.

      Jag håller med dig fram till Darwin (även om jag förstår att det inte var bokstavligen). Man träffar ju andra familjemedlemmar och tar på handtag, bestick, bordskanten, dricker ur glas som ska flyttas till diskmaskinen. Jag gissar att det är husfolket som gör det. Och att det är svårt att desinfecera alla tänkbara ytor efteråt (tänker att man inte gör det heller ?).

      Jag skulle nog inte vilja riskera att vara den som kom med smittan ? ingen vet säkert hur länge man smittar. De verkar inte heller veta säkert om de haft infektionen och kan således bära på smittan därför.

      Bara jag som stör mig på den här Johanna Gr*hn som är inne på bloggar och fjäskar/fiskar läsare?

    Ojojoj. Det är precis därför Hedda Cares och andra antikropsstester är så farliga, inte bara för att de är opålitliga utan även om de visar korrekt resultat. Man vet inte vad antikroppar betyder. Man vet inte heller om de försvunnit 10 m efter testet. De visar ingen immunitet och det är hemskt om man sprider den här missuppfattningen till folk. Dasha är ju inte elak men felinformerad.

    Varför tar man med prematura barn ut på resturang ens… om jag tolkade rätt…? Inte alla som stannar hemma med symptom.

      De hade säkert beställt hem mat.

      Jag följer bebisarnas mamma på insta och dom hängde hemma i trädgården och av de man kunde se verkade de små mest ligga och sova i vagnen. Vill ni veta mer om bebisarnas mamma kan ni ju läsa hennes blogg på forni.se. Steffi bloggar där 🙂

    5-7 meter…. Säkert. ? Hur mycket ser man av en bebis på det avståndet!? Oh well…

      Fast det är inte ens problemet. Utan problemet är att även om du håller 25 meters avstånd till en person så har det ingen betydelse om du sen sitter och käkar middag med en person i hens hushåll som den har nära kontakt med, typ en förälder.

      Dessutom utomhus! En prematur bebis, i full bebismundering, 5-7 meter bort…
      Söt… tyghög!

        Tyghög 😀

    Vi fick också prematura tvillingar i år och vi var JÄTTENOGA med vilka vi träffade och hur på inrådan från BVC, Neo osv osv. Detta var INNAN Corona då med tanke på RS och andra smittor som små bebisar är SÅ känsliga emot. Vi gick absolut inte ut och runt bland människor!!!! Vi träffade inga barn alls då de ofta har med sig förkylningar osv från förskolan och ingen som var eller nyligen varit sjuk fick träffa oss. Nu när Corona är en grej och tvillingarna inte är pyttesmå längre håller vi fortfarande ordentliga avstånd och träffar varken kompisar eller familj vilket såklart SUGER! Den här generationen som föds nu kommer ha en väldigt konstig första tid, utan dop, utan massa bilder tillsammans med släkt och vänner men det är ju så det är.
    De här föräldrarna verkar helt pålästa??? Det är ju inte Dashas fel nog för att allmänbildning hade gjort att hon avstått från att träffa dem…

      Lite tråkigt med folk som känner ett behov att tala om hur himla duktiga just dom är, i motsats då till andra föräldrar som inte fattar någonting.

        Nä jag skrev inte detta för att verka ”duktig” utan för att illustrera hur det är att få barn och hur speciellt det är att få det just i år. Att det SUGER men att man lever väldigt restriktivt just för att det finns ett virus som frodas bland oss. Något sådant här har inte hänt förut på den här nivån så då får vi alla göra saker som tar emot och som verkligen SUGER men om vi alla gör det, drar vårt strå till stacken osv så blir det kanske rätt okej i slutändan.

        Vi har en väldigt soft inställning till hela CoronaPrylen här i Sverige och det är ju skönt att slippa totalt utegångsförbud men just nu känns det som många skulle behöva det!!! Folk tycker det är tråkigt att vara hemma å inte träffa folk… Om de bara visste hur ”tråkigt” det blir att förlora nära och kära för att de insjuknar i onödan alternativt insjuknar när vården är för belastad och deras liv inte går att räddas. Herregud!

          Är det så mycket farligare just i år? Är covid19 extremt mycket farligare för prematura/ nyfödda än t ex rs eller magsjuka? (som ju också är farlig menar jag) självklart det är väldigt viktigt att skydda så små från corona men våra vanliga sjukdomar kan ju faktiskt ha öderstigra konsekvenser och leda till intensivvård osv för så små också, bara att vi är vana vid dem på ett annat sätt.

          Dock att sjukvården ju är mycket mer belastad nu så att det ju iofs är motiverat att vara mycket försiktigare bara därför såklart. Men med alla sjukdomar då tänker jag, vanlig feber med en nyfödd leder till besök på akuten, och även om det beror på förkylning är det ju väldigt bra som det kan undvikas just nu.

            Om alla kunde vara smittbärare av RS såklart, men nu är det corona.

        Jag förstår inte hur du kan tolka det hon skriver så! Jag tolkar ditt inlägg som att man tror att man är bättre än andra för att man är rädd om sina barn. Det borde vara helt självklart att man avstår från att besöka nyblivna föräldrar med tanke på smittorisken, corona eller inte. Och alla föräldrar borde faktiskt avstå besök av samma anledning. Ingen fick komma till oss heller om de ens var snuviga, när barnen var nyfödda. Och jag har gått över tiden med våra barn!

      Tänk vad konstig första tid alla som inte är döpta har haft ??

    Shameandet är igång igen ?

      Vet inte om det här verkligen är shameande. Om Dasha nu tror hon är immun mot covid efter ett antikroppstest kan det ju också vara bra för hennes egen skull folk berättar att det inte stämmer.

      Man måste väl få kritisera andra människors mindre intelligenta val? Kan ju inte stryka alla medhårs och klappa fint hela tiden, ”åhhh så dutti du ääääär” när de gör något som potentiellt har möjlighet att faktiskt ta livet av andra? Because that’s what Corona can do. Spelar ingen roll om man är ”mamma”, Obama eller nittioårig änkeman, samtliga borde veta bättre i dessa tider.

        Du verkar så bitter och missunnsam Helena.

          Har inte fått den uppfattningen av Helena 🙂

          Bitter och missunnsam. Kanske jag missar ironin, men vad är det man ska unna någon här? Att sprida smitta till nyfödda?

      Kör hårt säger jag. Shamea ALLA som missköter sig nu. Det handlar om ditt, mitt och deras liv. Det som tidigare hette ”mest äldre och sjuka” är numera personer i alla åldrar, massiv stroke på friska unga personer med milda symptom, svårbehandlade blodproppar i alla åldrar osv osv osv.
      Det är pinsamt att bo i ett land och leva i en tid där folk på allvar tror att deras sug på att få leva sitt liv som vanligt går före människors liv.

        Att svenskar kommer ha bättre mental hälsa än i princip alla andra länder som kör hårdare regler tror jag är en viktigt när vi ska komma igång med samhället som vanligt.

        Bor själv i England och ser hur folk bara mår sämre och sämre… Då är det ändå hårdare lockdown i många andra länder.

          Många av länderna som har hårdare lockdown är väl inte kända för att värna om sina medborgares frihet annars heller.

            Du menar Danmark, Norge, Finland, Tyskland, Nya Zealand osv? Och alla andra länder som haft tuffare regler än Sverige? För det är verkligen de flesta. Utom nån enstaka gammal Sovjetrepublik…

              Bor i Norge och kan inte säga att det är så hårt att leva här som det beskrivs så jag tror de är svenskarna som inte kan acceptera att inte ens en tillsatt utredning eller två kan få slut på detta virus och att den riktiga friheten att få socialisera på lokal är grusad och sommaren förstörd?

            Skulle iofs inte säga att jag förknippar Spanien och Italien med att inte främja frihet. Men visst, jag förknippar kanske inte dem med frihet heller

        Man ska heller inte förringa konsekvenserna av en fullständig lock down. Det vi ser nu är att arbetslösheten ökar explosionsartat, ekonomin störtdyker och vi är på väg mot en stor lågkonjunktur som troligtvis kommer att bli utdragen och svår att komma ur.

        Nu vet jag inte hur svenska siffror ser ut, men för varje procent arbetslösheten går upp i USA ökar också antalet döda med 40.000 personer. Så det finns viss logik i att hålla ekonomin igång.

          Jag hörde att förra finanskrisen ledde till att 26% fler män dog för tidigt i Sverige. Där inräknat män som dog av ökad alkoholism, depressioner etc som kan härledas till krisen. Obs. 26%, inte procentenheter.

          Sverige har ju de mesta öppet och ändå är det hög arbetslöshet ändå?

            Det har ju att göra med att allt utifrån är stängt. Det kommer tex inte hit några turister från länder som har fullständig lockdown. Vi invånare kan inte väga upp för all förlust som avsaknaden av turister för med sig.
            Håller sig det här fram till midsommar kommer Sverige att förlora 36 miljarder från utländsk turismkonsumtion.

            Bara för att vi håller öppet betyder inte det att vi också blir lidande. Då vi lever i en globaliserad värld är vi i allra högsta grad beroende av andra länder.

        Inte för att vara den men… Källor på det?

          Finns gott om källor. Hänger du inte med i utvecklingen?

            Jo det är just det jag gör.
            Därför jag undrar vad du menar med ”massiv stroke på friska unga personer med milda symptom, svårbehandlade blodproppar i alla åldrar osv osv osv”
            ..?

              Stod mycket om det i tidningarna för nån vecka sen.

                Kom ihåg att tidningar säljer på att vi är rädda. Alltid bra att själv läsa studierna de hänvisar till.

              Hade du hängt med så hade du inte behövt fråga.

        Ja det räcker ju med att en del av befolkningen är i riskgrupp, man behöver ju värna dem också!

    Varför får man inte ”shamea”? Fattar verkligen inte, i vilken annan kultur får man inte säga ifrån om man ser någon göra fel?

      För att vi svenskar tror att vi lever i en trygg bubbla.

        Nej influensers tror de lever i en trygg bubbla! Och allt som inte är hyllningar bölar de över som…HAT!

        Förutom besöket hos de prematura tvillingarna så var dasha på två drinkar och två restauranger med olika kompisar samt en middag med vänner hemma…på samma helg!!!

        För hon är tydligen immun nu, trots att ingen forskare har kunnat bevisa det, och dessutom håller restaurangerna öppet?!

        Jävla tomte!

    OT: Anna Book Har tagit bort alla snillet på egen Insta och nu även borttagen från Love by Lolas instabilder. Här ska jävlar i mig inte förknippas med Katrin inte. Booken har like:at flera kommentarer som uttrycker sina missnöjen över den nya ägaren. Vilken PR-förlust för underklädesbikinisarna!

      Snillet=bilder ?

        Sitter och funderar på vilken som är högst? Rökpelaren från brända bikinisar på en tomt i Märsta eller röken ur Bookens öron när hon står och eldar?

          Inte bränner hon gratisbikinis inte.

            Nä, hon tråcklar nog ihop dem till en ny, väldigt färgglad, offerkofta. Den gamla börjar falla isär alldeles av alla slitningar på sistone…

            Hon kan ju annars göra trasmattor av dem?

        Tack för förtydligandet, jag undrade om snillet var kz och om ab verkligen haft henne på ig ?

      Tror att Love by Lola bara blir glada för det. De vill inte ha med ett vandrande PR-fail att göra.

        Alltså Corona har verkligen inte fått Bookskan att hamna i skymundan till skillnad från många andra ”kändisar”. Först hela Wahlgrendebaklet som hon lyckades hålla glöd i ända tills mattmysteriet tog vid och sedan Bikini/Katrin-gate på det. Starkt jobbat ändå Märsta-Anna!

          The irony i att Booken gladeligen likeade instainlägget hos Love by Lola där de hade en gissningstävling om vem deras nya ägare var. Bam! Bam! Bam! sa det sen…

            Ooops!

          Och hon som inte vill ha kaos…

    [Borttagen kommentar]

      Va?! Denna raderade du men inte den första. ??‍♀️

        Blev det inte fel här?

      Min kommentar var ironiskt skriven vilket jag tyckte var rätt tydligt, ber om ursäkt om det inte framgick. Vet inte varför min kommentar blev borttagen men tycker inte ”ursprungskommentaren” är ok.

    Elak kommentar.

    Jag rekommenderar de som ”shamear” att faktiskt gå in och läsa på FHM sida, och läsa deras rekommendationer.

    Det är inte förbjudet att umgås, men man bör hålla minst en armlängds avstånd. Man ska stanna hemma om man är sjuk.
    Det är tillåtet att gå ut och äta, men krogarna måste förhålla sig till rekommendationerna. Sammankomster på fler än 50 personer är inte tillåtna.

    Det är så mycket som skrivs, tycks och spekuleras – att det inte är konstigt att folk blir förvirrade.

    Jag läste Dashas blogg, och tycker inte det hon skrev är anmärkningsvärt.

      Jo. Inte hur Dasha lever sitt liv utan att hon sprider felaktig och farlig information: (1) hon är immun mot covid iom att hon gjort ett antikroppstest och (2) det räcker att hålla avstånd till en person i riskgrupp och går då bra hänga med personer i hens absoluta närhet.

      Rekommendationerna från neonatalavdelningar brukar i alla fall vara att inte bjuda hem en massa folk när man precis kommit hem. Men det måste vara föräldrarnas ansvar.

      Kan ändå tycka att det är lite ansvarslöst att nu i Coronatider gå ut och käka och dricka drinkar typ varje dag och skylta med det i sin rätt stora blogg.

        Ja och det känns ju som det rimliga, att undvika folk med för tidigt födda spädbarn, pandemi eller inte.

        Hade det varit ett bättre val om de inte hade skyltat med det?

        Kidnappar en tråd nu, men är ganska trött på att höra talas om smygfester (tex Billgren Woods pod) som inte syns i sociala medier för att visa respekt? Viruset struntar väl om det syns utåt eller inte!

          Samtidigt skapar bilder en känsla av ”att det inte är så farligt.” Så väljer man av nån anledning att bryta mot rekommendationer kan det ju också finnas en poäng i att inte uppmuntra andra att göra det.

          Vadå för smygfest?

          Men fattar du vad ordet influera (som influencers rimligen sysslar med) betyder?

            Då måste det ju finnas andra saker att influera till. Exempelvis vad man göra under tiden man håller social distans till andra.

      Någon som läst att de kanske sprider gödsel i Ekonomikum-parken här i Uppsala på valborg ? Bra idé ju!

        Ja det var smart! Men borde även bli i stadsparken då. Vi får väl se ?

          Ja precis, de sprider väl gödsel på de ställen där allra flest människor brukar samlas ??

    Inte konstigt att man blir osäker på sig själv när man går gymnasiet tillsammans med folk med din attityd..

    Så Dasha gick och testade sig hos Heddas (alternativt köpt testet på nätet) och är tvärsäker på att hon haft corona och är ”immun”. Därmed tror hon att hon kan nu ränna runt på stan utan problem och träffa folk som tillhör riskgrupper för att hon är ”immun”. Alltså man blir ju fan riktigt rädd för folks idioti.

      Om hon mot förmodan skulle vara immun så innebär ju inte det att hon inte har viruset kvar och kan smitta ändå. Ingen vet ju.

        Inte heller är hon immun mot att vara mellanhand mellan den som är smittbärare och den som sen smittas.

          Eh, sådär funkar INTE ett virus…

    Är det inte sorgligt att det ska vara så. Man fick känslan på hennes blogg att rädslan inför tvillingförlossningen var relaterad till hur kroppen skulle se ut efteråt. Det verkar som om det är en enorm hets att vara smal i deras vänkrets. Steffi la upp en bild från en lunch, där alla mammorna såg ut att ha fixat läpparna och en del mer… Alla bestämmer vad de vill göra med sina kroppar, men i vissa kretsar känns det som om det är ett tvång för att passa in.

      Varför fick du den känslan? Hon ville väl väldigt gärna föda vaginalt och helst inte göra kejsarsnitt för att hon tyckte det kändes obehagligt att skära genom magmusklerna + att hon tidigare gjort bukoperation pga Chrons? Tycker allt hon skrivit om förlossningen är typ kära gode gud låt det gå bra och att dom är friska ”jag får lita på kroppen” ungefär?
      Hon har säkert sina kropps-hangups som de flesta av oss men just kring förlossning och graviditet tycker jag ingen oro för kroppens utseende lyst igenom.

    [Borttagen kommentar]

      [Borttagen kommentar]

    Hennes tankeverksamhet verkar behöva semester, för tänka klart verkar hon inte förmå sig att göra. ”Restauranger är öppna men vi får inte besöka dom?”. Med den logiken så är allt lagligt = ok. Det är lagligt att stå närmare än några meter från din medmänniska, men är det ok? Nej!

      Det är för att Dasha inte orkar vara hemma. Då försöker hon pressa alla rekommendationer till sin fördel.

      Även om man ”får” gå på både krogen och på restaurang skulle väl INGEN av experterna på FHM rekommendera att man träffar SÅ MÅNGA olika människor på olika ställen under samma helg?!

        Jag träffar förmodligen fler personer än så en vanlig vardag. På jobbet och om jag handlar mat efter jobbet…

        Dasha jobbar ju inte, och träffar förmodligen inte så väldigt många olika personer egentligen.

          Så varför träffa fler än man behöver? De flesta behöver ju gå till jobbet och handla mat…ingen BEHÖVER träffa människor i onödan.

          …vilken logik!

          Men snälla någon det räcker. Varför sitter du och försvarar oansvariga handlingar? Ja, du träffar folk på jobbet och i mataffären precis som varenda människa i Sverige måste göra (om man inte jobbar hemifrån). STOR skillnad på att få in pengar och mat som är ganska mycket viktigare än att ränna runt på stan och träffa olika människor bara för att ”man kan”.

    Rent spontant så tänker jag att bebisarna säkert synts bättre på just film, typ FaceTime eller liknande. Säkrare framförallt ??‍♀️

    Det är ju inte att skamma ngn bara för att man kritiserar… särskilt inte tycker jag när nu influensers gör saker som faktiskt påverkar oss alla. Om nåns unge har mössa eller inte, eller ammas eller inte påverkar ju inte oss andra. Men när de umgås och inte följer rekommendationer osv i det här fallet påverkar det ju även oss andra.
    Dels för att fler kan bli sjuka, men också för att vi riskerar att behöva ha restriktionerna längre tid om de inte får tillräcklig effekt.

    Försökte skriva en kommentar hos forni om att de nog faktiskt tillhör den grupp som kan jobba hemma. Men den släpptes inte igenom och istället kom försvar mot skammande.
    Men det stör mig att empatin och ansvarstagandet bara finns så länge det inte påverkar hennes inkomst. Bolaget framför allt. Så som de lever har de ju faktiskt råd att ha en sämre period nu.
    Folk blir liksom av med sina jobb på riktigt nu. Men hon måste gå till jobbet för att annars påverkar det hennes koncentration… ja så är det för oss alla liksom.

      Men vad ”jobbar” hon med? Det går lika bra att spela in hauls hemma….

      Men hur hon än är eller hur hon än gör, så är det inte du som ska bedöma om dom har råd att ha en sämre period nu…?

      Det går ALDRIG att ifrågasätta Forni om någonting. Förlåt men det är verkligen så patetiskt. Så fort ngn kommer med en kritisk men saklig kommentar så är det taggarna utåt direkt, det är helt sjukt? Gillade henne förut men skrev en kommentar en gång som med handen på hjärtat var väl menat men kanske inte höll med hennes åsikt exakt, så fick jag ett så sjukt drygt svar tillbaka och det var spiken i kistan. Bara så tröttsamt.

    Grattis Camilla o välkomnen till SVT 🙂

      Vad menar du med SVT?

        Hon kanske har blivit en carat??

    Är det någon mer än jag som har svårt att läsa det översta i det här inlägget? Det med alla kommentarerna.
    Det blir så himla liten text. Jag läser alltid från dator.

      Jag med. Och zoomar jag när jag läser från mobil så tappar bilden skärpa så det går ändå inte att läsa.

      CC går det att göra på något annat vis?

        Ja, absolut.
        Istället för två rader så kan jag ha en rad med större och tydligare text.

          Men tack. Visste väl att man kunde snacka med dig 🙂

    Jag undrar mest om denna Dasha vet hur långt 7m är?
    Att titta på 2 prematura bebisar på 7m håll, som dessutom ligger i en vagn, kan ju vara ganska svårt?
    Att också faktiskt äta tillsammans, måste ju vara en tankevurpa av dessa föräldrar.
    Varför vill man chansa?

    Alltså inget, INGET förvånar mig över denna kvinna. Helt otroligt..

    Paula vill åka till kolmården med familjen, för de har ju faaaktiskt öppet. Överlever inte de här människorna om de inte får göra roliga saker exakt hela tiden?? Samtidigt verkar hon ha familjemedlemmar som legat inne på sjukhuset, vad tänker vissa med egentligen??

      Nej dom har väl ADHD hela familjen?

      Men det är ju ute. Det går väl bra?
      Grönan och Liseberg kommer ju inte att öppna nu men Kolmården är öppet.

        Nej, man ska ju inte resa till andra städer…

    Varför tar man risker med prematurbebisar eller nyfödd överhuvudtaget?
    Så jävla, jävla onödigt.

      Verkligen. Inte ens fiffi hinner läka innan dom är ute och springer med vagnen på stan. För det mååååste lunchas med tjejerna!!!

    Dasha var bara tvungen att träffa dessa barn? Det var hon faktiskt, hur ska hon annars överleva?! ??‍♀️

      Hon tog ju i alla fall inte någon bild ??

    Hon tycker ingen ska lägga sig i hennes liv och att dom följer alla restriktioner och är försiktiga.
    Mm visst.. Vem var det som hade fått corona nu igen? Kanske ska lyssna lite på andra ändå.
    Jäkla nöt.

    HUR kan man ta en sådan risk med prematura tvillingar?
    Obegripligt!

    Kan du sluta använda ordet lappsjuka? Kränkande mot samer

      Ja och säg inte Lappland eller Lapporten heller för den delen
      Mycket bättre med söringskarantän;)

    Kan du snälla sluta använda dig av uttrycket ”lappsjuka”?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.