Lagom med morr från Läckberg

https://www.instagram.com/p/CBjBYBoDL0d/?igshid=1lyqgahx4u0bj

 

Tror ni Camilla Läcker gått en 5 poängskurs i Instagram-blockeliblock hos Anna Book eller har hon helt enkelt bara ruttnat på folk?
Och vad händer den dagen Instagram tar bort likefunktionen eller möjligheten att se sådant? Hur ska man då veta vem man ska jaga efter och blocka?

Ta bort och blocka folk som skriver hat och skit – absolut, men att sitta och gå igenom alla tryckta tummar för att sedan gå in och blocka varenda en av dem är ingenting jag skulle ödsla min tid på.
Möjligtvis om det var någon enstaka, riktigt grov kommentar som fått tummar, men annars… nä…
Jag förstår inte hur man orkar, men kanske är det också för att jag inte byggt mitt varumärke kring min person där jag ständigt exponerar mina nära och kära som jag vill skydda från allt ont.

Det känns som att det är ett krig som inte GÅR att vinna, och känner man att man vill ”straffa” alla som likeat en kommentar genom att aktivt söka upp dem och blocka dem, då är kanske Instagram inte det bästa av forum att hänga på.
Man måste välja sina konflikter och det här är en sådan som jag aldrig skulle välja att ta, men så skulle jag hellre aldrig heller exponera min familj på detta sätt. (Inget fel i att göra det, men JAG skulle aldrig med facit i hand göra det, just för att det är en smärre omöjlighet ATT skydda dem från den ”läsar-force majeure” som ett öppet kommentarsfält faktiskt är)

Hur tänker ni?

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tänker att om vi hade suttit i mitt vardagsrum och X hade spytt kränkande salvor om mig så hade inte bara hen åkt ut utan också de som höll med. Senoom det är värt att lägga tid och energi på det när det skalas upp i större skala – kanske inte alltid. Men ibland. Man kanske inte alltid blockar de som gillat vidriga kommentarer, men man kanske gör en drive och blockar någon gång i veckan eller så. Då rensar man ju ändå ut stora delar men det behöver inte ta jättemycket tid i anspråk.

      Jag håller med dig i sak, men samtidigt så blev jag lite smått nervös själv då mina så tjocka fingrar ofta råka komma åt det där jäkla lilla hjärtat av misstag

        Haha, ja, samma här faktiskt ?

          Det går ju att snabbt un-likea då ?

            Ja när man märker det ? händer lite då och då att jag märker långt senare att jag har likat något jag inte alls håller med om

            Bättre fälla än fria, helt rätt! Plus häng ut dom.

      Det där med kränkning är ett vitt begrepp nuförtiden. I de flesta fallen betyder det: ”Jag blev milt irriterad i 10 sekunder”.

        Jag känner mig sällan kränkt så kan inte relatera, men bra att du har insikt. Eller något 🙂

          Fast det är du som skulle kasta ut den som kränkte dig i ditt vardagsrum och samtliga som höll med. Händer sånt? Du lät lite putt.

            Den tolkningen får du stå för själv 🙂

      Instagram är inte som ens vardagsrum, snarare som ett fruktstånd på en offentlig marknad.

        Jag har då aldrig blivit hotad till livet eller kallad för könsord på en marknad. Inte heller har jag hört folk ställa diagnoser m.m.

          Jag tror inte att du har blivit mordhotad av främlingar, kallats för könsord, eller fått diagnoser kastade i ansiktet i ditt vardagsrum heller ?

    Det är av just den här anledningen jag inte ens har Facebook.

    Jag tänker att alla gör som dom vill, alla väljer sina egna strider och krig – jag skriver inte otrevliga kommentarer eller like:ar otrevliga kommentarer så mig kvittar det!

    Förstår henne ändå trots att troll alltid kommer att hitta en väg till henne. Men hon är väl bara trött på såna äckliga kommentarer. Och nej, de är inte ok för att hon är offentlig.

      Vad var det för kommentar?

    Filosofisk fundering – varför har hon ett officiellt insta-konto?
    Tycker såklart heller inte att rena hatkommentarer är ok. Men det jobb som krävs för att rensa känns ju lika lätt som att få grannen att undvika prata skit om mig och min oklippta häck. Så jag väljer att skita i det och sätter heller inte upp en lapp på gatan där alla grannar får tycka till om min häck.

      Menar du verifierat konto?

      Vad larvigt det låter att beskriva någon i 40 års åldern som influencer ? Även om dom förstås säkert är det.

      Vet inte vem det kan vara, men det lär nog vara ute innan dagen är slut.

        Ja, en man ”i 40-årsåldern” borde kunna beskrivas på annat sätt än som ”influencer”.
        En ”snusare i 40-årsåldern”, ”en biodlare i 40-årsåldern”, ”en sportintresserad i 40-årsåldern”, ”en trebarnsfar i 40-årsåldern” eller en ”nykter alkoholist i 40-årsåldern”…
        Borde finnas många möjliga karaktäristika. Men influencer ger nog mest klick eftersom det är lättare för alla nyfikna att googla fram namnet då i hopp om att det är någon ”känd” 🙂

      [Borttagen kommentar]

        Aldrig hört talas om. Vem är det?

          Ingen aning! Men antagligen Sveriges dummaste person eftersom han valde att publicera sånt på sin instagram

          Googla bilder.

      En som hängde med Abbe ”Blattelito” förut innan han åkte in för mord eller vad han nu blev dömd för på sitt ex. Det drar förmodligen endel klicks på artikeln om de skriver influencers, trots att ingen utav dem är det.

    Jag förstår Camilla helt och hållet

    Oj modigt av dig att skriva lite nedlåtande om Läckberg, det såg man inte komma. Har du blivit blockad av henne eller? Gilla är ju tyvärr lätt att råka göra, hänt mig många gånger fast då tar man ju direkt bort OM man ser det men lätt hänt tyvärr. Håller med om att det är märkligt att blocka för det. Men du har väl exponerat din hund och katt väldigt mycket och skrivit om din pappa och tidigare vänner och bonus dotter?

      Att råka trycka gilla av misstag alltså, inte kul när det händer men det är lätt hänt iaf för mig. Är det inte så för andra?

        Men det är ju bara att ta bort?

      Hon har inte exponerat sina djur väldigt mycket. Det där är en överdrift.

      Nä. Nä. Och nä.

      Jag skrev en kommentar som var kritisk mot Läckberg för kanske sex månader sedan. Simons pappa – hennes svärfar – hade gillat den. Har svårt att tänka mig att han gjort det med flit. Blir lite extra roligt då när hon skriver att ”råka” trycka gilla inte är en ursäkt hon godtar.

        Du kanske bara avslöjade familjedrama ?

      Vad har sista meningen att göra med resten av vad du skrev?

    Är nog inte så jobbigt för henne att blocka lite när hon ändå är inloggad.
    Du får det att låta som att hon överdriver men är väl självklart man orkar trycka på en knapp för att slippa elakhet.

    Apansattigranen, är inte hon svensklärare?

    ”… om dem har vad? Vad är det Selle inte vet om dem har? Bästa svaret vinner en matjessill och midsommarpuss.”

      ”Jag är ert nya svenskläraret. Vad är det som kruper? Ormet”

        ”En gång var jag där två gånger!”

      ”Retorikexperten” Elaine kan inte heller skilja på de och dem.

        En retorikexpert behöver inte kunna stava – i talspråk säger man ju dom både för de och dem 🙂

          Retorik täcker inte bara talspråk.

            Retorik är konsten att få människor att lyssna. Man behöver inte vara en anal språkpolis för att vara bra på retorik.

              Och konsten att manipulera.

                Nä, det är marknadsföring 😉

        Elaine verkar ha svårt att skilja på en hel del och svårt att bestämma vilket ben hon ska stå på… Hon är så falsk, genomskinlig, full av dubbelmoral, manipulativ och vänder kappan efter vinden. Hon börjar gilla folk så fort de kränkt någon som hon själv ogillar, använder andra kända namn och händelser för att själv få uppmärksamhet och för egen vinning, och ständiga pikar och klagande på andra. Hon är nog Sveriges mest löjliga och mest manipulativa människa. Pinsam och tröttsam.

      Inte puss det är coronatider

    Läckan är en liten människa. Om hon hade lite ryggrad och inte behövde sociala medier för att fylla det tomma hålet i bröstet skulle hon inte hålla på så här. Om hon var så lycklig med sin ”hunk” i deras soliga värld, skulle hon verkligen lägga ner tid på att leta upp oviktiga främlingar, outa dem på nätet och hota övriga följare med block om de dristar sig att gilla något hon inte gillar….patetiskt.

      Du känner väl inte henne? Håll käft.

        Simon?

          Ja.

        Du kan ju bara ta och fara åt helvete

      [Borttagen kommentar]

        Har egentligen ingen bra respons på din kommentar men känner bara att jag vill kommentera otroligt konstig och elak den är. Vet förstås inte vad du grundar dina åsikter på men har svårt att tänka mig att du hänger med ovan nämnda trio på fritiden så jag kan verkligen inte förstå varken hur du ”vet” så mycket om hur de är eller varför du känner att det är en bra ide att dela dylika åsikter.

      Så du menar att om man är lycklig så skiter man i allt annat?
      Vilket trams!

    Hon kommer väldigt lätt undan ganska allvarliga saker tycker jag. Då det visade sig att hon inte själv signerar sina böcker utan låter andra skriva under i hennes namn; snabbt var hon ute och raljerade och fick tyst på de som var upprörda. Det är ju väldigt allvarligt, köper jag en bok av henne som jag vill få signerad så ska de inte vara av någon anställd.?
    Betr Hedda Care; helt oskyldig där också, förstås .. Hon är som en sektledare för sin stora följarskara.

      Men det var väl inte så att hon inte signerade sina böcker själv? Var det inte ett kort som följde med när boken skickades ut och det där kortet hade hon inte själv skrivit?

        Men det är väl samma sakn?? spela roll ifall hon skrev i boken eller ett kort.. var ju fortfarande inte hon som skrivit fast det var undertecknat med hennes namn typ: hoppas du gillar boken, x x Camilla

          Nej, det är verkligen inte samma sak.

            Fast jo det är det, att få en bok med författarens signatur har ett värde, direkt i boken eller på kort. Att någon annan skriver , då kan dom lik väl strunta i att bifoga något då det saknar värde och är en form av förfalskning och bedrägeri.

          Det var ju böcker som hon skickade ut som gåva, inte någon som beställt. Det är skillnad.

        Jo, så var det.

        Hon signerar sina böcker själv. Däremot så är det tydligen vanligt att andra personer handskriver kort som skickas med gåvoutskicken till vänner, bekanta, kändisar och influencer. Fånig tradition om du frågar mig.

          Så var det inte! Hon erkände att andra , hennes personal eller vilka det nu var, skrev hälsning i hennes namn. Det upptäcktes när någon uppmärksammade de olika handstilarna! Försök Inte att ursäkta henne för detta. Är du Simon?

            Så var det visst! Camilla signerar alltid sina böcker själv, men det ibland medföljande kortet kunde vara skrivet av någon annan. Bara att läsa på hennes IG när hon skriver om detta.

              Klart hon skriver det?! Men så var det ju inte, hon la ut det som att hon signerade när det inte var det.

                Om du läser hennes inlägg lite noggrannare så förstår du nog…

        Är det sant att Camilla använder sig av spökskrivare?

          Nej! För då skulle böckerna vara mer välskrivna.En spökskrivare får dessutom 50% av förskottet och det tror jag inte Camilla skulle tycka om….

      När hon hade en blogg så skrev hon en gång hur det gick till när hon hade skrivet färdigt sitt bokmanus, hon hade ett helt team bakom sig som korrekturläste och gav henne feedback på manuset, och sedan fick hon ändra ifall de ansåg att något inte var bra. Hon är framgångsrik men hon har också många människor bakom sig som aldrig nämns.

        Är det sant att Läckberg använder sig av spökskrivare?

        Fast så går det till på ALLA klassiska förlag. Jämt. Oavsett om du är bestseller som Camilla eller debutant.

    Jag följer inga kändisar och är heller aldrig inne och läser hos några. Av det jag läser här att döma verkar majoriteten vara mentalt instabila, obildade och ohyfsade människor och inga jag vill slösa tid på.

      Och du tycker det är vettigt folk här? ?

        Vi är det fina i kråksången ?

    Camilla vad tror du att force majeur betyder? Vad vill du att det ska betyda i det här sammanhanget?

      Force majeure kan också betyda övermäktiga eller obemästerliga krafter. Vilket ett öppet kommentarsfält faktiskt är. Det lever sitt helt egna liv och är väldigt svårt att ha kontroll över.

      Titta bara på det här kommentarsfältet 😉

        Camcam är dock rätt flitig med sin blockartumme själv…

    Men varför hänga ut folk? De kan ju råkat lika av misstag när de läst.

      Misstag… eller hur… ?

        Fast jag tycker inte hon borde hängt ut.

        Ja det är lätt att råka lika av misstag och inte alltid man ens märker det tyvärr. Onödigt att hännga ut för det. Anna Book gillar och hyllar på Läckergs insta att Läckberg blockar och hänngt ut iaf men verkar samtidigt lite bitter för att inte hon får tummar upp som Läckberg får. Hade det varit vissa andra som gjort så… vissa hyllas för allt och andra får skäll för allt och inget. Märkligt.

          Det är inte alls lätt att lika av misstag.

            Jo det är det, händer väldigt lätt på Instagram om man ska gå in på profilen som skrev kommentaren och så blir det en ”gilla” istället, eller som att man scrollar och så råkar man dubbelklicka till på en kommentar. Vips så har du gillat igen utan att du kanske märker det.

              Aldrig hänt mig.

                Nähä? Så därför kan aldrig någon annan göra det?
                Nu skriver ju flera personer att det händer ofta av misstag, varför fortsätter du då att sätta dig emot?

                  För att jag tror att dessa personer skriver så för att dölja att de likar hat. Det är inte alls lätt att av misstag lika en kommentar.

      Misstag? Då tar man väl bort det. Skitsnack bara.

        Men suck NEJ inte skitsnack, det händer och klart man tar bort OM man märker det och ser det. Är det Läckberg som är här och vägrar ge sig och inse fakta.

    Såg att det fanns en kommentar från en tjej som skrev att en av personerna som hängts ut är hennes faster. Enligt tjejen tycker fastern om Camilla och måste råkat komma åt gilla-knappen på en kommentar. Tror det är ett vanligt fenomen. Ett svar till kommentaren var att har man inte koll på vad man gillar ska man inte använda Instagram ?

      Låter som en efterkonstruktion. Man kan avgilla om man råkat komma åt knappen.

        Nej det är väldigt lätt för många att råka gilla utan att man ens märker det. Klart man kan avgilla OM man sett att man råkat gilla. Tycker ofta det blir rött hjärta bara man scrollar lite, råkar bli så bara utan att man trycker gilla.

          Nej det är inte lätt

            Jag kommer åt gillaknappen när jag scrollar kommentarer på Instagram, och kommer nästan alltid åt den på Facebook.

            Jo, det är lätt. Vet inte hur många gånger jag kollat vad jag gillat på Insta och blivit rätt förvånad. Jag skrev högre upp att Läckbergs svärfar gillat en kritisk kommentar jag skrev på hennes insta. Tror knappast han menade det.

          Eh jo, det händer ofta. Precis som att vissa genvägar här är extremt känsliga när man scrollar och man har kommit åt svara, gilla och allt vad man kan råka komma åt.

      Svaret är väl ok.

    Jättebra att hon blockar alla äckliga människor. Varför skulle man inte blockera as som hatar och gillar hatkommentarer?

    40+ flerbarnsmor och framgångsrik företagare lägger så mycket tid och möda på…detta?! Tragiskt.

      Fast så mycket tid går det ju inte åt. Man ser en person som kommenterat något drygt i sitt kommentarsfält. Och man ser också personerna som likeat kommentaren. Markera personerna och blocka. Det är inte svårare än så och tar inte många sekunder

        Faat det är ju inte sant. Den stereotyp Motionär beskriver har typ för lite timmar på dygnet. Så att att alls lägga tid på IG så mycket för det första och sedan detta? Jag är glad om jag hinner rensa i min mail nån gång om året , och då är jag ändå ordningsam person.
        Varför hänger någon som är framgångsrik på IG och söker uppmärksamhet istället för att fokusera på sitt fulländade liv, om man inte behöver tjäna pengar på det. För att det gör man inte om något inte felar. Det förstår väll ändå alla normat funtade.
        Jag tror hon tappar många läsare på detta.

        Även om det bara är att trycka på blockera måste det ändå ta tid för kända personer som får många kommentarer.

      Men varför skulle hon inte göra det om någon är otrevlig???
      Varför ska hon ta det?
      För att hon är 40+? För att hon är flerbarnsmor?
      Jag fattar inte det logiska här.

        Som en annan Anonym skriver ovan, med åren inser man att dygnet har begränsat med timmar och man har många ansvarsområden som kräver närvaro. Så att pennfajtas med främlingar på en app borde inte vara en prioritet.

    Någon som vet vad som stod i blogginlägget som my martens valt att plocka bort???

      neeeej

      Att hon och Jonas gjort slut.

      Att hon och Jonas ska separera..

        Hon ändrade sig snabbt dock. Hon gör allt för klick, mycket påhitt och ljug där.

    Har inte hon sagt att hon har en border-line-diagnos?

      Suck. Skulle vara under inlägget om Elaine.

    Jag har lyckats bli blockad av Anna Book (inte så svårt…), Hollywoodfrun Gunilla Persson (för att jag bemötte hennes kritik om hur Sverige skötte Corona-krisen – vi var på helt motsatt sida och jag tyckte att det då var tur att hon bodde i USA och inte kunde åka till Sverige med tanke på F-kassans utmätningsdom mot henne), Alexander Pärleros (jag ifrågasatte att hans andningsövningar skulle kunna hjälpa folk från att drabbas av Corona och att om man använde hans andningsövningar skulle man klara av en ev smitta betydligt bättre än om man inte lärt sig djupandas. Snudd på farliga påstående tyckte jag. Det var vi inte överens om och jag blockades…) och av Amir Akrouti (även detta handlade om Corona – det är uppenbarligen en öm punkt för mig som jag bör hålla tyst om ifall jag vill följa folk som inte uppskattar kritik och/eller folk med andra åsikter. Här påpekade jag det olämpliga i att en stor grupp med vänner från Sthlm skulle åka till Umeå för att överraska någon. Amir och co tyckte de var värda att åka eftersom de jobbat så hårt under våren och varit så restriktiva med sitt resande och enbart träffat den lilla grupp av 8-10 pers som ingick i den personliga sfären vänner som fanns i och runt Sthlm. De behövde helt enkelt åka till Umeå över påskhelgen och gå ut på en ordentlig ”utgång” med en ordentlig fylla som underlag… Jag ifrågasatte de tankarna och blockades!).
    Jag överlever samtliga dessa blockeringar – med de åsikterna och sätten att ta kritik har vi inte mycket gemensamt ändå så det är förmodligen lika bra! Jag hade säkert bara kommenterat ngt nytt jag irriterar mig på så det var nog bara en tidsfråga!
    Men det är väldigt lätt att blockas för att man säger sin åsikt till en ”kändis” med en annan åsikt…

    Är det sant att Camilla Läckberg använder sig av spökskrivare?

    Hoppas att läckberg blockar och avföljer c.g. det vore lite roligt och bra för att visa att hon tar avstånd till mobbning, som att hon gör ett statement liksom att trakasserierna som cg håller på med mot en person (i.l.) inte är okej.

      ställ ner vinglaset och gå tillbaka till flashback

    Jag tänker att det är hennes plattform och hennes tid så whatever? ??‍♀️

    Alltså Läckberg, hon är bitsk. Tur att man inte bor granne med den kaosfamiljen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.